Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 22:13   #2041
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4

Ale piękne te maty, trzeba przyznac
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:13   #2042
industria
Zakorzenienie

Przez kaje napaliłam sie na grzywke, ale niestety ja wbgrzywce wygladam jak czysty z☠☠☠ a nie kleopatra
Stary 2015-10-22, 22:14   #2043
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Nosz kuwa nadrobilam.

Leżę.i pije Okocim grejfiutowy

pierog ja się nie dziwię. Słuchałam już ☠☠☠☠☠☠☠enia przy Kubie bo my po cywilnym jesteśmy. Chrzest był w piątek ale to.dlatego że ja tak.chciałam. Ciekawe co będzie teraz. Jest inny proboszcz, fajny więc...po koledzie jak ksiądz Chodził a ja w ciąży przecież byłam i coś o ślubie wynikło to Powiedział że Razem z chrztem Może nam dać za free. Jak powiedziałam że nie mam bierzmowania to powiedział że to żaden problem...można??

BTW moja przyjaciółka która ma.być chrzestną jest po Rozwodzie.. Ślub miała tylko cywilny. Ciekawe czy problemów nie będzie....

kaczuszka jak Będzie źle.to można dawać przeciwbólowe bo te wszystkie żele Działają tylko chwile

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:14   #2044
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Selis ze czysta zlociszkow.

Ej ja tez nie mam mamy. Kajaaaaa szukaj!
Biedna, mamy nie ma
Stary 2015-10-22, 22:14   #2045
kaczuszka1986
Zadomowienie

Ja nawet nie mam gdzie tej maty trZymać i tak wydziargalam miejsce na tiny love.. o następnej mogę pomyśleć jak tej się pozbede
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:16   #2046
industria
Zakorzenienie

Ide spac. Nie spamujcie za duzo bo znow bede do 18 nadrabiac :wmur:

Dobranoc łobuzy
Stary 2015-10-22, 22:17   #2047
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Biedna, mamy nie ma
Stary 2015-10-22, 22:17   #2048
mehja
Zakorzenienie

Wam też w aplikacji nie wyświetlają się emotki?
Stary 2015-10-22, 22:23   #2049
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

Kaja, szukaj czegoś dla nas bo ja zostane bez maty :noniwiem:

Ma jeszcze latki po takim detoxie?

Ja juz dzisiaj 3 raz lece z cycem odkąd usnal, nawet godziny nie przespal dzisiaj nie wiem czy mu cos dawac. Mam tylko pedicetamol, ale nie wiem czy dawac...cholera :/

Ile ta mata szuuu? Bo nie patrzylam a nie chce mi sie szukac bo juz po Waszych opisach wiem ze jej nie kupię
Czysta złoty piękny kawalerze

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Przez kaje napaliłam sie na grzywke, ale niestety ja wbgrzywce wygladam jak czysty z☠☠☠ a nie kleopatra
Hahahah ja też w takiej grzywce na prosto wyglądam jak przychlast

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Nosz kuwa nadrobilam.

Leżę.i pije Okocim grejfiutowy

pierog ja się nie dziwię. Słuchałam już ☠☠☠☠☠☠☠enia przy Kubie bo my po cywilnym jesteśmy. Chrzest był w piątek ale to.dlatego że ja tak.chciałam. Ciekawe co będzie teraz. Jest inny proboszcz, fajny więc...po koledzie jak ksiądz Chodził a ja w ciąży przecież byłam i coś o ślubie wynikło to Powiedział że Razem z chrztem Może nam dać za free. Jak powiedziałam że nie mam bierzmowania to powiedział że to żaden problem...można??

BTW moja przyjaciółka która ma.być chrzestną jest po Rozwodzie.. Ślub miała tylko cywilny. Ciekawe czy problemów nie będzie....

kaczuszka jak Będzie źle.to można dawać przeciwbólowe bo te wszystkie żele Działają tylko chwile
no widocznie można i ja wiem że są w wwie takie kościoły gdzie bez problemu chrzczą, zresztą ja to od zawsze nienawidzę jak mi ktoś mówi co mam robić, dlaczego ☠☠☠☠a nie mogę mieć dziecka przed ślubem? chcę ten dzień świętować z rodziną i przyjaciółmi i chce żeby był piękny a sorry nie stać mnie na to na ten moment i chuj wie kiedy będzie mnie stać, a na dziecko byłam już gotowa, w☠☠☠☠ia mnie w ogóle cały ten świat i jego z☠☠☠ane zasady

Cytat:
Biedna, mamy nie ma

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:27   #2050
201710041131
Konto usunięte

Toć qwa mówiłam że u chińczyków musze zarobić na mate, nie żartowałam Jeszcze ciuszki musiałam posprzedawać na instagramie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:44   #2051
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ormianka

Konrad ma dzisiaj jobla...

Ale mata i żyrafa zaakceptowane, żyrafie żre kopyta az miło, oczywiście kot juz patrzył pazury na macie i ukradł żyrafę

Kot ma większą zabawę z tego wszystkiego niz K.

Nie mam siły nadrabiać. M. ryczał od 18 dopiero się uspokoił jak byliśmy ubrani a tz wstukiwal w nawigację adres kliniki dziecięcej. Idealny moment wybrał. Uspokoił się nagle, nawet zjadł trochę i zasnal. Oby już było dobrze. może to perfumy? byliśmy po pampersy w sklepie i poperfumowałam się Angelem, akurat przechodziłam koło niego. Albo nie wiem.co, bo żel na dziąsła nie pomógł, sab simplex też nie.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Fajna!

Mamy ofkors problem z Chrztem... byliśmy dzisiaj załatwić a ksiądz do nas że dzieci niesakramentalne to oni chrzczą w sobotę po mszy...... ja mu na to że mi to nie odpowiada i proszę o papier ze zgodą na chrzest w innej parafii, na co on że mamy przyjść we wtorek bo to proboszcz podejmuje decyzję.... oczywiście były gadki że Młody jest skrzywdzony duchowo, że urodził się w grzechu... wiecie co oprócz tego że megaza☠☠☠iście się w☠☠☠☠iłam i mało temu księdzu łba nie urwałam (alleluja że Pieróg był ze mną) to jest też mi bardzo przykro, kawał życia spędziłam w tej parafii, byłam bielanką, długo też we wspólnocie ruchu Światło-Życie a zostałam potraktowana jak jakaś dziwka co w rynsztoku sobie dziecko machnęła. Przeraża mnie ta hipokryzja bo jesteśmy dobrymi ludźmi, dziecko jest bardzo kochane i planowane. A gdybyśmy byli pijaczkami spod sklepu ale ze ślubem to z chrztem no problem...
To parafia mojego zameldowania, ze względu na zamieszkanie podpadamy pod inną, nie wiem czy chcę iść we wtorek do tej mojej, czy próbować do tej tutaj, może mają trochę mądrzejsze podejście... Jeśli nie to trudno. Chrztu nie będzie.
Też bym się wk... jak można odmówić dziecku normalnego chrztu! Co ono ma wspólnego z grzechem rodziców? Zawiniło?! Nie zgadzają się na aborcję nawet gdy ciąża zagraża matce (ciul że osieroci kilkoro.dzieci), nie zgadzają się na.in vitro ani na aborcję bardzo chorych płodów, bo ochrona życia poczętego. Niech tak dbają o życie narodzone hipokryci jedni.
Stary 2015-10-22, 22:44   #2052
201710041131
Konto usunięte

Marei

Aaaa zapomniałam odp - dość twarda jest, klocki spokojnie da sie układać. Nie wiem do czego porównać twardość

Stary 2015-10-22, 22:47   #2053
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajna!

Mamy ofkors problem z Chrztem... byliśmy dzisiaj załatwić a ksiądz do nas że dzieci niesakramentalne to oni chrzczą w sobotę po mszy...... ja mu na to że mi to nie odpowiada i proszę o papier ze zgodą na chrzest w innej parafii, na co on że mamy przyjść we wtorek bo to proboszcz podejmuje decyzję.... oczywiście były gadki że Młody jest skrzywdzony duchowo, że urodził się w grzechu... wiecie co oprócz tego że megaza☠☠☠iście się w☠☠☠☠iłam i mało temu księdzu łba nie urwałam (alleluja że Pieróg był ze mną) to jest też mi bardzo przykro, kawał życia spędziłam w tej parafii, byłam bielanką, długo też we wspólnocie ruchu Światło-Życie a zostałam potraktowana jak jakaś dziwka co w rynsztoku sobie dziecko machnęła. Przeraża mnie ta hipokryzja bo jesteśmy dobrymi ludźmi, dziecko jest bardzo kochane i planowane. A gdybyśmy byli pijaczkami spod sklepu ale ze ślubem to z chrztem no problem...
To parafia mojego zameldowania, ze względu na zamieszkanieu podpadamy pod inną, nie wiem czy chcę iść we wtorek do tej mojej, czy próbować do tej tutaj, może mają trochę mądrzejsze podejście... Jeśli nie to trudno. Chrztu nie będzie.
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e, selekcja dzieci na lepsze i gorsze, chore to jest. Wogole temat kościoła to temat drażliwy dla mnie, tylko mi ciśnienie podnosi.

Cytat:
Niee nie mamy w końcu z krzyżykami, ja chciałam ale tz nie i mamy z takich trójkątów i mozna na kilka sposobów ja składać

Fajna gruba 13 mm ma

Sorry za ciemne foto, Konradek spi w bujaczku obok

Fajna mata, bardzo mi sie podoba
Cytat:
Ja chyba nie kupie żadnej maty. Do szału by mnie doprowadzało składanie po kawałku i układanie puzzli. Kocyk rach ciach rozloze i złoże. Bo i portfel pełny zostanie
Ja tez nie, chyba. Nie mam miejsca na matę nawet. Tez koc rozłożę i bedzie.

Ale to moje dziecko marudne, nie wiem czy to po tym szczepieniu wczorajszym czy skok.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:48   #2054
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Marei

Aaaa zapomniałam odp - dość twarda jest, klocki spokojnie da sie układać. Nie wiem do czego porównać twardość

Na pewno nie wiesz?? Pomyśl
Stary 2015-10-22, 22:48   #2055
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Kot ma większą zabawę z tego wszystkiego niz K.

Nie mam siły nadrabiać. M. ryczał od 18 dopiero się uspokoił jak byliśmy ubrani a tz wstukiwal w nawigację adres kliniki dziecięcej. Idealny moment wybrał. Uspokoił się nagle, nawet zjadł trochę i zasnal. Oby już było dobrze. może to perfumy? byliśmy po pampersy w sklepie i poperfumowałam się Angelem, akurat przechodziłam koło niego. Albo nie wiem.co, bo żel na dziąsła nie pomógł, sab simplex też nie.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Też bym się wk... jak można odmówić dziecku normalnego chrztu! Co ono ma wspólnego z grzechem rodziców? Zawiniło?! Nie zgadzają się na aborcję nawet gdy ciąża zagraża matce (ciul że osieroci kilkoro.dzieci), nie zgadzają się na.in vitro ani na aborcję bardzo chorych płodów, bo ochrona życia poczętego. Niech tak dbają o życie narodzone hipokryci jedni.
Marei, bardzo współczuję. Ja jak mały tak płacze to wyje razem z nim. na szczęście tylko kilka razy tak sie zdarzyło . I zawsze jestem wypruta psychicznie po takiej akcji.
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 23:00   #2056
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba nie kupie żadnej maty. Do szału by mnie doprowadzało składanie po kawałku i układanie puzzli. Kocyk rach ciach rozloze i złoże. Bo i portfel pełny zostanie
U mnie na dywanie będzie się bawiła. No chyba że di tego czasu zmianie zdanie i zakupie tę za☠☠☠ista mate za milion pińset

Tż źle założył pampersa i podczas karmienia siusiu bokiem wyszło.... Musiałam ją przebrać i oczywiście się obudziła... Masakra
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 23:34   #2057
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Boże co mnie podkusiło żeby sobie zmieniać treningi, normalnie pot mi ciurkiem leci po dupie

pierogowamama.com
Stary 2015-10-23, 00:11   #2058
kejtiCe
Zakorzenienie

Jezuuuuuu, my jeszcze nie śpimyyyy! A Wojtek jeszcze tak

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Boże co mnie podkusiło żeby sobie zmieniać treningi, normalnie pot mi ciurkiem leci po dupie

A co teraz ćwiczysz?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 00:20   #2059
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Jezuuuuuu, my jeszcze nie śpimyyyy! A Wojtek jeszcze tak

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

A co teraz ćwiczysz?
Dżulian po godzinnym bajlando w końcu usnął.

Ćwiczę FireWorkout Kasi Bigos, to jest taka laska do której chodziłam na brzuch zanim zaszłam w ciążę, intensywny trening interwałowy ale bardzo efektywny. Jest taka aplikacja mobilna Fitnoteq, gdzie są różne treningi i ona ma tam dwie sekcje właśnie z Fire i drugą z Crossfitem. Polecam! Tylko apka niestety płatna Ale Kaśkę można znaleźć też na youtubie

pierogowamama.com
Stary 2015-10-23, 00:50   #2060
ultraviolwt188
Raczkowanie

jeju a ja dalej nie ćwiczę ale pora się zabrać za siebie 7 kg mi zostało i ruszyć nie chce w dół jak Wasze dzieci tolerują nowe pokarmy? moja się buntuje, idę ja karmić spokojnej nocki
Stary 2015-10-23, 03:34   #2061
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Na pewno nie wiesz?? Pomyśl
Oooo to wiem, czasem sa kapcie na takiej grubszej ale lekkiej podeszwie to takie

Świntuszku

Cytat:

To chyba git!

Stary 2015-10-23, 05:20   #2062
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Mala nakarmiona I gada w lozeczku wczoraj biegalam cale pol godziny I jak kiedys nie lubilam biegac, tak wczoraj mi sie spodobalo IDE dalej spac
Stary 2015-10-23, 05:58   #2063
kejtiCe
Zakorzenienie

Moje dziecko już się bawi na macie..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 07:03   #2064
201710041131
Konto usunięte

A mój broj spi jeszcze a mi pierś pęknie chyba

Kaja http://pediatria.mp.pl/karmienie-pie...ionych-piersia

Stary 2015-10-23, 07:20   #2065
siacha_ck
Zakorzenienie

U nas nocka do bani. Szymek co prawda budził się na karmienie co 3 godz. W między czasie jeszcze Wiki przychodziła z kipą.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 07:40   #2066
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mozna tak powiedziec ze po mojej pieluchowanie Patryka i szerokie noszenie pomoglo na bioderko
A z Blanka mamy kontrole za miesiac ale nie bioderka to juz w klubie wieczorem napisze bo normalnie litanie tam walne :P
Masija tego scietego i flat topa do podkladu,tego zaokraglonego do pudru flat topa w sumie tez czasami (tego plaskiego),tego stozkowatego do korektora pod oczy
A maluchy to mi tak dzis daly popalic ze mam dosc przeszly same siebie az nakrzyczalam na nich.
Fajnie, że lepiej trochę z Patrykiem
Napisz, napisz

Ja ścięty chcę do różu, języczkowy też do korektora
Ale już się wkurzyłam-wymyłam je, płuczę tą wodą, chyba z 10 min. Wycieram, naciskam a tam dalej płyn z nich wylatuje:/
Masakra je wyczyścić..
Cytat:
Czemu króciutka, dobry "wzrost" ma przeciez
Goska sie urodzila 60cm wiec wiesz
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Lena mies temu miała 66cm.. Teraz jej nie mierzyłam.
To może przesadzam?
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
masija dokładnie ta https://www.bobovita.pl/produkty/kas...ydziano-ryzowa smakowała mu dostał łyzeczką, ale zrobiłam trochę rzadsze niż w przepisie.

mój mi wkłada paluchy do oczu, buzi, co chwile szczypie i jeszcze sutki gryzie
O, dziękuję Ci bardzo

Cytat:
łoo dentinox to u nas hit. nie zdąże dziąsła posmarować a ta już opędzluje języczkiem wszystko co mam na palcu świruska

ooo jaboli jeszcze u nas na wątku nie było

ja dziś mam najlepszy na świecie ajerkoniaczek z aldika
U nas to samo. Lena jak tylko poczuje, że chce jej dać to od razu wszysktko wciąga i na dziąsła nic nie zostaje A przecież niedobre to to
Cytat:
nooooo! kaja wyglądasz super
Cytat:
Wam też w aplikacji nie wyświetlają się emotki?
niee
Cytat:
C

no widocznie można i ja wiem że są w wwie takie kościoły gdzie bez problemu chrzczą, zresztą ja to od zawsze nienawidzę jak mi ktoś mówi co mam robić, dlaczego ☠☠☠☠a nie mogę mieć dziecka przed ślubem? chcę ten dzień świętować z rodziną i przyjaciółmi i chce żeby był piękny a sorry nie stać mnie na to na ten moment i chuj wie kiedy będzie mnie stać, a na dziecko byłam już gotowa, w☠☠☠☠ia mnie w ogóle cały ten świat i jego z☠☠☠ane zasady

Pierożku
Ty wypij meliskę

Dobry

Lena dzisiaj 2 pobudki.
Wczoraj tż przypomniał mi o skokach. Sprawdziłam-jak byk jest skok. Akurat 4 tyg.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 07:49   #2067
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

Tez dzis wyprota jestem, a jeszcze czeka mnie obieranie i mnożenie marchewek ktore T przywiozła. O zeby nie bylo marchewki od niej dostaliśmy i jabłka ale Mlody ich nie chce jeść
No i dzis mam karmi na wieczór
Tak malo przywiozla ze mnozyc musisz?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 07:49   #2068
kaczuszka1986
Zadomowienie

Karuzela znowu sprowadzona do parteru -.- meldujemy się z ranka
Stary 2015-10-23, 07:58   #2069
industria
Zakorzenienie

Dobryyyyy

Nawet spoko nocka

Pogoda do dupy, co tu robic, w domu z mloda zajade sie na smierc...w galerii bylysmy przedwczoraj yhhhh. Moze chociaz przestanie padac :/
Stary 2015-10-23, 08:07   #2070
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
A mój broj spi jeszcze a mi pierś pęknie chyba

Kaja http://pediatria.mp.pl/karmienie-pie...ionych-piersia

Dzięki
Na tych siatkach też jest na 3 centylu.. Zresztą..nie o centyle tu chodzi.. A o te 600g na 3 miesiące..

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Fajnie, że lepiej trochę z Patrykiem
Napisz, napisz

Ja ścięty chcę do różu, języczkowy też do korektora
Ale już się wkurzyłam-wymyłam je, płuczę tą wodą, chyba z 10 min. Wycieram, naciskam a tam dalej płyn z nich wylatuje:/
Masakra je wyczyścić..

To może przesadzam?
O, dziękuję Ci bardzo

U nas to samo. Lena jak tylko poczuje, że chce jej dać to od razu wszysktko wciąga i na dziąsła nic nie zostaje A przecież niedobre to to

nooooo! kaja wyglądasz super

niee

Pierożku[/B] Ty wypij meliskę

Dobry

Lena dzisiaj 2 pobudki.
Wczoraj tż przypomniał mi o skokach. Sprawdziłam-jak byk jest skok. Akurat 4 tyg.
Dziękuję

Musiałam obciąć żeby lysego nie było widać :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości