|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Pomalu mi przechodzi takze do 15:30 moze juz przejdzie bo wtedy mam wizytę, cieszę sie ze trafiłam na tego lekarza na nfz a naprawde jest bardzo fajny jesli chodzi o podejscie do pacjenta, moze nie opowiada każdego usg wylewnie ale jak jest wszystko ok to znaczy ze taki jest
|
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Chyba pierwszy raz poczułam ruchy dziecka chociaż nie wiem czy to to:d jak przyłoże rękę tak w dole brzucha to czuje takie jakby podskakiwanie i nie wiem czy to mała skacze czy kopie ale nigdy jeszcze tego nie czułam;D
|
|
|
|
#1353 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do slubu to mysle ze warto chociaz zaczac sie rozgladac i pomyslec o oczekiwaniach, bo potem moze sie okazac ze za duzo wszystkiego do zalatwienia, planowania. Cytat:
Jesli chodzi o slub koscielny, to rodzina Tz do tej pory robi nam jakies aluzje o nim, ale my mamy swoje zdanie na ten temat i na temat wesel. Bo jak lubie chodzic na czyjes wesela, tak nie widze siebie w roli osoby zabawiajacej innych, po prostu nie moje klimaty. I tylko dlatego ze nie uleglismy wyobrazeniom innych o naszym slubie, do tej pory usmiechamy sie na mysl o nim, bo dla nas byl idealny. Cytat:
Cytat:
U mnie ostatnio synek wrocil ze szkoly, zagladam mu do plecaka a tam kartka od kolezanki z calusami, tulakami, serduszkami. Pytam go co to, a on na to ze to kartka od jego dziewczyny! Po czym dodal ze ma jeszcze druga dziewczyne, ale to taka tylko zabawna druga dziewczyna - moja mina bezcenna... ![]() Cytat:
Sliczna piosenka My tez czesto wyglupiamy sie, gilgotki i wojna na poduszki trwaja az do ostatniego tchu, oczywiscie mojego, bo synek ma tyle energii, co domownicy wszyscy razem wzieci ![]() Piekne te sukienki sa, i moim zdaniem jak najbardziej slubne. Uwielbiam koronki, moja suknia, co prawda 'rybka' cala tez byla koronkowa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bonku, monikmi, verrerie, morelowo Trzymam kciuki za wizyty. Ja mam jutro a juz sie denerwuje, chyba im blizej tym bardziej mysle o tym. Dzisiaj nawet wyspalam sie, bo jak polozylam sie o 17 wczoraj, tak synek obudzil mnie po 4 rano Wczorajsze gotowanie, sprzatanie i wypad na miasto z siostra chyba mnie tak wymeczyly Dzisiaj mam zamiar umyc okna, a przynajmniej ich czesc, bo co 2 tygodnie mamy myte okna z zewnatrz i po dzisiajszym ich myciu zobaczylam juz gdzie niegdzie odciski paluszkow od srodka Co do obiadu to jeszcze nie wiem co zrobie, jest pomidorowka z wczoraj i poki co weny mi brak Znikam bawic sie z synkiem, ma caly tydzien wolny z okazji halloween.
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Smerfetka bardzo ładnie wyglądaliście i tańczyliście ![]() ja też bym nic nie zmieniała i chętnie przeżyła swój ślub jeszcze raz ![]() dzisiaj na obiad pierogi z białą czekoladą, serem i kokosem, uwielbiam
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
m_moni czy ja mogę prosić o przepis na ten farsz?? bo ślinka mi pociekła na myśl o białej czekoladzie
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie odebrałam od kuriera mój pierwszy w życiu bezszwowy stanik
![]() jak siedze w domu to bez stanika i tam mnie juz piersi ciążą... że masakra |
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze powtarzam ze jak bym wiedziala ze tak fajnie po ślubie razem to bym wczesniej chciała
uwielbiamy i kochamy sie, dogadujemy super dzien ślubu byl cudowny a podróż poslubna to najlepszy tydzień zycia na Chorwacji tylko my, zero problemów, pogoda widoczki ahhh konsumowalismy małżeństwo jak króliki hahaha
|
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
malinka fajne chłopaki, fryzury od garnka
najgorsze że rozumiem o czym śpiewają, watpliwe uroki mieszkania w strefie przygranicznej ![]() Gosiaczek pewnie kopie Bonku jak stresik przed wizytą? mamy godzinowo podobnie, ja już czuję w stres na żołądku
|
#1359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obserwuj się i będziesz wiedziała czy się powtarza, ja tak doszłam do tego, że to co czuję to musi być moje Kruszyna Cytat:
![]() dawaj przepis, bo brzmi pysznie ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Ide sobie zapiekanki pyknąc do piekarnika
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Monikmi bylam tydzień temu we wtorek na polokowym prywatnie dokladnie wszystko wybadal widziałam nunusia takze jestem spokojna dzisiaj przed wizyta tylko ten antybiotyk dostałam a wiadomo ze dla dziecka to żadne witaminki.. Eh to juz moj drugi w ciąży na pecherz, ale lepiej antybiotyk zjeść niz powiklania po zapaleniu
|
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
mój mąż ostatnio pytał kiedy mam kolejną wizytę bo chciałby zobaczyć teraz dziecko bo ciągle ma nadzieję że Natalce urośnie siusiak bo on chciał syna;d na ostatniej wizycie doktor się śmiał że jak chciał syna to mógł go sobie zrobić;d
|
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Fiołek- zajadaj każdy kawałek tortu który chłopak ci podsunie
|
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Witam się po weekendzie
![]() Mam dziś wizytę, więc proszę o kciuki Trochę muszę Was nadrobić, ale niestety zabiorę się za to pewnie później, bo mąż czeka na obiadek i mam jeszcze kilka rzeczy do zredagowania do pracy... Mam dziś pracowity dzien
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://jaskiniasmaku.blogspot.com/20...em-i-biaa.html ja jeszcze nie znalazłam odpowiedniego. każdy mnie denerwuje, więc nadal chodzę w zwykłych
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
m_moni o Matko!
co to za pierogi??? nigdy o takich nie słyszałam, a jestem największą fanką białej czekolady... .
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
A nie boicie się bezszwowych staników? ja mam alergię na wszelkie źle dobrane biustonosze, a już te bez fiszbin czy bezszwowe to w ogóle
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Bylam na Teneryfie w tym roku i bardzo Ci polecam. My nie spodziewaliśmy się, że jest tak piękna widokowo Jeżeli chcecie, żeby bylo chłodniej, wybierzcie północną lub wschodnią część wyspy. Polecam wynajecie samochodu i całą wyspę zwiedzicie sami, jest przepiekna!
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
w czerwcu byliśmy na Lanzarote było ciepło ale bardzo wietrznie ale i tak pięknie a teraz właśnie albo teneryfa albo Gran Canaria
ale zobaczymy czy czeka na nas jeszcze ta oferta
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama je niedawno odkryła i robią furorę
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
to więc i ja zrobię takie pierogi kiedyś tż zaskoczę bo on uwielbia kokos;da powiedzcie mi jakbyśmy już lecieli to muszę mieć jakieś dodatkowe ubezpieczenie nie chodzi mi o to nw tylko czy np że jak jestem w ciąży to warto się dodatkowo ubezpieczać?
|
|
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
Kalina jak tam dowiedziałaś się o co chodziło lekarzowi na tym badaniu połówkowym (o ile pamiętam coś z pępowiną było ?)
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
ale czego sie bać ??
|
|
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
Ktos pytal o przepis na dyniowa zupe krem. Przepis jest prosty, sama robilam ja pierwszy raz w tym roku i jak dla mnie - rewelacja!
2 lyzki masla 3 duze cebule 1 zabek czosnku 3 wieksze marchewki 3 duze ziemniaki dynia warzywko/kostka rosolowa sol do smaku Maslo roztopic w garnku, wrzucic pokrojona cebule i czosnek i dusic. Dodac pkrojona w plasterki marchew i zalac niewielka iloscia przegotowanej wody (tak zeby zakryc skladniki) i gotowac. Gdy marchew jest al dente, dodac pokrojone w kostke ziemniaki i obrana, wydrazona, pokrojona w kostke dynie (dosc spore kawalki) i znow zalac woda do zakrycia warzyw w garnku. Jak woda wyparuje to dolac przegotowana wode, ale tylko do zakrycia warzyw. Przyprawic papryka chilli (jesli mozecie jesc pikantne) , pieprzem ziolowym, tymiankiem, imbirem suchym mielonym i galka muszkatolowa (lub wedle smaku). Kiedy wszystko bedzie miekkie, zblendowac, mozna dodac smietany, ja jeszcze ze smietana nie probowalam. W sumie to mozna zmieniac ilosc skladnikow i przypraw wedle uznania.
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
ja mojego byłego męża zaciągnęłam do jubilera i palcem pokazałam mu pierścionek bo też uważał, że zaręczyny niepotrzebne skoro dziecko w drodze i ślub zaplanowany. po czasie okazało się, że i ślub był niepotrzebny ale to już przeszłość na szczęście... tym razem nie zamierzam brać ślubu w ciąży i na szybko więc na razie też mi się nie spieszy, ale miło by było pod koniec przyszłego roku to załatwić :P
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna mi tak gadała :![]() ja zawsze mam mega dobrane staniki itp, zawsze kupuje kasy na nie wydaje, ale teraz mnie gnitą, piersi bola po całym dniu w takich staniakach a ten to ulga... |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosza w środę będę miała usg w szpitalu i tam będziemy znów tę pepowine ogladac. Dam znac.
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze.
Ja dzisiaj Byłam w sh,przynioslam pelna siatkę ciuchow. Na pierwsze 3 miesiące jestem obkupiona,jeszcze po Zuzi mam trochę rzeczy i na wyprzedazach coś się dokupi. Obiad mam że wczoraj także dzisiaj gotowanie odpadło, przebralam pościel, zaraz kończy się prać, powiesze i jadę po Zuzie do przedszkola. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Nie moge się doczekać połówkowe go a to dopiero 9 listopada
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

moja stronka
A co do slubu to mysle ze warto chociaz zaczac sie rozgladac i pomyslec o oczekiwaniach, bo potem moze sie okazac ze za duzo wszystkiego do zalatwienia, planowania.
.
Więc zabieram się do tego 

a w pracy jestem... wizyta o 15:30.. wzielam 2x urosept i nospę boolii ;(((((