|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.32
Cytat:
Tak tylko wspominam, bo może niepotrzebnie jest latać specjalnie tu po ser, a tu po ciastka. A gdzieś widziałam podróbki Oreo, które wychodziły drożej od oryginałów -_-
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więcej pewnie bym straciła na dojazdy niż to warte dzięki
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
W Lidlu są chyba podróbki Oreo, ale właśnie w cenie niedużo niższej (takiej samej?) jak oryginał.
|
|
|
|
#1114 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka paletke do konturowania polecacie dla początkujących?
|
|
|
|
#1116 |
|
Konto usunięte
|
Na mokro czy sucho?
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
nieaktualne
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2015-10-25 o 16:34 |
|
|
|
#1118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gumki bym czyściła w wodzie z jakimś delikatnym detergentem, tylko po zdjęciu ![]() Reszte tak samo, tylko żeby elektroniki nie zamoczyć, lub alkoholem też można. Te podroby oreo z lidla mi smakują, a orginalne nie @beatiska polecam evernote, jest webowe jak i ma dedykowane aplikacje na komba i androida :3
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
jest jakiś gadżet na pulpit kompa, żeby dodać notatkę, która będzie widoczna na pulpicie cały czas (ale tylko na pulpicie, będzie się chowała pod inne programy) i sama się włączy po ponownym jego uruchomieniu?
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Sticky Notes.
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
Czy przy rekrutacji na magisterkę brane są pod uwagę oceny z ćwiczeń czy tylko egzamin czyli wykład?
|
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Laptop nie "widzi" myszki przewodowej, pojawia się komunikat, że nie wykrywa urządzenia. Sprawdziłam wszystkie cztery porty USB i czasami na chwilę myszka działa, ale potem znów zero reakcji. Wcześniej działo się tak momentami jedynie, w piątek było to poważniejsze, ale wczoraj i dzisiaj rano nie miałam żadnych problemów - za to teraz nie działa, po prostu:/.
Co się stało i co mogę zrobić aby to zmienić?
|
|
#1125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kable się poprzecieraly Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1126 |
|
Konto usunięte
|
Czy ktoś tutaj posiada działalność gospodarczą albo jest obeznany w temacie? Bo miałabym parę pytań
|
|
|
|
#1127 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Czy któraś z Was ma konto w mBanku? Chodzi mi o to czy mogę mieć kilka (z tego co wyczytałam to 4) eMaxy?
Mam póki co eKonto i pod to podpięte eMax i eMax plus. Czy mogę mieć jeszcze 3 eMaxy? Chodzi mi o to aby mieć jeszcze przynajmniej 2 konta żeby rozplanowywać wydatki. Np. na jednym odkładać sobie na czarną godzinę, na drugim na wakacje, na trzecim na droższą zachciankę. Ale w taki sposób aby w każdej chwili móc przelać z obojętnie którego konta na to główne kasę. Bo wiem, że z eMax plus jest tylko jeden darmowy przelew. |
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie polecacie herbaty liściaste?
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy osoba, która jest w komisji wyborczej może publikować na facebooku na co głosowała większość ludzi w jej komisji?
|
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;53229494]Hej. Czy któraś z Was ma konto w mBanku? Chodzi mi o to czy mogę mieć kilka (z tego co wyczytałam to 4) eMaxy?
Mam póki co eKonto i pod to podpięte eMax i eMax plus. Czy mogę mieć jeszcze 3 eMaxy? Chodzi mi o to aby mieć jeszcze przynajmniej 2 konta żeby rozplanowywać wydatki. Np. na jednym odkładać sobie na czarną godzinę, na drugim na wakacje, na trzecim na droższą zachciankę. Ale w taki sposób aby w każdej chwili móc przelać z obojętnie którego konta na to główne kasę. Bo wiem, że z eMax plus jest tylko jeden darmowy przelew.[/QUOTE] Tak. 4 eMaxy i 4 eMaxplusy. I ja po tyle właśnie mam :-D. Emaxplusow więcej właśnie po to, żeby mieć więcej tych darmowych przelewów, z każdego po jednym jakby co ;-) |
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Nie, dopóki na drzwiach (w widocznym miejscu) nie zostanie powieszony raport, który sporządza się po zliczeniu głosów.
Edytowane przez ttts Czas edycji: 2015-10-25 o 20:20 |
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy, mam 2 kwiatki od tygodnia: roze i orchidee.
Co robicie ze one zyja? Ze nie umieraja i nie spadaja im liscie, kwiaty i ze w ogole nie usychaja ?? Mama dala mi rade ktora u niej dziala przy orchidei - w doniczce zeby mial non stop wode. No i ja tak zrobilam i ona soe trzyma calkiem niezle. Stoi na wyspie kolo okna Roza - tu jest problem bo widze sporo uschnietych listkow a roze widze juz zaczynaja opadac... mama mowi by tez jej wlac wode w doniczke by sobie sama pila ile chce ale nie jestem pewna czy to dobry pomysl... Dodatkowo kupilam taki plyn do kwiatow i wlewam go z woda 1 x tygodniu. Ddla orchidei zmieniam wode co 2 dni bo tak duzo pije i doniczka jest sucha drugiego dnia Raz tak zrobilam dla rozy i wypila wszystko tego samego dnia. No ale nie wiem czy moge jej wlac do doniczki? Roze co 2 dzien spryskuje prysznicem. Pisali w necie by rpbic to codziennie ale nie wiem jak to w praktyce wyglada? Bede wdzieczna za rady
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze uda sie pomoc
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Czy głosując poza swoim okręgiem wyborczym dostaje się listę wyborczą z swojego okręgu? Czy głosujemy na listy z okręgu w którym faktycznie oddajemy głos?
Pytanie jest czysto teoretyczne bo nigdy nie miałam potrzeby głosować poza miejscem zamieszkania, ale dzisiaj w czasie oddawania głosu zaczęłam się zastanawiać
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orchidee nie powinny stać non stop w wodzie bo zgniją. Zwłaszcza najpopularniejsze w sklepach phalenopsisy. Należy je podlewać co okolo 7-10 dni kiedy podłoże i korzenie już przeschną. Korzenie mają być przed kolejnym podlaniem srebrne. Zimą kiedy jest bardzo sucho w mieszkaniu możliwe ze trzeba podlać częściej. Aha podlewamy w "kąpieli wodnej". Plastikową doniczkę z kwiatkiem zanurzamy w naczyniu z wodą, lub nalewamy wody do osłonki. Zostawiamy na okolo 30 min, później wylewamy wodę. Moje najstarsze storczyki podlewane tą metoda żyją już 6 lat i pięknie kwitną. |
|
|
|
|
#1137 |
|
Konto usunięte
|
No to tak:
1. Czy określa się profil działalności i świadczonych usług? Czy może być tego więcej i czy mogą być to usługi zupełnie różne? Na przykładzie: Firma XYZ - usługi w dziedzinie fryzjerstwa i rybołówstwa? 2. Wyczytałam, że przy 1-osobowej firmie można nie zakładać konta firmowego. Czy wygodniej będzie takowe założyć czy nie ma to znaczenia? A gdy zatrudnię drugą osobę to czy musi już być konto firmowe? 3. Jak myślisz, czy podołam prowadzeniu księgowości? Działalność będzie opierała się właściwie na świadczeniu usług dla 2 firm. Czy lepiej jednak zlecić to komuś? |
|
|
|
#1138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A powiedz mi jeszcze to trzeba udać się do placówki żeby to sobie załatwić? Czy mogę na przykład złożyć wniosek przez Internet z poziomu swojego konta? Tu chyba nie ma jakichś ukrytych kosztów prawda?Wystarczą mi w sumie 2 eMaxy dodatkowe z eMax plusa i tak nie korzystam bo jednak obawiam się tylko jednego przelewu miesięcznie i takiego zamrażania pieniędzy
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;53230843]Ok dzięki
A powiedz mi jeszcze to trzeba udać się do placówki żeby to sobie załatwić? Czy mogę na przykład złożyć wniosek przez Internet z poziomu swojego konta? Tu chyba nie ma jakichś ukrytych kosztów prawda?Wystarczą mi w sumie 2 eMaxy dodatkowe z eMax plusa i tak nie korzystam bo jednak obawiam się tylko jednego przelewu miesięcznie i takiego zamrażania pieniędzy [/QUOTE]Tak, wszystko przez Internet. Żadnych kosztów do tej pory nie poniosłam. Jeszcze mSaver jest ;-). Można tam coś samemu odkładać oraz określić co ma automatycznie tam lądować, poczytaj. Chyba też jeden darmowy przelew miesięczne. |
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odp1: poczytaj o pkd, mogą być rożne usługi 2: coś mi się obiło o uszy, że nie trzeba-o znalazłam na szybciocha:http://poradnik.wfirma.pl/-konto-pry...i-gospodarczej, odp3: u nas zlecam firmie, niskie dość koszty a masz pewność, że będzie wszystko ok możesz też zlecić na miesiąc i zobaczysz potem czy dasz radę sama to "ogarnąć"
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2015-10-25 o 21:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

więcej pewnie bym straciła na dojazdy niż to warte 

rosi: