|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
No ale co Ci da witamina B? Ja chodziłam do dobrego neurologa tutaj i polecanego i też mi mówił o zastrzykach, ale to w ostateczności. Więc z bólu wyłam i nie poszłam, wolałam się przemęczyć.
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kopniaki w żebra miewam ale raczej nie to że bolesne tylko takie bardziej nieprzyjemne (?) |
||
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
A te zastrzyki to może blokada prosto w nerw? Ja miałam taki zastrzyk, jak jeszcze grałam w siatkówkę i byłam przed ważnymi meczami a poszły mi plecy. To jest przeciwbólowy lek, który blokuje odczuwanie bólu. Ja czułam się, jakbym miała 15 lat i nigdy mnie plecy nie bolały
Znam ból rwy i ból kręgosłupa uniemożliwiający życie. Nie wyobrażam sobie rodzić z tym bólem.
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wit B poprawia dzialanie ukl nerwowego i lagodzi napiecie miesniowe. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Zalezy jaki lek, popularne blokady zazwyczaj sa sterydowe, a tu watpie by w ciazy mozna bylo podawac. Rwa jest uciskiem na nerw kulszowy, dochodzi do obrzeku i stanu zapalnego, nalezy odbarczac, a to osiagnac mozna trakcja. Nie wiem jak z NLPZ w sytuacji ciazy.... |
||
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Witam się o tak późnej porze. Ja też dzisiaj po wizycie. Odebrałam morfologie i mocz. Niską hemoglobinę mam 10.2 a tak reszta ok. Lekarz zrobił mi USG ale bez mierzenia, tak na szybko by zobaczyć co u małej słychać
Na to duże USG umówiliśmy się na następną wizytę. Szyjka na szczęście nie skraca mi się bardziej, więc jest dobrze. Trochę rozmawialiśmy już o porodzie. Czy któraś planuje znieczulenie do porodu? Ja rodziłam raz CC potem SN ale bez znieczulenia. Poważnie się nad tym zastanawiam, tylko boję się igły i ewentualnych skutków ubocznych |
|
|
|
#578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to skoro mówisz ze nie takie złe to może jednak zamówię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super ze Małym ok Cytat:
). Z tym pierwszym śniadaniem chodzi o to żeby było ono małe i nie zawierało mleka i jego pochodnych. Ja na śniadanie pierwsze teraz jem jedną kromkę z wędliną, albo jajecznicę plus do tego jakieś warzywa (np garść sałaty, kawałek papryki) no i koniec. Za to po jakiś 2 godzinach od tego śniadania już jem drugie śniadanie i wtedy jem np jogurt z musli, ogólnie coś trochę większego. Później zanim zjem obiad jem jeszcze trzecie śniadanie ![]() Byliśmy dziś w Ikei i zrobiliśmy mega zakupy ale jestem tak padnięta po tym ikeowym spacerze ze jutro Wam dopiero pokażę co kupiliśmy
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-10-22 o 21:29 |
|||||
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze z malutka jest ok ![]() Co do znieczulenia to ja mialam przy operacji stopy i samo wklucie bylo dla mnie bardzo ok mialam zespol popunkcyjny na wlasne zyczenie, bo spadl mi telefon pod lozko no i sie z niego zwiesilam.... Spadek cisnienia i potworny bol glowy w pozycjach innych niz plaskie lezenie. Ale bardzo szybko o tym zapomnialam
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, dziekuje za info
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia co tam nakupowaliście?
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę znieczulenie, o ile będzie akurat dostępny lekarz (z tym jest problem w szpitalach).
|
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wracam po warsztatach, większość była mega fajna wygrałam pieluszki! He he he he he ![]() Ale warsztaty serio mega i warto dla samej wiedzy isc. Szczególnie bezpieczenstwo w podróży, rytuały i pierwsza pomoc
|
#585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lune1992 Trzymam kciuki żeby Ci się poprawiło czarnulax Takich bolesnych kopniaków jeszcze nie miałam, ale raz tak się wystraszyłam, że aż podskoczyłam
|
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Iwona ja pytalam o inflancka.
![]() Tez bralam ja pod uwage ale opinie sa skrajnie różne wiec zostawiam ja na dalszy wybor-jak mnie odesla. A Ty czym sie kierowalas przy wyborze? Mialas juz styczność z tym szpitalem? ![]() Ja sie ogolen nastawiam sie na Żelazną. A moja gin poleca Czerniakowska. Lune fajnie ze lekarz porządnie podszedl do sprawy. Ewusia co kupiliscie?
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
Jak myślę o porodzie, to boję się jednego nacięcia lub pęknięcia. To, że będzie bolało wiem i nastawiam się na najgorsze ale to szycie dla mnie masakra jakaś.
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję że mnie źle zszyja, wda się zakażenie itd..
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
EWUSIA pochwal się jutro koniecznie co tam nakupiłaś
![]() Ja na pewno będę rodzić ze znieczuleniem. Innej opcji nie biorę pod uwagę ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Mam to samo Mam mega opory przed takimi rzeczami "na żywca". Gdyby nie ryzyko pęknięcia i szycia to może pokusiłabym się o poród bez znieczulenia, a tak no way! Takie moje głupie myślenie.
|
|
|
|
|
#590 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a i może poduszkę motylek.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam trochę obsesje na punkcie wyglądu. Boję się, że będę potem zbyt szeroka i z blizną w kroczu
|
|||||
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Ja się boję, że będzie wywołanie oksytocyną, cesarka albo jakieś niebezpieczeństwo :/ No i to paskudne cięcie/pękanie. Brr... Albo że po porodzie ktoś mnie będzie chciał do czegoś zmusić.
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje e beda mi chcieli zrobic cesarke i ze popekam. Chce uniknac duzego pekniecia i ciecia :-(
Jaaaa u mnie na wyspach od ponad doby kleska zywiolowa,troche popadalo i wszystko zalane od razu
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa to Ty nie znasz jeszcze? Myślałam że już wszystkie znamy
choć ze mną na SR chodzi dziewczyna, która też jeszcze nie zna, bo się maluch wiecznie zakrywa czymś. Ah te wstydnisie
|
|
|
|
#594 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
U mnie wczoraj było mega ciężko, bałam się strasznie. Leżąc wieczór już w łóżku poczułam dość częste skurcze i niesamowite napieranie tak jakby główki czy czegoś twardego na wszystkie narządy na dole. Masakra, myślałam że mnie rozerwie całe szczęście pół godziny potem minęło i do teraz się nic nie dzieje.
|
||
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNAROL całe szczęście, że przeszło.
Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty. KOKTAJLOWA ja też myślałam, że wszystkie już znamy płeć Musiało mi jakoś umknąć, że Ty jeszcze zostałaś. No nic, jutro się już na pewno dowiesz
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Ratunku
nie śpi jeszcze... Cierpliwości dajcie chociaż trochę błagam ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Żeby ją |
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Mnie jak kopie w żebra nue boli, po prostu to czuję. W porównaniu do kopów w szyjkę to nic, no ale jeszcze mocnych kopów nie wymierza
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też dzisiaj mała jakoś na dole bardziej smyra, delikatnie na szczęście ale w nocy 3 razy biegałam na siusiu, nie wiem czy nie przez królewnę właśnie.
Piszecie o ćwiczeniach - ja w "czasie przed skurczami", tj. do 25 tc jakoś chodzilam na jogę, spacery po 5 km, na basen. Potem lekarz położył mnie na ok 1,5 tyg, w tym kilka dni w szpitalu, do tego te twardnienia i czuję się jak emerytka, a jak gdzieś jest pod górkę to już w ogóle masakra... Nie chcę tak :-(
|
#600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chciałabym już wiedzieć. Mam nadzieję, że mi powie bo ostatnio gin była jakaś chamska nawet mi nie pokazała dzieciaczka ![]() Po za tym męczy mnie to, że ciągle ktoś(koleżanki, wykładowcy) mi zadaje pytanie jakiej płci oczekujemy i to często co kilka dni. Czemu nie? Przecież to wsiąknie? Chociaż częściowo.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Znam ból rwy i ból kręgosłupa uniemożliwiający życie. Nie wyobrażam sobie rodzić z tym bólem.

Musiało mi jakoś umknąć, że Ty jeszcze zostałaś. No nic, jutro się już na pewno dowiesz
nie śpi jeszcze... Cierpliwości dajcie chociaż trochę błagam
: