|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do brodzika niestety żadna wanienka mi nie wejdzie (brodzik ma kształt fasolki). A znowu wanienki ze stojakiem nie chcę kupować, bo najzwyczajniej w świecie mam za małe mieszkanko na te wszystkie szpargały. ![]() A tak w ogóle, to dziecko kąpie się w kranówie, czy przegotowanej wodzie ? ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak męża nie ma w domu, to zawsze ze mną koty śpią, bo sama się boję. A tak to zawsze się pocieszam, że koty na pewno jak tylko coś usłyszą podejrzanego, to mnie zaalarmują. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#456 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I też wolałabym coś do ekhm zeżarcia ![]() Cytat:
![]() Ja jestem osobiście zwolennikiem dawania wędki, a nie ryby. I wierzcie mi, że mogłabym Wam wiele opowiedzieć o bezrobotnych, z racji branży HR, w której pracuję. Jak przychodzi do mnie ludek z UP, to zawsze zaczynam rozmowę od pytania: Pan/Pani po pieczątkę, czy szuka Pan/Pani pracy? I niestety 99,9% odpowiedzi brzmi: nooo po pieczątkę, ale niech Pani nie pisze, że chcę pieczątkę, tylko, że nie ma dla mnie pracy. Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w pracy np. potrafił do mnie przyjść pracownik zatrudniony na stanowisku kierowniczym, który dobrze zarabia i bez skrępowania o zapomogę zapytać... a miesiąc wcześniej mieszkanie zmieniał na większe i żonie samochód kupił ![]() A ten naprawdę biedny, który mieszka na wynajmowanym mieszkaniu i nie ma zdolności kredytowej, żeby coś na raty kupić - i wydarzyło się nieszczęście, bo córeczka 2 letnia się oparzyła i leczenie było bardzo kosztowne - to takiego pracownika niemalże musiałam zmusić do złożenia wniosku o bezzwrotną zapomogę... a właściwie sama go wypełniłam a zmusiłam do podpisu ![]() Ale prawda jest taka, że ja zawsze słuchałam wszystkiego, co się wokół dzieje i zawsze sama wychodziłam z inicjatywą do pracownika, żeby mu załatwić zapomogę. I załatwiłam ich kilka dla naprawdę potrzebujących, którzy sami się wstydzili i nie mieli odwagi przyjść do mnie. Poza tym powiem Wam szczerze, a raczej napiszę ![]() Ale ale... bo nie to chciałam napisać. Jak miałam 8 lat (a mój brat 9,5), moja mama była wówczas bez pracy - a mój ojciec nas zostawił i wyjechał za granicę. Zostawił swoją żonę z 2ką dzieci bez żadnych środków do życia i nie odzywał się przez pół roku. Później zaczął przysyłać jakąś kasę, ale bardziej to była jałmużna, żebyśmy z głodu nie zdechli, niż zapewnienie nam środków do życia. Moja mama sprzedała przez te pół roku, wszystko co miało jakąkolwiek wartość. Chwytała się każdej dorywczej pracy, żeby tylko mieć co do garnka włożyć. Mieszkanie było zadłużone i straszyli nas eksmisją. A moja mama nigdy nie poszła po zapomogę, czy dofinansowanie z MOPSu do czynszu, bo jej było po prostu wstyd. Później udało jej się znaleźć pracę w zawodzie - jako pielęgniarka. Ale z zadłużenia mieszkania wychodziła przez kilka lat, bo mój ojciec nigdy nie poczuwał się do odpowiedzialności za zaistniałą sytuację. Ja sama w sumie zaczęłam pracować dorywczo w wieku 16 lat (jak jeszcze do LO chodziłam). Dorabiałam na promocjach w marketach, bo chciałam mieć kasę dla siebie na jakiś ciuch, czy kosmetyk... ot co, jak to młoda dziewczyna, a od mamy nie chciałam ciągnąć kasy. A wiecie jak mnie wychowawczyni potraktowała na zakończenie szkoły podstawowej? Na forum całej klasy powiedziała mi, że na zakończeniu roku pomimo świadectwa z czerwonym paskiem - nie dostanę nagrody książkowej, bo moja mama nie zapłaciła komitetu rodzicielskiego. I jeżeli chcę dostać książkę przy wręczaniu świadectwa, to mogę sobie kupić- dać jej, ona napisze dedykację i mi ją wręczy. Strzeliłam takiego buraka, że szok. Wtedy byłam bardzo nieśmiała, teraz bym jej odpyskowała ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie, nie wyobrażam sobie zostawić w domu pól rocznego dziecka, chociaż wiem,że czasem kobiety nie mają wyboru. Cieszę się,że ja nie muszę tak wybierać ![]()
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Siasia ja chciałam o twoich dolegliwościach ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zjadłam rosół, no dobra, z dokładka nawet i czuję, że mojej Kruszynie smakuje, bo wije się i pokopuje ![]()
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Aninis czytając takie historie jak Twoja aż serce rośnie, dzielna jesteś ![]() Za to ta nauczycielka...pożal sie Boziu...
![]() |
#461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Narodziny pierwszego dziecka to wielkie wydarzenie i naprawdę jeśli możemy, to poświęćmy choć ten rok naszym pociechom. A kto wie, może potem będzie drugie, dzieciaczki się odchowa i ze spokojną matczyną głową wróci na rynek pracy. Trzeba znaleźć złoty środek.
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Motyl pisałam żebyś test zrobiła bo pisałaś że ciążę podejrzewasz
![]() Byłam na grzybach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejuuu wewrześniowo-paźdzerinkowych często były takie żarty ![]() A ja wcinam ogóreczki kiszone własnej roboty, wyszły boskie ![]()
![]() |
#464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A łazienkę mam malutką, jak to w bloku. Kształt kwadratowy, ale połączona z WC. Więc jak jest w niej muszla klozetowa, szafka ze zlewem i kabina prysznicowa, to naprawdę mało przestrzeni zostaje. I jeszcze mamy tam ogromną kuwetę moich kociastych. Więc wanienki na stelażu nie miałabym gdzie postawić. Mogłabym ją odstawiać np. na kuwetę... ale w kuwecie codziennie sprzątamy, a jakbym chciała posprzątać w kuwecie to musiałabym wtedy tą wanienkę stojącą na niej wynosić do przedpokoju, bo w łazience już bym jej nie odstawiła obok, bo nie byłoby już miejsca... no chyba, że nauczę się latać ![]() A kabinę prysznicową nie mam na podłodze, tylko na takim podwyższeniu z płytek o wysokości hmm... 30-40 cm. Do tego sama kabina prysznicowa jest taka, że ta podłoga z brodzika też jest nieco wyżej. Więc w sumie kąpiąc dziecko w brodziku nie schylałabym się do poziomu podłogi ![]() Na początku mnie ten patent w łazience strasznie wkurzał, bo do kabiny wchodzę po takim schodku z tego podwyższenia z płytek. Ale teraz się nawet z tego cieszę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
Aninis masz kobieto jaja, jesteś fajterką. Taka nauczycielka to człowiek bez serca. Tak pastwić się nad dzieckiem, publicznie upokorzyć...tosz to potwór!
#466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() następnym razem będę bardziej czujna ![]() Aninis i to niby nauczyciel ma być? toż to trauma na całe życie, jeszcze przy wszystkich ![]() ![]()
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=figa84;53239401]Spuchnięta to hormony ciążowe, odpuść tż jak się złapiesz, że robisz coś z byle powodu.
Tak staram się, bo zdaję sobie sprawę, że czasami reaguje za bardzo. Nie spodziewałam się, że te ciążowe hormony mogą tak wszystko w nas poprzestawiać ![]() Co do becikowego 1000zł co miesiąc liczyłam na to odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a jak już pisałam nie zdążyłam pójść do pracy, bo dowiedziałam się jeszcze na studiach. To będzie na pewno duża pomoc ze strony państwa i cieszę się, że w mojej sytuacji mogę z niej skorzystać. Tutaj potwierdzenie tego, że możemy na to liczyć: http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/Prz...257E2F002D53F7 |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Aninis co za baba!!!ze nikt nie wstawił sie ani nie zareagowal. Dyrektor ktokolwiek.. Az dziwne
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ciekawe. Jak ktoś nie pracuje z wyboru bo np maz jest w stanie utrzymać rodzine na wysokim poziomie to co? Tez mu przysługuje tysiak? No bez sensu by to było ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam moją ulubioną sałatkę z tuńczyka już bym ją wszamała ale musi nabrać mocy urzędowej w lodówce
![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz aniołek 02.2015 ![]() 25.01.2016 nasze słoneczko jest już z nami Ninka ![]() ![]() Edytowane przez Lola2828 Czas edycji: 2015-10-26 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to bez sensu wg mnie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzystnie niekorzystnie ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wychowawczyni współczuję...U nas czy w podstawówce czy w liceum zawsze w takich sytuacjach coś się wyskrobało, żeby inne dziecko nie poczuło się gorsze. Wiecie co, jakoś ja nie mam zdania o tych zapomogach bo wiem, że tak naprawdę każdą sytuację trzeba rozpatrywać indywidualnie ale krew mnie zalewa i pewnie zaleje jak w przyszłym roku będę się starać o miejsce w przedszkolu i pierwszeństwo będą miały pseudosamotne "mamy" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złe mnie zrozumiałaś ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Jak dla mnie to zależy czemu żona nie pracuje. Nie pracuje bo sie uczy, bo straciła prace, bo miała problem ze zdrowiem - ok, kasa jak najbadziej potrzebna. Nie pracuje bo maz zarabia krocie i jej sie nie chce? Ta kasa nie zrobi jej różnicy Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do nauczycielki, to mogła to załatwić bez świadków na osobności, a nie przy wszystkich dzieciakach. Potraktowałam to jako karę, bo mama nie miała 30 zł bodajże na zapłacenie komitetu rodzicielskiego. Ale gdybym to ja była na jej miejscu, to dzieciakowi nic bym nie mówiła, tylko kupiła za własne pieniądze tą chooolerną książkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.