|
|
#871 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Cytat:
tylko, że to jest tak, że imię mi się spodoba, a później czytam znaczenie i już mi się nie podoba ![]() Ma być ponoć dziewczynka Choć dodała, żebyśmy jej nie zlinczowali po porodzie jak będzie chłopiec. Szukałam zdjęć z rozróżniania płci w google grafika ale nic nie znalazłam.. myślałam, że sobie porównam Waży 1260 g i zapowiada się długonożna (no tak po rodzicach ).Stwierdziła z wyników krwi, że mam anemię i dostałam tabsy. No i kolejne tabletki dopochwowe ponoć porządniejsze, nie wiem dlaczego od razu mi ich nie przepisała. |
||
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa - dobrze ze z mała w porządku
No i w końcu wiecie Ja z ciuszków mam już wszystko nawet z 68 mam Już sporo
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie chyba też dziewczynka ale dopiero na ostatnim usg (24t2d) gin mi z większym przekonaniem to zakomunikowała, mam nadzieje że nie będzie żadnej niespodzianki z chłopcem
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
koktajlowa gratulacje
|
|
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciało mi się z nią dyskutować. Cytat:
Cytat:
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, no to ciekawe czy dziewczynka sie sprawdzi
juz spore masz malenstwo fajnie, ze wszystko jest w porzadku. Masz zdjecie z usg plci?Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#878 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas też długo nóżek rozchylić nie chciała Gratuluję owocnej wizyty ważne, że wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mieliśmy kafelkarza "po znajomości" od teścia to trochę musiałam potruć TŻ żeby było w terminie moze też spróbujTŻ nagadać?
|
|
#880 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy dwie te komody (białe), jedną w sypialni i jedna na ganku. Bardzo je lubię, są super wygodne i pojemne ![]() Mam w planach jeszcze dokupić jedną (tą jasną) do przedpokoju. Cytat:
Serio, jest wyjątkowo uroczym maluchem ![]() Pisałam już: 2 mam u swojego gina,bo teraz już nie chodzę co 4-5 tygodni, tylko co 3, a jedną mam w poradni patologii ciąży, więc stąd taka częstotliwosć. Strach pomyśleć, co będzie potem - bo wizyta u gina co 2 tyg i na patologii pewnie też. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi też Przez te moje ostatnie bóle brzucha/szyjki strasznie się boję i nic nie kombinujemy, poczekam do wizyty u gina, ale to jeszcze 1,5 tygodnia..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tez nauczyłam się częściej sikać - np. w nocy jak się obudzę i jestem w miare przytomna, to zawsze idę siku, nawet jak potrzeby nie czuję. Bo czasem teraz nie czuję, a za 10 minut przysne i czuję baaardzo! Poza tym czytałam też, że w ramach zapobiegania nietrzymaniu moczu, poza ćwiczeniami Kegla, kichaniu/kaszleniu z otwartymi ustami, to żeby sikać własnie jak najczęściej. A mi się zdarza przy kichaniu minimalnie siknać, więc się pilnuję teraz mocno. Cytat:
![]() Bo i tak chcę go kupić, a potem będzie problem 'co pod choinkę'. A nie jest taki tani, bo 120zł, ale jest śliczny, idealny taki jak chcę, nie za cienki, ale też nie frotte (jest mi mega ciepło w ciąży). Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I gratki dla Ciebie i Jasia, mam nadzieję, że antybiotyk wybije Ci to cholerstwo ![]() Koktajlowa, gratki córy! Typy imion są? ![]() Boziu, jak się źle czuję dziś |
|||||||||||
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tylko wywiedziałam, że w moim szpitalu to w sumie nic nie muszę mieć. Bo tylko z tego co warto wziąć własne to pieluchy i krem do pupy- pieluchy wydają na życzenie po 1 sztuce, krem jest ogólnooddziałowy, więc np. dla mnie to kwestia higieny by mieć swój niż wyciapany przez x mam. Poza tym ciuszki wolą szpitalne, rożek też dają.
Torbą się nie martwcie, od tego jest mąż by wynosić co już nie będzie potrzebne i na bieżąco donosić
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z tż na zakupach i tak mnie żebro boli, że zaraz chyba padne. Zauważyłam więc, że jak chodzę dużo to mnie boli bardziej, jak chodzę mało to boli mniej. Ciekawe co to jest. Pocieszam się, że w poniedziałek wszystkiego się dowiemy. Mam taką nadzieję.
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka te 3 pary co są takie różowe w komplecie to są na 13/15, a te I love mum/dad są na 16/18.
![]() a co Ci jest?? |
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie koszmarnie boli brzuch. Sama nie wiem gdzie, bo najpierw bolał wysoko - jakby żołądek (może z głodu? ), potem dół brzucha, już typowo ciążowo, nie mogłam się nawet położyć normalnie, jak wstałam na siku z kolei to boli mnie coś w środku, w cip.ce (szyjka?). Wzięłam 2x magnez, no-spę, wypiłam melisę i leżę..Wizyta u gina za 1,5 tygodnia, mam nadzieję, że dotrwam. |
|
|
|
|
#885 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tamte mi się strasznie też podobały więc postanowiłam wziąć je też, ale większe ![]() Odpoczywaj, może tabsy zadziałają i wszystko odpuści |
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, osz, a u Ciebie co zaś?
Mi już trochę odpuściło, czuję się lepiej, no ale nie wstaję ![]() Już powiedziałam w pracy, że w tym tyg będę tylko w poniedziałek i czwartek, bo są wypłaty i muszę przelewy puścić i na tym koniec. Pani, która ma być za mnie jest już przeszkolona, przyjdzie jeszcze też te 2 dni ze mną, a od 2.11 zostaje sama, ja będę wpadać pewnie z raz w tyg + przed wypłatami. W pierwszym tygodniu pewnie się nie pojawię, bo 2.11 wizyta u gina, 3.11 badania, 4.11 wizyta u hepatologa i fryzjer, dodatkowo trochę spraw organizacyjnych w domu, bo dziadek na zimę się przeprowadza do mamy, wiec musze mu poprać itp. No i leżeeeeć muszę dużo! Koktajlowa, szkoda że Liwia mu nie leży, mnie się szalenie podoba |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ciągle to samo
Co się ruszę to brzuch twardy. Tabsy już poszły w ruch, także pozostało mi teraz leżeć. Dobrze że jest lepiej! Jest piątek, to leniuchuj z synkiem
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem tylko tyle, że Clotrimazolum działa tylko na objawy i może Ci się co chwile pojawiać
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
koktajlowa7 długonoga córeczka super! ale pewnie tak na 100% jeszcze się nie nastawiacie, najwazniejsze, że duza i dobrze się rozwija
![]() co do imion to moja siostra wybrała dla córeczki Lena Liwia - bardzo fajne, ale odważne ![]() a w kwestii leku nie martw się na pewno jest sprawdzony i dozwolony w ciązy. Ja niestety też na antybiotyku, ale musimy sobie jakoś pomagać, bo stany zapalne same w sobie są gorsze i bardziej męczące.. Dotka90 to tez Ci te bóle spokoju nie dają odpoczywaj dzisiaj i najlepiej cały łikend, dobrze, że już niedługo na L4
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzina zabiera albo pakujesz do mini-szafki (jak ja).
Bo jak mnie przyjmowali, to TŻta odesłałam już do domu, bo musiał coś jechać zalatwic, a bez sensu zeby czekal, bo te procedury trwają. Więc zostalam z torbą. A i tak miałam malutko rzeczy, bo to tylko 3 dni no i tylko dla siebie, a gdzie ejszcze dla dziecka, gdzie szlafrok, pampki, wkładki itp. Tzn nie wiem, moze na poporodowym jest inaczej? Dowiem się przy zwiedzaniu. Ja leżałam na ginekologii/patologii ciazy i tu nie mozna bylo, moze na pietrze wyzej mozna, choc watpie..
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
koktajlowa mam nadzieje, że nie będziesz miała niespodzianki jak my na następnym USG, że z córeczki synek sie zrobił
Cytat:
Tak czytam o tych szafkach i się ciesze, ze u nas są normalne szafy w pokojach i to na każdym oddziale, w szafach sejf, a czasami i swoja mała lodówka. |
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, Czarnula odpoczywajcie
oby bole i twardnienia jak najmniej Wam dokuczaly ![]() TZ piecze chleb ciekawe co i czy mu wyjdzie...Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ej, bo mój kalafior daje o sobie znać, to ja dobrze kojarzę Kinga, że u Ciebie była córa, a jest synek? I kiedy to wyszło?
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Ech lecicie z tym watkiem. Doczytalam tylko, ze Ewusia pytala czy jade do mamy, tak, przyjechalismy. Wprawdzie z przerwami, ale bez przygod.
Jestem po USG, Maly dalej jest facecikiem. W srode jak wyszlam ze szpitala Mlody sie obrocil glowka do dolu, wiec juz przestalam sie martwic, ze bedzie cc. Wazy 1634 g, wszystko jest ok, macica tez pokazala na usg co potrafi, zaczyna mnie to juz baaaardzo martwic. Dopiero co wyszlam ze szpitala a znowu jest ten sam problem :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas w mieście w całym szpitalu torby / walizki leżą pod łóżkiem... w ICZMP też... + siatki... Cytat:
bo ci zazdroszczę malwi trzymam kciuki za was... staraj sie odpoczywac jak najwięcej Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-10-23 o 20:41 |
||
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Nie wiem natomiast jak jest 36tc.
tylko, że to jest tak, że imię mi się spodoba, a później czytam znaczenie i już mi się nie podoba 

u mnie chyba też dziewczynka ale dopiero na ostatnim usg (24t2d) gin mi z większym przekonaniem to zakomunikowała, mam nadzieje że nie będzie żadnej niespodzianki z chłopcem
21.06.2014r.
Nie chciało mi się z nią dyskutować. 

U nas też długo nóżek rozchylić nie chciała 

Przez te moje ostatnie bóle brzucha/szyjki strasznie się boję i nic nie kombinujemy, poczekam do wizyty u gina, ale to jeszcze 1,5 tygodnia..

), potem dół brzucha, już typowo ciążowo, nie mogłam się nawet położyć normalnie, jak wstałam na siku z kolei to boli mnie coś w środku, w cip.ce (szyjka?). Wzięłam 2x magnez, no-spę, wypiłam melisę i leżę..
Co się ruszę to brzuch twardy. Tabsy już poszły w ruch, także pozostało mi teraz leżeć. 
potem się znowu bedę stresować przed jazdą do szpitala...