Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 18:45   #2071
limonka_86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka urodziła córeczkę. Musieli wywoływać bo juz 13 dni po terminie byla.

Jeny mam nadzieje ze mojej sie tak dobrze nie będzie siedziało

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

A wiecie ze u nas jest sie non stop podłączoną pod ktg? Jak jest u was? Myślałam ze to sprawdzają tylko co jakiś czas
O rany 13 dni to faktycznie sporo chyba bym nerwowo nie wytrzymała tego;-)

U nas ktg nie jest przez cały czas bo coś położna mówiła ze przy ktg się leży a jednak preferują poród aktywny w 1 fazie wiec ktg tylko co jakiś czas podlaczaja

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Fionka jesli pytasz o usg przed porodem to chyba normalnie go nie robią. Chociaż nie wiem bo ja miałam wywoływany wiec to inaczej wyglądało.
U nas na ujastku przy przyjęciu podobno robią usg tak na dniach otwartych w każdym razie mówili
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 18:49   #2072
Fionka_31
Zakorzenienie

Andriuszka fajnie. Ja w listopadzie wybieram sie do szpitala na ćwiczenia oddechowe i na pilce. Co prawda az 4 razy no ale lepsze to niż nic. Później będę sobie w domu na pożyczonej ćwiczyć.

No i udalo mi sie wbić do innej grupy na zajęcia z kp bo u siebie nie mogłam być

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

No to ja juz nie wiem. U nas tez aktywny poród a podobno ktg non stop, ale zaraz chyba w późniejszej fazie. Kurde nie pamiętam.

Coś mi dzis jakos niedobrze caly dzień:/

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Jest taka strona http://www.mlekoipieluszki.pl można porównać ceny np Pampersów w różnych sklepach

Fajna. Zapisuje

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:16   #2073
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ale na plus czy minus?
Na plus. Obliczył, że Mała ma się urodzić z wagą ok.3500g (przypomina, że dziewczyna miała CC na własne życzenie). W szpitalu w którym miała CC widocznie nie sprawdzali sami i Mała urodziła się z wagą 2500 g

Cytat:
Ciekawe czy u mnie będą jeszcze sprawdzać wagę. Na swoja gin nie liczę bo ma slaby sprzęt i nie sadze aby byla w stanie sprawdzić.

W szpitalu to jest w standardzie?

Aniqa dlugi będziesz czekala na wyniki ?
Nie wiem czy przed porodem robią jeszcze USG ale myślę, że jak robią to mogą sprawdzać

Nie zapytałam właśnie, ale jak czytałam w internecie to 2-4 dni robocze. A u nas labo wysyłają to do innego chyba, więc na pewno kilka dni

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_ QA szkoda, ze faceci pamiętaja tylko o tym na początku, może próbuj do skutku ja bym się nie poddawala.

A boleriozy nie masz, jakoś jestem tego pewna
Nie poddaję się

Wiesz, też czuję, że nie mam... ale ostatnio mam takiego pecha...
I tak wolę sprawdzić

Cytat:

A wiecie ze u nas jest sie non stop podłączoną pod ktg? Jak jest u was? Myślałam ze to sprawdzają tylko co jakiś czas
Nie wiem jak u nas jest, ale na planie porodu mam do zaznaczenia opcję, że jeśli z dzieckiem będzie wszystko ok to chcę żeby KTG było co 15 minut... raczej nie planuję tego zaznaczać, bo i tak będę widziała jak to wyjdzie u nich w praktyce, a czasem wystarczy chwila, żeby coś się stało, więc nie biorę tego na siebie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kurier przyniósł moją piłę!!!! Ale za..je..bia..szcza

Muszę Wam pokazać Pokażę fotki i idę poćwiczyć z piłką
A potem o 20 wyjdę po męża, bo o 20:30 kończy trening na hali, więc przejdę się i dotlenię przed snem

Ale się cieszę, jak małe dziecko hehe że też piłka tak mi humor poprawi, to się nie spodziewałam

Piłka ma 65 cm, jest wieeeelka, ale według norm dla mojego wzrostu to taka jest odpowiednia. Ależ się na tym fajnie siedzi

Fajna piłka

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

O właśnie o tych w Tesco Pampers Active Baby miałam Wam pisać
Wczoraj kupiłam tą dużą pakę 144 sztuki dwójek

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

A w ogóle to mama mi dziś przywiozła własnej roboty chlebek z żurawiną zaraz będę zajadać
Stary 2015-10-23, 19:24   #2074
dolinka881
Zadomowienie

OMG.. dzisiaj w koncu zamontowali nam drzwi od szafy, jedna strona to ogromne lustro i jak usiadłam na łóżku i na siebie spojrzałam to się przeraziłam.. niezły ze mnie wieloryb!! Na stojąco jeszcze jakoś wyglądam, ale jak siedzę to najbliżej mi do bałwana...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:33   #2075
0enedue
Zadomowienie

dobry wieczór

na Was tez działają te spoty wyborcze jak płachta na byka ? dobrze ze cisza się zbliza bo bym zwariowała

nadrobiłam Was nawet zacytwałam ale gdzieś mi uciekło ..

gratuluje wszystkich udanych wizyt !!

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
OMG.. dzisiaj w koncu zamontowali nam drzwi od szafy, jedna strona to ogromne lustro i jak usiadłam na łóżku i na siebie spojrzałam to się przeraziłam.. niezły ze mnie wieloryb!! Na stojąco jeszcze jakoś wyglądam, ale jak siedzę to najbliżej mi do bałwana...

to tematycznie zgodnie z pora roku żartuje !
kochana nic się nie przejmuj !! jeszcze troche i zapomnisz o kg !
już taki nasz los

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 19:48   #2076
Fionka_31
Zakorzenienie

myślicie, że mogę sobie zrobić inhalacje rumiankiem? pomoże? już prawie 2 tygodnie nos mi się zatyka
czasami żeby coś zjeść muszę najpierw wziąć głęboki wdech

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
ja też będę miała w szafie lustro na całych drzwiach. już się boję

Stary 2015-10-23, 19:50   #2077
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
to tematycznie zgodnie z pora roku żartuje !
kochana nic się nie przejmuj !! jeszcze troche i zapomnisz o kg !
już taki nasz los

nooo.. poczułam już zimowy klimacik aż za bardzo:p

Cytat:
myślicie, że mogę sobie zrobić inhalacje rumiankiem? pomoże? już prawie 2 tygodnie nos mi się zatyka
czasami żeby coś zjeść muszę najpierw wziąć głęboki wdech
A grzeją już u Was? może masz suche powietrze w pracy/domu? Spróbuj postawić na kaloryferze miseczki z wodą i zobaczysz rano czy dalej będziesz miała zapchany nos.
Stary 2015-10-23, 19:53   #2078
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Andriuszka fajnie. Ja w listopadzie wybieram sie do szpitala na ćwiczenia oddechowe i na pilce. Co prawda az 4 razy no ale lepsze to niż nic. Później będę sobie w domu na pożyczonej ćwiczyć.

No i udalo mi sie wbić do innej grupy na zajęcia z kp bo u siebie nie mogłam być[COLOR="Silver"]

Coś mi dzis jakos niedobrze caly dzień:/[COLOR="Silver"]
Fionka fajnie, to w szpitalu poćwiczysz nam też położna na SR pokazywała jak oddychać torem przeponowym, podczas porodu kazała MYŚLEĆ, bo ponoć panując nad oddychaniem przeponą ulżymy sobie w bólu. Więc ja też w domu ćwiczę to oddychanie.

Acha i ĆWICZYMY KEGLA!

Fajna ta piłka jak się ją obejmie nogami i kołyskę porobi na leżąco to taaak fajnie się robi na kręgosłup <błogość> Polecam.

O kp warto posłuchać Ostatnio na SR położna też mówiła, że najlepszy jest najzwyklejszy laktator, że dziewczyny za bardzo kombinują kupując drogie wynalazki do odciągania pokarmu. Uhmm, może i prawda, nie znam się. Ale może coś w tym jest, ja i tak dopiero po porodzie będę myśleć o jego ewentualnym kupnie.

Gdzieś mi się obiło o uszy, nie wiem, może tutaj, że aby dziecko nie pogryzło brodawek, to należy przed podaniem mu piersi kilka razy pobudzić wyciek mleka laktatorem. Wtedy dziecko się nie denerwuje, tylko łapie cyca i od razu pokazuje sie mleko, wtedy nas nie gryzie. Zobaczymy w praktyce.

Spadam na spacer i wyjdę pod halę po męża. Ale ciemna noc na dworze a jak czas teraz przesuną to już

A potem mam 3 nowe odcinki Chirurgów 12 sezonu na dobranockę

Miłego wieczorku!
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 20:13   #2079
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

A grzeją już u Was? może masz suche powietrze w pracy/domu? Spróbuj postawić na kaloryferze miseczki z wodą i zobaczysz rano czy dalej będziesz miała zapchany nos.
zakręcone mamy. okno przez większość dnia otwarte bo mi gorąco
w pracy w sumie grzeją ale też non stop wietrzę
już nie mam siły na ten katar, wodę morską aplikuję, niby się poprawiło, ale kurcze 2 tyg?

Stary 2015-10-23, 20:39   #2080
kalusia87
Zakorzenienie

U nas w biedronce są 5paki body dr po 16 zł, został rozmiar 80 i 86 ale same dziewczęce
Stary 2015-10-23, 20:46   #2081
rudaska
Zakorzenienie

Aniqa no to spora ta pomyłka gina
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kurier przyniósł moją piłę!!!! Ale za..je..bia..szcza

Muszę Wam pokazać Pokażę fotki i idę poćwiczyć z piłką
A potem o 20 wyjdę po męża, bo o 20:30 kończy trening na hali, więc przejdę się i dotlenię przed snem

Ale się cieszę, jak małe dziecko hehe że też piłka tak mi poprawi, to się nie spodziewałam

Piłka ma 65 cm, jest wieeeelka, ale według norm dla mojego wzrostu to taka jest odpowiednia. Ależ się na tym fajnie siedzi

Mam taką samą identyko, nawet kolorek. Fajna jest nie, jak się można kołysać i podskakiwać delikatnie
Fionka fajnie, że nadrobisz zajęcia, podziel się z nami potem
Jadę jutro na podwójne urodziny do dzieci znajomych. Matko jakie te zabawki są drogie, szczególnie te z serii my little pony, angry birds, kraina lodu. Jakaś mała pierdoła 40zł a dzieci zbierają więc niezły sposób na wyciąganie kaski z portfeli dorosłych
Stary 2015-10-23, 21:01   #2082
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Na plus. Obliczył, że Mała ma się urodzić z wagą ok.3500g (przypomina, że dziewczyna miała CC na własne życzenie). W szpitalu w którym miała CC widocznie nie sprawdzali sami i Mała urodziła się z wagą 2500 g

Nie wiem czy przed porodem robią jeszcze USG ale myślę, że jak robią to mogą sprawdzać

Nie zapytałam właśnie, ale jak czytałam w internecie to 2-4 dni robocze. A u nas labo wysyłają to do innego chyba, więc na pewno kilka dni

Nie poddaję się

Wiesz, też czuję, że nie mam... ale ostatnio mam takiego pecha...
I tak wolę sprawdzić

Nie wiem jak u nas jest, ale na planie porodu mam do zaznaczenia opcję, że jeśli z dzieckiem będzie wszystko ok to chcę żeby KTG było co 15 minut... raczej nie planuję tego zaznaczać, bo i tak będę widziała jak to wyjdzie u nich w praktyce, a czasem wystarczy chwila, żeby coś się stało, więc nie biorę tego na siebie

Fajna piłka

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

O właśnie o tych w Tesco Pampers Active Baby miałam Wam pisać
Wczoraj kupiłam tą dużą pakę 144 sztuki dwójek

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

A w ogóle to mama mi dziś przywiozła własnej roboty chlebek z żurawiną zaraz będę zajadać
Jasne, ja też na pewno bym je zrobiła, nie napisałam tego, żeby Cię odwieść od,tego, tylko bardziej zapewnić i pocieszyć, ze jesteś zdrowa

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:21   #2083
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka urodziła córeczkę. Musieli wywoływać bo juz 13 dni po terminie byla.

Jeny mam nadzieje ze mojej sie tak dobrze nie będzie siedziało

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

To bardzo długo koleżankę przetrzymali wiadomo że wszystko zależy od gina, ten który prowadził moją pierwszą ciąże na szczęście już 4 dni po terminie wysłał mnie do szpitala.

U mnie ktg było podpinane tylko co jakiś czas bo w sumie jak jesteś cały czas podpięta to chyba nie bardzo można sie ruszyć zresztą u mnie to nawet nie było ktg tylko co jakiś czas przychodziła z jakimś urządzeniem do słuchania tętna dziecka, nawet nie musiałam z piłki złazić

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
U nas na ujastku przy przyjęciu podobno robią usg tak na dniach otwartych w każdym razie mówili
O to dobra wiadomość Muszę się wybrać na te dni otwarte jak będą w listopadzie.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:22   #2084
ogolnie
Zakorzenienie

Rudaska mówił że normalne te klucia i mogą pochodzić np od spojenia albo to ruchy dziecka.
Myślę że to jest ruch małego bo dziś siedzi wyżej i nie czuje żadnego bólu ani klucia. Czyli wychodzi na to że ruchy są dla mnie bolesne jeśli Szymek siedzi nisko.

TŻ się obraził :/ Zresztą,on mi też dowalił dziś.
Tak się kończą nasze "randki" :/
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:27   #2085
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Też mam teraz takie wielkie lustro w mieszkaniu... unikam go jak ognia choć wiadomo nie zawsze się da nie wiedziałam że aż tak fatalnie wyglądam jak siedze ehhh
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:30   #2086
sylwoha
Zakorzenienie

Ja tez zle ja tez

Ogolnie a co sie stanelo?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:33   #2087
syylwuska
Zakorzenienie

OGOLNIE a co się stalo?? ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:37   #2088
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Rudaska mówił że normalne te klucia i mogą pochodzić np od spojenia albo to ruchy dziecka.
Myślę że to jest ruch małego bo dziś siedzi wyżej i nie czuje żadnego bólu ani klucia. Czyli wychodzi na to że ruchy są dla mnie bolesne jeśli Szymek siedzi nisko.

TŻ się obraził :/ Zresztą,on mi też dowalił dziś.
Tak się kończą nasze "randki" :/
A no tak myślałam że to mogą być ruchy właśnie. A co tam się u was podziało?
Stary 2015-10-23, 21:46   #2089
katarzynaxxx89
Raczkowanie

co do ktg to różnie to jest akurat ja miałam tak że musiałam cały czas być podpięta bo małemu spadało tętno podczas skurczu no i wtedy trzeba leżeć no ale jak jest wszsytko dobrze to u nas podpinają na chwilę tylko i poród aktywny
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:49   #2090
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa no to spora ta pomyłka gina

Mam taką samą identyko, nawet kolorek. Fajna jest nie, jak się można kołysać i podskakiwać delikatnie
Fionka fajnie, że nadrobisz zajęcia, podziel się z nami potem
Jadę jutro na podwójne urodziny do dzieci znajomych. Matko jakie te zabawki są drogie, szczególnie te z serii my little pony, angry birds, kraina lodu. Jakaś mała pierdoła 40zł a dzieci zbierają więc niezły sposób na wyciąganie kaski z portfeli dorosłych
Noo piŁka rządzi, mogłam wcześniej kupić

Co do zabawek to prawda, ale np mój chrzesniak czy męża to tyle mają te dzieci zabawek od rodziny, znajomych i rodziców nakupione ze w pokoju wszystko zalega, a oni nawet nie potrafią sie nimi bawić. Pocieszy sie chwilę a potem rzuca w kąt. Powiedzialam więc ze koniec, nie kupuje więcej drogich zabawek. Staram.sie książki wybierać i jakieś praktyczne rzeczy. Taki świat, ze za dużo dzieci tego mają a reklamy kuszą je by wyciągać kasę na nowe bajery.

Też nie szanują zabawek dzieci, taki czas. Kompy, komórki u 4 latków, a na dworze w lecie jak po Czarnobylu, nie widać żeby ktoś sie na powietrzu bawił.

Cóż, przesylam Wam trochę energii ze spacerku ładna jesień, mokro ale nastrojowo i spadam na chirurgów, dobrej nocy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445629713509.jpg (57,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445629742767.jpg (56,6 KB, 4 załadowań)
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:00   #2091
arisah
Raczkowanie

nom jak o zabawki chodzi to u mojej też tona tego szmelcu zalega a ona i tak woli bawić się rolkami od papieru toaletowego, ale dziadkom czy innym nie przetłumaczysz że kolejne zabawki są bez sensu...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:04   #2092
rudaska
Zakorzenienie

Andriuszka ja tez często kupowałam książki na prezent, staram się kupić coś co jakoś rozwija (synek znajomej lubi angry birds, więc mu kupiłam plakaty do kolorowania), ale widzę że reakcje dzieci są różne. Np. córka kuzynki na widok książki wypaliła: najgorszy prezent ever! Ciężko trafić jak się dziecko rzadko widzi niestety. A rodzicom też nie chce się siedzieć i czytać, czy rysować, lepiej odpalić grę na tablecie :/
Stary 2015-10-23, 22:07   #2093
adka_19
Wtajemniczenie

dobry wiecxzor kochane l;* Busy dzien mialam wybaczcie.
Najpierw praca, dzisiaj jakis bigos byl totalny, potem kot z weterynarza, o dziwo czuje sie elegancko jakby nikt mu nic nie zrobil
Potem paczka z Polski
ramki powieszone UWAGA CHWALE SIE

UPrzedam pytania - zdjecia powolutku beda tam ladowac
Bo jak teraz wrzuce wszedzie to zaraz jak sie maly urodzi to bede zmieniac hehhee

A wgl dzisiaj bylam tlyuko pol dnia w pracy i moj TZ wskoczyl za mnie bo bylo ludzi i sie dowiedzial od szefa jaka to ja biedna zmeczona jestem
a mnie dzisiaj maly pod zebrami siedzial i oddechu zlapac nie moglam.
No paranoja, alez ja jestem zmeczona
oczywiscie kryzysy sie zdarzaja - KAZDEMU, ale zycze kazdej zeby byla taka zmeczona w ciazy jak ja jestem

rudaska, sylwuska kochanie piekny brzuszek !
Musze cos powiedziec, ale masz sylwuska zgrabne pupsko

halwaya jupi jej ! ZAZDRASZCZAM troche
mervie jaki romantyk moze i roze beda na lozku ? hihi
czubasek az w kalendarzu nie mam zapisane co robie, ale mam pierdzielca co i kiedy i mamrzeczy ktre MUSZE zrobic, wiec w zaleznosci od ilosci sil danego dnia robie cos

benita ja Ci hipopotamice zrobie i piekne wyniki synusia !

ogolnie romantycznie z ta randka My bedziemy miec z TZtem randke na mopie przy sprzataniu po remoncie za tydzien hohoohoohoh
sylwuska masz racje z tymi romanykami, moj tez dzisiaj mi mowi jak to mnie kocha bardzo i wgl.. podejrzane to wszystko
o co sie obrazil?!

dorsea mialas operacje na zeza? czy po prostu CI sam przeszedl ? mnie generalnie tez wzrok polecial w ciazy strasznie.
#
hahaha sexy gacie

MALY KRZYSIO POZDRAWIA CIOTKI laptopa mi chcac z kolan zrzucic

dolinka nie przesadzaj z tymi balwanem
Mnie np blisko do ludzika michelline jak siedze ;D

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:20   #2094
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
dobry wiecxzor kochane l;* Busy dzien mialam wybaczcie.
Najpierw praca, dzisiaj jakis bigos byl totalny, potem kot z weterynarza, o dziwo czuje sie elegancko jakby nikt mu nic nie zrobil
Potem paczka z Polski
ramki powieszone UWAGA CHWALE SIE

UPrzedam pytania - zdjecia powolutku beda tam ladowac
Bo jak teraz wrzuce wszedzie to zaraz jak sie maly urodzi to bede zmieniac hehhee
dolinka nie przesadzaj z tymi balwanem
Mnie np blisko do ludzika michelline jak siedze ;D
O woooow! Ale czad! Też mam wizję powieszenia zdjęć małego, ale myślałam o delikatnych ramkach.. teraz to mam rozkminę, bo ta Twoja ściana wygląda obłędnie!

A z tym bałwanem nie przesadzam.. gdyby nie szyja to wyglądałabym jak Buli. Bez kitu!
Stary 2015-10-23, 22:22   #2095
kalwinka
Zadomowienie

Ptrawie caly dzien zylam bez internetu, w zwiazku z czym bylam troche aktywniejsza w domu nawet lidy z mleczka kokosowego zrobilam
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Weź stary dowód i tą karteczkę co masz że zmianiłas miejsce zameldowania. Ja też jestem w trakcie czekania na nowy dowód, niedawno sie przemeldowała i tak mi babka w gminie kazała zrobić

A ja mam depresje, byłam dzis kontrolnie u okulisty, no i sie okazała że mój zez się pogorszył, a jeszcze okulistka tak mnie wkurzyła, bo miała do twarzy przyklejony idiotyczny usmieszek
muszę jak najszybciej iść do okulisty prywatnie, bo się boję że mi ten nieszczęsny zez wróci

Ja mam wizyte u okulisty w poniedzialek, zobaczymy co powie i jak moja wada ma sie do porodu sn

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A robiłaś te badania?

Polecam pyłek pszczeli. Ja piłam ponad rok i w ogóle nie chorowałam a też jestem chorowita. W ciąży odstawiłam bo trochę się bałam i teraz żałuję na noc zalewałam niedużą ilością wody i piłam na czczo. Niedużą bo to jest średnie w smaku, TŻ dodawał jeszcze miodu.

Mam pylek ale jskos sie nie potrafie przyzwyczaic do jego smaku. Mozna go z czyms laczyc zeby byl bardziej zjadliwy ? Probowalam dodawac do owsianki ale czulam tylko smak pylku :/
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:25   #2096
gumisiowa_
Raczkowanie

Dziekujemy za gratulacje
Ja również gratuluję wszystkim udanych wizyt duże te zimowe dzieciaczki
No i wasze brzuszki śliczne my naszą bombę też wrzucimy, może jutro, bo dzisiaj już mam lenia w banku mówią do mnie pani bomba
Adka świetne te ramki :thumbup:
Moja polozna dzisiaj mówiła, że waga z usg ma zakres błędu ok 300g, ale zwykle myli się do tyłu, tzn. pokazuje za mało
Mówicie o ktg podczas porodu, jestem na czasie, bo dzisiaj akurat o tym mówiła i podobno wcale to takie przyjemne podczas porodu skurcze, oddechy, a do tego uścisk pasów ktg, więc mówiła, żeby w planie porodu wpisać, że w razie konieczności wyrażam zgodę, ale jeśli takowej nie bedzie, to lepiej nie
gumisiowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:33   #2097
rudaska
Zakorzenienie

Adka świetna ściana zazdro i dzięki
Stary 2015-10-23, 22:57   #2098
Fionka_31
Zakorzenienie

Adka super ramki

Ale mi mala sie kotluje, aż dziwnie tak boleśnie momentami

Stary 2015-10-23, 23:04   #2099
adka_19
Wtajemniczenie

Dzięki Dolinka!
Poszukaj na pinterest od zawsze wiedziałam że ta ściana będzie na fotki jednakże nie wiedziała że uda się to tak tanio wlaczylo mi się wicie gniazda ahahah

Dzięki dziewczyny

Fionka mnie mały dziś Cyrki wyprawia

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 23:10   #2100
cienwiatru
Wtajemniczenie

WOJNIANN zycz Piotrusiowi dużo zdrówka ode mnie

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości