|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo też czytam bloga tej facetki ![]() No oczywiście, jak CI pisałam na wrześniowych- będziemy spokojnie się nimi opiekować to i one będą spokojne. I koniec kropka, basta! tak sobie wmawiam ![]()
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Kasia napisze na pewno😊
Posprzątałam i czekam na siostrę. Przyjdzie to wtedy pójdę się kąpać bo jak bym poszła teraz to zaraz bym miała widownię w łazience 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
niedobrze mi...może jestem w ciąży...?
![]()
#396 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No to lece po buraki I bede wcinac ![]() ![]() Cytat:
Tylko na mnie nawet ta ostatecznosc nie dziala. Dla mnie te sliwki suszone to ostatecznosc. No nic jakos dam rade. Cytat:
Nie wiem jak jak w PL bo nigdy nie musialam wiedziec. W UK bardzo szybko zapoznalam sie z roznymi zapomogami I innymi socjalami I co sie komu nalezy. Sama nie korzystalam, a nauczylam sie poniewaz dalo sie dorobic na wypelnianiu ludziom wnioskow ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zadomowienie
|
może zrób test??
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bajka, gdyby tak było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
a jakieś inne objawy masz ?
![]() siasia masz rację ![]() czy jedno czy dwoje dzieci no maluch to duży wydatek nie zależy od tego kto ile zarabia no nie oszukujmy się... najlepszym rozwiązaniem byłyby bony na pieluchy, wózek itd to o czym wspominały dziewczyny coś materialnego dla dziecka...mnie osobiście koszt wózka, fotelika, łóżeczka no takich większych rzeczy przeraża....z resztą to poradzimy sobie ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-26 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Nieustające wzdęcia i mocno odczuwalną perystaltykę jelit. Cholerka, chyba powinnam pójść do lekarza
![]()
#400 |
Zakorzenienie
|
nooo nie
![]() ![]() jak tak można ? ![]() Za chwilkę zacznę nadrabiać, co tam ciekawego popisałyście, ale najpierw muszę się wyżalić, bo nie wiem, co mam myśleć o tym wszystkim ![]() Miała dzisiaj wizytę u gina i mnóstwo pytań i co ???... dooopa ![]() ![]() Pytam o badania prenatalne. Odp. gina: nie ma Pani wskazań do badań prenatalnych. I koniec naszej rozmowy. Nie powiedział mi nic więcej... np. że nie mam wskazań, ale owszem prywatnie mogę zrobić i takie badania dają to i to itd. Pytam o szkołę rodzenia, czy warto chodzić. Odp. gina: no wie Pani, jak Pani uważa. Jak Pani chce chodzić, to czemu nie. I na tym koniec. Pytam o ćwiczenia w ciąży (te mające na celu ochronę krocza przed nacięciem), kiedy i czy warto zacząć. Odp. gina: proszę o to zapytać położną. Pytam o szpital, który by mi doradził Wojewódzki, czy na Wyspiańskiego. Odp. gina: Wyspiańskiego. Pytam dlaczego. Odp. gina: a wie Pani jakoś tak większość Pań tam rodzi i w sumie mówiły o nim dobrze. Pytam o wagę dziecka, żeby mi podał. Odp. gina: za wcześnie na określenie wagi dziecka. I takim o to sposobem nie dowiedziałam się ile dziecko waży ![]() Kolejna sprawa, mówię mu, że mam ostatnio często upławy, że non stop bielizna popaćkana. Zbadał mnie i powiedział, że wszystko ok. i że mam się nie przejmować. Ale wymazu do cytologii nie pobrał. Kolejna rzecz, zrobiła mi się hmmm.... taka krostka, bąbel na wewnętrznej wardze sromowej. Mówię o tym ginowi. Spojrzał i stwierdził, że mam się tym nie przejmować. Nie powiedział mi co to jest, dlaczego się zrobiło... tylko, żebym się nie przejmowała. Więc zapytałam, ale jak to, czyli co to samo zniknie po jakimś czasie. Odp. gina: tak. I koniec. Jedyny plusy dzisiejszej wizyty, to to, że tym razem nie zemdlałam ![]() aaa i dostałam skierowanie na glukozę ![]() Dziewczyny doradźcie mi, co robić? Zmieniłybyście lekarza w połowie ciąży? Wiem, że lekarze tego strasznie nie lubią i boję się, że jak pójdę do innego, to stwierdzi, że jestem jakąś paranoiczką i że się wymądrzam, bo coś tam sobie poczytałam w necie i teraz mi się lekarz nie podoba. ![]() A z drugiej strony dziecko jest najważniejsze. I jak to mój mąż powiedział dzisiaj: przy tym lekarzu powinniśmy mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo jak słucham jego wypowiedzi, to on niczego nie jest pewny, więc za bardzo liczyć na niego nie można, więc powinnaś go zmienić i tyle. I teraz nie wiem, co robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Motyl koniecznie zrób test i jak coś to lec do gina 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O boshe...zmienić...
![]() |
#403 | |||
Rozeznanie
|
Dlatego napisałam, że nie wierzę w takie bajki
![]() ![]() Taka pomoc socjalna to ciężki temat. Sama wróciłam do pracy po urlopach macierzyńskich, na pół etatu i odliczając klub malucha i dojazdy, to zostawało mniej niż zasiłek wychowawczy (ale tu mamy za wysokie zarobki, więc się nie liczymy). Tylko, że ja z tych co tęsknią do ludzi i pracy, więc mi pasowało ![]() Cytat:
![]() Zaczęło się delikatnym świądem i strasznym bólem przy wypróżnianiu. Jak zobaczyłam krew to się przestraszyłam i w ciągu 2 dni byłam u proktologa. Okazało się że to jakiś 2 stopień. Przepisał mi czopki i jakieś tabletki. Przeszło...ale podobno może wrócić ![]() hehehe Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zauważyłam, że jak dużo błonnika jem i tych pełnoziarnistych rzeczy to nie mam z tym problemu ![]() ![]() Aninis zmienić bez dwóch zdań.... a gdzie cytologia? co za lekarz.....waga dziecka? od początku mam wpisywaną no jak sie nie stwierdza teraz ? a na podstawie czego niby stwierdzamy czy rośnie może wielkości brzucha? ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-26 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z rodziny męża jedna z ciotek mieszka w Niemczech i jest sprzątaczką, jej mąż elektrykiem z bodajże zawodowym wykształceniem i stać ich dwa razy do roku pojechać na zagraniczne wakacje. Mają mieszkanie w Hamburgu 4ro-pokojowe. Co kilka lat zmieniają samochód na nowy z salonu. Można? Można! Tylko te standardy wynagrodzeń w PL tak kuleją niestety. W przyszłym roku będę akurat w takiej sytuacji, że sama sięgnę po ten 1000 zł. I nie uważam, że to żerowanie na państwie, nieuczciwość czy coś takiego. Ja przynajmniej te pieniądze zainwestuje w dziecko, w szczepienia dla mojej córki, w swój spokój że niczego jej nie zabraknie. Nie przepiję tej kwoty, nie przepalę papierosami, bo ani nie piję ani nie palę tych śmierdzących paskudnych papierosów. Skoro będę uprawniona do takiej pomocy, to jestem zdania że po nią sięgnę i tyle.
![]() |
#406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama mam dylemat z lekarzami, ale od 32 tyg. mam się zgłosić do lekarza, który ostatnio mnie ciął i któremu ufam, więc się nie martwię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Ale jaki test?Ja już robiłam testy na kategorię B, a u nas egzaminy są w WORDzie a nie w GINA
![]() * Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego, Gminny Instytut Nadzoru Autostrad ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-26 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
No wiem ale nie da sie tego tak zweryfikowac :-(
#409 |
Mamusia Luty 2016
|
#410 |
Zakorzenienie
|
Siedzimy obie z Tusią i piejemy na głos
![]() ![]() ![]()
#411 |
Zakorzenienie
|
Motyl ja mysle ze to ciaza w kolanie...
#412 |
Rozeznanie
|
Aninis jeśli znajdziesz lekarza, który obejmie Cię opieką prenatalną, to olej tamtego i zmieniaj. Lepsze to niż snucie domysłów do końca ciąży a propo stanu dziecka. Jeśli takie zachowanie to nie pierwszy raz, to zapewne i nie ostatni.
#413 |
Zakorzenienie
|
Aninis a jacy tam lekarze przyjmują w BCM?może akurat jakiegoś znam to doradzę...
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ale jak w kolanie skoro jelita są w żołądku??? ![]()
#414 |
Zakorzenienie
|
a Ty nie ?
![]() ![]() ![]() ![]()
#415 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dlatego tak jak dziewczyny piszą wyżej: pomoc takim jak Wy się należy i na pewno jest mnóstwo innych rodzin, które na tą pomoc zasługują. Ale jest też mnóstwo pijaków, leni i tak dalej, które również tą pomoc dostają, a nie zasługują i niestety nie da się tego tak łatwo zweryfikować. Np nóż mi się w kieszeni otwiera jak kobiecina ma bardzo schorowane dziecko, opieka 24h/na dobę, facet spierdzielił, ona sama nie studiowała to na kasie zarobi 1400 I OK NIE UCZYŁA SIĘ TO NIE MA KOKOSÓW , ale pracuje normalnie więc ma prawo do GODNEGO życia, a jak ma godnie żyć jak nie może nawet na tej przysłowiowej kasie pracować jak dzieckiem kto się zajmie? A państwo hooo owszem da, ale 500 zł ![]() A np taki ojciec mojego byłego TŻ nie chciało mu się pracować to na L4 niby chory kręgosłup, a popierdzielał w Austrii na nartach i mu ZUS (czyli Państwo) co miesiąć 3-4 tysiące dawało, bo tyle zarabiał. ![]() Sama jestem na L4, bo mam taką możliwość, nie czuję się dobrze jak przed ciążą, co chwile latanie na badania, leżenie, odpoczywanie i tak dalej i też nie czuję bym oszukiwała Państwo. Po prostu wniosek jest taki: Państwo nie powinno nic dawać za darmo tylko zapewniać takie coś, że jeśli ktoś tylko ma cheć do zarabiania to powinien na tyle zarabiać by godnie żyć, godnie zjeść na obiad mieso i surowke, a nie tylko ziemniaki, miec na leki, rachunki, badania, a nawet tydzien wakacji gdzies w Polsce. A jesli chce wiecej to trzeba zdobyc zawod (wyksztalcenie). No, ale tak nie ma.
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
A na te 500 pln nie nastawiajcie się ... już dziś w komentarzach zarówno Gowin jak i Ziobro mówili .."teraz sprawdzimy w jakim stanie są finanse czy PO nie przechwalała się, bo może w budżecie na 2016r. zabraknie na to środków ale MY O TYM MYŚLIMY I PLANUJEMY TO WPROWADZIĆ ..." tylko kiedy???
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.