|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
My po wizycie
![]() Młodzieniec waży 813 g, oczekiwanie na wizytę się baaardzo przeciągało i Jasiek się mocno niecierpliwił, ale na USG dał się ładnie pomierzyć Oczywiscie jak zawsze wszystko chętnie odsłonił Ze mną wszystko ok, szyjka, wody, łożysko. Tylko na ten mocz mam antybiotyk No ale cóż będe brać bo gin powiedział żebyśmy już w III trymestr wkroczyli bez tych dziadostw w moczu ![]() Kolejna wizyta dopiero za 5 tyg. czyli 27.11 - prosiłabym o dopisanie I mam takie zdjęcia z USG gdzie widać buźkę małego, juz taka pucata się robi Ewusia_marchew super zakupy My w weekend też jedziemy do Ikei i na pewno wezmę ten ręczniczek No i półki na moje ksiażki w końcu kamilka rozmiary nie są najwazniejsze, najważniejsze, że dobrze wyglądasz i dobrze czujesz się w pizamkach, są piękne ![]() Kurcze nie słyszałam o czymś takim jak nadmiar wód... ewentualnie niedobór i tego się obawiałam, eh tak naprawdę ciąża pociąga za soba mnóstwo rozności...
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo Magda masz szczęście że się odezwalas bo by było bacikiem
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Mojakaren super że wszystko dobrze z Tobą i z Jasiem. Rosnie chłopaczek zdrowo pobierzesz ten antybiotyk i będzie cacy...
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
KAREN, to fajnie, że syn tak już super wygląda
ci faceci bezwstydność mają w genach!
|
|
#814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mojakaren Dobrze, że wszystko w porządku lepszy antybiotyk niż jakieś bakterie.
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-23 o 15:35 |
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, Jaś juz duzy
i niech tak dalej rosnie. Trzeba infekcje wyleczyc i bedzie git gratki!Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Pijemy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Dodzwoniłam się do ZUS-u. Zadzwoniłam do centrali w Warszawie i tam dopiero babka mi powiedziała, że pieniądze powinny być na początku przyszłego tygodnia. Oby
Już mi trochę lepiej jak wiem, że zwolnienie do nich dotarło.
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyczyne opznien podala? Jak oni maja cos wyplacic to terminy ich nie obowiazuja, robia co chca, a jesli Ty im kase wisisz to momentalnie masz problemy w przypadku opoznien.... Polska |
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam wam szansę nabicia postów i bycia na pierwszym miejscu i jeszcze narzekacie Mojakaren - super że mały rośnie Już wpisuję kolejną wizytę |
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren ciesze się, że z wami wszystko dobrze. Ile czasu masz brać antybiotyk? Ja przy zapaleniu miałam brać 5 dni, ale już po pierwszym dniu, ból minął.
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Magda przed nami jeszcze 4 tysiące postów. Myślę, że i tak będziesz pierwsze |
|
|
|
#821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i tak trzymać ![]() oj tam... się nie ma co przejmować Jak zniknełam w szpitalu to i tak wszyscy sąsiedzi myśleli że rodzić pojechałam![]() I wielowodzie i małowodzie ... Dopiero w szpitalu się napatrzyłam i nasłuchałam ile może być problemów i z jakimi wadami walczą... By dzieci urodziły się w miarę zdrowe... Cytat:
Mała mi wali po pęcherzu- musiała się odwrócić... Położyłam się na kanapie i zasnełam... Obudził mnie TZ jak z dziećmi ze szkoły wrócił
|
||
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
W jakiej temp. prałyście pieluchy tetrowe?
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Mojakaren super że z Jasiem wszystko okej. I jaki duży już jest
![]() Magda dobrze że już jesteś Bez Ciebie to tak dziwnie tu.---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Ooo tak, nie ma opcji żeby Cię ktoś pobił Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-10-23 o 15:55 |
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Mojakaren super
Innym też gratuluję nowych tygodni, zakupów i w ogóle ![]() Medeline dodaję fotkę wkładek, wreszcie je odebrałam dobrze zapakowane, szybciuko wysłane, wielkości tych z Rossa. Wydają się porzàdne, ciekawe czy później będą przeciekać? Póki co aż tak nie plamię, to nie sprawdzę.Kamilko pieluchy takie zwykłe, Dady, po paczce 1, 2, 3. Do tego każdy dostał dwie butelki, smoczki, trochę makulatury, 6 szt. Wkładek TT, próbkę Johnson, pieluchę flanelową i próbki Palmersa. Pan z BeSafe mówił że te adaptery do pasów można w sklepach wypożyczyć w miarę tanio, muszę to sprawdzić ![]() No i Kamilko, super te koszule masz i świetnie w nich wyglądasz ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1445608732.009960.jpg Kinga Tetrę możesz prać dowolnie, przecież kieduś się ją gotowało.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-10-23 o 16:12 |
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to od razu lojalnie uprzedzam że jutro tez może mnie nie być cały dzień, bo rano może nie być neta w busie, a później będę na uczelni to tam nie ma w ogóle WiFi, a wieczorem spotykam się z przyjaciółką to jak wpadnę o 22 to będzie dobrze więc przed poniedziałkiem macie czas nabijac |
|
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
pierwszy raz to dowolnie...
Potem prałam w 90 Cytat:
No to prezent w sumie tak na bogato... ![]() Ciekawe w jakich... w sumie by się mi przydał... Bo te podróże do łodzi są męczące z tym pasem A co do pieluszek... Wczoraj w poszukiwaniu pieluszek dla wcześniaków natknęłam się na taką fotę... |
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę znaleźć teraz listy sklepów, ale znalazłam coś takiego online http://www.tylem.pl/wypozyczenie-adapter-kobieta-ciaza/
![]() O, tu jest spis sklepow, ale ja bym najpierw zadzwonila czy aby na pewno w tym konkretnym wypozyczaja. Marka BeSafe http://www.marko-baby.pl/index.php?w...sklepy&kol=109
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-10-23 o 16:31 |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
witamy w 31 tyg
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren super, że wszystko jest ok
![]() kamilka jakie to malutkie... ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- magda to nic, jeszcze zdążysz nadrobić |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Do dotarło właśnie ze jutro już 7miesiac i 3 trymestr
ja już jestem w zaawansowanej ciąży ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Idę z nią na spacer jako kara za wczorajsze mnie gnebienie
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki!
kinga1701 tylko wiesz u mnie nic nie boli, nie piecze itd. tylko ciągle mi wychodza bakterie w moczu i leukocyty, za dużo ich ![]() od jutra ruszam z antybiotykiem, po tygodniu od zakończenia kuracji badanie moczu i oby juz było ok ![]() magda1706 cały łikend z dala od wizażu? przesadziłaś
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, Hariett z ciekawisci zadzwonilam do sklepow w łodzi i w jednym (niby wypozyczaja) pan w ogole nie wiedzial o co kaman, oni tylko sprzedaja, a w drugim koszt miesieczny wypozyczenia to 42 zl... Czyli dla mnie lepiej kupic ;-) szkoda, ze tutaj nie ma taniej wypozyczalni bo moze bym sie skusila choc jeszcze nie odczuwam potrzeby montowania tego
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulenkowo, gratki
![]() Magda, ja w poniedzialek bede zaczynala 7miesiac i III trymestr gratki ![]() Juz bym chciala Swieta i sylwestra :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie drogie... ![]() Cytat:
10zł na mies... + 18 wysyłka... hmmm ciekawe czy stacjonarnie też taki koszt... Może bym kogoś tam wysłała...
|
||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytani może z serii głupich, ale bo mnie zastanowiło, bo trochę tych rzeczy trzeba do szpitala zabrać, jak wyglądają sale po porodzie w Polsce, też jest tylko taka mała szafeczka koło łóżka dla mam jak to na innych oddziałach czy są jakieś większe szafki?
|
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Casaa, ale dziady! Tak to się nie opłaca, choć kombinowałabym z tą wypożyczalnią on line
zadzwonię do tych u mnie.
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

No ale cóż będe brać bo gin powiedział żebyśmy już w III trymestr wkroczyli bez tych dziadostw w moczu
My w weekend też jedziemy do Ikei i na pewno wezmę ten ręczniczek 

Już mi trochę lepiej jak wiem, że zwolnienie do nich dotarło.

dałam wam szansę nabicia postów i bycia na pierwszym miejscu i jeszcze narzekacie 

dobrze zapakowane, szybciuko wysłane, wielkości tych z Rossa. Wydają się porzàdne, ciekawe czy później będą przeciekać? Póki co aż tak nie plamię, to nie sprawdzę.
więc przed poniedziałkiem macie czas nabijac

ja już jestem w zaawansowanej ciąży