Panny Młode 2017 cz. 7! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 17:06   #4321
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 7!

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
U nas w kościołach zostawia się 1 bukiet przy bocznym ołtarzu ale ja tego nie zrobię. Na głowie będę mieć tylko łancuszek co idzie dookoła głowy i na przedzialku.
Nie no, suche nie było
Pamiętałam o tym łańcuszku,ale myślałam,że może coś innego jeszcze. U mnie w sumie zostawia się jakiś bukiet kwiatów,który dostaje się od gości. Tak się utarło.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:07   #4322
Dona94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maalinkaa8 Pokaż wiadomość
Nic jeszcze nie mamy... TŻ przyjeżdża na koniec października i jedziemy wtedy obejrzeć 3 sale. Na pewno wybierzemy którąś z nich... potem będziemy szukać zespołu albo DJa

a' propos grajków będziecie miały zespół muzyczny czy DJa?
oczywisci ze zespoł, wesele 1 dniowe
Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Tak was czytam i apropos prezentów od TŻ-A to moj ostatnio kupil mi zimowy płyn do spryskiwaczy i nową wycieraczke ah romantyzm
toz to prezent dla hanki a nie dla ciebie
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Hej

Mam pytanko do dziewczyn które robią samo przyjęcie ślubne bez wesela. Są takie? Jak rozwiązujecie "problem" gości, kogo zapraszacie?
nie robie przyjecia ale mam na liscie rodziców, rodzenstwo ich współmałzonków i dzieci, dziadków, rodzenstwo rodziców i ich dzieci, chrzestni do tego usługodawcy i uwaga! wyszło 150 osób

Cytat:
Jezu ile pytan. Matow jest ok 20 z GR. Nie mam pojęcia czy mam 13. Musze sobie zapisać to ci powiem jak wrócę do Swidnika.
Te z inglota coś 20-30zl.
W rossmannach nie ma GR niestety.
Mnie kuszą kredki GR matowe
Kurczak i ryż tylko, bo nie ma warzyw w domu. Tata jada w pracy a mama zjada tego samego dnia wszystkie warzywa które kupuje

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Ja sie zastanawiam czym rzucać na weselu, na oczepinach, bo będę mieć 1 bukiet który podobno zostaje w kościele. Chociaż moja siostra nie zostawiła swojego. Bo rzucanie podwiazką jakoś mi się kojarzy z rzucanie majtkami
powinny byc 2 bukiety, młodej (super piekny wypasiony) i swiadkowej (skromniejszy) i bukiet swiadkowej zostawiasz w kosciele a swój zabierasz na sale, potem na sesje, a rzucasz welonem, tak przynajmniej u mnie jest, troche to niebezpieczne bo byłam na weselu gdzie welon poszedł na pól tak sie panienki rzuciły na niego....

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja właśnie jak biegałam tak z 2-3 tyg temu klika dni z TŻ to mi strasznie strzelała kostka. Nie czułam bólu ale strasznie było słychać. rok temu też tak miałam i nie wiem co to może być. Kiedyś miałam skręcona i nie nastawioną kostkę i zastanawiam się czy to od tego.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ja nie chcę rajstop,więc może taką jakąś koronkową podwiązkę założę żeby po weselu zadziałać na wyobraźnię TŻ,bo on lubi takie rzeczy
Poza tym podobno trzeba mieć coś nowego, pożyczonego,niebieskiego To akurat blękitna podwiązka

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Jak już zadaje to od razu wiele dla mnie ryż i sam kurczak byłby za suchy
Co będziesz mieć na głowie?
Mnie wianka będzie szkoda żeby rzucić,więc raczej będzie to bukiet. Czemu wiązankę ślubną musisz zostawiać w kosciele?
z nowym to nie problem, z pożyczonym to juz gorzej jedynr co to mi wsuwki do głowy przychodza
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20170617560214.html
czyli
http://s2.suwaczek.com/20170617570113.png
dni
Dona94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:07   #4323
trzykropka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
Współczuje, przykro mi (ostatnio przeżywam takie historie, bo niedawno okazało się, że moja najukochańsza babcia ma raka piesi i są już przerzuty a tak bardzo chciałam, aby była na moim ślubie)
Od strony mojej babci w ciągu ostatnich lat sporo osób zmarło na raka... Można tłumaczyć, że "sami są sobie winni" bo rak krtani/płuc - papierochy, rak jelita grubego - bardzo zła dieta... Ale tak czy siak boję się że może ma to jakiś związek z genami?
Też mi zależy by dziadkowie uczestniczyli w ślubie choć zachwyceni pomysłem braku kościelnego nie są - ale są dla mnie ważni. Chorują i myślę, że w razie czego byłabym skłonna przyspieszyć ślub nawet organizując go w tygodniu.

Cytat:
Hej

Mam pytanko do dziewczyn które robią samo przyjęcie ślubne bez wesela. Są takie? Jak rozwiązujecie "problem" gości, kogo zapraszacie?
Może nie przyjęcie bez wesela, ale nieduże wesele bez poprawin i też mam problem z gośćmi - od mojej strony jest dużo przyjezdnych, wiem, że muszę zorganizować dla nich nocleg ale nie wiem co dalej... Dla najbliższych chcemy zrobić grilla/przyjęcie poprawinowe w ogrodzie, ale nie wiem, czy tych przyjezdnych też zapraszać "skoro i tak będą w pobliżu".

Cytat:
Te włosy rewelacja. I sukienka. I w ogóle
Jestem zakochana w zdjęciach jakie robi ta fotografka, na razie nie ma oferty na 2017 ale jest w moim TOP 5 Nie wiem czy na nią się zdecyduję, nie znam kosztów ale chciałabym mieć tego typu zdjęcia. Póki co niestety najkorzystniej wychodzi branie z jednej firmy fotografa i kamerzystów, ale o ile np. filmy ładne to zdjęcia mnie w takich wypadkach nie przekonują. Są ładne ale... zwykłe.
Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
w związku z wysokim czesnym tne koszty gdzie tylko mogę i tutaj zrodziła mi się myśl, żeby zaproszenia zrobić samemu
ten biały to jakaś serwetka, nie? W sensie, że można gdzieś kupić takie ozdobne serweteczki, jestem tego pewna. A wiecie może jak one się nazywają?
My będziemy robić sami zaproszenia, trochę podobne ale jednak zmodyfikowane
Serwetki można kupić np. na aliexpress ( może w PL też, po prostu na razie tylko tam sprawdzałam i jest niedrogo)

Cytat:
Oglądałam wczoraj kawałek debaty. Baaardzo pozytywne wrażenie wywarł na mnie ten mlody z Partii Razem. Jako jedyny nie bał się odpowiadać konkretnie na pytania. I szczerze? Chyba zagłosuje na nich.
Kukiz dalej buntownik,ale nawet mądrze gadał. Przy Korwinie się uśmiałam,najbardziej jak powiedział,że jedynym najnormalniejszym lekarskim działem jest weterynaria,bo tam nie ma Narodowego Funduszu Psów i Kotów
Najgorsze rozczarowanie-Szydło. Widać,że boi się cokolwiek konkretnego powiedzieć,żeby w ostatnich dniach nie stracić poparcia. A to jej zdanie: "potrzebujemy dobrej zmiany" powtarza bez przerwy. Mam ich dość wszystkich
Odniosłam podobne wrażenie i o ile nie zmienię zdania głosuję podobnie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Rossman:
Dziewczyny, szykujcie się na wyczekiwaną promocję Emotikon smile
-49% !!!!
Jest informacja, że od 2.11 do 6.11 będzie zniżka na SZMINKI, BŁYSZCZYKI,KREDKI DO UST, LAKIERY I PROD. DO PIELĘGNACJI PAZNOKCI
7.11 - 13.11 TUSZE DO RZĘS, CIENIE DO POWIEK. KREDKI DO OCZU, EYELINERY
Nie wiem czy widziałyście :P
Yeah A mam kilka must have i ciekawostek które chcę przetestować, fundusze nieduże a tak to mogę zaszaleć Ciekawe czy w późniejszych terminach będą podkłady.

W sobotę jadę oglądać sale W jednej ma być akurat wesele, więc zobaczymy od razu ustawienie stołów i ich dekoracje.
trzykropka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:09   #4324
malgosiaw123
Zakorzenienie

Wreszcie jem! Dobry ten kuskus.
Stary 2015-10-22, 17:09   #4325
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez Dona94 Pokaż wiadomość

jakiej hanki?
Stary 2015-10-22, 17:11   #4326
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość

Ja mam całą masę dzieci, ostatnio liczyłam dzieci na wesele z mojej strony do lat 10 (w 2017) i naliczyłam 15
To jest masa? Ja mam małą rodzinę,a dzieci będzie 9. U TŻ to ze 30.
Stary 2015-10-22, 17:17   #4327
VinVinara
Zakorzenienie

Właśnie sobie uświadomiłam ze nie wiem czy w pokoju na sali jest prysznic
Stary 2015-10-22, 17:19   #4328
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
nie robie przyjecia ale mam na liscie rodziców, rodzenstwo ich współmałzonków i dzieci, dziadków, rodzenstwo rodziców i ich dzieci, chrzestni do tego usługodawcy i uwaga! wyszło 150 osób

powinny byc 2 bukiety, młodej (super piekny wypasiony) i swiadkowej (skromniejszy) i bukiet swiadkowej zostawiasz w kosciele a swój zabierasz na sale, potem na sesje, a rzucasz welonem, tak przynajmniej u mnie jest, troche to niebezpieczne bo byłam na weselu gdzie welon poszedł na pól tak sie panienki rzuciły na niego....

z nowym to nie problem, z pożyczonym to juz gorzej jedynr co to mi wsuwki do głowy przychodza
Mam taką samą sytuację co Ty jesli chodzi o gości i na liście 170-180 osób
A nie przepraszam,doczytałam. Mamy też znajomych-ale to najbliżsi przyjaciele.
Pierwsze słyszę z tą tradycją z bukietami. U mnie świadkowa zabiera na salę. Nie wiem czy mój bukiet dotrzyma do sesji jak sesja w innym dniu
Pożyczone hm, też w sumie nie wiem. U mnie jest jeszcze tradycja,że mama wkłada stówę do buta
Stary 2015-10-22, 17:22   #4329
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Ja planuję ubrać swoją ze studniówki.
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Ja chyba kupię jakiś welon specjalnie do rzucenia.
Mi chyba szkoda kasy
Cytat:
Z kiecki będę rozbierać się w pokoju,więc jak TŻ zobaczy podwiązkę to tup,tup za mną pod prysznic
Tiaa mój też tak zrobi
Cytat:
Pamiętałam o tym łańcuszku,ale myślałam,że może coś innego jeszcze. U mnie w sumie zostawia się jakiś bukiet kwiatów,który dostaje się od gości. Tak się utarło.
U nas niestety daje się zazwyczaj jeden z tych które ma PMka lub swiadkowa
Cytat:
oczywisci ze zespoł, wesele 1 dniowe

Ja swojej świadkowej nie daje bukietu, bo przez mszę będzie trzymać mój. Bez sensu by trzymała 2 a mi będzie mój przeszkadzać w czasie mszy.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:29   #4330
Dona94
Raczkowanie

Cytat:
jakiej hanki?
sory nie spojrzałam komu odpisuje hanke to aniolek ma
czyli
dni
Stary 2015-10-22, 17:30   #4331
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
sory nie spojrzałam komu odpisuje hanke to aniolek ma
Ja mam pyzie kto zgadnie jakie to auto?
Stary 2015-10-22, 17:35   #4332
Dona94
Raczkowanie

Cytat:
Mi chyba szkoda kasy

Tiaa mój też tak zrobi

U nas niestety daje się zazwyczaj jeden z tych które ma PMka lub swiadkowa

Ja swojej świadkowej nie daje bukietu, bo przez mszę będzie trzymać mój. Bez sensu by trzymała 2 a mi będzie mój przeszkadzać w czasie mszy.
to da sie rozwiazac jesli nie chcesz swojego bukietu zostawiac to masz opcje
1. wez jakis bukiet od gosci i zostaw
2. kup drugi bukiet jakis ale nie dawaj go swiadkowej tylko komus kto bedzie blisko ciebie i pod koniec mszy ci go szybko poda

Cytat:
peugeot?
czyli
dni
Stary 2015-10-22, 17:40   #4333
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzykropka_ Pokaż wiadomość
Od strony mojej babci w ciągu ostatnich lat sporo osób zmarło na raka... Można tłumaczyć, że "sami są sobie winni" bo rak krtani/płuc - papierochy, rak jelita grubego - bardzo zła dieta... Ale tak czy siak boję się że może ma to jakiś związek z genami?
Też mi zależy by dziadkowie uczestniczyli w ślubie choć zachwyceni pomysłem braku kościelnego nie są - ale są dla mnie ważni. Chorują i myślę, że w razie czego byłabym skłonna przyspieszyć ślub nawet organizując go w tygodniu.

Yeah A mam kilka must have i ciekawostek które chcę przetestować, fundusze nieduże a tak to mogę zaszaleć Ciekawe czy w późniejszych terminach będą podkłady.
Tak,rak też ma podłoże genetyczne.
Podkłady mają byc jako ostatnie. Jakoś od 14.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Corsa?
Mój Tż miał Szerszenia

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Uuu i psikus, prysznica nie będzie

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
A mnie nie będzie przeszkadzał Przecież przez całą mszę się siedzi.
Stary 2015-10-22, 17:56   #4334
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
to da sie rozwiazac jesli nie chcesz swojego bukietu zostawiac to masz opcje
1. wez jakis bukiet od gosci i zostaw
2. kup drugi bukiet jakis ale nie dawaj go swiadkowej tylko komus kto bedzie blisko ciebie i pod koniec mszy ci go szybko poda

peugeot?
No właśnie chciałam się obyć bez kupowania niepotrzebnych bukietów, a ja nie chce bukietów od gości tylko kupony lotto. Najwyżej nic nie położę na ołtarzu
Cytat:
Tak,rak też ma podłoże genetyczne.
Podkłady mają byc jako ostatnie. Jakoś od 14.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Corsa?
Mój Tż miał Szerszenia

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Uuu i psikus, prysznica nie będzie

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

A mnie nie będzie przeszkadzał Przecież przez całą mszę się siedzi.
No nie do końca się siedzi. 2 razy z tego co pamietam podchodzi się do ołtarza. Ale jest inna kwestia: nie chce by mi kwiaty leżały na sukni białej bo jak będą mokre to zrobią plamy.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-10-22, 17:59   #4335
VinVinara
Zakorzenienie

Prezent spakowany i pierwszy raz jestem załamana. Papier nie współpracował ze mną
Stary 2015-10-22, 18:09   #4336
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chciałam się obyć bez kupowania niepotrzebnych bukietów, a ja nie chce bukietów od gości tylko kupony lotto. Najwyżej nic nie położę na ołtarzu

No nie do końca się siedzi. 2 razy z tego co pamietam podchodzi się do ołtarza. Ale jest inna kwestia: nie chce by mi kwiaty leżały na sukni białej bo jak będą mokre to zrobią plamy.
Ja też poproszę o coś innego,ale z reguły wiem,że i tak ktoś zawsze daje jakieś kwiaty.

Wtedy co się podchodzi do ołtarza to mogę zostawić na krześle,lub właśnie dać świadkowej. Poza tym u Nas przed Parą mlodą jest klęcznik więc tam mogę położyć.
Z tego co wiem to teraz w bukietach są te plastikowe takie do trzymania. Że nie trzymasz łodyg,więc to nie będzie mokre.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Napaliłam się na Balmain z Hm,ale jak zobaczyłam cenę to mi przeszło jak ręką odjął. Z ceną kiecek to grubo przesadzili
Stary 2015-10-22, 18:38   #4337
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Hej

My tak robimy z Tż-tem. Rodzice, rodzeństwo i najbliżsi przyjaciele
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 18:47   #4338
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Ja ogólnie nie chce podwiazki. Po co mi to
ja tez nie bede miala, niepotrzebny wydatek. to samo na studniowce, raz ubralam i sie kurzy tylko
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 18:51   #4339
VinVinara
Zakorzenienie

Ja moją ze studniówki wykorzystałam do ozdoby doniczki
Stary 2015-10-22, 18:54   #4340
malgosiaw123
Zakorzenienie

Moja leży gdzieś między skarpetkami i rajstopami
W sumie nawet nie wiem po co ją jeszcze trzymam.

Stwierdzam,że im więcej mam w szafie tym jeszcze więcej się chce. Założę ciuch raz, dwa i już mam go gdzieś.
Stary 2015-10-22, 18:59   #4341
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też poproszę o coś innego,ale z reguły wiem,że i tak ktoś zawsze daje jakieś kwiaty.

Wtedy co się podchodzi do ołtarza to mogę zostawić na krześle,lub właśnie dać świadkowej. Poza tym u Nas przed Parą mlodą jest klęcznik więc tam mogę położyć.
Z tego co wiem to teraz w bukietach są te plastikowe takie do trzymania. Że nie trzymasz łodyg,więc to nie będzie mokre.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Napaliłam się na Balmain z Hm,ale jak zobaczyłam cenę to mi przeszło jak ręką odjął. Z ceną kiecek to grubo przesadzili
Niestety ceny są wzięte z sufitu. Ładne rzeczy projektuje i robi Balmain ale nigdy nie dałabym tyle.za te rzeczy.
Cytat:
Moja leży gdzieś między skarpetkami i rajstopami
W sumie nawet nie wiem po co ją jeszcze trzymam.

Stwierdzam,że im więcej mam w szafie tym jeszcze więcej się chce. Założę ciuch raz, dwa i już mam go gdzieś.
Ja nie miałam pończochy na 100dniowce

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-10-22, 19:02   #4342
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ceny są wzięte z sufitu. Ładne rzeczy projektuje i robi Balmain ale nigdy nie dałabym tyle.za te rzeczy.

Ja nie miałam pończochy na 100dniowce
Mówimy o podwiązce
Stary 2015-10-22, 19:30   #4343
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Mówimy o podwiązce
Ojj, myslalam o jednym napisałam o drugim. Podwiazki nie miałam

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-10-22, 20:11   #4344
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Wreszcie jem! Dobry ten kuskus.
może to dziwne, ale mi po kuskusie chce się
mimo, że bardzo go lubie
Cytat:
ej ja też nie zwróciłam na to uwagi
Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
ja tez nie bede miala, niepotrzebny wydatek. to samo na studniowce, raz ubralam i sie kurzy tylko
też chyba nie będę miała podwiązki nawet jakbym miała to sukienki tak wysoko bym nie podniosła i nikt by nie widział

pierwsze słysze o zostawianiu bukietu przy ołtarzu

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:17   #4345
papaPapaya
Zakorzenienie

i znalazłam idealną fryzurę na moje czarne długie włosy + wianek może nie na ślub, ale na plener obowiązkowo!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg K-M-0055-1024x683.jpg (120,6 KB, 20 załadowań)

13.12.2016 Julian
Stary 2015-10-22, 20:25   #4346
trzykropka_
Raczkowanie

Cytat:
hmm a po co na sali prysznic? Czy chodzi o pokój w którym będziecie spać? W ogóle się nad tym nie zastanawiałam
trzykropka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:27   #4347
VinVinara
Zakorzenienie

Chodzi o salę.
Stary 2015-10-22, 20:27   #4348
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Była PannaBlack ale ją usunęłyśmy bo nie ma jej tu sto lat. Muszka z maja, ale też uciekła gdzieś, a ja nie pamiętam jaką ma datę
Zdjęcia w załączniku - robione laptopem także hmm taki kolor na szmince jakby wiśniowy

Super
ale ci pasuje ten kolor szminki do włosów! grrr

dziewczyny, czytam o tych wszystkich chorobach i śmierciach waszych bliskich... masakra

13.12.2016 Julian
Stary 2015-10-22, 20:28   #4349
anlaya
Zakorzenienie

Hej nie dam rady Was nadrobić

Też widziałam ciuchy od Balmain, niektóre są baaardzo fajne, ale w życiu tyle nie zapłacę. Pewnie blogerki modowe ustawia się w kolejce jak po Wittchen z Lidla :p
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 20:29   #4350
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o salę.
a ja myślałam o pięterku gdzie jest kilka pokoi na nocleg
po co na sali prysznic w takim razie? chyba w trakcie wesela nikt się nie będzie kąpał?
i jeszcze jedno pytanko, co pakujesz? bo nie mogę się doszukać na poprzednich stronach, ktoś ma urodzinki?

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości