|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Ja też na mieście często spotykam Jedo
i w sumie dużo ich na olx i tym podobnych stronach jest. Mam nadzieję że się nam Jedulce sprawdzą ![]() My dziś pojechaliśmy do Tesco, myślałam coś kupić dla małego, ale albo było to droższe niż w internecie, albo zły rozmiar, albo mały wybór i nic nie kupiliśmy. Dobranoc!
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj tez kupilam troche ciuszkow
moze jutro porobie fotki takie slodkie te male ubranka ze sie nie moge powstrzymac :PI widzialam fajny spiworek w 5.10.15 w gwiazdki I chyba go kupie tylko moze poczekam jeszcze do listopada, moze go przecenia
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja już na nogach, zaraz robię jajecznicę i śmigamy do Ikei
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Oj ta zmiana czasu. Moje dziecko jej nie zauważyło
Dzis pobudka przed 6 nowego czasu.
|
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się i my
zjadlam śniadanie i leze i patrzę co ta moja córka robi. Takich cudów to ona jeszcze nigdy nie odstawiala. Cały brzuch faluje na prawo i lewo aż momentami robi się nieprzyjemnie
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Gratulacje tygodni a wracając do aplikacji o ciąży..mam ich chyba za dużo zainstalowane i najśmieszniejsze że nie w każdej wylicza na ten sam tydzień i bądź tu mądry
|
|
|
|
#1059 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miał jechać wczoraj ale usiadłam przy necie i wybrałam sobie odkurzacz- z dobrym filtrem zmywalnym, względnie cichy i w ogóle... Teraz niech tatuś szaleje ![]() Cytat:
Dokładnie to samo jest z moim... Trzeba im to wytłumaczyć o co chodzi... i że to wcale nie jest takie do końca bezpieczne jak dzieje się zbyt często. Wtedy dociera...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To co mnie jeszcze zastanawia to tam chyba matek nie trzymają zbyt długo przy wcześniaku tylko wypisują jak jest wszystko ok... I pozostaje hotel przyszpitalny. Nie wyobrażam sobie tam nocować po porodzie ![]() Cytat:
To wyżeł Cytat:
![]() Przy pierwszym dziecku można wybierać ![]() Cytat:
![]()
|
||||||||
|
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój jak jest w ogrodzie u mamy to sam się wyprowadza na spacery- a takie psisko ganiające wolno....
To wyżeł Wyżeł...mmm coś pięknego. Mojego wszyscy sie boja ![]() hmmm a to teraz się godziny zmieniały? ![]() [/QUOTE]tak;d;d tym razem tydzień wczesniej jakoś prawie:P;d |
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Mojego tez sie boja, bo duzy, wiec respekt jest:p
Hmmm i znowu nie wiem która jest godzina. Połowa sprzętu w domu sie przestawiła a połowa nie... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeeee, nie wcześniej, ostatni weekend października, zawsze tak jest
A następny weekend to już listopad przecież.---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Kamila - ta wcześniejsza
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w wyborcza niedziele z zimowym czasem :P
Kamilka, niestety zmartwie Cie ale tak jest jak piszesz.... Moja sasiadka wprawdzie nie urodzila wczesniaka ale ze wzgledu na male problemy kardio dzieciatko musialo zostac jeszcze w iczmp, ją wypisali i codziennie dojezdzala zeby karmic corke, a na noc sciagala pokarm i zostawiala poloznym :-/ wiec moze sie tak zdarzyc, ze bedziesz musiala w hotelu zostac :-( Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
Racja^^ bo to już 1 za tydzień...oj dzieczynki leci nam ten czas jak skur..
|
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj napisalam calkiem dlugiego posta i przerwalo mi polaczenie i post zniknal. Zdenerwowalam sie i wylaczylam komp i dzis napisze dopiero
![]() wczoraj ogladalismy wozki ale ze wzgledu na moja slaba kondycje (wiekszosc czasu lezaca pozycja) wytrzymalam w sklepie 20min, chyba wiec kupie przez net luz tz sam kupi. Nastawiam sie na bartatine, jeszcze kolor musze wybrac, Dziewczyny, kompletuje koszyk na gemini i nie wiem czy trzeba kupowac podklad antyprzeciekowy do wozka a jesli tak to jaki wy kupujecie? bo sa jakies ceratki, frotte, gumowe... i czy smoczki tez kupujecie takie 0-3mies? |
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, a jakiego wyżła macie?
Nie da się ogrodzenia lepiej zabezpieczyć żeby nie uciekał + więcej spacerów i zmęczenia 'psychiznego'? Twojego się wszyscy boją, a do mojej z kolei wszyscy lecą z łapami, bo 'taki słodki Reksio' - mam foksterierkę. To jest mega uciążliwe, bo ona nie lubi obcych, nie daje się głaskać i wyskoczy z zębami, a każdy mysli, że jak mały i ładny, to można głaskać bez pytania Z tym wypisem ze szpitala to wszędzie tak jest, teraz oglądam o Ujastku to 'moje 600g szczęścia', to tam matka dochodzi do siebie i ją wypisują i oni dojeżdżają. Niektórzy wynajmują mieszkanie jak mają w planach dłuższy pobyt (niektóre mamy np. przychodzą tam przez 2 m-ce). |
|
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=iwonai;53224889]wczoraj napisalam calkiem dlugiego posta i przerwalo mi polaczenie i post zniknal. Zdenerwowalam sie i wylaczylam komp i dzis napisze dopiero
![]() wczoraj ogladalismy wozki ale ze wzgledu na moja slaba kondycje (wiekszosc czasu lezaca pozycja) wytrzymalam w sklepie 20min, chyba wiec kupie przez net luz tz sam kupi. Nastawiam sie na bartatine, jeszcze kolor musze wybrac, Bardzo ładny wózek, tylko te koła nie w moim guście.. |
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, ja kupuje smoczki, co do ceratki to jeszcze nie doszlam do tego tematu
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a smoczki-uspokajacze, to takie kupujecie?
Podobno kauczukowe z NUKa są dobre
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, kolezanka ktora urodzila w sierpniu mowila, ze musiala przerobic smoczki z kilku firm bo mlodemu nie pasowaly :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
No czytam właśnie i chyba faktycznie kupię ze 2 różne (pewnie NUK i Lovi, bo mają najlepsze opinie), bo nigdy nie wiadomo, który podpasuje akurat dziecku.
|
|
|
|
#1075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dużo mam polecało mi te ręczniki wiec chyba to nie przeszkadza Cytat:
![]() najbardziej mnie niepokoi to ze nie powinno się jeździć z tyłu oraz jak ja zapnę dziecko w zimie jednak w aucie jest zimno na początku ![]() No ale trzeba będzie kombinować Cytat:
My mieliśmy inny model wybrany, nie Maxi Cosi (jakoś sprzedawcy w sklepach nam go nie polecali), ale ta opcja jest naprawdę fajna, może jednak przemyślimy ją też. Również planujemy bazę i kolejny fotelik montowany tyłem bardzo ładny też go wczoraj oglądałam Cytat:
już nie wiedziałam czy to brzuch mi sie spina czy Mały aż tak sie rusza, no w każdym razie bolało ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to?
http://dompelenpomyslow.pl/index.php...czami-dziecka/ lizanie huśtawki najlepsze
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas kryzys zmywarkowy od wczoraj..... troche nam sie zalała (nie jakoś strasznie) ale cały czas próbuje odciągać wode której nie ma ponoć trzeba ją wyciągnąć i położyć na boku zeby się woda wylała, tylko że... nie możemy jej wyszarpać spod blatu
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
ja na razie do koszyka wrzucilam Lovi
http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...etro-0-3m.html |
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisz w notatniku albo innym edytorze i dopiero na koniec przeklejaj. Nie zginie ci wtedy post
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

takie slodkie te male ubranka ze sie nie moge powstrzymac :P
Dzis pobudka przed 6 nowego czasu.

i bądź tu mądry

Dokładnie to samo jest z moim... Trzeba im to wytłumaczyć o co chodzi... i że to wcale nie jest takie do końca bezpieczne jak dzieje się zbyt często. Wtedy dociera...
...ale wtedy będe za nim tęsknić 

21.06.2014r.