|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.32
Cytat:
![]() Ok to spróbuję złożyć wniosek. Mam jeszcze pytanie. 1. Dla każdego dodatkowego eMaxa, które chcę otworzyć muszę złożyć oddzielny wniosek tak? 2. Przyjdzie do mnie kurier, żeby podpisać papierki? 3. Automatycznie podepnie mi te 2 eMaxy do mojego konta? (weszłam na stronę i nic tam takiego nie ma żeby zaznaczyć, że one będą połączone z moim głównym eKontem) Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2015-10-25 o 21:33 |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;53231262]O mSaver czytałam ale mi się nie podoba. Wolę sama decydować kiedy ile i na co odłożę. Wiedzieć ile mam na jedzenie, ile na kosmetyki, ile na przyjemności itd. A w mSaver bym musiała co chwilę patrzeć czy mi starczy, żeby w sklepie zapłacić kartą bo co chwila mi jakieś drobne odliczą. Nie mam wielkich kwot na koncie ale lubię mieć wszystko poukładane i póki co jak mi coś wpadnie to część przelewam na eMaxa a z reszty staram się "wyżyć" do kolejnej wpłaty. Tylko póki co nie miałam potrzeby rozdzielania oszczędności na kilka celów a teraz mam taką potrzebę
![]() Ok to spróbuję złożyć wniosek. Mam jeszcze pytanie. 1. Dla każdego dodatkowego eMaxa, które chcę otworzyć muszę złożyć oddzielny wniosek tak? 2. Przyjdzie do mnie kurier, żeby podpisać papierki? 3. Automatycznie podepnie mi te 2 eMaxy do mojego konta? (weszłam na stronę i nic tam takiego nie ma żeby zaznaczyć, że one będą połączone z moim głównym eKontem)[/QUOTE] A co do msevera to nie musza ci zabierac kwot od kazdego wydatku.. jest kilka opcji (nie chce mowic dokladniej jakie bo nie pamietam ale chyba 3 opcje odkladania pieniazkow )Przepraszam za literowki, moj s3 mini lubi podmieniac literki
|
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś może mi wskazać preparaty dostępne w aptekach, zawierające gotowe enzymy amylolityczne (głównie chodzi o amylazę trzustkową, żeby było jej jak najwięcej) najlepiej w formie kapsulek, które można by otworzyć i "wysypać" zawartość?
|
|
|
|
#1144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki za link do PKD.Dzięki za info, może ktoś coś jeszcze?
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jak wyglądają kapsułki/tabletki Neo-Pancreatinum, więc nie wiem czy da się je wysypać. Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2015-10-25 o 22:42 |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy jakie to korzenie. Phalenopsisy lubią ciasne doniczki, które powinny być przezroczyste i umożliwiać przepływ powietrza. Poza tym mają korzenie powietrzne, które właśnie "wychodzą" z doniczki. Dziękuję za odpowiedzi odnośnie wyborów cały dzień mi to siedziało w glowie
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2 konto powinnss mieć nie posiadanie go jest średnio poważne po drugie jest konieczne gdybys chciaka dotacje bądź zatrudniła pracownika. Ale konto firmowe to nie jest klaps w tylek jest raczej kosztowniejsze 3 rozliczanie jest proste ale to kolejna czynność na głowie może w otoczeniu jest jakiś praktyk finansista który nie weźmie milionów monet albo jakaś mała księgowość Kilkanaście godzib po narkozie - nie moge spać mimo tabsow nasennych czy to normalne czy mam pecha??? Myślicie że taksówkarz zgodzi się na przewiezienie reklamówki rzeczy i wniesienie mi tego na oddział? Odległość jakieś trzy km, 2 dychy będzie ok? Kwestia odebrania tego od współlokatorki. Chciała mi to przynieść ale w tym stanie nie chce gości Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1150 |
|
Konto usunięte
|
Matowe szminki w płynie (jak błyszczyk) - ktoś coś?
|
|
|
|
#1151 |
|
... choć nie Westwood
|
Rouge edition Velvet z Bourjois
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Burjois Velvet jest dobra, chociaż kupiłam 08 Grand Cru i musiałam oddać, bo miała tragiczną konsystencję i zanim osiągnęłam porządany efekt, poleciało co najmniej trzy warstwy. A jak wiadomo nie ma na to czasu. Nie wiem, może akurat trafiła mi się jakaś wadliwa seria. Zdecydowanie wolę Astor Matte Style Lip Lacquer. Mam 215 Just So Stylish i 225 Ready To Style. Kocham je, mogłabym używać codziennie. Może trochę wysuszają, jak każda matówka, ale smaruję balsamem na 15 minut przed użyciem i przez cały dzień mam matowe usta, a nie wysuszone. Waham się jeszcze nad zakupem 205 All About Style
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem przed założeniem własnej działalności i w związku z tym chciałam podpytać jakie właśnie są koszty księgowości
|
|
|
#1155 |
|
Konto usunięte
|
pytanie natury moralnej (na razie teoretycznie bo nie wiem czy się zgodzę). Mój chłopak ma swoje mieszkanie w mieście w którym studiuję. Na razie jest wynajmowane 3 studentkom, ale w wakacje stoi puste. Zaproponował, że możemy się do niego wprowadzić właśnie na wakacje. I w związku z tym, czy ja powinnam mu coś płacić za to? tzn pomijam kwestię rachunków bo wiadomo, że prąd, gaz, woda. Z tego co wiem rodzice płacą czynsz 400 zł do spółdzielni. I teraz jeśli się zgodzę, to czy powinnam pokrywać połowę czynszu? Nie wiem, naprawdę.
|
|
|
|
#1156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że nie będzie oczekiwał dokładania się do czynszu, ale gdybym była na jego miejscu, to chciałabym chociaż usłyszeć takie pytanie
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 zł netto do 20 dokumentów, następnie każdy dokument to dodatkowe 5 zł netto. Obsługa kadrowa pracownika - 30 zł netto. inna księgowa się ceniła do 30 dokumentów 70-170 zł.netto do 70 dokumentów 170-200 zł.netto firmy tax care to już wogołe nam wycienili kosmos warto popisać @ do księgowych i niech ci wycenia
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
albo podział kosztów proporcjonalny do zarobków. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-10-26 o 09:45 |
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu powiedz, że będziesz płacić pół wszystkiego, łącznie z czynszem. Najwyżej się nie zgodzi. Lepiej dla Ciebie
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w takiej sytuacji i płaciłam połowę wszystkiego. Inaczej byłoby mi niezręcznie. To było jego mieszkanie, ale kupione z pomocą rodziców. Więc nie chciałam być jak pasożyt w ich oczach
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dawno nie zmieniałam pracy i poprostu nie wiem jakie teraz sa zarobki. Tak mniej więcej jakie sa zarobki jako sprzedawca np w galerii handlowej a np w biurze praca przy kompie?
Chodzi mi o zarobki netto
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku..." Edytowane przez Liiii Czas edycji: 2015-10-26 o 10:23 |
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
kojarzy ktoś stronę, gdzie będą jakieś krzyżówki, zadania, rebusy logiczne dla klas 4-6? tak żebym mogła to wydrukować.
może jakieś konto na chomiku?
|
#1165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pracodawca woli DG niż zlecenia, a ja nie chcę mieć z tym dużo babrania... Chyba masz trochę pecha po tej narkozie - zwykle się śpi, ja spałam jak zabita. Bell Hypoalergenic - matowe farbki do ust, trzymają się super i nie wysuszają. Zależy tu na pewno sporo od miasta, rodzaju i wielkości działalności, tego czy jakiś księgowy pojedynczy czy firma itd. |
|
|
|
|
#1166 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ZDROWIE Alergie
czy ktoś coś wie na temat odczulania w formie zastrzyków lub podjęzykowo??
|
#1167 |
|
Konto usunięte
|
Piszę pracę licencjacką. Podpunkt "festiwal muzyczny w polityce". No i opisuje ogólnie co to jest, ale mam świetną książkę która pokazuje bunt przeciwko polityce w czasach komunizmu "Ja, hipis-narkoman". I teraz nie wiem, czy ja mam cytować konkretne zdania i opisywać ten cytat, czy napisać tylko "Bohater książki, a zarazem jej autor, Andrzej Kaczkowski w swojej książce pokazuje przejawu buntu przeciwko reżimowi kraju" (czy coś takiego).
|
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś wie, jak długo ważny jest bilet T-10 na metro w Barcelonie? Posiadam jeden,który był skasowany raz czyli ma jeszcze 9 przejazdów, ale nie wiem, jak długo można z niego korzystać, czy jakaś określoną ilość dni od pierwszego skasowania? Gdzieś widziałam info,ze ponoć jest ważny przez cały rok, któraś wie i mogłaby to potwierdzić?
info na necie robią mi mętlik w głowie
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
czy takie byty jak te ze zdjec nadaja sie na zime? jesli wsadzilabym tam grube ocieplane wkladki i jakies skarperty grube zalozyla? bo szczerze mowiac zadne z kozakow mi do gustu nie przypadly, a chcialam buty ktore mialby ksztalt oficerek. co myslicie? zmarzne w nich?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

)
tp