Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 19:03   #871
koktajlowa7
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ciąża w 37tc traktowana jest jako donoszona Nie wiem natomiast jak jest 36tc.
Ja urodziłam się w 37 tygodniu i ponoć byłam nazywana donoszonym wcześniakiem w szpitalu. Ale w sumie nie wiem jak to jest teraz.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Najbardziej skłaniamy się ku Szymkowi, podobają mi się zdrobnienia tego imienia. I nie znam żadnego Szymona więc mi się z nikim nie kojarzy.
Przypomniało mi się czytacie znaczenie imion, ja kiedyś z ciekawości weszła w znaczenie imion i czytałam tez mężowi i od tej pory mój mąż, który nie wierzy w takie rzeczy, nie jest już przekonany do Szymka bo tam pisało, że jest leniwy i ma problemy z kobietami i mu się to nie spodobało. I nie wiem co się z nim dzieje, bo on w takie rzeczy normalnie nie wierzy.
Czytam tylko, że to jest tak, że imię mi się spodoba, a później czytam znaczenie i już mi się nie podoba

Ma być ponoć dziewczynka Choć dodała, żebyśmy jej nie zlinczowali po porodzie jak będzie chłopiec. Szukałam zdjęć z rozróżniania płci w google grafika ale nic nie znalazłam.. myślałam, że sobie porównam to co widziałam. Wg mojej intucji od początku dziewczynka więc no musi być
Waży 1260 g i zapowiada się długonożna (no tak po rodzicach ).
Stwierdziła z wyników krwi, że mam anemię i dostałam tabsy. No i kolejne tabletki dopochwowe ponoć porządniejsze, nie wiem dlaczego od razu mi ich nie przepisała.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:06   #872
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Koktajlowa - dobrze ze z mała w porządku No i w końcu wiecie

Ja z ciuszków mam już wszystko nawet z 68 mam Już sporo
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:06   #873
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ma być ponoć dziewczynka Choć dodała, żebyśmy jej nie zlinczowali po porodzie jak będzie chłopiec. Szukałam zdjęć z rozróżniania płci w google grafika ale nic nie znalazłam.. myślałam, że sobie porównam to co widziałam. Wg mojej intucji od początku dziewczynka więc no musi być
Stwierdziła z wyników krwi, że mam anemię i dostałam tabsy. No i kolejne tabletki dopochwowe ponoć porządniejsze, nie wiem dlaczego od razu mi ich nie przepisała.
No z tymi dziewczynami to ogólnie jest niepewna sprawa u mnie chyba też dziewczynka ale dopiero na ostatnim usg (24t2d) gin mi z większym przekonaniem to zakomunikowała, mam nadzieje że nie będzie żadnej niespodzianki z chłopcem ale najważniejsze że zdrowe
Stary 2015-10-23, 19:08   #874
czarnulax
Zakorzenienie

koktajlowa gratulacje
Stary 2015-10-23, 19:10   #875
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A czemu się Wam tak ciągnie? Jakoś "po znajomości" macie? Bo to faktycznie szału można dostać w takim tempie...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

No ja własnie nie wiem czy już styknie czy jeszcze coś brakuje... Zrobię remanent to Wam wkleję to mi podpowiecie na pewno
Coś w tym stylu, teściowie powiedzieli że oni zrobią, załatwią i w ogóle. No i wychodzi jak wychodzi

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:27   #876
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Przyczyne opznien podala? Jak oni maja cos wyplacic to terminy ich nie obowiazuja, robia co chca, a jesli Ty im kase wisisz to momentalnie masz problemy w przypadku opoznien.... Polska
Nie podała. Powiedziała tylko, że ZUS ma 30 dni na wypłacenie pieniędzy Nie chciało mi się z nią dyskutować.

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się że miałam wam powiedzieć że jest takie ładne imię jak Polina , taką alternatywa dla Apoloni, bo w obu skrót Pola. Mam koleżankę o tym imieniu, raczej mało popularne.
Nie podoba mi się. Bardziej mi się kojarzy z Pauliną, niż z Polą.

Cytat:
A na co te tabletki dopochwowe bierzesz ?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:34   #877
Casaa
Zakorzenienie

Koktajlowa, no to ciekawe czy dziewczynka sie sprawdzi juz spore masz malenstwo fajnie, ze wszystko jest w porzadku. Masz zdjecie z usg plci?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:34   #878
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się że miałam wam powiedzieć że jest takie ładne imię jak Polina , taką alternatywa dla Apoloni, bo w obu skrót Pola. Mam koleżankę o tym imieniu, raczej mało popularne.
Moja koleżanka nazwała ostatnio córkę po prostu Pola

Cytat:
Wstydzi się kruszynka U nas też długo nóżek rozchylić nie chciała Gratuluję owocnej wizyty ważne, że wszystko dobrze
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:37   #879
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Coś w tym stylu, teściowie powiedzieli że oni zrobią, załatwią i w ogóle. No i wychodzi jak wychodzi
No ta wtedy głupio się upomnieć żeby było szybciej my mieliśmy kafelkarza "po znajomości" od teścia to trochę musiałam potruć TŻ żeby było w terminie moze też spróbujTŻ nagadać?
Stary 2015-10-23, 19:37   #880
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
No więc z droższych rzeczy kupiliśmy komodę Malm, 6 szuflad (jednak 6 a nie 4, stwierdziłam ze więcej miejsca się przyda ), w kolorze dębu:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10103347/
Bardzo fajne zakupy. Ja szukałam ręcznika, a tu w IKEI są, to zapisuję na listę! A te pieluszki muślinowe, to są jakby zamiast flanelowych? Bo bym wtedy flanelki nie brała może

My mamy dwie te komody (białe), jedną w sypialni i jedna na ganku. Bardzo je lubię, są super wygodne i pojemne
Mam w planach jeszcze dokupić jedną (tą jasną) do przedpokoju.

Cytat:
Najbardziej skłaniamy się ku Szymkowi, podobają mi się zdrobnienia tego imienia. I nie znam żadnego Szymona więc mi się z nikim nie kojarzy.
Przypomniało mi się czytacie znaczenie imion, ja kiedyś z ciekawości weszła w znaczenie imion i czytałam tez mężowi i od tej pory mój mąż, który nie wierzy w takie rzeczy, nie jest już przekonany do Szymka bo tam pisało, że jest leniwy i ma problemy z kobietami i mu się to nie spodobało. I nie wiem co się z nim dzieje, bo on w takie rzeczy normalnie nie wierzy.
Siostrzeniec TŻta to Szymon. Młody ma 3,5 roku i jest wytrawnym podrywaczem, a swoje fanki ma w kobietach od najmłodszych do najstarszych Serio, jest wyjątkowo uroczym maluchem

Cytat:
Dotka, jak dużo ma wizyt
Pisałam już: 2 mam u swojego gina,bo teraz już nie chodzę co 4-5 tygodni, tylko co 3, a jedną mam w poradni patologii ciąży, więc stąd taka częstotliwosć. Strach pomyśleć, co będzie potem - bo wizyta u gina co 2 tyg i na patologii pewnie też.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Aaaaa. I jak Wam idzie bo u mnie z piciem wody to kiepsciutko. 1.5l to z wielkim trudem wypijam ale z tym ze musi byc gazowana niestety...
Ale to przecież nic nie szkodzi, że gazowana

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Uaoo jak urodzisz wcześniej to masz gwarantowane jeżdzenie co miesiąc po szpitalach na kontrole- mimo że się nic nie dzieje. Wcześniaki są objęte dodatkowym pakietem badań i wizyt u specjalistów z tego co wiem... Nawet te urodzone tydz wcześniej.....
Nawet w tym 600g szczęścia Pani dr mówiła, że dzieci urodzone prawie o czasie, waga 1800g, bez cech wcześniactwa, są sprawdzane od A do Z i właśnie podlegają tym kontrolom.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Przyszła moja przesyłka ze smyka. Jakie to wszystko słodziutkie i malutkie
Śliczne Te skarpetki to są wszystkie na ten najmniejszy rozmiar?

Cytat:
Mi to aby męża szkoda.
Mi też Przez te moje ostatnie bóle brzucha/szyjki strasznie się boję i nic nie kombinujemy, poczekam do wizyty u gina, ale to jeszcze 1,5 tygodnia..

Cytat:
Mamy takie zwykłe: Szymon - Simon i Tomasz - Thomas , był jeszcze Kacper
Bardzo fajne oba Kacper nie w moim guście

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Jak jestem w domu to butelkę 1,5l wypiję. Gorzej jak muszę wyjść. Mała uciska mi na pęcherz i ciągle latam do wc a na mieście jest to problematyczne
No jak u mnie. Sikam przed wyjściem, a 30 minut potem szukam kibelka na szybko

Ale tez nauczyłam się częściej sikać - np. w nocy jak się obudzę i jestem w miare przytomna, to zawsze idę siku, nawet jak potrzeby nie czuję. Bo czasem teraz nie czuję, a za 10 minut przysne i czuję baaardzo!
Poza tym czytałam też, że w ramach zapobiegania nietrzymaniu moczu, poza ćwiczeniami Kegla, kichaniu/kaszleniu z otwartymi ustami, to żeby sikać własnie jak najczęściej. A mi się zdarza przy kichaniu minimalnie siknać, więc się pilnuję teraz mocno.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A co do koszul do karmienia - przyszło mi do glowy że można przecież na Boże narodzenie sobie takie "zamówić" u rodziny
Ja sobie zamówiłam szlafrok na gwiazdkę, u mamy
Bo i tak chcę go kupić, a potem będzie problem 'co pod choinkę'. A nie jest taki tani, bo 120zł, ale jest śliczny, idealny taki jak chcę, nie za cienki, ale też nie frotte (jest mi mega ciepło w ciąży).

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No i ja z pierwszeństwa korzystam w przychodni przy pobieraniu krwi - po prostu wchodzę z następnym pacjentem i babka zawsze każe tamtemu czekać Mam pecha bo zawsze trafiam na facetów
Czy ja wiem czy pecha? Ja zdążyłam zauważyć, że faceci często są bardziej wyrozumiali od kobiet. One zawsze wyskakują z komentarzami, że 'kiedyś to...'; 'jak ja byłam w ciąży...' itp. Tylko, że zapominają, że ich bycie w ciaży było 20 lat temu i wieeele rzeczy może nam się już zatrzeć w pamięci.

Cytat:
Powaznie, to gdzie to wszystko trzymać w torbie pod łóżkiem. Przecież najczęściej to swoje rzeczy i dla maluszka tonie uzbiera. Myślałem że na tych salach to coś więcej jest.
A tu psikus, bo wyobraź sobie, że u mnie w szpitalu NIE WOLNO mieć torby na ziemi

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
aaaa własnie dostałam telefon od położnej, że w poniedziałek zaczynamy szkołę rodzenia - nie wiem czy jestem psychicznie przygotowana na to
My w środę, także łączę się w przerażeniu

I gratki dla Ciebie i Jasia, mam nadzieję, że antybiotyk wybije Ci to cholerstwo

Koktajlowa, gratki córy! Typy imion są?

Boziu, jak się źle czuję dziś Juz nie wiem co tu zrobić...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:42   #881
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja się tylko wywiedziałam, że w moim szpitalu to w sumie nic nie muszę mieć. Bo tylko z tego co warto wziąć własne to pieluchy i krem do pupy- pieluchy wydają na życzenie po 1 sztuce, krem jest ogólnooddziałowy, więc np. dla mnie to kwestia higieny by mieć swój niż wyciapany przez x mam. Poza tym ciuszki wolą szpitalne, rożek też dają.
Torbą się nie martwcie, od tego jest mąż by wynosić co już nie będzie potrzebne i na bieżąco donosić

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:44   #882
uaoo
Zakorzenienie

Byliśmy z tż na zakupach i tak mnie żebro boli, że zaraz chyba padne. Zauważyłam więc, że jak chodzę dużo to mnie boli bardziej, jak chodzę mało to boli mniej. Ciekawe co to jest. Pocieszam się, że w poniedziałek wszystkiego się dowiemy. Mam taką nadzieję.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:49   #883
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka te 3 pary co są takie różowe w komplecie to są na 13/15, a te I love mum/dad są na 16/18.
a co Ci jest??
Stary 2015-10-23, 19:53   #884
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dotka te 3 pary co są takie różowe w komplecie to są na 13/15, a te I love mum/dad są na 16/18.
a co Ci jest??
Aa to spoko, bo myslałam, że tyle masz na najmniejszy rozmiar, a ja mam tylko dwie pary

