![]() |
#2431 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
Co do rynku, to jednak jest on przebrany. Moze nie calkowicie, bo wiadomo, ze nie, ale jesli kobieta mysli o dlugodystansowej relacji, malzenstwie, to juz po studiach zaczynaja sie schody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znowu rowiesnicy coz... Mialam moment, ze przerzucilam sie na mlodszych i ta niedojrzalosc predzej czy pozniej wychodzila.
![]() |
#2433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie jeśli chodzi o wiek to idealnie tak 3-5 lat. Ale dużo zależy od samego charakteru. Poznałam faceta raz który był chyba 9 lat starszych a zachowywał się jakby był o te 9 młodszy
![]() Mi sie wydaje że nie ma jakichś wielkich reguł. Na pewno jeśli jest bardzo duża różnica wieku to faktycznie jest to problem bo często nie traktuje się aż tak poważnie młodszej kobiety, ale znowu mam wrażenie ze jeśli to są faktycznie poważne związki z miłości to są bardziej trwałe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała (chciałabym, chciaaala
![]()
#2436 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
W ogóle co wy tak z tym przebranym rynkiem. Ja tam widuje mase wolnych facetów w różnym wieku. A ze są po przejściach? Ja mam 25 i też jestem po przejściach. wiek tutaj akurat niezbyt gra rolę.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
W sumie ludziom w roznym wieku rozpadaja sie zwiazki, ale co fajniejsi poparuja sie wczesniej i tak juz zostaje - mowie z perspektywy swoich obserwacji. Konkretni i zdecydowani panowie sa w zwiazkach, pozostali imprezuja, nie wiedza czego chca, nie chca lub szukaja nie wiadomo jakiej pięknej, poksztalconej, zaradnej, kucharki, kochanki i w ogole ach kobiety, kiedy sami soba niewiele prezentuja.
#2440 |
Zakorzenienie
|
A ja tez bym tak nie generalizowala o kobietach w wieku 30 +
![]() ![]()
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
BAN stały
|
Cześć Wszystkim,
Jestem tu nowy i wszystkich Was witam serdecznie.Widzę, że wątek ciekawie się rozwija. Mam nadzieję, że do swojej załogi przyjmujecie też singli męskich. Jak większość udzielających się w tym temacie też borykam się ze znalezieniem drugiej połówki przez portale randkowe. U mnie, przyczynę braku zainteresowania ze strony płci przeciwnej można zdiagnozować szybko. Średnio atrakcyjny jestem ![]() Cytat:
Nie chcę tym postem nikogo urazić ale wszystko co napisałem to wynik moich obserwacji i rozmów z kolegami. Ciekawe źródła potwierdzające moje obserwację: http://x0.cdn02.imgwykop.pl/c0834752...52caa90eb45205 http://blog.okcupid.com/index.php/th...n-older-woman/ Pozdrawiam Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-10-22 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To do bani :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
pleblo26, witaj w naszych skromnych progach
![]() ![]() Chociaż jeden szczerze powiedział ![]() ![]()
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dla odmiany nie zgadzam sie z tym co napisales. Dlatego, ze na pewnym etapie dla fceta tez liczy sie cos innego niz wyglad. Oczywiste jest, ze mlodsze kobiety beda sie bardziej podobac - wlsnie z tego wzgledu, ze maja mlode, niezuzyte, jedrne ciala. Te roznice sa oczywiste. Ale zawsze powtarzam, ze do zwiazku potrzeba czegos wiecej. Wiec nie przesadzajmy, ze kobiety 30 + wypadaja az tak z obiegu.
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No wszyscy znajomi mówili, że ta relacja była chora i toksyczna, bo laska była nienormalna i wszyscy się dziwili, że z nią jest. O jakich przyczynach mówisz? Kurde dziewczyny przeczytałam zaległe strony, bo mnie tu 2 dni nie było i masakra. Jak to możliwe, że tyle takich dziwnych facetów jest? Czy może to my mamy pecha? Ja to się tak czasami zastanawiam dlaczego tak jest, że moi znajomi sparowani, a ja ciągle jakieś problemy. Już nawet się zastanawiam czy to ze mną nie jest coś nie tak. Wszyscy sobie życie układają, a ja nie mogę. Wczoraj widziałam się z kumpelami i oczywiście mi mówią żebym się nie przejmowała tą moją sytuacją. Mhm jasne, jak mi to powiedziały to od razu przestałam się przejmować. Łatwo mówić to komuś na kogo w domu czeka facet. Ja znów wracam do pustego mieszkania i mam takie poczucie beznadziejności. I mam czasem wrażenie, że życie jest takie niesprawiedliwe. Mam tyle koleżanek co rzucają faceta, który by za nimi w ogień poszedł i oczywiście w nagrodę zaraz znów są w związku albo takich co jak widzę albo słyszę jak się wobec chłopaka zachowują to aż mi się słabo robi, ale oczywiście związek trwa w najlepsze, a ja zawsze staram się być dobra i w porządku i gówno z tego mam...
![]() |
#2449 |
Rozeznanie
|
majac 24 -nawet 27lat faceci 30+ byli dla mnie za"starzy"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiek też ma znaczenie z prostych powodów. Każdy z nas podstawy matematyki zna i dodawać potrafi. Młodszym partnerem dłużej się nacieszymy. Ot co. Kolejną sprawą są dzieci. Spora część kobiet (widzę po profilach) 25+ bardzo poważnie myśli o dzieciach podczas gdy ilość mężczyzn w podobnym wieku już nie bardzo. Inna sprawa, że najlepsze "okienko atrakcyjności" kobiet przypada mniej więcej w wieku 18-25 lat. U mężczyzn 25-30 lat. Jeszcze raz zastrzegam, że są to moje osobiste spostrzeżenia. Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-10-22 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to dobrze , ze tak nie bylo ![]() Odnosnie drugiego akapitu to Kochana nie nabijaj sobie do glowy takich rzeczy, ze jedna sie rozstaje i zaraz ma drugiego. Ja tez tak kiedys myslalam, ze jezu jakie te moje kolezanki sa rozchwytywane, ciagle jakis facet sie tam kreci. Ale jak sie zastanowilam przez jakich facetow sa rozchwytywane i ze na takich no nie zwrocilabym uwagi , to sobie odpuscilam takie myslenie. Podobne jest myslenie o ludziach w zwiazkach. Myslimy sobie, ze jak oni maja super, spedzaja razem czas, mozna z kims pogadac, gdzies wyjsc, gdzies wyjechac, a nie zawsze te zwiazki tak wygladaja. Czasami faceci tez nie chca spedzac czasu ze swoimi kobietami, bo cos innego jest dla nich wazniejsze np. praca czy hobby i ludzie tak zyja obok siebie. I moim zdaniem takie sytuacje rodza jeszcze wieksze frustracje. I tu tez nie jest problem braku powodzenia, ze nic nic. Bo mysle, ze jakbys sie zastanowila to na pewno bys tez doliczyla sie adoratorow ktorymi Ty nie bylas zainteresowana. Problem polega chyba na tym, by odpowiaac osobie, ktora i nam odpowiada. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Wlasnie. Dlatego ja uwazam, ze ten ped na mlode dziewczyny jest mocno przerelamowany. O ile do luznych spotkan to sie zgodze, ale jednak z wiekiem szuka sie juz czegos wiecej.
![]() |
#2452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem, że wiele związków pozostawia dużo do życzenia. Często jak patrzę na znajomych, których bardzo dobrze znam, to zastanawiam się co oni jeszcze robią razem i czy ja bym chciała być w takiej relacji. Jedni moi znajomi po 3 miesiącach postanowili, że jednak się rozwiodą, także tego ![]()
![]() |
#2453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak już na poważnie, możemy teoretyzować do końca świata że 30+ to już nie maja szans , żę 20+ to szukają zabawy, ze facet młodszy to do skreślenia bo ma fiu bdziu w głowie a starszy to po przejściach izaraz wroci do ex Cieszmy się tym że życie i miłość są nieprzewidywalne . I nie zakładajmy niczego chocby sie nawet miało zepsuć to warto chwilę być szczęsliwym Ejmen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
To w jakim wieku co lepsze jest przebrane? W gimbazie już? A co ja za to mogę ,że nie miałam szczęścia poznać odpowiedniego faceta?
#2455 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2458 |
BAN stały
|
Jak wy macie konkretne wymagania jakieś wyimaginowane co do wieku to pewnie zaraz usłyszymy o preferowanym wzroście co do cm i kolorze oczu
![]() Znam sporo 30 letnich facetów to raczej właśnie wolą kobiety w swoim wieku ze względu na etap życia oraz intelektualnie. A wiele załóżmy 20-paru letnich kobiet pozbawia się swojej wyższości nad starszymi koleżankami ubierając się dokładnie tak jak te starsze zamiast eksponować swoją młodość i świeżość ![]() Nie tyczy się to osób powiedzmy niezbyt górnolotnych gdzie generalnie ten rozwój umysłowy się szybko kończy i nie ma takiej różnicy intelektualnej. Oczywiście generalizuje. Znam dojrzałą 17 latkę i niedojrzałą 32 latkę. Takie sztywne ramy to według mnie takie ograniczanie się ale cóż ![]() A co do 30-stek to dla mnie osobiście się wydają seksowne. Kręci mnie inteligencja. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- [QUOTE=pseudofeministka;53 197793]Witamy ![]() A Ty... Żebym się z Tobą nie podroczył ![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-10-22 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Zakorzenienie
|
Oczywiście ze mam wymagania co do wieku 24-33. Ja mam 25. Wzrost minimum 175cm.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do dwudziestolatek to ja się nie zgodzę. Jak dla mnie teraz licealistki ubierają się i malują tak, że wyglądają duuużo starzej niż są w rzeczywistości. I zachowanie też tragedia. Niby sama nie tak dawno miałam 20 lat, ale mam wrażenie, że ani ja ani moje koleżanki takie nie byłyśmy. Teraz te dziewczyny jakieś takie puściutkie, pofochowane, nadęte księżniczki. Jak czasem słucham ich rozmów gdzieś w autobusie to mi ręce opadają. Z kilkoma takimi przypadkami miałam okazję mieć do czynienia i naprawdę mam wrażenie, że one są z innej planety. Jedną mam taką laskę w pracy. Młodsza ode mnie o 4 lata, tapety ma tyle codziennie, że wygląda na 5 lat straszą. Dziewczyna niby spoko, pogadać można, ale na dłuższą metę niedojrzałością to aż od niej razi po oczach. A to się obrazi, bo ktoś krzywo popatrzy, a to focha strzeli, bo ktoś zajął miejsce na którym zawsze siedzi przy śniadaniu i takie przykłady można by mnożyć i mnożyć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.