![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: filtry ochronne
A ja odkrylam emulsje spf 60 firmy Dermedic. Za pierwszym razem mnie zapchala, teraz jestem zachwycona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tani i dobry filtr do twarzy:)
Ponowię pytanie- jakz zapychaczami w tym filtrze? Na KWC nikogo nie zapchało
![]() Klorane, Enfant Lait Solaire Ultra Haute Protection SPF 50+ (Mleczko ochronne do ciała dla dzieci) Silna ochrona przed promieniowaniem UVA/UVB. Bogate w wyciąg z nagietka Klorane o właściwościach kojących dla skóry. Konsystencja fluidu, widoczna na skórze podczas aplikacji, gwarantuje zachowanie optymalnej ochrony przeciwsłonecznej. Owocowy zapach zapewnia dziecku przyjemność podczas stosowania Skład: Water (Aqua), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclomethicone Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Cetearyl Alkohol, C20-22 Alkyl Phosphate, Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Officinalis), PVP/Eicosene Copolymer, Benzoic Acid, C20-22 Alcohols, Chlorphenesin, Coco-Glucoside, Decyl Glucoside, Diphenyl Dimethicone, Fragrance (Perfum), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Phenoxyethabol, Polysorbate 60, Propylene Glycol Sodium Hydroxide, Squalane, Titanium Dioxide, Tocopheryl Acetale, Trimethoxycaprylysilane, Xanthan Gum.
#873 |
Raczkowanie
|
Wlasnie w tym sek ze ja nie jestem pewna czy dbrze rozkodowuje te date produkcji. Kod to VB094 . Wedlug mnie to marzec 2005. prosze kogos kto sie zna na rozkodowywaniu dat lepiej niz ja o pomoc, bo jak jest przeterminowany to moze szybko pisac do sprzedawcy na Allegro.
Dziewczyny jeszcze raz prosze o pomoc kod VB094, filtr Vichy ecran Ultra Fluide. |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Pelnowymiarowy filtr Vichy mialam dosc dawno kiedy jeszcze obowiazywaly stare oznaczenia i na na tubie mialam wybity tylko kod ktory pewnie dotyczyl nr partii a na pudelku byla data produkcji.
#875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hexxano twierdzisz ze teraz juz sa inne oznaczenia na Vichy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co moge doradzic to abys jednak poszla do apteki ![]()
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Jak dziś byłam w aptece i pytałam o preparaty Klorane, babka zrobiła oczy i pyta:''A na co ten preparat''? Na co ja, ze to filtr 50, przeciwsłoneczny... Na co usłyszałam"A po co pani taki wysoki na zime''?
![]() ![]()
#879 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ma Bioderma filtry mineralne w ofercie?
Znalazlam: Bioderma, Photoderm Max Spray SPF 50+ / UVA 35 (Wersja z 2007r.) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-z-2007r.html Skład: Water (Aqua), Dicaprylyl Carbonate, Octocrylene, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Dimethiconol Behenate, Decyl Glucoside, C20-22 Alkyl Phosphate, C20-22 Alcohols,Tocopheryl Acetate, Ectoin, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Laminaria Ochroleuca Extract, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol, Citric Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Phenoxyethanol, Propylparaben, Methylparaben, Ethylparaben. oraz Bioderma, Photoderm Max Lait SPF 50+ / UVA 35 (Wersja z 2007r.) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-z-2007r.html Skład: Water (Aqua), Dicaprylyl Carbonate, Octocrylene, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclomethicone, Alcohol Denat., C20-22 Alkyl Phosphate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ptfe, C20-22 Alcohols, Tocopheryl Acetate, Ectoin, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Laminaria Ochroleuca Extract, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer, Disodium Edta, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol, Citric Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben Ethylparaben (taki sam, jak Photoderm Max Fluide). Dzielnie cwicze sie w czytaniu składów, ale tutaj zabardzo nie wiem co o tym sądzic. Nie znalazlam tutaj nic z "filtrow przenikających" ktore mam na liscie(4) i ktorych chce uniknac. Jak się mają te filtry do filtrow 100% mineralnych? Chcialabym cos bezbarwengo z wysoką ochroną, bez filtrow chemicznych; mineralny Avene 50 sie nie sprawdził. |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Wtajemniczenie
|
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź na moje pytanko..otóż zamierzam kupić nowy filtr i po przejrzeniu kwc doszłam do wniosku że najbardziej opłacalne dla mnie jest mleczko do ciała Avene,tylko zastanawiam się czy smarując buzię preparatem do ciała będę mieć wystarczającą ochronę? (dodam że mam jasną karnację z piegami a na dodatek wczoraj zrobiłam piling migdałowy..)
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Dobry wieczór
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
czy przy mieszanej cerze pod emulsje z filtrem Avene powinnam stosowac krem nawilzajacy? bo ostatnio sobie przez kilka dni pouzywałam szare mydelko i teraz mam strasznie wysuszona i sciagnieta cere. co robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
no to teraz ja
![]() poczytałam trochę forum i dojrzałam do zakupu filtra ![]() z artykułów pani Basi wywnioskowałam że filtr 25 na codzień wystarczy (zwłaszcza teraz, na zimę).na oku mam solecrin iwostinu Nie kuruję się kwasami, mam lat dopiero 19 i cerę bez żadnych właściwie problemów. I tak się teraz zastanawiam, kiedyś czytałam gdzieś że cerę można zniszczyć (rozregulować) używaniem niewłaściwych dla rodzaju cery kremami (np zbyt tłustymi dla normalnej itd) i w ten sposób uzależnimy skórę od kremu czyniąc jej więcej szkody niż pożytku. i teraz tak się zastanawiam: jeżeli nałoże na twarz taką warstwę kermu i będę to robic codziennie to czy nie zniszczę sobie cery? jeśli gdzieś się mylę, proszę mnie poprawić ![]() i jeszcze ciekawi mnie, czy używając filtra w dzień mogę używać zwykłych kosmetyków do oczyszczania cery (takich nastolatkowych nivea visage) czyli np rano zmyc twarz zelem tym właśnie a później nałożyć filtr? nie nastąpią żadne reakcje chemiczne niepożądane? Pytania może głupie ale całkiem się jeszcze zielona w temacie czuję, dlatego proszę o odpowiedź
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie
mogę się wciąć?? ![]() jeśli latem stosuję filtry ok.30 i będę je stosować przez jesień i zimę to czy moja skóra się nie rozleniwi i czy w lecie dalej będzie akceptowała ochronę SPF 30? strasznie zagmatwałam, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Rozeznanie
|
Hexx - na moich wszystkich filtrach widnieje znaczek otwartego pudełka z napisem "12 M". A wiadomo, że zachowawczo (na wypadek, gdy np. bierzemy filtry ze sobą na plażę, i tam nam się w słońcu pieką) takie okresy gwarancji są zawsze zaniżone.
![]() Niekoniecznie. Alkohol lubi podrażniać, ale nie zawsze tak działa. Tutaj zresztą nie ma go jakoś bardzo dużo. Cytat:
![]()
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze mam pytnie
![]() mogę używać na codzień filtra nivea wudziestki? Bo ona raczej jest do ciała, ale na buzi mi się dobrze sprwuje ![]() ale ja się ne znam, także prosiabym o odpowiedź ![]()
![]() |
#890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede miala chwile czasu to wrzuce te wypowiedzi. Znalazlam poki co wypowiedz Basi http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4869 Na starym Femi tez byla o tym mowa ale teraz nie mam za bardzo jak szukac,zajme sie tym pozniej ![]() W kazdym razie nie bede toczyc bojow,ktora z Nas ma racje ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2007-09-19 o 19:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moją tezę opieram na: - czystej logice: czy jedno otwarcie opakowania, które nota bene nie jest próżniowe, ma aż taki wpływ na reakcje zachodzące między jego zawartością a powietrzem? Wątpię w to. - konstatacji: czy producenci pozwolili by sobie na ryzyko, że zostaną zasypani toną reklamacji, że ich filtry nie działają? Skoro umieszczają te "12 M", to chyba poparli to jakimiś badaniami, i są ich pewni... - fakcie, że osobiście przetestowałam na sobie jeden filtr z zeszłego roku. (Konkretnie DP LRP) Kilkakrotnie spędzałam niemal cały dzień w pełnym słońcu, pocąc się na rowerze ![]()
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Pomożecie ? Jestem po 6 zabiehach kwasem migdałowym 50%. Jutro wybieram się na rajd rowerowy i w związku z tym chciałabym ochronić moją skórę przed przebarwieniami. Mam ok 5 wyprysków na policzkach, które już (po leczeniu) ładnie się goją, a cera świeci się w strefie T. Lekarz polecił spray z biodermy photoderm AKN SPF 30 /UVA 26 (spray do skóry tłustej i trądzikowej. Zawiera kompleks Fluidactiv hamujący powstawanie zaskórników oraz kompleks BIOprotection).
I jeszcze jedno pytanko - na czystą skórę najpierw stosujecie filtr, a później nakładacie makijaż (tak zalecił dermatolog) czy odwrotnie? Po przeczytaniu ulotki iż należy spray nakładać średnio co 3 godziny mam wątpliwości.
#893 |
Zakorzenienie
|
a czy SPF30 to nie za niski filtr?
Edytowane przez loss_lauri Czas edycji: 2009-02-13 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
Chciałam zakupić z wyższym filtrem 50, ale bioderma nie ma serii z takim filtrem dla cery mieszanej i z trądzikiem. Nie chcę zatkać porów i doprowadzić znowu do wysypu. Już od 21 dni nic nowego mi nie wyskoczyło i normalnie tak się ciesze, że wszystkich bym wyściskała dookoła. Dziękuję za radę.
#896 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co myslicie o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-z-2007r.html niestety nie ma żadnych recenzji na KWC
![]() Avene 50 + emulsja do cery normalnej i mieszanej. kupiłam 25 ml na allegro, ale kompletnie sie na tym nie znam, dobrze zrobilam czy nie .. ?
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Własciwie to przybywam tutaj z pytaniem. Szukałam, czytałam i trafiłam na filtry Vichy dla alergików SPF 50. Na innych forach bardzo sobie dziewczyny chwalą, chciałam zapytac czy ktoras z was je uzywał? Przegrzebałam cale forum biochemiczne; pojawiają się wzmianki o tych filtrach.. ale nikt sie na ich temat konkretnie nie wypowiedział. Bardzo prosze o opinie, jesli ktos miał okazje poużywac. Filtry dla alergików z alkiem w składzie, ale mimo tego zebrały pozytywne opinie.. chciałabym wiedziec troche więcej ![]() Capital Soleil, IP 50+ enfant, Lait ecran visage et corps (mleczko ochronne do twarzy i ciała dla dzieci) Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat., Isohexadecane, Ethylhexyl Salicylate, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Glycerin, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Ethylhexyl Triazone, Butylparaben, Dimethicone, Drometrizole Trisiloxane, Ethylparaben, Glycine Soja, Isobutylparaben, Methylparaben, Pentasodium Ethylenediamine Tetramethylene Phosphonate, Phenoxyethanol, Propylparaben, Silica, Tocopherol, Triethanolamine. Capital Soleil, IP 50+ Ecran Anti-Reactions, Visage et zones sensibles (krem ochronny przeciw reakcjom alergicznym) Aqua, Octocrylene, Glycerin, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Drometrizole Trisiloxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Stearyl Alcohol, Triethanolamine, Isohexadecane, PEG-100 Stearate, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearate, VP/Eicosene Copolymer, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Acrylamide/Sodium Acrylodimethyl Taurate Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Copolymer, Aluminium Hydroxide, Dextrin, Dimethiconol, Disodium EDTA, Eperua Falcata/Eperua Falcata Bark Extract, Ethylhexylglycerin, Glycine Soja, Polymethyl Methacrylate, Polysorbate 80, Silica, Stearic Acid, Tocopherol, Xanthan Gum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
dziewczyny,mam pytanie do tych,które używają filtrów firmy Avene-co polecacie? krem,mleczko czy emulsje? zastanawiam sie pomiedzy kremem koloryzujacym 50+ albo emulsja dla dzieci 40+ ....cxy oba posiadaja filtr mineralny i chemiczny? prosze o pomoc i porade bede wdzeczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Psycho, miałam próbki obu . W pierwszej kolejnosci do testów poszlo mleczko, z tego co pamietam konsystecja troche mniej wonista niz w innych mleczkach vichy, wsmarowywało się niezle, bez problemu nalozylam przepisową ilość, oczywiscie po wchłonieciu zostawiało klaczki, u mnie to normalka, wklepuje i juz. Generalnie mleczko bardzo przyjemne w stosowaniu, ale co z tego, kiedy po drugim dniu mnie wysypalo, a do tego nawet nie jestem w stanie doszukac sie winowajcy w skladzie
![]() ![]() Edytowane przez Dalissime'80 Czas edycji: 2007-09-27 o 08:15 Powód: uscislenie |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.