A mnie koszmarnie boli brzuch. Sama nie wiem gdzie, bo najpierw bolał wysoko - jakby żołądek (może z głodu? ), potem dół brzucha, już typowo ciążowo, nie mogłam się nawet położyć normalnie, jak wstałam na siku z kolei to boli mnie coś w środku, w cip.ce (szyjka?). Wzięłam 2x magnez, no-spę, wypiłam melisę i leżę..
Wizyta u gina za 1,5 tygodnia, mam nadzieję, że dotrwam.
Stary 2015-10-23, 19:58   #885
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Nie podała. Powiedziała tylko, że ZUS ma 30 dni na wypłacenie pieniędzy Nie chciało mi się z nią dyskutować.

Nie podoba mi się. Bardziej mi się kojarzy z Pauliną, niż z Polą.

A na co te tabletki dopochwowe bierzesz ?
Pieczenie i świąd. Brałam je przez 15 dni (Gyno-femidazol) i mi pomogły ale dzisiaj jak mnie obejrzała to stwierdziła, że nie jest ok i przepisała kolejne na 6 dni tym razem (Clotrimazolum). Byle to dziecku nie zaszkodziło..

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Koktajlowa, no to ciekawe czy dziewczynka sie sprawdzi juz spore masz malenstwo fajnie, ze wszystko jest w porzadku. Masz zdjecie z usg plci?

Wyslane z Lumia920.
Nie mam zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne zakupy. Ja szukałam ręcznika, a tu w IKEI są, to zapisuję na listę! A te pieluszki muślinowe, to są jakby zamiast flanelowych? Bo bym wtedy flanelki nie brała może

My mamy dwie te komody (białe), jedną w sypialni i jedna na ganku. Bardzo je lubię, są super wygodne i pojemne
Mam w planach jeszcze dokupić jedną (tą jasną) do przedpokoju.

Siostrzeniec TŻta to Szymon. Młody ma 3,5 roku i jest wytrawnym podrywaczem, a swoje fanki ma w kobietach od najmłodszych do najstarszych Serio, jest wyjątkowo uroczym maluchem

Pisałam już: 2 mam u swojego gina,bo teraz już nie chodzę co 4-5 tygodni, tylko co 3, a jedną mam w poradni patologii ciąży, więc stąd taka częstotliwosć. Strach pomyśleć, co będzie potem - bo wizyta u gina co 2 tyg i na patologii pewnie też.

Ale to przecież nic nie szkodzi, że gazowana

Nawet w tym 600g szczęścia Pani dr mówiła, że dzieci urodzone prawie o czasie, waga 1800g, bez cech wcześniactwa, są sprawdzane od A do Z i właśnie podlegają tym kontrolom.

Śliczne Te skarpetki to są wszystkie na ten najmniejszy rozmiar?

Mi też Przez te moje ostatnie bóle brzucha/szyjki strasznie się boję i nic nie kombinujemy, poczekam do wizyty u gina, ale to jeszcze 1,5 tygodnia..

Bardzo fajne oba Kacper nie w moim guście

No jak u mnie. Sikam przed wyjściem, a 30 minut potem szukam kibelka na szybko

Ale tez nauczyłam się częściej sikać - np. w nocy jak się obudzę i jestem w miare przytomna, to zawsze idę siku, nawet jak potrzeby nie czuję. Bo czasem teraz nie czuję, a za 10 minut przysne i czuję baaardzo!
Poza tym czytałam też, że w ramach zapobiegania nietrzymaniu moczu, poza ćwiczeniami Kegla, kichaniu/kaszleniu z otwartymi ustami, to żeby sikać własnie jak najczęściej. A mi się zdarza przy kichaniu minimalnie siknać, więc się pilnuję teraz mocno.

Ja sobie zamówiłam szlafrok na gwiazdkę, u mamy
Bo i tak chcę go kupić, a potem będzie problem 'co pod choinkę'. A nie jest taki tani, bo 120zł, ale jest śliczny, idealny taki jak chcę, nie za cienki, ale też nie frotte (jest mi mega ciepło w ciąży).

Czy ja wiem czy pecha? Ja zdążyłam zauważyć, że faceci często są bardziej wyrozumiali od kobiet. One zawsze wyskakują z komentarzami, że 'kiedyś to...'; 'jak ja byłam w ciąży...' itp. Tylko, że zapominają, że ich bycie w ciaży było 20 lat temu i wieeele rzeczy może nam się już zatrzeć w pamięci.

A tu psikus, bo wyobraź sobie, że u mnie w szpitalu NIE WOLNO mieć torby na ziemi

My w środę, także łączę się w przerażeniu

I gratki dla Ciebie i Jasia, mam nadzieję, że antybiotyk wybije Ci to cholerstwo

Koktajlowa, gratki córy! Typy imion są?

Boziu, jak się źle czuję dziś Juz nie wiem co tu zrobić...
Są ale pewnie do porodu się jeszcze zmieni. Jak na razie Liwia, Lena. Tż znowu się przyznał, że ta Liwia mu nie leży i że woli Lenę. Tylko, że Lenek jest teraz do zgłupnięcia, a ja chciałam dać rzadko spotykane imię ale ładne. Z tymi imionami to ciężki orzech do zgryzienia.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:58   #886
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Aa to spoko, bo myslałam, że tyle masz na najmniejszy rozmiar, a ja mam tylko dwie pary

A mnie koszmarnie boli brzuch. Sama nie wiem gdzie, bo najpierw bolał wysoko - jakby żołądek (może z głodu? ), potem dół brzucha, już typowo ciążowo, nie mogłam się nawet położyć normalnie, jak wstałam na siku z kolei to boli mnie coś w środku, w cip.ce (szyjka?). Wzięłam 2x magnez, no-spę, wypiłam melisę i leżę..
Wizyta u gina za 1,5 tygodnia, mam nadzieję, że dotrwam.
Nie Ale tamte mi się strasznie też podobały więc postanowiłam wziąć je też, ale większe

Odpoczywaj, może tabsy zadziałają i wszystko odpuści Solidaryzuję się, bo ja zostałam przykuta do łóżka na resztę wieczoru.
Stary 2015-10-23, 20:08   #887
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, osz, a u Ciebie co zaś?
Mi już trochę odpuściło, czuję się lepiej, no ale nie wstaję
Już powiedziałam w pracy, że w tym tyg będę tylko w poniedziałek i czwartek, bo są wypłaty i muszę przelewy puścić i na tym koniec. Pani, która ma być za mnie jest już przeszkolona, przyjdzie jeszcze też te 2 dni ze mną, a od 2.11 zostaje sama, ja będę wpadać pewnie z raz w tyg + przed wypłatami.

W pierwszym tygodniu pewnie się nie pojawię, bo 2.11 wizyta u gina, 3.11 badania, 4.11 wizyta u hepatologa i fryzjer, dodatkowo trochę spraw organizacyjnych w domu, bo dziadek na zimę się przeprowadza do mamy, wiec musze mu poprać itp.
No i leżeeeeć muszę dużo!

Koktajlowa, szkoda że Liwia mu nie leży, mnie się szalenie podoba Lena tez, ale własnie popularna strasznie.
Stary 2015-10-23, 20:17   #888
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka ciągle to samo Co się ruszę to brzuch twardy. Tabsy już poszły w ruch, także pozostało mi teraz leżeć.
Dobrze że jest lepiej! Jest piątek, to leniuchuj z synkiem
Stary 2015-10-23, 20:18   #889
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Pieczenie i świąd. Brałam je przez 15 dni (Gyno-femidazol) i mi pomogły ale dzisiaj jak mnie obejrzała to stwierdziła, że nie jest ok i przepisała kolejne na 6 dni tym razem (Clotrimazolum). Byle to dziecku nie zaszkodziło..
Clotrimazolum? No to poszalala.. Ale może tylko tyle wolno w ciąży wiem tylko tyle, że Clotrimazolum działa tylko na objawy i może Ci się co chwile pojawiać
Stary 2015-10-23, 20:19   #890
mojakaren
Zakorzenienie

koktajlowa7 długonoga córeczka super! ale pewnie tak na 100% jeszcze się nie nastawiacie, najwazniejsze, że duza i dobrze się rozwija
co do imion to moja siostra wybrała dla córeczki Lena
Liwia - bardzo fajne, ale odważne

a w kwestii leku nie martw się na pewno jest sprawdzony i dozwolony w ciązy. Ja niestety też na antybiotyku, ale musimy sobie jakoś pomagać, bo stany zapalne same w sobie są gorsze i bardziej męczące..

Dotka90 to tez Ci te bóle spokoju nie dają odpoczywaj dzisiaj i najlepiej cały łikend, dobrze, że już niedługo na L4

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:25   #891
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ten spacer to chyba zmęczyl bardziej mnie niż Olke biega jak szalona a ja najchętniej poszłabym spać
Stary 2015-10-23, 20:30   #892
kamilka
Zadomowienie

wrrr ledwie przyjechałam i syn zaczyna kaszleć... TZ też rozkłada... potem się znowu bedę stresować przed jazdą do szpitala...

Cytat:
To gdzie je pacjentki trzymają?
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:34   #893
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
To gdzie je pacjentki trzymają?
Rodzina zabiera albo pakujesz do mini-szafki (jak ja).
Bo jak mnie przyjmowali, to TŻta odesłałam już do domu, bo musiał coś jechać zalatwic, a bez sensu zeby czekal, bo te procedury trwają.
Więc zostalam z torbą. A i tak miałam malutko rzeczy, bo to tylko 3 dni no i tylko dla siebie, a gdzie ejszcze dla dziecka, gdzie szlafrok, pampki, wkładki itp.

Tzn nie wiem, moze na poporodowym jest inaczej? Dowiem się przy zwiedzaniu. Ja leżałam na ginekologii/patologii ciazy i tu nie mozna bylo, moze na pietrze wyzej mozna, choc watpie..
Stary 2015-10-23, 20:34   #894
kinga1701
Zakorzenienie

koktajlowa mam nadzieje, że nie będziesz miała niespodzianki jak my na następnym USG, że z córeczki synek sie zrobił

Cytat:
O i taki Szymon mi się podoba

Tak czytam o tych szafkach i się ciesze, ze u nas są normalne szafy w pokojach i to na każdym oddziale, w szafach sejf, a czasami i swoja mała lodówka.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:35   #895
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, Czarnula odpoczywajcie oby bole i twardnienia jak najmniej Wam dokuczaly

TZ piecze chleb ciekawe co i czy mu wyjdzie...

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:38   #896
Dotka90
Zakorzenienie

Ej ej, bo mój kalafior daje o sobie znać, to ja dobrze kojarzę Kinga, że u Ciebie była córa, a jest synek? I kiedy to wyszło?
Stary 2015-10-23, 20:38   #897
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ech lecicie z tym watkiem. Doczytalam tylko, ze Ewusia pytala czy jade do mamy, tak, przyjechalismy. Wprawdzie z przerwami, ale bez przygod.

Jestem po USG, Maly dalej jest facecikiem. W srode jak wyszlam ze szpitala Mlody sie obrocil glowka do dolu, wiec juz przestalam sie martwic, ze bedzie cc. Wazy 1634 g, wszystko jest ok, macica tez pokazala na usg co potrafi, zaczyna mnie to juz baaaardzo martwic. Dopiero co wyszlam ze szpitala a znowu jest ten sam problem :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:39   #898
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Tzn nie wiem, moze na poporodowym jest inaczej? Dowiem się przy zwiedzaniu. Ja leżałam na ginekologii/patologii ciazy i tu nie mozna bylo, moze na pietrze wyzej mozna, choc watpie..

U nas w mieście w całym szpitalu torby / walizki leżą pod łóżkiem...
w ICZMP też... + siatki...
Cytat:
Tak czytam o tych szafkach i się ciesze, ze u nas są normalne szafy w pokojach i to na każdym oddziale, w szafach sejf, a czasami i swoja mała lodówka.
A ty to w ogóle już nic nie mów... bo ci zazdroszczę

malwi trzymam kciuki za was... staraj sie odpoczywac jak najwięcej

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2015-10-23 o 20:41
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:39   #899
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
(...) powiększona macica kładzie nacisk na naczynia krwionośne, zmniejszając tym samym przepływ krwi do mózgu
I wszystko jasne!
Stary 2015-10-23, 20:39   #900
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi ten wątek ma być bez szpitali i smutnych akcji więc dasz radę do 5000 postu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości