Mamusie lutowe - część II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 15:20   #4951
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ależ wiem Justynka odniosła się do mojej wypowiedzi i dlatego napisałam czemu tak to nazwałam no właśnie powinni mówić co trzeba zrobić w ciąży szkoda właśnie że nie ma takich standardów/ listy i każda powinna robić tak wydruk jest plus zdjęcia z usg plus 4d
no właśnie, nie wiedziałam jak to jest jak się idzie prywatnie to jak widac długość badania o niczym nie świadczy, ale ten wydruk już coś sugeruje

Ja w pierwszej ciąży byłam w zupełnie innej klinice niż teraz, wtedy byłam w Katowicach a nie w moim mieście.Ze wszystkich tych badań mam wyniki na dokładnie takich samych raportach, takie same pola, czcionka- wszystko No i logo FMF. I moja gin zawsze wymaga ksera tych badań do swojej kartoteki

Moja gin nie ma tego certyfikatu, nie ma też tak świetnego sprzętu, ale zawsze sprawdza na badaniach czy wszystko ok, narządy itp. ale ona zawsze informuje pacjentki o możliwości zrobienia dodatkowych badań prenatalnych gdzieś indziej.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:28   #4952
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no właśnie, nie wiedziałam jak to jest jak się idzie prywatnie to jak widac długość badania o niczym nie świadczy, ale ten wydruk już coś sugeruje

Ja w pierwszej ciąży byłam w zupełnie innej klinice niż teraz, wtedy byłam w Katowicach a nie w moim mieście.Ze wszystkich tych badań mam wyniki na dokładnie takich samych raportach, takie same pola, czcionka- wszystko No i logo FMF. I moja gin zawsze wymaga ksera tych badań do swojej kartoteki

Moja gin nie ma tego certyfikatu, nie ma też tak świetnego sprzętu, ale zawsze sprawdza na badaniach czy wszystko ok, narządy itp. ale ona zawsze informuje pacjentki o możliwości zrobienia dodatkowych badań prenatalnych gdzieś indziej.
sama nie wiem jak jest z tą długością badania, ale u mnie tak było a też nastawiałam się, że będzie dłużej za Twoją radą sprawdzałam czy jest na tej liście serce sprawdzał 3 razy i migało na kolorowo to Twoja Pani doktor konkretna kobietka i bardzo dobrze, moja tylko zerka i bazgrze u siebie w papierach tak sprzęt to podstawa na połówkowym dokładniej wychodzi np waga malucha u mnie była ciut większa
wiecie co śniło mi się dziś, że mi wody odeszły obudziłam się w takim stresie taki realny to był sen

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-10-24 o 15:30
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:45   #4953
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
sama nie wiem jak jest z tą długością badania, ale u mnie tak było a też nastawiałam się, że będzie dłużej za Twoją radą sprawdzałam czy jest na tej liście serce sprawdzał 3 razy i migało na kolorowo to Twoja Pani doktor konkretna kobietka i bardzo dobrze, moja tylko zerka i bazgrze u siebie w papierach tak sprzęt to podstawa na połówkowym dokładniej wychodzi np waga malucha u mnie była ciut większa
wiecie co śniło mi się dziś, że mi wody odeszły obudziłam się w takim stresie taki realny to był sen
aaa weśśśś nie mów, aplikuję ten Gynomed i po nim mam takie dziwne cosie,że też już kilka razy się bałam,czy to nie wody. I to wcale nie jest przyjemne:/ Fak, jednak w poprzedniej ciąży miałam większego luza, ale też nic mnie nie pobolewało. Tzn od 27tc mnie pobolewało, ale typowo nerkowe i wszystkie badania to wykazywały, więc przynajmniej wiedziałam z czego to...

a mój małż w pracy:/ wyskoczyło oczywiście niespodziewanie i musimy same pojechać na 60tkę Teścia, on potem dojedzie. Uwielbiam to...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:57   #4954
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

a mój małż w pracy:/ wyskoczyło oczywiście niespodziewanie i musimy same pojechać na 60tkę Teścia, on potem dojedzie. Uwielbiam to...
ufff..... rozumiem może Tż szybko się uwinie bo raczej nie masz wyjścia jechać musisz....jak ja "uwielbiam" wizyty u teściowej może uwaga skupi się na Tusi i jakoś przemkniesz niezauważona, choć Ninki chyba trudno nie zauważyć na tym etapie
współczuje dolegliwości

Stary 2015-10-24, 16:05   #4955
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość

Ja aż się zaczerwieniłam Pazurki i rzęsy to powiem Wam że tak bardziej z lenistwa robię Mam z głowy miesięczny manicure, a rzęski to super sprawa Cały mój mejkap to przemalować się czarna kredką na dolnej powiece i gotowe

Dzięki za kciukasy

My po wizycie synuś waży 700 gram, ułożony był poprzecznie. Widziałam na własne oczy że to na 100% chłopczyk teraz już nie mam wątpliwości Dostaliśmy skierowanie do Krakowa na echo serca do szpitala Ujastek. Na połówkowym lekarz dobrze nie widział dokładnie czy serduszko jest 4 komorowe, na 99% jest ok ale chcemy się upewnić czy nie ma żadnej wady. Za jakieś 3 tygodnie mam iść zrobić krzywą cukrową.
Zaaaazdro! Jakbym miała w okolicy blisko kosmetyczke w rozsadnej cenie to tez bym robila Tylko mam nietanie, a te lepsze budzetowo to glownie Huta lub Prokocim w Krakowie czyli daleeeeko, a chcialabym w odleglosci spacerowej Tak to sama sobie robie hybrydy z siostra (mieszka 5 min ode mnie)

Super, gratuluje wizyty! Duzy chlopak Serduszko napewno bedzie ok , ale fajnie, ze dla spokoju jedziecie zbadac serducho

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Witam z urlopowania w Polsce
Robiłam wczoraj glukozę, nawet znośnie mi się ją piło, myślałam że będzie gorzej. Przed wypiciem 85, po godzinie 115,po 2 godzinach 100, więc chyba jest wszystko ok.
Ustaliliśmy datę ślubu na 30 grudnia. Dziś poszukiwanie obrączek. Masakra z tym moim chłopem, nic nam się nie podoba wspólnie i nic nie zamówiliśmy.. Teście dołożyli tysiaka , więc w sumie można było poszaleć.. Jutro powrót do Niemiec wieczorem, jak do południa nic nie wynajdziemy to nie wiem co zrobię... No i od 3 dni mam nieszczęsną zgagę ehhh...

A to uparciuch

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Nie martw sie ja tez zgagi nie mam. Na pocz mialam :-P nie wierze w przesady.

Ja wlasnie maluje paznokcie :-D jutro rano przed slubem.jeszcze wizyta u endo mnie czeka. Zaczyanm sie troche stresowac ale no jakos to bedzie moze na k. fotke wrzuce jak nie zapomne sobie zrobic :-P

To JUŻ DZISIAJ????

Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze kochana!!!! Oby wszystko poszlo zgodnie z planem! Dawaj znac jak bylo, zdjecia i tak dalej! Cmooook

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
M pojechał �� zostaliśmy sami

WITAJCIE! Witam sie weekendowo i lecimy z TŻem testowac nowy piekarnik i robimy pizze domowa Wczorajsza randka byla tez baaardzo udana

Aha no i pisałąm o tym w klubie, ale napiszę również tu:

Paula i inne dziewczyny - ok mogę zrobić nową część wątku Założyć/zrobić jako tako wypełnić mogę niedługo tj dziś wieczorem (brakuje nam 45 postów do 5000) , ale ładne wykończenia, listy i tak dalej zrobię w pon, bo weekendy głównie spędzam z TŻ i nie chcę długo nad tym siedzieć dzisiaj/jutro, mam nadzieję, że to Wam pasuje

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2015-10-24 o 16:13
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 16:36   #4956
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Zaaaazdro! Jakbym miała w okolicy blisko kosmetyczke w rozsadnej cenie to tez bym robila Tylko mam nietanie, a te lepsze budzetowo to glownie Huta lub Prokocim w Krakowie czyli daleeeeko, a chcialabym w odleglosci spacerowej Tak to sama sobie robie hybrydy z siostra (mieszka 5 min ode mnie)

Super, gratuluje wizyty! Duzy chlopak Serduszko napewno bedzie ok , ale fajnie, ze dla spokoju jedziecie zbadac serducho

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

A to uparciuch

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

To JUŻ DZISIAJ????

Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze kochana!!!! Oby wszystko poszlo zgodnie z planem! Dawaj znac jak bylo, zdjecia i tak dalej! Cmooook

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

WITAJCIE! Witam sie weekendowo i lecimy z TŻem testowac nowy piekarnik i robimy pizze domowa Wczorajsza randka byla tez baaardzo udana

Aha no i pisałąm o tym w klubie, ale napiszę również tu:

Paula i inne dziewczyny - ok mogę zrobić nową część wątku Założyć/zrobić jako tako wypełnić mogę niedługo tj dziś wieczorem (brakuje nam 45 postów do 5000) , ale ładne wykończenia, listy i tak dalej zrobię w pon, bo weekendy głównie spędzam z TŻ i nie chcę długo nad tym siedzieć dzisiaj/jutro, mam nadzieję, że to Wam pasuje

Super ! będzie cudnie Witajcie mamuśki popołudniu ja padam po pracy ale jutro już ostatni dzień uff ... Idę cos ogarnąć zajrzę do was wieczorkiem
Stary 2015-10-24, 17:17   #4957
agaczilla21
Zakorzenienie

My po malych zakupach. Lilka mi prawie zasnęła w drodze powrotnej...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 17:25   #4958
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

amb tak długo czeka się na meble pod zabudowę, na same fronty do mebli czeka się 6 tyg, też myślałam, że zaraz będziemy mieszkać w naszym mieszkanku, a tu taka heca:/
Wrzucę zaraz na k. dzisiejsze zdjęcia brzucha, różnica jest

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Marciar wszystkiego najlepszego na nowej drodze, dużo miłości i zrozumienia
co do obrączek to my mamy takie:
http://www.ak-bizuteria.pl/zlote-obr...s04,id522.html
tylko bez brylancików
Stary 2015-10-24, 17:28   #4959
wykalacka
Zadomowienie

witam popołudniową porą - w końcu piękna złota jesień za oknem

byłam w H&M i poprzymierzałam spodnie, kliknęlam te pierwsze w ciemnym kolorze, bo te przymierzałam, ale kuszą mnie jeszcze te ostatnie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0298018001.html

jak myślicie to nie przegięcie zamowić też tą druga parę???

Jedna to mało, nie?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 17:33   #4960
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

Ja płaciłam 15 zł za krzywą cukrową.
dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że u mnie w podobnej cenie bo już tyle kasy w diag zostawiłam

Jeśli chodzi o obrączki to my mamy takie, oczywiście nie kupowaliśmy tak drogich bo rozrzut cen jest ogromny, najlepiej upatrzyć model i porównywać w sklepach
http://www.sklepjubilerski.com/d/b_o...proba-585-1400
mamy białe złoto bo tylko takie nam się podoba

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 17:33   #4961
agaczilla21
Zakorzenienie

My mamy meble w kuchni po poprzednich wlascicielach...nie widać na nich żadnych rys ani niczego ale ja nie lubię ciemnych mebli...i nie mogę się doczekać jak za kilka lat je zmienimy 😊
Stary 2015-10-24, 17:36   #4962
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Esor

Zakładaj zakładaj ))

Ja póki co jestem tylko na komórce i tu nie dam rady nic więcej zrobić )

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Wykalaczka

Nigdy nie jest za dużo ))

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 17:38   #4963
agaczilla21
Zakorzenienie

A może mi ktos powie czy da się w kom jakos zrobic żeby moc wejść na klub przez aplikacje? Bo ja zawsze wchodzę na pierwsza stronę wątku, klikam link klubu i tak wchodzę a to chwile schodzi nim to wszystko pootwieram...
Stary 2015-10-24, 17:44   #4964
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
witam popołudniową porą - w końcu piękna złota jesień za oknem

byłam w H&M i poprzymierzałam spodnie, kliknęlam te pierwsze w ciemnym kolorze, bo te przymierzałam, ale kuszą mnie jeszcze te ostatnie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0298018001.html

jak myślicie to nie przegięcie zamowić też tą druga parę???

Jedna to mało, nie?
sama mam bardzo podobne z c&a tylko bez rozjaśnień ja bym wzięła drugie musisz mieć na zmianę a jak upierzesz a nie wyschną to wiesz dwie pary to minimum tak myślę
Cytat:
A może mi ktos powie czy da się w kom jakos zrobic żeby moc wejść na klub przez aplikacje? Bo ja zawsze wchodzę na pierwsza stronę wątku, klikam link klubu i tak wchodzę a to chwile schodzi nim to wszystko pootwieram...
chyba się nie da bynajmniej ja przez tel nie umiem wchodzić

Stary 2015-10-24, 17:46   #4965
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

ja mam 2 pary typowo ciążowych i jest ok, ale myślę, że jeszcze z 1 para by się przydała
Stary 2015-10-24, 17:48   #4966
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja mam tylko jedne grubsze leginsy na wyjsciowo. Musze sobie cos sprawić bo niebawem będzie tak zimno ze w cienkich nawet do sklepu nie oblecę 😉
Stary 2015-10-24, 17:49   #4967
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Aga ja też tak wchodzę i nie wiem czy jest inny sposób

Tż dzisiaj wyliczył ile i w jakim czasie możemy mieć dzieci i stanęło na 4 ))

Ciekawe czy po jednym będzie dalej taki chętny na 4 ))

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 17:50   #4968
wykalacka
Zadomowienie

to chyba problem rozwiązany
Stary 2015-10-24, 17:52   #4969
agaczilla21
Zakorzenienie

Paula to Twój tz ma długofalowe plany 😉 ja to juz powoli dumam nad czymś anty bo z moją płodnością to bardzo szybko bym w kolejnej ciąży była...a juz bym chyba nie wyrobiła...
Stary 2015-10-24, 17:58   #4970
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

aga, ale zobacz, jaką jesteś młodą mamuśką i będziesz szybko miała odchowane dzieci i z mężem będziecie mieli wtedy czas tylko dla siebie
Stary 2015-10-24, 18:01   #4971
agaczilla21
Zakorzenienie

No mając 40 lat będę miała dzieci w wieku 18, 17 i prawie 15 😉 zacznie się życie 😊

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Mloda owszem jestem tylko staro wyglądam...
Stary 2015-10-24, 18:02   #4972
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

no właśnie super, a ja będę miała 11letniego syna i jakiegoś młodszego brzdąca, to różnica jest

co Ty za głupoty opowiadasz!

Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona
Czas edycji: 2015-10-24 o 18:03
SzczesliwaNarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:04   #4973
figa84
Zakorzenienie

co ta ciąża robi z człowiekiem.... zachciało mi się bigosu :/
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:05   #4974
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

też bym zjadła
Stary 2015-10-24, 18:05   #4975
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja jutro gotuje rosół no tak mi ostatnio posmakował...no i ja uwielbiam wszelkie warzywa ugotowane w rosole 😉
Stary 2015-10-24, 18:08   #4976
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Aga ja też tak wchodzę i nie wiem czy jest inny sposób

Tż dzisiaj wyliczył ile i w jakim czasie możemy mieć dzieci i stanęło na 4 ))

Ciekawe czy po jednym będzie dalej taki chętny na 4 ))
ha mojemu się 3 marzy, ale ja odpuszczam kolejną ciążę, mam dość strachu z poprzedniej, w tej ciut lepiej ze strachem, ale za to gorzej znosze :/

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Ja jutro gotuje rosół no tak mi ostatnio posmakował...no i ja uwielbiam wszelkie warzywa ugotowane w rosole 😉
rosół to jest jedna z nielicznych zup, która mi nie wychodzi... a to bez smaku, a to nie klarowny u mnie lepiej smakują wywary na zupy
Stary 2015-10-24, 18:09   #4977
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Paula to Twój tz ma długofalowe plany 😉 ja to juz powoli dumam nad czymś anty bo z moją płodnością to bardzo szybko bym w kolejnej ciąży była...a juz bym chyba nie wyrobiła...
młodziutka jesteś będziesz miała czas dla siebie jak dzieci odchowasz a ja dopiero idę w pieluchy tylko mi to pasuje może jeszcze jakieś studia podyplomowe bym chciała zrobić i mogę dzieci wychowywać
Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
aga, ale zobacz, jaką jesteś młodą mamuśką i będziesz szybko miała odchowane dzieci i z mężem będziecie mieli wtedy czas tylko dla siebie
dokładnie masz racje
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
a to coś dziwnego ? nie jadasz zwykle bigosu ?

Stary 2015-10-24, 18:10   #4978
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
my sałatkę warzywną robimy, właśnie TŻ sie zachciało

Ja jak będę miała 40 lat będę mieć najprawdopodobniej 1 dziecko lat 8
Stary 2015-10-24, 18:12   #4979
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

a to coś dziwnego ? nie jadasz zwykle bigosu ?
jadam, tylko że mi się od rana tyle rzeczy zachciało.... może nie będę listy pisać, coby nikomu ślinka nie ciekła ;-)

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
my sałatkę warzywną robimy, właśnie TŻ sie zachciało

Ja jak będę miała 40 lat będę mieć najprawdopodobniej 1 dziecko lat 8
sałatkę warzywną uwielbia moja córa, co i rusz się dopytuje kiedy zrobimy, obiera potem warzywa, niektóre kroi i doprawia, a potem wcina jakby nigdy nic nie jadła ;-)
Stary 2015-10-24, 18:12   #4980
esor
Mamusia Luty 2016

Dziewczyny, pizza wlasnie sie piecze ! wyglada i pachnie bosko

Od sprzątania i działań w kuchni rozbolał mnie krzyż... Także zjem i sie położę, a jak odpocznę to zajmę sie nowym wątkiem

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości