Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 18:05   #1861
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No właśnie trzeba się jakoś zmobilizować ;/ jeszcze z kimś to łatwiej jest, a samej sie nie chce ;/

Co cwiczysz?

Dziewczyny czy Wy chodzicie juz w czapkach? Dzisiaj na zakupy wyciągnęłam juz zimowa kurtke, bo chłodno już jest i choroby tak panują, a mój płaszczyk to mega cieniutki jest, a w kurtce jeszcze się meszcze i tak zAstanawiam się nad czapką, bo pochodzić po dworze, to chłodno trochę już w uszy jest, nie mówię o sytuacjach do samochodu, ale właśnie np spacer??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ćwiczę włączając na telewizorze z you tuba trenerów i powtarzam codziennie z nimi jakieś cykle, tak żeby codziennie coś robić. Czas mam. Rozciąganie, gimnastyka, oddechy, no takie różne dla ciężarnych ćwiczenia. Jak czuję że mocno się zmęczyłam czy któreś ćwiczenie mnie ogranicza bólowo, to odpoczywam chwilę i dalej. Bo położna mówiła, żeby ćwiczyć ale nie doprowadzać do skrajnego zmęczenia.

Potem plecy mnie mniej bolą. Teraz czekam na moją piłkę, może jutro już przyleci pocztą (mam nadzieję). To na piłce można też pełno ćwiczeń znaleźć na you tube czy chomikuj.

Pytałaś o czapkę, tak ja się ubieram w bluzkę/polar/kurtkę jesienną + czapka koniecznie!, ewentualnie komin czy szal. Akurat czapkę staram się nosić, bo potem zatoki mnie męczą.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 18:16   #1862
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Patrzcie jakie drzewo fajnie widziałam Nie wiem, to chyba jakaś odmiana jarzębiny? tylko taka pokręcona kto wie co to jest?
To chyba zwykła jarzębina tylko mogła chorować jako młode drzewko albo coś jej przeszkadzało we wzroście. Pamiętam jak w szkole byliśmy na wycieczce w roztoczańskim parku narodowym i tam było pełno takich śmiesznych drzew
Stary 2015-10-22, 18:27   #1863
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwiczę włączając na telewizorze z you tuba trenerów i powtarzam codziennie z nimi jakieś cykle, tak żeby codziennie coś robić. Czas mam. Rozciąganie, gimnastyka, oddechy, no takie różne dla ciężarnych ćwiczenia. Jak czuję że mocno się zmęczyłam czy któreś ćwiczenie mnie ogranicza bólowo, to odpoczywam chwilę i dalej. Bo położna mówiła, żeby ćwiczyć ale nie doprowadzać do skrajnego zmęczenia.

Potem plecy mnie mniej bolą. Teraz czekam na moją piłkę, może jutro już przyleci pocztą (mam nadzieję). To na piłce można też pełno ćwiczeń znaleźć na you tube czy chomikuj.

Pytałaś o czapkę, tak ja się ubieram w bluzkę/polar/kurtkę jesienną + czapka koniecznie!, ewentualnie komin czy szal. Akurat czapkę staram się nosić, bo potem zatoki mnie męczą.
No właśnie ja też mam problem z zatokami, a to takie paskudztwo, że jak mnie złapie, to tylko antybiotyk juz pomaga ;/ więc chyba też zaczne nosić, chyba że jakąś opaskę znajdę ciepła, Ale to i tak niewiele da, bo tylko uszy będą zasłonięte a prZy zatokach ważne jest czoło i w ogóle najwięcej ciepła tracimy przez głowę ;/

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 18:28   #1864
mujer
Zadomowienie

Ciekawe, czy Wam się spodoba... http://natemat.pl/157489,zjem-lozysk...e-na-porodowce

(Bo mi też przykro to czytać...)
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 18:34   #1865
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja też mam problem z zatokami, a to takie paskudztwo, że jak mnie złapie, to tylko antybiotyk juz pomaga ;/ więc chyba też zaczne nosić, chyba że jakąś opaskę znajdę ciepła, Ale to i tak niewiele da, bo tylko uszy będą zasłonięte a prZy zatokach ważne jest czoło i w ogóle najwięcej ciepła tracimy przez głowę ;/

Ja nie patrzę na nic tylko zakładam czapę i już. Jak sami nie zadbamy o swoje zdrowie, to potem wyjdzie na stare lata. Mam więc pełno czapek, jak biegałam to też zawsze w czapce+komin +rękawiczki. Nie sztuka się nabawić choroby na lata, a potem cierpieć przez WŁASNĄ głupotę czy durną modę.
Stary 2015-10-22, 18:37   #1866
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy Wam się spodoba... http://natemat.pl/157489,zjem-lozysk...e-na-porodowce

Też to czytałam
Stary 2015-10-22, 18:41   #1867
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już mają jedną ciążę za sobą- miałyście hemoroidy?
podłączam się pod pytanie. A jak tak to minęło wam potem?
Stary 2015-10-22, 18:43   #1868
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
podłączam się pod pytanie. A jak tak to minęło wam potem?
Koleżanka miała o mówiła, że po porodzie najgorsze właśnie były te hemoroidy. W sumie to tylko w ciąży miała z nimi problemy
Stary 2015-10-22, 18:44   #1869
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Roszczeniowe pokolenie... nie lubię tego słowa.
Uhmm, no to o facetach jako o nieporadnych sierotkach to się zgadzam, tak trochę jest.
Stary 2015-10-22, 18:45   #1870
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Roszczeniowe pokolenie... nie lubię tego słowa.
Uhmm, no to o facetach jako o nieporadnych sierotkach to się zgadzam, tak trochę jest.
Bardzo negatywnie jest oceniony ten wywiad. Fundacja Rodzić po Ludzku napisała nawet skargę w tej sprawie
Stary 2015-10-22, 18:52   #1871
sylwoha
Zakorzenienie

Ale teoche prawdy w tyn jesy...
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 18:55   #1872
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie jakie drzewo fajnie widziałam Nie wiem, to chyba jakaś odmiana jarzębiny? tylko taka pokręcona kto wie co to jest?
Faktycznie dziwactwo Ale to chyba jarzębina

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Koleżanka miała o mówiła, że po porodzie najgorsze właśnie były te hemoroidy. W sumie to tylko w ciąży miała z nimi problemy
No ciekawe właśnie jak to z nimi jest...
Ciekawe czy dziewczyny coś mogą na ten temat powiedzieć
Stary 2015-10-22, 19:02   #1873
andriuszka77
Zadomowienie

Ale ładny malunek!

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-22 o 20:04
Stary 2015-10-22, 19:27   #1874
ogolnie
Zakorzenienie

Meldujemy się po wizycie
Szyjka taka jak była 4 cm, twarda i zamknięta. Dziś miałam szczegółowe usg i mogłam obejrzeć młodego wzdłuż i wszerz nadal leży miednicowo, na razie się nie martwimy tym. Szymek waży 1500g i jest jedynie dwa dni młodszy od terminu z om.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 19:31   #1875
arisah
Raczkowanie

właśnie wróciłam z wizyty z małą wszystko dobrze, leży już główkowo, ale kochany doktorek pocieszył mnie mówiąc że ma jeszcze dużo miejsca i takie ruchliwe to się może ze trzy razy jeszcze przekręcić rośnie ładnie, ma ok 1,5-1,6 kg
niestety nic mi dziś nie pokazał, pomiary tylko porobił, taki strasznie nieogarnięty dziś...
szyjka też ok, generalnie wszystko jest dobrze
a morfo mi się trochę pogorszyła też muszę w żelazo jakieś się zaopatrzyć

a tak w ogóle byłam umówiona na 18, rano dzwonili kazali przyjść na 17,40 a do gabinetu weszłam o.... 18.45
masakraa
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 19:57   #1876
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Jutro będę widziała się ze.swoją gin i gdyby chciała mnie przeszperac ogarnelam się.trochę. Ale boże ile mnie to kosztuje wysiłku. I kręgosłup mnie boli heheh operacja Bożena z.naciąganiem kręgów.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:03   #1877
simka234
Wtajemniczenie

Hej ja jutro wizyta
Dziś trochę krwi w sluzie się pojawiło i się zdenerwowalam ..
Przypomnijcie mi proszę o tym zelazie ? Mujer jakie masz? Bo mam tandyferon ale żołądek mnie po nim boli to bym receptę wzięła..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:05   #1878
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Meldujemy się po wizycie
Szyjka taka jak była 4 cm, twarda i zamknięta. Dziś miałam szczegółowe usg i mogłam obejrzeć młodego wzdłuż i wszerz nadal leży miednicowo, na razie się nie martwimy tym. Szymek waży 1500g i jest jedynie dwa dni młodszy od terminu z om.
Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z wizyty z małą wszystko dobrze, leży już główkowo, ale kochany doktorek pocieszył mnie mówiąc że ma jeszcze dużo miejsca i takie ruchliwe to się może ze trzy razy jeszcze przekręcić rośnie ładnie, ma ok 1,5-1,6 kg
niestety nic mi dziś nie pokazał, pomiary tylko porobił, taki strasznie nieogarnięty dziś...

a tak w ogóle byłam umówiona na 18, rano dzwonili kazali przyjść na 17,40 a do gabinetu weszłam o.... 18.45
masakraa

Gratuluję dziewczyny
Stary 2015-10-22, 20:06   #1879
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej ja jutro wizyta
Przypomnijcie mi proszę o tym zelazie ? Mujer jakie masz? Bo mam tandyferon ale żołądek mnie po nim boli to bym receptę wzięła..
Kurcze, ciekawe skad ta krew... mam nadzieje, ze to jednorazowe.
Co do zelaza jak chcesz na recepte to polecam Feroplex- co picia takie buteleczki. No i nie ma zaparc po nim.
Cytat:
Meldujemy się po wizycie
Cytat:
właśnie wróciłam z wizyty z małą wszystko dobrze, leży już główkowo, ale kochany doktorek pocieszył mnie mówiąc że ma jeszcze dużo miejsca i takie ruchliwe to się może ze trzy razy jeszcze przekręcićala: rośnie ładnie, ma ok 1,5-1,6 kg

masakraa
Dziewczyny ciesze sie, ze wizyty ok i szyjki macie ladne!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-22, 20:08   #1880
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Hej ja jutro wizyta
Ja biorę BIOFER FOLIC i dla mnie zaje..biste. Nie mam skutków ubocznych, wyniki po nim swietnie się poprawiły i trzymają sie na dobrym poziomie.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-22 o 20:10
Stary 2015-10-22, 20:08   #1881
rudaska
Zakorzenienie

ogólnie, arisah gratuluję udanych wizyt
Cytat:
Ciekawe, czy Wam się spodoba...

Niektóre uwagi mogłaby sobie darować, ale chyba jestem nienormalna, bo mnie jakoś ten wywiad nie razi.
Stary 2015-10-22, 20:17   #1882
sylwoha
Zakorzenienie

Rudaska mnie tez
Wiadomo teraz nawet takie my- kazda przyniesie niusa od gina a druga idzie i pyta go o jakies dziwne rzeczy :p
Internet jest potega i kopalnia wiedzy teraz i niestety potem sa porody lotusowe :p
Kto slyszal ze nasze babcie zjadaly lozysko
No idiotyzmy niektore rzecyz i jjuz

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

I nie mowie ze taki lotus to cos zlego ale faktycznid wywodzi sie nie od nas i byc moze polowe z tych rewelacji trzeba przez pol brac i odjac troche
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:20   #1883
ogolnie
Zakorzenienie

Ja tego nawet czytać nie będę więc nie wiem o czym piszecie

Głodna jestem,idę upiec zapiekanke
Stary 2015-10-22, 20:35   #1884
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Meldujemy się po wizycie
Cytat:
właśnie wróciłam z wizyty z małą wszystko dobrze, leży już główkowo, ale kochany doktorek pocieszył mnie mówiąc że ma jeszcze dużo miejsca i takie ruchliwe to się może ze trzy razy jeszcze przekręcićala: rośnie ładnie, ma ok 1,5-1,6 kg

masakraa
Dziewczyny super, ze z wizyt dobre wieści przynosicie i waga ładna i szyjki trzymaja, super, oby tak dalej
Cytat:

Jaką będziesz robila?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:36   #1885
Aartaa
Raczkowanie

Hi,

Czytam, czytam, ale jakoś konca nie widać

W kwestii maści na sutki: dla mnie absolutnie jedyna to LANOLINA, najlepiej bliska 100%. Wiem, ze w aptece mozna kupic jakiś zagranicznych firm, moze troche drogie. Najlepiej poprosić o zrobienie, zazwyczaj na receptę, np teraz poprosić gina lub rodzinnego. To chyba wtedy skład jest 95% lanoliny i 5% wody czy cis takiego. Cena sie zbytnio nie przejmować, bo to mega wydajne. I naprawde uratowało moje karmienie na poczatku, a potem po każdym dostawieniu przynosiło ulgę. No i to produkt zupełnie naturalny!!!! I nie trzeba zmywać przed karmieniem, a to tez nie z każdym produktem, choc juz chyba coraz częściej. Mi to położna środowiskowa zaleciła jak na pierwszej wizycie widziała krwawiące, pocharatane brodawki:///

Do pupy przerobilismy kilka produktów, potem leciały do kosza... Na szczescie w miarę szybko poleciła mi kuzynka farmaceutka tez taka robiona masc. Bez niej ani rusz do teraz, oczywiscie smaruje tylko, kiedy jest awaria... Wkleję jutro zdjecie składu. Niedrogie i tez wydajne. Tez raczej na receptę. Prosty skład, dosłownie kilka elementów, co tez dla mnie ważne.

A i o czopie: mi odszedł pare dni przed CC, ale dla mnie nic nie znaczył, nic sie wiecej potem nie wydarzyło, stałe tylko 1cm rozwarcia, zero skorczy, tylko pobolewanie jak na okres. Choc ogolnie to zawsze jakiś znak, ze czas juz powoli sie kończy w brzuszku. Na szczescie dzien czy dwa wczesniej dowiedziałam sie co to jest, bo bym miała niezła niespodziankę z niedouczenia... No i w sumie prawie go nie zauważyłam, chyba wypadł przy siusianiu, nie był duzy...

CZUBASEK ciesze sie, ze interwencja doktorska zadziałała i juz do domu, do Rodziny wracasz!!!
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:46   #1886
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę to ja na 2 osoby robię wojnę, a u Was 10 będzie ;/

Co do dzieci, to nie chce nic mówic, ale ta koleżanka co byłA w poniedziałek to od 19 do 24 siedzieli a mają 2latke o 3 miesięczną córkę ;P ale może ją mam dziwnych znajomych, bo ja tyle na pewno bym nie siedziała ;/

No właśnie trzeba się jakoś zmobilizować ;/ jeszcze z kimś to łatwiej jest, a samej sie nie chce ;/

Co cwiczysz?

Dziewczyny czy Wy chodzicie juz w czapkach? Dzisiaj na zakupy wyciągnęłam juz zimowa kurtke, bo chłodno już jest i choroby tak panują, a mój płaszczyk to mega cieniutki jest, a w kurtce jeszcze się meszcze i tak zAstanawiam się nad czapką, bo pochodzić po dworze, to chłodno trochę już w uszy jest, nie mówię o sytuacjach do samochodu, ale właśnie np spacer??
okazało się, że może wszyscy nie przyjda taaak bardzo gościnna jestem

Ja też na pewno bym tyle nie siedziała, ale ja raczej nie będę nowoczesna matką
Chociaż nie mam tez zamiaru siedziec on stop w domu

Po przeprowadzkach zgubiłam moja ulubioną czapkę
Mam problemy z zatokami, więc zazwyczaj w czapce juz od wczesnej jesieni chodze a teraz nic nie moge znaleźć pasującego w sklepie

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:

Ja tez nie czytam takich rzeczy, unikam stresu, a mnie denerwuja takie głupoty

Jaka zapiekanka ?

Cytat:
Napisane przez Aartaa Pokaż wiadomość
W kwestii maści na sutki: dla mnie absolutnie jedyna to LANOLINA, najlepiej bliska 100%. Wiem, ze w aptece mozna kupic jakiś zagranicznych firm, moze troche drogie. Najlepiej poprosić o zrobienie, zazwyczaj na receptę, np teraz poprosić gina lub rodzinnego. To chyba wtedy skład jest 95% lanoliny i 5% wody czy cis takiego. Cena sie zbytnio nie przejmować, bo to mega wydajne. I naprawde uratowało moje karmienie na poczatku, a potem po każdym dostawieniu przynosiło ulgę. No i to produkt zupełnie naturalny!!!! I nie trzeba zmywać przed karmieniem, a to tez nie z każdym produktem, choc juz chyba coraz częściej. Mi to położna środowiskowa zaleciła jak na pierwszej wizycie widziała krwawiące, pocharatane brodawki:///
!
Zwykła czysta lanolina ? I to nie szkodliwe dla dziecka ?
Ale ona chyba nie pachnie zbyt ładnie ?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

ogólnie, arisah super ze wizyty udane!
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:46   #1887
ogolnie
Zakorzenienie

W ogółe te moje straszliwe bóle pęcherza okazały się być niczym innym jak kopniakami,bo młody trzyma nogi na moim pęcherzu :/
A bóle w pachwinach normalne i mam się przyzwyczaić bo lepiej nie będzie eh
Stary 2015-10-22, 20:47   #1888
acapella
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i zakupów też Czapeczka ładna, kurcze gdzie ja taką małą znajdę, nie ma no nigdzie

Rozmawiałyście o wkładkach- dla mnie najlepsze są carefree różowe, biedronkowe najgorsze, rolują się i cisną. A te carefree w sumie też są w biedrze często, nie wiem jednak czy te ich różnią się od rossmannowych, bo zawsze w rossmannie kupuje.

Co do czapki to ja już dawno chodzę w, zimno mi w uszy bez, ogólnie lubię czapki W przeciwieństwie do was jak widzę

Żelazo biorę hemofer i nie boli mnie tak brzuch po nim jak po tardyferonie, ale co do wyników to jeszcze nie wiem...

Robiłam te próby wątrobowe i wsio jest ok, jestem spokojna. Nie wiem tylko skąd to swędzenie, może suche powietrze, kaloryfery itp. Ale tylko wieczorem i w nocy...
W ogóle w nocy łapią mnie naprawdę bolesne skurcze i bolą mnie pachwiny, nie mogę się przewrócić z boku na bok. Czy to jest normalne zupełnie, po prostu objaw późnej ciąży czy coś nie tak?

Dzisiaj zakończyłam leczenie kanałowe w końcu Syn jak zwykle na fotelu daje popisy :P

A i Adka ładny brzucho
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:48   #1889
ogolnie
Zakorzenienie

Ja dziś chciałam kupić czapkę na targu ale wszystkie w komplecie z kominem a ja ich nie cierpię. A pojedynczo nie ma sensu kupować czapki i szala bo trudno dopasować. I w sumie nie kupiłam,a były jakie śliczne No ale mam trzyletni zestaw czerwony który uwielbiam więc w razie dużego chłodu mam co ubrać
Stary 2015-10-22, 20:56   #1890
adka_19
Wtajemniczenie

Sylwoha moim zdaniem w tym wywiadzie jest kupa prawdy. NIESTETY.
Ale nasze społeczeństwo nie umie przyjąć wielu spraw na klate i stąd się biorą znowu roszczenia bo zaraz będzie nieprawda. Jesteśmy mało samokrytyczni.

Ogólnie. Arisah gratulacje wizyt

Dziękuję acapella
Super ze wszystkich 2 porządku po wizycie !!

A ja polezalam 2h jak wróciłam do domu i do kompa do roboty się wzięłam ale grafiki trochę ulotkę mamie i koniec leżę i smierdze bo nie pachne po całym dniu hhahahahaha
Koty o 20 jedzenie muszę odstawić bo jutro kastracja. No niestety miała być kotka a tu jajka urosły. I zaczyna się za rozmnażanie.
Nie maaaa. Chociaż z naszej dwójki piękne by kotki były piekneeee. Jednakże nie ma co nie ma miejsca.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości