|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
GOSSIP - gratulacje
![]() GOCZEK - współczuję nocki Moja wstala o 5:20 a zasnela standardowo chyba się nie przestawi... Nie mam sily.
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja podobno taaakie spokojne dziecko byłam. tylko chorowite.przypomnialo mi się, że dzis szwagier mial tu wpasc rano, a ja nieumalowana, nieubrana |
|
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz tylko brakuje porady "przespij sie jak ona bedzie odsypiac". dzis to bym takiemu komus odpowiedziala "a ☠☠☠nąc Ci?' |
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53235251]tez niefajnie,ze tak wstaje. te Hanki!
teraz tylko brakuje porady "przespij sie jak ona bedzie odsypiac". dzis to bym takiemu komus odpowiedziala "a ☠☠☠nąc Ci?' Oho. Nerwiwo się zrobiło :P Julo wstał z 1,5gidz.drzemki. Teraz walka żeby zjadł
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek, u nas po 23 tez ryk, ale brzuszek twardy był, wzdęcia męczyły. Pomasowalam, wyprukalam, dalam mleko i spowrotem w kime. Wstalysmy o 7:15, polezalysmy jeszcze 30min, wiec nie jest źle.
Dziś na śniadanie Zosia z mamą zjadła jajko na półtwardo, półmiekko. Bardzo smakowało. Do tego później Sinlac. Teraz pierwsza drzemka. W ogóle Cwaniara Mała ani na chwilę nie pozwala teraz abym nie zwracała na nią uwagi. Ma Magiczny Ogródek z Little Tikes, sądzam ją przed tym, sama siadam za nią aby asekurowac ten jej jeszcze niepewny siad, bawi się ładnie, wiec tel w rękę i wizaż chce poczytać, a Malpiatka Mała podglada mnie w lusterku i wisk, że co ja niby robie. Odkładam tel, to spoko. Bawimy się dalej. Witki mi opadają 😜 Mowie Wam, Ojciec ją chyba czymś przekabacic musiał. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53235251]tez niefajnie,ze tak wstaje. te Hanki! teraz tylko brakuje porady "przespij sie jak ona bedzie odsypiac". dzis to bym takiemu komus odpowiedziala "a ☠☠☠nąc Ci?' Hahahaha! Brawo! Nie zdążysz się nawet położyć, a dziecko już wyspane 😀 ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53235217]przytulalam mocno jak jzu ja wzielam, tak jak Sylwia pisała, zeby 'stłamsic'- ruchu nie miala za bardzo i tez pupa, bo sie szarpała i pokrykiwala... i to długo. Boje sie że to taki charakterek nocnomarkowy ja podobno taaakie spokojne dziecko byłam. tylko chorowite.przypomnialo mi się, że dzis szwagier mial tu wpasc rano, a ja nieumalowana, nieubrana A może spróbuj tą Camilie jej zaapikowac, albo meliska przed snem? |
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak o tym tez myślałam, że mnie rozerwie w trakcie ciąży...
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53234773]złodziejowi to zawsze będzie za mało. z tym ze nie uważam,ze "wszyscy z PO to złodzieje". Ja zawsze jestem za wprowadzaniem nowych młodych jeszcze ze szczątkami chociaz ideałów do rządów. i za wymiana ekipy rządzacej. a w ogole to ja lubię o polityce gadac, ale nie hasłami takimi, ogolnikami, tylko argumentami i konkretami,co kto zrobil, co nie, co konkretnie głosi i wymysla. więc chyba tu nie miejsce i czas, bo to wiecje czasu trzeba.
Biedutek Filiputek, dentinox niby pomagac powinien po chwili. Moja sie tak okolo minuty po dentinoxie uspokajała. Tyle ze w dupcie ja łozeczko potem gryzło. dobre porownanie! Rudośc Ci bedzie pasowac, myśle a jak nie to sie zmyje. wg mnie w sam raz Zuzia je, ja bym sie mega cieszyła No ale to podobno po przybieraniu na wadze widac, czy ok z jedzeniem.dzięki za zrozumienie, chociaz szkoda,ze mnie zrozumialaś w takich okolicznosciach wspólczujęu mnie od piątku co noc i impreza- w pt od 4;10 do 6tej, w sob od 2:15 ok godzine, dzis od polnocy ok 2 h. ja pierdziele! mam nadzieję,ze to trzydniowka weekendowa dzięki Hanka wstala o 6:30, o 8:40 zjadła kaszki z 1,5 łyzki sinlac- ładnie w ciagu 10 min, zachlała wodą i sie znów bawi jak nówka sztuka nie śmigana... Usmiecha się, gaworzy, łazi po dywanie, ja ją tylko przenosze spod fotela, sofy czy szafy na środek, Zuzie załączam i siedze w necie zmulona, kawe wypiłam prawdziwą i mi niedobrze.[/QUOTE]Przynajmniej nie musisz starczec nad nią cały czas, tylko okiem rzucasz gdzie popelzla. U mnie "no facking way", najlepsza zabawa z mamusią. Wtedy grzeczna jak Aniołek. Ale na 3 min zostaw, a robi się Devil Baby 😜 |
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny 😚
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam się po okropnej nocy. Nie wiem ile razy podawałam małemu smoczek i glaskalam zeby znowu usnal :/ Niewyspanie level hard. Jak mu na dniach te żeby nie wyjdą to zwariuje. Chociaz z kolei przed wczoraj nocka elegancka, pospalismy do 9.30 czyli starego czasu 10.30. Wczoraj poszedł spać o 18.20. Zabieram się za czytanie co u Was
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się Wam przyznać, że chodzik zamowilam. Ze skoczka rezygnuje, poczytałam i faktycznie ustronstwo. Na roczek dostanie skoczek zebre FP, to jest fajne, jak kon na biegunach 😜 Natomiast już nie mam siły jej cały czas nosić i różne akrobacje z nią na rękach wyczyniac chcąc coś w kuchni zrobić. Nie wiem czy Wam pisałam ale moje bóle głowy to właśnie od noszenia Małej, bo zrobiło mi się nadmiernie napięcie mięśniowe przy karku, mam tak jakby jeden bark wyżej. Teraz przyjeżdża do mnie masażystka i próbuje mnie do pionu postawić. A czytałam, że chodzik to zło, ale gdy się go nadużywa. Wsadzenie dziecka ma parę minut krzywdy mu nie zrobi. Wyjścia nie mam, Tula nie przeszła, a czasem do WC wyjść trzeba... |
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję nocki. U nas tez raz lepiej raz gorzej. 3 nocki były b.kiepskie
|
|
#855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli rozumiem Wy juz gluten wprowadzacie? Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Nie wiem jak wstane, gdy będę musiała iść do pracy na 7.30 i normalnie funkcjonować po takich nockach :/ ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA zajecia zaczynaja razem wiec najczesciej wioze obu. Czasem sam pojedzie a ja zaraz za nim z mlodszym. Koncza tez razem.
ogarnelam wiekszosc prasowania i lece do osrodka.
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Dla mnie też oni z ich podejściem do invitro to porażka, jakbysmy żyli XIX wieku.
|
|
#858 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja kupy robi co 2 dni bez wysiłku. pierdzi radośnie. wczoraj przy usypianiu sab simplex dostała od tatusia. Cytat:
![]() ale oby zajarzyla, że juz po weekendzie! Cytat:
i teściu tez kochany.Gratuluje! i duzo radości i spokoju dla Was Cytat:
ja do sinlacu ciut jablka z dynia dodalam, lagodne w smaku to już mojej nie smakowala kasza po pierwszej łyżeczce... a tak ostrzegam,zeby to ktos wrazliwy mi tak nie napisał i sie potem nie dziwił ![]() Cytat:
Hanka to raczje bedzie teraz spac troche, ale ja po kawie i po nocy nie zasne. no i szwagier ma przyjść. Zosi się znudzi niedlugo tak na mame się gapic ale faktycznie przekichane troche masz. Gratki apetytu do nowości Cytat:
trzeba sie zacząć kłaść spać z dzieckiem chyba,a nie jakies harry potery bara bara i polityki eh |
|||||||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53236030]hahaha, ale sie uśmialam, mam ADHD
eh, bidoki. Chyba Filipek tak jak moja nie lubi nowosci jedzeniowych... moja jablka pieczonego, sloiczkowego nie lubi, surowego nie dawalam. dobrze,że kupa była, teraz zobaczysz zje obiadek ładnie ![]() moja kupy robi co 2 dni bez wysiłku. pierdzi radośnie. wczoraj przy usypianiu sab simplex dostała od tatusia. no LOL ![]() ale oby zajarzyla, że juz po weekendzie! cudownie! i teściu tez kochany.Gratuluje! i duzo radości i spokoju dla Was jabłko gotujesz z kaszą? ja do sinlacu ciut jablka z dynia dodalam, lagodne w smaku to już mojej nie smakowala kasza po pierwszej łyżeczce... a tak ostrzegam,zeby to ktos wrazliwy mi tak nie napisał i sie potem nie dziwił ![]() dzieki za rade! Kochana jestes! niech Ci Bozia w samobawiącym się dziecku wynagrodzi! Hanka to raczje bedzie teraz spac troche, ale ja po kawie i po nocy nie zasne. no i szwagier ma przyjść. Zosi się znudzi niedlugo tak na mame się gapic ale faktycznie przekichane troche masz. Gratki apetytu do nowości u nas to samo Czeeeść, zieeew trzeba sie zacząć kłaść spać z dzieckiem chyba,a nie jakies harry potery bara bara i polityki eh[/QUOTE] Hehehe No chyba zaczne chodzić spać o 20 jak tak to ma wygladac.
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny :-*
Melduje się ze żyję... Mialam bardzo aktywny weekend... W piątek byłam na Rynku na imprezie babskiej he he. Bardzo mi brakowało takiego wyjścia- co prawda nie wróciłam jakoś bardzo późno bo coś po 24 ale zawsze to coś Mąż przejął warte nad Młodocianym i jakoś dal rade he he.W sobotę byłam cały dzień u rodziców wiec tez mogłam odpocząć a w niedziele pojechaliśmy w góry- taka piękna pogoda była, że żal nie wykorzystać ![]() Zmiana czasu u nas nie działa in plus- Olaf się budzi juz o 5 ( Katt to tak jak u Ciebie chyba- jak dobrze doczytałam ) - pobudek jest milion wiec ich nawet nie liczę.... Dziękuję wszystkim jeszcze raz za Gratki zebola - bo widziałam ze jeszcze pisalyscie a ja już nie miałam kiedy nawet odpisać.... Zaraz się odniosę do Was - he he - ależ to brzmi dziwnie ;-) |
|
|
|
#861 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!! Jest postęp! ![]() Gratulacje! 🎈🎈🎈 Cytat:
Łączę się w bólu. Bądź dzielna kobieto )Cytat:
Fajny ten ogródek w rożnych pozycjach można tam działać. Jak w końcu tą Camilie podajecie? Tez kupiłam, ale jeszcze nie podawałam i nie czytałam ulotki. Też mam wrażenie że moja przestaje lubić mój telefon Cytat:
Oj współczuje zwłaszcza ze przyzwyczajona nie jesteś. Cytat:
Ta zebra jest niezła, mojej siostry ciotecznej dzieci ostro na niej brykaly, a jak jej opinie??? Mocno niezdrowe to to? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Goczek Ty się ubieraj! Bo szwagier na pięcie się obróci i wyjdzie i nakarm przed jego przyjściem Z radosnymi pierdkami mnie rozbawiłaś )
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() mąż pojechał do pracy, mała zalicza drzemkę - już godzinę śpi, ale najpierw okupiła ją krzykiem, ze zmęczenia bidna płakała, a zasnąć nie mogła obiad mam, pogoda dość ładna, ale mam dziś lenia i nie chce mi się nigdzie z małą wychodzić w paczkomacie już czeka śpiworek a Mutsy sprzedane
|
|
|
|
#863 |
|
Konto usunięte
|
sąsiad wiertarą boruje, mala poplakuje przez sen, cudnie. 35 minut pospala. nie ide do niej, ale juz 3ci raz poplakuje
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cmok Super że wyjście się udało i wogole weekend!
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA - jak tam Twoje samopoczucie? Jak się masz?
GOCZEK - bardzo współczuję nocki- rozumiem Cię doskonale - nawet nie wiesz jak bardzo.... Faktycznie my z Sonia i z Black chyba najbardziej odczulysmy /odczuwamy te nasze marudzace bable :-(- no ale ja dalej ludze się nadzieja ze to przejdzie w końcu.... GOSSIP - Gratki dla Amelki - wszystkiego najlepszego :-* AGA - Super ze Filipek taki rozgadany - mama to super słowo - no i Gratki za "kosi " ![]() PAVLINECKA - ładnie Zuzia wcina - u nas bardzo podobny schemat jedzenia choć pewnie u nas więcej jeśli chodzi o ilość naraz ![]() MAŁA - jak tam Jaś? Wysypka zniknęła? KANA - nie pamiętam czy gratulowalam 7 mcy Pannie Zofiji - wiec robie to teraz - wszystkiego naj naj naj - Zdolniacha Nasza Malutka :-*VIOLKA - Tobie Kochana tez nocki współczuję... :-( - oby to było chwilowe - z buzi - to ani Adka ani Hania - Goczek nie wyglądają na takie imprezowiczki -zadymiary - bardziej to takie Anioleczki...Violka - ale Kaliszem to mnie rozwalilas na łopatki - he he padlam
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od rana ciężko, w końcu odłożyłam do łóżeczka, popłakała, ale ryk sie zaczął zbyt ostry dałam Dentinox i smoka i przestała, za dwie minuty znowu płacz zrobiłam to samo i nie wierzę własnym oczom usnęła w łóżeczku przy włączonej karuzele 😱 to może jej drugi raz jak zasnęła w łóżeczku sama i przy karuzelce 😱 Widocznie chyba ją te zęby męczą, ale nic tam innego nie widać i łapek jakoś szczególnie nie pcha hmm
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy zaczęłyście wprowadzać kaszki??
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny potem napisały wszystko ![]() mamy po prostu szczęście ![]() chociaż wiecie co? ostatnio spotkałam znajomą i mi dowaliła "oby Ci drugie dziecko dało w kość, bo nie będziesz wiedziała jak smakuje macierzyństwo", ta laska akurat jest w drugiej ciąży i odpowiedziałam jej tylko "nie życz drugiemu, co Tobie nie miłe", bo nie chciało mi się wchodzić w pyskówkę
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wprowadzilam tak mniej więcej w 5 miesiącu czyli coś koło miesiąca od rozszerzania diety. Najpierw takie co się daje do mm a potem przeszłam na mleczne i mieszam je ze sobą - tzn różnych firm.. np teraz leci ta z hippa owsiana z jabłkiem co BLACK o niej pisała i do tego mieszam trochę z bobo vity - te zboża
ja to wszystko tak na czuja robie :-/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

a zasnela standardowo 

ja podobno taaakie spokojne dziecko byłam. tylko chorowite.
teraz tylko brakuje porady "przespij sie jak ona bedzie odsypiac". dzis to bym takiemu komus odpowiedziala "a ☠☠☠nąc Ci?'

Usmiecha się, gaworzy, łazi po dywanie, ja ją tylko przenosze spod fotela, sofy czy szafy na środek, Zuzie załączam i siedze w necie zmulona, kawe wypiłam prawdziwą i mi niedobrze.[/QUOTE]
cmok Super że wyjście się udało i wogole weekend!