|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Mi nic cycki nie urosły.. coś kiepsko widzę laktacje..
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Sąsiad wpadł do TŻa z flaszką na imieniny i jeszcze siedzi
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Gumisiowa, my nie chcieliśmy cabriofixa akurat, bo nie można z nim latać
Ale ze śpiworkiem 230 to też spoko |
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella mamy też ten model
w kolorze czerwonym
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karmników to ja w pierwszej ciąży tzn przed miałam 75d a po miesiącu karmienia jak kupiłam porządniejszy stanik do karmienia to 75i. Ale to przecież różnie bywa jednym biust w ciąży szaleje innym nie tak bardzo. ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- To nie zawsze ma przełożenie. Mam koleżankę z naprawdę małym biustem, w ciąży bez widocznych zmian a blisko rok karmiła
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Czy naprawde tylko ja cierpie na bezsennosc :p
Wstalam o 4 i nie mam co ze siba zrobic :p |
|
|
|
#2257 |
|
Konto usunięte
|
Fionka właśnie żadne konkretne
Ja dzisiaj się budziłam 3 razy w nocy, żeby mąż do pracy nie zaspał :/ Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
Ka mam budzik bez funkcji drzemki i bez funkcji letniej lub zimowej hehe - synia który wstaje 5.30-6 i byłam zobligowana wstać zrobić mu śniadanie. Bajki włączylam i leżę spowrotem tyle ze juz nie żasne
|
|
|
|
#2259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuję za rady odnośnie tych nerek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje zakupu ![]() Cytat:
Ja też już nie śpię, obudził mnie skurcz łydki, a że sama nogi naciągnąć nie mogę, bo brzuch mi już przeszkadza, to Tz szybko interweniowal i pomogło, obejdzie się bez bólu ![]() I spałam całą noc!! Jupi!! ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mój TŻ wczoraj pochlał z moim szwagrem i siostra,a potem rzygal pół nocy i spać nie mogłam, w końcu się wqrwiłam i wpakowalam mu do pyska dwie tabletki przeciwwymiotne i się skończyło. Dziś pewnie będzie kac morderca Kalusia mnie boli spojenie jak pochodzę za dużo albo zbyt szybko idę. Teraz już mniej bo Szymek się podniosł wyżej i nie siedzi mi tam w okolicy więc fajnie dla mnie bo z bólu nie mogłam wytrzymać ostatnio. Halwaya mi też jakoś specjalnie piersi nie urosły, jeden rozmiar miski w górę poszłam tylko. Może wszystko przed nami? Młody mi wurcuje od 6 chyba nie czai zmiany czasu
|
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze ze w weekend mniej piszecie moglam nadrobic
Adka a da sie normalny kran zainstalowac czy caly uklad jest taki dziwny ? Bylam wczoraj na uczelni. Polowe zajec sobie odpuscilam a i tak ciezko mi bylo wysiedziec na auli. Dobrze ze w holu mamy kanapy, w przerwie sie po prostu polozylam :p Mala szaleje od rana, chyba probuje sie wyciagac bo czuje ja jednoczesnie pod zebrami i bardzo nisko. Nie lubie jej tak nisko czuc, mam wrazenue ze zaraz wyskoczy |
|
|
|
#2262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że impreza udana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spojenie mnie tak mocno bolało, bo Mała już bardzo mocno w dół uciskała, ale w szpitalu po tych wszystkich lekach się podniosła trochę i teraz nie boli jak wcześniej. Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ja jak zwykle chodziłam całą noc w końcu wstałam bo już nie było sensu leżeć ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- W ogóle wczoraj wieczorem się źle czułam... bolało mnie podbrzusze, jakieś skurcze kłujące miałam w prawym pośladku... na dodatek wzdęcia ![]() Mała wariowała od 20, aż do 23 jak szłam spać... Na dodatek zabawna sytuacja była, bo na chwilę się uspokoiła i mąż pyta czy poszła spać. Ja mówię, że nie wiem ale póki co spokój...i zażartowałam, że 'chyba, że rozkminia jakiś specjalny chwyt'... minęło kilka minut i jak się rozciągnęła w dwie strony... ja wydalam z siebie okrzyk, złapałam się za brzuch z dwóch stron i ... zaczęliśmy się śmiać z mężem. Powiedziałam tylko ze łzami w oczach 'uśpiła moją czujność' Łobuziara mała (bolało jak nigdy).
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wcześniej miałam tylko te twardnienia. Mam nadzieję, że jeszcze mu się nie śpieszy ![]() A wizytę mam za tydzień
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-10-25 o 12:17 |
||
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. Ja dopiero od godziny nie śpię. Tz robi kawę do łóżka a ja patrzę na ta wielka szafę i nie mogę sie oswoić
![]() Tz sie zobowiązał ze ja dzis wymyje i na jednej stronie możemy sie juz układać. Chyba dzis wstawie juz pierwsze pranie. Kupilyscie proszki do białego i do koloru? Mnie spojenie nie boli, ale czasem jak mnie mala z główki w pecherz walnie to się za niego lapie Jezeli chodzi o staniki to nam tez polozna mowila żeby miseczkę o 2 rozm wieksza wziac ale nie wiem jak to liczyć bo ja cala sie wieksza zrobiłam. Kupuje w necie jakiegoś zwyklaka za 10 zl mam jeden z alles od koleżanki 85 i jest dobry na najciasniejszym wiec może moze być za luźny po porodzie.
|
#2265 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tylko jeden proszek, ale nie wiem czy do białego czy do koloru
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Masz racje mi tez sie najbardziej podobaly zajecia z fizjoterapeuta i ratownikiem poza tym ze tak sie wystraszylam tymi zadlawieniami ze powiedzialam TZtowi ze ja z dzieckiem nie chce zostac ;-) bo kurde nie ma zartow :/ I szczerze zaczelam sie nad chusta zastanawiac jakos do tej pory w ogole nie bralam tego pod uwage a teraz mysle intensywnie chociaz nie wiem czy dalabym rady sobie ta chuste razem z dzieckiem zawiazac musze sie najpier nauczyc mala obslugiwac A tak w ogole dzisiaj zaczynam 9 miesiac !! kiedy to zlecialo sie pyta ? :/ |
||
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
Hi,
Ostatnie pare stron nadrobie niedługo... Ciężki weekend, Młodemu znów sie pogarsza przeziebienie, i mi jakoś cieżko... Oby niedziela była miła i spokojna dla Wszystkich !Zostawiam lekturę: http://mataja.pl/2015/10/eliminacja-...wej-u-dziecka/ Mam nadzieje doczytać od niej najwiecej przed porodem, jej najbardziej ufam w tej kwestii! |
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka. Gdzieś słyszałam teorię, że tendencje do porodów się dziedziczy po matce. U mnie się sprawdziło przynajmniej w przypadku pierwszej ciazy.. moja matka urodziła mnie po terminie i przy porodzie używali vaccum.. ja miałam poród wywolywany 13 dni po terminie i skończył się kleszczowo.
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka ja kupiłam tylko do koloru proszek. Te ubranka będą tak krótko noszone że szkoda kasy na dwa różne
Dziewczyny,od 2 listopada będą trzy tygodnie przecen w rossmannie 49%. najpierw na usta i paznokcie,potem oczy a na końcu podkłady. Już nie mogę się doczekać,na takich akcjach obkupuje się na cały rok zazwyczaj
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam do koloru tylko Cytat:
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- U nas dzień się zaczął pechowo Tz miał jechać moim autem dowieźć opony do teściów do garażu i co samochód nie ruszył:/ pewnie akumulator padł:/ wiec nowy wydatek a jutro miałam na badania jechać wiec będę musiała na inny dzień przenieść:/ |
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wstałam o 6 rano. Zaraz wyciągam maszynę i mam dzisiaj dzień z igłą i nitką. Szukałam ostatnio miękkich biustonoszy w rozmiarze 65D - niepowodzenie. Zamówiłam dwa z alledrogo w dość przystępnej cenie, zobaczymy jak się będą prezentować. A co do powiększenia biustu, mi przybyło od początku ciąży 5cm głównie w I trymestrze, od kilku miesięcy bez zmian i mam nadzieję że tak już zostanie ;prosi:
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz zdążyłam się zmęczyć. Nastawilam obiad na cały tydzień. Będziemy jeść pomidorowa ogorkowa i dyniowa. Wywar na.dwie pierwsze juz się gotuje, dynia obrona, ziemniaki tez mięsko zmielone. Ale muszę odpocząć. Także robie na raty. W weekend będziemy mieć gości wiec kombinuje żeby przygotować a w.ostatniej chwili tylko odgrzac czy salatke zrobić. Zamknę zupki w.słoiki, zrobię jakieś mięsko pieczone i będzie git. Nie chce zostawić na ostatnią chwilę bo może się okazać że siły nie mam. Mąż ciasto upiecze bo to jego rola u nas w.domu.
|
|
|
|
#2274 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Zaczełam 32 tydzień i Mała waży ok. 1600 gram. Info od położnej: 1) problemy z nerkami - poleca wodę Jana - z Krynicy Zdroju - można kupić w Tesco 2) jak Maleństwo się nie rusza - to nabrać powietrza do brzucha, aż się podniesie i wypuszczać powietrze ustami dwa razy dłużej - zrobić tak kilka razy.
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska nie wiem czemu nie można, tak piszą na stronie maxi cosi
Nie wiem na pewno czy będziemy gdzieś lecieć przez pierwszy rok życia dziecka, ale prawdopodobne, więc na wszelki wypadek lepiej taki mieć fotelik Szczególnie, że nie kupujemy kupować bazy izofix, bo tego citi właśnie nie można wpinać, ale latać można a z cabriofixem na odwrót ![]() No 15 kg do ostatniej wizyty, czuję że do 20 dociągnę Chyba z kg dodatkowymi jestem druga po Fionce?Limonka to gratuluję Ja chciałam chustę, nie rozumiem czemu nie było losowanie, tylko babka co siedziała przy prowadzącej powiedziała dwa słowa dosłownie- bo blisko- i dostała Ale pocieszam się, że sobie sama wybiorę ładniejszy wzór Bo planujemy i tak zakupić ![]() Nie czaję z tymi nerkami, mi jak miałam zastoje to powiedział urolog, żeby nie pić za dużo właśnie, skoro nie zlatuje ten mocz to nawet logiczne... A wam każą pić? Od kilku dni czuję małego bardzo nisko, dosłownie w bożenie i w ogóle jakoś inaczej ruchy, mam nadzieję, że się nie przekręcił
|
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
Mnie najbardziej zaskoczyło ze tyle kobiet z dziećmi było szczerze powiem ze z bejbikiem to by mi się nie chciało na coś takiego wybierać zwłaszcza ze trochę to trwało;-)
Zmierzyłam obwód swojego brzucha 96cm!! Masakra jakaś jeszcze trochę i pekne;-) |
|
|
|
#2277 |
|
Rozeznanie
|
Wy macie problem z kg na plus a ja się martwię bo nadal nic. A.jeszcze.mi kg spadł. Dzięki Bogu mała się rusza i wymiary miała prawidłowe. Pierwszy raz w.życiu martwię się waga nie w.ta stronę heheh bo ja generalnie duża jestem i nie lubiłam stawać na.wadze z jasnych względów.
Mówią ze wyciąganie brzucha przy stanie na wadze nic nie daje. Daje!!!! Wagę widzę. Dziś mi brzuch twardnieje. Obiad robie na.raty hehe. Pranie poskładalam na dwa podejścia i Cholera mnie trafia bo bym już 5 razy coś zrobiła a nie daje rady. |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella niby można latać, ale w tanich liniach to nie wiem jak. Dziecku do 2 lat miejsce nie przysługuje. Musisz trzymać na rękach. Dlatego chustę kupilam. Fotelik idzie normalnie do luku bagażowego.
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Wojniann ją też przyrost wagi zerowy
|
#2279 |
|
Konto usunięte
|
Acapella nie jesteś druga z kg, ja mam 19
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
Helwaya to zamykamy peleton ciężarówek. Moja dr mówi ze dieta cukrzyków nie daje przytyć. Chociaż ja często grzesze..... Bo nie umiem się oprzeć czekoladzie albo cukierkom. Staram się nie kupować a jednak..... Znajdę coś i mnie drażni.
Kręgosłup mnie boli. Brzuch mi się wypina i mnie boli wyżej krzyża a pod łopatkami. Piersiowy na.chwilę odpuścił bo cycki mam wielkie ale większy ból zabił mniejszy i aktualnie odczuwam na wysokości pępka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Ale ze śpiworkiem 230 to też spoko