|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
Uzywalam. Wg mnie spoko choc brakowalo mi tej podporki na ręce. Moj na poczatku ćwiczeń b.ciezko chodził a potem sie rozkręcal
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
No hej
moja wstała po 5, od 6 do 7 pospala i od 7 15 min drzemki ... Nawet umalować sie nie zdążyłam... Teraz lezy na brzuchu z głowa na zabawce i buczy ...
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Mały zwymiotował
Nie ulał tylko normalnie wymiotował, ale się strachu najadłam, dobrze, że tż był wziąl szybko małego, przechylił a ten rzygał. Matko co za stres, cały groszek wraz z mlekiem wcześniej poszedł. Czy mu cos na żołądku stanęło ? Nie wiem skad te wymioty
|
|
|
|
#484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Podczas karmienia zwymiotowal? ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Wciagnela barszczyk. Mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi. Mam stresa przed burakami jakos. |
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostalam okres. Cos mnie nawet cmi w podbrzuszu mam nadzieje ze sie nie rozkreci bo pasuja mi takie bezbolesne. Swoje sie juz wycierpialam w zyciu. Mlody kimnal. Nadal jest marudny. Chyba nie wyjde dzis na spacer. wole nie dzwigac wozka jak mam okres. Aha mam juz 235zl na spacerowke. Brakuje mi 124zl 😀
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Moze za duzo zjadl? A jak sie zachowuje? Tempke zmierz.
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzwa, pospala chwile, wstała, pobawiła sie 15 min i znow spi ... I teraz nie wiem? Szykować sie na spacer? Robic obiad? Hmm
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po spacerze i po obiadku dziś był groszek, najpierw próbowałam sam ale strasznie gęsty ten z saszetki i Nadia miała odruch wymiotny :/ wymieszałam z marchewką i ziemniaczkami i pychota ![]() Black to już malutko Ci brakuje, zaraz będzie wózek ![]() Gossip ja Cię rozumiem, mój mąż też wraca później i jakbym miała usypiać małą z dobranocką to wcale by się nie widzieli. Ale my jesteśmy nocne marki jak już kiedyś pisałam i wolę pospać do 9 a później się położyć Nadia chodzi spać między 20 a 21Rosario współczuję, też bym się zestresowała... a jaki groszek dajesz małemu? Może też za gęsty? Ewulka ja mam stepper i lubię sobie pochodzić dobrze działa na tyłek, tylko trzeba stąpać na pięty żeby sobie łydek za mocno nie rozbudować ![]() Niezawsze na pewno Tż sobie poradzi, tym bardziej z 3 rodzajami butelek
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojedynczy epizod z wymiotami i to po jedzeniu to na pewno nic złego choc stresujące jest na pewno
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Julo pospal 1,5h. Oczywiście zupka made by mummy be. Zjadł kilkq łyżeczek. Wyszly mi 2 porcje po 125 g. Pyszne i sliczne i p.u.p.a.
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co robię źle bo musialam dlugo blendowac i zostaly poj . grudki. Jak Wy robicie zupki ze one są calkiem gladko zblendowane?
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Niby w saszetce jest 90 gram ale wyszło niecałe pół sloiczka. Więc nie dużo. Ogólnie jest dziś marudny i dużo śpi.
Cytat:
Napil się samej wody i odbiło mu się ładnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Ja od rana w ruchu, wysprzątałam cały dom łącznie z szorowaniem łazienki i poszłam z małym na spacer Bo wiedziałam że jak włącze wizaż to nic nie zrobie a tak mam wszystko porobione, Tż za godzinę wraca z pracy i mamy w planach wieczorem jechać do znajomych na imieniny ale nie wiem czy mama zechce zostać z Filipem na trochę No zobaczymy
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy robi jak chce ja i tak rano wstaje wiec mi nie przeszkadza ze rano mlodziez wstaje a klade po dobranocce zeby byly do szkoly wyspane. Wieczor wolny to swoja droga a jezeli chodzi wypady np wakacyjne to nie mielismy z tym problemu chlopcy wtedy nawet do 22 spacery uskuteczniali z nami a mala w wozku kimala a jak byli zmeczeni? To do domku sie szlo, one spac szly a my przed domkiem grunt to dobrze to zoorganizowac
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek oby! A patapetowka hmmm chlansko będzie Ale prezentów nie oczekuje 😄
Rosi to dobrze że to zwymiotowal niż go miało męczyć daj wody do picia.... Kamilove moja też w tym przedziale chodzi spać 😊
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
EWULKA ja polecam orbitreka
na tym cale cialo lataROSI a ten sok dalas? Moze to od tego winogrona? Ogarnelam chatke na kurzej lapce.. sernik dochodzi w piekarniku.. mala wstala z 2h drzemki i obiad bedzie.. a po zbieramy sie na ploty do siostry M. A M w robocie i nie wie kiedy wroci..
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ROSI a jak te wymioty wyglądały? Dużo?
|
|
#499 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z tylu kolka i bez problemu nim jezdze po chalupie.
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dużo bardzo dużo jak dla mnie.Chcemy złożyć kołysze i przenieść lozeczko a nie możemy imbusa znaleźć :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Tylko moja raczy czasem spac pierwsza drzemke ok 2 godziny i od razu do wieczora wtedy dziecko "idealne ", tzn na miarę mojej corki nauczyla mnie cieszyc się z pol sloiczka zjedzonego i tylko 3 minutek placzow przed snem 😃 dzis po ok pol godz drzemki zaplakala, ale olalam i pospala dalej.Chwilowo od wczoraj mam nowa metode na Hanki uspokojenie-zlewka (oczywiscie przy jej wspolpracy zyczliwej
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Tż wziął Adriane na spacer pierwszy raz
Już ich niema ponad godzinę, już tyle miejsc odwiedził i na miasto poszedł, ciekawe czy na syrenie nie będzie wracał Ada dwa dni temu powiedziała z 3 razy "mamama ma", a dzisiaj od rana nadawała "tata ta" tak słodko ❤️
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tatuś niech sobie radzi ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- My po obiedzie idziemy na rodzinny spacer we trójkę
|
|
#505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Majka wyślij do nas słońce
bo u nas pochmurno.Cytat:
Ojej współczuje ![]() Cytat:
Super że co raz bliżej zakupu ![]() Cytat:
Mama luzik poleż sobie ![]() Cytat:
Współczuje przymusowej imprezki, ale może być fajnie właśnie na przekór ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53219202]Hehe,podobne momentami mamy córki, od razu raźniej tak w kupie (jak na fb napisalas pod dziecmi z 13tego )Tylko moja raczy czasem spac pierwsza drzemke ok 2 godziny i od razu do wieczora wtedy dziecko "idealne ", tzn na miarę mojej corki nauczyla mnie cieszyc się z pol sloiczka zjedzonego i tylko 3 minutek placzow przed snem 😃 dzis po ok pol godz drzemki zaplakala, ale olalam i pospala dalej.Chwilowo od wczoraj mam nowa metode na Hanki uspokojenie-zlewka (oczywiscie przy jej wspolpracy zyczliwej [/QUOTE]Oj żeby moja podłapała te zlewki od Twojej! 🙏🏻 ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
My w weekend tez zawsze razem, bi ja lubię chodzić, ale dziś wyjątkowo kiepsko się czuję, niewyspana jestem i w brzuchu dziwnie, mąż kazał odpocząć a ja sprzątam, tylko odkurzacz zaczął się przegrzewać ostatnio i chwilowo mam przerwę Jutro razem pójdziemy pewnie
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Szymi pierwszy raz dostał żółtko. Rozmrozilam porcję zupki co zamrozilam i po rozmrozeniu była dużo gęstsza. Widać że smakowalo, ale mały był zdziwiony taka konsystencja. No ale sobie poradzil
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie mama dobija swoimi problemami z ojcem. Nie ma z.nia innego tematu. szkoda ze do mojego brata nr nie pamieta. On bez dzieci ma wiecej mozliwosci jej pomoc ale nie ona woli tylko mnie zadreczac ehh. Nakrzyczalam na nia troche przez tel ze co ja jej poradze to sie rozlaczyla. Ja wiem ze jej ciezko ale kurde nie tylko ja jestem od pomagania na tym swiecie.
|
|
#509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezbyt dokładnie, by trochę grudek było. Dziś zupa ziemniak, marchew, cukinia i brokul + mięsko z indyka i 260ml zjedzone.---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
U nas okazało się, że Zosia zup nie chciała jeść przez korzeń pietruszki (mimo, że dawałam do zupy śladowe ilości), pewnego dnia pietruszki zabrakło i ugotowalam bez, a Mała jadła aż jej się uszy trzęsły. Teraz zupy są jedynie z natką pietruszki i smakują jej w końcu. |
|||
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Od razu czuć łikendem bo taka cisza na wizażu
![]() My się dzisiaj wybieramy jednak do tych znajomych na imieniny, mama zostanie z Filipem i jakby co to zadzwoni iprzyjade (10min drogi autem) ![]() Aż tak dziwnie , już dawno nie byliśmy nigdzie sami...właściwie to nie byliśmy jeszcze na imprezie sami ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wpadlam na to że ogromne ilości wodnistego kataru i rzadkie kupy (dzisiaj zdarzyła się taka aż po plecy) + marudzenie Filipa to mogą być oznaki idących zebów... :brzydal : zobaczymy czy się sprawdzą moje przypuszczenia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

moja wstała po 5, od 6 do 7 pospala i od 7 15 min drzemki ... Nawet umalować sie nie zdążyłam... Teraz lezy na brzuchu z głowa na zabawce i buczy ...
Nie ulał tylko normalnie wymiotował, ale się strachu najadłam, dobrze, że tż był wziąl szybko małego, przechylił a ten rzygał. Matko co za stres, cały groszek wraz z mlekiem wcześniej poszedł. Czy mu cos na żołądku stanęło ? Nie wiem skad te wymioty 
Ślubujemy: 21.10.2017 

:brzydal : zobaczymy czy się sprawdzą moje przypuszczenia