Rozstanie z facetem XXXIII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-25, 19:10   #4951
pechowianka
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

Cytat:
Napisane przez timotei Pokaż wiadomość
Flavius
współczuję, ja pewnie na Twoim miejscu zrezygnowałabym z tej imprezy
U mnie większość sparowanych wiec gdybym zrezygnowała ze spotkań pewnie bym w domu tylko siedziała :/
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 20:07   #4952
kokillka
Raczkowanie

masakra serio , ja próbuje się podnieść ale nie mogę, no nie mogę.
Tak złego stanu nie miałam od dawna , naprawdę.
I ciężko mi stwierdzić co to jest .
kokillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 20:38   #4953
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Flavius Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów, ja mam w grudniu wigilię ze znajomymi i będą: 2 pary z wieloletnim stażem, 2 narzeczeństwa, jedno małżeństwo i... ja. Szykuje się świetna zabawa.
Małżeństwa i pary z długim stażem to prawie jak single Najgorsze są świeże pary na etapie gołąbkowania

A tak serio, to co Ci przeszkadza? Przecież to nie tańce w parach, tylko posiadówa z fajnymi ludźmi
Stary 2015-10-25, 20:49   #4954
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

wybacz, ale ja nie poszłabym na taką wigilię... pary zaczynają się dzielić opłatkiem najpierw między sobą a ja stoję jak kołek i się na nich patrzę i czekam aż ktoś mnie zauważy no way! odpuściłabym.
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:01   #4955
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
pary zaczynają się dzielić opłatkiem najpierw między sobą
To ja znam jakieś bardziej zsocjalizowane pary
Stary 2015-10-25, 21:06   #4956
201609270956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Małżeństwa i pary z długim stażem to prawie jak single Najgorsze są świeże pary na etapie gołąbkowania

A tak serio, to co Ci przeszkadza? Przecież to nie tańce w parach, tylko posiadówa z fajnymi ludźmi
Niestety, wyjście na tańce też jest przewidziane.
Cytat:
wybacz, ale ja nie poszłabym na taką wigilię... pary zaczynają się dzielić opłatkiem najpierw między sobą a ja stoję jak kołek i się na nich patrzę i czekam aż ktoś mnie zauważy no way! odpuściłabym.
Ja pójdę, bo to moi bliscy znajomi i pewnie byłoby im przykro, gdybym odmówiła spotkania tylko dlatego, że obecnie jesteśmy na różnych etapach życia. I nie dość, że straciłam narzeczonego, to straciłabym jeszcze znajomych.
201609270956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:14   #4957
julk44
Raczkowanie

hej dziewczyny dawno nie pisałam ale regularnie Was podczytuję u mnie jakby troszkę wyszło słońce zza chmur... z byłym nie jestem już prawie 2 miesiące, ok miesiące zero kontaktu. Już o nim tyle nie myślę, nie rozpaczam, nie sprawdzam fb czy coś napisał... Też nie bardzo mnie interesuje co u niego. Zajęłam się pracą, trochę doskwiera mi brak znajomych Z tego wszystkiego wyszłam wczoraj do klubu z mamą i jej facetem Całe szczęście że miała mnie młodo i jakoś się trzyma, także tego... no ale oczywiście wstawiona musiała ludziom mówić "TO JEST MOJE DZIECKO" tak więc trochę przypał, później włączyła im się poalkoholowa patologia, awantury, zdrady itd szkoda opowiadać, w każdym razie czuję się o wiele lepiej już teraz, usłyszałam wczoraj kilka komplementów od obcych ludzi. Dzisiaj byłam na sama na zakupach, kupiłam sobie dopasowaną bordową mini z koronki, ciekawe gdzie ja ją będę nosić Ogólnie cieszę się, bo schudłam chyba ze 12 kg w tym roku i czuję się dobrze patrząc w lustro. W pracy koleżanki się ze mnie śmieją, że kurier na mnie zerka i chyba muszą mi przestawić biurko w drugą stronę to może coś zaiskrzy. Ogólnie to mam ochotę kogoś poznać i dobrze się bawić, imprezy itd, tyle że nie mam znajomych Dzisiaj tak z ciekawości patrzyłam w necie czy ktoś z mojej wiochy nie szuka koleżanki, no i trafiłam na anons przystojnego gościa 8 lat starszego, napisałam do niego, a ten do mnie czy szukam kochanka czy sponsoring także tego...
Może i trzeba założyć tą koronkę do pracy i puścić oko do kuriera...
Czegoś mi cały czas brakuje, ale czy byłego to nie jestem pewna, raczej czyjejś bliskości i zainteresowania.
Ufff ale się rozpisałam Trzymajcie się dziewczyny : przesyłam Wam moją pozytywną energię
julk44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-25, 21:56   #4958
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
To ja znam jakieś bardziej zsocjalizowane pary
nie chodzi o socjalizację tylko o to, że w tej tradycji dzielisz się z NAJBLIŻSZYMI osobami a bliższy ci jest twój partner/partnerka, osoba którą kochasz niż nawet najbliższa znajoma

chyba, że para podejdzie do ciebie w tym samym momencie, ale też jakoś bym się czuła tak... z litości. nie wiem ja tak mam było by mi smutno siedząc wśród zakochanych ludzi kiedy tęsknię za kimś bliskim

btw. skąd wiesz jakie pary ja znam ?

Edytowane przez cassie91910
Czas edycji: 2015-10-25 o 21:58
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 22:19   #4959
Loluuusia
Raczkowanie

Spotkałam się z tym chłopakiem. Poszliśmy na spacer i okazał się być w ogóle innym człowiekiem, niż był w klubie! Taki mądry, inteligentny i wygadany. Trochę się wstydziłam, bo nie jestem przyzwyczajona do takich spotkań. Gadaliśmy prawie godzinę i odprowadził mnie, bo jestem chora i strasznie się smarkałam. Nie szukam na razie żadnego związku, bo dla mnie to trochę za wcześnie. Minęła godzina od spotkania i się nie odezwał, to pewnie na trzeźwo mu się nie spodobałam.
Loluuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 22:20   #4960
pechowianka
Zadomowienie

Skoro nie szukasz zwiazku to lepiej zebh sie nie odezwal ;-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-25, 22:24   #4961
Loluuusia
Raczkowanie

No ale trochę mi przykro.
Stary 2015-10-25, 22:30   #4962
kokillka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Loluuusia Pokaż wiadomość
No ale trochę mi przykro.
to dopiero godzinka. Cierpliwości.
Stary 2015-10-25, 22:36   #4963
Loluuusia
Raczkowanie

Ostatnio byłam na takim spotkaniu 3 lata temu z moim byłym i teraz dla mnie takie zdarzenie to wielka sensacja. To już nie zabawa po alkoholu, a normalne spotkanie. Już jest późno, więc wątpię, żeby się odezwał. Z jednej strony to dobrze, a z drugiej trochę szkoda, bo był bardzo fajny i przystojny.
Stary 2015-10-25, 22:39   #4964
kokillka
Raczkowanie

Kocham ten stan kiedy cały smutek ze mnie schodzi i jest takie wyciszenie, a następnie wchodzi dobry humor. Od godziny jestem po prostu szczęśliwa.
Stary 2015-10-25, 23:33   #4965
may9313
Wtajemniczenie

A ja pogadałam z byłym i mam okropnie mieszane uczucia... Z jednej strony czuję ze mogłabym z nim sie rozstać (w sumie to się rozstaliśmy, choc bardziej trafne slowo to separacja...) ale z drugiej jestem ciekawa czy faktycznie coś do niego dotarło i będzie umiał być w 100% uczciwy... To głupie, bo patrząc na rozsadek powinnam go zostawić ale intuicja mówi co innego chyba

Gaduła
Chwilami nadpobudliwa
Włochy
Bloguję!

may9313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-25, 23:39   #4966
Loluuusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez may9313 Pokaż wiadomość
A ja pogadałam z byłym i mam okropnie mieszane uczucia... Z jednej strony czuję ze mogłabym z nim sie rozstać (w sumie to się rozstaliśmy, choc bardziej trafne slowo to separacja...) ale z drugiej jestem ciekawa czy faktycznie coś do niego dotarło i będzie umiał być w 100% uczciwy... To głupie, bo patrząc na rozsadek powinnam go zostawić ale intuicja mówi co innego chyba
Wątpię, ludzie ot tak się nie zmieniają, a rozsądku należy słuchać. Według mnie, człowiek może wprowadzić jakieś małe zmiany w sobie, ale nie zmieni się całkowicie. Jeżeli nie był wobec Ciebie uczciwy, to raczej nigdy nie będzie. Weź się w garść i nie gadaj z byłym, bo to tylko pogarsza sprawę. Przez takie rzeczy zostają w głowie niepotrzebne myśli.
Stary 2015-10-26, 00:32   #4967
najgorzej_
Raczkowanie

Dziewczyny, wysyłam Wam ogrom mojej pozytywnej energii. Bierzcie i radujcie się wszystkie.

Mnie ostatnio jest już coraz lżej i swobodniej. Pewnie niektóre z Was zauważyły, że już tu prawie nie piszę (ale codziennie czytam!). To dlatego, że po prostu życie mi się zaczyna układać normalnie. Pomalutku, ale wszystko idzie w dobrym kierunku w związku z moim zdrowiem psychicznym.

Już myślę o nim znacznie znacznie znacznie mniej. A jak już myślę, to nie w kategoriach "ojezujakmismutno", tylko w kategoriach "dobrzeżetosięjużskończył o". Regularnie jeżdżę konno - chodzę na treningi, wychodzę ze znajomymi, dużo się śmieję. Czuję się piękna, pewna siebie i przede wszystkim taka radosna.
Widzę teraz, że ten związek mnie trochę przytłaczał. On nie umiał sprawić, że czułam się piękna, kochana, pewna siebie. Byłam przy nim zahukaną, zamkniętą w sobie i niewierzącą w siebie osóbką. Jeszcze nie jestem gotowa na to, by z czystym sumieniem powiedzieć, że dziękuję mu za to, że mnie zostawił, ale teraz patrzę na to wszystko z pewnym dystansem.

Oby mi to nie minęło, tylko szło cały czas w dobrym kierunku!
najgorzej_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 01:21   #4968
faeria
she-wolf

Cytat:
Napisane przez najgorzej_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wysyłam Wam ogrom mojej pozytywnej energii. Bierzcie i radujcie się wszystkie.

Mnie ostatnio jest już coraz lżej i swobodniej. Pewnie niektóre z Was zauważyły, że już tu prawie nie piszę (ale codziennie czytam!). To dlatego, że po prostu życie mi się zaczyna układać normalnie. Pomalutku, ale wszystko idzie w dobrym kierunku w związku z moim zdrowiem psychicznym.

Już myślę o nim znacznie znacznie znacznie mniej. A jak już myślę, to nie w kategoriach "ojezujakmismutno", tylko w kategoriach "dobrzeżetosięjużskończył o". Regularnie jeżdżę konno - chodzę na treningi, wychodzę ze znajomymi, dużo się śmieję. Czuję się piękna, pewna siebie i przede wszystkim taka radosna.
Widzę teraz, że ten związek mnie trochę przytłaczał. On nie umiał sprawić, że czułam się piękna, kochana, pewna siebie. Byłam przy nim zahukaną, zamkniętą w sobie i niewierzącą w siebie osóbką.
Jeszcze nie jestem gotowa na to, by z czystym sumieniem powiedzieć, że dziękuję mu za to, że mnie zostawił, ale teraz patrzę na to wszystko z pewnym dystansem.

Pogrubione - u mnie to samo! Cieszę się, że u Ciebie już lepiej, byle tak dalej!!!

tłumaczę
faeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 06:48   #4969
may9313
Wtajemniczenie

Nie jestem w stanie z nim nie rozmawiać, bo mamy za dużo hmm spraw administracyjnych wspólnych żeby zerwać kontakt. Niestety. Cóż, to jest skonplikowane, ostatnio wykazal sie nieeuczciwoscia w stosunku do mnie, ale jakies dwa miesiące temu zrobiłam coś hmmm podobnego. Tzn sprawa była inna ale poziom "niefajnosci" ten sam. I on o tym wie i nic mi nie powiedzial nawet za bardzo... Wkurzył sie na poczatku ale pogadaliśmy i bylo ok...

Gaduła
Chwilami nadpobudliwa
Włochy
Bloguję!

may9313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 07:14   #4970
E_nigmatic
Raczkowanie

Cytat:
Spotkałam się z tym chłopakiem. Poszliśmy na spacer i okazał się być w ogóle innym człowiekiem, niż był w klubie! Taki mądry, inteligentny i wygadany. Trochę się wstydziłam, bo nie jestem przyzwyczajona do takich spotkań. Gadaliśmy prawie godzinę i odprowadził mnie, bo jestem chora i strasznie się smarkałam. Nie szukam na razie żadnego związku, bo dla mnie to trochę za wcześnie. Minęła godzina od spotkania i się nie odezwał, to pewnie na trzeźwo mu się nie spodobałam.
I co odezwał się ??
Może nie miała możliwości żeby chociaż smsa wysłać bo był czymś zajęty ??

Cytat:
Napisane przez kokillka Pokaż wiadomość
Kocham ten stan kiedy cały smutek ze mnie schodzi i jest takie wyciszenie, a następnie wchodzi dobry humor. Od godziny jestem po prostu szczęśliwa.
I oby ten stan trwał jak najdłużej

Cytat:

Widzę teraz, że ten związek mnie trochę przytłaczał. On nie umiał sprawić, że czułam się piękna, kochana, pewna siebie. Byłam przy nim zahukaną, zamkniętą w sobie i niewierzącą w siebie osóbką. Jeszcze nie jestem gotowa na to, by z czystym sumieniem powiedzieć, że dziękuję mu za to, że mnie zostawił, ale teraz patrzę na to wszystko z pewnym dystansem.

Cudownie to słyszeć Bierz życie pełnymi garściami

A ja nawet nie wiem co powiedzieć.
Dwa miesiące temu życie mi sie rozwaliło.
Dwa miesiące później, kiedy nie uwierzyłabym że kogoś spotkam, los postawił na mojej drodze człowieka przy którym czuje się magicznie, przy którym czuje że mogę wszystko.

Zależy nam na sobie, to już sobie powiedzieliśmy, tylko jest dużo spraw "przeciw".
Czas chyba pokaże bo nie chcę tego skreslać jeszcze.
Stary 2015-10-26, 08:51   #4971
pechowianka
Zadomowienie

Loluuusia
Tak to własnie z nami jest , tutaj nie chcemy się wiązać ale jak się facet po spotkaniu nie odezwie to lekki zawód w sercu jest od razu
Ps . odezwał się ??

kokillka wow takie stany są najlepsze, oby się utrzymywał jak najdłużej

najgorzej_ Bardzo się cieszę z Twojego "nowego życia ". Treningi , znajomi, poprawa samopoczucia i fakt że doceniasz siebie jest godny podziwu. Będę czerpała z Ciebie inspiracje

may9313 Hmm zadaj sobie pytanie czy związek w którym oboje się oszukujecie to szczyt Twoich marzeń ??? Nie lepiej odpuscic?

E_nigmatic Cieszę się bardzo że poznałaś fajnego faceta ...zycze aby się wszystko dobrze układalo )

Ja to się boje naprawde się boje facetów. Chcę mieć kogoś, chce poznać faceta z którym będzie mi dobrze i który będzie mnie kochał i szanował , Ale boje się poznawać bo nie chce dostawać kopa w dupe co chwile. Takie sytuacje odbijają się na mojej samoocenie ,
Stary 2015-10-26, 09:01   #4972
Loluuusia
Raczkowanie

Nie odezwał się. Może jak się nie odezwie do jutra, to napisać do niego? Kurczę, bym chciała, żeby ten kontakt się nie urwał.
Stary 2015-10-26, 09:05   #4973
201609270956
Konto usunięte

Cytat:
nie chodzi o socjalizację tylko o to, że w tej tradycji dzielisz się z NAJBLIŻSZYMI osobami a bliższy ci jest twój partner/partnerka, osoba którą kochasz niż nawet najbliższa znajoma

chyba, że para podejdzie do ciebie w tym samym momencie, ale też jakoś bym się czuła tak... z litości. nie wiem ja tak mam było by mi smutno siedząc wśród zakochanych ludzi kiedy tęsknię za kimś bliskim

Moim zdaniem przesadzasz. Życie tak się potoczyło, że teraz ja jestem sama, a może za rok ktoś inny z tego grona przyjdzie sam. Szkoda niszczyć znajomości z takiego powodu. Przecież korona mi z głowy nie spadnie nawet jak podzielą się ze mną tym opłatkiem w drugiej kolejności.
201609270956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:16   #4974
E_nigmatic
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem przesadzasz. Życie tak się potoczyło, że teraz ja jestem sama, a może za rok ktoś inny z tego grona przyjdzie sam. Szkoda niszczyć znajomości z takiego powodu. Przecież korona mi z głowy nie spadnie nawet jak podzielą się ze mną tym opłatkiem w drugiej kolejności.
Oczywiście że masz rację, idź na tą wigilię, nie odcinaj się od znajomych. Dziś jesteś sama a za chwilę może być zupełnie inaczej.
Stary 2015-10-26, 09:25   #4975
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:
Nie odezwał się. Może jak się nie odezwie do jutra, to napisać do niego? Kurczę, bym chciała, żeby ten kontakt się nie urwał.
Nie odzywaj się !! zabraniam :P
To chłop musi się starać o kobiete a nie na odwrót :P
Stary 2015-10-26, 10:38   #4976
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Niestety, wyjście na tańce też jest przewidziane.
Ale chyba w szerszym gronie, więc możesz tańczyć z kim chcesz
Siedzę w tanecznym towarzystwie (instruktorzy) i zauważyłam, że na imprezach pary rzadko tańczą ze sobą, obtańcowują znajomych, kursantów.
Cytat:

Moim zdaniem to jest szukanie problemu, gdzie go nie ma. A jeśli po lewej siedzi mój nowy chłopak, a po prawej moja mama, to komu mam złożyć życzenia?

W moim domu rodzinnym życzenia składa się jako pierwszej osobie siedzącej zgodnie ze wskazówkami zegara, nikt tego nigdy nie ustalał, robimy tak sami z siebie od 40 lat. Niekoniecznie jest to nasz partner, bywa że gość, który nie ma rodziny i go przygarnęliśmy na tę uroczystość. To tylko życzenia, i tak każdemu się je złoży.
Cytat:
Wnioskuję po tym, jak napisałaś wcześniej, że pary zajmują się sobą, ale to tylko moje wnioski, nic więcej, mogą być zupełnie niezgodne z rzeczywistością

Chodzę regularnie na imprezy do znajomych, gdzie KAŻDY prócz mnie przychodzi ze współmałżonkiem i dziećmi. Nie siedzę sama w kącie, normalnie rozmawiamy, bawimy się. Wydaje mi się, że po to ludzie wychodzą z domu, żeby spędzić czas z kimś innym, a nie tylko z małżonkiem. Jak wychodzę gdzieś z TŻ, to nie kleję się wyłącznie do niego. Odwiedzając rodzinę czy znajomych nastawiam się na interakcję z rodziną i znajomymi, a partner u boku jest tylko osobą towarzyszącą, a nie centrum wszechświata. Mam ważniejsze problemy w życiu niż wymigiwanie się od spotkań z przyjaciółmi z powodu singielstwa
Cytat:
Napisane przez julk44 Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego wyszłam wczoraj do klubu z mamą i jej facetem Całe szczęście że miała mnie młodo i jakoś się trzyma, także tego... no ale oczywiście wstawiona musiała ludziom mówić "TO JEST MOJE DZIECKO" tak więc trochę przypał
Gdzie tu przypał?
Cytat:
później włączyła im się poalkoholowa patologia, awantury, zdrady itd szkoda opowiadać
No, tu na pewno
Cytat:
w każdym razie czuję się o wiele lepiej już teraz, usłyszałam wczoraj kilka komplementów od obcych ludzi. Dzisiaj byłam na sama na zakupach, kupiłam sobie dopasowaną bordową mini z koronki, ciekawe gdzie ja ją będę nosić Ogólnie cieszę się, bo schudłam chyba ze 12 kg w tym roku i czuję się dobrze patrząc w lustro. W pracy koleżanki się ze mnie śmieją, że kurier na mnie zerka i chyba muszą mi przestawić biurko w drugą stronę to może coś zaiskrzy. Ogólnie to mam ochotę kogoś poznać i dobrze się bawić, imprezy itd, tyle że nie mam znajomych
Miło to czytać Co do znajomych... skąd jesteś?
Cytat:
Widzę teraz, że ten związek mnie trochę przytłaczał. On nie umiał sprawić, że czułam się piękna, kochana, pewna siebie. Byłam przy nim zahukaną, zamkniętą w sobie i niewierzącą w siebie osóbką.
To też miło czytać
Cytat:
Brzmi dobrze Jak się nie odezwie, to cóż, może nie zaiskrzyło, ale czas spędziłaś miło. Jak się odezwie, to też fajnie
Stary 2015-10-26, 12:39   #4977
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
Spokojnie możesz do niego napisać, że fajny z niego kumpel i że cieszysz się, że go poznałaś. Poproś go też o jakąś poradę, o coś na czym myślisz, że on może się znać. Wtedy spokojnie on się odezwie. Ustalicie ramy związku na stopie koleżeńskiej i będziesz miała z nim kontakt a jednocześnie nie będziesz w związku skoro tego nie chcesz.
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:02   #4978
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TancerzTango Pokaż wiadomość
Spokojnie możesz do niego napisać, że fajny z niego kumpel i że cieszysz się, że go poznałaś. Poproś go też o jakąś poradę, o coś na czym myślisz, że on może się znać. Wtedy spokojnie on się odezwie. Ustalicie ramy związku na stopie koleżeńskiej i będziesz miała z nim kontakt a jednocześnie nie będziesz w związku skoro tego nie chcesz.
a ja nadal twierdze żeby się nie odzywać )
Stary 2015-10-26, 13:13   #4979
E_nigmatic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pechowianka Pokaż wiadomość
a ja nadal twierdze żeby się nie odzywać )
Ja też nie !
Stary 2015-10-26, 13:31   #4980
Loluuusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TancerzTango Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogę się przełamać, żeby do niego napisać. Może poczekam do jutra. Może jeszcze się odezwie, chociaż wątpię.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ale debata
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości