Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 23:47   #1051
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Dobranoc
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 01:06   #1052
hariett
Zadomowienie

Ja też na mieście często spotykam Jedo i w sumie dużo ich na olx i tym podobnych stronach jest. Mam nadzieję że się nam Jedulce sprawdzą
My dziś pojechaliśmy do Tesco, myślałam coś kupić dla małego, ale albo było to droższe niż w internecie, albo zły rozmiar, albo mały wybór i nic nie kupiliśmy.

Dobranoc!

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 01:23   #1053
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja dzisiaj tez kupilam troche ciuszkow moze jutro porobie fotki takie slodkie te male ubranka ze sie nie moge powstrzymac :P
I widzialam fajny spiworek w 5.10.15 w gwiazdki I chyba go kupie tylko moze poczekam jeszcze do listopada, moze go przecenia
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 07:32   #1054
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O widzę że zmiana Czasu pozytywnie wpłynęła na wszystkie mamy

Dzień dobry
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 07:51   #1055
mojakaren
Zakorzenienie

dzień dobry

ja już na nogach, zaraz robię jajecznicę i śmigamy do Ikei

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 07:55   #1056
tygrysek83
Zadomowienie

Oj ta zmiana czasu. Moje dziecko jej nie zauważyło Dzis pobudka przed 6 nowego czasu.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 08:00   #1057
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Witamy się i my zjadlam śniadanie i leze i patrzę co ta moja córka robi. Takich cudów to ona jeszcze nigdy nie odstawiala. Cały brzuch faluje na prawo i lewo aż momentami robi się nieprzyjemnie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 08:17   #1058
kasia01987
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki ja wkońcu jak co roku nie wiem która jest godzina...
Gratulacje tygodni

a wracając do aplikacji o ciąży..mam ich chyba za dużo zainstalowane i najśmieszniejsze że nie w każdej wylicza na ten sam tydzień i bądź tu mądry
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 08:43   #1059
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kamilka to będziesz miała w domu nową maszynę eh faceci powinni częściej sprzatac z tego wynika
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kamilka mąż musi częściej sprzątać

Miał jechać wczoraj ale usiadłam przy necie i wybrałam sobie odkurzacz- z dobrym filtrem zmywalnym, względnie cichy i w ogóle...
Teraz niech tatuś szaleje
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Oj facetowi można mówić i mówić że odkurzacz dziadowski ale jak się sam przekona to jak widać decyzja o kupnie od razu... Ah ci mężczyźni...

Mój mnie ostatnio wkurzył, bo od kilku dni czuje się gorzej, brzuch się spina zbyt często, ale też miałam dużo pracy za sobą. mówię mu że znów mam brzuch napięty a on do mnie że coś dzisiaj też ma brzuch wzdęty
Teraz to mnie bawi ale wtedy tak się wnerwiłam,.. już krzyknęłam że jak mi wody odejdą czy zaczną się skurcze to też chyba do niego nie dotrze powaga sytuacji....

Ale widzę że się przejął, jak ochłonęłam to mi wytłumaczyłam że takie skurcze są niebezpieczne i że jakbym pojechała na IP to pewnie by mnie zatrzymali... Dopiero dotarło, że czasami oczekuje od niego innej reakcji... Czasami też mi smutno że mało przeżywa moja-naszą ciążę...
jest kochany ale chyba większość facetów ma dystans do tego co nie znane....
Bo to zwykle dlatego- że by siedzimy czytamy i dowiadujemy się co i jak... Oni tego nie robią. I skąd ma chłop wiedzieć co znaczy że brzuch się stawia Dokładnie to samo jest z moim... Trzeba im to wytłumaczyć o co chodzi... i że to wcale nie jest takie do końca bezpieczne jak dzieje się zbyt często. Wtedy dociera...

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ewusia tez mam taka nadzieje. Pojechalismy do tego sklepu, tz oczywiscie jechal z nastawieniem i tak dzisiaj kupimy wozek, wiec kupilismy jedo fyn z fotelikiem maxi cosi cabrio
super
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A co do facetów i ich sprzątania to ja nie mam z tym problemów pod tym względem to możecie mi zazdrościć, bo nie odkurzam, nie myje łazienki, okien i podłogi. Nie zmieniam pościeli i rzadko myje gary A jak myje gary już to on robi obiad jedyne co robię w domu to kurze ścieram, kwiatki podlewam i prasuje [COLOR="Silver"]
Jestem zazdrosna
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kamilka, jak bylam w c&a widzialam body i inne ubranka dla wczesniakow, juz od rozmiaru 40 w razie gdyby (tfu, tfu) to mozna tam cos kupic.
Dzięki... Choć pewnie część kupię w sklepie w ICZMP a część przez neta- jak już będzie potrzeba i wiadomo jaki rozmiar... bo nie sądzę żeby TZ miał czas za tym jeździć potem- zresztą wolę żeby do mnie przyjechał a nie po galeriach latał....

To co mnie jeszcze zastanawia to tam chyba matek nie trzymają zbyt długo przy wcześniaku tylko wypisują jak jest wszystko ok... I pozostaje hotel przyszpitalny. Nie wyobrażam sobie tam nocować po porodzie
Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko ja mam schize jeśli chodzi o sierść....mój amstaff sypie się jak niewiem:/ na szczęście dziś zaczęli robić ogrodzenie w naszym domku więc około 2 tygodnie i ląduje na podwórku^^...ale wtedy będe za nim tęsknić a Ty jakiego masz psiurka??
Mój jak jest w ogrodzie u mamy to sam się wyprowadza na spacery- a takie psisko ganiające wolno.... Zaraz sąsiedzi dzwonią...
To wyżeł
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
- najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka, to za pasażerem, z tyłu (już tu dziewczyny wspominały. Niby najbezpieczniej jest za kierowcą, ale tu chodzi o otwieranie drzwi i pakowanie dziecka, przy ruchu prawostronnym, jak pakujesz dziecko za kierowcą, to manewrujesz nim od strony ulicy - niebezpieczne)

- NIE poleca się żeby mama jeździła z dzieckiem z tyłu (a zawsze myślałam, że trzeba!), a jak już musi, to ona siedzi za kierowcą, a dziecko za pasażerem, nie matka obok dziecka, bo np. zdarzyło im się, że mieli przypadek, gdzie w momencie wypadku dziecko dostało z łokcia w głowę od matki :/ )

- poza tym jak nauczymy dziecko, że ktoś jeździ z nim z tyłu, to jak trzeba będzie jeździć samemu + dziecko, to robi się problem

- dziecka nie powinno się przewozić z przodu, nawet jak wyłączymy poduszkę powietrzną - to jednak elektronika, różnie bywa
te punkty nie wchodzą w grę gdy w samochdzie jedzie 3 dzieci i jedno często wymiotuje...
Przy pierwszym dziecku można wybierać

Cytat:
Cześć dziewczynki ja wkońcu jak co roku nie wiem która jest godzina...
Gratulacje tygodni
hmmm a to teraz się godziny zmieniały?
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 08:53   #1060
kasia01987
Wtajemniczenie

Mój jak jest w ogrodzie u mamy to sam się wyprowadza na spacery- a takie psisko ganiające wolno.... Zaraz sąsiedzi dzwonią...
To wyżeł

Wyżeł...mmm coś pięknego. Mojego wszyscy sie boja

hmmm a to teraz się godziny zmieniały? [/QUOTE]
tak;d;d tym razem tydzień wczesniej jakoś prawie:P;d
Stary 2015-10-25, 09:07   #1061
kamilka
Zadomowienie

Mojego tez sie boja, bo duzy, wiec respekt jest:p

Hmmm i znowu nie wiem która jest godzina. Połowa sprzętu w domu sie przestawiła a połowa nie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:09   #1062
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Nieeeee, nie wcześniej, ostatni weekend października, zawsze tak jest A następny weekend to już listopad przecież.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Kamila - ta wcześniejsza

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:10   #1063
Casaa
Zakorzenienie

Witam w wyborcza niedziele z zimowym czasem :P

Kamilka, niestety zmartwie Cie ale tak jest jak piszesz.... Moja sasiadka wprawdzie nie urodzila wczesniaka ale ze wzgledu na male problemy kardio dzieciatko musialo zostac jeszcze w iczmp, ją wypisali i codziennie dojezdzala zeby karmic corke, a na noc sciagala pokarm i zostawiala poloznym :-/ wiec moze sie tak zdarzyc, ze bedziesz musiala w hotelu zostac :-(

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:18   #1064
kasia01987
Wtajemniczenie

Racja^^ bo to już 1 za tydzień...oj dzieczynki leci nam ten czas jak skur..
Stary 2015-10-25, 09:19   #1065
iola14
Rozeznanie

Witam wszystkich

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Oj ta zmiana czasu. Moje dziecko jej nie zauważyło Dzis pobudka przed 6 nowego czasu.
U mnie to samo Jeszcze bardzo źle spałam. Boli mnie głowa i nie do życia jestem a tu cały dzień trzeba przeżyć
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:34   #1066
iwonai
Raczkowanie

wczoraj napisalam calkiem dlugiego posta i przerwalo mi polaczenie i post zniknal. Zdenerwowalam sie i wylaczylam komp i dzis napisze dopiero
wczoraj ogladalismy wozki ale ze wzgledu na moja slaba kondycje (wiekszosc czasu lezaca pozycja) wytrzymalam w sklepie 20min, chyba wiec kupie przez net luz tz sam kupi. Nastawiam sie na bartatine, jeszcze kolor musze wybrac,

Dziewczyny, kompletuje koszyk na gemini i nie wiem czy trzeba kupowac podklad antyprzeciekowy do wozka a jesli tak to jaki wy kupujecie? bo sa jakies ceratki, frotte, gumowe... i czy smoczki tez kupujecie takie 0-3mies?
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:36   #1067
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

U mnie to samo Jeszcze bardzo źle spałam. Boli mnie głowa i nie do życia jestem a tu cały dzień trzeba przeżyć
Które to Twoje dziecko??;> 3??
Stary 2015-10-25, 09:37   #1068
Dotka90
Zakorzenienie

Kasia, a jakiego wyżła macie?
Nie da się ogrodzenia lepiej zabezpieczyć żeby nie uciekał + więcej spacerów i zmęczenia 'psychiznego'?

Twojego się wszyscy boją, a do mojej z kolei wszyscy lecą z łapami, bo 'taki słodki Reksio' - mam foksterierkę. To jest mega uciążliwe, bo ona nie lubi obcych, nie daje się głaskać i wyskoczy z zębami, a każdy mysli, że jak mały i ładny, to można głaskać bez pytania

Z tym wypisem ze szpitala to wszędzie tak jest, teraz oglądam o Ujastku to 'moje 600g szczęścia', to tam matka dochodzi do siebie i ją wypisują i oni dojeżdżają. Niektórzy wynajmują mieszkanie jak mają w planach dłuższy pobyt (niektóre mamy np. przychodzą tam przez 2 m-ce).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:39   #1069
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Które to Twoje dziecko??;> 3??
Tak 3
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:40   #1070
kasia01987
Wtajemniczenie

[QUOTE=iwonai;53224889]wczoraj napisalam calkiem dlugiego posta i przerwalo mi polaczenie i post zniknal. Zdenerwowalam sie i wylaczylam komp i dzis napisze dopiero
wczoraj ogladalismy wozki ale ze wzgledu na moja slaba kondycje (wiekszosc czasu lezaca pozycja) wytrzymalam w sklepie 20min, chyba wiec kupie przez net luz tz sam kupi. Nastawiam sie na bartatine, jeszcze kolor musze wybrac,

Bardzo ładny wózek, tylko te koła nie w moim guście..
Stary 2015-10-25, 09:41   #1071
Casaa
Zakorzenienie

Iwona, ja kupuje smoczki, co do ceratki to jeszcze nie doszlam do tego tematu

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-25, 10:00   #1072
Dotka90
Zakorzenienie

Ej a smoczki-uspokajacze, to takie kupujecie?
Podobno kauczukowe z NUKa są dobre
Stary 2015-10-25, 10:06   #1073
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, kolezanka ktora urodzila w sierpniu mowila, ze musiala przerobic smoczki z kilku firm bo mlodemu nie pasowaly :-/

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-25, 10:16   #1074
Dotka90
Zakorzenienie

No czytam właśnie i chyba faktycznie kupię ze 2 różne (pewnie NUK i Lovi, bo mają najlepsze opinie), bo nigdy nie wiadomo, który podpasuje akurat dziecku.
Stary 2015-10-25, 10:21   #1075
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Wrocilam z ikei kupilam ten zestaw reczniczkow 10 za 12,99 i pieluszki muslinowe, bardzo mile w dotyku sa a w c&a wziela trojpak body, taki najzwyklejszy. Mam pytanie bo ogladalam te reczniki kapielowe z kapturkiem w ikei i w sumie ten kapturek jest bardzo duzy czy we wszystkich takie sa?
no duży jest kapturek, nawet ja mogę go sobie na głowę założyć
ale dużo mam polecało mi te ręczniki wiec chyba to nie przeszkadza
Cytat:

Ale naprawde o połowie rzeczy nie wiedzieliśmy, takie niuanse, ale jednak ważne, np. :
fajne info
najbardziej mnie niepokoi to ze nie powinno się jeździć z tyłu oraz jak ja zapnę dziecko w zimie jednak w aucie jest zimno na początku
No ale trzeba będzie kombinować

Cytat:
Od fotelików byli baaardzo fajni goście i pogadaliśmy i jednak zdecydujemy się na bazę (bo nie wiem, czy pisałam, stwierdziliśmy ostatnio, że nie kupujemy bazy, bo FamilyFix do Maxi Cosi owszem, jest do kolejnego fotelika, ale montowanego przodem). okazalo się, że baza 2wayFix pasuje do fotelika 2way Pearl, który można montowac i przodem i tyłem do kierunku jazdy.

My ze względu bezpieczeństwa, chcemy małego wozić jak najdłużej tyłem (to się praktykuje np. w Szwecji i tam wypadków z udziałem dzieci poszkodowanych, praktycznie nie ma). Więc jak kupimy tą konkretną bazę i najpierw do niej fotelik (Cabriofix, Pebble lub Pebble +), a potem 2way Pearl, to mamy 4 lata z głowy: jedna baza na dwóch fotelikach, oba montowane tyłem do kierunku jazdy, czyli dla nas idealnie.
fajna ta opcja ze wspólną bazą do fotelików.
My mieliśmy inny model wybrany, nie Maxi Cosi (jakoś sprzedawcy w sklepach nam go nie polecali), ale ta opcja jest naprawdę fajna, może jednak przemyślimy ją też. Również planujemy bazę i kolejny fotelik montowany tyłem (nie wyobrażam sobie inaczej)
Cytat:
Chyba zdecyduję się na ten wózek
bardzo ładny też go wczoraj oglądałam
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Witamy się i my zjadlam śniadanie i leze i patrzę co ta moja córka robi. Takich cudów to ona jeszcze nigdy nie odstawiala. Cały brzuch faluje na prawo i lewo aż momentami robi się nieprzyjemnie
mó jwczoraj wieczorem takie harce odstawiał już nie wiedziałam czy to brzuch mi sie spina czy Mały aż tak sie rusza, no w każdym razie bolało

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
No czytam właśnie i chyba faktycznie kupię ze 2 różne (pewnie NUK i Lovi, bo mają najlepsze opinie), bo nigdy nie wiadomo, który podpasuje akurat dziecku.
ja mam 2 smoczki które dostałam i właśnie jeden jest Nuk i jeden Lovi i na początek będę te 2 testować, jak nie podpasuje żaden to będę inne kupować ewentualnie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 10:22   #1076
Dotka90
Zakorzenienie

Widziałyście to?
http://dompelenpomyslow.pl/index.php...czami-dziecka/

lizanie huśtawki najlepsze
Stary 2015-10-25, 10:34   #1077
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście to?

Widziałam kiedyś, świetne

U nas kryzys zmywarkowy od wczoraj..... troche nam sie zalała (nie jakoś strasznie) ale cały czas próbuje odciągać wode której nie ma ponoć trzeba ją wyciągnąć i położyć na boku zeby się woda wylała, tylko że... nie możemy jej wyszarpać spod blatu
Stary 2015-10-25, 10:36   #1078
iwonai
Raczkowanie

ja na razie do koszyka wrzucilam Lovi
http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...etro-0-3m.html
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 10:37   #1079
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście to?

Super
Stary 2015-10-25, 10:55   #1080
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
wczoraj napisalam calkiem dlugiego posta i przerwalo mi polaczenie i post zniknal. Zdenerwowalam sie i wylaczylam komp i dzis napisze dopiero

Dziewczyny, kompletuje koszyk na gemini i nie wiem czy trzeba kupowac podklad antyprzeciekowy do wozka a jesli tak to jaki wy kupujecie? bo sa jakies ceratki, frotte, gumowe... i czy smoczki tez kupujecie takie 0-3mies?

Pisz w notatniku albo innym edytorze i dopiero na koniec przeklejaj. Nie zginie ci wtedy post
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości