|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
![]() Moja jak się rusza to też na ktg widać, że szybko serduszko bije potem przestaje to tętno maleje także to normalneCytat:
Cytat:
zazdroszczę talii ja już jakieś 5 miesięcy temu ją straciłam
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Agusiek, no mogła tego nie mówić bo teraz jakis niepokój czuje:/ i cykam się
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez planuje wanienke z Ikei, jedyny minus to ze ona nie ma stelaża.
|
|
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Twoje cukry? Coś lepiej?Cytat:
Terminy dopisuję do listy ![]() Cytat:
Super, że nie masz GBSa ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- cynamon, a kiedy masz kolejną wizytę?
|
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzika ropucha
gratki za wizytę ![]() Cynamon też bym się wystraszyła, chyba muszę zapisać się na KTG w przyszłym tyg ![]() laszczmagdalena wczoraj skończyłam 36, dziś jest 36 + 1 więc zaczynam 37 potwierdzone przez lekarza
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, w dniu terminu czyli 9 listopada na 9.30
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamon a kiedy teściowa ma przyjechać? Ja juz nie wiem, na początku tygodnia tak nisko mialam brzuch a tu znowu do góry. No i ciągle mnie kluje... taka jestem zdenerwowana ze nagle mnie weźmie, boję sie
|
#1869 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha cynamon to niezle
Dawaj znac na biezaco kurde ja tez mam nadzieje doczekac do tesciowej :P
|
|
|
|
#1871 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Co do morfologii - sama hematolog kazała mi robić po posiłku, nie przeszkadzało jej zupełnie to, że nie jestem na czczo. Ale utarło się, że trzeba być wyposzczonym, wieczór przed badaniem lekkostrawne jedzenie.
Olilina Stres niestety Wam nie pomaga Poziomkowa Koleżanka mi mówiła, że ona miała takie skurcze przepowiadające ![]() Cytat:
cynamon Nie nastawiaj się, może być tak, że będzie bezproblemowo ![]() Cytat:
Teoretycznie skurcze B-H powinny być nieregularne, bałabym się, że albo zaczyna się akcja porodowa, albo coś nieprawidłowo przebiega. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fasterka Gratuluję ![]() Cytat:
ada Dzięki za relację ![]() tylkokasia Jak przebrałaś córkę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() srebrna_smuga Bardzo piękny gest ze strony tej siostry zakonnej ![]() Piękna piłeczka ![]() Cytat:
Na czym Ci najbardziej zależy? Cytat:
Cytat:
Ciekawe, czy szybciej się będzie wybierać na świat ![]() Cytat:
![]() U mnie znacznie lepsze samopoczucie niż kilka dni temu (na pufie leżałam i chlipałam). Oko nadal wygląda złowieszczo (krwiak się trochę powiększa), ale dajemy radę. TŻ bardzo się martwi. Ucieszyło mnie to, że nie mam już GBS-a - czyli obrzydliwy antybiotyk, który zażywałam na inną bakterię wybił wszystkie świństwa. Jutro dowiemy się, ile waży nasz klocek
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-10-22 o 16:12 |
||||||||||||
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie też mnie to boli, ale szukam rozwiązania na necie i gdzieś znalazłam, że taki stojak uniwersalny firmy Tega Baby pasuje do tej wanienki, ciekawe. Fajnie by to było na żywo zweryfikować przed zakupem.
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
niestety dalej nie mam tyle czasu zeby byc na bieżąco, ale podczytuję tyle ile sie da.Pytalyscie na fb o cesarkę i ja tak jak olilina zgadzam się, że to normalna operacje. Szczerze Wam powiem, że zaskoczyło mnie to, że bol jest tak duzy. Nie bede Was straszyć bo oczywisicie jest to do przeżycia, moze ja myslalam ze jestem twardsza? ogólnie najbardziej boli przy wstawaniu z tego łóżka szpitalnego (taki rozrywajacy bol), ale z kazdym dniem jest o wiele lepiej. Jeśli chodzi o krawienie to przez dwa dni jest dosc sporo, ale o trzeciego juz tylko normalna podpaska i normalne bawełniane majtki wiec nie jest źle.Olilina, zgadzam sie z Tobą co do położnych. Każda ma swoje przekonania i czesto są one sprzeczne. Historie z karmieniem mam taką sama jak Twoja. Nie mam małej cały czas przy sobie, leży na noworodkach i babki mi ją przywoziły i próbowaliśmy niby, ale mała juz sie przyzwyczaiła ze buteleczki leci łatwo i cycka nie chce ssac (przez te kapturki tez nie). Ja odciągam pokarm - dzisiaj właśnie psychicznie nie wytrzymałam i kazalam mężowi kupic elektryczny - medela mini electric i jak dla mnie różnica jest duża - moze nie jeszxze w ilości pokarmu, ale w komforcie użytkowania (chociaz jest głośny jak kosiarka do trawy). U nas niestety dzisiaj gorszy dzien bo mimo, że mała przybiera na wadze to zrobili jej usg główki i wyszło, że jakies naczynko jej pękło i sie skrzeplinki zrobiły w prawej komorze, ale lekarka mówiła ze u wcześniaków to częste i ona ma na poziomie 1, wiec po prostu trzeba zrobic usg za 4 tygodnie i powinno sie wchłonąc do tego czasu bez żadnych zdrowotnych konsekwencji. Ale wyobraźcie sobie mnie jak to usłyszałam (( poza tym żółtaczka na poziomie 6 wiec jeszcze w normie. Lekarka mówiła, ze jakby była donoszona to z takimi parametrami juz by wyszła, a tak to siedzimy dalej.Znowu sie rozpisałam trzymajcie się dziewczyny, postaram się byc bardziej na bieżąco teraz bo czuje sie juz zdecydowanie lepiej.
|
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Joyce
3majcie się tam w szpitalu ! Będzie dobrze !!! Cornflower no wiadomo najbardziej na opiece, ale nie powiem że liczy się dla mnie też standard w szpitalu... Co do ochrony krocza to mówią, że wszędzie chronią praktycznie, sama już nie wiem czy lepiej żeby przecięli czy jakbym popękała ... W Żeromskim sale są jednoosobowe, dobrze wyposażone no i aktywny poród. O Rydygierze czytałam, ale nie byłam oglądać porodówki. Koleżanka rodziła mówiła, że ok natomiast warunki "mieszkaniowe" słabe więc to mnie zniechęciło wygodnicka jestem jakaś
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety sporo nerwów przerabiacie... Cytat:
Największy komfort w Ujastku (sale, posiłki) - tyle że niestety jest tam duże obłożenie pacjentek i nie wiadomo, na kogo się trafi.
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie słyszałam, że na Ujastku nie ma już tak indywidualnego podejścia do pacjentki. No i z tych 3 ma największy odsetek cc... Dlatego chyba takim środkiem z tych 3 jest Żeromski... Jak oglądaliśmy oddział to wszyscy byli bardzo mili i pomocni więc odniosłam pozytywne wrażenie
|
#1878 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a macie już rozwarcie? Mi lekarka stwierdziła ponad tydzień temu rozwarcie na jeden palec, szyjkę całkowicie skróconą. A to był dopiero 35tc. Powiedziała, że lepiej nawet jeśli wcześniej urodzę bo dzidziuś jest już duży, ale czy to nie za wcześnie? przecież do skończonego 37 tc dziecko jest jeszcze wcześniakiem.
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedni poniedziałek mialam na jeden palec, potem w piatek na usg dziecko wyszło juz 3,5kg termin mam na 8.11 i kulam sie dalej. Tyle ze ta szyjka to mnie kluje co jakis czas.
|
#1880 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam termin na 19.11, lekarka powiedziała, że od skończonego 36tc, czyli od dzisiaj mam próbować naturalnie wywołać poród, gdyż jak przyjdę w terminie to dziecko będzie na pewno miało ponad 4kg i wtedy będę miała cc. Uważa, że dziecko jest już całkiem gotowe. Jednak stresuję się bardzo, 6 dni temu odszedł mi czop śluzowy z krwią, ale jak widać jeszcze nie urodziłam
Możliwe jest, że mogę tak pochodzić do terminu porodu?
|
|
|
|
#1881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też lubię programy kulinarne, oglądam wszystkie oprócz hell's kitchen U mnie też szpital niewybrany, buu mąż mnie namawia na Siemiradzkiego, bo sam się tam urodził ale jakoś mnie ten argument tak bardzo nie przekonuje Niedobrze, że krwiak się powiększa kontrolujesz ciśnienie? Cytat:
Cytat:
W ogóle dziewczyny utknelam z wyprawka i nie mogę ruszyć żeby skompletować całość. W tym miesiącu chyba tylko leżaczek kupiłam, bo była okazja, ale jak przyszedł to nawet go nie złożyliśmy... Niemoc straszna. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czop byl z krwią to chyba twoje dni sa juz policzone
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
JoyceSky dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu
Wzięłam się trochę za porządki w swojej szafie, chciałam schować letnie i wyciągnąć zimowe rzeczy ale nie dałam rady dokończyć i resztę zrobię jutro. I ciągle wisi nade mną ta niespakowana torba do szpitala
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez niedopakowana... Codziennie sie zbieram i nie mam natchnienia :P
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Chociaz tyle dobrze ze wszystko mam. Zostalo samo pakowanie i potem ogarniecie mieszkania. Mam ostatnio spore zaleglosci bo totalne lenistwo mnie dopadlo i straszny syf :P |
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
joycesky Super że piszesz
My się tu o Was martwimy i chcemy wiedzieć jak tam u Was! Dobrze że mała przybiera i ogólnie dobrze sobie radzi współczuję Ci stresów z tego co piszesz to krwawienie nieduże po... Dość pocieszające ![]() Ja się dzisiaj okropnie czuje,całe popołudnie leżę, tz plecy masuje, mam i zgage i mdłości i za przeproszeniem bekam jak świnia co chwile... I taka głupia totalnie myśl za mną chodzi od jakiegoś czasu- jak mi wody odejdą podczas kąpieli to to zauważe?
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
He tez jak biorę prysznic to myśle a co jak mi wlasnie wody lecą
mi poprzednio przebijały pęcherz a leciało tego w cholerę. I jeszcze zielone, potem jeszcze z 2h po mialam juz ta dużą podpaske bo reszta ciekła wiec moze to nie koniecznie tak na raz leci.Ej dziewczyny od nocy mam biegunke, myślicie ze cos sie święci?
|
#1887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie w najlepsze wysiaduje na imienniku
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj na wieczór wpieprzyłam kebaba który mógł tak zadziałać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

ja już po wizycie...naczekałam się jak głupia ponad godz...
polozna wymacala mi brzuch, główka bardzo nisko, pytała od kiedy brzuch mi opadł, potem ktg i jak zobaczyla wydruk to az sie zaśmiała i do mnie mówi "rodzimy dzisiaj? Jutro?" A ja na to naaaajn! i przerazenie w oczach heh mowie jej ze tesciowa musi jeszcze przyjechać
takze ten tego...

Super, że nie masz GBSa
Nasz ślub 16.08.2014 

No ale skoro szyjka trzyma to najważniejsze...
się naczytałam, że dziecko potem ma problem ze ssaniem piersi...

: