![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
z tego co się orientuję w prawie kanonicznym (a trochę się orientuję) protokół można spisać NAJWCZEŚNIEJ 3 miesiące przed ślubem, bo tyle ważne są akty chrztu wydawane na potrzeby zawarcia sakramentu małżeństwa. upewnijcie się, że na pewno księdzu chodzi o protokół, bo jeżeli spiszecie go faktycznie w październiku (a ślub w kwietniu) to z punktu widzenia prawa kanonicznego po trzech miesiącach od podpisania protokołu będzie on nie ważny (czyli już w styczniu).
my w sobotę idziemy do naszej jedynej i upatrzonej firmy zrobić pierwsze rozeznanie w obrączkach ![]() no i w październiku zamawiamy "materiały" do tworzenia przeze mnie kotylionów (te które można kupić w ogóle mi się nie podobają, a w dodatku wszystkie są na szpilki, co też mi się nie podoba, więc będę robić nasze własne wyjątkowe - na magnesy ![]() ![]() ![]() ![]() skoro mowa o kieckach - jakbyście znalazły jakieś fajne pomysły na upięcia trenu - to proszę, wklejajcie linki lub fotki. mam suknię z długim terenem, który mi się W OGÓLE nie podoba, a to, jak się go podpina w oryginale - też mi się nie podoba (tworzy się taka wielka "róża" na tyłku - jak dla mnie do kitu ![]() ![]() zaproszenia już mamy kupione, ale wymyśliłam też ostatnio że dla rodziców zrobimy własnoręcznie takie specjalne zaproszenia - z ręcznie robionymi bajerkami. jak już kupię materiały do kotylionów to z nich zacznę coś kombinować do tych zaproszeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Wtajemniczenie
|
ysmay1 tak jak wcześniej napisałam Dj był polecony przez osobę, która też z nim nie podpisywała żadnej umowy, więc jeżeli chodzi o tą kwestię to jestem zupełnie spokojna.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
Do Ewelka
Ta sukienka którą umieściłaś jest w salonie W Mińsku Mazowieckim, tam mają dużo sukienek w takim stylu niestety z tego co wiem ceny są raczej ponad 3 tyś złotych bliżej 4 (zależy od sukienki). Ale jest szansa że z kolekcji 2007 może teraz będą tańsze. Co do sukienek bardzo podobają mi się Maggie Sottero, niestety są drogie i niedostępne są modele w Polsce (te które mi sie podobają),a chcę przymierzyć najpierw sukienkę. Znalazłam jedną sukienkę która mi sie podoba,ale już jest wycofana (dawna kolekcja). |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1715 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam jakiś czas temu sukienkę przez Allegro, zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia, jest dokładnie taka jaką chciałam i kosztowała teą nieduże... Tylko teraz czuję trochę niedosyt, że ominą mnie te wojaże po salonach...A to moja kicka;
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do księdza i tak musimy się w końcu wybrać bo nie mamy jeszcze godziny ustalonej a chce wiedzieć na 100% żeby móc drukować zaproszenia: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny strasznie mi smutno
![]() Przedwczoraj, jak powiedzialam pelna radosci i zachwytu mojemu TZ, ze nauki (w naszym ulubionym kosciele) zaczna sie od pol. pazdziernika to On na to: Nie za wczesnie?! Tlumacze mu, ze te nauki nie trwaja tydzien, tylko dluzej, ze jeszcze mnostwo rzeczy trzeba bedzie zalatwiac od stycznia (suknie, zaproszenia, kurs tanca...) i ze dochodzi do tego uczelnia (pisanie pracy, potem sesja jedna druga...) No i wtedy uslyszalam.... >>Wiesz...duzo myslalem nad tym i zastanawiam sie czy by nie przelozyc tego slubu....<< ![]() Poczułam sie jakby ktos mi podcial skrzydla, bo bylo to zupelnie powaznie! TZ powiedzial, ze czas tak pedzi, ze nie zdazy poukladac sobie wszystkiego tak jak zaplanowal. On chcialby juz miec prace taka na stale, miec odlozona kase (duzo), zeby sobie "spokojnie zyc" i dopiero wtedy wziac slub (dziwne tylko, ze po roku od ustalenia daty slubu wlaczylo mu sie takie myslenie ![]() Mowie mu, ze wszystko pieknie, ale przeciez wiadomo, ze trudno poczatkujacemu znalezc prace (bliska wyksztalceniu) i w dodatku na wejsciu zarabiac niewiadomoile! Wiec spokojnie moze podjac prace na 1/2 etatu juz teraz poki jest uczelnia i jakas kasa juz by wpadala (zreszta ja tak zamierzam), ja tez bede zarabiac i na utrzymanie malego mieszkanka nam starczy (zwlaszcza, ze na wesele nic nie dajemy, bo finansuja rodzice....) Ale mu nie pasuje ![]() Sama nie wiem co o tym myslec, denerwuje sie, bo co jesli On jednak bedzie chcial o rok przelozyc termin? Przeciez nie zmusze go do niczego ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko sie zatrzymalo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro, Babeczko
![]() Ja też nie mam pracy. Martwi mnie to bardzo, bo TŻ też kokosów nie zarabia, a nie chcę być na jego utrzymaniu - chcę również dbać o nasz wspólny dom w kwestii finansowej. Tak już jest, że człowiek sobie myśli: najpierw studia, potem praca, trzeba by jeszcze jakieś pieniądze odłożyć (jak to napisałaś: "dużo") i dopiero można planować ślub. Z tym że życie najczęściej jest całkiem inne. Też taka byłam do niedawna. Twierdziłam, że najpierw skończę studia i popracuję przynajmniej rok, żeby się z tym oswoić. Poza tym uważałam, że na zamążpójście jestem za młoda ![]() To jest bardzo poważna decyzja na całe życie, Twój TŻ czuje się za Ciebie odpowiedzialny i pewnie dlatego boi się, że nia da sobie rady w roli męża, potem także ojca. Myślę, że to naturalne. Utwierdzaj go codziennie, że razem możecie wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
moze dociera do niego to co go czeka i przelecial go strach. moze jest tym wszystkim troche przerazony porozmawiaj z nim o tym.
#1721 |
Raczkowanie
|
kochane wizazystki mam do was pytanko: jakie obraczki polecacie? wiem ze chcemy miec biale zloto ale nie wiem jakie wybrac matowe czy blyszczace, okragle czy kanciaste? czekam na wasze opinie.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak jak my - 14.06.2008!!! Izabelka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
my mamy wesele w sierpniu, a tez chodzimy na nauki, bedzie 6 spotkan, ale ze wyjazdzamy za 2 tygodnie do irlandii i wrocimy dopiero w czerwcu to mamy jeszcze jedno spotkanir i koniec, tylko musimy isc do ksiedza ustalic wszystko i zapytac czy musiumy isc na ten dzien skupienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Nie jestem z Mińska i nigdy tam nie byłam.
Kiedyś w necie znalazłam tego typu sukienki, ale nie pamiętam by ten salon miał jakąś nazwę. wiem, ze jako jedyny w Polsce sprowadza te sukienki - one chyba są z Hiszpanii. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1727 | ||
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
![]() Cytat:
SoNeRa ta sukienka jest z 2006 roku z kolekcji demetrios 824, dla mnie nie liczy sie moda tylko to co sie komu podoba, a ona ewidentnie wpadla mi w oko ![]() JESTEM NIA ZAUROCZONA, BOJE SIE TYLKO CZY DOBRZE BEDE W MIEJ WYGLADALA...BO NIE MIALAM OKAZJI JEJ PRZYMIERZYC Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-09-20 o 23:43 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Oj faceci lubia czasem tchorzyc...
![]() Ja juz raz przeszlam taki szok jak Ty... To bylo w maju... przez pare dni moj TZ chodzil taki zamyslony, nieobecny, smutny, pytalam czy cos sie stalo itd, mowil ze jest ok ze zmeczony itp. Pewnego dnia po powrocie z zajec TZ na mnie juz czekal i mowi ze musi mi cos powiedziec, ze przemyslal sobie wszystko i... stwierdzil zeby slub przelozyc o rok (na 2009r) ![]() ![]() Caly wieczor byla o tym gatka szmatka, plakusialam Mu ze ja nie chce zmian, ze wszystko sobie juz zaplanowalam w glowie, ze wszystkie moje marzenia legaja w gruzach (od razu po slubie staranie sie o dzidzie) ze ja nie wytrzymam jeszcze 2 lata do slubu itd itd... Oj duzo o tym rozmawialismy, tlumaczylam Mu, przekonywalam... az wkoncu nic nie zmienilismy - zostalo tak jak mialo byc ![]() Tak wiec nie poddawaj sie, walcz o swoje marzenia ![]() ![]() ![]() Zycze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Z facetami to jak z małymi dziećmi
![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy z moim TZ na 4 dni nad morze trochę odpocząć. Mam nadzieję, że może pogoda nam dopisze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny
![]() asiuk skorzystam z Twojej rady i będę codziennie go utwierdzać w tym, ze sobie poradzimy! Narazie dam mu jeszcze czas do namysłu... sciskam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
nie chce mi się pisać po raz kolejny tego samego, wiec skorzystam z tego co pisalam na innych wątkach... wiem sama jak szukałam fotografa, ile stron przeszukałam... gdyby ktoś potrzebował dobrego, taniego i z talentem fotografa na śląsku to polecam
gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany dobrym fotografem na terenie śląska, to mam do polecenia naszego fotografa, którego znalazłam przez internet, i sprawdził się w 100%... po pierwsze cenowo bardzo fajnie, po drugie ilość zdjęć w albumie, bo dostaliśmy przepiękny i ogromny album na ok 160zdjęć, nie liczyłam dokładnie, cały fotoreportaż ślubny od przygotowań do oczepin, po trzecie zdjęcia super jakości, uchwycone najważniejsze momenty, fotograf był ciągle przy nas, ale nie przeszkadzał, nie dało się go tak odczuć, w kościele bardzo dyskretnie, ksiądz zadowolony, a różnie to z nimi bywa... po czwarte młody chłopak, 24 lata, talent niesamowity, do pośmiania, do pogadania, kontakt idealny, żadnych problemów, ja jestem całkowicie na tak, tak samo jak i mój mąż. Skąd pochodzi? z Tarnowskich Gór, dwa tygodnie przede mną brał ślub, ma 24 lata i na imię Maciej... jak by ktoś był zainteresowany, to zapraszam na pw |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
bylismy wczoraj spisac umowe z zespolem- jest 4 osobowy i beda nam grali 2 dni, stawka to 2500 zł . mysle ze jak na 4osobowy to wcale nie tak duzo
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
jak na 2 dni to bardzo dobra cena !!! A moj slub rowno za miesiac ale to leci mowie Wam nie obejrzycie sie a juz bedzie Wasz slub
![]()
#1735 |
Zadomowienie
|
My także płacimy 2.500 za zespół na dwa dni. Aaaa nie nie dzownili ostatnio i obniżyli nam na 2.300 - z sympatii. Jakoś tak się składało, ze na większości wesel na które chodzimy oni są
![]()
#1736 |
Raczkowanie
|
Niestety nie potrafie powiekszyc tego zdjecia mojej sukni wiec dla zainteresowanych wklejam link
http://www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=28 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ciepło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Ja za zespol 4-osobowy place 1600zl
![]() ![]() Poza tym dzisiaj mamy zamiar isc do Kosciola zaklepac sobie godzine (bardzo zalezy Nam na 14.00 ![]() ![]() ![]() A tak poza tym ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.