|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Niedawno posprzątałam po wizycie, zanim nadrobiłam, co napisałyście trochę trwało ;-)
Emma-sałatka z tuńczykiem była bardzo dobra. Wszystko zostało zjedzone. Jeszcze raz dziękuję za przepis. Teraz muszę myśleć, co przygotować na niedzielny dzień dla gości. Obiad, deser, kolacja. Ale ja lubię p przygotowywać takie pyszności,a tym bardziej, że dla siebie i męża nie zawsze przygotowuję, bo później akcji trzeba jeść kilka dni albo się po prostu marnuje. Idę się kąpać i spać. Dobranoc
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda mi ogórków Polskich na gości, na zupę trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nic nie działa...Mąż śpi, a mi się nie chce i mi się nuudzi ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- podrzuć trochę
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Cezar ale jak zwykle ja troche ulepszylam
salata lodowa, kukurydza, pomidor, kurczak sos i słonecznik jest pycha nawet maz jak uslyszal ze cezar stwierdził ze znowu ta jalowa salatka alee z ulepszeniem dokladke bral
|
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
ja też wcinam gruszeczkę
![]() Bonku ale pichcisz i kusisz zdjęciami u mnie dzisiaj na kolację była pizza ![]() siedzę i oglądam taniec z gwiazdami ale tańcują.
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
ogarnęłam się i jest lepiej
![]() od rana wkurzona wysprzątałam cały dom, wstawiłam kilka prań, podlałam i poprzesadzałam storczyki, a potem jakoś doszłam do porozumienia z tż i pojechaliśmy na zakupy i parę rzeczy małemu na zgodę kupił (wie co na mnie działa )mira, ale szok z tą nagłą "zmianą" płci lokatora! Ja bym się chyba podłamała jakby teraz mój Jureczek okazał się jednak... Emilką jak to człowiekowi łatwo się w głowie przestawia, jeszcze parę tygodni temu marzyłam o córci... dalej ją chcę, ale w drugiej kolejności ![]() ciekawe jak tam ślub kiwi... a jak wizyty dziewczyny? bo chyba coś przegapiłam... tematy kulinarne wciąż na tapecie... ciekawią mnie te kulki ziemniaczano-serowe ;> co to takiego Moniaa??
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
przywiozłam ciuszki po zosi i co mam 15 % neutralnych a reszta róż Idę czytac wasze 6 stron bo utknęłam na 31. Do zobaczenie później, mnie cewnikowali jak znieczulili do cesarki więc nic nie czułam. |
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Słoneczko mialam przeczucie ze chłopak ale nie wiem czy to nie wina tego że mój mąż tak cały czas mówi
ale ostatnio coraz więcej osób wróży mi dziewczynkę i czasem mi się jednak wydaje ze to dziewuszka. Tak więc jestem podatna na sugestie i swojego silnego przeczucia nie mam
|
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez jestem ciekawa tych kuleczek ziemniaczano serowych
![]() Fasolka ja wczoraj jadłam pizze z Irish pub polecam Wybuchne albo urodzę 6kg dziecko
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porządki praktycznie skończone ![]() Teraz jeszcze ciasto muszę upiec, sałatki pokrojone tylko wymieszać, drugie ciasto rano, no i obiad. Właściwie powoli jestem w domu ![]() Tylko TŻ z tv walczy, bo coś cały czas nie łączy.. |
|
|
|
|
#1062 |
|
Raczkowanie
|
Matko chyba muszę uciekać spać bo jak was czytam to mnie w brzuchu skręca z głodu i nie nadążam przełykać śliny...
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
też tych kulek jestem ciekawa
cieżka noc sie zapowiada. nie dosc ze spac mi sie nie chce to jeszcze miejsca sobie znalezc nie moge :/ a wszystko przez meza bo mnie zdenerwowal
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje też będzie miało z 5kg Widziałam na USG, że ledwo się już tam mieści Mam nadzieję, że ta macica jeszcze urośnie i dzidziuś będzie miał fajny domek przez następne miesiące.Patrzcie Dziewczyny co znalazłam ![]() "Rozmawiają dwa bobasy w wózkach: - Jesteś zadowolony ze swojej mamy? - W zasadzie tak, chociaż pod górkę trochę zwalnia." http://www.mjakmama24.pl/rodzice/psy...a,169_350.html wzruszyłam się
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam seriale
jakbym miała wanne to bym z milą chęcia polezała
|
#1067 | |||
|
Zadomowienie
|
Doczytałam
hemoglobina pod koniec może wynosic 10 i też będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli łamię jakieś zasady usunę linka do ciuszków https://www.facebook.com/ciuszki.zos...=3&pnref=story A tu mój brzuszek w 21 tyg , nasz chłopak i włosy Zosi mama czesze rano a odbiera szoguna z przedszkola czasem coś udaje się jej utrzymac. |
|||
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wyszłam
od razu przyjemniej Diablica, one wszystkie są 0-4? Bo na niektórych zdjęciach wydają się większe, np. te trzy sukieneczki na ramiączkach ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Ooo, całkiem niedaleko mieszkasz
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się czeszę czasami tak jak Ty Zosię .ciuszki bardzo ładne, ale ja już mam górę ciuszków 0-6, po mojej siostrze, jej koleżance i jeszcze moja mama systematycznie mi zwozi
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny. Juz po usg polowkowym.
Staś zostaje Stasiem, wszystko jest z nim w porzadku, wazy ok. 333 g tylko lekarz zauważył, że pepowina jest dwunaczyniowa, powiedzial zeby nie przejmować się tym tylko pod koniec ciąży będę miała częstsze kontrole usg. Czy któraś z Was miala taki problem? W przyszłym tygodniu pójdę na usg polowkowe jeszcze do innego lekarza, bo na wyniku badan prenatalnych mam napisane: pepowina trojnaczyniowa, więc nie wiem kto popełnił błąd.
|
#1071 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
podziwiam samej mi ciężko sobie uczesc a najlepiej mi wychodzą u siostry bo sie nie ruszaPowiem tak dziś byłam na sh i musze jednak się przestawic bo tylko rózowe mi wpadały w oko ale kombinezon brązowy kupiłam, jutro porobię fotki to pokażę łupy. Kalina gratulujemy Stasiowi że siusiak na miejscu Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2015-10-24 o 00:15 |
||
|
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kładę się już spać. Spokojnych snów wszystkim większość pewnie już śpi, a ja dzisiaj nie mogę trafić do łóżka
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
A ja zasnelam po 21:00 na dwie godziny i teraz będę się męczyć z zaśnięciem :/
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śpijcie dziewczynki ile wlezie dopóki możecie. wiem co mówię
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Kaliina, nie wiem, nie mam pojęcia co z ta pepowina :-( ale gratuluję zdrowego i dużego faceta
Co ja tu robię o 4;53?? Od godziny nie śpię i chyba idę zrobić sobie kakao bo nie zasne.. Milion myśli na minutę. ---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ---------- Kakałko zawsze spoko na smutki ;-)
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
No i po spaniu. Od godziny sie krece. Ale to dobrze w sumie bo mam maly kociol dzisiaj i potrzebuje duuzo czasu zeby wszystko ogarnac.
Co do spania..dziewczyny ostatnio trafilam na wypowiedz jakiejs pani doktor ze zakaz spania brzuchu czy prawym boku to mit sprzed lat. Mozna spac jak sie chce, nawet na brzuchu bo macica to wystarczajaca bariera zeby krzywdy dziecku nie zrobic. Poza tym same zobaczymy jaka pozycja odpada bo jest niewygodnie albo cos boli. A i dziecko wrazie czego tez pokaze co mu sie nie podoba. Dla mnie ostatnio tylko pozycja na lewym boku albo plecy. Brzuch mi juz przeszkadza zeby na nim spac a na prawym boku mige chwile tylko bo zaczyna mnie bolec miesniak. Wogole parszywiec jest juz wielki. Wczoraj mial 7,30 cm i lekarka stwierdzila nacieki martwicze i powiedziala ze niestety teraz moze bolec jeszcze bardziej i w dodatku nic z lekarstw ktore mozna brac nie zadziala na niego. Wiec w razie gdybym nie mogla wytrzymac to kierunek ip na podanie czegos domiesniowo. Poza tym dochodze jeszcze do siebie po wczorajszych rewelacjach. I dalej jestem skolowana. Nie zebym to byla zla wiadomosc..po prostu mnie tak sparalizowalo ze caly czas mysle tylko o tym co to bedzie jak na nastepnej wizycie pisiorek odrosnie.. Za to moj maz wniebowziety bo jednak corunia tatunia bedzie. Wczoraj przyniosl bukiet pieknych roz..oczywiscie nie dla mnie tylko dla corki ![]() Gratuluje wszystkich wizyt. Ja mam polowkowe bardzo pozno bo dopiero 13 list. Pytalam gin czy nie za pozno mi szpital wyznaczyl ale pocieszyla ze nie bo jest czas do konca 24 tyg. Powiedziala tez ze te sztywne ramy czasowe sa najwazniejsze tylko przy pierwszym kiedy jest analiza krwi. Wiec bede czekac na swoja kolej. I zazdroscic wam ze juz jestescie spokojne po usg. Aha przy okazji badania wylukala ze mam sporo naczynek popekanych hmm tam w dole i mowila ze to moze bolec i dawac uczucie klucia i ciagniecia w pochwie. Milej soboty wam zycze i moze bede wpadac dzisiaj na chwile gdzies miedzy zakupami sprzataniem i szykowaniem imprezki ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mira a to ci niespodzianka Ja to bym chciała żeby mojemu odpadl siusiak ale na każdej wizycie gin mi go pokazuje wiec nie ma szans. No ale wiadomo ze 100% pewności będziemy miały jak wylezą te nasze dzieciaki. To ta Twoja wizyta srednio optymistyczna jak Ci gin zapowiedziala tu bóle tam bóle oby się nie sprawdziło. Ja miałam w czwartek polowkowe. Mój chłopiec waży juz PÓŁ KILO. Wszystko z nim ok. Tylko skubaniec nie dał się obfocic. Łapy na buzce i miał w nosie mamusie. Kiwi gratuluję ślubu. Czekamy na (foto)relacje. Olgietka pytalas kiedyś o karmienie dwójki dzieci naraz. Czytałam na jakiejś grupie fb ze to możliwe i kobitki tam karmily tak. Ale czy faktycznie tak jest ze cyc odróżnia ktore dziecię się przysysa i produkuje odpowiednie mleko...? Nie mam pojęcia, nie wnikalam w temat bo nie chciałam tak. Oszalalabym jakby mi ciągle ktores wisialo na cycku. Teraz czuję ulge ze odstawilam juz synka i odpoczne trochę zanim kolejny zacznie No i nie wiem co ja jeszcze chciałam Wam napisać... |
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie weszlam na forum o polylkach w ustalaniu plci i sie zalamalam..myslalam ze to sporadyczne przypadki. A tu jest cala masa tego. Sa dziewczyny ktore pisza ze praktycznie na kazdej wizycie byla zmiana plci..W dodatku czesto sie zdarza ze dopiero przy porodzie wychodzi szydlo z worka ...Jesu ja chyba jajo zniose do nastepnej wizyty.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Pomylkach mialo byc Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana
diablica piękny brzuchol ja to mam ciagle taki jakbym wstała od świątecznego stołu
|
|
|
|
#1080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle umiała wyczarować wiele z moich włosówCytat:
![]() a pępowinę nie wiem jaką mam, bo nigdy nikt mi nic nie mówił. Może na połówkowych powiedzą ![]() Zrobiłam sobie wczoraj z nadzieją, że zasnę po nim szybciej i mira To faktycznie już wielki jest ten mięśniak ;( Oby już nie urósł, nie bolał i nie była potrzebna wizyta na IP Ja też zazdroszczę każdej, która już po połówkowym. Ja jeszcze 2 tygodnie do swojego muszę czekać.. Twój mąż, to jak i mój, jak już coś to dla córci nie dla mnie dziad pieroński :brzyd al:Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry. Po ciężkiej nocy czeka mnie ciężki dzień
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

zaparciami w ciązy, ja od lat walczyłam z tym probleme, historia długa jak świat, i znam pewnie już wszystkie sposoby świata, tylko że te które działają w zwykłym stanie(aktivia + śliwki suszone na kolacje, sport, ruch, duzo wody, dużo warzyw, owoców), u mnie cieżarnej przestały być skuteczne 
i nic nie działa...

oby się nie sprawdziło.