Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 08:31   #4321
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Bo raczej wszystkie sa wielkie, pewne dlatego co? Ja widzialam kiedys na miescie ze babka miala wozek troszke wiekszy niz pojedynczy- jedna wieksza gondola a w niej dwoje dzieci. Slodko to wygladalo moze czegos takiego poszukaj? Tym bardziej ze rodzimy wiosna i nie potrzebne w gondoli beda wielkie spiwory itp

Glowa mnie do tego jeszcze rozbolala

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:32   #4322
Kabriela
Zadomowienie

Dzisiaj dzień jak co dzień zaczęłam nad kiblem. Ech teraz próbuje pić siemię lniane. Żołądek po prostu jest zmaltretowany na maksa. Termin porodu mam na 29 kwietnia tak mniej więcej. Chciałabym aby szkrab zaliczył poród jak moja pierwsza latorośl. Termin w pierwszej ciąży miałam na 1.11 ale dziecko urodziło się 10.11 i dzięki temu mamy 11.11 wolne i dziecko świętuje dwa dni.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:46   #4323
alicjag3
Raczkowanie

Ja to dopiero 1,5 tyg temu bylam na USG a sie martwie. Raz, ze dziecko okazalo sie dosc male i przesuneli mi o 4 dni termin na pozniejszy (w stosunku do wczesniejszych badan sprzed jakis 3-4 tyg) a dwa ze teraz mam wrazenie ze zmniejszyl mi sie brzuch. Napiszcie prosze dziewczyny czy to nienormalne i czy w ogole w 2 trymestrze moze sie cos stac dziecku co nie dawaloby raczej od razu zadnych objawow? Na wczesniejszych etapach tak bywa (czego niestety sama doswiadczylam) ale czy teraz wyglada to podobnie?
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:47   #4324
beth007
Zadomowienie

Kejka90 dokładnie dlatego... niestety niewiele jest tego typu wózków z jedną gondola. A jak już są to nie mają wpinanych osobnych fotelików samochodowych a chciałabym w komplecie. musze przeglądać jakieś fora i zobaczyć czy w ogóle taki wózek się sprawdzi. Staram się znaleźć ostatecznie tez taki gdzie te gondole są obok siebie a nie jedna za drugą i waga wózka pewnie będzie czynnikiem najważniejszym. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Koniecznie będzie trzeba na żywo je obejrzeć i zależy jak najmniej szeroki.

Kabriela kurcze długo Cię męczy...

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2015-10-26 o 08:49
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:53   #4325
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Velika a PO bylo by lepsze niz PIS? Według mnie co za różnica po czy pis jedno gowno :P
ja jestem światopoglądowym lewakiem i dla mnie poglądy i retoryka PiS są nie do zaakceptowania. Co do gospodarki to kiedyś mieli sensowny program, niestety podryfowali w innym kierunku, więc zupełnie mi nic nie odpowiada. Obawiam się najgorszego i powtórki z poprzednich rządów, no ale cóż ja mogę. Oddałam swój głos i nic więcej nie uczynię. Dobrze, że udało mi się jednak naturalnie zajść w ciążę i z dzieckiem wszystko ok, bo nie wiem co będzie za ich rządów z aborcją i in vitro. Ale EOT
Alicja nie martw się, przesunięcia o kilka dni to norma.
Kejka nie denerwuj się, będzie wszystko dobrze. Do mojej jeszcze tydzień, chyba jajo zniosę, aczkolwiek dzięki temu smyraniu jestem spokojniejsza

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:12   #4326
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości zapytam, gdzie zamierzasz rodzić? Bo kumpela z DG chciała do Katowic jechac, a wylądowała w końcu w DG lub sosnowcu(nie pamiętam, musiałabym dopytać) i sobie średnio chwali... szwy dostała normalne zamiast rozpuszczalnych i potem musiała je iść wyciągać
tak nadrabiam was i mi sie skojarzylo dziewczyna z poprzedniego mamusiowego byla chyba jeszcze ze 2 tygodnie przed terminem i na kontrolnym ktg w szpitalu u siebie, czyli sosnowcu. ktg wygladalo tak se, dziewczyna poszla na ubikacje i jej wody odeszly... strach w oczach, szybko cichaczem do meza wyszla (dobrze, ze byl z nia) i mowi mu cicho "spieprzamy stad, kierunek ... (nie pamietam, katowice albo co tam jeszcze blisko) tylko SZYBKO" dotarla na czas i urodzila
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:23   #4327
lulka19
Zakorzenienie

Witam
Mam pytanko. Zaczynając 18 tydzień ciąży jest się już w 5 miesiącu czy po jego skończeniu? dziwne, że dużo dziewczyn jest już w 5 miesiącu w październiku

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
A mozna w ciazy? Leze jak paralityk na kanapie z czytnikiem, usilujac znalesc pozycje, w ktorej nie bedzie bolalo. Gim mnie juz miesiac temu wyganial na zwolnienie, ale uparlam sie, ze nie chce.
Teraz w pracy mm sytuacje nie bardzo i sama nie wiem. Chociaz do konca grudnia chce zosta,c zeby zamknac wazne sprawy i moze jakies premie swiateczne beda...
mi lekarz powiedział, że mozna...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:45   #4328
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
W ogóle rozmawiałam wczoraj z teściową że z mężem chyba kupimy jakiś używany wózek. Coś lepszego ale wiadomo używany tańszy i się zaczęło. ..jak to używany. .. po kimś. .. nie wiesz kto tego używał. ..co tam robili...jaki brudas... może chory. .. może coś z nim zrobili. .. boże. .. wiedziałam że ma dziwne poglądy ale bez przesady. .nawet wypranie wózka jej nie przekonuje haha.. siedziała cicho dopiero jak mąż powiedział żeby nam kasę w takim razie dala bo nam się podobają takie za 5 tysi hah xD
W Rybniku będzie niedługo bliźniaczy z gondolami na sprzedaż, zadbany i w ogóle dziewczynie się trafiły bliźniaczki w drugiej turze. Więc ma trójkę. I wiem, że gondole na pewno sprzedaje, bo taki był plan od początku: wygodne gondole a potem lekka ale wypasioną spacerówka bliźniacza żeby dziewczyny już obok siebie siedziały a mamusia nie padła przy składaniu, noszeniu itp wózka - czyli baby jogger city, nie pamiętam który dokładnie.
W ogóle może jest wątek o bliźniaczych wózkach i tam byś sobie poczytała, jak to najlepiej rozegrać? Ale jak kojarzę to wszystkie bliźniacze mamy spacerówkę chciały już poreczniejsza niż gondole. ..
Stary 2015-10-26, 09:47   #4329
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Kejka90 dokładnie dlatego... niestety niewiele jest tego typu wózków z jedną gondola. A jak już są to nie mają wpinanych osobnych fotelików samochodowych a chciałabym w komplecie. musze przeglądać jakieś fora i zobaczyć czy w ogóle taki wózek się sprawdzi. Staram się znaleźć ostatecznie tez taki gdzie te gondole są obok siebie a nie jedna za drugą i waga wózka pewnie będzie czynnikiem najważniejszym. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Koniecznie będzie trzeba na żywo je obejrzeć i zależy jak najmniej szeroki.
.

Wlasnie, jak juz to obok siebie, bo jena za druga, albo jedna pod druga ( co tez widzialam przegladajac wozki) to okropienstwo. No ciezki orzech do zgryzienia masz, ale pewnie forum pomoze

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Kejka nie denerwuj się, będzie wszystko dobrze. Do mojej jeszcze tydzień, chyba jajo zniosę, aczkolwiek dzięki temu smyraniu jestem spokojniejsza
Mi sie wczoraj jadac samochodem wydawalo ze tam na dole mi bulgocze. Przestalo i po 10 minutach znow zaczelo. Ale to pewnie wzdecia albo cos chyba ze sie myle, chcialabym

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tak nadrabiam was i mi sie skojarzylo dziewczyna z poprzedniego mamusiowego byla chyba jeszcze ze 2 tygodnie przed terminem i na kontrolnym ktg w szpitalu u siebie, czyli sosnowcu. ktg wygladalo tak se, dziewczyna poszla na ubikacje i jej wody odeszly... strach w oczach, szybko cichaczem do meza wyszla (dobrze, ze byl z nia) i mowi mu cicho "spieprzamy stad, kierunek ... (nie pamietam, katowice albo co tam jeszcze blisko) tylko SZYBKO" dotarla na czas i urodzila

Wcale sie nie dziwie u nas z kolei jezdza dziewczyny do innego miasta ok 40 km i udaja: "zaczelo sie, bylam w odwiedzinach u babci/cioci/mamy/kolezanki. Rodze a jaka roznica gdzie"

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanko. Zaczynając 18 tydzień ciąży jest się już w 5 miesiącu czy po jego skończeniu? dziwne, że dużo dziewczyn jest już w 5 miesiącu w październiku

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

mi lekarz powiedział, że mozna...
Ja mam wiedze od poloznej ze zaczynajac 18tydz jest 5 mc

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-10-26 o 09:49
Stary 2015-10-26, 09:59   #4330
cloche
Zakorzenienie

Lulka, to chyba zależy jak się liczy. Wielu liczy ciążę 40 tyg czyli 10 miesięcy 4-tygodniowych. inni patrzą normalnie miesiącami nie zwracając uwagi na krótsze czy dłuższe miesiące i jak termin na 15 tego, to każdego 15 tego zaczyna się nowy miesiąc. A jeszcze inni liczą jakoś w przybliżeniu po 4,5 tygodnia na miesiąc i wtedy chyba 18tc musiałby być skończony. .. dlatego ja podawania miesiąca nie lubię, bo mi to nic nie mówi ale ludziom, którzy z ciążą nie mieli nic do czynienia, tygodnie nic nie mówią i jakoś im to trzeba przetłumaczyć na prostszy język mi wychodzi za tydzień że zacznę 5ty miesiąc i będę miała skończone 18tc, zacznie się 19ty
Stary 2015-10-26, 09:59   #4331
beth007
Zadomowienie

Forum pomoże lub bardziej mnie zamiesza haha. Zobaczymy co z tego bedzie. Co do spacerówki w tych wózkach to nie wiem czy mi na niej zależy bo w sumie większość osób które znam przy jednym dziecku nawet kupują lekkie parasolki i nie używają nawet tych z zestawu.

Co do szpitala to ja do każdego z wybranych mam ok 30 km. I jeśli się uda i zdarze to będę tam jechać i muszą mnie chyba przyjąć nie?

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:05   #4332
Agnessssa
Rozeznanie

Heja My wróciliśmy z dalekich podróży po kraju i jestem okropnie zmęczona do tego bolał mnie brzuch i dzwoniłam do swojego doktora i kazał mi dzisiaj znowu przyjść na 16 i ja oczywiście już w panice jestem, że coś nie tak z dzieciem, ale to normalne. W piątek byłam, dzisiaj znowu, ale jak mus to mus. Oby było ok.

My dzisiaj zaczynamy 4 miesiąc i 15 tydzień Czyli koniec 1 trymestru mamy już za sobą

A w ogóle dzisiaj zamówiłam takie cuda
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...381718220.html

A wczoraj jak byliśmy w Auchan to kupiliśmy 3 bodziaki i 2 pajace uniwersalne

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2015-10-26 o 10:07
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:07   #4333
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Lulka, to chyba zależy jak się liczy. Wielu liczy ciążę 40 tyg czyli 10 miesięcy 4-tygodniowych. inni patrzą normalnie miesiącami nie zwracając uwagi na krótsze czy dłuższe miesiące i jak termin na 15 tego, to każdego 15 tego zaczyna się nowy miesiąc. A jeszcze inni liczą jakoś w przybliżeniu po 4,5 tygodnia na miesiąc i wtedy chyba 18tc musiałby być skończony. .. dlatego ja podawania miesiąca nie lubię, bo mi to nic nie mówi ale ludziom, którzy z ciążą nie mieli nic do czynienia, tygodnie nic nie mówią i jakoś im to trzeba przetłumaczyć na prostszy język mi wychodzi za tydzień że zacznę 5ty miesiąc i będę miała skończone 18tc, zacznie się 19ty
rozumiem zastanawiałam się jak to mozliwe, że jest październik a co niektóre dziewczyny już w 5 miesiącu
Stary 2015-10-26, 10:14   #4334
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
ochraniacz na łóżeczko;p

Na schodach w III tr - Ręce pod brzuch i dawaj słoniowe kroki, rozkraczone kaczorowate nogi i odpoczynek po 10 schodkach wbrew pozorom schodzenie jest tak samo ciężkie jak wchodzenie ;p
A dziękuję hihi ochraniacz to jest to
Wyobraziłam sobie Twój opis wchodzenia będzie śmiesznie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Tez strasznie szybko się mecze, a wejście na 3 piętro zawsze kończy się zadyszka.
W autobusie czy tramwaju tez długo nie postoje i powiem Wam, że zwyczajnie się boje upadku przy gwałtownym hamowaniu czy tego ze ktoś mnie przypadkiem uderzy.
Dlatego jestem teraz mistrzem wyszukiwania wolnych miejsc. Wkurza mnie tylko fakt, że nikt nie rozumie ze młoda osoba tez może źle się czuć i naprawdę potrzebować tego siedzącego miejsca. Kompletnie nie widać po mnie ciąży, ale czasem jest mi zwyczajnie słabo i musze usiąść. A niektórzy patrzą na mnie takim wzrokiem, który mógłby zabijać...

Za mną wyjazdowy weekend, byliśmy u rodziców. Ale bolą mnie plecy po 300 km jazdy.
Do świąt będę już z brzuszkiem, wiec pewnie wyprawa jeszcze bardziej zmeczy.

We wtorek mam wizytę u gina, przekonamy się czy w brzuszku na pewno rośnie synek czy może jednak nie trafił z rozpoznaniem płci ☺
No to czekamy na potwierdzenie czy synuś
A z wolnym miejscem tak już jest i to się nie zmieni cóż jak ja stałam i widziałam młode laski siedzące a obok babcia itp to też myślałam: co za baba! nie ustąpi miejsca starszej - no i teraz taka hipokryzja bo przecież nie przyszło mi do głowy, że dziewczyna może być w ciąży, mieć mdłości czy być po prostu chora.

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kejka ja tez 17 tydz dzisiaj
Polinezyjka ja tez mam wlosy na brzuchu od pepka w gore... moj tez nie widzi jeszcze
hehhe oby po ciąży te włosy wypadły hah

Cytat:

W ogóle rozmawiałam wczoraj z teściową że z mężem chyba kupimy jakiś używany wózek. Coś lepszego ale wiadomo używany tańszy i się zaczęło. ..jak to używany. .. po kimś. .. nie wiesz kto tego używał. ..co tam robili...jaki brudas... może chory. .. może coś z nim zrobili. .. boże. .. wiedziałam że ma dziwne poglądy ale bez przesady. .nawet wypranie wózka jej nie przekonuje haha.. siedziała cicho dopiero jak mąż powiedział żeby nam kasę w takim razie dala bo nam się podobają takie za 5 tysi hah xD
Dobrze rozegrane

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

Dzis wizyta u lekarza, gdzies po 13 pewnie, bo jestem pod koniec listy..pierwszy raz sie boje, nawet moj organizm reaguje bo mnie rano przeczyscilo
Wizualizuj sobie, ze widzisz zdrowego maluszka same dobre myśli o dzieciątku! Zabraniam myśleć złych i lękowych myśli . I czekam wieczorem na info

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dzisiaj dzień jak co dzień zaczęłam nad kiblem. Ech teraz próbuje pić siemię lniane. Żołądek po prostu jest zmaltretowany na maksa. Termin porodu mam na 29 kwietnia tak mniej więcej. Chciałabym aby szkrab zaliczył poród jak moja pierwsza latorośl. Termin w pierwszej ciąży miałam na 1.11 ale dziecko urodziło się 10.11 i dzięki temu mamy 11.11 wolne i dziecko świętuje dwa dni.
Biedna! Siemie to całkiem niezły pomysł w końcu zabezpiecza ściany przewodu pokarmowego i żołądka i jelit.
A mimo, że masz takie mdłości i wymioty to możesz jeść zdrowo? Czy dużo rzeczy Ci nie podchodzi?

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Ja to dopiero 1,5 tyg temu bylam na USG a sie martwie. Raz, ze dziecko okazalo sie dosc male i przesuneli mi o 4 dni termin na pozniejszy (w stosunku do wczesniejszych badan sprzed jakis 3-4 tyg) a dwa ze teraz mam wrazenie ze zmniejszyl mi sie brzuch. Napiszcie prosze dziewczyny czy to nienormalne i czy w ogole w 2 trymestrze moze sie cos stac dziecku co nie dawaloby raczej od razu zadnych objawow? Na wczesniejszych etapach tak bywa (czego niestety sama doswiadczylam) ale czy teraz wyglada to podobnie?
Jak dla mnie nie ma powodu do obaw, a im więcej dobrych myśli tym lepiej . Brzuch się może zmniejszać bo np tkanka tłuszczowa się rozłazi i masz takie wrażenie, ale pytanie: zmniejszył Ci się w cm - chodzi mi o to czy się mierzyłaś? Czy tylko tak Ci się wydaje optycznie jak na siebie patrzysz itp?
Bo ja np. nie umie kompletnie tego stwierdzić - jak mi się wydawało, że na pewno mam już większy brzuch zmierzyłam metrem i się okazało, że nie urósł w ogóle.
No i kolejna sprawa, w 2 trymestrze niektórym dziewczyną brzuch rośnie później stąd możesz mieć takie wrażenie. A mojej koleżance na usg połówkowym podali termin różny o tydzień od terminu z usg genetycznego.
I wszystko było w porządku a syn urodził się i tak w terminie z miesiączki
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:15   #4335
Sunmade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
rozumiem zastanawiałam się jak to mozliwe, że jest październik a co niektóre dziewczyny już w 5 miesiącu
Rodzi się na koniec 9 miesiąca..czyli jakby już w 10. No i zależy czy liczysz skończone czy rozpoczęte tygodnie. W szpitalu teraz jestem w 17t 3d i mówią 17 tydzień. Ale ja mówię że 18 :p
Ja mam taką ściąge, załączam :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445850935868.jpg (21,0 KB, 44 załadowań)
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:16   #4336
velika
Winter is coming

Ja liczę, że 5ty miesiąc zacznę w 17t1d ciąży. Tak mi pokazuje belly i takie info wszędzie widziałam.
Dziecko mnie smyra to musi być ono, bo niby co innego? Ale się jaram

Stary 2015-10-26, 10:23   #4337
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Forum pomoże lub bardziej mnie zamiesza haha. Zobaczymy co z tego bedzie. Co do spacerówki w tych wózkach to nie wiem czy mi na niej zależy bo w sumie większość osób które znam przy jednym dziecku nawet kupują lekkie parasolki i nie używają nawet tych z zestawu.

Co do szpitala to ja do każdego z wybranych mam ok 30 km. I jeśli się uda i zdarze to będę tam jechać i muszą mnie chyba przyjąć nie?

Musza masz racje co do wozkow

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Heja My wróciliśmy z dalekich podróży po kraju i jestem okropnie zmęczona do tego bolał mnie brzuch i dzwoniłam do swojego doktora i kazał mi dzisiaj znowu przyjść na 16 i ja oczywiście już w panice jestem, że coś nie tak z dzieciem, ale to normalne. W piątek byłam, dzisiaj znowu, ale jak mus to mus. Oby było ok.

My dzisiaj zaczynamy 4 miesiąc i 15 tydzień Czyli koniec 1 trymestru mamy już za sobą

A w ogóle dzisiaj zamówiłam takie cuda
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...381718220.html

A wczoraj jak byliśmy w Auchan to kupiliśmy 3 bodziaki i 2 pajace uniwersalne

Widze ze nie tylko mnie opanowal szał zakupow bedzie dobrze z dzidzia, musi byc

Wiecie co wczoraj zrobilam, po powrocie ulozylam sie wygodnie na sofie z cebuszka, maz nalal mi soku jablkowego do kufla od piwa 0,5 l. Postawilam na boku sofy. I tak sobie z Wami pisalam ze kufel z zawartoscia wpadl na mnie i wylal sie do ostatniej kropelki. Smrod jabola...pranko, suszenie suszarka i zelazkiem. Dzis wstaje a na lozku wielkie zacieki. Od rana szorowalam moja szara piekna sofe z brazowych zaciekow po jablkach...vanishem. Smrod nie do zniesienie...i znow suszenie....ale chyba bedzie okej. Po prostu...glupota nie zna granic...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja liczę, że 5ty miesiąc zacznę w 17t1d ciąży. Tak mi pokazuje belly i takie info wszędzie widziałam.

Dziecko mnie smyra to musi być ono, bo niby co innego? Ale się jaram

Ja tez tak licze ️ ale fajowo, daj troche ruchow

Mikołaj <3
Stary 2015-10-26, 10:26   #4338
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że udało mi się jednak naturalnie zajść w ciążę i z dzieckiem wszystko ok, bo nie wiem co będzie za ich rządów z aborcją i in vitro.
To była moja druga myśl, pierwsza była zbyt niekulturalna...

Ja znowu wymiotuję po niektórych surowych owocach i warzywach... Bleee... I znowu zaczyna mi odbijać po progesteronie-dostałam bo zdarza mi się delikatne plamienie po seksie czy grubszej sprawie w łazience.
Do tego od poniedziałku K. siedzi z bratem i remontuje nasze mieszkanko, ponieważ jest syf i hałas i ogólnie nie najlepsze miejsce dla kobiety w ciąży... Więc byłam tam dwa razy, większość decyzji podejmujemy przez telefon. Do tego nie widzę męża przez większość dnia, więc cały jego urlop praktycznie się nie widzimy.
A na dokładkę nosi mnie w kwestii , ale ponieważ jest szwagier to nie ma takiej opcji w ogóle, bo śpi na materacu metr od naszego łóżka! A łazienka ma tylko zasuwane drzwi i dziurę w suficie, więc w kuchni wszystko słychać, a on śpi akurat na przeciwko kuchni...! Zwar-ju-ję. Definitywnie.
Remont idzie powoli, bo ciągle coś niespodziewanego wypada, plus zakupy i noszenie np. płyt gipsowych czy zaraz muszą kupić płyty na podłogi... Jak do grudnia będziemy mieć kuchnię, łazienkę i przedpokój to będę w szoku.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:31   #4339
NieIdealna82
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Dużo pracy,mało czasu ale ogarnęłam wpisy
SZPITAL
Przypomniało mi sie jak kumpela miała lekarza prywatnie,załatwione miejsce do porodu i pewniara a sie okazało że jak sie zaczął poród to pojechała na darmo 80 km bo nie mieli miejsca żeby ja przyjąć i odesłali.Przyjechała do miejskiego szpitala i urodziła.

Też czekam na wizytę za tydzień 3.11.
BÓLE krzyża.
Wczoraj pierwszy raz od kilku tyg byliśmy na wycieczce rowerowej,oczywiście po konsultacji z gin.Spokojna ścieżka rowerowa,12 km zaliczone i samopoczucie rewelka.
Zdecydowanie lepiej spałam i plecy mniej bolały..

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Są fajne promocje w Reserved kids
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:36   #4340
Kabriela
Zadomowienie

zazdroszczę smyrania, bo może gdyby mnie zaczęło smyrać to może mężniej znosiłabym wymioty. POLINEZYJKA niestety od wielu rzeczy mnie odrzuca i wielu rzeczy jeść nie jem. Nie jestem w stanie zjeść mięsa, wędlin. Na razie jako tako radzę sobie z warzywami i owocami: jabłka jeszcze mi podchodzą i gotowana marchewka. Na chleb reaguje od razu, teraz w sumie na bułki też. Staram się zjadać kaszki takie dla dzieci- po tym nawet jak wymiotuje to mnie tak nie szarpie.
Stary 2015-10-26, 10:39   #4341
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Wiecie co wczoraj zrobilam, po powrocie ulozylam sie wygodnie na sofie z cebuszka, maz nalal mi soku jablkowego do kufla od piwa 0,5 l. Postawilam na boku sofy. I tak sobie z Wami pisalam ze kufel z zawartoscia wpadl na mnie i wylal sie do ostatniej kropelki. Smrod jabola...pranko, suszenie suszarka i zelazkiem. Dzis wstaje a na lozku wielkie zacieki. Od rana szorowalam moja szara piekna sofe z brazowych zaciekow po jablkach...vanishem. Smrod nie do zniesienie...i znow suszenie....ale chyba bedzie okej. Po prostu...glupota nie zna granic...
O no skądś to znam! Zrobisz sobie super miejscówkę, przygotujesz pićko i jedzonko a tu nagle bum - no szlag człowieka wtedy trafia
Mam nadzieje, że domyjesz to

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

Ja znowu wymiotuję po niektórych surowych owocach i warzywach... Bleee... I znowu zaczyna mi odbijać po progesteronie-dostałam bo zdarza mi się delikatne plamienie po seksie czy grubszej sprawie w łazience.
Do tego od poniedziałku K. siedzi z bratem i remontuje nasze mieszkanko, ponieważ jest syf i hałas i ogólnie nie najlepsze miejsce dla kobiety w ciąży... Więc byłam tam dwa razy, większość decyzji podejmujemy przez telefon. Do tego nie widzę męża przez większość dnia, więc cały jego urlop praktycznie się nie widzimy.
A na dokładkę nosi mnie w kwestii , ale ponieważ jest szwagier to nie ma takiej opcji w ogóle, bo śpi na materacu metr od naszego łóżka! A łazienka ma tylko zasuwane drzwi i dziurę w suficie, więc w kuchni wszystko słychać, a on śpi akurat na przeciwko kuchni...! Zwar-ju-ję. Definitywnie.
Remont idzie powoli, bo ciągle coś niespodziewanego wypada, plus zakupy i noszenie np. płyt gipsowych czy zaraz muszą kupić płyty na podłogi... Jak do grudnia będziemy mieć kuchnię, łazienkę i przedpokój to będę w szoku.
Och raju! Oszalałabym hehhe no cóż - zawsze możecie iść razem pod prysznic? jeśli nie jest w remoncie

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość

Wczoraj pierwszy raz od kilku tyg byliśmy na wycieczce rowerowej,oczywiście po konsultacji z gin.Spokojna ścieżka rowerowa,12 km zaliczone i samopoczucie rewelka.
Zdecydowanie lepiej spałam i plecy mniej bolały..
O ! nie wiedziałam, że na rowerze można w ciąży a pogoda była piękna na rowerowanie No to fantastyczny weekend mieliście
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:44   #4342
Kabriela
Zadomowienie

Rower...pierwsza wizyta i natychmiast lekarz powiedział, że mogę o nim zapomnieć. A później z tym całym leżeniem tym bardziej potwierdził, że mowy nie ma. A w pierwszej śmigałam do 7 miesiąca, zwłaszcza, że miałam bardzo mały brzuszek jakby mnie wzdęło- więc nie było zagrożenia uderzenia się.

Dziewczyny, które mają już pociechę w domu...jak je przygotowujecie na przyjście kolejnego członka Rodziny?
Stary 2015-10-26, 10:47   #4343
velika
Winter is coming

Mi ginka pozwoliła na rower, ale nie za dużo. Czasem gdzieś się przejadę na krótki dystans.
kejka toś narobiła bałaganu ;] współczuję
Lin może jakiś pokój na godziny ?

Stary 2015-10-26, 10:48   #4344
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Przy bliźniakach tym bardziej więc szukaj typowo gondoli która da radę, a w międzyczasie się będziesz rozglądać za spacerówką. Te całkiem lekkie typowe parasolki są z reguły ok na wyjazdy czy coś, ale do codziennego użytku jednak lepiej mieć coś solidnego. Babyjogger właśnie podobno ma obie te zalety. Lekki jest mega, miałam w rękach, pojemny i nie taki lichy parasolkowaty

---włosy---
Po porodzie wam sierść góry la zejdzie to przez hormony i lepsze ukrwienie. Jak te rzeczy wrócą do normy, to włosy wylecą
Stary 2015-10-26, 10:50   #4345
MaLoS
Rozeznanie

kejka ale przypał z tym sokiem mam nadzieje,ze szybko zejdzie i śladu po zbrodni nie będzie
co do Wrześni, to nie moje okolice, ale kiedyś za "młodu" jeździłam tam na dyskotekę do klubu Best i kilka lat temu pracowałam w aptece w centrum Wrześni, dojeżdżałam 60km z Poznania, to było kilka miesięcy tylko, ale dzięki temu ogarniam w miarę to jakże urocze miasteczko :P
daj znać po wizycie

RoseLady miałam w poprzednim mieszkaniu jaśniutki polerowany gres na wszystkich podłogach (który wyglądał naprawdę bogato),ale powiedziałam sobie nigdy więcej każdy włosek i pyłek widać... teraz wszystko szary mat i to taki pomazany, 2 tyg spokojnie podłogi nie trzeba myć wystarczy odkurzać regularnie

lucy111 to tak jak ja jutro wizyta i też jestem ciekawa czy przepowiedziana ostatnio płeć męska się potwierdzi lekarz 3 tyg temu mi powiedział, że na 80% chłopak

Linaewen współczuję sytuacji może wyślijcie szwagra na dłuże zakupy albo bilet do kina mu dajcie?

aktywność obiecvuję uroczyście, że jak tylko się trochę podkuruję z kataru to też zaczynam się ruszać, bo kondycja fatalna, umyłam dwa małe okienka i myślałam,ze ducha wyzionę

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:51   #4346
NieIdealna82
Raczkowanie

Widziałam już wcześniej kilka kobiet z brzuszkami na rowerze.Jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży też jezdziliśmy ale wiecie jak to jest...jak już wiedziałam to jakoś bałam sie ale skoro puki co jest ok to troche,bez większego wysiłku nie zaszkodzi
Chyba i tak należało by zapytać położną albo lekarza bo każda ciąża jest inna..
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:54   #4347
Kabriela
Zadomowienie

cloche wszystkie włosy będą lecieć, paznokcie się będą łamać, skóra będzie jak Sahara a najgorsza jazda będzie z zębami.
Po porodzie było ok znośnie, miesiąc poźniej do dwóch miałam z 10 zębów do szybkiej naprawy.
Jak sobie pomyślę ile pieniędzy na to wydałam.

Beth Tako chyba mają ciekawe pomysły na bliźniacze wózki.
Stary 2015-10-26, 10:54   #4348
margueri
Zadomowienie

Kejka głowa do góry i pamiętaj, że wszystko musi być dobrze! Powodzenia na wizycie Sama się dziś cykam przed wizytą...

Alicja ja chcę dzisiaj o to zapytać lekarza, może mnie nie wyśmieje za pytanie lub nie opr, że nastawiam się dziwnie...
Przesunięciem o 4 dni bym się nie martwiła, ja raz mam wg usg termin na 1go, raz trafiłam z terminem na 2go a raz na 5go

Lulka a czy 5 m-c nie rozpoczyna się po ukończeniu 18 tc??? Jak ostatnio ktoś pytał, który to m-c to nie byłam pewna co powiedzieć

Agnesa chcę kupić ten sam zestaw buteleczek

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:01   #4349
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Lulka a czy 5 m-c nie rozpoczyna się po ukończeniu 18 tc??? Jak ostatnio ktoś pytał, który to m-c to nie byłam pewna co powiedzieć
Ja tak myślałam, ale teraz to już sama nie wiem

Ja od rana jestem zakopana w chusteczkach bo mam straszny katar, ech
Stary 2015-10-26, 11:04   #4350
MiniMonix
Zakorzenienie

Zabijcie mnie. Obok mam mega chrupiącą nowo przyjetą babę. Kolejna nocka z bani

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości