|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
![]() mam nadzieje że to minie jakoś szybko :/ |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
☠☠☠☠ica mnie bierze od tego czekania i nic nierobienia. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może teraz samo Cię weźmie, oby!!! Cytat:
)))
|
|
#2404 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uff uspokoilas mnie jak test zadziałał to może nie będzie 12 h pod oksy jak się nie ruszy samemu. Póki co po teście zero skurczy :
|
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciesze się ze jedzenie tu jest dobre i położne spoko bo inaczej deprecha murowana od tego leżenia ..
|
|
|
#2408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choc ja sama nie wiem co gorsze. Nie miec zadnego wsparcia czy miec jakies drobne wsparcie ze spieciami :/ Niestety doswiadczylam obydwu co skonczylo sie rozwodem itp itd dluga historia niestety bardzo przykra dla mnie. Ale tak to jest jak sie wchodzi do rodziny ktora moze Cie zniszczyc w jednej minucie ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2409 | ||
|
Zadomowienie
|
Bardzo możliwe
![]() Cytat:
No ciekawe co to będzie, dziś mi i gin i położna życzyli powodzenia, nie wyglądali na optymistycznie nastawionych do przebiegu mojego porodu ![]() Cytat:
Np. u blindness była szyjka zupełnie niedojrzała i zamknieta i nie kombinowali z przesuwaniem terminu tylko stwierdzili że taki juz jej urok i 10 dni po TP zrobili cc. Ale fajnie, że test na Ciebie tak dobrze zadzialal, moze dzis jeszcze się samo rozkręci a jak nie, to przy kroplówce szybko urodzisz ![]() Ciekawe jak to u mnie będzie, jak czy coś zadziała jak ja nawet nie wiem co to skurcz W środę się dowiem. I współczuje Ci tego leżenia tyle w szpitalu, ja idę dopiero w srodę a i tak już odchodze od zmysłów tak bardzo nie chcę tam leżec ![]() Ja bym ich chyba wyśmiała jakby mi na podstawie szyjki powiedzieli, ze TP jest późniejszy. Od początku i wg OM i usg TP mi się zgadza, okresy miałam regularne a "ten sex" był w dniu teoretycznej owulacji. Poza tym Maks wymiarowo też pasowal na swój tydzień bądz wypadal nawet większy. A u mnie dziś jakiś dzień wkurzających ludzi. Najpierw ta laska na ktg, a teraz TŻ koleżanka z pracy. Ma tam taką jedną nawiedzona troche koleżankę Kasię w pokoju, która jest taką hmm, chłopczycą, no totalnie inny typ i gust i poglady na świat niż ja. No i dzwonię po ktg do meża i mu mowię smutno, że niestety skurczy zero i od środy szpital, że nie chce tam isc, a on wiecie co na to? Że "ale przecież będę miała tam fajnie, bo Kasia mówiła, ze w szpitalu jest jak w sanatorium, nic nie musisz robić, daja jeść i wgl" - no wtf!! To ja sie stresuję, ze bede musiala tam kisnac, a ta mu nagadała swoich głupot i teraz mój mąż jest przekonany że tam qrna na wczasing jakiś se idę, no zaje*iście
|
|
#2410 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
: Wystarczy tylko czekać ![]() Ważne ze tego macierzyńskiego nie wykorzystuje. Uff ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Wiem przez co teraz musisz przechodzić.. Ja o szpitalu od czwartku myślałam. Mam nadzieje ze będziesz miała o tyle dobrze jak ja z jedzeniem i poloznymi bo to dużo daje U mnie bez oxy raz na 4 wczorajsze zapisy miałam 2 skurcze 50 procent ktoryxh w ogóle nie czułam, wiec nie patrz na swoje poprzednie ktg. Nie wiem co to byky za bóle i się pisaly ale nie skurcze :niee: Fajnie ze mój mąż był przy tym teście. Tez mi to dużo dało. Teraz tylko się modlić żeby 1 listopada nie urodzić
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co, czyli teraz u Ciebie czekają czy coś się samo zacznie, a wywoływanie dopiero najwcześniej od środy? Może jednak razem urodzimy
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może od środy. Mam nadzieje ze w tym tygodniu :/---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
czyli jest różnica w bólu. Dobrze wiedzieć )Dziewczyny a nie powinno być tak że po tym teście będzie ciut rozwarcie. Mam nadzieje ze nawet jakbym miała być pod tymi oxy to szyjka się ruszy i żadnego masażu szyjki nie zrobią
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się..mi jak oxy leciała wolno to czułam się jakbym miała okres..natomiast jak położna zaczęła mi zwiększać to już było ciekawie ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Mała nie schodziła w ogóle..
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane jutro idę do szpitala i się dowiem termin cc
|
|
#2416 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ooo
|
|
|
#2417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe.Rozmawiałam właśnie z moją matką i mi nagadała, ze w przypadku kiedy akcja u mnie w ogóle się nie zaczyna, to nie mam się absolutnie zgadzać na żadne indukowanie oksy, tylko czekać w szpitalu ile się da czy się samo nie zacznie a jak nie to żądać cc Bo niby jest takie prawo, że jak minął TP a poród nie zaczyna się naturalnie, to nie mogą kobiety zmusić na indukcję i mam prawo żądać cc... No namieszała mi we łbie teraz Jeszcze uroczo dając przykład jakiejs tam swojej koleżanki, co była w takiej samej sytuacji jak ja i zmarła po indukcji
|
|
#2418 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)I wcześniej poniedziałki też były szczęśliwe. My też po wizycie u pediatry grzdyl waży już 4250g a dziś skończył 2 tygodnie. Cieszę się że tak ładnie przybiera na cycku tylko przeraża mnie że będzie tak szybko rósł. Kilogram miesięcznie... ![]() Też mieliśmy pogadankę o szczepionkach - wraz z cenami... Jak nic w pierwszym roku życia wydamy 2k na te szczepionki - niezły to biznes jak ktoś chce szczepić na wszystko. Cytat:
już to pisałam i się powtórzę. Po pełnym oxy na które w ogóle nie zareagowałam badał mnie lekarz specjalista i powiedział że NA PEWNO mam źle wyliczony termin bo główka wysoko i lata. Niecałe 48h później tuliłam już Wiktora ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Czekamy na wieści Cytat:
![]() Mnie oxy nic nie bolała a tak na serio to każdy inaczej reaguje, nie powinnam Ci tego polecać ale ja leżąc w szpitalu czytałam sobie w internecie o wywołaniu porodu oxy i znalazłam sporo pozytywnych komentarzy. Nie wiem jak wygląda też u Ciebie kwestia znieczulenia. Masz szansę na zzo albo gaz ? Ja miałam oxy cała 2 fazę porodu + gaz było to całkowicie do zniesienia - przy czym podobo parte nie bolą - nie chcę Cię wprowadzić w błąd ? Poród SN to poród SN - nawet bolesny moim zdaniem lepszy dla Ciebie i dziecka niż operacja, ale oczywiście wybór należy do Ciebie. Nie na darmo w szpitalach jednak starają się wywoływać te porody - jakby CC było lepsze to by robili je taśmowo bo szybiciej i nie trzeba się tyle z pacjentem ☠☠☠%%
|
|||
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
Zna ktoras przepis na ciastka ? Takie zdrowsze troche moze z innej maki niz pszenna?
Mam kukurydzina , orkiszowa, ryzowa i pewnie zytnia :P znajac mnie zaraz pomieszam rozne i wyjdzie kupa hahah
|
#2420 | |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie czekam w kolejce do gina, podczytalam was mobilnie ale cos jest nie tak bo nie moglam ani cytowac ani wogole odpowiedziec:/ a przez ten zwykly widok komputerowy to musze dodatkowe poklady cierpliwosci uruchomic bo przymula mi to jak nie wiem. Bede tu siedziec pewnie ze 2 godz bo jestem 5... choc moze troche szybciej pojdzie bo w tym tylko 1 ciezarna. Tz zostal z mlodym w domu.
Pasztetnik ta Twoja mama jak cos czasem powie... krolewna ciekawa jestem na kiedy Ci dadza termin ![]() obysmy tylko nie urodzily 1 listopada:-D ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Ja robilam ostatnio pyszne ciasteczka owsiane. Jajko miksujesz z polowa szklanki cukru i polowa kostki masla. Dodajesz 5 lyzek maki zytniej albo jakiejs pelnoziarnistej, łyżeczkę płaską proszku do pieczenia, 1,5 szkl platkow owsianych i dalej juz wg uznania orzechy, ja dorzucilam siemie lniane w ziarenkach, kokos, olejku migdalowego. Pieczesz 15 min w 180 st tadam:-D |
|
|
|
|
#2421 |
|
Raczkowanie
|
Niud powaznie 2 tysie? Drogi interes! Myslalam ze za darmo sa szczepionki. Bynajmniej ja takie mialam dla corki. Nigdy nie mialam problemow z nia w sensie ani razu nie zachorowala, ani razu nie miala goraczki po szczepieniu no nic a nic.
Ja to strasznie chorowalam za dzieciaka :/ dopiero po 15tych urodzinach mialam spokoj. Kurcze mam ochote na rodzynki w czekoladzie ale daleko do sklepu (( Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
wpadam sie tylko przywitać i zameldowac, bo o ile na fb mam troszke czasu to na wizaz juz mi go brakuje :Ptrzymam kciuki za nierozpakowane. Pasztetnik a Ty masz w srode indukcje? ja tylko chcialam od siebie napisać ( majac pierwszy porod SN a drugi CC) ze CC to byla najlepsza decyzja w moim zyciu. szybciej doszłam do siebie, jutro mija tydzien i zdejmują mi szwy a ja juz praktycznie nic nie czuje , po SN jeszcze siedziec nie moglam żaluje tylko tego, ze nie zdecydowalam sie na pierwsze CC
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak na prawdę zawsze jest ryzyko czy w porodzie naturalnym czy przy cc. ![]() Co do tego prawa to nic nie wiem..
|
|
|
#2424 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
A ile to jest "ile się da"?
![]() Cytat:
Są, ale wtedy każda szczepionka oddzielnie. Cytat:
Najgorsze jest to, że tego się nie przewidzi. Ba, jeden poród na koncie wcale nie świadczy o tym, że drugi będzie podobny..
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do terminu to cholera wie.. wiadomo lekarz tez się myli no i nic na to nie poradzę ze jestem póki co na obserwacji bo tak sobie wymyślił. Ale cieszę się że te oxy działają na mnie
|
|
|
#2426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takich z platkami nie bardzo bo Inga nie bedzie chciala a to dla niej Cytat:
|
|
#2427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poki co zamiast czekolady tosty jem tak mam ze jak siedze w domu to ciagle bym zuchwa ruszala i mielila cos w buzi.Moj Tz mowi zebysmy jutro jechali do szpitala bez dzwonienia wczesniej. Bede 40+5. Moze ma racje chociaz zbadaja serce malego.. wlasnie patrzylam ibostatnia wizyte mialam 2 pazdziernika :/ Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2428 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Noooo 1 listopada kiepska data na rodzenie i wyprawianie urodzin w tym dniu, ale jak przyjdzie co do czego to co zrobić ![]() Powodzenia Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcz etroszkę i będziecie wszytskie miały za sobą i chyba będziemy zakładały nowy wątek mamusiowy już co nie?? Jakoś nie można złapać klimatu na FB takiego jak tutaj ![]() Cytat:
Chyba że moja waga kuchenna źle ważyPotwierdzam że CC to zuo. Wolała bym te skurcze paskudniaste i nie być pocięta. Nie wiem jak by było z wypychaniem ale ze skurczami sobie dobrze radziłam. Najlepiej mi było jak stałam zgięta w pół, oparta o łóżko a mąż przykładał ciepły termofor
|
|
#2429 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety u mnie nie ma zzo Masz rację co do tych pozytywnych opinii o oksy ![]() Co do cc, to też trzeba miec na uwadze przede wszystkim tez to ze są drozsze i nfz daje $ na refundację ograniczonej liczby Cytat:
Ja tam jednak z przymrużeniem oka traktuje to co mowi, chcialabym poczuc jak to jest rodzic i raczej i tak przynajmniej sprobuje indukcji Tyle, ile lekarze uznają za bezpieczne czekać czy akcja sama się nie zacznie (pod kontrolą oczywiscie) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Już spakowane, razem ze słomkami i materacem na wodę
|
|
#2430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
natomiast Pani Eli nie było jeszcze.Jeszcze jest inna dzisiaj taka fajna na zmianie inna Pani Ania. I pytam się jej czy mogę na teście muzyki słuchać. Ona mówi ze tak tylko nie heavy metal ![]() Super babeczka tez ![]() A co do tej starszej położnej MASZ RACJĘ. nie przypadła mi też do gustu. Szczególnie jak zobaczyła na obchodzi ze leżę sobie na pościeli to mi mówi PANI NIE MOŻE NA POŚCIELI TYLKO NA PRZESCIERADLE. W każdej chwili mogą odejść Pani wody i pobrudzi Pani pościel. Na kocu tez Pani nie może. . Haha nie klocilam się bo cholera wie czy na nią natrafie w trakcie porodu. Grzecznie odp ze o tym nie pomyślałam i dziękuję za radę :---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- MALA cieszy mnie też bardzo z ta praca. Bo my tak 4 lata żyjemy i jeszcze jako tako dawalismy rade dopóki dziecka nie było. A teraz będzie juz ciężej i wolę jednak żeby ciągle był ojciec przy dziecku ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Najważniejsze jak byś miała ten test z oksy to spróbować się wyluzować. U mnie MUZYKA ZROBIŁA SWOJE Bo najgorsze JAK DLA MNIE BYŁO nie znanie tego bólu i słuchanie w okół jakie oksy to bol. Wiem ze na teście dają mniej niż przy wywolywaniu ale każda tez ma inny próg bólu i to też jest ważne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

:
będę zdana szybciej na siebie..

Bo niby jest takie prawo, że jak minął TP a poród nie zaczyna się naturalnie, to nie mogą kobiety zmusić na indukcję i mam prawo żądać cc... No namieszała mi we łbie teraz
Jeszcze uroczo dając przykład jakiejs tam swojej koleżanki, co była w takiej samej sytuacji jak ja i zmarła po indukcji
już to pisałam i się powtórzę. Po pełnym oxy na które w ogóle nie zareagowałam badał mnie lekarz specjalista i powiedział że NA PEWNO mam źle wyliczony termin bo główka wysoko i lata. Niecałe 48h później tuliłam już Wiktora 

a tak na serio to każdy inaczej reaguje, nie powinnam Ci tego polecać ale ja leżąc w szpitalu czytałam sobie w internecie o wywołaniu porodu oxy i znalazłam sporo pozytywnych komentarzy. Nie wiem jak wygląda też u Ciebie kwestia znieczulenia. Masz szansę na zzo albo gaz ?