Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 15:27   #1411
m_moni
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
co to oznacza ??
jest jakis bezzapachowy i nie spiera trudniejszych plam. na początek może być jelp i dzidziuś ładniej pachną
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:29   #1412
milenujdka
Wtajemniczenie

Wróciłam przed chwilą do domu. Obkupiłam się w ładne tuniki, które mi posłużą w czasie ciąży i po niej. Teraz muszę podgrzać obiadek, żeby był gorący jak mąż przyjdzie z pracy. Dziś taka ładna, jesienna pogoda. Ciepło na dworze, słońce świeci, więc przyjemnie się spacerowało, nawet do domu nie chciało się wracać ;-)
W kwestii staników to nie wyobrażam sobie chodzić bez niego nawet po domu. Mimo, że nie mam dużego rozmiaru to bałabym się oklapniętego biustu;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:43   #1413
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
W kwestii staników to nie wyobrażam sobie chodzić bez niego nawet po domu. Mimo, że nie mam dużego rozmiaru to bałabym się oklapniętego biustu;-)
Ja lubię chodzić bez Stanki noszę, bo trzeba a teraz w ciąży dlatego, że sutki mam super wrażliwe i bluzki mnie bardzo drażnią. Stanik pomaga
Stary 2015-10-26, 15:56   #1414
darolka
Rozeznanie

Cytat:
co myślicie o praniu w Loveli ?? bo w biedronce ma być promocja na ich produkty i się zastanawiam czy nie brać
Natalka po loveli miała koszmarna wysypkę :-\ lekarz mówił żeby w jelpie prać ale kupiliśmy dzidziusia i obrazu przeszło.
Kupiłam karton ciuszków od 52 do 80 za zwrotne 50 zł :-P troszkę w ciemno ale dziewczyna na lokalnej grupie wyrzuciła ogłoszenie że po jednym dziecku i wyrzuciła wszystko co po córeczcce zostało. Mam nadzieję że się nie przyjadę ale za 50 zł płakać nie będę :-P
Stary 2015-10-26, 16:10   #1415
darolka
Rozeznanie

Aaa i 20 tygodni za mną :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445872185620.jpg (30,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2015-10-26, 16:23   #1416
201610051940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy obiad najwyraźniej smakuje córci, bo daje o sobie znać

mniam smakowicie wyglada
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 16:32   #1417
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Po czym dodal ze ma jeszcze druga dziewczyne, ale to taka tylko zabawna druga dziewczyna - moja mina bezcenna...
moja jest wierna tylko Filipowi, a on jej często śmiejemy się z nich z jego mamą.. taka pierwsza miłość
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dzisiaj na obiad pierogi z białą czekoladą, serem i kokosem, uwielbiam
Brzmi obłędnie
Cytat:
co myślicie o praniu w Loveli ?? bo w biedronce ma być promocja na ich produkty i się zastanawiam czy nie brać
Po przeczytaniu analizy sroki bardziej skłaniam się ku Dzidziusiowi. zresztą sama zerknij:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
Stary 2015-10-26, 16:34   #1418
malinka9191
Zakorzenienie

Chyba znów infekcja mi się zaczyna
Stary 2015-10-26, 16:37   #1419
Bonku
Wtajemniczenie

My po wizycie, wszystko ok
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 16:40   #1420
sloneczko4477
Zadomowienie

W końcu mam czas żeby sobie usiąść, napić się herbatki i nadrobić
Pisałam, że idę pierwszy raz na hennę i powiem wam, że na pewno nie ostatni efekt bardzo zadowalający, nie będę się musiała męczyć z malowaniem
Moje wyniki jak zawsze kreatynina podniesiona, kwas moczowy to samo ehh
U mnie dzisiaj lasagne w sumie to pierwszy raz robiłam więc czekam z niecierpliwością aż dojdzie w piekarniku i na opinię męża
Stary 2015-10-26, 16:42   #1421
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Aaa i 20 tygodni za mną :-D
Pięknie

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Widziałaś, słyszałaś? Duży chłopak?
Stary 2015-10-26, 16:48   #1422
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj lasagne w sumie to pierwszy raz robiłam więc czekam z niecierpliwością aż dojdzie w piekarniku i na opinię męża
ój jest specjalistą od lasagne
Stary 2015-10-26, 16:48   #1423
_emma
Zakorzenienie

Moje dziecko właśnie ochłonęło po ataku histerii jakiej jeszcze u niej nie widziałam. Sama czuję, że zaraz mi serce wyskoczy. Otóż oburzyła się tym, że kazałam jej ubrać czapkę i zapiąć kurtkę na dworze, a kiedy zawołałam ją do domu pod pretekstem, że chciałam jej coś powiedzieć to się zaczęłoooo... czyżby to ten bunt czterolatka o którym niedawno któraś wspomniała?! Jeśli tak to zaczynam się bać.. Darła się tak, że na pewno słyszeli ją wszyscy sąsiedzi, do tego trzaskała drzwiczkami od szafek w kuchni. Po chwili darcia wyniosłam ją(16kg) na rękach do pokoju bo myślałam, że oszaleję! Brawa dla zakazu bicia dzieci do miałam ochotę nieźle ją zlać!!!! Teraz przyszła i z oczami jak u kota ze Shreka zapytała czy włączę jej bajkę?!?!?! ja Ci dam bajkę mała czarownico!..

Dla osłodzenia przeglądam sobie drugi raz ciuszki dla (mam taką nadzieję) grzeczniejszej córki fotki w klubie..
Stary 2015-10-26, 16:48   #1424
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Brać, dobry proszek dla niemowlaka

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:09   #1425
malinka9191
Zakorzenienie

Lecę obiad szykować, także miłego wieczorku życzę
Stary 2015-10-26, 17:16   #1426
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Moje dziecko właśnie ochłonęło po ataku histerii jakiej jeszcze u niej nie widziałam. Sama czuję, że zaraz mi serce wyskoczy. Otóż oburzyła się tym, że kazałam jej ubrać czapkę i zapiąć kurtkę na dworze, a kiedy zawołałam ją do domu pod pretekstem, że chciałam jej coś powiedzieć to się zaczęłoooo... czyżby to ten bunt czterolatka?
.
Taki etap. Raczej nie zależy od wieku chyba że Ci roku nowy bunt przychodzi. My obecnie 6 latka przechodzimy. :-D Natalka to super grzeczne dziecko aje raz na jakiś czas potrafi też taka histerię odstawić że klekajcie narody :-P wtedy jest ossylAna do pokoju na się uspokoić i przeprosić. Potem tłumaczymy jej co jest źle i zapominamy o sytuacji. Innej opcji nie mam działa w każdym razie i histerię na coraz rzadziej ;-)
Stary 2015-10-26, 17:17   #1427
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż oburzyła się tym, że kazałam jej ubrać czapkę i zapiąć kurtkę na dworze, a kiedy zawołałam ją do domu pod pretekstem, że chciałam jej coś powiedzieć to się zaczęłoooo...
Strach się bać a to pierwszy raz taki bunt?
Stary 2015-10-26, 17:24   #1428
milenujdka
Wtajemniczenie

Z boku jak się słucha opowieści o rozhisteryzowanych dzieciach to są zabawne, jednak gorzej, jak samemu trzeba stawić im czoła ;-) trzeba mieć duże pokłady cierpliwości
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:25   #1429
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Taki etap. Raczej nie zależy od wieku chyba że Ci roku nowy bunt przychodzi. My obecnie 6 latka przechodzimy. :-D Natalka to super grzeczne dziecko aje raz na jakiś czas potrafi też taka histerię odstawić że klekajcie narody :-P wtedy jest ossylAna do pokoju na się uspokoić i przeprosić. Potem tłumaczymy jej co jest źle i zapominamy o sytuacji. Innej opcji nie mam działa w każdym razie i histerię na coraz rzadziej ;-)
Ona też jest bardzo grzeczna. Nie robi żadnych problemów i wszyscy ją podziwiają ale raz na jakiś czas jak za długo przebywa z dziećmi i nagle musi przyjść do domu jest masakra! Moją karą dla niej jest to, że nie rozmawiam z nią przez jedną czy dwie godziny, żeby miała czas sobie przemyśleć co nieco. Może niezbyt ambitne ale za to nie biję jej, a ona przez to widzi, że przegięła miarkę i mnie skrzywdziła..
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Strach się bać a to pierwszy raz taki bunt?
Tak jak mówi Darolka to chyba nie jest bunt tylko po prostu jednorazowa histeria, za to bunt dwulatka wspominam naprawdę wspaniale nie, nie, nie i jeszcze raz nie. To było jej ulubione słowo z wykrzyknikiem do czasu kiedy w wieku trzech lat poszła do przedszkola i przeszło jak ręką odjął!
Stary 2015-10-26, 17:25   #1430
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Z boku jak się słucha opowieści o rozhisteryzowanych dzieciach to są zabawne, jednak gorzej, jak samemu trzeba stawić im czoła ;-)
Dokładnie, a jeszcze trafi się gdzieś w sklepie czy w galerii, wszyscy się gapią. Brr.. koszmarek
Stary 2015-10-26, 17:27   #1431
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Z boku jak się słucha opowieści o rozhisteryzowanych dzieciach to są zabawne, jednak gorzej, jak samemu trzeba stawić im czoła ;-) trzeba mieć duże pokłady cierpliwości
Dokładnie tak jak mówisz. nie raz kiedy widzę w sklepie rozwrzeszczane, rzucające się po podłodze dziecko, które czegoś nie dostało w duchu dziękuję Bogu, że moje dziecko robi takie akcje tylko w domu
Stary 2015-10-26, 17:36   #1432
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Oglądam ciuszki na allegro i pożałowałam, że nie rodzę na Boże Narodzenie. Świąteczne sukieneczki są tak śliczne, że żal nie brać
Stary 2015-10-26, 17:41   #1433
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Ona też jest bardzo grzeczna. Nie robi żadnych problemów i wszyscy ją podziwiają ale raz na jakiś czas jak za długo przebywa z dziećmi i nagle musi przyjść do domu jest masakra! Moją karą dla niej jest to, że nie rozmawiam z nią przez jedną czy dwie godziny, żeby miała czas sobie przemyśleć co nieco. Może niezbyt ambitne ale za to nie biję jej, a ona przez to widzi, że przegięła miarkę i mnie skrzywdziła..

Tak jak mówi Darolka to chyba nie jest bunt tylko po prostu jednorazowa histeria, za to bunt dwulatka wspominam naprawdę wspaniale nie, nie, nie i jeszcze raz nie. To było jej ulubione słowo z wykrzyknikiem do czasu kiedy w wieku trzech lat poszła do przedszkola i przeszło jak ręką odjął!
Każdy ma swój sposób :-P wiesz co działa na własne dziecko. Na szczęście mi się raz tylko zdarzyła taka akcja w markecie. Był przy tym mąż. Odłożył zakupy wziął ją na ręce i poszedł do samochodu. Nigdy jej żadne nie uderzyło ale wtedy tak ja nagadal że nigdy już nie mieliśmy z tym problemu ;-) tak jest i będzie. Dziecko na swój sposób wyraża niezadowolenie a często naśladuje inne dzieci. Trzeba być gotowym i opanowanym. Wyrok- da się z tym żyć
Stary 2015-10-26, 17:53   #1434
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Oglądam ciuszki na allegro i pożałowałam, że nie rodzę na Boże Narodzenie. Świąteczne sukieneczki są tak śliczne, że żal nie brać
Spokojnie mamy jeszcze Wielkanoc dodatkowo w wieku 9M będą śmigac pod choinką więc jaszcze ładniejsze rzeczy kupimy.

Cytat:
Każdy ma swój sposób :-P wiesz co działa na własne dziecko. Na szczęście mi się raz tylko zdarzyła taka akcja w markecie. Był przy tym mąż. Odłożył zakupy wziął ją na ręce i poszedł do samochodu. Nigdy jej żadne nie uderzyło ale wtedy tak ja nagadal że nigdy już nie mieliśmy z tym problemu ;-) tak jest i będzie. Dziecko na swój sposób wyraża niezadowolenie a często naśladuje inne dzieci. Trzeba być gotowym i opanowanym. Wyrok- da się z tym żyć
Ja też czasem wynoszę swoją do jej łóżeczka i czasem dostanie klapsa jak już nic nie pomaga.

Ja prałam w białym jeleniu na początku a potem w czym popadnie dla dzieci. Do momentu słoiczków plamy są łatwospieralne.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:06   #1435
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na Wielkanoc będziemy miały króliczki
A na następną Wigilię już takie całkiem kumate te nasze maluchy będą i będą raczkować pod choinką ale wypas
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:23   #1436
Bonku
Wtajemniczenie

Tak wychodzi na to ze schudl o 10g z wagi z przed tygodnia hehe ale inny lekarz inaczej zmierzył i to dlatego
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:23   #1437
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Już się doczekać nie mogę
A póki co jutro do Ikei jedziemy na łóżeczka popatrzeć. Jeszcze nie kupujemy, ale zobaczyć na żywo już bym chciała
Stary 2015-10-26, 18:24   #1438
Kiinga26
Zadomowienie

Dziewczyny ratunku! Od wczorajszego wieczoru mam duszący rozrywający od środka suchy kaszel. Mam wrażenia bólu całych górnych dróg oddechowych. Ale wszystko obywa się bez gorączki. Któreś z Was niedawno się zmagały z podobnymi dolegliwościami. Co brałyście? Jakieś sprawdzone domowe metody? Na razie jestem na etapie syropu z cebulki i kuracji czosnkowej. Chciałam się też posmarować depulolem, który stosuję u dzieciaków, ale na ulotce jest napisane,że nie zaleca się kobietom w ciąży
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:36   #1439
eeyesblue
Zadomowienie

Smerfetka1990 piekny taniec ja swoja suknie sprzedalam dosc szybko, bo juz 2 miesiace po slubie za polowe ceny teraz moge sobie na nia popatrzec tylko na zdj - absolutnie byla wymarzona w tym tyg tez mamy dostac plyte, juz tyle czekamy, ze zwiariuje pewnie bede ogladac ja tygodniami jak zdjecia, dopoki mi nie zbrzydnie na jakis czas

Cytat:
nawet nie mówię mu na głos, że mała kopie tylko powoli pokazuję na migi
dobre! tez tak musze zrobic, bo u mnie to samo, z tym, ze nawet jak ja przykladam reke to przestaje

Cytat:
Ja bym dzień ślubu i cały ten czas przed, potem podróż poślubną przeżyłabym jeszcze raz z checią i prawie nic bym nie zmieniła oprócz jakichś drobiazgów
ja bez tego jednego - przygotowania chociaz z perspektywy czasu ciesze sie, ze tak na odleglosc zalatwialismy, bo bylismy bardziej zorganizowani wiedzielismy, co musimy zalatwic wtedy i wtedy i nie bylo ratunku, chociaz czesto caly dzien nam schodzilo

Cytat:
Jestem zalamana moja waga 57.3 ;(((
kurcze ja tez dzis sie niemile zaskoczylam zawsze bylo 63-64 a dzis nagle 66 no jak?! kiedy?! teraz bedziemy szybciej tyc czy co?

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
"...wieczór pełen wygłupów.." - mój synek nie pozwala nam całowac się, czy tulić- od razu pomiędzy i rzuca hasłem:"mama psytul swojego synka i pocałuj, bo co to za zycie beze mnie! "
jaki urwis maly kochany

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Hej, ja sie witam w 22 tygodniu ktory zaczal sie od bolu miesniaka niestety. Mam nadzieje ze przejdzie bo to nic przyjemnego.
u mnie tez sie dzis zaczelo od bolu miesniaka tzn tak mysle.. czuje bardziej jajnik caly czas a tam nieopodal jest on wlasnie..

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
fjolek na tym etapie to już możecie chyba szczerze porozmawiać o planach na przyszłość i swoich oczekiwaniach. i lepiej płacić ratę mieszkania niż wynajem. A może chce Ci dać na Boże Narodzenie :brzydal:
albo podczas porodu

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Mój z oświadczynami czekał jakieś pół roku pierścionek kupił w czerwcu a dostałam go na święta.
moj maz od razu w ten sam dzien mi podarowal mowil, ze tak planowal te oswiadczyny i planowal, a jak kupil pierscionek to nic z jego planow nie wyszlo, bo nie mogl sie doczekac, zeby mi sie oswiadczyc i od razu po zakupie przyjechal

Cytat:
tylko ten antybiotyk dostałam a wiadomo ze dla dziecka to żadne witaminki.. Eh to juz moj drugi w ciąży na pecherz, ale lepiej antybiotyk zjeść niz powiklania po zapaleniu
nie martw sie ja tez juz bralam 2 antybiotyki na pecherz.. lekarka mowila, ze antybiotyk to lepsze zlo niz mialabym nic nie brac. za to nie jem zadnych innych tabletek przeciwbolowych ani nic, jedynie witaminy i raz wzielam no-spe staram sie unikac jak moge a bol jakos "rozchodzic"

troche mi zeszlo Was nadrobic spalam po pracy, jakas dzis senna jestem strasznie biore sie za salatke na kolacje, bo maz poszedl biegac i mowil, ze glodny i zeby bylo gotowe jak wroci
tak poza tym to czekam tylko do piatku i usg polowkowego! o niczym innym nie mysle jak o tym, aby ten tydzien zlecial mi najszybciej jak sie da

te pierogi na slodko ale to musi byc pyyyyyyyyyyycha!! na pewno wyprobuje przepis wlasnie wczoraj jadlam biala czekolade, bo taka mnie ochota naszla, uwielbiam
Stary 2015-10-26, 18:38   #1440
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
A na następną Wigilię już takie całkiem kumate te nasze maluchy będą i będą raczkować pod choinką ale wypas
dokladnie male kroliczki a pozniej w Boze Narodzenie juz tyle radosci bedzie z takich 9 miesiecznych brzdacow, gdzie wszedzie pelno ubranek jest mnostwo swiatecznych i na starsze i male dzieci

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości