|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Ja witam się chora
|
|
|
|
|
#4262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym etapie to juz trudno o pomylke, dziewczynce by tam nic nie wystawalo, wiec przy nastepnej okazji mozesz sobie pozwolic na jakis fajny, meski ciuszek dla synka ![]() Cytat:
Cytat:
ale tyle kasy? ja za tummy tub placilam 15 euro. mialam na poczatku stojak do niego, ten do kompletu, ktory sie potem wykorzystuje jako podnozek dla dziecka, ale jakos mi nie pasowalo to i wolalam jednak bez stojaka, w lazience normalnie, i stojak odeslalam, a on wiecej niz to wiadro kosztowal ![]() aha, jak mlody juz ladnie stal, to wiaderko wykorzystywalismy na szybki prysznic
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade gratuluję chłopca.
Sziewczyny, dużo zdrówka i sił dla Was i dla dzieciaczków. Ja wczoraj za bardzo szalałam ze wszystkim i wieczorem brzuch mnie bolał ale na szczęście dosyć szybko przeszło. Dzisiaj pojechaliśmy na grzyby- w ciągu 3 godz znaleźliśmy jakieś 30 szt |
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim kobietkom, przyszłym mamusiom. Ja jestem nowa...już kiedyś udzielałam się na tym forum, ponieważ mam już jedno dziecko. I dzisiaj przypomniałam sobie, jak bardzo mi pomagała grupa, w której się udzielałam. Czy jesteście chętne na przyjęcie jeszcze jednej ciężarówki, która boryka się z wielkimi problemami?
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Przyjmiemy bardzo chętnie
witamy! Mam nadzieję, że te wielkie problemy miną i będzie cudownie!
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunmade- gratuluję synka, cieszę się, że wszystko ok. To jest niedopuszczalne aby tak długo trzymać kobietę w niepewności i stresie!!! Współczuję Ci tego stresu który przechodziłaś, powinni od razu Cię brać na usg i ktg a nie zwlekać.
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie też miałam taką nadzieję.
Dzisiaj zaczęłam 14 tydzień, miałam 3 tygodnie leżenia- zalecenia lekarza- branie luteiny dopochwowo oraz dufastonu. Brałam też leki na wymioty( przypisywane ludziom po chemii) niestety mam bardzo silne wymioty, które trwają cały dzień. Miałam nadzieje, że będą tylko poranne mdłości...niestety... i już nie daję rady. Staram się jeść co godzinę w bardzo maleńkich porcjach, większe powodują natychmiastowe wymioty. Nie mam apetytu. Imbir nie pomaga. A może macie jakieś sposoby? |
|
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela tez biorę luteine i duphaston a nlz wymiotami niestety przechodziłam to samo... i dla mnie odrzucenie duphastonu było pomocne. Nie wiem czy naprawdę on to wzmacnial ale do tej pory jak mam go wziąć to za chwile zwracam . I żadne nawet leki przeciwwymiotne mi nie pomagały. Czasami jeszcze ciepła herbata była zbawienna. .. ale swoje chyba trzeba po prostu przejść. Podobno w drugim trymestrze mija wiec może i tobie niedługo minie
|
#4269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Smarrita daj spokój... To były 4 godziny koszmaru dla mnie, naprawdę. Ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
W sumie duphaston mi się kończy i zostaje mi tylko luteina, oczywiście witaminy też biorę, bo morfologia musi być łatana witaminami.
Wymioty jednak mnie wykańczają, nie mam siły fizycznie. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- SUNMADE Torekan został wycofany, nie ma go w całej Polsce. Też miałam go dostawać ale nie produkują już Go. Lekarka też mnie straszy szpitalem i kroplówkami. Nie miałabym z tym problemu gdyby nie to, że mam dwulatkę (w listopadzie będą urodziny) w domu. I mój mąż musiałby sobie radzić sam. Poradziłby sobie...ale ja z rozłąką z Małą trochę gorzej. |
|
|
|
#4271 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam Torecan w aptece w szpitalu bo podobno tylko tam jest dostępna, ale wybrałam dwa opakowania i nie miałam problemu. Nie wiedziałam nawet ze jest wycofany, tylko myślałam że ciężkodostępny. Zresztą w szpitalu za pierwszym razem też mi je dawali.
Teraz dostaje hydrooxyzyne, najpierw były zastrzyki, teraz tabletki. Trochę się o tym naczytałam i się przestraszyłam, ale przecież wiedzą co robią. No i pomaga... |
|
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Beth- z jakiego miasta ze śląska jesteś? :P
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam się. Ale najadłam się strachu, bo jeśli byłyby to wody płodowe mogłoby się skończyć poronieniem. Zapobiegawczo dostałam leki doustne i dowcipne i myślę, że będzie ok. Za to spotkałam na oddziale dwie koleżanki z klasy. Jedna juz do porodu a druga z prawdopodobnie pustym jajem
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela, ja juz druga ciaze mecze sie z wymiotami. w pierwszej wymiotowalam do polowy, a potem tylko sporadycznie, i wyprobowalam chyba wszystkie dostepne metody naturalne - od imbirow, poprzez homeopatie az po akupresure
jak rzygalam tak rzygalam... a w drugiej polowie ciazy to jeszcze przez pare tygodni sporadycznie - tak 2-3 razy na tydzien musialam wymiotowac.teraz powiedzialam sobie, a chrzanic to, biore wszystko co mi dadza - byle nie trafic do szpitala, bo jak i ty mam juz dziecko i niestety ciezko by bylo (u nas nawet nie o rozlake tylko chodzi, a jeszcze o wzgledy medyczne, pewne rzeczy robie u mlodego tylko ja) - i w niemczech lekarze przepisuja w takich sytuacjach, kiedy natura zawodzi, czopki lub tabletki vomex. w polsce chyba nie ma takich, ale na pewno sa rozne odpowiedniki. akurat vomex ma to cos, co jest w aviomarinie - dimenhydrinate. jak jeszcze rzygalam bardzo intensywnie, to w gre wchodzily tylko czopki, mialy 150mg tego srodka. teraz, pelne 17 tygodni skonczone, jestem na tabletkach, ktore maja po 50mg dimenhydrinatu i daje rade najczesciej na jednej dziennie. wiec sa postepy... podsumowujac... jesli teraz jest jeszcze tak intensywnie, to nie liczylabym na nagla super poprawe . idz do lekarza i mecz go az ci przepisze jakies czopy, ktore dostaniesz i ktore podzialaja. tych srodkow jest kilka i na pewno uda sie cos dobrac. byle by zadzialalo!
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,już prawie po weekendzie,leci ten czas jak szalony,
ale remont się trochę posunął do przodu,bylismy z mężem wczoraj na imprezce u znajomych i trochę potańczyliśmy, teraz wcinam jeszcze ciepłą drożdżówkę prosto z piekarnika.No cóż jutro powrót do pracy. Sunmade i Minimonix trzymajcie się, szybkiego powrotu do domu Witam nowe mamusie PRZYDATNE GADŻETY :nam się przydał laktator elektryczny i Tummy Tub- na początku ten ostatni wydawał mi się ekscentrycznym dziwnym gadżetem,ale po przemyśleniu sprawy-mieliśmy malutką łazienkę,ja mam problemy z kręgosłupem więc skusiło mnie mycie na siedząco a nie pochylając się nad wanienką czy wanną,no i nie dźwiga się tyle wody co w standardowej wanience.Zakupiliśmy więc tubę,na co teściowa-"a Was to już nie stać na normalną wanienkę?" PLUSY CIĄŻY: -ładne włosy -ładny biust -brak okresu reszta odpada ![]() Lulka,tez mam łożysko na przedniej ścianie.W pierwszej ciąży tez miałam, pierwsze ruchy chyba po 20 t.c. czułam,ale do samego końca dosyć delikatnie,ostrych kopiniaków nie miałam,"odbicia" rączki czy stopy pod skórą też nie widziałam. Edytowane przez salud Czas edycji: 2015-10-25 o 18:35 |
|
|
|
#4276 |
|
Rozeznanie
|
RoseLady dzieki
a kafle tez myśle, ze fajne, sama wybierałam ![]() Kejka Ty masz ładniejszy brzuszek a cebuszka faktycznie jest super, moj TŻ jest mega zazdrosny ![]() Mini uważaj na siebie/Was Sunmade kolejny Chłopczyk super gratulacje całe szczęście, ze wszystko jest w porządku! Witam nowe Mamy ![]() Choroba Tez mnie meczy od kilku dni stan podgorączkowy, najpierw gardło, a od dziś okropny katar.... Robiłam inhalacje z majeranku i mogę polecić (1 kopiasta łyżeczka majeranku zalać szklanka wrzątku, parzyć 5 min i wdychać pod ręcznikiem, na serio przynosi ulgę) Lulka co bierzesz na chorobę?
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2015-10-25 o 18:18 |
|
|
|
#4277 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Hej dziewczyny
kolejny weekend za nami. Dziś zaopatrzyłem sie w spodnie ciążowe z hm i maleńkie buciki pluszowe ️ usg połówkowe mam 19.11 wtedy pewnie poznam płeć. Czuje sie super chociaż trochę pobolewa mnie brzuch ale to raczej takie cmienie i rozpierania niż ból. Plusy ciazy Ladne włosy Brak miesiączki Większy biust Minusy Pryszcze na brodzie i szyi ( nigdy tak nie miałam ) Pojawiające sie większe owłosienie Ból brzucha Rezygnacja z ćwiczeń na siłowni - zajęcia crossfit Wypiłabym winko i zjadła tatar lub sushi
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
maLos Ja akurat domowe specyfiki. Tż zrobił mi syrop z cebuli, czosnku i cytryny
No i do tego jedna za drugą herbatka z cytryną.
|
|
|
|
#4279 |
|
Winter is coming
|
Kabriela witaj
![]() my od rana byliśmy na wyborach, a potem u mojej babci na imieninach, ale się obżarłam. Od wczoraj czuję takie smyranie w brzuchu, ciekawe czy to pierwsze delikatne ruchy czy jelita
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
No mi dzisiaj lekarz powiedział ze nie mogę jeszcze czuć ruchów w 18 tygodniu. No głupia chyba nie jestem i wiem co czulam
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Jestem juz 20 km od domu, myslalam ze bede musiala zostac u tesciowej na zawsze
maz z tesciem robili cos przy samochodzie i wyszlo wiadomo jak ️ ️ ️ cala droge milcze zeby sie nie denerwowac albo rozkleic. Nie wiem co gorsze... w ogole czuje sie jakos beznadziejnie dzisiaj, depresyjny nastroj i zaczynam sie obawiac, ze to sezonówka...![]() I do tego jutro lekarz, a ja jakas poddenerwowana jestem, jak nigdy. Nie wiem co sie dzieje dziewczyny.. Musze jeszcze poczytac o Tummy bo od kiedy zobaczylam takie wiaderka to mnie zaciekawily. Boje sie jednak, ze sobie z noworodkiem w tym nie poradze a wlasnie, kikucik po pepowinie mozna moczyc czy nie bardzo?
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-25 o 18:57 |
|
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
Sunmade gratulację synka!
Dbaj o siebie i maluszka!Dziewczyny dbajcie o siebie i maluchy! Współczuję wam problemów ciążowych...Ja się coś dziś dziwnie czuję, liczę, że wszystko będzie ok ![]() Fajne macie brzuszki ![]() Byłam dziś nad zalewem na spacerze, trochę wiało, ale bardzo fajnie było tylko zdrętwiałam w samochodzie Jutro mam wizytę, może poznam płeć maluszka, trzymajcie kciuki, aby wszystko było ok i aby w moim brzuszku mieszkała wymarzona dziewczynka ![]() U mnie na plus w ciąży to mniejsza ilość owłosienia, mocniejsze paznokcie, ładne włosy i biust z minusów to syfki na brodzie, nerwowość, natomiast +/- to ograniczona ilość kawy, odrzuciło mnie od mięsa i mleka...Witam nowe mamy ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Będę się powtarzała, rozmawiałam z położną z wieloletnim doświadczeniem zawodowym, mówiła mi, że na tym etapie ciąży można czuć ruchy...
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Winter is coming
|
no właśnie wszędzie się czyta/słyszy, że najwcześniej w 18 tc, stąd mam jeszcze wątpliwości, czy to już może być to
ale smyra mnie coś od środka dzisiaj mnie posmyrało, jak zjadłam kawałek ciasta. Margueri trzymam kciuki za córeczkę
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mam mocniejsze paznokcie Kawy nie mogę pic bo mi po niej niedobrze
|
|
#4286 |
|
Przyczajenie
|
Ale się cieszę! W końcu udało się wszystko przeczytać
.Trzymam mocno kciuki za was dziewczyny! Ja mam dopiero 4.11 wizytę. Mam nadzieje ze mój maluszek pokaże co nieco i się dowiemy czy syn czy córka ;-). Dzisiaj prawie cały dzień spałam. Jakiś taki senny dzień. Zauważyłam tez ze mam problemy z pamięcią i strasznie szybko się denerwuje. |
|
|
|
#4287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez jestem nowa tu kiedy masz tp?
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mówię, że czuje maleństwo a później zastanawiam się czy to były ruchy czy coś innego... Mnie na początku odrzuciło od czarnej, potem piłam z mlekiem, aż zaczęłam wymiotować...od jakiś 2tyg piję czarną, ale bardzo słabą Zastanawia mnie to mięso, dlaczego muli mnie lub wymiotuję od niego...ostatnio miałam na talerzu ciut sosu i efekt podobny...
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny
WEEKEND Pojechałam z mężem w rodzinne strony spotkanko z moimi rodzicami i prezencik od nich w postaci torebeczki Teściowa obdarowała mnie 2 kurtkami i 3 swetrami i sukieneczką (tuniką). Wszystko idealne pod większy brzuszek, ale i tak zimno się robi, więc mimo, że brzucholka jeszcze nie ma to już będę używać .Do tego teściowa zrobiła taką pyszną szarlotkę z bitą śmietaną o jesuuuu ![]() :roll eyes: i dała mi do domu![]() powstrzymuje się by nie zjeść hehe.Ponadto byliśmy u babci męża i okazało się, że w ogródku ma całe wielkie "pole" jarmużu Dostałam cały wór na śmieci liści jarmużu heh .Oprócz tego dostałam liście mięty z ogródka .Także wróciłam tak obdarowana że ohohoho ![]() .Cały w weekend czułam się super! Ale na koniec zrobiłam sobie akuku i na wizycie u drugiej babci zjadłam: kiełbasę, podgrzybki marynowane, ogórki kiszone, chleb i ( Sunmade - och rany! czytałam posty by nadrobić i po prostu leciałam po nich jak burza byleby znaleźć Twój kolejny post ! Tak się cieszę, że bąblowi serducho bije i na dodatek poznałaś płeć MiniMonix - Zdrówka życzę Kochana! A dużo Ci tego wyciekło? Ja bym kurczę pewnie zbagatelizowała i pomyślała, że to po prostu śluz. kropcia O proszę, moje minusy są zbliżone do Twoich! Tak mnie wysypało na szyi, że normalnie nie ogarniam jak to możliwe hehe - i żeby było dziwniej, tylko po prawej stronie. I z owłosieniem! Co to jest z tym owłosieniem! Normalnie mam czarne włochy na brzuchu! Fuuu Ma1rta Wow! jesteś dobra! Przeczytałaś wszystkie posty od początku? Ja jak dołączałam to olałam to ![]() A USG masz połówkowe? Jak dobrze Gdzieś mi śmignął Twój post i zaciekawiło mnie Twój tydzień vs termin Z tego powodu pytam bo jeśli tak to mamy mniej niż 7 dni różnicy co do tygodnia a termin mam na 17 ale termin terminem dziecko może zachcieć przyjść wcześniej
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem z malutkiej miejscowości koło Dąbrowy Górniczej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

chodzi mi o to, ze jest na plecko i glowke wyzej niz z przodu, nie po to zeby nie trzymac 

ale tyle kasy? ja za tummy tub placilam 15 euro. mialam na poczatku stojak do niego, ten do kompletu, ktory sie potem wykorzystuje jako podnozek dla dziecka, ale jakos mi nie pasowalo to i wolalam jednak bez stojaka, w lazience normalnie, i stojak odeslalam, a on wiecej niz to wiadro kosztowal 

jak rzygalam tak rzygalam... a w drugiej polowie ciazy to jeszcze przez pare tygodni sporadycznie - tak 2-3 razy na tydzien musialam wymiotowac.
kolejny weekend za nami. Dziś zaopatrzyłem sie w spodnie ciążowe z hm i maleńkie buciki pluszowe
️ usg połówkowe mam 19.11 wtedy pewnie poznam płeć. Czuje sie super chociaż trochę pobolewa mnie brzuch ale to raczej takie cmienie i rozpierania niż ból.
) 
️
w ogole czuje sie jakos beznadziejnie dzisiaj, depresyjny nastroj i zaczynam sie obawiac, ze to sezonówka...