Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 21:43   #931
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Jak mi nie padnie w 30 min to rzucam robotę!
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:46   #932
kasia01987
Wtajemniczenie

\

E tam, dla mnie nie są tendencyjne, po prostu moim zdaniem dziewczynkom więcej rzeczy pasuje: bo i motylki i kokardki i sówki itd. i wszystkie kolory,[/QUOTE]

Wszystko fajnie pod warunkiem że lubi się róże, fiolety, kokardki itp:P Ja np nie przepadam więc z córeczką miałabym problem;d
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:47   #933
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Rozkminy ciężarnej ,
Bo to poważna sprawa jest
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:50   #934
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
E tam, dla mnie nie są tendencyjne, po prostu moim zdaniem dziewczynkom więcej rzeczy pasuje: bo i motylki i kokardki i sówki itd. i wszystkie kolory,
Też tak uważam Dziewczynce pasuje każdy kolor, wystarczy mały kwiatuszek czy tam serduszko i od razu wiadomo, że dziewczęce. U chłopców już z kolorem jest problem a gdzie tam reszta. Poza tym wydaje mi się, że chłopięcych rzeczy jest w sklepach mniej niż tych dla dziewczynek

kinga1701 Narozrabiał, albo spać musi iść heh

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-10-23 o 21:53
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:52   #935
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie pod warunkiem że lubi się róże, fiolety, kokardki itp:P Ja np nie przepadam więc z córeczką miałabym problem;d
Ja nie lubię, ale widzę mnóstwo ciuszków dla dziewczynek, w innych kolorach
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 21:52   #936
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A ja póki co dla córki mam tylko ten kolorowy kombinezon a tak to rządzi szarość bez biel. Wiadomo coś cukierkowego też będzie miała ale nie zawaham się zakładać jej też czerni granatu i ciemnych kolorow. Nie chce z niej robić takiej wiecie "landryneczki" takie ma założenie a co z tego wyjdzie zobaczymy:-D

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:05   #937
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Spodobało mi się tylko dlaczego ten mały misio jest smutny

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

W ogóle dziś ma wizję zwisających chmurek z sufitu takich biało niebieskich
Ja bede miec motyw nieba w pokoju,gwiazdki i chmurki ;-)

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Jak mi nie padnie w 30 min to rzucam robotę!
O ktorej dzisiaj konczysz?!

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:08   #938
hariett
Zadomowienie

Baby no teściom się trochę sytuacja pogorszyła na dniach, tż mówił że chyba na to będziemy musieli wziąć kredyt konsumencki i wykończyć. Ja w duszy happy, wreszcie to będzie zrobione, następnego dnia mówię że no to może policzymy ile kasy potrzeba, a ten że rozmawiał z teściami i oni remont dokończą i mamy się nie martwić i w ogóle. No żesz... Nie żebym chciała kredyt, ale prynajmniej byśmy to zrobili i mogli się pośpieszyć, zależałoby to od nas. A tak stresuj się, mieszkaj w syfie przez miesiące przy robocie, którą w przeciągu miesiąca można by było normalnie zrobić i trzy parapetówki wyprawić, a na końcu jeszcze bądź dozgonnie wdzięczny.
Nie chodzi mi o to, że nie jesrem wdzięczna za pomoc. Jestem. Ale wolę jak ktoś obiecuje coś, co może spełnić, no i bierze pod uwagę taki fakt, że ja np. Jestem w ciąży i czas leci, sprzątanie jest dla mnie coraz trudniejsze, a ktoś to zrobić musi. Uhh sama nie wiem, co o tym myśleć...

Dla mnie też dziewczęce ubranka są tendencyjne. Wolę chłopięce ubranka

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:30   #939
baby montana
Zakorzenienie

Doskonale cíe rozumiem. Ja Juz jestem bezsilna.znalazlam chlopaka (Polaka!) ktory w 10 dni moglby zrobic to co trzeba zrobic zebym mogla zaczac porzadkowac itd,to nie-bo maz nie wpusci nikogo obcego do domu. No to super,w dziewiatym miesiacu bede zapier#### z pudlami zeby rozpakowac wszystko.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-10-23, 22:45   #940
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nie.. Po prostu mam aplikacje na telefonie odnośnie gazetek i jak są nowe to mi wyskakuje w powiadomieniach i wtedy patrzę i wam pisze bo nie wszystkie gazetki do mnie przychodzą na mieszkanie

No na PO. Było to obowiązkowe inaczej nie zdało się przedmiotu wszelkie opatrunki, zabezpieczenie miejsca wypadku, reanimacje niemowlaka i dorosłego, jak postępować w różnych sytuacjach Miałam dość wymagającego nauczyciela, który potrzebował potwierdzenia na papierze teorii i w ćwiczeniach praktyki
Co to za aplikacja?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:50   #941
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny współczuję wam tych długich remontów. Strasznie nie lubię czegoś takiego jak coś się robi to stanąć i to skończyć, mieć z głowy, a nie przeciągać. Dobrze, że mój mąż też wychodzi z takiego założenia. Zwłaszcza teraz gdy każda z nas chce jak najszybciej mieć wszystko zrobione. Wizja grudnia w remoncie byłaby dla mnie straszna.
Stary 2015-10-23, 22:52   #942
hariett
Zadomowienie

Baby dokładnie... ja już ledwo mam siły na odkurzanie/mycie podłóg i jak go o to proszę leci tekst (w żartach, ha ha ha -.-) "a Ty nie możesz tego zrobić?". I to teraz, codziennie jest gorzej, ci będzie za miesiąc, półtorej? A wiadomo, że nie tylko o rzeczy małego chodzi, ale i nasze, plus wybieranie lóżka, może szafy, lamp, a on "teraz nie chce bo nie lubi planować". Nie wiem co z niektóryni facetami się dzieje jak mają mieć dziecko, ale wzrostem odpowoedzialności bym tego nie nazwała.

Stary 2015-10-23, 22:55   #943
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny współczuję wam tych długich remontów. Strasznie nie lubię czegoś takiego jak coś się robi to stanąć i to skończyć, mieć z głowy, a nie przeciągać. Dobrze, że mój mąż też wychodzi z takiego założenia. Zwłaszcza teraz gdy każda z nas chce jak najszybciej mieć wszystko zrobione. Wizja grudnia w remoncie byłaby dla mnie straszna.

Ja mam taka wizje.....

Co do ubranek to ja tez zdecydowanie wole dla chlopcow, sama tez jestem typowa chlopczyca i obawiam sie ze corce nie dalabym zbyt dobrego przykladu. Ciesze sie ze bede miec syna (oby nic sie nie zmienilo!).
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 22:58   #944
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Baby dokładnie... ja już ledwo mam siły na odkurzanie/mycie podłóg i jak go o to proszę leci tekst (w żartach, ha ha ha -.-) "a Ty nie możesz tego zrobić?". I to teraz, codziennie jest gorzej, ci będzie za miesiąc, półtorej? A wiadomo, że nie tylko o rzeczy małego chodzi, ale i nasze, plus wybieranie lóżka, może szafy, lamp, a on "teraz nie chce bo nie lubi planować". Nie wiem co z niektóryni facetami się dzieje jak mają mieć dziecko, ale wzrostem odpowoedzialności bym tego nie nazwała.
Boze jakbym o moim slyszala. Ja juz nawet rozwazam spakowanie walizki i wylot do Polski,porwanie dziecka w brzuchu,bo bezsilna jestem. Po ostatnich klotniach wiem ze ze zwiazku nic nie bedzie,dla malej chcialabym wytrwac,ale ja poki co miałam moze dwa dni w trakcie calej ciazy ze sie cieszylam tym ze bede mamá. "wszystko musi byc kiedy ty chcesz i jak ty chcesz,wszystko musi byc na juz". Gdyby nie to ze kompletuje wyprawke i moi rodzice dużo kupili to nie mielibysmy NIC. wiem ze to zabrzmi strasznie ale zajscie w ciaze z tym człowiekiem bylo jednym z najgorszych bledow mojego Zycia.

Stary 2015-10-23, 23:12   #945
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
O ktorej dzisiaj konczysz?!
o 22.30 zasnęła i wyszłam, bo dzisiaj był tata małej. Wczoraj był w delegacji
Mama mi powiedziała, że opowiadała jej bajkę popołudniu i zasnęła, no to odpaliłam bajki na tel i dawaj z krasnoludkiem przy 4 moim czytaniu zamknęła oczy i przestała ruszać nogami Cudowny moment, teraz muszę ściągnąć jakieś super bajeczki bez bohaterów imieniem Ola i słów typu "pobudka, wstawać, poranek, bawić się"

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Co to za aplikacja?
wyświetla mi jako "blix" ale szukałam pod gazetkami

Cytat:
Mój Tż nienawidzi przedłużających się remontów i całego tego bałaganu wtedy i w ogóle Przeprowadzka z nim to koszmar, bo jest mega jęczydupą, a później się cieszy z efektów. Ja się szybko adaptuję do trudnych warunków i szukam normalności w nich Na dłuższą metę żyć w remoncie bym nie mogła, ale jak wiem, że mam wytrzymać miesiąc-dwa w remoncie to spokojnie dałabym radę nawet ze spaniem na podłodze Ale jednak perspektywa ciągnącego się remontu miesiącami jak u dziewczyn w życiu bym się nie zgodziła, codziennie bym urządzała awantury i pewnie skończyłoby się na tym, że spakowałabym się i wyjechała do rodziców

Baby - dla córki będzie najlepiej jak TY będziesz szczęśliwa. Nie uszczęśliwisz dziecka płaczącą mamą i nieodpowiedzialnym ojcem Porwanie dziecka w brzuchu to nie porwanie tylko próba zapewnienia mu normalnego życia

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dobra spadam
Mogę być rano, ale nie muszę (zależne od wifi w busie ) więc spoczko nie panikujcie jak mnie nie będzie cały weekend Jakby się coś działo, będę kazać Tż pisać do Czarnej na fejsie

Dobranoc! I żeby mi tu żadnych szpitali, skurczy nie było

Matko jak ja bez was przeżyję
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 23:13   #946
hariett
Zadomowienie

Ja myślałam o wyjeździe do rodziców na pierwsze miesiące, np. Gdyby remont się nie skończył do połowy grudnia ale wiem, że tego nie zrobię. Z resztą nam się w związku w sumie układa, ja się mega cieszę z ciąży, nie chciałabym ani związku, ani dziecka z nikim innym, ale czuję momentami, jakby on nie dorósł jeszcze do roli ojca. Sama nie jestem idealna, wiem. Też pewnie powinnam jeszcze do niektórych rzeczy dojrzeć, ale tekst "nie lubię planować" u faceta który za dwa miesiące ma stać się ojcem rodziny brzmi dla mnie słabo i mega mnie irytuje. Kto ma to zrobić? On nie chce planować, więc ja szukam łóżek. "Super, będzie biało jak w psychiatryku". To puszukajmy innej opcji, tazem, co myślisz o tym? "Tamto może być". A później "Bo ty zawsze musisz postawić na swoim". Tak, bo nikt inny nie był zainteresowany podjęciem wyboru...

Stary 2015-10-23, 23:16   #947
maciejka83
Rozeznanie

Cześć dziewczyny podczytuję Was od pewnego czasu (choć z trudem idzie za Wami nadążyć )
mogę do Was dołączyć ?
dziś zaczęłam 26 tc - termin porodu mam wyznaczony na 29.01.2016 r. Noszę pod serduszkiem małego Gabrysia ...

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2015-10-23 o 23:19
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 23:26   #948
kinga1701
Zakorzenienie

Baby zgadzam się z Magda. Nie uszczesliwisz małej w ten sposób, dziecko jest szczęśliwe gdy mama jest szczęśliwa. Pamiętaj mała wyczuwa Twoje emocje i tak samo będzie później, Ty będziesz zdenerwowana to i mała to wyczuje.

Maciejka witaj, gratuluję synka i nowego tygodnia.
Stary 2015-10-23, 23:26   #949
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Nie zazdroszczę tych remontów, ja to jestem taki cykor, że wszystko muszę mieć wcześniej gotowe bo inaczej mam mega stres. A pokój dla małej jeszcze odłogiem stoi. Myśleliśmy o malowaniu, ale przez te moje skurcze już nie chcę dodatkowo przedłużać, tylko zamalujemy jakieś przybrudzenia, w końcu malowane było 2 lata temu. Ale meble trzeba skręcić, zamówić jeszcze łóżko i karnisz kupić (chyba, bo ja zasłon nie lubię, ale żeby można było zaciemnienie zrobić). Niby wcześniej wydawało mi się, że mam czas, a teraz już mnie męczy... a mój mąż to złoty facet jest, tylko zawsze ma na wszystko dużo czasu i mamę, która mu zajęcia wynajduje... wrrrr... ale zaraz sprawa się ruszy.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-10-23 o 23:28
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 23:39   #950
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

My jestesmy na etapie wykanczania domku to dopiero bedzie meksyk :P przeprowadzka na koniec listopada wiec w sumie nie tak zle jeszcze
Juz sie nie moge doczekac!!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 23:39   #951
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja myślałam o wyjeździe do rodziców na pierwsze miesiące, np. Gdyby remont się nie skończył do połowy grudnia ale wiem, że tego nie zrobię. Z resztą nam się w związku w sumie układa, ja się mega cieszę z ciąży, nie chciałabym ani związku, ani dziecka z nikim innym, ale czuję momentami, jakby on nie dorósł jeszcze do roli ojca. Sama nie jestem idealna, wiem. Też pewnie powinnam jeszcze do niektórych rzeczy dojrzeć, ale tekst "nie lubię planować" u faceta który za dwa miesiące ma stać się ojcem rodziny brzmi dla mnie słabo i mega mnie irytuje. Kto ma to zrobić? On nie chce planować, więc ja szukam łóżek. "Super, będzie biało jak w psychiatryku". To puszukajmy innej opcji, tazem, co myślisz o tym? "Tamto może być". A później "Bo ty zawsze musisz postawić na swoim". Tak, bo nikt inny nie był zainteresowany podjęciem wyboru...
Mam podobnie On nie lubi planować, przecież jest czas, można o tym później pomyśleć itp. itd.

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuję Was od pewnego czasu (choć z trudem idzie za Wami nadążyć )
mogę do Was dołączyć ?
dziś zaczęłam 26 tc - termin porodu mam wyznaczony na 29.01.2016 r. Noszę pod serduszkiem małego Gabrysia ...
Witaj
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 00:03   #952
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Z tymi infekcjami w ciąży tak jest Ja od sierpnia ciągle mam problem. Najpierw natamycyna, potem okazało się, że szyjka mi się skraca, więc tylko maść pimafucort a teraz nystatyna. Jak to nie pomoże to nie wiem Ponoć te leki nie przenikają do łożyska, więc są bezpieczne dla dziecka. Trzymam kciuki żeby u Ciebie pomogło
Jak brałaś natamycnę? Ja biorę raz na tydzień.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
My jestesmy na etapie wykanczania domku to dopiero bedzie meksyk :P przeprowadzka na koniec listopada wiec w sumie nie tak zle jeszcze
Juz sie nie moge doczekac!!!

Zazdroszcze! Nam się budowa przeciąga i się nie wprowadzimy tak jak chcieliśmy w styczniu najszybciej na wiosnę

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 05:14   #953
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Nie zazdroszczę tych remontów, ja to jestem taki cykor, że wszystko muszę mieć wcześniej gotowe bo inaczej mam mega stres. A pokój dla małej jeszcze odłogiem stoi. Myśleliśmy o malowaniu, ale przez te moje skurcze już nie chcę dodatkowo przedłużać, tylko zamalujemy jakieś przybrudzenia, w końcu malowane było 2 lata temu. Ale meble trzeba skręcić, zamówić jeszcze łóżko i karnisz kupić (chyba, bo ja zasłon nie lubię, ale żeby można było zaciemnienie zrobić). Niby wcześniej wydawało mi się, że mam czas, a teraz już mnie męczy... a mój mąż to złoty facet jest, tylko zawsze ma na wszystko dużo czasu i mamę, która mu zajęcia wynajduje... wrrrr... ale zaraz sprawa się ruszy.
A może tapeta?:-D Przy dziecku praktycznie bo mozna myc.

Wiem ze to strasznie zabrzmi ale jakos mi lżej ze nie tylko mój ma takie podejscie,że nie jest jakims kosmita. Po ostatnim usg juz widziałam ze zaczyna mu sie zmieniac,że zauwazyl ze to powazna sprawa i juz jest blisko,a teraz widze ze nie...Rodzina mnie namawia na porod w polsce-nie mamy zarejestrowanego malzenstwa i teoretycznie nie musialbym go podawac jako ojca-ale dla mnie to ostatecznosc,bo byłoby ostatnim chamstwem zrobienie czegoś takiego. Wczoraj q klotni mu powiedzialam zeby nie byl taki pewien tego ze jest ojcem mimo ze to totalna bzdura...teoretycznie do srody pokoj malej powinien juz byc wydzielony,jesli tak bedzie to sama zaplace za wykonczenie i bede miec swiety spokoj przynajmniej z tym,a że reszta mieszkania bedzie w remoncie to zamieszkam w jej pokoju :-P

Stary 2015-10-24, 07:40   #954
kinga1701
Zakorzenienie

Przekrecam się z boki na bok juz ponad godzinę, z moje dalszego spania juz raczej nici.
Stary 2015-10-24, 07:44   #955
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Przekrecam się z boki na bok juz ponad godzinę, z moje dalszego spania juz raczej nici.
Ja ostatnio budze sie o 3 i do 7 nie moge usnac....

Stary 2015-10-24, 07:47   #956
czarnulax
Zakorzenienie

Ja już jestem nawet po śniadaniu

Cześć maciejka
Stary 2015-10-24, 07:49   #957
kinga1701
Zakorzenienie

O nie jestem sama w nojej niedoli Czarnula ja też już na kanapce byłam.
Stary 2015-10-24, 07:51   #958
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ja od 4 się kokosze i już mnie krew zalewa...
---
Hej Maciejka
---
Aaa i witamy się dziś w 7miesiącu. Czyli zaczynamy III trymestr :-D

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-24 o 07:53
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 07:56   #959
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Witam nowa mamusie

Ee to ja odkad jestem w domu, to nawet w nocy na sikanie nie wstaje i przesypiam spokojnie do 7.
Dziewczyny wspolczuje wam tych ciagle trwajacych remontow, u mnie tylko meble zostaly do skrecenia w duzym pokoju. Troche sie to przeciagnelo ze wzgledu na moj pobyt w szpitalu, TZ nie lubi robic takich rzeczy sam, a poza tym ja uwielbiam skladac puzzle, patrzec jak rosna meble. Chociaz teraz to tylko bede na zasadzie "przytrzymaj tu".

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 08:15   #960
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Aaa i witamy się dziś w 7miesiącu. Czyli zaczynamy III trymestr :-D
gratulacje
jeszcze magda dziś, tak? i któraś jeszcze tylko nie pamiętam która?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości