Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 15:00   #1861
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie...naczekałam się jak głupia ponad godz...
Dziś 37t3d- mała waży 3350kg. Lekarz mi się pytał o wzrost męża i mój i mówi- "no liliputek mały to z niej na pewno nie będzie". Mówi że szyjkę mam wysoko jeszcze, już nie muszę leżeć a wręcz trochę aktywności do porodu nie zaszkodzi żebym miała kondycje lepszą, także po mieście połaziłam z TŻ dzisiaj.
3 razy mierzył jej główkę, brzuszek i tą kość udową-już myślałam że coś nie tak..a one poprostu wychodzą większe niż na ten tydz. No i serduszko biło szybko jak się ruszała a za chwilkę wolno..też już myślałam że coś nie tak ale nic nie mówił to chyba wszystko dobrze.
Na KTG mam iść 2 listopada. 5 listopada wizyta jeszcze jak dotrzymam
Super, że wizyta ok
Moja jak się rusza to też na ktg widać, że szybko serduszko bije potem przestaje to tętno maleje także to normalne

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Wróciłam ... i szczeka mi opadła polozna wymacala mi brzuch, główka bardzo nisko, pytała od kiedy brzuch mi opadł, potem ktg i jak zobaczyla wydruk to az sie zaśmiała i do mnie mówi "rodzimy dzisiaj? Jutro?" A ja na to naaaajn! i przerazenie w oczach heh mowie jej ze tesciowa musi jeszcze przyjechać takze ten tego...
Ale nie biorę tego az tak do serca, na luzie nie ma co się nastawiać
A i nie mam gbs-a
O kurka wodna chyba bym w panikę wpadła

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Mój też taki twardy i napięty, a do tego jeszcze jak mała się wypnie to normalnie kamień. No i boli to czasami.

Dziewczyny wszystkie macie piękne brzuszki, przed i teraz w trakcie. Ja nigdy nie miałam idealnego płaskiego brzucha. Ale pocieszam się tym, że w ciąży przynajmniej jak na razie, nic nie poszło mi w boczki i ciągle mam swoją wypracowaną talię. Wczoraj mierzyłam brzuchol i mam 105 cm

zazdroszczę talii ja już jakieś 5 miesięcy temu ją straciłam
Stary 2015-10-22, 15:02   #1862
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Agusiek, no mogła tego nie mówić bo teraz jakis niepokój czuje:/ i cykam się
Stary 2015-10-22, 15:09   #1863
wonderka
Zadomowienie

Ja tez planuje wanienke z Ikei, jedyny minus to ze ona nie ma stelaża.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:16   #1864
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek, no mogła tego nie mówić bo teraz jakis niepokój czuje:/ i cykam się
Poskacz trochę na piłce, trochę miłości w łóżku, szybciej z głowy będziesz miała tą niepewność kiedy poród
Stary 2015-10-22, 15:32   #1865
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!
ja Was tak poczytuję na bieżąco, ale, że sajgon w pracy ostatnio jest to i nie bardzo mam kiedy pisać.

Co do toreb to też mam dwie spakowane, u nas trzeba mieć dosłownie wszystko - od papieru toaletowego zaczynając, a na własnym kubeczku i sztućcach kończąc

Ja ostatnio dobiłam do 123 cm na wysokości pępka i wszyscy mi zaczynają mówić, że mi się brzuch opuścił, a przed 1 listopada urodzić nie mogę

Robusta, z tego co widzę masz ten sam tp co ja, a ja dopiero wczoraj 36 tc zaczęłam - czyli jak zwykle źle liczę? za skomplikowane to liczenie na moją biedną głowę...
Fajnie, że się odezwałaś Jak Twoje cukry? Coś lepiej?

Cytat:
Dziś 37t3d- mała waży 3350kg. Lekarz mi się pytał o wzrost męża i mój i mówi- "no liliputek mały to z niej na pewno nie będzie". Mówi że szyjkę mam wysoko jeszcze, już nie muszę leżeć a wręcz trochę aktywności do porodu nie zaszkodzi żebym miała kondycje lepszą, także po mieście połaziłam z TŻ dzisiaj.
3 razy mierzył jej główkę, brzuszek i tą kość udową-już myślałam że coś nie tak..a one poprostu wychodzą większe niż na ten tydz. No i serduszko biło szybko jak się ruszała a za chwilkę wolno..też już myślałam że coś nie tak ale nic nie mówił to chyba wszystko dobrze.
Na KTG mam iść 2 listopada. 5 listopada wizyta jeszcze jak dotrzymam
Dobrze, że wszystko z małą ok Terminy dopisuję do listy

Cytat:
Wróciłam ... i szczeka mi opadła polozna wymacala mi brzuch, główka bardzo nisko, pytała od kiedy brzuch mi opadł, potem ktg i jak zobaczyla wydruk to az sie zaśmiała i do mnie mówi "rodzimy dzisiaj? Jutro?" A ja na to naaaajn! i przerazenie w oczach heh mowie jej ze tesciowa musi jeszcze przyjechać takze ten tego...
A i nie mam gbs-a
O kurde, ja to bym już spanikowała Super, że nie masz GBSa

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

cynamon, a kiedy masz kolejną wizytę?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:38   #1866
Robusta
Wtajemniczenie

Dzika ropucha
gratki za wizytę

Cynamon

też bym się wystraszyła, chyba muszę zapisać się na KTG w przyszłym tyg

laszczmagdalena
wczoraj skończyłam 36, dziś jest 36 + 1 więc zaczynam 37 potwierdzone przez lekarza

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:40   #1867
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, w dniu terminu czyli 9 listopada na 9.30
Stary 2015-10-22, 15:41   #1868
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cynamon a kiedy teściowa ma przyjechać? Ja juz nie wiem, na początku tygodnia tak nisko mialam brzuch a tu znowu do góry. No i ciągle mnie kluje... taka jestem zdenerwowana ze nagle mnie weźmie, boję sie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:43   #1869
tylkokasia
Moderator

Cytat:
A i nie mam gbs-a
No to nieźle

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 16:04   #1870
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Haha cynamon to niezle Dawaj znac na biezaco kurde ja tez mam nadzieje doczekac do tesciowej :P
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 16:07   #1871
cornflower_girl
Zakorzenienie

Co do morfologii - sama hematolog kazała mi robić po posiłku, nie przeszkadzało jej zupełnie to, że nie jestem na czczo. Ale utarło się, że trzeba być wyposzczonym, wieczór przed badaniem lekkostrawne jedzenie.

Olilina Stres niestety Wam nie pomaga Mam nadzieję, że szybko wyjdziecie, w domu będzie o wiele bardziej komfortowo i laktacja też może się ustabilizować.

Poziomkowa Koleżanka mi mówiła, że ona miała takie skurcze przepowiadające

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Macie ściągniete apki liczące skurcze? Która najlepszą po polsku?
Mam "Porę na Bobasa", ale ona nie jest bardzo dokładna, nie zapisuje danych w historii. Polecam "Contraction timer", wydaje się bardzo dokładny - niestety w języku angielskim, ale w tym wypadku nie jest to duża przeszkoda.

cynamon Nie nastawiaj się, może być tak, że będzie bezproblemowo

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Zbadał mnie gin i mówi ze szyjka spoko i ze to skurcze B-H i wszystko ok. Nie przekonał mnie z tym, że to skurcze B-H, bo one chyba powinny przejść po no spie prawda? No ale skoro szyjka trzyma to najważniejsze...
Kurczę, współczuję stresów Jak się dziś czujesz?
Teoretycznie skurcze B-H powinny być nieregularne, bałabym się, że albo zaczyna się akcja porodowa, albo coś nieprawidłowo przebiega.

Cytat:
Wiecie co zaczęłam się pakować..I chciałam się zmieścić do jednej walizki i za ch*** nie dam rady.. No mam ręczniki piżamy, Te duże podpachy 2 szt po 10, cyckonosze wkładki pieluszki jednorazowe, 1 paczkę chusteczek.. I już jest pełna... I co mam jechać z 2 torbami bo dziecka nie spakowałam jeszcze a do walizki to mi się nie zmieści.. Pomyślą że zapakowana jak na 2 tyg wakacji....
Spoko, spoko. Na patologii widziałam, jak dziewczyny wybierające się na porodówkę miały walizki jak na lot transatlantycki. Nie takie rzeczy widzieli w szpitalach.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja nie mam żadnych skurczów, nic mnie nie boli. Moja mała nigdy ze mnie nie wyjdzie
Nie ma powodów do obaw. Moja koleżanka miała 2 skurcze przepowiadający, a poród w terminie i do tego szybki, bezbolesny

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaką wanienkę kupowałyście, 86 czy 102cm? Dzisiaj oglądaliśmy w sklepie i Mąż stwierdził, że ta mniejsza będzie wystarczająca. Ale nie wzięliśmy żadnej, bo były same brzydkie
Mniejszą. Potem leżaczek i zwykła wanna

fasterka Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam o tych smoczkach i się zastanawiam czy brać do szpitala się naczytałam, że dziecko potem ma problem ze ssaniem piersi...
Ja nie biorę. W razie dopajania mm może pić z kubeczka.

ada Dzięki za relację Uspokoiłaś mnie z tym, jestem straszną panikarą, a opowieści rodzinne wcale nie ułatwiają życia

tylkokasia Jak przebrałaś córkę?

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja z seriali to tylko "Na Wspólnej" oglądam Poza tym lubię różne programy o gotowaniu typu Masterchef, Top Chef, Hell's Kitchen, Kuchenne rewolucje itp. i muzyczne - Twoja Twarz brzmi znajomo, The voice of Poland
O, u mnie też na tapecie programy kulinarne. Nie stresują, nie wzruszają nadmiernie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Tak co do seriali - oglądacie skazane? co mój tz oczywiście musiał skomentować i wyśmiać
Kiedyś oglądałam "Wspaniałe stulecie" i tam też było kilka porodów, TŻ oczywiście też komentował

srebrna_smuga Bardzo piękny gest ze strony tej siostry zakonnej
Piękna piłeczka

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny z Krk czy, któraś z Was zdecydowała się w końcu na szpital Żeromskiego?
Ja się cały czas waham między Rydygierem a Żeromskim.
Na czym Ci najbardziej zależy?

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o takim zestawie:
Chodzą mi po głowie te szare gwiazdki, ewentualnie groszki
Oba są bardzo łądne, najbardziej podobają mi się sposród innych wzorów.

Cytat:
Dziś 37t3d- mała waży 3350kg. Lekarz mi się pytał o wzrost męża i mój i mówi- "no liliputek mały to z niej na pewno nie będzie".
Dorodna panna Ciekawe, czy szybciej się będzie wybierać na świat

Cytat:
No emocje, emocje

U mnie znacznie lepsze samopoczucie niż kilka dni temu (na pufie leżałam i chlipałam). Oko nadal wygląda złowieszczo (krwiak się trochę powiększa), ale dajemy radę. TŻ bardzo się martwi.
Ucieszyło mnie to, że nie mam już GBS-a - czyli obrzydliwy antybiotyk, który zażywałam na inną bakterię wybił wszystkie świństwa. Jutro dowiemy się, ile waży nasz klocek

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-10-22 o 16:12
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 16:10   #1872
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja tez planuje wanienke z Ikei, jedyny minus to ze ona nie ma stelaża.
właśnie też mnie to boli, ale szukam rozwiązania na necie i gdzieś znalazłam, że taki stojak uniwersalny firmy Tega Baby pasuje do tej wanienki, ciekawe. Fajnie by to było na żywo zweryfikować przed zakupem.
Stary 2015-10-22, 16:18   #1873
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cześć dziewczyny niestety dalej nie mam tyle czasu zeby byc na bieżąco, ale podczytuję tyle ile sie da.

Pytalyscie na fb o cesarkę i ja tak jak olilina zgadzam się, że to normalna operacje. Szczerze Wam powiem, że zaskoczyło mnie to, że bol jest tak duzy. Nie bede Was straszyć bo oczywisicie jest to do przeżycia, moze ja myslalam ze jestem twardsza? ogólnie najbardziej boli przy wstawaniu z tego łóżka szpitalnego (taki rozrywajacy bol), ale z kazdym dniem jest o wiele lepiej. Jeśli chodzi o krawienie to przez dwa dni jest dosc sporo, ale o trzeciego juz tylko normalna podpaska i normalne bawełniane majtki wiec nie jest źle.

Olilina, zgadzam sie z Tobą co do położnych. Każda ma swoje przekonania i czesto są one sprzeczne. Historie z karmieniem mam taką sama jak Twoja. Nie mam małej cały czas przy sobie, leży na noworodkach i babki mi ją przywoziły i próbowaliśmy niby, ale mała juz sie przyzwyczaiła ze buteleczki leci łatwo i cycka nie chce ssac (przez te kapturki tez nie). Ja odciągam pokarm - dzisiaj właśnie psychicznie nie wytrzymałam i kazalam mężowi kupic elektryczny - medela mini electric i jak dla mnie różnica jest duża - moze nie jeszxze w ilości pokarmu, ale w komforcie użytkowania (chociaz jest głośny jak kosiarka do trawy).
U nas niestety dzisiaj gorszy dzien bo mimo, że mała przybiera na wadze to zrobili jej usg główki i wyszło, że jakies naczynko jej pękło i sie skrzeplinki zrobiły w prawej komorze, ale lekarka mówiła ze u wcześniaków to częste i ona ma na poziomie 1, wiec po prostu trzeba zrobic usg za 4 tygodnie i powinno sie wchłonąc do tego czasu bez żadnych zdrowotnych konsekwencji. Ale wyobraźcie sobie mnie jak to usłyszałam (( poza tym żółtaczka na poziomie 6 wiec jeszcze w normie. Lekarka mówiła, ze jakby była donoszona to z takimi parametrami juz by wyszła, a tak to siedzimy dalej.
Znowu sie rozpisałam trzymajcie się dziewczyny, postaram się byc bardziej na bieżąco teraz bo czuje sie juz zdecydowanie lepiej.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 16:51   #1874
Robusta
Wtajemniczenie

Joyce
3majcie się tam w szpitalu ! Będzie dobrze !!!

Cornflower
no wiadomo najbardziej na opiece, ale nie powiem że liczy się dla mnie też standard w szpitalu... Co do ochrony krocza to mówią, że wszędzie chronią praktycznie, sama już nie wiem czy lepiej żeby przecięli czy jakbym popękała ... W Żeromskim sale są jednoosobowe, dobrze wyposażone no i aktywny poród. O Rydygierze czytałam, ale nie byłam oglądać porodówki. Koleżanka rodziła mówiła, że ok natomiast warunki "mieszkaniowe" słabe więc to mnie zniechęciło wygodnicka jestem jakaś

Stary 2015-10-22, 16:52   #1875
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Oba są bardzo łądne, najbardziej podobają mi się sposród innych wzorów.
Zamówiłam groszki
Stary 2015-10-22, 17:11   #1876
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
właśnie też mnie to boli, ale szukam rozwiązania na necie i gdzieś znalazłam, że taki stojak uniwersalny firmy Tega Baby pasuje do tej wanienki, ciekawe. Fajnie by to było na żywo zweryfikować przed zakupem.
A patrzyłaś też po używanych wanienkach ze stelażem? Tak trafilabyś ma konkretne modele kompatybilne z tą wanną - kupiłabyś oczywiście nowe rzeczy

Cytat:
Napisane przez JoyceSky
Pytalyscie na fb o cesarkę i ja tak jak olilina zgadzam się, że to normalna operacje.

Znowu sie rozpisałam trzymajcie się dziewczyny, postaram się byc bardziej na bieżąco teraz bo czuje sie juz zdecydowanie lepiej.
Trzymam kciuki za Was i szybki powrót do domu
Niestety sporo nerwów przerabiacie...

Cytat:
no wiadomo najbardziej na opiece, ale nie powiem że liczy się dla mnie też standard w szpitalu... Co do ochrony krocza to mówią, że wszędzie chronią praktycznie, sama już nie wiem czy lepiej żeby przecięli czy jakbym popękała ... W Żeromskim sale są jednoosobowe, dobrze wyposażone no i aktywny poród. O Rydygierze czytałam, ale nie byłam oglądać porodówki. Koleżanka rodziła mówiła, że ok natomiast warunki "mieszkaniowe" słabe więc to mnie zniechęciło wygodnicka jestem jakaś
Standard jest ok, sale ładne, położne z powołania. Co do nacięcia - sporo zależy od Twojej konkretnej położnej, choć raczej dostosowują się dostosowują woli pacjentki i jej kondycji... W Rydygierze niestety warunki kiepskie, są przed remontem, ale za to świetny zespół położnych.
Największy komfort w Ujastku (sale, posiłki) - tyle że niestety jest tam duże obłożenie pacjentek i nie wiadomo, na kogo się trafi.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:24   #1877
Robusta
Wtajemniczenie

Właśnie słyszałam, że na Ujastku nie ma już tak indywidualnego podejścia do pacjentki. No i z tych 3 ma największy odsetek cc... Dlatego chyba takim środkiem z tych 3 jest Żeromski... Jak oglądaliśmy oddział to wszyscy byli bardzo mili i pomocni więc odniosłam pozytywne wrażenie

Stary 2015-10-22, 17:31   #1878
martachoco
Przyczajenie

Dziewczyny a macie już rozwarcie? Mi lekarka stwierdziła ponad tydzień temu rozwarcie na jeden palec, szyjkę całkowicie skróconą. A to był dopiero 35tc. Powiedziała, że lepiej nawet jeśli wcześniej urodzę bo dzidziuś jest już duży, ale czy to nie za wcześnie? przecież do skończonego 37 tc dziecko jest jeszcze wcześniakiem.
martachoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:35   #1879
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja w poprzedni poniedziałek mialam na jeden palec, potem w piatek na usg dziecko wyszło juz 3,5kg termin mam na 8.11 i kulam sie dalej. Tyle ze ta szyjka to mnie kluje co jakis czas.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-22, 17:42   #1880
martachoco
Przyczajenie

Ja mam termin na 19.11, lekarka powiedziała, że od skończonego 36tc, czyli od dzisiaj mam próbować naturalnie wywołać poród, gdyż jak przyjdę w terminie to dziecko będzie na pewno miało ponad 4kg i wtedy będę miała cc. Uważa, że dziecko jest już całkiem gotowe. Jednak stresuję się bardzo, 6 dni temu odszedł mi czop śluzowy z krwią, ale jak widać jeszcze nie urodziłam Możliwe jest, że mogę tak pochodzić do terminu porodu?
martachoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:56   #1881
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, współczuję stresów Jak się dziś czujesz?
Teoretycznie skurcze B-H powinny być nieregularne, bałabym się, że albo zaczyna się akcja porodowa, albo coś nieprawidłowo przebiega.

O, u mnie też na tapecie programy kulinarne. Nie stresują, nie wzruszają nadmiernie

Ja się cały czas waham między Rydygierem a Żeromskim.
Na czym Ci najbardziej zależy?

U mnie znacznie lepsze samopoczucie niż kilka dni temu (na pufie leżałam i chlipałam). Oko nadal wygląda złowieszczo (krwiak się trochę powiększa), ale dajemy radę. TŻ bardzo się martwi.
Dzisiaj spokój i nic się nie dzieje, oprócz spinania brzucha, ale u mnie to standard. Ja właśnie się wystraszylam że to właściwa akcja, ale widocznie takie u mnie są skurcze przepowiadajace.

Ja też lubię programy kulinarne, oglądam wszystkie oprócz hell's kitchen

U mnie też szpital niewybrany, buu mąż mnie namawia na Siemiradzkiego, bo sam się tam urodził ale jakoś mnie ten argument tak bardzo nie przekonuje

Niedobrze, że krwiak się powiększa kontrolujesz ciśnienie?

Cytat:

Cornflower
no wiadomo najbardziej na opiece, ale nie powiem że liczy się dla mnie też standard w szpitalu... Co do ochrony krocza to mówią, że wszędzie chronią praktycznie, sama już nie wiem czy lepiej żeby przecięli czy jakbym popękała ... W Żeromskim sale są jednoosobowe, dobrze wyposażone no i aktywny poród. O Rydygierze czytałam, ale nie byłam oglądać porodówki. Koleżanka rodziła mówiła, że ok natomiast warunki "mieszkaniowe" słabe więc to mnie zniechęciło wygodnicka jestem jakaś :
Ja ciagle jestem niezdecydowana... Oglądałam póki co tylko Siemiradzkiego i tam warunki mieszkaniowe też pozostawiają wiele do życzenia, ale atmosfera była tam przyjazna dlatego go nie skreslam

Cytat:
A patrzyłaś też po używanych wanienkach ze stelażem? Tak trafilabyś ma konkretne modele kompatybilne z tą wanną - kupiłabyś oczywiście nowe rzeczy

Standard jest ok, sale ładne, położne z powołania. Co do nacięcia - sporo zależy od Twojej konkretnej położnej, choć raczej dostosowują się dostosowują woli pacjentki i jej kondycji... W Rydygierze niestety warunki kiepskie, są przed remontem, ale za to świetny zespół położnych.
Największy komfort w Ujastku (sale, posiłki) - tyle że niestety jest tam duże obłożenie pacjentek i nie wiadomo, na kogo się trafi.
Chyba jednak wolałabym te wanienke z Ikei, bo jest mała, tania, można ją zawiesić, ma te gumki antypoślizgowe, więc same plusy - oprócz braku stelaża. A ja ciągle nie wiem czy kupić przewijak czy stelaż czy coś innego

W ogóle dziewczyny utknelam z wyprawka i nie mogę ruszyć żeby skompletować całość. W tym miesiącu chyba tylko leżaczek kupiłam, bo była okazja, ale jak przyszedł to nawet go nie złożyliśmy... Niemoc straszna.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-22, 18:15   #1882
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jak czop byl z krwią to chyba twoje dni sa juz policzone

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-22, 18:26   #1883
lexie42
Zakorzenienie

JoyceSky dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu

Wzięłam się trochę za porządki w swojej szafie, chciałam schować letnie i wyciągnąć zimowe rzeczy ale nie dałam rady dokończyć i resztę zrobię jutro. I ciągle wisi nade mną ta niespakowana torba do szpitala
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 18:31   #1884
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja tez niedopakowana... Codziennie sie zbieram i nie mam natchnienia :P

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Chociaz tyle dobrze ze wszystko mam. Zostalo samo pakowanie i potem ogarniecie mieszkania. Mam ostatnio spore zaleglosci bo totalne lenistwo mnie dopadlo i straszny syf :P
Stary 2015-10-22, 18:53   #1885
fasterka90
Zadomowienie

joycesky Super że piszesz My się tu o Was martwimy i chcemy wiedzieć jak tam u Was! Dobrze że mała przybiera i ogólnie dobrze sobie radzi współczuję Ci stresów z tego co piszesz to krwawienie nieduże po... Dość pocieszające

Ja się dzisiaj okropnie czuje,całe popołudnie leżę, tz plecy masuje, mam i zgage i mdłości i za przeproszeniem bekam jak świnia co chwile...

I taka głupia totalnie myśl za mną chodzi od jakiegoś czasu- jak mi wody odejdą podczas kąpieli to to zauważe?
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 19:02   #1886
Poziomkowa89
Zakorzenienie

He tez jak biorę prysznic to myśle a co jak mi wlasnie wody lecą mi poprzednio przebijały pęcherz a leciało tego w cholerę. I jeszcze zielone, potem jeszcze z 2h po mialam juz ta dużą podpaske bo reszta ciekła wiec moze to nie koniecznie tak na raz leci.

Ej dziewczyny od nocy mam biegunke, myślicie ze cos sie święci?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-22, 19:03   #1887
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
He tez jak biorę prysznic to myśle a co jak mi wlasnie wody lecą mi poprzednio przebijały pęcherz a leciało tego w cholerę. I jeszcze zielone, potem jeszcze z 2h po mialam juz ta dużą podpaske bo reszta ciekła wiec moze to nie koniecznie tak na raz leci.

Ej dziewczyny od nocy mam biegunke, myślicie ze cos sie święci?
Tak 😂

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-22, 19:03   #1888
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A ja sobie w najlepsze wysiaduje na imienniku

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-22, 19:04   #1889
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
A ja sobie w najlepsze wysiaduje na imienniku
Hahh 😂

Stary 2015-10-22, 19:04   #1890
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Tak 😂

Ale wczoraj na wieczór wpieprzyłam kebaba który mógł tak zadziałać

Czekamy na dzidziusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości