Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-25, 22:57   #811
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Teraz to już w ogóle będzie problem z udzieleniem chrztu osobom bez ślubu

To dobrze, ze zdążyliśmy ;p ale ludzie sa po☠☠☠ani niestety, mało im PO i PiSu w rożnych konfiguracjach przez 8 lat? Znow tylko stołkami beda żonglować i znow nic sie nie zmieni, Ew na gorsze. Z informacja do USC o in vitro skyszalam - to tak chore, ze w głowie sie mieści, tak, jakby wysyłać info, czy dziecko poczęto w pozycji na pieska, czy misjonarskiej ... Z tego wszystkiego za długo trzymałam miksturę na włosach i wyszłam ruda. Dzizas ...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Chyba tak zrobię. Za tydzień wprowadzę mięsko, a trzy tygodnie dam mu żółtko a za 5 tygodni nabiał. dwa tygodnie to chyba dobry odstęp.

A mięsko to daje się codziennie ? i najlepiej dac mięsko już w słoiczku z potrawką czy kupić osobny słoiczek z mięskiem i wymieszać z jakimś warzywkiem ?

Kurcze powinna być jakaś rozpiska tego wszystkiego

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Ryba zalicza się do mięska ??

Ja zaczelam dawać mięsko chyba po 2-3 tyg, jak wszystkie warzywne wypróbowałam, daje mięsko 2-3 razy w tyg, 1 raz rybę, w pozostałe dni warzywa z żółtkiem. Niedługo dostanę krolika to jej pogotuje

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Gdyby ktoś kto bardziej skłania się ku niemu zaglosowal tak jak myśli, a nie tak jak mówią sondaże, na tego kto wygra, to tak.
Sondaże powinny przed takimi wyborami być zakazane. Moim zdaniem to narzędzie manipulacji. Wiadomo, że ludzie lubią wygrywać i będą głosować głównie na tych, którzy dobrze klasyfikują się w sondażach.

zgadzam sie!

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Moja bubka spi, TZet chrapie, a mi sie nie chce... Jutro rehabilitacja, środa szczepienie. Ciekawe, ile wazy, raz wydaje mi sie, ze je za mało, raz, ze za duzo. Wychodzi mi tak, ze 3x butla, 1raz kaszka ( na mm albo sinlac około 60-90 ml), obiadek (125), owoce (125). Ciekawe, czy to duzo, czy mało ...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 00:09   #812
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ryz banany marchew

Ale bedzie klotliwosc i zero tolerancji :/

niestety i wszędzie agresja, to fanatycy, którzy czekali i ciężko pracowali na wygraną

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystko lepsze od tej bandy złodziei PO!
uffff
dodam, że głosowałam na inną partię niż z pierwszej dwójki

Oj chyba nie, kradzież jest mniej szkodliwa niż zerwanie dobrych stosunków międzynarodowych, w czarnych scenariuszach Putin tylko czeka by dać mu pretekst, a i do tego PiS jest antyeuropejski i nienawidzi wszystkich i wszystkiego, wiec ja juz wole złodziei
Dodam, że nie glosowalam na po, nie mogłam się przemoc po tym jak mi firmę zamknęli po 18 latach i dali umowy smieciowe..

Cytat:
I to jest błędne rozumowanie. Wiesz ile ludzi myśli tak jak Ty? A gdyby odważyli się "nie marnować" głosu, to może wyniki teraz byłyby inne. Ale racja, z deszczu pod rynne wpadliśmy..
Ja się zgadzam z tym i tez chciałam pisać o manipulowaniu podając wyniki sondaży

Ogólnie no dobrze nie jest, ale zawsze to nie Korwin, który już w ogóle nie jest dyplomatyczny
A ja wylosowane akurat panel polityczny na moje zajęcia, wiec przydadzą mi się wasze wypowiedzi

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Hehe Pavlinecka dobre porównanie, ja to nie pamiętam jak Macku z Maja powstali

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 07:11   #813
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Hej
Ja dzis po nocy wkurzona i padnieta,bo Hanka znow impreze urządzila 5min po polnocy 2 godzinną, czyli nawet godziny nie pospalam, nieprzytomna bylam.
A ona zaczęla od rykow wielkich.dentinox ja na kilka minut uspokoił, a potem jeszcze wielki ryk. to paracetamol dalam.ryk dalej. Suszarka,królik - zero efektu. A to chyba nie o ból chodziło, tylko wymuszenie wziecia jej do siebie,bo jak w końcu wzięłam to sie uspokoila z placzem,tyle że mnie zaczęła radosnie kopać,szarpać za włosy,ręce w oczy itp. Po ok 1,5 godzinie od poczatku zasnęła u mnie,przenioslam ją do siebie,chwila moment i znów ryk wielki. i znów pol godziny nie moje �� i tak dziś spałam z nią.
Dzień za dniem impreza. A na dziaslach nic, żadnych zmian, blade są . Jakiś lek separacyjny czy inny grzyb ? �� nie poszła za wcześnie spać ani nic.
Głowa mnie boli eh
w nocy to w pewnym momencie pomyślałam, że ja zostawie tam w lóżeczku samą i niech sie wyryczy, jak już wszystkie pomysly mi sie skonczyly, po kp, zmianie pieluchy, czopku itd. taki kryzys miałam. Pewnie mnie tylko BLACk zrozumie...

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-10-26 o 07:34
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 07:35   #814
gosiak0512
Zakorzenienie

Bry.
My po malu wstajemy..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:20   #815
violka848
Zakorzenienie

Hej! U nas pobudka jakoś 6 30 chyba, a wczoraj usypianie 2 razy przy cycku, przetrzymaliśmy ją do 19 prawie i może to był błąd i mocno była zmęczona niewiem. Potem jak znajomi wychodzili ok 23 się obudziła i nam imprezę do północy przedłużyła, aż światło zapalilismy i do góry na ręce bo wrzask był, cycek be lulanie bee, troche na przewijaku polezala zadowolona i jakos o północy udało się ją ujarzmić ehh o 4 pobudka i do rana spała.
Nie mieliśmy takich cyrków- Goczek w końcu Cię rozumiem o tyle dobrze ze to nie środek nocy, tylko jak się kładliśmy.
Zaraz ponadrabiam bo wczoraj od południa nie włączałam wizażu, na obiedzie u mamy byliśmy, a potem ze znajomymi do wieczora
Stary 2015-10-26, 08:20   #816
gossip_girl21
Zakorzenienie

My już od 7 nie spimy, idę sprzątać po weekendzie 😑

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:26   #817
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53233344]Hej
Ja dzis po nocy wkurzona i padnieta,bo Hanka znow impreze urządzila 5min po polnocy 2 godzinną, czyli nawet godziny nie pospalam, nieprzytomna bylam.
A ona zaczęla od rykow wielkich.dentinox ja na kilka minut uspokoił, a potem jeszcze wielki ryk. to paracetamol dalam.ryk dalej. Suszarka,królik - zero efektu. A to chyba nie o ból chodziło, tylko wymuszenie wziecia jej do siebie,bo jak w końcu wzięłam to sie uspokoila z placzem,tyle że mnie zaczęła radosnie kopać,szarpać za włosy,ręce w oczy itp. Po ok 1,5 godzinie od poczatku zasnęła u mnie,przenioslam ją do siebie,chwila moment i znów ryk wielki. i znów pol godziny nie moje �� i tak dziś spałam z nią.
Dzień za dniem impreza. A na dziaslach nic, żadnych zmian, blade są . Jakiś lek separacyjny czy inny grzyb ? �� nie poszła za wcześnie spać ani nic.
Głowa mnie boli eh
w nocy to w pewnym momencie pomyślałam, że ja zostawie tam w lóżeczku samą i niech sie wyryczy, jak już wszystkie pomysly mi sie skonczyly, po kp, zmianie pieluchy, czopku itd. taki kryzys miałam. Pewnie mnie tylko BLACk zrozumie...[/QUOTE]

Jejku. Bardzo współczuję.
Skoro uspokajala się przy Tobie to pewnie potrzebowała się przytulic. A co do zębów to u nas też niby idą i wyjść nie mogą grrr

Dzien dobry
Po wczorajszym placzu pelnym żalu Julo spał do 2. Weszłam do niego bo krzyczał. Nie płakał a krzyczal. Chcialam nakarmić ale lezal na boczku i oczka mial zamknięte. Dalam smoka. Dospal do 4. Nakarmilam i do 7 wiec spoko.
Stary 2015-10-26, 08:38   #818
Konto usunięte

Cytat:
Ja tego najbardziej się boję. Wystarczy, ze od listopada szpitala ma obowiązek wysłać do USC info jak dziecko zostało poczęte. Jeśli to nie jest pietnowanie, to co?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Nie żeby wstydziła się in vitro. Zosia tez jak dorośnie dowie się o wszystkim, ale takie informacje w PL to dodatkowe problemy np.przy chrzcie.
okropny pomysł z tym wysyłaniem info. Ale tego to PiS nie wprowadzil, skoro rzady PO mieliśmy... info o niepelnosprawnościach i innych problemach dzieci do systemu informacji oświatowej tez jest obowiązek wprowadzac- totalna inwigilacja :|

Cytat:
Teraz to już w ogóle będzie problem z udzieleniem chrztu osobom bez ślubu
jak ksiądz jest ortodoks czy fanatyk to niezależnie od partii rządzącej robił problemy. w kościele to jest, była i pewnie będize spora samowolka, własne rządy,własne majątki i własne sąd KK ma. a "karą" za nadużycia a nawet i przestępstwa jest co najwyżej zesłanie do mniejszej parafii. i potem taki ksiądz mowi (z życia wzięte), że "co mu mogą zrobić, niżej go już nie przeniosą". btw - ja ne uważam, ze każdy ksiądz to pedofil itp. Ksieży jako ogól szanuje.
i szczerze wątpie że za tej kadencji będzie powtórka z Rydzyka. Tusk też sie kościowłowi podlizywał, tak swoja drogą.

Cytat:
Matulu u nas jeszcze mięsko, nabiał i jajko... gluten jeszcze trzy tygodnie i będzie koniec Ale myślę, że po miesiącu od rozszerzania dam mięsko, po skończonym 7 rozpocznę z nabiałem, dam bielucha a jajko ?? Nie wiem gdzie wcisnę Nie chcę razem wprowadzać z czymś innym więc chyba jajko dam jak mały będzie miał 7,5 miesiaca. Albo jak skończy 7 dam jajko a jak 7,5 bielucha Kurde nie wiem co mam robić
ja bym żółtko szybciej wprowadziła, duzo witamin ma, żelazo i inne cenne składniki. z twarogiem bym poczakała. Wapń itp. ma synek w mm.

Cytat:
Gdyby ktoś kto bardziej skłania się ku niemu zaglosowal tak jak myśli, a nie tak jak mówią sondaże, na tego kto wygra, to tak.
Sondaże powinny przed takimi wyborami być zakazane. Moim zdaniem to narzędzie manipulacji. Wiadomo, że ludzie lubią wygrywać i będą głosować głównie na tych, którzy dobrze klasyfikują się w sondażach.
Popieram!

Cytat:
Chyba tak zrobię. Za tydzień wprowadzę mięsko, a trzy tygodnie dam mu żółtko a za 5 tygodni nabiał. dwa tygodnie to chyba dobry odstęp.
A mięsko to daje się codziennie ? i najlepiej dac mięsko już w słoiczku z potrawką czy kupić osobny słoiczek z mięskiem i wymieszać z jakimś warzywkiem ?
Kurcze powinna być jakaś rozpiska tego wszystkiego

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Ryba zalicza się do mięska ??
ja miesa codziennie nie daje. gdzies czytalam w oficjalnych broszurach,ze mieso 2-3 razy na tydzień, ryba raz w tygodniu, ryba jest bardzo zdrowa, ale może byc "niebezpieczna", bo może (nie musi!) metale cieżkie zawierac, wiec ważne żeby była eko. a to czy słoik z mięsem czy osobno domieszne to bez roznicy

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Skoro uspokajala się przy Tobie to pewnie potrzebowała się przytulic. A co do zębów to u nas też niby idą i wyjść nie mogą grrr

Dzien dobry
Po wczorajszym placzu pelnym żalu Julo spał do 2. Weszłam do niego bo krzyczał. Nie płakał a krzyczal. Chcialam nakarmić ale lezal na boczku i oczka mial zamknięte. Dalam smoka. Dospal do 4. Nakarmilam i do 7 wiec spoko.
pewnie potrzebowała sie przytulic, a głupia matka nie zajarzyła kwestii od razu... wiec jak juz ja wzięlam to się "nacieszyc" nie mogla, w sensie nafikać i naszarpać przytulanki :P zwłaszcza że poprzednie noce wystarczało jej przytulanie podczas kp. a teraz po kp. niby zasypiała i za 30 sek ryk. Moja córa to jest zmienna, nie ma na niej jednej metody, ktora by podzialala dłuzej niz kilka dni, nocn stop kreatywna matka ma byc! dzis jej Zuzke wielka do lzoka chyba wsadze, pamietam,ze pisalas, że duza przytulanka może pomoc w spaniu, wiec nadzieję lekką mnie to napawa i do razu mi sie humor polepszył Dla Ciebie i dla Julka,biedulek, może mu sie cos przyśniło, że tak krzyczał. Ty widzisz na dziąsłach jakieś oznaki ząbów idących?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:43   #819
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53233881]okropny pomysł z tym wysyłaniem info. Ale tego to PiS nie wprowadzil, skoro rzady PO mieliśmy... info o niepelnosprawnościach i innych problemach dzieci do systemu informacji oświatowej tez jest obowiązek wprowadzac- totalna inwigilacja :|

jak ksiądz jest ortodoks czy fanatyk to niezależnie od partii rządzącej robił problemy. w kościele to jest, była i pewnie będize spora samowolka, własne rządy,własne majątki i własne sąd KK ma. a "karą" za nadużycia a nawet i przestępstwa jest co najwyżej zesłanie do mniejszej parafii. i potem taki ksiądz mowi (z życia wzięte), że "co mu mogą zrobić, niżej go już nie przeniosą". btw - ja ne uważam, ze każdy ksiądz to pedofil itp. Ksieży jako ogól szanuje.
i szczerze wątpie że za tej kadencji będzie powtórka z Rydzyka. Tusk też sie kościowłowi podlizywał, tak swoja drogą.

ja bym żółtko szybciej wprowadziła, duzo witamin ma, żelazo i inne cenne składniki. z twarogiem bym poczakała. Wapń itp. ma synek w mm.

Popieram!

ja miesa codziennie nie daje. gdzies czytalam w oficjalnych broszurach,ze mieso 2-3 razy na tydzień, ryba raz w tygodniu, ryba jest bardzo zdrowa, ale może byc "niebezpieczna", bo może (nie musi!) metale cieżkie zawierac, wiec ważne żeby była eko. a to czy słoik z mięsem czy osobno domieszne to bez roznicy

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

pewnie potrzebowała sie przytulic, a głupia matka nie zajarzyła kwestii od razu... wiec jak juz ja wzięlam to się "nacieszyc" nie mogla, w sensie nafikać i naszarpać przytulanki :P zwłaszcza że poprzednie noce wystarczało jej przytulanie podczas kp. a teraz po kp. niby zasypiała i za 30 sek ryk. Moja córa to jest zmienna, nie ma na niej jednej metody, ktora by podzialala dłuzej niz kilka dni, nocn stop kreatywna matka ma byc! dzis jej Zuzke wielka do lzoka chyba wsadze, pamietam,ze pisalas, że duza przytulanka może pomoc w spaniu, wiec nadzieję lekką mnie to napawa i do razu mi sie humor polepszył Dla Ciebie i dla Julka,biedulek, może mu sie cos przyśniło, że tak krzyczał. Ty widzisz na dziąsłach jakieś oznaki ząbów idących?[/QUOTE]

Wydwje się ze coś się dzieje w miejscu gornych 1 i 2 dolne i górne ale wyjsc nie wychodzą.

Zapisałam nas na szczepienue jutro 9.45. Srednio mi ta godz. pasuje ale tylko to miałam do wyboru. Inna pediatra będzie. Podpytam o Julka niesedzenie itp.
Stary 2015-10-26, 08:45   #820
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
HANKA dawalam manne do zupy. Bodajze lyzke dziennie.

MADZIX dzis kasza poszla przed kapiela (a zawsze byla na sniadanie) a mleko po jakies godzinie. Zagrzalam na wszelki wypadek i nie przypuszczalam ze tyle zje!

ROSI mieso to mieso a ryba to ryba mieso daje w zupie razem osobno nie kupuje
Ok dzięki!

Cytat:
Rosi - potem juz codziennie ale moj taki wybredny że próbuję czasem bez

Mieliśmy mega rozzalony płacz. Pierwszy raz uspokajalam na rękach. Łzy jak grochy. Albo brzuch boli przez kupkę albo zabki. Biedaczek malutki.

Dobranoc
No to widzę to samo co u nas wczoraj miałaś :/

GOCZEK współczuję nocki. Co ta Hanka taka nie śpiąca ostatnio kurcze no?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:51   #821
gosiak0512
Zakorzenienie

Mlody pojechal do szkoly rowerem i sam tez wroci. My na 11.30 na szczepienie mamy. Juz po sniadaniu i kawka teraz

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:52   #822
Hanka20
Zakorzenienie

Dałam małemu na śniadanie surowe potarte jabłuszko z odrobiną kaszki manny. Nie smakowało mu od początku, ale się uparlam ze musi zjeść choć kilka łyżeczek, wiec wepchalam na sile. Przy czwartej czy piątej wszystko zwrócił biedulek :/

Stary 2015-10-26, 08:59   #823
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Mlody pojechal do szkoly rowerem i sam tez wroci. My na 11.30 na szczepienie mamy. Juz po sniadaniu i kawka teraz
Kciuki za szczepienie!
Stresujesz się jak synek sam idzie do szkoly?
Młodszego oddzielnie wieziesz?

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Dałam małemu na śniadanie surowe potarte jabłuszko z odrobiną kaszki manny. Nie smakowało mu od początku, ale się uparlam ze musi zjeść choć kilka łyżeczek, wiec wepchalam na sile. Przy czwartej czy piątej wszystko zwrócił biedulek :/

Julo podczas jedzenia czasem chyba się zapomni ze je i ma odruch wymiotny. Ciężkie te nasze chłopaki jesli chodzi o jedzonko
Stary 2015-10-26, 09:07   #824
violka848
Zakorzenienie

Siempre rób test, żeby z głowy sobie zdjąć domysły Ale ha już byłam przerażona- jak ja sobie poradzę z dwójką 😱

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53227126]Eee to fajne odwiedziny z wlasna walowa i jeszcze dla Was, myslacy tesciowie, brawa dla nich! ☺

GOSSIP, wapno dla dzieci to to samo co dla doroslych tylko mniejsza dawka, dziwna babka w aptece. Wapno to i w mleku jest, tylko w mikro dawce. Oby Amelce nic nie bylo i szybko jej przeszlo uczulenie.

VIOLKA a co tam mialo byc w miejcu Kalisza ? bo nie moge zgadnac[/QUOTE]

Hehe coś chyba w stylu "nic za" bardzo- że nie dałam rady jeść

Cytat:
BLACK boi du.pa jest i na samo slowo szczepienie placze :/

KOPERCO ja w fotografie ide. Chrzciny, wesela, sesje itp

MAJKA wiem wlasnie :/ wesolo bedzie bo jestem sama z nimi :/

NIEZAWSZE moj ma 5.5 dokladnie. Starszy tez byl tak szczepiony.

GOCZEK maz spi z rekami pod glowa a mala nie halasowala, zaczepiala mnie

VIOLKA jakby mnie naszla ochota na Kalisza to tez bym test zrobila :P

Wracamy z Wawki. Bylismy na cmentarzu u dziadkow bo za tydzien bedzie tam sie ciezko wbic. Dodatkowo do tesco maz zajechal i poplynelam w ff mega wyprz! Kupilam cudeniek na lato za grosze

Dobre z tym Kaliszem

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...otel-dzieciecy z początku uważałam go za zbędny ale jak zobaczyłam u innej mamy jak jej synek się fajnie po nim wspina, w końcu siada to musiałam go mieć mamy różowy w kropki a pamiętam, że w gazetce było kilka wzorów

Ekstra! Kiedyś takie były, ale dużo droższe- jaki kolor wzięłaś? Ten niebieski u nas mógłby pasować, chociaż miejsca nie za wiele już hm

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość
KOPERCO - powodzenia w realizacji planów!

Czy tylko moja obudzila się dziś o 5? Masakra. Jakoś wytrwalismy do 19, ale nie wiem jak będzie jutro...

VIOLKA, KAMILOVE - dawalyscie juz owoce?

Ja wczoraj dawałam pierwszy raz - w sobotę nam 2 tygodnie minęły. Dałam jabłko, strasznie jej smakowało Dziś powtórka.

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
wow ale jest duży, ze 3 Nadie by się zmieściły do środka

bo ich nie było w każdej biedronce i np w tej co mam najbliżej nie było i jakoś sobie odpuściłam a dziś wybraliśmy się do większej i oto jedna jedyna szt czekała na mnie

hehe no tak na przekór pewnie faktycznie to będzie ulubiona lala

dziś mijają 2 tyg rozszerzenia i jeszcze nie, może od jutra hmm? a Ty dawałaś już?

w ogóle ile zjadają wasze maluszki Katt i Violka? Można już zacząć dawać po całym słoiczku?

Ja daję tyle ile zechce, czasem mi zabraknie i nie otwieram nowego. Zdarzyło się może ze 2 razy 125 g

Cytat:
Zofija o 17:20 skończyła dziś 7 miesiecy! 😃

A teraz śpi już slodziaczek mój mały, intensywny dzień, krótkie drzemki i padła raz-dwa.
Odwiedziła dziś dziadków, głosowała (i to dwa razy, z mama i tatą - mamy różne miejsca zameldowania), po obiadku zaliczyła spacer i odwiedziła swoją chrzestną. Dużo wrażeń 😃

A za tydzień grobbing, oj będzie się działo... 😜

Gratulacje Zofija!!! 🎈🎈🎈

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53230971]Wszystkiego najlepszego dla Zosi! 💐 grobbing haha 😃

Mialam nadzieje,ze Hania pojdzie spac po staremu czyli po 19tej,ale ona chyba zna sie na zegarku bo dopiero o 20:15zasnela. Dzis z placzami i podwojnym kp w ogole to zepsulo sie jej zasypianie od ponad tygodnia eh[/QUOTE]

Ehh to patrzę podobnie, czyżby nasza nowa bliźniaczka 😁

Cytat:
I to jest błędne rozumowanie. Wiesz ile ludzi myśli tak jak Ty? A gdyby odważyli się "nie marnować" głosu, to może wyniki teraz byłyby inne. Ale racja, z deszczu pod rynne wpadliśmy..

Racja.

Cytat:
Nie lepiej najpiew żółtko a potem nabiał?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Oglądacie masterchefa?
Arek jest walniety

A co walnięty Arek zrobił?

Cytat:
Kurcze u nas tez juz pobudka i to z wyjacym płaczem. Poszedł żel na dziaselka ale dalej płakał. Bujanie przez 10 min nie pomogło wiec cyckujemy.

Tak teraz poczytałam o tym glutenie. Jak objawia się nietolerancja - bóle brzucha, zaparcia, biegunki, senność, placzliwosc, wymioty, wysypka skórna. Hmm jak tu rozpoznać czy to od glutenu czy od innych pokarmów? czarna magia. ..

Dokładnie, objawy tak standardowe jak przy innych produktach, czy zębach i bądź tu mądry

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
To dobrze, ze zdążyliśmy ;p ale ludzie sa po☠☠☠ani niestety, mało im PO i PiSu w rożnych konfiguracjach przez 8 lat? Znow tylko stołkami beda żonglować i znow nic sie nie zmieni, Ew na gorsze. Z informacja do USC o in vitro skyszalam - to tak chore, ze w głowie sie mieści, tak, jakby wysyłać info, czy dziecko poczęto w pozycji na pieska, czy misjonarskiej ... Z tego wszystkiego za długo trzymałam miksturę na włosach i wyszłam ruda. Dzizas ...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Ja zaczelam dawać mięsko chyba po 2-3 tyg, jak wszystkie warzywne wypróbowałam, daje mięsko 2-3 razy w tyg, 1 raz rybę, w pozostałe dni warzywa z żółtkiem. Niedługo dostanę krolika to jej pogotuje

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

zgadzam sie!

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Moja bubka spi, TZet chrapie, a mi sie nie chce... Jutro rehabilitacja, środa szczepienie. Ciekawe, ile wazy, raz wydaje mi sie, ze je za mało, raz, ze za duzo. Wychodzi mi tak, ze 3x butla, 1raz kaszka ( na mm albo sinlac około 60-90 ml), obiadek (125), owoce (125). Ciekawe, czy to duzo, czy mało ...

Pokaż włosy
Też mamy szczepienie w środę.
Wydaje mi się że jadłospis w porządku - mogłaby ilości większe kaszki może ciut, ale jeśli się najada.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
niestety i wszędzie agresja, to fanatycy, którzy czekali i ciężko pracowali na wygraną
Oj chyba nie, kradzież jest mniej szkodliwa niż zerwanie dobrych stosunków międzynarodowych, w czarnych scenariuszach Putin tylko czeka by dać mu pretekst, a i do tego PiS jest antyeuropejski i nienawidzi wszystkich i wszystkiego, wiec ja juz wole złodziei
Dodam, że nie glosowalam na po, nie mogłam się przemoc po tym jak mi firmę zamknęli po 18 latach i dali umowy smieciowe..

Ja się zgadzam z tym i tez chciałam pisać o manipulowaniu podając wyniki sondaży

Ogólnie no dobrze nie jest, ale zawsze to nie Korwin, który już w ogóle nie jest dyplomatyczny
A ja wylosowane akurat panel polityczny na moje zajęcia, wiec przydadzą mi się wasze wypowiedzi

Boję się właśnie tych relacji z Putinem..

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53233344]Hej
Głowa mnie boli eh
w nocy to w pewnym momencie pomyślałam, że ja zostawie tam w lóżeczku samą i niech sie wyryczy, jak już wszystkie pomysly mi sie skonczyly, po kp, zmianie pieluchy, czopku itd. taki kryzys miałam. Pewnie mnie tylko BLACk zrozumie...[/QUOTE]

Ja też Cię rozumiem kochana Niestety jakieś ciężkie czaszka czasy. Moja też ze mną spała, miała wczoraj alergię na odkładanie do łóżeczka totalną- musiałam uspać na noc przy cycu, inaczej odkładałam i marudkowanie..
Stary 2015-10-26, 09:08   #825
Majka232
Zakorzenienie

Violka - nic nie pomagał swojej drużynie a gotowali dla 150 czy 250 gimnazjalistów. Nawet marchewki nie obieral a tylko chodzil i powtarzal-spokojnie spokojnie spokojnie. Co za typ
Stary 2015-10-26, 09:11   #826
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam oj tam. Dostaniesz wolne od pracy kazdego 10 :P

Ja na nich nie glosowalam. .

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

ROSI ja daje codziennie miesko
I zaluje ze nie chcialam 10 cc 😉
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:12   #827
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
I zaluje ze nie chcialam 10 cc 😉
I ze synka Jarek nie nazwałas :P
Stary 2015-10-26, 09:15   #828
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Dzien dobry

Ojej biedny maluszek, może to jakiś sen , fajnie że smok mu pomógł

Cytat:

Zuch! Powodzenia

Cytat:

Oj tak czytam i myślałam ze na końcu będzie że posmakowało, a tu zwrot buu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Violka - nic nie pomagał swojej drużynie a gotowali dla 150 czy 250 gimnazjalistów. Nawet marchewki nie obieral a tylko chodzil i powtarzal-spokojnie spokojnie spokojnie. Co za typ

Hehe muszę obejrzeć któregoś dnia powtóre
Stary 2015-10-26, 09:18   #829
blackberry89
Zakorzenienie

Goczek rozumiem cie. Mysle ze sonia tez by cie zrozumiala 😉

Trzeba przetrwac. U nas tez ciezkie czasy. Caly czas jeczy. Nawet jak teraz lezy na macie i sie bawi to marudzi pod nosem. Strasznie to meczace psychicznie.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Majka Lech Jaroslaw! 😉
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-26, 09:29   #830
Majka232
Zakorzenienie

Gosiak - zaje..sty obrazek wrzucilas na fb. Nic dodac nic ująć
Stary 2015-10-26, 09:31   #831
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki za szczepienie!
Stresujesz się jak synek sam idzie do szkoly?
Młodszego oddzielnie wieziesz?

Julo podczas jedzenia czasem chyba się zapomni ze je i ma odruch wymiotny. Ciężkie te nasze chłopaki jesli chodzi o jedzonko
No ciężkie kurcze. Ja widziałam ze mu to ciężko przechodzi przez gardło bo to było potarte, nie zblendowane i może dlatego tak się stało nie wiem :/
No ale przed chwila poszła kupa w końcu. Trzymałam mu nóżki podkurczone i poszło

Stary 2015-10-26, 09:32   #832
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No ciężkie kurcze. Ja widziałam ze mu to ciężko przechodzi przez gardło bo to było potarte, nie zblendowane i może dlatego tak się stało nie wiem :/
No ale przed chwila poszła kupa w końcu. Trzymałam mu nóżki podkurczone i poszło
Zdarza się niestety.
Dobrze że był kupson
Stary 2015-10-26, 09:32   #833
Hanka20
Zakorzenienie

VIOLKA ja zanim zrobiłam ten test to miałam czarne wizję co to będzie toć po cc tak szybko nie wolno zajść w ciążę. Dobrze ze nie potwierdziły się nasze obawy

Stary 2015-10-26, 09:43   #834
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
a ja zgodzę się z kamilove. PoPiS istnieje w Polsce i nie głosując na Po to 'oddanie' głosu na PiS. bo mohery cały czas głosują na swoich. fakt Po nagrabilo sobie ale co mieli ukraść juz ukradli. dla mnie po to mniejsze zło.
złodziejowi to zawsze będzie za mało. z tym ze nie uważam,ze "wszyscy z PO to złodzieje". Ja zawsze jestem za wprowadzaniem nowych młodych jeszcze ze szczątkami chociaz ideałów do rządów. i za wymiana ekipy rządzacej. a w ogole to ja lubię o polityce gadac, ale nie hasłami takimi, ogolnikami, tylko argumentami i konkretami,co kto zrobil, co nie, co konkretnie głosi i wymysla. więc chyba tu nie miejsce i czas, bo to wiecje czasu trzeba.

Cytat:
Kurcze u nas tez juz pobudka i to z wyjacym płaczem. Poszedł żel na dziaselka ale dalej płakał. Bujanie przez 10 min nie pomogło wiec cyckujemy.

Tak teraz poczytałam o tym glutenie. Jak objawia się nietolerancja - bóle brzucha, zaparcia, biegunki, senność, placzliwosc, wymioty, wysypka skórna. Hmm jak tu rozpoznać czy to od glutenu czy od innych pokarmów? czarna magia. ..
Biedutek Filiputek, dentinox niby pomagac powinien po chwili. Moja sie tak okolo minuty po dentinoxie uspokajała. Tyle ze w dupcie ja łozeczko potem gryzło.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość

dobre porownanie! Rudośc Ci bedzie pasowac, myśle a jak nie to sie zmyje. wg mnie w sam raz Zuzia je, ja bym sie mega cieszyła No ale to podobno po przybieraniu na wadze widac, czy ok z jedzeniem.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej! U nas pobudka jakoś 6 30 chyba, a wczoraj usypianie 2 razy przy cycku, przetrzymaliśmy ją do 19 prawie i może to był błąd i mocno była zmęczona niewiem. Potem jak znajomi wychodzili ok 23 się obudziła i nam imprezę do północy przedłużyła, aż światło zapalilismy i do góry na ręce bo wrzask był, cycek be lulanie bee, troche na przewijaku polezala zadowolona i jakos o północy udało się ją ujarzmić ehh o 4 pobudka i do rana spała.
Nie mieliśmy takich cyrków- Goczek w końcu Cię rozumiem o tyle dobrze ze to nie środek nocy, tylko jak się kładliśmy.
Zaraz ponadrabiam bo wczoraj od południa nie włączałam wizażu, na obiedzie u mamy byliśmy, a potem ze znajomymi do wieczora
dzięki za zrozumienie, chociaz szkoda,ze mnie zrozumialaś w takich okolicznosciach wspólczuję
u mnie od piątku co noc i impreza- w pt od 4;10 do 6tej, w sob od 2:15 ok godzine, dzis od polnocy ok 2 h. ja pierdziele! mam nadzieję,ze to trzydniowka weekendowa a od ponad tygodnia płacze przed i po zaśnięciu.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Goczek rozumiem cie. Mysle ze sonia tez by cie zrozumiala 😉

Trzeba przetrwac. U nas tez ciezkie czasy. Caly czas jeczy. Nawet jak teraz lezy na macie i sie bawi to marudzi pod nosem. Strasznie to meczace psychicznie.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Majka Lech Jaroslaw! 😉
dzięki Sonia, Domima i Ty to raczej macie gorzej, pardon za porównanie, ale ja to pewnie Was tak do trzewi nie rozumiem, "na szczęscie". no niestety, nie ma po równo w życiu.
Hanka wstala o 6:30, o 8:40 zjadła kaszki z 1,5 łyzki sinlac- ładnie w ciagu 10 min, zachlała wodą i sie znów bawi jak nówka sztuka nie śmigana... Usmiecha się, gaworzy, łazi po dywanie, ja ją tylko przenosze spod fotela, sofy czy szafy na środek, Zuzie załączam i siedze w necie zmulona, kawe wypiłam prawdziwą i mi niedobrze.
Stary 2015-10-26, 09:50   #835
Majka232
Zakorzenienie

Goczek - Hanka wpadła w ciąg imprezowy. Odwyk potrzebny

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

I taka mała i wie że jest weekend jest impreza
Stary 2015-10-26, 09:52   #836
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53226675]O jaki fajny wieczor mieliscie,a najfajniejsze to wtulenie i spanie 😍 Filip ma apetyt super, zupka pyszna pewnie a ile mniej wiecej wazy teraz?
Teciowa na obiad mielone i schabowe serwuje. hanka pol sloika zjadla bez wydziwiania,pewnie bo byl filmik jej robiony 😀[/QUOTE]

Filip waży coś 8 kg na swojej wadze ważyłam bo na szczepienie idziemy za tydzien dopiero

Dzień Dobry dziewczynki
Wczoraj byliśmy u teściów, Filip dostał szczekającego pieska z świecącymi uszami od teścia i mówił że wiedział dla Niego konika bujanego którego ciągnie się za ucho i coś tam gra

Muszę się Wam pochwalić ..Filip wczoraj pierwszy raz powiedział MAMA normalnie prawie się popłakałam ale było to u teściów więc się powstrzymałam w ogóle jakaś kumulacja wczoraj bo robił "kosi kosi łapki" klaskał rączkami jak mu to śpiewałam
Stary 2015-10-26, 09:53   #837
gossip_girl21
Zakorzenienie

A my dziś pół roczku świętujemy 😍

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:53   #838
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
VIOLKA ja zanim zrobiłam ten test to miałam czarne wizję co to będzie toć po cc tak szybko nie wolno zajść w ciążę. Dobrze ze nie potwierdziły się nasze obawy
Mialam tak samo na szczescie nie zasialam nic w brzuszku 😉

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Gratki! 😊
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-26, 09:55   #839
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Filip waży coś 8 kg na swojej wadze ważyłam bo na szczepienie idziemy za tydzien dopiero

Dzień Dobry dziewczynki
Wczoraj byliśmy u teściów, Filip dostał szczekającego pieska z świecącymi uszami od teścia i mówił że wiedział dla Niego konika bujanego którego ciągnie się za ucho i coś tam gra

Muszę się Wam pochwalić ..Filip wczoraj pierwszy raz powiedział MAMA normalnie prawie się popłakałam ale było to u teściów więc się powstrzymałam w ogóle jakaś kumulacja wczoraj bo robił "kosi kosi łapki" klaskał rączkami jak mu to śpiewałam
Fantastycznie!

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Stary 2015-10-26, 10:08   #840
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Hania, Zosi surowe jabłko tez nie smakuje, ale robie czasem jabłko z kaszką manna i wcina. Tylko więcej jest tam kaszki niż jabłka (przynajmniej po ugotowaniu, bo na jedno jabłko daje 3 łyżeczki kaszki). Dam Ci przepis jak chcesz, tylko muszę się przyznać dosladzam łyżeczką cukru aby nie było kwaskowe, bo wtedy nie ruszy.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości