Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 22:01   #571
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

hej Dziewczyny

chciałam tylko napisać, że trochę niemiło mi się czyta teksty o ćwierkaniu o dobrych nawykach, albo że nie mam pojęcia o prawdziwym macierzyństwie wiem, że to po cześci w żartach, ale jak to mówią-w każdym żarcie jest ziarnko prawdy i coś czuje, że część z Was może tak myśleć i odnoszę czasem wrażenie, że jesteście poirytowane tym co mówię o Alicji. Zauważyłam, że na forum w lepszym tonie jest wieczne narzekanie.
Nie chciałam odbierać tego personalnie ale kilka razy już to zauważyłam i w końcu musiałam to powiedzieć..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:01   #572
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
A czemu Szymek miał zaleconą rehabilitację? Bo chyba raczkowanie i chodzenie w normie bardzo...
Ja podobno nie raczkowalam, zaczęłam chodzić tydzień po pierwszych urodzinach, szykuję się na to, że z Zosią będzie podobnie, bo podnosi dupke i coś tam próbuje z nią robić, ale wkurza się strasznie przy okazji 😀
Obnizone napięcie. Wcześniej niby wzmożone Możliwe ze dzięki rehabilitacji to raczkowanie.
Wiesz że raczkowanie niby jest b.wazne, związane z koordynacja i nawet coś z pisaniem czy wzrokiem i nawet ważne jest czy naprzemiennie czyli lewa reka w przód i prawa noga w przód czy coś w ten deseń.
Stary 2015-10-24, 22:04   #573
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super prezent! Wrzuć jutro zdjęcia! 😊
Ok postaram się

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ze starszym jezdzilismy na rehabilitację. Nie pamietam jak bylo z siedzeniem. Raczkowanie
jak skonczyl 9 m-cy. Chodzenie - tydzien przed skonczeniem 14 m-cy

Bo sie doluje. Jak się pierdzieli to wszystko :/ Wcześniej się tak nie martwilam

Moj zazwyczaj spi na lewym boczku tak w 70% syt. Wzw moglismy miec juz po 13 października ale nie miałam do tego głowy. Mogłam na wtorek zapisać. Moze jeszcze sie uda

Goczek - cieszę się że u Was dobry dzień

Hanka - fajny prezent
U nas wyznaczają termin kolejnego szczepienia na wizycie od razu. Mam nadzieje ze coś ruszy do tej pory ten mój zdziabek z tym rozwojem. Martwię się teraz ze nie chce mi gadać, ale ze słuchem to on raczej problemu nie ma, słyszy szept na pewno bo wypróbowałam kilka razy.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:04   #574
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Obnizone napięcie. Wcześniej niby wzmożone Możliwe ze dzięki rehabilitacji to raczkowanie.
Wiesz że raczkowanie niby jest b.wazne, związane z koordynacja i nawet coś z pisaniem czy wzrokiem i nawet ważne jest czy naprzemiennie czyli lewa reka w przód i prawa noga w przód czy coś w ten deseń.
No i to by się zgadzało, bo ja do tej pory nie wiem która ręką prawa, a która lewa... Nie mówiąc już o braku koordynacji 😜 a całe życie zwalalam to na roztrzepanie, a tu wszystkiemu winien brak raczkowania! 😀
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:05   #575
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Mysle, że do obcych ma większy respekt, a mamie można wejść na głowę moja tez iniech słucha jak mnie nie ma bardziej Mają

Co wy z tymi dziwolagami, to, że ktoś inaczej robi nie znaczy, że gorzej lub lepiej jedni kładą wcześniej, drudzy później swoje dzieci, nikt nikomu nie narzuca.

Maciek dołączył do dzieci stojących na nóżkach, jeszcze nie pewnie, ale się podciagnal
Brawo dla Maćka,
tylko uwazaj żeby nie poszedl za Tobą na te studia to chyba jednak genetyczne takie umiejętności.

MAJKA, nie martw sie Julka małą ruchliwoscia, nawet u nas są dzieci,ktore nie pelzaja np. Mojej powoli idzie z "gadaniem".

Cytat:
Tak, dziś zmiana czasu. W wiadomościach mówią, że dziś śpimy dłużej, a Tz na to: no ale chyba nie my 😀
😀

Viola, już wieczór, Panny śpią i teraz mamy okazję odpocząć trochę od macierzynstwa.
Ja zaraz pójdę spać w ramach odpoczynku, bo Tz Rambo ogląda 😒

Koperco, trzymam kciuki za rozkręcenie biznesu, wrzuć na grupę jakieś swoje wyroby, może znajdziesz pierwszych klientów 😀

Black, Rosi, alkohol robi z ludźmi straszne rzeczy. Moim zdaniem powinien być zakazany na równi z narkotykami, rozbił nie jedną rodzinę i skrzywdził wiele osób. Dlaczego jedne używki są ok, a inne juz bee? Akcyza za duże zyski do skarbu państwa przynosi...
hehe,dobry zart meza 😀 bedziemy miec za to dluzszy dzien, więcej czasu na ogarnianie np.

BLACK, ROSARIO mam nadzieje, ze poukłada sie z czasem w Waszych rodzinach, na leczenie sie ojcowie zdecyduja.wspolczuje i mam nadzieje,że jak się wygadalyscie, to będzie Wam lzej choc ociupine.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:09   #576
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

chciałam tylko napisać, że trochę niemiło mi się czyta teksty o ćwierkaniu o dobrych nawykach, albo że nie mam pojęcia o prawdziwym macierzyństwie wiem, że to po cześci w żartach, ale jak to mówią-w każdym żarcie jest ziarnko prawdy i coś czuje, że część z Was może tak myśleć i odnoszę czasem wrażenie, że jesteście poirytowane tym co mówię o Alicji. Zauważyłam, że na forum w lepszym tonie jest wieczne narzekanie.
Nie chciałam odbierać tego personalnie ale kilka razy już to zauważyłam i w końcu musiałam to powiedzieć..
Po prostu Ci zazdroscimy - nie dziw się - masz córeczkę aniołka. A jeśli poczułas się kiedyś z mojej strony urazona to przepraszam. Czasem jak ma się gorszy dzień to się napisze co się myśli po prostu. Wierz mi ze gdybyś była po drugiej stronie też byś zazdroscila. Buziaki! :-*

Stary 2015-10-24, 22:10   #577
Majka232
Zakorzenienie

Goczek - Julo tylko z zębami się wyrwał szybko i z wzrostem (spimy w pajacach r.80). Reszta słabo
Stary 2015-10-24, 22:11   #578
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
hej Dziewczyny

Tekst z brakiem pojęcia o prawdziwym macierzyństwie jest mój. I to żart był oczywiście, bo później dodałam, że każda z nas wymarzyla sobie takie macierzyństwo jak Twoje, ale rzeczywistość wszystko zweryfikowala. Dlatego my mamy prawdziwe, a ty wymarzone. I to w żaden sposób nie jest złośliwe określenie. Zazdrości może jest w tym trochę, ale takiej pozytywnej, bo kto by nie chciał mieć tak grzecznego szkraba? Madzia, za bardzo wzięłas to chyba do siebie, albo sama czujesz się "inaczej" wśród wiecznie narzekajacych, zmęczonych i niewyspanych mamusiek 😃

Ja też jestem za kształtowaniem dobrych nawyków, btw. Zosia chodzi spać po 19 i pilnuje tego. Ale jeśli ktoś ma inne zdanie to ok, nie u każde "zdrowe nawyki" się sprawdzają.
Stary 2015-10-24, 22:13   #579
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dziś zmiana czasu. W wiadomościach mówią, że dziś śpimy dłużej, a Tz na to: no ale chyba nie my 😀
😀

Viola, już wieczór, Panny śpią i teraz mamy okazję odpocząć trochę od macierzynstwa.
Ja zaraz pójdę spać w ramach odpoczynku, bo Tz Rambo ogląda 😒

Koperco, trzymam kciuki za rozkręcenie biznesu, wrzuć na grupę jakieś swoje wyroby, może znajdziesz pierwszych klientów 😀

Black, Rosi, alkohol robi z ludźmi straszne rzeczy. Moim zdaniem powinien być zakazany na równi z narkotykami, rozbił nie jedną rodzinę i skrzywdził wiele osób. Dlaczego jedne używki są ok, a inne juz bee? Akcyza za duże zyski do skarbu państwa przynosi...
hahaha no racja Dla nas ta zmiana czasu to nie na rękę bo zamiast o 7 wstawanie się zacznie o 6 haha
A co do alkoholu tak samo myślę...
Cytat:
Hmm... tż podobno w ogóle nie raczkował, tylko się kulał a w wieku 8 m już chodził przy meblach a koorodynacje ma super. Choć ma dyslekcje i coś, że niby człowiek ma jedną półkule bardziej aktywną a on ma obydwie tak samo, co mu na dobre wychodzi
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53222709]Brawo dla Maćka,
tylko uwazaj żeby nie poszedl za Tobą na te studia to chyba jednak genetyczne takie umiejętności.

MAJKA, nie martw sie Julka małą ruchliwoscia, nawet u nas są dzieci,ktore nie pelzaja np. Mojej powoli idzie z "gadaniem".

hehe,dobry zart meza 😀 bedziemy miec za to dluzszy dzien, więcej czasu na ogarnianie np.

BLACK, ROSARIO mam nadzieje, ze poukłada sie z czasem w Waszych rodzinach, na leczenie sie ojcowie zdecyduja.wspolczuje i mam nadzieje,że jak się wygadalyscie, to będzie Wam lzej choc ociupine.[/QUOTE]
Mój niby zaczął pełzać, ładnie mu szło i nagle z dnia na dzień znowu przestał eh....
A co do ojca, on już był na tylu odwykach, że chyba nic mu nie pomoże ;/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:13   #580
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - nawyki sa ważne. Sama tak uważam ale to dziecko w większym stopniu decyduje czy uda się je wprowadzić w życie. Taka prawda. Ja gdybym miala az tak spokojne i śpiące dziecko to bym sie martwiła czy wsztstko z nim ok. Taka durna moja natura :banghead:
Stary 2015-10-24, 22:17   #581
violka848
Zakorzenienie

Madzia podpisuję sie w pełni pod słowami Hani ! Masz wspaniałą córkę, a nam czasemnerwy puszczają...
Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Po prostu Ci zazdroscimy - nie dziw się - masz córeczkę aniołka. A jeśli poczułas się kiedyś z mojej strony urazona to przepraszam. Czasem jak ma się gorszy dzień to się napisze co się myśli po prostu. Wierz mi ze gdybyś była po drugiej stronie też byś zazdroscila. Buziaki! :-*

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Goczek cieszę się bardzo że miałaś dzień matki 😘
Hania świetny prezent
Jeju za dużo nas tutaj i się tylko nakręcamy może, bo każde dziecko jest inne jak to się mówi, miejmy nadzieje ze zaraz wszystkie w umiejętnościach się zrównają w miarę..
Stary 2015-10-24, 22:18   #582
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Mysle, że do obcych ma większy respekt, a mamie można wejść na głowę moja tez iniech słucha jak mnie nie ma bardziej Mają

Co wy z tymi dziwolagami, to, że ktoś inaczej robi nie znaczy, że gorzej lub lepiej jedni kładą wcześniej, drudzy później swoje dzieci, nikt nikomu nie narzuca.

Maciek dołączył do dzieci stojących na nóżkach, jeszcze nie pewnie, ale się podciagnal
brawo Maciuś ! 👏

Cytat:
Rebus?

😂

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53222379]Ja tesknie Taka pozytywną i spokojną duszą jesteś i kciuki trzymam mega mocno za rozkręcenie interesu,mi sie Twoje rękodzieła bardzo podobają,np.ta maskotka,którą się córeczka bawiła, co pisałaś ze pierwsze Twoje dzieło.

Moja córka dziś dzień matki i ojca urządziła zero płaczow, ze 2razy krzyknęła przy ubieraniu, 2 spokojne drzemki- 2h i ok 30minut i spać poszła o 20:30 bez wydziwiania żadnego. śniadanko małe i pół słoika jarzynek na obiad zjadła,owoców pociumkala kilka łyżeczek, no szczęśliwa jestem jutro jedziemy.na wies, to se może powydziwiac przy babci, pozwalam 😀 babcia sobe powspomina syna, że "caly tatus" hehe. Chyba szpinaku jutro jej dam spróbować, skoro ona tak zielone jarzynki lubi. Ja szpinaku daaawno nie jadłam,bo dawniej mega nie lubiłam, potem ciut sie przekonałam, ale mój TZ nie cierpi,to mi sie nie chce samej. Jak jej posmakuje to tatuś będzie kanapki jadł na obiad, a my szpinaczek

Hanka ma ubaw w kąpieli,bo polewam ją wodą z kubeczka tak powoli,a ona próbuje wodę złapać jak sznurek 😁[/QUOTE]

oo musze tak spróbować mój póki co cieszy się do żółtej kaczuszki :P
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:19   #583
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
hej Dziewczyny

Oj tam oj tam. Chyba za bardzo bierzesz do siebie. Tez napisalas ze dziwne dla ciebie klasc pozno dziecko 😉 mozna by pomyslec ze masz z tym jakis 'problem' 😉

Tak zupelnie serio to ja z kolei czasem mam wrazenie, delikatne takie, ze trochu nie rozumiesz mam tych dzieci niegrzecznych bardziej 😊

Wiesz przyznam szczerze ze nie tyle irytacja co zazdrosc u mnie jest odczuwana.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:24   #584
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam. Chyba za bardzo bierzesz do siebie. Tez napisalas ze dziwne dla ciebie klasc pozno dziecko 😉 mozna by pomyslec ze masz z tym jakis 'problem' 😉

Tak zupelnie serio to ja z kolei czasem mam wrazenie, delikatne takie, ze trochu nie rozumiesz mam tych dzieci niegrzecznych bardziej 😊

U mnie jeszcze niedowierzanie, że takie grzeczne dzieci jak Ala istnieją. Czasem rozmawiamy z Tz o tym, że ktoś ma grzeczne dziecko.. Tz mowi, że nie wierzy w to, bo grzeczne dzieci są jak Yeti, wszyscy mówią, że istnieją a jeszcze nikt ich nie widział 😜😜 Muszę mu Alę pokazać 😀
Stary 2015-10-24, 22:25   #585
gossip_girl21
Zakorzenienie

Witam się z sypialni, córa śpi, a ja siedzę i modlę się by już poszli.... Serio mogliby się domyślić ze małe dziecko to się nie imprezuje do późna....😏
Jeszcze ja będę musiała wstawać w nocy a oni będą słodko spac....
Byłam ich upomnieć bo mi dziecko budza... Jak zwykle impreza ze ja z dzieckiem w innym pokoju a tatuś się świetnie bawi... Ani kropli nie piję jeśli pije mój mąż, wyznaje zasadę ze jedno zawsze musi być trzeźwe, chyba że byśmy w pl byli i dziecko pod czyjas opieka... Choć i tak w Polsce nie piłam.... Wqurwia mnie to....
Jutro muszę powaznie z mezem pogadać, gdzie tu sprawiedliwość....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:29   #586
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze niedowierzanie, że takie grzeczne dzieci jak Ala istnieją. Czasem rozmawiamy z Tz o tym, że ktoś ma grzeczne dziecko.. Tz mowi, że nie wierzy w to, bo grzeczne dzieci są jak Yeti, wszyscy mówią, że istnieją a jeszcze nikt ich nie widział 😜😜 Muszę mu Alę pokazać 😀
Haha no serio. O moim tez mowia ze grzeczny a on w gosciach to jo. Powsinoga.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Witam się z sypialni, córa śpi, a ja siedzę i modlę się by już poszli.... Serio mogliby się domyślić ze małe dziecko to się nie imprezuje do późna....😏
Byłam ich upomnieć bo mi dziecko budza... Jak zwykle impreza ze ja z dzieckiem w innym pokoju a tatuś się świetnie bawi... Ani kropli nie piję jeśli pije mój mąż, wyznaje zasadę ze jedno zawsze musi być trzeźwe, chyba że byśmy w pl byli i dziecko pod czyjas opieka... Choć i tak w Polsce nie piłam.... Wqurwia mnie to....
Wiesz powiem szczerze ze dla mnie takie imprezowanie przy dziecku malym w domu niebardzo. Zleza sie chlopy i chleja i budza wlasnie. Ja bym sie nie zgodzila.
Tez wyznaje zasade ze jedno trzezwe. Jedno piwko max.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-24, 22:30   #587
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to by się nie odważył kolegów zaprosić i imprezy robić. Wie, że zemsta byłaby straszliwa.
A co do Twojej zasady i picia to u nas jest dokładnie tak samo. Jedno musi być w razie draki w stanie poprowadzić samochód, zresztą mnie do alko nie ciagnie, od skończenia kp wypiłam może ze 2 piwa i to typu radler (2%). Tz tez pije od wielkiego dzwonu, wiec właściwie problemu nie ma.
Stary 2015-10-24, 22:32   #588
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Matulu, nie zazdroszczę Ci. Ja to bym pewnie wlazła do nich i z ryjem, że koniec imprezy dziecko śpi itp. itd. i że jak chcą sobie urządzać imprezy to gdzie indziej a nie w domu w którym jest małe dziecko, ale ja to ja Nawet bym nie pozwoliła na imprezę w domu, jakby tż mi o tym powiedział z góry bym mu wybiła to z głowy i kazała odwoływac kolegów.

Stary 2015-10-24, 22:34   #589
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Niefajne są takie momenty
ale niestety czasem występują :/
Juz śpi?

Wow. Brawa dla Maćka.
Moj to kręci sie wokol wlasnej osi i przez przypadek ciut w tył przesuwa. Dupki nie podnosi. Jak trzymam pod paszki to na nóżkach się nie trzyma. Powinnam isc na szczepienie. Może na wtorek zapisze. Pewnie rehabilitacja nas czeka. Za 3 dni konczymy 7 m-cy

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Udalo się przetrzymac gościa i kapiel była przed 20. Nie bylo problemu bo spał 45 min ok.17. Dzis 2 drzemki. W sumie 2h15min. To juz spoko.
Nie martw się, kolega Mai np. Zaczął chodzić mając ponad 18m, a jest mega żywiołowy i bystry, tylko tak zaczął i juz, każdy ma inaczej.

Cytat:
Tak mam. Ona nie chce sluchac jak mama marudzi. Kloci sie duzo. Niezle z niej ziolko. Popala papierosy. Ma niecale 16lat. Ale co moglo z takiej patologii sie wykluc? Sama zaczelam jarac jak mialam 16lat.

Majka moj ma czesto proste nogi. Bardzo prostuje. Trzymany pod paszkami ma sztywne. Tez sie martie ehhh...
Hej ja miałam 15 lat jak zaczelam, a rodzina wcale nie patologiczna inne używki tez probowalam, z tego dumna nie jestem, a Maja by miała szlaban dozywotni jakby coś jej przyszło do glowy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:34   #590
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

NIEZAWSZE -brawo dla Maćka

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:34   #591
Majka232
Zakorzenienie

Dziewczyny nie ma niegrzecznych niemowląt. One nie wiedzą co to znaczy. Sa mniej lub bardziej spokojne
Stary 2015-10-24, 22:36   #592
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, kolega Mai np. Zaczął chodzić mając ponad 18m, a jest mega żywiołowy i bystry, tylko tak zaczął i juz, każdy ma inaczej.

Hej ja miałam 15 lat jak zaczelam, a rodzina wcale nie patologiczna inne używki tez probowalam, z tego dumna nie jestem, a Maja by miała szlaban dozywotni jakby coś jej przyszło do glowy
Ja nigdy nic oprocz fajek i alko.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Dziewczyny nie ma niegrzecznych niemowląt. One nie wiedzą co to znaczy. Sa mniej lub bardziej spokojne
Haha majka siedz cicho! Moj jest wredziulec pospolity! 😉 ;*
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-24, 22:37   #593
Majka232
Zakorzenienie

Ja papierosa spróbowałam majac chyba 20kilka lat. Innych używek brak. Tylko alko

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Black - moj to ostatnio jęczydupka i tyle hehe
Stary 2015-10-24, 22:39   #594
blackberry89
Zakorzenienie

Laski jakich tamponow uzywacie? Sory takie tematy zarzucam ale ja podpaskowa bylam bo mialam obfite okresy i tampony nie dawaly rady. I kupilam ob ale wsadzic toto jak to takie tępe jest eh. Nie poszlo mi.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Ja papierosa spróbowałam majac chyba 20kilka lat. Innych używek brak. Tylko alko

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Black - moj to ostatnio jęczydupka i tyle hehe
Moj wlasnie tez jeczydlo straszne. Ehh. Oby to zeby byly i minelo.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-24, 22:39   #595
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Madzia podpisuję sie w pełni pod słowami Hani ! Masz wspaniałą córkę, a nam czasemnerwy puszczają...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Goczek cieszę się bardzo że miałaś dzień matki 😘
Hania świetny prezent
Jeju za dużo nas tutaj i się tylko nakręcamy może, bo każde dziecko jest inne jak to się mówi, miejmy nadzieje ze zaraz wszystkie w umiejętnościach się zrównają w miarę..
Tez mam taką nadzieję. Oby wszystkie nasze dzieciaczki rosły zdrowo a my bez stresowo je wychowywaly

Cytat:

U mnie niestety też, przyznaje się bez bicia. Chciałabym czasem żeby moje dziecko sobie tak ładnie spało

Stary 2015-10-24, 22:40   #596
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem mam wątpliwości co do tej niemowlecej niewinności... 😝 wydaje mi się, że pewne rzeczy z premedytacją Gagatek robi, najbardziej rozbraja mnie krzyk, później cisza i obserwacja mojej reakcji 😀
Stary 2015-10-24, 22:40   #597
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
dzięki Kochana, ale nie przypominam sobie żadnych takich słów od Ciebie

Cytat:
Tekst z brakiem pojęcia o prawdziwym macierzyństwie jest mój. I to żart był oczywiście, bo później dodałam, że każda z nas wymarzyla sobie takie macierzyństwo jak Twoje, ale rzeczywistość wszystko zweryfikowala. Dlatego my mamy prawdziwe, a ty wymarzone. I to w żaden sposób nie jest złośliwe określenie. Zazdrości może jest w tym trochę, ale takiej pozytywnej, bo kto by nie chciał mieć tak grzecznego szkraba? Madzia, za bardzo wzięłas to chyba do siebie, albo sama czujesz się "inaczej" wśród wiecznie narzekajacych, zmęczonych i niewyspanych mamusiek ��

Ja też jestem za kształtowaniem dobrych nawyków, btw. Zosia chodzi spać po 19 i pilnuje tego. Ale jeśli ktoś ma inne zdanie to ok, nie u każde "zdrowe nawyki" się sprawdzają.
wiem, że żart ale tak się poczułam, że nic nie wiem o wychowaniu dzieci faktycznie, czasem nie odnajduje się w wątkowych narzekaniach i się zastanawiam czy ze mną wszystko ok, jak czytam rano "u nas nocka spoko-3 pobudki" a dla mnie nocka z 1 pobudką to już średnia nocka
dziś tak tez Cashmere napisała więc i ją rozumiem

Cytat:
Madzixx - nawyki sa ważne. Sama tak uważam ale to dziecko w większym stopniu decyduje czy uda się je wprowadzić w życie. Taka prawda. Ja gdybym miala az tak spokojne i śpiące dziecko to bym sie martwiła czy wsztstko z nim ok. Taka durna moja natura :banghead:
Ala już nie jest tak śpiąca jak kiedyś, przestawia się już chyba na dwie drzemki. A i nie powiedziałabym, że jest spokojna, bo jest żywiołowa i też potrafi zaprotestować, bardziej chodzi o grzeczność, sama się zajmie, jak coś jej nie pasuje to łatwo to można "okiełznać"

Cytat:
Oj tam oj tam. Chyba za bardzo bierzesz do siebie. Tez napisalas ze dziwne dla ciebie klasc pozno dziecko �� mozna by pomyslec ze masz z tym jakis 'problem' ��

Tak zupelnie serio to ja z kolei czasem mam wrazenie, delikatne takie, ze trochu nie rozumiesz mam tych dzieci niegrzecznych bardziej ��

pewnie, ze nie rozumiem, tzn staram się ale jak się tego nie przeżywa to tak na sucho też inaczej..
Ja wielokrotnie pisałam, że podziwiam mamy niegrzecznych dzieci

Cytat:
U mnie jeszcze niedowierzanie, że takie grzeczne dzieci jak Ala istnieją. Czasem rozmawiamy z Tz o tym, że ktoś ma grzeczne dziecko.. Tz mowi, że nie wierzy w to, bo grzeczne dzieci są jak Yeti, wszyscy mówią, że istnieją a jeszcze nikt ich nie widział ���� Muszę mu Alę pokazać ��
hehe zapraszamy do nas
to tak u nas było odwrotnie, my myślelismy, że mamy przeciętnie grzeczne dziecko, dopiero wizaż i opinie osób z rodziny i znajomych nam uzmysłowiło, że jednak jest ponad przeciętnie

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-10-24 o 22:43
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 22:42   #598
Hanka20
Zakorzenienie

GOSSIP zaproponuj panom przenosiny imprezy do jakiegoś pubu czy gdzieś, jeśli nie mają ochoty jeszcze kończyć. W domu takie imprezy to nie dla mnie przy małym dziecku.

Stary 2015-10-24, 22:44   #599
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mam. Ona nie chce sluchac jak mama marudzi. Kloci sie duzo. Niezle z niej ziolko. Popala papierosy. Ma niecale 16lat. Ale co moglo z takiej patologii sie wykluc? Sama zaczelam jarac jak mialam 16lat.
Wierz mi, że w tym wieku 90% młodziezy popala Znałam wielu z dobrej rodziny a paliło Ja też w szkole sredniej popalałam ale tylko chwilkę, o dziwo moja mama przyznała się, ze też w wieku 16 lat próbowała i że to normalne

Stary 2015-10-24, 22:48   #600
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nic oprocz fajek i alko.[COLOR="Silver"]
Ja próbowałam jeszcze trawę ale też nic z tego nie było bo jak wyżej - nie umiem się zaciągać
A i faje wodna palilam kilka razy ale czy ja wiem czy to uzywka?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości