|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Dzięki badzia987 za odpowiedź, też tak mi się wydaje
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
:d
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Extra wieczor Ci sie zapowiada! A ten film zlyszalam ze jeden z lepszych jesli chodzi o nasze kino ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
bardzo mile---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
No i ja tez jestem chora jak wchodze do sklepu z ubraniami dla dzieci to nie umiem wyjsc z pustymi rekami Rzadko juz kiedy kupuje cos dla siebie bo mi sie spodoba - wole obkupic córe
|
||||
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Moje oboje byly w rozku..nie przeszkadzal im a i mi bylo wygodniej je brać bo jednak te pierwsze 2 miesiące to jest takie lelawe 😉 teraz muszę kupic tez bo poprzedni wywaliłam w cholerę bo po trojce dzieci wyglądał okropnie. Lilka na noc zasypiala lulana w foteliku samochodowym wiec rozek służył później jako wyscielacz 😉
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz weekend juhuuu!
mam zgage jak stad do meksyku, blah. a taki dobry obiad zjadlam.. |
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
My miałyśmy i rożek i śpiworek i chyba najlepiej wychodził po prostu sprytnie i ściśle zawiązany kocyk.
ja - ja od 2 dni zaczęłam miewać zgagi a moja mama z tekstem "dziecku zaczynają włosy rosnąć". Świetny związek przyczynowo-skutkowy
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja na drugi dzień przedszkola powiedziała, że wraca do żłobka, bo w przedszkolu dzieci płaczą zamiast się bawić i też miałam problem ją tam zaprowadzić ![]() Na zebraniu przed rozpoczęciem przedszkola Pani mówiła, że zdarzyło się im pare razy, że dziecko nie było jeszcze gotowe na przedszkole. Mówiła, że to rzadkość i na początku większość dzieci płacze, ale czasem są takie dla których to za duża trauma (mówiła o kilku przypadkach na 20 la). Cytat:
- a będziesz miała brata czy siostrę? - jeszcze nie wiem - z doświadczenia powiem Ci, że lepiej mieć siostrę Cytat:
|
|||
|
|
|
#4780 |
|
MamaKarolci28
|
Tez zazdroszczę wyjścia do kina bo niestety u mnie sie one skończyły 3 mies przed narodzinami
problem z kim zostawić mała. Śmiejemy sie z mężem ze niedługo będzie 2 l jak nie byliśmy w kinie czy na kabaretach a on mnie pociesza ze odchowamy małe i sobie odbijemy nie tylko to
|
|
|
|
#4781 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Fajnie, dzieki za tego posta, bardzo przydatne
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także skoro wtedy tak było i miała dłuższe włoski, tak teraz obstawiam u Niny łysielca
|
|
#4783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Musze spróbować. Mam w domu niestworzone paczkę bo piłam kiedys na problemy z żołądkiem Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
My z tz wychodzimy gdzieś sami 1-2 razy w miesiącu wiec i do kina często mamy blisko rodzicow albo nianie jakby co. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Ja w zeszłej tez nie miałam w ogóle zgagi. A pola urodziła sie wlochaczem ale po 4 miesiąca łysa jak kolano ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie. Wwzystko ok pozatym ze znow nawiedzial mnie candida :-( dostalam mcmirror dopochwoow i tabsy dla tz.
Usg 6.11 a nast wizyta 13.11 lub 20.11
|
#4785 |
|
MamaKarolci28
|
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------
[/COLOR] My z tz wychodzimy gdzieś sami 1-2 razy w miesiącu wiec i do kina często mamy blisko rodzicow albo nianie jakby co1-2 razy w miesiącu to dość często, do kina nie pójdziemy we trójkę ale urozmaicamy sobie ci druga niedziele wtedy wychodzimy na obiad na miasto i spotkać sie ze znajomymi choćby na 2 h. Ja rodziców mam 70 km ode mnie, a teściów 8 km ale teściowa nigdy nie wyrażała chęci by posiedzieć z mała, mimo ze to kobieta 50 letnia w pełni zdrowa i nie pracująca |
|
|
|
#4786 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozka za chiny bo mam obsesje jakas. Poprostu tak mam I nie umiem tego racjonalnie wytlumaczyc Nie nosze golfow, nie lubie szlikow (nosze jak musze), nie lubie bluzek z dlugim rekawem ktore sie nie rozpinaja z przodu I taki sam wstret budzi we mnie rozek a juz najbardziej jak pomysle, ze dziecko sie wscieknie a ja sie nie obudze. Taka moja przypadlosc Kocyk narzucalam tylko jak sie jeszcze nie za bardzo ruszala I zawsze wciskalam go troche pod nia a raczki na wierzchu. W UK nie zalecaja chowac raczek I ja to popieram bo sama nie chowam jak spie ![]() Cytat:
Najpierw musialabym byc pierwsza zona Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Ja mialam zgage I M sie urodzila wlochata. Teraz tez mam zgage zobaczymy jak bedzie tym razem. W zabobony nie wierze ale z tego sie zawsze smieje ze u mnie sie sprawdzilo. Cytat:
Z doswiadczenia ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Ja to ja raczej nie mam tego BH bo u mnie jak juz jest kamien, to kamien do wieczora I nie puszcza. |
|||||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zgaga w dwóch poprzednich ciążach...i teraz znów sie zaczyna. Lilka i Mikolaj byli prawie lysi tak ze teraz pewnie też tak będzie.
Co do wyjść to teraz od kiedy mieszkamy sami to rzadziej niż wcześniej wychodzimy we dwoje... Dzisiaj mówię do M...kiedys nie mieliśmy dzieci to finansowo staliśmy nie najlepiej wiec nie pojeździliśmy za bardzo...teraz finansowo w miare dobrze to dzieci mamy i nie ma za bardzo możliwości jechać... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-23 o 16:04 |
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niech tz tez sie leczy bo oni maja bezobjawowo a zarażać tez zarażająMam nadzieje ze szybko przejdzie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy moją rodzinę daleko i w fajnych miejscach, to czasem gdzieś pojechaliśmy przed rokiem. A później się okazało, że jest trudniej, bo nie przesypia całej drogi i ma chorobę lokomycjną Problem, że w te lato też chce z nami jechać, więc chyba się wybierzemy nad Polskie morze, tylko muszę znaleźć miejsce przyjazne dzieciom. Trochę się tylko drogi obawiam, bo to przejazd przez cały kraj
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
hejka kobitki witam się przy popołudniowej kawce bezkofeinowej
Zazdroszczę dziewczyną po remontach przed nami ciągle wyzwanie malowanie Pokoik małej będzie biały a mama będzie się bawić z dodatkami Ciągle myśle jak sobie damy radę sami tutaj ale chyba cieszę się że nikt mnie nie będzie pouczał a z drugiej strony może rada by się przydała
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z teściami rzadko sie widze ale tata pracuje w mieście w którym ja mieszkam wiec moze zostać z pola raz na czas. Mam ru tez siostrę na studiach i ona czasem chętnie zostanie. A jak jestem w pracy to mam nianie która i wieczorem moze zostać raz na czas ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
QUOTE=ja ;53210593] no niech tz tez sie leczy bo oni maja bezobjawowo a zarażać tez zarażająMam nadzieje ze szybko przejdzie Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE] Takkkk. Oby szybko bo to jiz 3 raz w tej ciazy :-(
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa to samo wprost powiedziała, że jest zła na mnie, że sama zrobiłam przemeblowanie jakieś 3 tyg temu....na co powiedziałam grzecznie: "przejdzie Pani...ciąża to nie choroba" to Mati będzie łysy bo zgagi u mnie brak marciar dobrze, że już po
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio to tylko ja sie leczylam on nie :-P. Oby pomogło
|
#4795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja siostra ma 3 dzieci i one ciągle walczą o zabawki, dzielić się też zbyt chętnie nie chcą, moja nie jest nauczona walki o swoje, najchętniej oddałaby co ma ( zdarzało się tak nieraz, że oddawała), sama pomaga nam wybierać prezenty dla rodzeństwa ciotecznego- prosi tylko, czy to ona mogłaby je wręczać, zero pisku, że ona też coś chce. Nigdy nie ryczała w sklepie, żeby coś jej kupić. Kupujemy jej coś rzadko, zazwyczaj sami z siebie, bo ona o nic nie prosi, nawet jak pytamy, co kupić na urodziny, to mówi, że nic nie chce, bo ma wszystko. Jest kochana, naprawdę, tylko zbyt wygadana (pani w szkole mówi, że nie potrafi jej przegadać, w przedszkolu było to samo) i musi mieć ostatnie słowo. Obawiam się, że za jakiś czas zacznie pyskować. |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie lubię jak mi ktoś rozkazuje i krzyczy ale ja jestem daaaaaleko i mam spokój w pewnym sensie ... ale mam dość czasem tego spokoju A teraz mam wyzwanie idę gotować zupę gyros dla mojego tż którą sobie zażyczył po wizycie w polskiej restauracji ciekawe ja mi wyjdzie
|
|
#4797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nic dodać, nic ująć.---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- No cóż, z bólem serca muszę przyznać Ci rację Rzeczywiście pisałaś wcześniej, ze Twój mąż wyjeżdża, ale z moją pamięcią krucho... Ja zrobiłam dziś sernik, połowy już nie ma, wyjadają normalnie na ciepło .Na obiad się nie wysilałam, ryba i tyle, taka zwyczajna, filety smażone w mące, moja mała takie najbardziej lubi i surówka z kapusty, marchewki, cebuli i czosnku w zalewie octowej. Mniam. |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli o dobre rady chodzi slucham tych ktorzy maja cos do powiedzenia
np moja mama skoro polozna i odbiera porodh chodzi do pacjentek to moge jej zaufac ze to co mowi jest prawda. Ale jak mam sluchac ciotek klotek ktore powtarzaja ze nie widac brzucha ciazy itd to po prostu wychodzę lub nie komentuje co mi z ich gadki
|
#4799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż nie był świadkiem mojej porażki, na szczęście. Śmiał się potem, ale zdziwiony nie był, znamy się tyle lat, że wie, że jestem największą gafiarą na świecie. Ile razy skompromitowałam się w pracy to głowa mała. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Czasem mam wrażenie, że urodziłam małą dorosłą. Zazdrościłam rodzicom, że prowadzają takie maluszki za rączki, dziecko ledwo ciągnie nóżkami, i tak pociesznie idzie, a jak tak próbowałam ze swoją, to było tylko: nie!!!!! a opędzała się jak od muchy. Nigdy nie pozwalała sobie pomóc, zawsze sama, odpychała nasze ręce, jak miała 10 mcy wstała i poszła od razu. Nigdy nie spała z nami w łóżku,woli sama,bo jej tak wygodniej. Zanim poszła do przedszkola, dostała swój pokój oddzielny, z dużym łóżkiem, śpi tylko w ciemności, nie lubi, kiedy chcę pomóc jej odrobić lekcje, dopiero na koniec pokazuje do sprawdzenia,no takie bezproblemowe dziecko. Tylko zbyt wygadane i trochę roztrzepane. |
||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze przed remontem...tzn nie taki generalny bo tylko ocieplenie strychu w przyszłym roku i dwie ściany na zewnątrz obić i ocieplić wełną. No a w 2017 pewnie będziemy robic sypialnie i salon a dotychczasowy salon sypialnia i pokój dzieci staną sie pokojami dzieci. Od jutra będę miała czas to pokaze Wam w k nasz domek 😊
Z M oszukaliśmy sie dzisiaj jego mp3 bo jak ma nocki to sobie slucha na maszynie. Caly dom przetrzasnelismy i nic...w końcu M stanął przy ławie i wyczul ze cos jest pod ceratą...a tam mp3....szook... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-23 o 17:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

) mini stolik z ikei 6 letni i 1 szafę, a spaliśmy na dmuchanych materacach

Kocyk narzucalam tylko jak sie jeszcze nie za bardzo ruszala I zawsze wciskalam go troche pod nia a raczki na wierzchu. W UK nie zalecaja chowac raczek I ja to popieram bo sama nie chowam jak spie
no niech tz tez sie leczy bo oni maja bezobjawowo a zarażać tez zarażają

Też nie lubię jak mi ktoś rozkazuje i krzyczy ale ja jestem daaaaaleko i mam spokój w pewnym sensie ... ale mam dość czasem tego spokoju
A teraz mam wyzwanie idę gotować zupę gyros dla mojego tż którą sobie zażyczył po wizycie w polskiej restauracji ciekawe ja mi wyjdzie
. Nic dodać, nic ująć.
.