|
|
#871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
A co tu przekonywać, brokuł jest bez smaku praktycznie
dla mnie dopiero z dodatkami nabiera smaku ![]() Cytat:
często tak masz?Cytat:
Tak samo jak nie ma złych dzieci tylko głupi rodzice ![]() Cytat:
A i tak mieszkaliśmy ok.10 dni bez kuchni bo czekaliśmy na montaż, także były wieczory w salonie, przy kominku, a w ręku patyk z kiełbaską, żeby zjeść coś ciepłego
|
|||
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie wiedziałam, że jeszcze lateksowe mogą być, a teraz patrzę u sprzedawcy tego co łóżeczko, że mają też i takie. Jeszcze większy wybór..
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Kiwi szczęścia życzę. Nie stresuj się to wasz dzień
Misia i verreri mam nadzieję że już lepiej u was. Ja polecam też pyszną sałatkę z pieczarkami. Pieczarki sparzyć wrzątkiem skropić cytryną. Dodać ogórka kiszonego, cebuli i jaka na twardo. Ja czasem daje też gotowane ziemniaki. Sól, pieprz. Majonez i łyżeczka musztardy do smaku. U mnie sałatka znika w mgnieniu oka. |
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu bez komentarza, mi też już ciężko wytrzymać tydz bez mojego męża chociaż na początku byliśmy przez pół roku związkiem na odległość, teraz nie rozstawałabym się z nim nawet na jeden dzień po prostu nie potrafimy bez siebie żyć
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mówił, że każdy materac jest na swój sposób dobry, ten gryka pianka kokos są nawet tanie i ze dużo ludzi je kupuje i są ok. Ale że on by wybrał dla dziecka ten lateksowy i inne tam rzeczy gadał o nim i TŻ stwierdził że on taki kupi i koniec. No kłócic sie nie będę bo wiem, że to dobry materac no i taki też zakupiliśmy
|
|
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przeżyję nawet miesiąc bez kuchni. Mama mieszka obok to u niej jedlibyśmy obiady, a do reszty wystarczy lodówka i mikrofalówka+stół
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry;-) ja dzis sie wybieram na zakupy moze do jakis sh wejde
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli kupimy pewnie lateks Teraz tylko najlepszą ofertę trzeba znależć
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
malinka u nas będzie gryka pianka kokos bo taki jest w zestawie a znalazłam korzystnie łóżeczko z komodą więc w przyszłym tygodniu biorę
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga opowieści z krypty
Obudziłam wczoraj TŻ i pojechaliśmy na tą IP. Oczywiście na wstępie nerwy bo szlaban zamknięty, żeby dostać się na ginekologiczną IP, portiera BRAK ( a powinien siedzieć) więc koło 250 metrów z buta trzeba iść.. ( ja spoko.. ale taka rodząca z 6 cm rozwiarcia ciekawa jestem jak przejdzie Pielęgniarka kazała czekać bo mają problem z jakaś starsza Pania bo robi awanturę lekarce. Z tych nerwów i stresy w kńcu zwymiotowałam tam pielęgniarka miła dała wodę, pani przyszła posprzątać ( serio nie spodziewałam sie ze zwymiotuje to był moment )Potem weszłam do gabinetu tam położna zbadała brzuch pow, że jej wyglada wszystko ok, ale mam poczekać na lekarke. Przyszła po 25 min i zbadała mnie na samolocie, tak że aż mi łzy poleciały. Pow ze macica wgląda ok szyjka w porządku nie ma krawienia to nie ma si czym martwić. Pytała o leki jakie przyjełam to pow, że większą dawke to już lepiej nie i da mi zastrzyk rozkurczowy do tyłka ... jak nie pomoże to powinnam jechać na urologie bo to kamienie tak reaguja i powoduja ból, tylko że tam za dużo innych leków też nie dadzą bo za dużą dawke juz przyjełam. No czyli co jedz do domu babo i zdychaj z bólu... ![]() Podeszłam jeszcze inna pielęgniarka wrąbała mi zastrzyk, że do teraz mnie pupa boli. Pomogło mi na nerki.. brzuch bolał nadal. Poleżałam tam z 30 min przyszła ta fajna pielęgniark przyniosła znowu wody wpuściła TŻ i zapytała czy chce jeszcze poleżeć czy wole jechać do domku. No pow, że chętnie już pojade. wypisała mi kartę jakaś dała to TŻ i pow, że mam sie nie martwic, że na pewno i przejdzie i że ona wie ak bolą nerki itp. w domu padłam jak trup.. ze zmęczenia strachu, tego zastrzyku który był chyba też jakiś otumaniający bo TŻ mówił, że zachowywałam sie jak naćpana. Spałam do teraz.. wstalam głodna z obolałym tyłkiem i spokojna bo mały kopał sobie mame rano ![]() Teraz bolą mnie pachwiny i odzuwam delikatne kłucie w lewej nerce ale da się to wytrzymać. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
http://mjakmaterac.pl/glowna/30-mate...vea-krzys.html My braliśmy ten i z tego co wiem zniżka na niego jeszcze działa bo koleżanka wczoraj kupowała ![]() a tu wrzucam Ci opinie bo miałam zapisane jak sama o nim czytałam http://www.opineo.pl/opinie-1149708-...120x60-cm.html http://heveamaterace.pl/pozytywna-op...ateraca-krzys/
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-23 o 10:52 |
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę pewnie w okolicach grudnia zamawiać, zależy kiedy dziadkowie zechcą też w sumie ale powoli już koszyki kompletuję
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
jak przesika dziecko gryke to mogą się pojawić jakieś robaczki. tak słyszałam os koleżanki która swoj materac wywaliła własnie
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też n 100% biorę lateks
![]() Dobrze, że lepiej i że chłopak kopie z samego rana ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
no ale czasem nie ma wyjścia.
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
misia dobrze, że jest coś lepiej chociaż, a bólu tyłka współczuję..
zamówiłabym z tej strony co podałaś skoro jeszcze rabat jest, ale to jeszcze za wcześnie u nas
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic mnie tak nie brzydzi jak robaki, nawet takie wymyślone ![]() Mnie zastrzyki domięśniowe nigdy nie bolały aż tak, żeby o nich myśleć ale jak pomyśle o cewnikowaniu to aż mnie telepie, chociaż nigdy nie miałam ale historie krążą okropne :/ to chyba jedyne czego boję się w cesarce
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-23 o 11:10 |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem jak z robakami, ale że grzyb się może robić jak dzieciak zasika to akurat wierzę
|
|
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że już lepiej i pamiętaj ze brzuch może też bardzo z nerwów boleć, w sensie macica. Także spokojnie, Igor nawet nie wie że Ty masz nerki
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nic, ja lecę do sklepu, póki jeszcze nie ma południa i ludzi na przerwie się nie najdzie..
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz materacyk jest piankowy o grubości 15cm. Gdybym miała wybierać nowy to byłby to lateks. Gryka, kokos.. hmm czy to nie uczula? Dodatkowo czytałam też, że jedno z tych dwóch pachnie sianem,
a tego wolałabym uniknąć w sypialni. Co chwilę wchodzą jakieś nowości i producenci nas do nich przekonują, że zdrowe, naturalne ale we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek i jeżeli kogoś nie stać na polecany materac to nie ma co przesadzać dziecko pośpi na nim 2 czy 3 lata i myślę, że lepiej zainwestować w porządny materac po tym czasie.
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ją już Byłam na zakupach,teraz biorę się za sprzątanie łazienki i obiadek.
Misia Trzymaj się,mam nadzieję że ból jak najszybciej minie.
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Córcia chciała dziś ubrać do przedszkola sukienkę, a do tego bawełniane rajstopy. Zgodziłam się bo myślałam, że jak tak wieje to nie wyjdą na spacer, a właśnie widziałam, że jednak wyszli. Mam nadzieję, że się nie przeziębi
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
oby się nie przeziebila,moja Zuzia odkąd poszła do przedszkola co chwilę katar,kaszel
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
misia, cieszę się, że już jest lepiej.
![]() Ja byłam z bratem w mieście, to przy okazji zajechałam do lumpka. Przytargałam 5 bodziaków, 2 półśpiochy, spodenki i 3 czapeczki. I dla siebie dwie bluzki.![]() W poniedziałek czeka mnie kolejna wizyta z psem u weterynarza. Jakiś guz jej się zrobił na łapie.
|
|
#896 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
ale podejrzewam ze bole porodowe sa gorsze wiec moze nawet tego cewnikowania nie poczujemy boje sie ze bede panikowac i histeryzować na tej porodówce ze mnie wyproszą i kazda rodzic gdzie indziej haha ostatnie to zarcik ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
ale jak chodzilam do pracy straasznie mnie to wkurzało i zła byłam bo przeciez nie była 5 tylko 4 jak musialam wstać |
||||
|
|
|
#897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Spoko. Cewnik szczypie przy wkladaniu, ale czujesz tylko chwilę. Zaraz Cię znoeczulaja. Są też szpitale w których cewnik się zakłada już po znieczuleniu więc w ogóle luz. Radziłabym tym cierpiącym na pęcherz wziąć że sobą furagine bo jak cewnik wyjma to o zapalenie łatwo bardzo. I to wspominam najgorzej z cewnika. Nie wiedziałam że mogę furagine wziąść i cierpiałam przez 3 dni.:-\
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Witam się późno spod koca, dalej zakatarzona
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty mira, kallina, gwiazdka Gratuluję skończonych tygodni ciąży Kiwi18 powodzenia w tym wyjątkowym dniu ![]() Bonku ja zasypiam tak samo jak Ty Darkanddark na pewno dziewczynka ![]() Misia880 ale miałaś przeżycia wczoraj, dobrze, że mały pokopał mamę i dał znak że jest OK
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
moja tesciowa podobno dziś pytała TZ w pracy czy cos się stało czy z dzieckiem ok bo słyszała jak w nocy płakałam i czy na pewno jest w porządku
Chyba pierwszy raz o coś związanego z moim zdrowem zapytala - zapisać sobie to w kalendarzu ??
|
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Bonku ja przy 8cm rozwarcia nie mogłam zrobić siku bo główka dziecka była już strasznie nisko. A wpakowali we mnie dwie kroplówki i tak mnie pęcherz bolał że zaczęłam sama prosić położną o cewnikowanie mimo że to roiło mi się jako największy koszmar
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

dla mnie dopiero z dodatkami nabiera smaku 
często tak masz?

po prostu nie potrafimy bez siebie żyć

pielęgniarka miła dała wodę, pani przyszła posprzątać ( serio nie spodziewałam sie ze zwymiotuje to był moment 

mira, kallina, gwiazdka