Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 12:05   #1351
Bonku
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Pomalu mi przechodzi takze do 15:30 moze juz przejdzie bo wtedy mam wizytę, cieszę sie ze trafiłam na tego lekarza na nfz a naprawde jest bardzo fajny jesli chodzi o podejscie do pacjenta, moze nie opowiada każdego usg wylewnie ale jak jest wszystko ok to znaczy ze taki jest
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:05   #1352
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Chyba pierwszy raz poczułam ruchy dziecka chociaż nie wiem czy to to:d jak przyłoże rękę tak w dole brzucha to czuje takie jakby podskakiwanie i nie wiem czy to mała skacze czy kopie ale nigdy jeszcze tego nie czułam;D

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:08   #1353
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Wizyta przyszłych teściów bardzo udana, polubili się z moją mamą
Super ze wizyta byla udana! A co do slubu to mysle ze warto chociaz zaczac sie rozgladac i pomyslec o oczekiwaniach, bo potem moze sie okazac ze za duzo wszystkiego do zalatwienia, planowania.

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
my mielismy jeszcze ten problem, ze mieszkamy w UK a slub w Polsce, takze wiekszosc zalatwialismy telefonicznie lub mailowo albo podczas przyjazdow do PL hurtem na pewno dacie rade
My tez bylismy juz w uk jak zdecydowalismy sie na slub, ale dalo sie wszystko zalatwic bez problemu, tym bardziej ze nas wesela nie kreca, wiec byl slub, a potem kameralne przyjecie dla rodziny, ok 60 osob. Suknie mialam wymarzona, Tz tez wygladal super i mimo ze byl to slub, jak dla niektorych "tylko" cywilny, to dla mnie byl przepieknym dniem i do tej pory wspominam go z sentymentem.
Jesli chodzi o slub koscielny, to rodzina Tz do tej pory robi nam jakies aluzje o nim, ale my mamy swoje zdanie na ten temat i na temat wesel. Bo jak lubie chodzic na czyjes wesela, tak nie widze siebie w roli osoby zabawiajacej innych, po prostu nie moje klimaty. I tylko dlatego ze nie uleglismy wyobrazeniom innych o naszym slubie, do tej pory usmiechamy sie na mysl o nim, bo dla nas byl idealny.

Cytat:
Chcieliśmy sami, ale wtedy byłoby 10 osób, bo byłoby 100% po naszemu. Moja mama się zbuntowała, bo mojemu rodzeństwu ślub fundowali i głupio by jej było, że ja jedna jak jakaś gorsza córka. A rodzice TŻ sie zbuntowali, bo jedyny syn i byłoby im przykro, że nie byłoby chociaż najbliższej rodziny. No a my jesteśmy dosyć elastyczni, więc ok, dogadamy się tak, że wszyscy będą zadowoleni
Mysle ze slub powinien ucieszyc panstwa mlodych, bo w zasadzie tylko ich dotyczy, a nie zadowalac, czy spelniac innych wyobrazenie o nim. Szczegolnie rodzicow, oni mieli juz 'swoj dzien', ale tak jak piszesz, jesli jestescie elastyczni to na pewno uda Wam sie wszystko pogodzic i miec wymarzony dzien.

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Na dzień dzisiejszy synowa u mnie się nie zapowiada ale za to dwóch zięciów jeden kandydat był u nas wczoraj. Agatka przyprowadziła Filipka i na wejściu powiedziała "mamo możesz zrobić nam te pyszne tosty?". Widziałybyście minę mojego męża. Już wiem, że będzie pilnował swojej córki, a swoją drogą to nie musi być aż tak daleka przyszłość. Tyle się słyszy o dzisiejszej świadomości dzieci na tematy dorosłych .
Hehehe No to maz powoli juz jest przygotowywany na odwiedziny przyszlych zieciow
U mnie ostatnio synek wrocil ze szkoly, zagladam mu do plecaka a tam kartka od kolezanki z calusami, tulakami, serduszkami. Pytam go co to, a on na to ze to kartka od jego dziewczyny! Po czym dodal ze ma jeszcze druga dziewczyne, ale to taka tylko zabawna druga dziewczyna - moja mina bezcenna...

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
A mnie wzięło na wspominki i właśnie obejrzałam nasz pierwszy taniec weselny Mój mąż spełnił moje marzenie i mieliśmy taniec jak z bajki...
Piekna suknie mialas i taniec tez super

Cytat:
My mieliśmy taniec "jak z filmu" bo wybraliśmy taki utwór
Sliczna piosenka

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
To niech policzek przystawi..dostanie kopa w twarz to poczuje

Cytat:
U nas wieczór pełen wygłupów.
My tez czesto wyglupiamy sie, gilgotki i wojna na poduszki trwaja az do ostatniego tchu, oczywiscie mojego, bo synek ma tyle energii, co domownicy wszyscy razem wzieci

Cytat:
Myślę, że są wystarczająco ślubne a nie koktajlowe
Piekne te sukienki sa, i moim zdaniem jak najbardziej slubne. Uwielbiam koronki, moja suknia, co prawda 'rybka' cala tez byla koronkowa.

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Witam się już jako żona
Trochę mam do nadrabiania Więc zabieram się do tego
Wgl nie nacieszyłam się noszeniem obrączki, bo dziś tak mi paluch spuchł że postanowiłam ją ściągnąć
Gratuluje swiezo upieczonej zonie!

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Hej, ja sie witam w 22 tygodniu ktory zaczal sie od bolu miesniaka niestety. Mam nadzieje ze przejdzie bo to nic przyjemnego. Odebralam wyniki mocz i toxo. Negatywne. Czlowiek sie pilnuje jak moze ale stres przy odbiorze wynikow zawsze obecny.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Grtuluje 22 tygodnia i dobrych wynikow i zycze lepszego samopoczucia!

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja od rana wypilam juz calą wodę, drugą zaczełam bo mnie pecherz boli a w pracy jestem... wizyta o 15:30.. wzielam 2x urosept i nospę boolii ;(((((

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
a my zmoim to nawet zareczeni nie jestesmy i tak sobie mysle ostatnio ze moglby sie troche sprezyc z tym pierscionkiem..
Mysle ze tak jak dziewczyny pisza, powinnas powiedziec mu o tym wprost, ze to jest to czego chcesz. Faceci czesto maja problem z domyslaniem sie, a skoro nic nie mowisz to pewnie mysli ze dobrze jest, jak jest.

Bonku, monikmi, verrerie, morelowo Trzymam kciuki za wizyty. Ja mam jutro a juz sie denerwuje, chyba im blizej tym bardziej mysle o tym.

Dzisiaj nawet wyspalam sie, bo jak polozylam sie o 17 wczoraj, tak synek obudzil mnie po 4 rano Wczorajsze gotowanie, sprzatanie i wypad na miasto z siostra chyba mnie tak wymeczyly Dzisiaj mam zamiar umyc okna, a przynajmniej ich czesc, bo co 2 tygodnie mamy myte okna z zewnatrz i po dzisiajszym ich myciu zobaczylam juz gdzie niegdzie odciski paluszkow od srodka Co do obiadu to jeszcze nie wiem co zrobie, jest pomidorowka z wczoraj i poki co weny mi brak Znikam bawic sie z synkiem, ma caly tydzien wolny z okazji halloween.
Stary 2015-10-26, 12:12   #1354
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Mnie z kolei dołuje to, że wykańczanie domu potrwa pewnie do lutego czy marca kiedy będę już zmęczona ciążą. Przeprowadzka kilka tygodni przed porodem. Nie mogę sobie nic zaplanować.. a ja tak bardzo lubię mieć wszystko przygotowane przed czasem jak zawita do mnie instynkt wicia gniazda w III trymestrze to chyba osiwieję
bidulko... miałam tak samo i powiem Ci, że większość ludzi tak ma, że przeprowadza się dopiero na miesiąc przed porodem. no jakoś tak po prostu zawsze wychodzi

Smerfetka bardzo ładnie wyglądaliście i tańczyliście

ja też bym nic nie zmieniała i chętnie przeżyła swój ślub jeszcze raz

dzisiaj na obiad pierogi z białą czekoladą, serem i kokosem, uwielbiam
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:14   #1355
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

m_moni czy ja mogę prosić o przepis na ten farsz?? bo ślinka mi pociekła na myśl o białej czekoladzie

blog

Stary 2015-10-26, 12:17   #1356
misia880
Zakorzenienie

ja własnie odebrałam od kuriera mój pierwszy w życiu bezszwowy stanik

jak siedze w domu to bez stanika i tam mnie juz piersi ciążą... że masakra

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:19   #1357
Bonku
Wtajemniczenie

Ja zawsze powtarzam ze jak bym wiedziala ze tak fajnie po ślubie razem to bym wczesniej chciała uwielbiamy i kochamy sie, dogadujemy super dzien ślubu byl cudowny a podróż poslubna to najlepszy tydzień zycia na Chorwacji tylko my, zero problemów, pogoda widoczki ahhh konsumowalismy małżeństwo jak króliki hahaha
Stary 2015-10-26, 12:20   #1358
monikmi
Zadomowienie

malinka fajne chłopaki, fryzury od garnka najgorsze że rozumiem o czym śpiewają, watpliwe uroki mieszkania w strefie przygranicznej

Gosiaczek
pewnie kopie

Bonku jak stresik przed wizytą? mamy godzinowo podobnie, ja już czuję w stres na żołądku

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:24   #1359
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Chyba pierwszy raz poczułam ruchy dziecka chociaż nie wiem czy to to:d jak przyłoże rękę tak w dole brzucha to czuje takie jakby podskakiwanie i nie wiem czy to mała skacze czy kopie ale nigdy jeszcze tego nie czułam;D
możliwe, że to już pierwsze ruchy
obserwuj się i będziesz wiedziała czy się powtarza, ja tak doszłam do tego, że to co czuję to musi być moje Kruszyna

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio synek wrocil ze szkoly, zagladam mu do plecaka a tam kartka od kolezanki z calusami, tulakami, serduszkami. Pytam go co to, a on na to ze to kartka od jego dziewczyny! Po czym dodal ze ma jeszcze druga dziewczyne, ale to taka tylko zabawna druga dziewczyna - moja mina bezcenna...
niezłą minę musiałas mieć

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dzisiaj na obiad pierogi z białą czekoladą, serem i kokosem, uwielbiam
dawaj przepis, bo brzmi pysznie

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

ja jakoś nigdy nie umiałam bez stanika chodzić, ale teraz często ściągam, bo mnie moje gniotą

Ide sobie zapiekanki pyknąc do piekarnika
Stary 2015-10-26, 12:25   #1360
Bonku
Wtajemniczenie

Monikmi bylam tydzień temu we wtorek na polokowym prywatnie dokladnie wszystko wybadal widziałam nunusia takze jestem spokojna dzisiaj przed wizyta tylko ten antybiotyk dostałam a wiadomo ze dla dziecka to żadne witaminki.. Eh to juz moj drugi w ciąży na pecherz, ale lepiej antybiotyk zjeść niz powiklania po zapaleniu
Stary 2015-10-26, 12:28   #1361
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

mój mąż ostatnio pytał kiedy mam kolejną wizytę bo chciałby zobaczyć teraz dziecko bo ciągle ma nadzieję że Natalce urośnie siusiak bo on chciał syna;d na ostatniej wizycie doktor się śmiał że jak chciał syna to mógł go sobie zrobić;d

blog

Stary 2015-10-26, 12:28   #1362
sowa2806
Rozeznanie

Fiołek- zajadaj każdy kawałek tortu który chłopak ci podsunie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (63,7 KB, 21 załadowań)
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:31   #1363
morelowo
Raczkowanie

Dzień dobry! Witam się po weekendzie
Mam dziś wizytę, więc proszę o kciuki
Trochę muszę Was nadrobić, ale niestety zabiorę się za to pewnie później, bo mąż czeka na obiadek i mam jeszcze kilka rzeczy do zredagowania do pracy... Mam dziś pracowity dzien
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:32   #1364
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
m_moni czy ja mogę prosić o przepis na ten farsz?? bo ślinka mi pociekła na myśl o białej czekoladzie
proszę bardzo:

http://jaskiniasmaku.blogspot.com/20...em-i-biaa.html

Cytat:

ja jeszcze nie znalazłam odpowiedniego. każdy mnie denerwuje, więc nadal chodzę w zwykłych
Stary 2015-10-26, 12:34   #1365
morelowo
Raczkowanie

m_moni o Matko! co to za pierogi??? nigdy o takich nie słyszałam, a jestem największą fanką białej czekolady... .
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:35   #1366
moooniaaaa
Zakorzenienie

A nie boicie się bezszwowych staników? ja mam alergię na wszelkie źle dobrane biustonosze, a już te bez fiszbin czy bezszwowe to w ogóle
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:37   #1367
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja zawsze powtarzam ze jak bym wiedziala ze tak fajnie po ślubie razem to bym wczesniej chciała uwielbiamy i kochamy sie, dogadujemy super dzien ślubu byl cudowny a podróż poslubna to najlepszy tydzień zycia na Chorwacji tylko my, zero problemów, pogoda widoczki ahhh konsumowalismy małżeństwo jak króliki hahaha
jak się miło czyta takie rzeczy
Stary 2015-10-26, 12:37   #1368
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie ja dziś jestem u teściów ale po południu wracam do siebie do domu ( do moich rodziców) bo jedziemy do biura podróży zapytać czy jest jeszcze dostępna oferta co nam się podo0ba na podróż poślubną planujemy wyspy kanaryjskie Teneryfe albo gran canarie. pytałam lekarza i samolotem mogę lecieć bez problemu tylko mam unikać upałów czyli się nie opalać a na plaży siedzieć w cieniu. Mąż się upiera na tą podróż ja się trochę obawiam jak przetrwam taki lot no ale lekarz powiedział że nie ma się co martwić więc chyba niepotrzebnie robie sobie sama problem

Kochana, na pewno wszystko będzie dobrze
Bylam na Teneryfie w tym roku i bardzo Ci polecam. My nie spodziewaliśmy się, że jest tak piękna widokowo Jeżeli chcecie, żeby bylo chłodniej, wybierzcie północną lub wschodnią część wyspy. Polecam wynajecie samochodu i całą wyspę zwiedzicie sami, jest przepiekna!
Stary 2015-10-26, 12:39   #1369
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

w czerwcu byliśmy na Lanzarote było ciepło ale bardzo wietrznie ale i tak pięknie a teraz właśnie albo teneryfa albo Gran Canaria ale zobaczymy czy czeka na nas jeszcze ta oferta

blog

Stary 2015-10-26, 12:39   #1370
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelowo Pokaż wiadomość
m_moni o Matko! co to za pierogi??? nigdy o takich nie słyszałam, a jestem największą fanką białej czekolady... .
to tak jak ja moja mama je niedawno odkryła i robią furorę
Stary 2015-10-26, 12:43   #1371
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

to więc i ja zrobię takie pierogi kiedyś tż zaskoczę bo on uwielbia kokos;da powiedzcie mi jakbyśmy już lecieli to muszę mieć jakieś dodatkowe ubezpieczenie nie chodzi mi o to nw tylko czy np że jak jestem w ciąży to warto się dodatkowo ubezpieczać?

blog

Stary 2015-10-26, 12:46   #1372
gosza82
Rozeznanie

Kalina jak tam dowiedziałaś się o co chodziło lekarzowi na tym badaniu połówkowym (o ile pamiętam coś z pępowiną było ?)
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:47   #1373
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A nie boicie się bezszwowych staników? ja mam alergię na wszelkie źle dobrane biustonosze, a już te bez fiszbin czy bezszwowe to w ogóle
ale czego sie bać ??

Stary 2015-10-26, 12:48   #1374
nessea
Raczkowanie

Ktos pytal o przepis na dyniowa zupe krem. Przepis jest prosty, sama robilam ja pierwszy raz w tym roku i jak dla mnie - rewelacja!

2 lyzki masla
3 duze cebule
1 zabek czosnku
3 wieksze marchewki
3 duze ziemniaki
dynia
warzywko/kostka rosolowa
sol do smaku

Maslo roztopic w garnku, wrzucic pokrojona cebule i czosnek i dusic. Dodac pkrojona w plasterki marchew i zalac niewielka iloscia przegotowanej wody (tak zeby zakryc skladniki) i gotowac. Gdy marchew jest al dente, dodac pokrojone w kostke ziemniaki i obrana, wydrazona, pokrojona w kostke dynie (dosc spore kawalki) i znow zalac woda do zakrycia warzyw w garnku. Jak woda wyparuje to dolac przegotowana wode, ale tylko do zakrycia warzyw. Przyprawic papryka chilli (jesli mozecie jesc pikantne) , pieprzem ziolowym, tymiankiem, imbirem suchym mielonym i galka muszkatolowa (lub wedle smaku). Kiedy wszystko bedzie miekkie, zblendowac, mozna dodac smietany, ja jeszcze ze smietana nie probowalam. W sumie to mozna zmieniac ilosc skladnikow i przypraw wedle uznania.
Stary 2015-10-26, 12:49   #1375
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
hehe albo mu powiem za jakis czas ze znalazlam super pierscionek i ciekawe co powie
ja mojego byłego męża zaciągnęłam do jubilera i palcem pokazałam mu pierścionek bo też uważał, że zaręczyny niepotrzebne skoro dziecko w drodze i ślub zaplanowany. po czasie okazało się, że i ślub był niepotrzebny ale to już przeszłość na szczęście... tym razem nie zamierzam brać ślubu w ciąży i na szybko więc na razie też mi się nie spieszy, ale miło by było pod koniec przyszłego roku to załatwić :P
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:56   #1376
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale czego sie bać ??
Dwóch naleśników zamiast biustu po porodzie i zakończeniu kp
Moim zdaniem dobrze dobrany stanik w ciąży i podczas karmienia to podstawa, żeby zachować jędrny biust. A takie bez fiszbin czy bezszwowe to chyba średnio dobrane są?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:01   #1377
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem dobrze dobrany stanik w ciąży i podczas karmienia to podstawa, żeby zachować jędrny biust. A takie bez fiszbin czy bezszwowe to chyba średnio dobrane są?
nie no własnie jakbyś chodziła w takich mega podnoszących to potem mialabys takie klapcie bo stanik by tzrymał a one same by nie dawały rady. a tak skóra sama stara sie podtrzymywac ten biust i być jędrna położna mi tak gadała :

ja zawsze mam mega dobrane staniki itp, zawsze kupuje kasy na nie wydaje, ale teraz mnie gnitą, piersi bola po całym dniu w takich staniakach a ten to ulga...

Stary 2015-10-26, 13:01   #1378
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Podzielam obawy..dlatego mam zamiar kupic z fiszbinami..zreszta nigdy nawet nie nosilam takiego bez..moze jakbym miala 10 lat mniej to bym sie nie przejmowala ale niestety zdaje sobie sprawe jakie spustoszenie zrobi ciaza z moim cialem ktore i przed nie bylo idealne..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:01   #1379
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Kalina jak tam dowiedziałaś się o co chodziło lekarzowi na tym badaniu połówkowym (o ile pamiętam coś z pępowiną było ?)

Gosza w środę będę miała usg w szpitalu i tam będziemy znów tę pepowine ogladac. Dam znac.
Stary 2015-10-26, 13:09   #1380
marta1986222
Zakorzenienie

Hej trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze.

Ja dzisiaj Byłam w sh,przynioslam pelna siatkę ciuchow.
Na pierwsze 3 miesiące jestem obkupiona,jeszcze po Zuzi mam trochę rzeczy i na wyprzedazach coś się dokupi.

Obiad mam że wczoraj także dzisiaj gotowanie odpadło, przebralam pościel, zaraz kończy się prać, powiesze i jadę po Zuzie do przedszkola.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Nie moge się doczekać połówkowe go a to dopiero 9 listopada

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości