|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Mojego małego ruchy też bolesne, nieraz aż podskoczę, bo mnie z zaskoczenia bierze
Piłka super sprawa, też zamówiłam parę miesięcy temu i jak mnie bolą plecy to zasiadam, nieraz pomaga :P Co do tej wagi to u mnie przy wyniku zawsze jest +- ileś, ale różne są to wartości, nie takie same za każdym razem np. 300 g. My byśmy chcieli też jako prezenty głównie książki, jeśli będzie ktoś pytać oczywiście. Mam nadzieję, że nie zostaniemy zasypani chińszczyzną, ubranka też wolimy sami wybierać, pieluchy będą wielorazowe... Dolinka, Benita TŻ ostatnio mnie zapytał czemu lustro przestawione A stało naprzeciwko łóżka z mojej strony i nie mogłam na siebie patrzeć jak powoli się gramolę z niego z tym nadmiarem tkanek ![]() I wstawiam zdjęcie mojego brzucha 34t3d za 4 dni 9 miesiąc!!!
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
U mnie mała ostatnio wieczorami też dziwy wyprawia, tak mocno coś wtpycha że wygląda to tak jakby brzuch zaraz miał pęknąć w tym miejscu, trochę jak w filmach sci fi
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella ja się po raz kolejny pytam, gdzie tam się ta twoja dzidzia mieści?!? 9 miesiąc już
|
#2104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
SYLWOHA, taki dobry diabetolog mój, co na priv czasem chodzę, on sam ma cukrzyce i jest za☠☠☠istym lekarzem to mówi, ze po ok 3h cukier powinien nyc 70-90, w naszym przypadku dobrze, jak przed 100.
Choc wiem, ze co lekarz to norma sie waha ... Do D z ta cukrzyca:/// ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Aha, milsza mierzyć po 1,5h; choc znowu, co lekarz to fantazja czasowa... No chodzi o tendencje i ogólne wyniki jednak. ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- ANDRIUSZKA, tak, ja pisałam o zbawiennym pobudzania piersi laktatorem przed przystawieniem szczegolnie w pierwszych dobrach życia, zanim sie współpraca nie unormuje ![]() Mi Starszego oceniali na prawie 4500g, przywitał sie z 3780g... To było kilka pomiarów przez dobrego szpitalnego lekarza na ich super sprzęcie:/ ale niektórzy sami przyznają, ze szczegolnie przy skrajnych wagach mocno sie myla. Mysle, ze co bedzie to dopiero sie widzi po przytuleniu ))
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
ADKA zyebiscie te ramki wyglądają, myślałam, że to fota z neta
![]() Z tą pula to tylko chyba bokiem tak wygląda, nie przesadzaj ![]() ACAPELLA no Twój brzuszek to na prawdę malutki! Gdzie Ci się Twój lokator mieści to ja nie wiem ![]() Boże Dziewczyny od 2 godzin nie śpię, bo plecy mnie tak napier.dalaja że w życiu nie miałam takie bólu, nie mogę się położyć, nawet siedzieć bez oparcia mi złe, tylko kołysze się z boku na bok, nie mam pojęcia co to takiego ;(;( to chyba nie kręgosłup, bo nie boli mnie pośrodku tylko od tyłka boki pleców aż po płuca ;( Nie wiem co mam robic, bo Tz rano wstaje na polowanie i nie chce go budzić, ale ja nie mam co ze sobą zrobić tak mnie boli ;( Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-24 o 02:59 |
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam
Wczoraj większość dnia neta nie bylo i wisielismy na telefonie z obsługą klienta, by to naprawiali. Czasami ciężko bylo sie dogadać, bo po drugiej stronie ZAWSZE silny akcent hinduski. Anyway.. nasz dostawca neta w środę został zaatakowany przez cyber przestępców i ponoc wyciekły dane :/ jak mi sczyszcza konto bankowe to bedziecie dosylac mi paczki? Do ataku przyznali się ponoc ryscy terorrysci z IS. Moja waga dziecka z USG to 2,35kg w ukończonym 34tc czyli w normie. Adka super te ramki wyglądaja. Napisalabym inny epitet, ale by mnie ocenzurowano naprawdę masz gust. U mnie w salonie wiszą 3 obrazy Klimta - zrobiłam z nich tzw canvas pictures w wersji czarno-białej bo salon w szarości. Ramki planuje kiedyś w przedpokoju walnąć wzdłuż schodów. Ale ty masz takie cudne, że tylko w salonie warto wieszać. Co do luster to ja mam w sypialni wbudowana szafę na półtorej ściany i ona cala jest w lustrze. Jak leze, wstane czy siedze widze siebie non stop. Masakra. Też spac nie moge.. a spalam tylko 4h. Muszę się zmusić, bo jutro busy dzien. Cieszę się ogromnie na wolne. Może teraz uda mi się na spokojnie przygotować do porodu. Psychicznie. Jutro będzie juz moj ojciec to i starsza wnuczka się zajmie. Czekają mnie prawdziwe wakacje przez te ostatnie tygodnie. ))Sylwuska - współczuję bólu. Mi skurcze porodowe promieniowaly na plecy wlasnie i to czułam tak jak opisujesz. Tylko to ewidentnie bylo falowe nie jednostajne. Może dziecko uciska na nerw? Wez dwa apapy i moze dasz radę spac?
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-24 o 04:30 |
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
HALWAYA Twoja Dziewczynka już spora
Rozumiem że Internet juz zrobiony? Fajnie, ze będziesz już miała tata do pomocy i w koncu posiedzisz w domu o z nami ![]() Spałam pół godziny, teraz robiłam Tz śniadanie i pojechał na polowanie, więc się położyłam, może będę dała radę usnąć ;/ najgorsze jest to, ze nie wiem od czego i takiego bólu pleców nigdy nie miałam, martwi mnie to bo nie mogę leżeć, siedzieć ani stac, teraz normalnie aż nogi mnie kreca jak leżę ;( po 3 wypilam chyba z 1l wody, Bo coś myślę, że to mogą być nerki i piasek, kamień zalegajacy? Bo i te szczawiany w moczu mi wyszły, ale gin mówi, że w moczu mam krysztalki że zagęszczam mocz i tyle, nie powiedział, że to coś złego, mimo że o to pytałam ;( potem co 5 min chodziłam 3 razy siku, no aż bolało tak,mi się chciało i nie wiem czy usnelam ze zmęczenia czy trochę mi przeszło, ale boli dalej. Tylko co i od czego??? Ktoś miał kiedyś takie bole?? Wczoraj brałam na raz 2 tabletki bo głowa bardzo mnie bolała, przeszło,i,nie chce już teraz znowu brać, poza tym zastanawiam się czy na taki ból w ogóle by pomogło... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-24 o 06:11 |
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Nie odzywałam się od jakiegoś czasu, bo moja psychika trochę siadła po tych wynikach. Na dodatek pogoda nie sprzyjała, więc większość czasu przespałam, albo po prostu przeleżałam z książką w ręku. Oczywiście raz na jakiś czas siadam i was nadrabiam, więc jestem w miarę na bieżąco. Swędzenie momentami jest prawie nie do wytrzymania, najgorzej jak wchodzi na szyję i twarz. Ale na szczęście nie swędzi non-stop, są dni, kiedy tylko czasami się podrapię.
Wizytę mam 4 listopada, przed wizytą będę robić wyniki i pewnie do samych wyników będę się stresować. Ale na szczęście za trzy tygodnie zacznę 36 tydzień i będziemy już praktycznie na finiszu. Śliczne wasze brzuszki Co do porodu, to ja wychodzę z założenia, że jak ma być tak będzie i lepiej nie nastawiać się negatywnie, bo wtedy na siłę możemy szukać czegoś, co nam pasować nie będzie. Na razie mam dobre przeczucia co do całego procesu. Panikować pewnie będę jak już się zacznie A może wtedy właśnie ogarnie mnie błogi spokój, że to już? ![]() Gratuluję też udanych wizyt i trzymam kciuki, żeby kolejne też obfitowały w dobre wiadomości ![]() Miłego weekendu!
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze Sylwuska nie brzmi to dobrze. Może warto pojechać to sprawdzić na IP jak masz z kim... Skoro ból nie daje ci spac i normalnie funkcjonować to nie jest takie nic..
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
ADKA dołączam sie do komplementów, ze efekt cuuudny!
SYLWUSKA jakies 15 lat temu miałam bol w plecach nie do wytrzymania, męczylam sie ok 2 tyg próbując masażu, zjadłam pol apteki, a i tak np po 4 przeciwbolach naraz łzy mi leciały, a to do mnie nie podobne takie reakcje na bol... W końcu poszłam do rodzinnego, bo stwierdziłam, ze to widocznie nie przelewki i sama nie dam rady. I był to 'głupi' piasek w nerkach, nie wiem czy to wychodzi w badaniu, dr stwierdził objawowo. Dała taka słynna masc ziołowy do rozpuszczania w widzie, na F chyba, juz po pol dnia było lepiej, a po 3 byłam jak nowa. I plulam sobie w brodę, dlaczego tak długo czekałam, ledwo funkcjonując, nie spiąc. Oczywiscie, u Ciebie moze byc co innego, niekoniecznie poważnego, niech strach Cię nie zatrzymuje!!!! Jak mówi HALAWAYA, moze po prostu nie zwlekaj. Albo Ci pomogą i odetchniesz, albo to po prostu naprawde wymaga interwencji. Dobrego dnia i weekendu Wam wszystkim! |
|
|
|
#2112 |
|
Konto usunięte
|
Sweet trzymaj się tam, powoli u zaczynają się doły u nas, chyba mamy już dość. Ja mam radochę, bo skręcamy meble, układam wszystko, mam do pomalowania łóżeczko, więc ciągle coś robię, myślę że jak już siądę na
Sylwuska ten ból faktycznie nie wygląda dobrze... Ja zaraz zjem śniadanie, włączę pralkę i biorę się za żelazko, póki wydaje mi się, że mi się chce ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska napisz do gina, moze sie odezwie.
A moze uda sie dodzwonic? SweetViolet- hmm, ale czekaj Ty robilas proby Watrobowe? Mnie podsweduje skora, wiem ze moja mame strasznie swedziala w ciazy ze mna i jezeli nawet byla to cholestaza Koedys nikt tego nie badal i mi nic nie jest ![]() Witam sie w 36 tc z cukrem na czczo 105 kurde mol
|
|
|
|
#2114 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
powiem tak, bolało jak cholera, w przypadku nerek właśnie nie mogłam znaleźć sobie miejsca, a z nogami to nie wiedziałam co zrobić podobno malutki uciskał na moczowod lub oba i był to zastój moczu, więc brałam dwie nospy i piłam dużo wody, czasem browarek bezalk i sikalam co 5 min po troszkę , ale po godzinie, dwóch czułam ulgę, trzymało mnie chyba trzy dni (ale nie non stop, tylko z przewami) mój lekarz mówił, że w razie bardzo mocnego bólu mam jechac na ip. W przypadku korzonkow ból był inny, umiejscowony po prawej stronie kości krzyżowej, przeszywajacy, ostry, jakby mi ktoś szpilą lub nożyczkami grzebał , każdy mój ruch powodował ostry ból, tak samo nacisk na prawą stopę podczas chodzenia, bywały momenty, że w ogole nie chodziłam ale na pocieszenie też trwało to jakieś 3 dni, później coraz mniej mam nadzieję, że przygotowało mnie to w pewnym stopniu do porodu Kochana współczuję bólu |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie.. wczoraj tak zgrzeszylam na śniadanie... Zjadłam dwa kawalki sernika i do tego wypilam Inke karmelowa. Cukier w normie! Szok!
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Rudaska myśmy ostatnio kupowali zabawkę dla 1.5r dziecka i wiem o czym mówisz z tymi cenami :/:/ Dolinka Buli to moje love miałam kiedyś go na VHS ![]() Sylwuska jedz na IP ... Zwiozlam od mamy ubrania te najmniejsze i jak zacznę prac .. tylko jeszcze tz musze namówić na nowe żelazko ..U nas w weekend znów food trucki i jedziemy później na truskawki w czekoladzie
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam sie z busa. Trzesie jak.nie wiem a maly nawala, chyba mu sie podoba. Tz mnie zapakowal z rana i byle do 18 a pozniej na babski wieczor sylwuska jedz na ip. Ja tak mialam z Hania. Bol nie do wytrzymania myslalam ze rodze a to piasek schodzil. Dadza Ci cos rozkurczowego bo taki bol moze skurcze wywolac. |
|
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie ja nie mogę zrozumieć tych cukrów. Tez tak mam ze jak grzesze coś podjem to cukier wcale nie jest duży. Poza tym mówiłam wam ze hemoglobine glikowana która daje najlepszy obraz cukrzycy mam ok co na logikę biorąc powinno być źle. Aj tam to pomówienia z tymi cukrzycami.
Mój mały dziś kaszle ale gorączki w nocy nie miał a teraz śpiewa sobie i nie da pospać ani chwili już. Ciągle gada sam ze sobą, pyta o coś no buzia mu się nie zamyka. |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Wojniann a ta hemoglobina to lepiej zrobic niz krzywa? Bo wolalabym
![]() A to bardzo chory twoj maly :p |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Zwloke się z łóżka. Tz pojechał po tatę na lotnisko to ja może tu ogarne trochę. Wczoraj mi się nie chciało specjalnie sprzątac. Córka ma za niedługo urodziny a ja nie mam pomysłu na prezent. To tak apropos waszych wcześniejszych rozmów. Zabawek ma dużo a i tak bawi się kilkoma. Myslalam o rowerku, ale na zimę to bez sensu.. Książeczek ma multum.
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego zalewałam go małą ilością wody, 1/5-1/4 szklanki, żeby dało się to wypić jednym łykiem. Po jakimś czasie przyzwyczaiłam się do smaku. TŻ dodawał miodu przed wypiciem. Ja próbowałam jeść np z jogurtem ale wtedy się nie rozpuszczał, trzeba by było go mielić a mi się nie chciało
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
36?? :gratulacje! Mały na pewno nie będzie wczesniakiem
![]() Sylwuska tak jak dziewczyny piszą-jedz na IP. Moja koleżanka miała ostatnio taki ból (najpierw bolały ją tylko plecy, a potem tak bolało, że nie mogła oddychać) i okazało się, że to kamień w woreczku żółciowym. Ją bolało u góry pleców, a skoro Ciebie boli od samego tyłka, to może faktycznie to piasek w nerkach.. |
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Pospalam. Moze nie aż tak jak tego chciała ale czuje sie ok.
Tz pojechał kopać działkę a ja będę przygotowywala sypialnie na przyjazd ekipy z zabudowa ![]() Cieszę sie jak dziecko. W końcu będę mogla zacząć prac i układać i znikną te sterty siatek Halwaya no to urlop na całego ci się zaczyna. Ja juz swój odliczam. Jeszcze 14 dni roboczych ![]() Sylwuska kurczę nie dobrze ze tak boli. Jedz na ip ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- 35 tydzień! Powoli kończymy 8 mc. Jedna z aplikacji pokazuje mi ze mala jest wielkości Kłębiana kątowatego haha cokolwiek to znaczy
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dorby
nie chce mi się wstawaaac jeszcze paaaaadaaaa. Dziękuję benita Sylwuska dziękuję również ![]() Taka dumna z siebie jestem że szok ! Sylwuska a to nie okolice nerek cie bolą? ![]() Halwaya jeśli powiesz mi że tak szybko wywalczylas z talktalk to klaniam się nisko !! Ja myślałam o przedpokoju wzdłuż schodów udało mi się całe pudło dorwać na car boot. Pomalowana i jest ![]() Sylwoha już 36tc? ![]() Czubasek spokojnej podróży
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Jaka drobinka ![]() Sylwuska tak jak dziewczyny piszą lepiej jedź na IP Dzień dobry ![]() Ostatnio przez to przeziębienie jeszcze gorzej śpię niż wcześniej ![]() Jestem po śniadaniu, idę się ogarnąć i później przydałoby się dam ogarnąć. Wczoraj już nie miałam siły. W sumie dziś też mam średnio siłę, ale chociaż cokolwiek ruszę, a później najwyżej mąż mi pomoże. Adka nie zacytowało mi Twojego posta. Super wygląda ta ściana z ramkami!
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Aa dolinka sle ze mnie gapa! 35 ;p
Ale zasadniczo wg tego czego sie kaze trxymac lekarz 36
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
moje dziecię pojechało z tatą na basen więc mam okazje napić się kawy w błogiej ciszy Wczoraj chyba syndrom wicia gniazda mi sie uaktywnił bo zaczęłam szorować płytki w łazience. TŻ jak mnie zobaczył stwierdził że zachowuje się jak bym już była po terminie i chciała przyśpieszyć rozwój sytuacji ale pomocy nie zaoferował
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyliśmy wózek i jedno koło jest zyebane:/
Chyba się wsciekne |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Adka
talktalk sama mnie zaskoczyło. Troche się im poprawił customer service po ich wpadkach. Właśnie musiałam sie polozyc. Nie wiem co mi jest słabo i gorąco jednocześnie. Brałam niedawno zastrzyk z insulina. Może to tak podzialalo? Ale szalu nie ma.. w razie W to w domu poza Evcia nie ma teraz nikogo
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam, dopiero wstaję :/
SYLWUSKA jedź na ip Wczoraj odebrałam wyniki mordo i moczu i też mam te szczawiany wapnia, poza tym wszystko w normie, hemoglobina ponad 12, czyli raczej bliżej dolnej granicy, chyba zacznę brać żelazo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

34t3d za 4 dni 9 miesiąc!!!

Do ataku przyznali się ponoc ryscy terorrysci z IS. 

podobno malutki uciskał na moczowod lub oba i był to zastój moczu, więc brałam dwie nospy i piłam dużo wody, czasem browarek bezalk i sikalam co 5 min po troszkę
, każdy mój ruch powodował ostry ból, tak samo nacisk na prawą stopę podczas chodzenia, bywały momenty, że w ogole nie chodziłam 
nie chce mi się wstawaaac jeszcze paaaaadaaaa.