|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Ja wstalbm i ma kazdym zegarku inna godz haha
Ufam komorce Dzis jedziemy na urodziny do cioci mojej. Pojem ciasta haha ![]() Mnie gin na fotelu bada co wizyte, i sprawdza szyjke. I dotyka brzuch czy macica sie znajduje w dobrym miejscu. Ja zamowilam w piatek bezszwowy stanik,tez do karmienia jest. Zamowilam bo jak jestem w domu to chodze bez stanika i zaczynaja mi ciazyc te piersi, wiec mysle ze ten bezszwowy bedzie idealny |
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry wszystkim Mamusiom. Dzisiaj piękna pogoda u mnie
![]() ![]() Dzisiaj chyba nikt nie ma wizyty. Wczoraj wieczorem mi wyłączyli z niewiadomych powodów ciepłą wodę i musiałam się kąpać w letniej ![]() cześć nieznajoma0 ![]() 1.Chyba nie mam badanej szyjki co wizytę, patrzą na jakiej wysokości mam macicę, ostatnio miałam badaną szyjkę i pobraną cytologię, a tak to nie zawsze mam badanie ginekologiczne, zawsze na USG słuchamy serduszka. 2.Te staniki do karmienia kupię przed porodem bo piersi pewnie jeszcze urosną, już są duże i ciężkie :P 3.Zgagi nie mam, nie wiem co to. W pierwszym trymestrze miałam mdłości. 4.Butelek kupię na pewno ze 3-mleko, herbatka, kaszki, mam już jedną 150ml dostałam na szkoleniu dla mam. 5.Ja mam tyle pościeli że muszę wygospodarować osobną półkę- moja mama i siostra mnie wyposażyły. Jak dziecko ma biegunkę czy wymioty to warto mieć więcej. na wózek- grupowe zakupy też jestem chętna- może być listopad/grudzień
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-25 o 09:11 |
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.używałam, kupiłam 2 odpinane i 2 sportowe do domu.kupowałam pod sam koniec bo nie wiedziałam jaki rozmiar ostatecznie osiągną ![]() 3.nie 4.miałam 2 avent, teraz mam 2 chicco 1 dostała na warsztatach i 1 wygrałam 5. Miałam 2 i wystarczyły Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2015-10-25 o 09:03 |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Używa już któraś z was wkładek laktacyjnych? Pochodziłam bez stanika na chwilę w samej koszulce, czuję a tu koszulka mokra
Mnie też bada ręką na fotelu na każdej wizycie przed usg
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2015-10-25 o 09:13 |
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie nie mam badanej tej szyjki tylko za 1razem uważam ze powinien tam zaglądnąć.. Kiedys mówiłam ze mam infekcje myślałam ze zajrzy ale przepisał tabletki i tylko usg przez brzuch zrobil, jutro mam wizyte to sie go zapytam o szyjke ale w końcu to jest lekarz ja mam mu mówić co ma badać
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. muszę sobie zapisać pytania na przyszłą wizytę gdzie mam łożysko, i czy szyjka jest OK a kiwi po ślubie dalej się nie odzywa co Oni tam robią ![]() słoneczko ja nie używam jeszcze wkładek do stanika bo mi nic jeszcze nie cieknie ![]() misia880 miłej imprezy, dla ciasta też bym poszła dzisiaj chyba zrobimy z mężem sernik na zimno, miałam robić już wczoraj ale wyżarliśmy biszkopty ![]() A Dziewczyny jak były tematy kosmetyczne to ja mam takie pytanie. Czy uważacie, że mogę używać maseczki do twarzy z kwasem laktobionowym i 10% kwasem migdałowym? DSC08043.JPG
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-25 o 10:47 |
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka, kwasu migdałowego nie można.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nieznajoma0;5322415 0]
1. w poprzedniej ciązy tylko na fotelu a teraz u nowej gin badała w 20 tyg na usg 2. Miałam parę warto kupic troszke większy bo w piersiach mleko sie pojawia + wkładka więc rozmiar większy proponuję. Mi nie przypadły takie miękkie bez fiszbin wolałam jeden droższy na fiżbinkach. 3. - 4. miałam lovi mała a potem 2 z aventu ale zaczeliśmy używac po 6 m 5. Ja miałam 4 i wystarczyło do 2 lat potem zmienilismy na 90x140 Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
A mnie znów głowa boli...
Mam pytanie do dziewczyn które zaopatrzyly się w kosze Mojżesza. Tam jest taki materac który wydaje mi się strasznie cieniutki. Czy on aby na pewno będzie dobry? Bo myślę czy by nie kupić nowego materaca i wyciąć sobie go na wymiar kosza co myślicie?
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja dziś wg nowego czasu wstałam o godz 5 i dzień mi się potwornie dłuży tym bardziej ze jestem sama z chłopakami. W dodatku jesteśmy wszyscy chorzy. A za oknem takie fajne słoneczko. |
|
|
|
#1211 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry!
Ja tez wstalam z rana, w sumie pewnie wstalabym pozniej ale moj ranny ptaszek obudzil mnie juz po 5. Czasami nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. O 9 mialam juz obiad przygotowany . Zrobilam pieczen rzymska, ziemniaczki obrane, warzywa na surowke pokrojone i pomidorowka z makaronem gotowa. Teraz chwila odpoczynku. Obiad juz wstawiony, a potem zbieram sie z siostra na miasto. Cytat:
Cytat:
We wtorek musze podjesc slodkosci zeby dzidzia chciala sie pokazac na polowkowym, bo czasami to taki leniuszek jest na usg Cytat:
Bardzo mi sie podoba kolor, wozek super! Witaj spowrotem! Cytat:
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Malinka dzieki za zmiane na pierwszej stronie..mam nadzieje ze za miesiac nie bedziesz musiala znowu przerabic
![]() Jade wlasnie w twoje strony ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() my ten weekend spędzamy u teścia teraz wszyscy po rosołku się położyli i śpią a ja się nudzę ja też wybieram bebetto ale my będziemy kupować dopiero końcówka lutego mam nadzieję że mnie też będzie można pokolorować 9.11 i że do tego czasu moje upragnione ruchy się pojawią ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Ja co wizytę mam badaną szyjke ręcznie i lekarka sprawdza po brzuszku umiejscowienie macicy czy ba ten tydzień się zgadza
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że grubość materaca nie ma zbawiennego wpływu na zdrowie dziecka. Nie wiem jaki miałam materac w swoim łóżeczku ale na pewno nie był to żaden z aktualnie polecanych, a z moim kręgosłupem wszystko w porządku ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Wróciłam z kościoła po drodze weszłam zagłosować.. Rosołek się robi, a później idziemy do moich rodziców. Zapowiada się leniwa niedziela..
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie ja tez tak mysle na temat materaca ten w koszu Mojżesza wystarczy
my po obiedzie zaraz na glosowanie i spacer po lesie bo jest piękne słoneczko |
|
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałbym żeby materac był taki jak w łóżeczku chodzi mi o twardość. No ale przesadzać nie będę ;-)
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis na obiedzie u mamy mojej, potem na urodziny do tej cioci
Bylismy w tesco - kupowalismy wino i Pani nas o dowod zapytala hahaha
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to gdy dorosną to będziesz miała trzech mężczyzn do pomocy. No chyba, że synowe będą miały im to za złe to cała praca pójdzie na marne ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
No powaznie
ja z tym brzuchem, TZ ma 26 lat a ta o dowod haha
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
to jeszcze nic! sluchajcie, nam ostatnio nie sprzedali 2 piw.. zawolali od obojgu z nas dowody, ja przy sobie nie nosze i nie mialam wiec pani stwierdzila, ze nie moze udowodnic naszego wieku i takie jest prawo
maz pyta czy jak ja odejde od kasy to mu sprzeda, na co ona ze nie. zdenerwowany juz (mial ochote na te piwa jak nigdy haha ) pyta czy matce z dzieckiem, ktora kupuje alkohol tez nie sprzeda, bo dziecko niepelnoletnie? ona ciagle powtarzala, ze takie jest prawo i tyle. maz musial obejsc sie ze smakiem jeszcze jakbysmy niewiadomo jaki alkohol kupowali a to byly tylko 2 piwa my juz po obiadku skonczylismy wczorajsze krokiety na jutro ogorkowa juz tez gotowa, mozna lezec do gory brzuchem
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha tez dobre
my kupowalismy parowki, owoce mleko, papier i wino haha
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
nieznajoma ja mam sprawdzaną szyjkę w badaniu na fotelu i położenie macicy co wizytę (3 tyg.). Na zgagę polecam GAVISCON, najlepiej syrop bo tabletki obleśne
w reszcie tematów się nie wypowiem jeszcze ![]() Jak mnie ktoś czasem jeszcze spyta o dowód, a zdarzyło się ostatnio z pół roku temu, to tak mi miło ))) ostatnio szłam z mamą i jakaś jej dawna koleżanka pyta "a Twoja córcia do której klasy chodzi" na co ja, że już od 5 lat w szkole sama pracuje, to nie mogła uwierzyć powiedziała, że wyglądam na gimnazjum niezła gimnazjalistka z brzuchem mama się potem nabijała, że ją pół miasta będzie wytykać palcami
|
#1225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem w szoku.. Myslałam, że będę pół wieczoru nadrabiać wątek od wczorajszego poranka, w tu proszę, miałyście litość
Wizyta przyszłych teściów bardzo udana, polubili się z moją mamą, przyjechali wczoraj na 15:00 i siedzieliśmy do północy, nikomu się do łóżka nie spieszyło i w sumie przed chwilą pojechali oczywiscie chcieli już wiedzieć co my ze ślubem planujemy. Czy małe, czy większe wesele, ile osób.. A my jeszcze nic nie wiemy. Wiem, że chciałabym w sierpniu i nie więcej niż 60-65 osób. Tyle na razie cały czas wydaje mi się, że mamy jeszcze tyyyle czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super wózek! Cytat:
A mnie tak spanie wzięło, że ledwo siedzę. Chyba emocje opadły i tak mnie teraz męczy. A TŻ jeszcze ma nockę dzisiaj. |
|||
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie to masz racje, bo takie juz konkretne przygotowania slubne u nas ruszyly na pol roku przed a Ty do sierpnia jeszcze masz daaaaleko ![]() ja tez jakas taka spiaca dzis, niby zmiana czasu na lepsze a czuje sie jak flak chyba pojde w kime, albo na jakis spacer ruszymy pupska
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do badania to zawsze mam badanie lekarskie, usg dopochwowo i od dwóch wizyt też usg brzuszne
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
I zaczęłam sie trochę martwić. Tzn. chyba kwestia sali, bo później to tylko sukienka, klepnięcie terminu w kościele i wsio. Boże, kompletnie się w tym nie orientuję. Nigdy nie marzyłam o pięknej sukni, wielkim weselu, białych gołębiach i bryczce i jakoś mnie to chyba przerasta. No i poczytałam te wątki ślubne i załamka, ja kompletnie nie jestem przygotowana A salę też na pół roku wcześniej rezerwowaliście? W jakim miesiącu? Bo też zaczęłam się martwić, że sierpień to chodliwy dość. No a nie chcę się na ślubny przenieść, bo i tak pół dnia na naszym siedzę jak na kolejnym przepadnę to mnie mój pogoni i problem ze ślubem zniknie
|
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo różnie może być.---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tak we wrzesniu gdzies. pozniej suknia i po kolei reszta na pol roku przed spokojnie a slub mielismy 6 czerwca jesli na sierpien to za sala mozecie sie juz rozgladnac i zaklepac, bo roznie jest jesli chcesz podeslie Ci swoja liste slubna dokladna, rozpisalam ja na poczatku i szlam po kolei z zalatwieniami, jest duzo latwiej my mielismy jeszcze ten problem, ze mieszkamy w UK a slub w Polsce, takze wiekszosc zalatwialismy telefonicznie lub mailowo albo podczas przyjazdow do PL hurtem na pewno dacie rade
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

. muszę sobie zapisać pytania na przyszłą wizytę 

i dzień mi się potwornie dłuży tym bardziej ze jestem sama z chłopakami. W dodatku jesteśmy wszyscy chorzy.

po drodze weszłam zagłosować..
na jutro ogorkowa juz tez gotowa, mozna lezec do gory brzuchem
chyba pojde w kime, albo na jakis spacer ruszymy pupska