Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 11:48   #241
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Kana-oj to córa rządzi u Was hehe a jak do niej mówisz w tym czasie to uspokaja sie na dźwięk Twojego głosu?

Cashmere-jasne dam znać pewnie jak tylko przyjdzie to otworze i dam Ali do zabawy, sama jestem ciekawa garnuszek dostanie we wt na polurodziny

Kamilove-dobrze, ze z piersią lepiej

A u nas nie było od urodzenia ciemieniuchy, pewnie dlatego, ze Alcia ma mało włosków chlip
Zazwyczaj tak i zaraz się śmieje, ale wczoraj wieczorem ewidentnie ją coś bolało... No i w nocy śpi z nami w łóżku ostatnio, musi się przytulac... A jak tylko w nocy się odsune trochę to zaraz się pędraczek pcha na mnie i tuli spowrotem (nawet przez sen potrafi się przeturlikac), jak tak dalej pójdzie to mąż w salonie wyląduje. Spanie z moją koszulka jej nie zwiodlo. Chyba chodzi jej też o ciepło ciała...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Domima, jak chcesz to możemy jakoś się umówić i dam Ci ten krem na ciemieniuche, bo ja użyłam go 3 razy (za pierwszym razem zeszło 90%, później to poprawki) i leży mi w szufladzie.

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2015-10-23 o 11:53
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 11:50   #242
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hejka.
Noc spoko. 4 karmienia dzis. Mala wlasnie na drzemce a ja na kawie.

KATT kocica mi sie okocila w stodole jakies 5tyg temu i teraz pod dom je poprzynosila to maz dal bude taka prowizoryczna zeby tu z nimi siedziala i siedziala az do niedzieli. W ndz lalo paskudnie i je zostawila. Dawalam im mleka ale w nocy pewnie pomarzly bo rano z calej piatki zostal jeden ledwo cieply ale poogrzewalam go, podkarmilam i odratowalam. no i mam go w kartonie na ganku bidoka.

O biedny, a reszta umarła?

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
tez nie zamierzam odstawiac, ale troche sie boje ze jak cos mu odbije i odstawi sie sam to nie bedzie mial co jesc innego :/ a i mi bylo by latwiej jakby zjadl porcje inna niz cycus, uwielbiam ten moment, ale karmienie co 2 h troche mnie uwiazalo.
Ale inne rzeczy je? Może się sam nie odstawi? Nie pomyślałam o tym, ale jak tak bardzo lubi cyca, to może nocne zostanie karmienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
O może to jest trop

Sylwia - jak bedziesz chciala kupon to daj znac

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cashmere - u nas dziś noc z karmieniami co 3 godz. Poprzednia była super. Chyba trzeba się przyzwyczaić ale ciężko

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Niezawsze - jak teraz wygląda skóra Mai po poparzeniu?
Juz blizna jest prawie całą blada, myślę, że nie zostanie śladu po tym

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 11:54   #243
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Domima-pionizowanie Ciebie-dobre
Ja wczoraj jak oglądałam film to usnęłam na krześle

Black-no on taki juz poszkodowany chyba ze wszystkim jest, z kręgosłupem tez mu sie cos zrobiło w międzyczasie tych historii z kolanem

Viola-o no widzisz Tula sie sprawdziła

Niezawsze-pokazywałam mężowi filmik jak Maciuś wstaje to tez był pod wrażeniem jego umiejętności

Kurier dzwonił, ze do 12:30 ma być z garnuszkiem i klockami
Jeszcze kupiłam córze kostkę edukacyjna smily play wiec troche nowych grajków przybędzie ale stwierdziłam, ze za całokształt jej sie należy

Sprawdziłam kupony w SP i mnie w .uja chyba zrobili, bo na cały październik miałam -40%na akcesoria dziecięce a ze 2 tyg kupowałam ten gryzak siatkowy canpola i w regularnej cenie mi wszedł wrr
Mam jeszcze kupon na -35% na cała serie Oilatum, musze przeliczyć za ile by emulsja do kapania wyszła

To jak sprawdzisz daj znać za ile
Za długo nie ponosilam w Tuli, ale senna była i marudziła może temu,ciekawe jak to na jakimś wyjezdzie będzie hmm

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Black ją to się boje zmiany czasu :/ Mąż wraca po 18, a ok 18.40 kapiemy młodego. To teraz wypadnie o 17.40. A o 18 spać. Nie wiem jak będe sama kapac I co TZ zobaczy go już śpiącego?
Mam nadzieję że z czasem się jakoś przestawi...

Ja będę przetrzymywać wieczorem, na początek chociaż te pol godziny.

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
U nas ciemieniucha zeszla po kremie Olian, 15min i nie było problemu. A kosztuje 15zl.
Hmm to pewnie coś jak Oilatum natłuszczający poprostu? Czy to specjalny?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Jejku naspała całe 27 minut, a ja nie zaczęłam sprzątać nawet..
Stary 2015-10-23, 11:56   #244
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
To jak sprawdzisz daj znać za ile
Za długo nie ponosilam w Tuli, ale senna była i marudziła może temu,ciekawe jak to na jakimś wyjezdzie będzie hmm

Ja będę przetrzymywać wieczorem, na początek chociaż te pol godziny.

Hmm to pewnie coś jak Oilatum natłuszczający poprostu? Czy to specjalny?
Specjalny, wpisz w wyszukiwarce Olian na ciemieniuche. Z tego co przeglądałam to ta firma ma głównie kosmetyki na problemy skórne.
Stary 2015-10-23, 12:04   #245
madzixx88
Zakorzenienie

Kana-oj słodko sie to czyta ale domyslalam sie, ze przytulanie w dzien by Ci wystarczyło a Zosia ma w lozeczku ulubiona przytulankę?

Viola-hee Adka wiedziała, ze sie obijasz na wizażu to wstała a co

Ja czekam na tego kuriera i pranie wieszam. My suszymy na tym naszym korytarzu wewnętrznym i ostatnio mnie sąsiadka zaczepiła z ktora go dzielimy z tekstem 'sąsiadka! ty to non stop pierzesz ' haha
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:07   #246
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A miesko jecie? Pamietaj ze po pol roku rezerwy zelaza sie koncza. Zeby anemii nie zlapac ;*😊

miesko daje, w zupka je, wczoraj rosolek z gerber bardzo mu smakował

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
o rany :/ u nas to samo na działce, dopiero co jedna kotka została wywieziona i już następna się przyplątała z małymi i do tego znów z brzuchem jest...

współczuję nocki dzięki że pytasz za radą Niezawsze nakarmiłam nią spod pachy i po prostu czułam jak wyciągała mi Nadia mleko, okropne uczucie ale chyba jest ciut lepiej tzn pierś dalej obolała ale jest mniej twarda i te żyłki mniej widoczne

zdrówka

napisałam wyżej, na pewno jest lepiej niż wczoraj uff

ja u siebie w jednej sp na pewno widziałam mustele dla dzieci ale ceny masakra :/

heh u mnie to samo,w nocy po nakarmieniu oddałam Nadie tacie do odbicia a sama poleciałam do łazienki robić okład i wtedy się zaczęło, mała urządziła taki ryk jak nigdy :/ dopiero jak wróciłam się uspokoiła.. ostatnio znów muszę być przy niej non stop
A ja lubię to uczucie jak schodzimy nabrzmialy piersi mleko, jak jest wysysane

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:09   #247
kana158
Zakorzenienie

Gosia, biedne te kotki. Nasz mały znajdek (z czerwca) tez prawdopodobnie został przez matkę podrzucony. M pojechał do weterynarza, by sprawdzić czy jest zdrowy (małe dziecko w domu, to nie chcieliśmy ryzykować) i babeczka powiedziała, że koty mają nietolerancje laktozy i nie mogą pić mleka... Wiec od początku jechał na kocich pasztetach. Przygarnela go moja ciocia (u nas za duży zwierzyniec) i kontynuowala pasztetologie. Teraz jest szabrownikiem z bardzo lśniącą sierścią 😃 i generalnie kochany jest strasznie, bardzo wdzięczny za ratunek.

A wy szukacie mu domu, czy zostanie u Was?
Stary 2015-10-23, 12:10   #248
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
U nas kurcze rykowisko dziś, teraz chodzimy w Tuli po domu to trochę ucichła bidusia ale o co chodzi to niewiem, a miałam mieszkanie dziś posprzątać..
Pavlinecka wspomniałaś o tej cuemieniuszce na fejsie i kurde patrzę że Adka też ma i to kurde całkiem sporo, nie miała tak od urodzenia. Muszę to Mustele kupić.
Dziewczyny jest ta Mustela pianka na ciemieniuche w SP ?
Nie widziałam musteli w sp

Cytat:
A miesko jecie? Pamietaj ze po pol roku rezerwy zelaza sie koncza. Zeby anemii nie zlapac ;*

ojej. Moze wlacz muze glosno?

chcialabym cie jakos pocieszyc. Moze zaklaskam uszami czy cos 😉

oj co on taki niezgrabny jest? Niech na siebie uwaza! 😊

Dzięki

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochana :-*- zapisałam

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

MAJKA - na fb wrzucilam fotki tego spiworka
Gastrotuss baby. Spróbuj. Mojemu starszemu bardzo pomógł
Zaraz foto zobaczę

Cytat:
nie ma takiej opcji bo ciagle nowe koty mi sie zlaza! Pol wsi bym musiala wysterylizowac!

Albo i całą :/

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi juz godzinę i 10 min.

Oo budzi się chyba

A moj dziś dluzej niz wczoraj czyli 35min.

Cytat:
Pije kawke. Mlody spi juz 50min.
Nocka slaba. Zasnal o 20. Obudzil sie o 23. Potem o 1 jedzonko. O 4 placz i wzielam do siebie. O 5 jedzonko i pobudka. To co po zmianie czasu o 4 bedzie wstawal? 😂

Zmiana czasu to totalna głupota

Cytat:
Domima-pionizowanie Ciebie-dobre
Ja wczoraj jak oglądałam film to usnęłam na krześle

Black-no on taki juz poszkodowany chyba ze wszystkim jest, z kręgosłupem tez mu sie cos zrobiło w międzyczasie tych historii z kolanem

Viola-o no widzisz Tula sie sprawdziła

Niezawsze-pokazywałam mężowi filmik jak Maciuś wstaje to tez był pod wrażeniem jego umiejętności

Kurier dzwonił, ze do 12:30 ma być z garnuszkiem i klockami
Jeszcze kupiłam córze kostkę edukacyjna smily play wiec troche nowych grajków przybędzie ale stwierdziłam, ze za całokształt jej sie należy

Sprawdziłam kupony w SP i mnie w .uja chyba zrobili, bo na cały październik miałam -40%na akcesoria dziecięce a ze 2 tyg kupowałam ten gryzak siatkowy canpola i w regularnej cenie mi wszedł wrr
Mam jeszcze kupon na -35% na cała serie Oilatum, musze przeliczyć za ile by emulsja do kapania wyszła

U mnie trzeba powiedzieć że chce się skorzystac z kuponu. Inaczej wejdzie normalnie

Cytat:
Oglądałam wczoraj te aktywne klocki co kupilas, fajne one Daj znać jak w praktyce

Ja mam smily play i wg mnie sa fajniejsze niz fp. Cena podobna

Cytat:
Ktos wczoraj pytał jakie obiadki wchodzą na promce to wszystkie, ja kupowałam tez przyszłościowe z mięskiem teraz w nd 4 tyg bedzie rozszerzania diety to kiedy podać mięso a kiedy jajko?

ale tylko 125g

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ale mnie tz wkurzyl....
Zaprosił sobie jutro kumpla na noc .... Nosz co za matoł...

Trójkącik? :P
A poważnie to wspolczuje :/
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Ale inne rzeczy je? Może się sam nie odstawi? Nie pomyślałam o tym, ale jak tak bardzo lubi cyca, to może nocne zostanie karmienie

To super że pięknie się goi

KAMILOVE - cieszę się że z piersią lepiej
Stary 2015-10-23, 12:11   #249
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Unnas noccslaba. Jedlismy 23.40, 2.50, 6.30. Spimy jeszcze. Deszcz pada. Dziś chyba caly dzień ma być taki.
Ja jak niektore dzieci zasypiam i budze sie z płaczem. Zakleilam sobie oko zeby zobaczyć jakie to uczucie. Niefajne a dobrze widzę. Synek za to slabo. Widze jak wytęża wzrok. Serce mi pęka. Tz powiózl go do przedszkola. Powie pani jak syt.wyglada.
Ciemno tak. Gdybym mogła to bym z łóżka nie wychodziła
Dzieci inaczej to przezywaja. Dwa dni i zapomni, ze ma plaster na oczku

Cytat:
Witam noc obleci ale jak mi rano przyszło ja wyjąć z łóżeczka to dramat, zawroty głowy , leci z nosa...
Mala współczuje ja nie wiem od czego takie coś wiec nie pomogę...
Majka masz być silna matka a nie zalamywac się! Młody jeszcze to wyczuje i zacnie się buntować na to wszystko...
Zdrowka A TŻ bym zamordowała...

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Kurde ...Zuza ma okrągła, różowa plamkę na języku, cos jakby wytarty ten normalny nalot. Co za cholera?;//
Ją dziś też zauważyła coś przelotem NBA języku ale mały nie sal sobie zajrzeć do gęby więc nie wiem czy mi się wydawało czy coś tam ma.
Cytat:
Black ją to się boje zmiany czasu :/ Mąż wraca po 18, a ok 18.40 kapiemy młodego. To teraz wypadnie o 17.40. A o 18 spać. Nie wiem jak będe sama kapac I co TZ zobaczy go już śpiącego?
Mam nadzieję że z czasem się jakoś przestawi...
O zesz zapomniała o zmianie czasu, teraz przesuwamy o jedną do przodu ? Czyli jak idzie spac o 19 to teraz będzie chodził o 20. Nie jest źle

Noc ok, pobudka jedną cycek i spać. Oby mu tak zostało... Teraz usypiamy się, leży i patrzy w sufit a ją czekam kiedy mu oczy w dół pójdą
Samopoczucie u mnie do kitu nadal, jeszcze dodatkowo snily mi się mrówki i głupia zajrzalam do sennika i stres dodatkowo. Dziś na obiad ku nie uciesze TŻ racuchy

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:12   #250
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
miesko daje, w zupka je, wczoraj rosolek z gerber bardzo mu smakował

A ja lubię to uczucie jak schodzimy nabrzmialy piersi mleko, jak jest wysysane
na pewno to karmienie pomogło bo mleko leciało już z całego cycka a nie z połowy jak sprawdziłam później ale to opróżnianie takie nieprzyjemne było, ciągnące uczucie.. no ale ulga jest, dzięki
Stary 2015-10-23, 12:12   #251
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Dzieci inaczej to przezywaja. Dwa dni i zapomni, ze ma plaster na oczku

Zdrowka A TŻ bym zamordowała...

Ją dziś też zauważyła coś przelotem NBA języku ale mały nie sal sobie zajrzeć do gęby więc nie wiem czy mi się wydawało czy coś tam ma.

O zesz zapomniała o zmianie czasu, teraz przesuwamy o jedną do przodu ? Czyli jak idzie spac o 19 to teraz będzie chodził o 20. Nie jest źle

Noc ok, pobudka jedną cycek i spać. Oby mu tak zostało... Teraz usypiamy się, leży i patrzy w sufit a ją czekam kiedy mu oczy w dół pójdą
Samopoczucie u mnie do kitu nadal, jeszcze dodatkowo snily mi się mrówki i głupia zajrzalam do sennika i stres dodatkowo. Dziś na obiad ku nie uciesze TŻ racuchy
Przesuwamy do tyłu czas
Stary 2015-10-23, 12:14   #252
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam musteli w sp

Dzięki

Gastrotuss baby. Spróbuj. Mojemu starszemu bardzo pomógł
Zaraz foto zobaczę

Albo i całą :/

A moj dziś dluzej niz wczoraj czyli 35min.

Zmiana czasu to totalna głupota

U mnie trzeba powiedzieć że chce się skorzystac z kuponu. Inaczej wejdzie normalnie

Ja mam smily play i wg mnie sa fajniejsze niz fp. Cena podobna

ale tylko 125g

Trójkącik? :P
A poważnie to wspolczuje :/
Zdrówka życzę

To super że pięknie się goi

KAMILOVE - cieszę się że z piersią lepiej
ja też
Stary 2015-10-23, 12:15   #253
Majka232
Zakorzenienie

Julo nie chce jeść obiadów z zoltkiem. Albo te tyci grudki mu nie pasują albo smak. Muszę chyba podawac żelazo. Wybredny gość. Prawie 7 m-cy i grudki be. Sloiczki tylko gerber i to nie zawsze. Jak je to 4 lyzeczki i odpoczywa. Chyba wprowadza napięcie - zjem jeszcze czy nie zjem ech
Stary 2015-10-23, 12:16   #254
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Sylwia - jak bedziesz chciala kupon to daj znac

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------
chetnie przygarne

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:16   #255
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Dziewczyny, cofamy o godzinę a nie do przodu
Czyli jak u nas Ala sie kapie po 18 to bedzie chciała juz po 17
Ale wczoraj wytrzymała do 19 bez jęków a wstala o 13:50(!) wiec moze sie sama przestawia na czas zimowy

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-10-23 o 12:17
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:17   #256
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Jak ubrać dziecko do auta? Ostatnio założyłam kurtkę, to sie usmażyła, ale przeciez musze ja donieść i wynieść, moze body długi + sweter i czapka i kocyk na drogę? Hmm... Dziec nie spi i nie daje od siebie odejść, zwariowała ;>

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Julo nie chce jeść obiadów z zoltkiem. Albo te tyci grudki mu nie pasują albo smak. Muszę chyba podawac żelazo. Wybredny gość. Prawie 7 m-cy i grudki be. Sloiczki tylko gerber i to nie zawsze. Jak je to 4 lyzeczki i odpoczywa. Chyba wprowadza napięcie - zjem jeszcze czy nie zjem ech

Moja tez z żółtkiem nie xhce jesc, podałam jej samo to zjadła ... Zrozum rozum. Słoiczki gerber i babydream czasem, ale z niesmakiem ;>
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:20   #257
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
MALA pisze wszystko co mi do glowy wpada bo kurcze na skaze mi to nie wyglada u was
no rozumiem, ale tylko ta kaszki mi teraz pasuje. moze to niekoniecznie skaza, albo nie objawia sie tak, ale jednak uczulenie na to mm jest. nie wiem.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
SYLWIA a nie idziesz z tym do lekarza?
moze nie doczytalas, bylam wczoraj.

JAŚ

Stary 2015-10-23, 12:22   #258
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Przesuwamy do tyłu czas
Oj to bedzie ciezko... Maly o 19 jest juz bardzo spiacy, będzie walka aby go nie kłaść już o 18...

Cytat:
Jak ubrać dziecko do auta? Ostatnio założyłam kurtkę, to sie usmażyła, ale przeciez musze ja donieść i wynieść, moze body długi + sweter i czapka i kocyk na drogę? Hmm... Dziec nie spi i nie daje od siebie odejść, zwariowała ;>

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Moja tez z żółtkiem nie xhce jesc, podałam jej samo to zjadła ... Zrozum rozum. Słoiczki gerber i babydream czasem, ale z niesmakiem ;>
Ją ubieram cienkiej i na przejście z domu do auta okrywam kocykiem.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:27   #259
gossip_girl21
Zakorzenienie

No fajnie że się zapytał czy mam ochotę mieć kogoś w domu.... Na bank coś wypija i bd musiała się męczyć z dwoma chlorami w domu ... Niedziela zapowiada się wspaniale...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:29   #260
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
chetnie przygarne
Napisz adres na priv. Wyślę w poniedzialek. W twoim mieście jest 1 apteka w ktorej go zrealizujesz bo spr

Cytat:

Ja ubieram kurtkę i body dl.rekaw pod spód plus cienka czapka.
Moj samego na bank nie ruszy
Stary 2015-10-23, 12:30   #261
gosiak0512
Zakorzenienie

NIEZAWSZE niestety tak ten odratowany to sie do tamtych jeszcze tulil bo ciepla szukal

KANA zostac niby moze ale jako kot dworny bo ja mam alergie i juz teraz ledwo chodze :/ smarkam kicham i oczy napuchniete mam :/

MALA a z czym ta kasza?

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:31   #262
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
No fajnie że się zapytał czy mam ochotę mieć kogoś w domu.... Na bank coś wypija i bd musiała się męczyć z dwoma chlorami w domu ... Niedziela zapowiada się wspaniale...
pytałam czy dałaś jej sok malinowy?
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:43   #263
nancy822
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Witam się w nowej części

Chyba złapała mnie jesienna deprecha Najchętniej nie wychodzilabym z łóżka. Artek zdrowy, chce już siedzieć i w końcu zaczął się przekręcać, na razie tylko plecy - brzuszek. Zjada ładnie. Nie przepada za owocami ze słoiczka ale surowe jabłko i banana wcina aż mu się uszy trzęsą. Odgryza sobie kawałki ząbkami a później memła. Dzisiaj tż idzie z nim na szczepienie, oby nie było skutków ubocznych.

MAJKA nie martw się o synka chociaż wiem, że ciężko. Szymon jest mądrym chłopcem i szybko zaakceptuje zmiany. Gorzej było z moją siostra, zaczęła nosić okulary w podstawówce i niestety nie było łatwo. Nie chciała ich używać w szkole i nic dobrego z tego nie wyszło :/

SYLWIA współczuję problemów ze skórą Jasia

DOMIMA za ciebie kciuki trzymam bo wiem jak wygląda zdawanie prawka w Krk. W którym ośrodku zdajesz? Ja miałam egzaminy w listopadzie i grudniu i nie było tak źle
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:46   #264
gosiak0512
Zakorzenienie

Mala zjadla 120 kaszy i kima. Ogarniam sie i lece po chlopcow i na lasery a potem do kerfa na szoping ( w szalonej 5 to dzis 4 zakupy :P )

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:47   #265
kamilove
Zakorzenienie

noo w końcu wysłali śpiworek... czekam jeszcze na czapę/komin/rękawiczki dla Nadii, może dziś dojdzie

Szykujemy się właśnie do kalafiora part II
Stary 2015-10-23, 12:48   #266
nancy822
Zadomowienie

Jeszcze mi się przypomniało
VIOLKA jak widzę Twoją córcie na zdjęciach to jakbym mojego Artka widziała tylko w żeńskiej formie tacy podobni mi się wydają
Stary 2015-10-23, 12:49   #267
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

tez o glutenie pomyslalam ale widzę ze Sylwia pisze ze to chyba nie to.
no nie pasuje mi gluten bo go wprowadzalam od ppczatku rozszerzania diety a wysypka od ok tyg malutka sie zaczela i zwiekszyla sie teraz wraz z iloscia zjadanej laszki a poza tym kaszka Bv Expert Ha jest bezglutenowa, tym bardziej mi tu gluten nie pasuje;.

JAŚ

Stary 2015-10-23, 12:51   #268
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Witam się w nowej części

Chyba złapała mnie jesienna deprecha Najchętniej nie wychodzilabym z łóżka. Artek zdrowy, chce już siedzieć i w końcu zaczął się przekręcać, na razie tylko plecy - brzuszek. Zjada ładnie. Nie przepada za owocami ze słoiczka ale surowe jabłko i banana wcina aż mu się uszy trzęsą. Odgryza sobie kawałki ząbkami a później memła. Dzisiaj tż idzie z nim na szczepienie, oby nie było skutków ubocznych.

MAJKA nie martw się o synka chociaż wiem, że ciężko. Szymon jest mądrym chłopcem i szybko zaakceptuje zmiany. Gorzej było z moją siostra, zaczęła nosić okulary w podstawówce i niestety nie było łatwo. Nie chciała ich używać w szkole i nic dobrego z tego nie wyszło :/

SYLWIA współczuję problemów ze skórą Jasia

DOMIMA za ciebie kciuki trzymam bo wiem jak wygląda zdawanie prawka w Krk. W którym ośrodku zdajesz? Ja miałam egzaminy w listopadzie i grudniu i nie było tak źle
Wada się Jej pogłębila?

Cytat:
Mala zjadla 120 kaszy i kima. Ogarniam sie i lece po chlopcow i na lasery a potem do kerfa na szoping ( w szalonej 5 to dzis 4 zakupy :P )
Dajesz Martynce kaszę tak w ciagu dnia? Ja tylko wieczorem ale niedlugo dorzucę i poranna kaszke
Stary 2015-10-23, 12:59   #269
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Wada się Jej pogłębila?
Ona ma astygmatyzm i pogorszyła sobie wzrok nie nosząc okularów w szkole. Teraz w wieku 20 lat zmądrzała i nosi bo stwierdziła, że kiepsko widzi. Więc dobrze, że u synka wykryliscie szybko wadę. Siostra to nie wiadomo jaki czas źle widziała bo nic nie mówiła i nie było widać, że cos nie tak. Dopiero jak prawie weszła w konia ( ) bo nie zauważyła to rodzice wzięli ją do okulisty.
Stary 2015-10-23, 13:14   #270
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Je śladowe ilości. Tzn ok 70 ml max. Obiadku. Nie wiem czy mu to wystarcza jako samodzielne danie. A kaszki mi ładnie wcinal

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości