|
|
#2521 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
Jak osoba ważąca 50kg narzeka na wagę, to inaczej wygląda niż osoba ważąca jakieś 10-15 więcej, niestety. Nie to, żebym ja niegdyś nie narzekała na wagę (to był schiz, bo wazyłam 49, ale jak się człekowi na mózg rzuci, to nie zauważa takich drobiażdżków )I zawsze jednak łatwiej schodzi 8 niż 20, poza tym widać, że nigdzie Ci nie polazło, trochę w brzuch, a teraz to zapewne każda z nas się czuje ciężko. Więc ja z kolei napiszę - bez urazy, ale w tej kwestii masz akurat sporo luzu. Polecam się martwić innymi kwestiami, a wagę zostawić w spokoju Cytat:
Ojaaacie, ale to już niedaleko... ![]() Ja, ja! Mam taką używaną: http://www.natibaby.pl/chusta-lahti-standard.html (inny kolor) Łudzę się, że będę mogła młodego trzymać w chuście i sobie pracować w międzyczasie... Cytat:
O, moją przykrą przypadłością jest to, że jeśli tylko się zegnę zbytnio, schylę, albo poleżę z głową nisko na wznak, to zaraz mi cały żołądek spływa do gardła. Fuj. |
|||
|
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Rudaska w której galerii byłaś? Katowickiej ?
Karmazynova my się jeszcze w życiu nie poklocili 5ylko mnie hormony walą na łeb i jestem niemiła. A potem mi się chce płakać. I obwiniam się o wszystko. Bo i gratulacje wielkiego dzidzia ! Ja właśnie skończyłam prasowac. I leżę oglądam odlot. Potem wezmę kąpiel nogi muszę przeleciex depilatorem. .. Sylwuska uważaj na siebie! Daj znać co gin powiedział. .. Ogólnie mam to samo z butami. Byłam w sklepie dziś i mi żal na siebie kasy wydawać. .. myślę o tym że TŻ ma zniszczone adidasy ale o tym że sama biegam w trampkach letnich nie wspominam.... ehhh... Swoją drogą właśnie się zwazylam... 4 kg na plusie... Cholernie mało. ... I boki kręgosłup.
|
#2523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może potrzebujesz relaksu. Jak się zmęczę, to mnie spina. Cytat:
|
||
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i nie wiem czy teraz kupować bo non stop mam nogi spuchnięte, szczególnie jak pochodzę. Musiałabym brać minimum rozmiar większe a co ja później z takimi zrobię ? Nie kupowałabym nic, ale w te z zeszłego roku sie nie mieszczę, a cały czas w adidasach nie będę chodzić |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na miesiąc czasu w sumie mam
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
Ja planuje na silke wrócić i nie przejmować się tym jak wyglądam tylko walczyć o powrót do swojej poprzedniej figury
Tez myślę o kupieniu chusty tyle ze mój tz uważa że to niepotrzebny wydatek bo nie będę używać :/ |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się po prostu dziwie jak w ciągu tyg może waga podskakiwac mi o kg do gory? No właśnie trochę w brzuch a gdzie reszta? Bo,nie wierzę, żeby brzuch 8 kg wazyl, tyłek i uda też mam większe, no ale po prostu trzeba z tym żyć innej rady nie ma, wyniki mam dobre, oprócz tego moczu teraz, więc oby Mała była zdrowa a potem mam nadzieję, ze jakoś sobie poradzę i nie tylko ja, ale każda z nas. Liczę na Wasze wsparcie po porodzie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mamusia zadzwoniła, że kupiła mi botki. Pomyślałam, że fajnie bo też mi było szkoda kasy na zimowe buty. Tylko, że okazało się, że te botki to takie piankowe chodaki z futerkiem
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Też się będę wstydziła ale trzeba się jakoś przełamać
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
ADKA ja nie wysłałam tego sms, tylko ułożyłam wiadomość na razie w razie czego, ale lepiej mi jak siedze, więc mogłabym się domyślać, ze to może Mała mi na jakis nerw uciskac, ale to możliwe, żeby wtedy bolało tak wysoko?? Między lopatkami?? Sama nie wiem, bede czekała na Męża i zobacZę ci dalej. Mała się rusza, więc jej chyba nic nie jest.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak są w pepco to sobie podejdę zobaczę
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i na spuchnięte nogi zalozysz
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i 25 dni.... to prawie już ![]() A co do tego newsa, ciężko mi w to uwierzyć ale będę sobie to teraz codzie powtarzać ku pokrzepieniu oby to była prawda
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2537 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
plus wymyślam se problemy, nie tylko z wagą, a oczy dziecka załatwią wszystko Poza tym, przytyłam znacznie więcej niż 8 kg, jutro może nie zapomnę sie zważyć, bo już mi się odechciało liczyć. Waga to i tak pikuś, dla mnie liczy się bardizej jakość ciała, kondycha, brak cellu, skóra blabla, a z tym u mnie fa-tal-nie. Więc spoko loko - jestem zuą, niedobrą, złośliwą i wogle okropną babą, która dokucza innym i której nikt nie lubi Powiedzmy, że to mój imidż. Zapewne poza tym wodę zbierasz, stąd te kg. Spadnie Ci to w 2 tygodnie po porodzie. Rozumiem wszelakie problemy, każdy pragnie współczucia, własny problem zawsze największy, ale co ja Ci poradzę, że niestety jest u Ciebie pod względem wagi bardzo dobrze Pozostaje Ci to przyswoić i cieszyć się, że jest tak dobrze :PA teraz dobrowolnie poddaję się ukamienowaniu. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
I nie wiem, czy się to jakoś bardzo przyda w sumie...Wybacz, że mało pomogłam ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Więc warto sobie z tego względu choćby pochodzić. Okazja też, żeby się wyrwać z domu, no i często można spotkać koleżanki czy cuś Na początku też może pomóc w sumie. Szkoda, że mi wena już przeminęła... Wogle to mi się nie chce ostatnio z domu ruszać wiele. A jak TŻ wywlókł mnie na piwo z jego znajomymi, to czułam się jak kosmitka... Jeszcze dziwnie na mnie paczali w lokalu Jak na patologię, co się w ciąży nad piwem nachyla, a piłam tylko mineralkę ![]() syylwuska, wybacz, zazdroszczę Ci jedynie
|
|||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska u mnie bol miedzy lopatkami to nerwobol. Nie denerwowalas sie ostatnio tym wszystkich ? Moze organiz odreagowuje.
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska pisz do gina moze Cie dzis przyjmie
Ogolnie buty to dobra inwestycja ja jestem tego zdaniaEhh cial ketonowych w moczu coraz wiecejZ Jak mi gin to zleje to frajer. Bo cos ewidento nie tak |
|
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś,nigdy nie wiedziałam, żeby ktoś Ci napisal, żebyś nie narzekala, bo inni mają gorzej, ale nieważne ![]() Co do kondycji, cellulitu to też jest z tym słabo u mnie, bo bardzo poszło w gorszą stronę teraz, kondycja to wiadomo, ale Niespodziewalam się na posladkach i udach takiego widoku ;/ Być może to woda, oby, w takim razie cieszę się, ze mam tak dobrze ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
No między lopatkami, po środku dokładnie takie kłucie, ze oddech ciężko wziac, kurczę faktycznie może to to, nie pomyslalabym o tym. A jaki to był ból u Ciebie??? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty w ciąży tak mialas? Długo Cię tak bolalo? Jest na to sposób, oprócz nie denerwowania sie?? Mi właśnie to siedzenie z poduszka pod plecami, duzo teraz pomoglo. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-26 o 18:31 |
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
A propos odciagania pokarmu. Mam ręcznie pobudzać laktacje a strzykawka tylko zebrać siare. Robić masaż i ręcznie uciskac pierś. Coś jak dojenie krowy. W poprzedniej ciąży nie miałam tak robić, ale teraz mnie do tego gorąco namawiali.
|
#2544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ciała ketonowe się pojawiają jak organizm zużywa tłuszcze na energię. ja w pierwszym trym miałam też ich b. dużo owszem może to być cukrzycowy objaw, ale nie ma co panikować bo są też bardziej "przyziemne" przyczyny |
|
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska, ja miałam podobnie. Pisałam o tym jakieś 3 tygodnie temu. Okropny przeraźliwy ból z tyłu klatki piersiowej, ciężko mi było ruszyć się, oddychać i w ogóle łzy w oczach z bólu. Wzięłam wtedy paracetamol pierwszy raz w ciąży, ale pomogło. A próbowałam różnie się układać w łóżku, na sofie, wzięłam kąpiel i nic.
Parę dni później miałam wizytę i lekarz powiedział, że to normalne, bo wszystkie połączenia międzystawowe się rozluźniają i mogą boleć itp. Ale jak piszecie, że to mógł być nerwoból to myślę, że może i faktycznie, bo to było dzień po mojej obronie mgr i 10h w autobusie, jakoś się to skumulowało. Widocznie apap pomógł na zasadzie placebo ![]() Co do wagi to myślę, że nie ma się co sprzeczać każdy dodatkowy kilogram męczy Ja zawsze raczej szczupła to myślałam, że niedużo przytuję, max. 10 kg. Jak przekroczyłam 63 kg, czyli swoją maksymalną osiągniętą kiedykolwiek w życiu wagę było mi już źle. I psychicznie i fizycznie też, czułam się cięższa. Z każdym kolejnym coraz gorzej. Teraz ważę 73 (2 tyg temu...) i jest mi o wiele wiele gorzej, bo to już 15 kg, ale wiem, że i przy 8 było źle, więc rozumiem Sylwuskę, że jej 8 ją męczy. Będzie miała mniej do zrzucenia niż my, ale to nie ma znaczenia teraz Mój gin mówił, że brzuch ok. 5 kg waży A tak naprawdę to przecież dużo wody mamy w organizmie, więcej krwi mamy, wielkie łożysko, wody płodowe, tego akurat się pozbędziemy po porodzie szybko
|
|
|
|
#2546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
karmazynova Adaś fajnie rośnie Adka byłam w Super Samie, niedawno otworzyli. Nie spodziewałam się fajerwerków, no ale parę sklepów i to jeszcze takich malutkich :/ I na co w centrum Katowic dwa Smyki w których nic nie mogę znaleźć fajnego. Nadal będę jeździła na zakupy do Gliwic Dziś mi przyszedł biustonosz z gorsenii, wziełam jeden na próbę, 40 zł z przesyłką i żałuję że nie wzięłam sobie dwóch. W obwodzie idealnie leży, fiszbiny super i ma trochę szersze ramiączka niż zwykłe staniki. Ten sobie przerobię na karmnik z odpinanymi miseczkami, ale jest fajny, ładny, różowy i wygodny, w miseczkach mam jeszcze trochę luzu w razie w, więc myśle że będzie ok. mam pytanie do mam które karmiły butelką. Czy termos 0,5l na spacer/wyjście na 2-3 godziny wystarczy? bo mi się wydaje że wystarczy. Bo w domu mam tylko 0,7 i nie wiem czy nie wygodniej byłoby dokupić mniejszy
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam juz na wagę nie patrzę i tak nie mam na nią wplywu. Nie ważne czy jem ladnie czy poszaleje ze słodyczami. Mój rekord to 2 kg przez tydzień, ale to bylo latem i ewidentnie to woda swoje zrobiła.
Te co przytyly duzo więcej maja zdecydowanie ciężej i to jest oczywiste, ale zmęczenie, zadyszka, slaba kondycja to głównie zasługa wielkiej macicy i zwiększonej objętości krwi i tu chyba kg wpływu nie mają. Póki co cieszę sie ze skora na brzuchu ladnie wyglada. Cellu jest okrutny no ale woda i na pewno jakiś tluszczyk swoje zrobiły. Wrócę na crossfit i samo sie naprawi Trener mówi, ze 3 tyg mi trzeba abym wrocila do formy fizycznej. Dobrze ze istnieje takie cos jak pamięć mięśniowa. Takze liczę ze od lutego/marca wrócę do gry ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Aaa no i gratuluję udanych wizyt, witam nową mamuśkę i karmazynova najlepszego na nowej drodze zycia !!!!
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska - większe dzieci łatwiej wypchnąć. Słyszałam to już kilka razy od polskich koleżanek. Postanowiłam spytać angielska specjalistke i ta potwierdza
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska dziecko początkowo wypija 90-150 ml mleka na jedną porcję. czasem nawet mniej.
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Arisah no jem raczej srednio duzo, staram sie czesto i male porsje
Nie moge jesc nabialu i chyba swiezych warzyw i owocow glownie owocow. Bo od razu kibelek To badanie hemoglobina glikolowana wyszlo w miare- ale srednia wyszla 111 Wiec sporo Ale to wszystko smieczne, dzis jadlam zle zle zle. Moze nie najgorzej ale duzo wegli Na obiad tez niz konkretnego tylko miala byc zupa ale sie zepsula to zjadlam kawalek halibuta wedzonego, ze dwie garsci winogron, kanapke z zytnim i wedlina i pomidorem Ciastko.. I cukier po godzinie 124 ![]() Takze cyrki cyrki :p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

więc postaram się to wykorzystać, póki tu mieszkamy, no i zmobilizować się może będzie łatwiej
Jak osoba ważąca 50kg narzeka na wagę, to inaczej wygląda niż osoba ważąca jakieś 10-15 więcej, niestety. Nie to, żebym ja niegdyś nie narzekała na wagę (to był schiz, bo wazyłam 49, ale jak się człekowi na mózg rzuci, to nie zauważa takich drobiażdżków 

: