Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 17:21   #2521
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja właśnie o tyle się cieszę, ze mieszkamy na razie w miescie, bo na fitness i zumbe mam 5 minut piechota, dosłownie więc postaram się to wykorzystać, póki tu mieszkamy, no i zmobilizować się może będzie łatwiej jakbym miała jechać 20 km sama, to pewnie też zostałyby mi ćwiczenia w domu, no chyba ze ktoś jeszcze byłby chętny na jazdę, to razem razniej.

Najgorsze jest to, ze ja już nie wiem czy to nerki ;/ bo dziś dosyć wysoko mnie boli i czasem a przechodzi na przód i mnie kluje, zobaczymy jaka noc mnie czeka, jutro zrobię to badanie i jak coś to pisze do gina, że coś jest nie tak ;/

To chyba nieważne ile przytylam, ale jak się czuje, poza tym dla jednych 8 kg to jest niedużo, a dla innych odwrotnie.
Liczę jednak na to, ze każdej z nas uda się wrócić do zadowalającego stanu po ciąży

A, dzieki, zobaczę sobie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Oczywiście, że ważne, bo 8 kg to nie 20 Jak osoba ważąca 50kg narzeka na wagę, to inaczej wygląda niż osoba ważąca jakieś 10-15 więcej, niestety. Nie to, żebym ja niegdyś nie narzekała na wagę (to był schiz, bo wazyłam 49, ale jak się człekowi na mózg rzuci, to nie zauważa takich drobiażdżków )
I zawsze jednak łatwiej schodzi 8 niż 20, poza tym widać, że nigdzie Ci nie polazło, trochę w brzuch, a teraz to zapewne każda z nas się czuje ciężko. Więc ja z kolei napiszę - bez urazy, ale w tej kwestii masz akurat sporo luzu. Polecam się martwić innymi kwestiami, a wagę zostawić w spokoju

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Napisze póki NET mi działa. Jakąś masakra jest. Działa tylko jak się ze stacjonarne go dzwoni. Potem trzeba kabel od tel odłączyć i potem loteria ile będzie działać

Wizyta ok. Zadowoleni z mojego cukru. Za 2 tyg znów do kontroli. Poród w dalszym ciągu wywołują 20.11. Tak więc 25 dni zostało!!!

Ojaaacie, ale to już niedaleko...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktora z Was zamierza chustowac dzieci ?

Ja, ja!
Mam taką używaną: http://www.natibaby.pl/chusta-lahti-standard.html (inny kolor)
Łudzę się, że będę mogła młodego trzymać w chuście i sobie pracować w międzyczasie...

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja do najbliższej siłowni też mam ok 20 km ale u nas w domu kultury jest zumba i podobno zajęcia są całkiem spoko
A do ćwiczenia w domu pościągałam sobie jeszcze przed ciążą dużo zestawów, np Cindy Crawford ma taki zestaw typowo do wracania do formy po porodzie
Co do zumby, byłam kiedys fanatyczką i zwiedziłam pół miasta, żeby znaleźć fajne zajęcia. Zależy od instruktorek, niektóre prowadzą lajtowo, ja chodziłam do takiej, co naprawdę wyciskała pot. Ale to raczej dla zabawy chodziłam, żeby sobie coś pokicać, bo raczej wątpię, by zumba mi pomogła w zrzuceniu kg. Poza tym, juz mi się przejadła, no i wstyd mi się będzie ludziom pokazać w tej zdechłej formie zapewne. W moim wypadku żadna Cindy, Ewa Ch itp - tylko solidne żelazo i hiity mogą coś dać... A za to też nieprędko się można zabrać, ech. No i oczywiscie żarcie... A ja z żarciem mam problem, TŻ dodatkowo mnie rozstraja pod tym względem.

O, moją przykrą przypadłością jest to, że jeśli tylko się zegnę zbytnio, schylę, albo poleżę z głową nisko na wznak, to zaraz mi cały żołądek spływa do gardła. Fuj.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:26   #2522
adka_19
Wtajemniczenie

Rudaska w której galerii byłaś? Katowickiej ?

Karmazynova my się jeszcze w życiu nie poklocili 5ylko mnie hormony walą na łeb i jestem niemiła. A potem mi się chce płakać. I obwiniam się o wszystko.

Bo i gratulacje wielkiego dzidzia !

Ja właśnie skończyłam prasowac. I leżę oglądam odlot. Potem wezmę kąpiel nogi muszę przeleciex depilatorem. ..

Sylwuska uważaj na siebie! Daj znać co gin powiedział. ..

Ogólnie mam to samo z butami. Byłam w sklepie dziś i mi żal na siebie kasy wydawać. .. myślę o tym że TŻ ma zniszczone adidasy ale o tym że sama biegam w trampkach letnich nie wspominam.... ehhh...

Swoją drogą właśnie się zwazylam... 4 kg na plusie...
Cholernie mało. ...

I boki kręgosłup.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:26   #2523
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ja bardzo chciałam chustowac, ale nie do końca wiem jak się za o zabrac

Kurcze jak mi dzis brzuch twardnieje, az boli taki jest napięty
Kup chustę, naucz się wiązać i tyle

Może potrzebujesz relaksu. Jak się zmęczę, to mnie spina.

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
jestem przeziębiona i nie mam za bardzo weny się udzielać, ale czytam was na bieżąco
witam też nową mamę

miałyście może okazję "na żywo" zobaczyć podkład piankowy PEVA takie jak to: http://allegro.pl/akuku-podklad-podk...705269017.html

przydało by mi się coś przenośnego do przewijania i tak kombinuję że sama pielucha flanelowa to mało, taka z ceratką też mi się nie widzi, natomiast nie chcę inwestować za dużo w jakieś cudaki, no i wpadłam na to przy poszukiwaniach
Ja mam ten w sówki. Ale co o nim chcesz wiedzieć? Kupiłam przy okazji z myślą, ze się czasem może przydać, nie wiem, co mogę powiedzieć na jego temat
Stary 2015-10-26, 17:29   #2524
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Co do zumby, byłam kiedys fanatyczką i zwiedziłam pół miasta, żeby znaleźć fajne zajęcia. Zależy od instruktorek, niektóre prowadzą lajtowo, ja chodziłam do takiej, co naprawdę wyciskała pot. Ale to raczej dla zabawy chodziłam, żeby sobie coś pokicać, bo raczej wątpię, by zumba mi pomogła w zrzuceniu kg. Poza tym, juz mi się przejadła, no i wstyd mi się będzie ludziom pokazać w tej zdechłej formie zapewne. W moim wypadku żadna Cindy, Ewa Ch itp - tylko solidne żelazo i hiity mogą coś dać... A za to też nieprędko się można zabrać, ech. No i oczywiscie żarcie... A ja z żarciem mam problem, TŻ dodatkowo mnie rozstraja pod tym względem.

O, moją przykrą przypadłością jest to, że jeśli tylko się zegnę zbytnio, schylę, albo poleżę z głową nisko na wznak, to zaraz mi cały żołądek spływa do gardła. Fuj.
Ja też nie wierzę, żeby zumba odchudzała ale dla mnie to plus, że jest lajtowa bo od czegoś trzeba zacząć
Stary 2015-10-26, 17:30   #2525
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
W ogóle jestem załamana bo nie podobają mi się żadne buty a jak już to kosztują tyle że ich nie kupię bo mi szkoda na siebie tyle wydać :-(
Mam ten sam problem... jak ładne buty to drogie strasznie
No i nie wiem czy teraz kupować bo non stop mam nogi spuchnięte, szczególnie jak pochodzę. Musiałabym brać minimum rozmiar większe a co ja później z takimi zrobię ?
Nie kupowałabym nic, ale w te z zeszłego roku sie nie mieszczę, a cały czas w adidasach nie będę chodzić
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:31   #2526
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam ten sam problem... jak ładne buty to drogie strasznie
No i nie wiem czy teraz kupować bo non stop mam nogi spuchnięte, szczególnie jak pochodzę. Musiałabym brać minimum rozmiar większe a co ja później z takimi zrobię ?
Nie kupowałabym nic, ale w te z zeszłego roku sie nie mieszczę, a cały czas w adidasach nie będę chodzić
Ja chyba kupie emu podróbki. I nam w nosie. na miesiąc czasu w sumie mam

Stary 2015-10-26, 17:32   #2527
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Ja też nie wierzę, żeby zumba odchudzała ale dla mnie to plus, że jest lajtowa bo od czegoś trzeba zacząć

Ja to chyba będę się wstydziła pójść na jakieś grupowe zajęcia z tym nadmiarem ciała
Stary 2015-10-26, 17:38   #2528
limonka_86
Zadomowienie

Ja planuje na silke wrócić i nie przejmować się tym jak wyglądam tylko walczyć o powrót do swojej poprzedniej figury

Tez myślę o kupieniu chusty tyle ze mój tz uważa że to niepotrzebny wydatek bo nie będę używać :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:39   #2529
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że ważne, bo 8 kg to nie 20 Jak osoba ważąca 50kg narzeka na wagę, to inaczej wygląda niż osoba ważąca jakieś 10-15 więcej, niestety. Nie to, żebym ja niegdyś nie narzekała na wagę (to był schiz, bo wazyłam 49, ale jak się człekowi na mózg rzuci, to nie zauważa takich drobiażdżków )
I zawsze jednak łatwiej schodzi 8 niż 20, poza tym widać, że nigdzie Ci nie polazło, trochę w brzuch, a teraz to zapewne każda z nas się czuje ciężko. Więc ja z kolei napiszę - bez urazy, ale w tej kwestii masz akurat sporo luzu. Polecam się martwić innymi kwestiami, a wagę zostawić w spokoju :
Wiesz Mujer jak Ty piszesz że przytylas tyle i tyle i zle się z tym czujesz, a ktoś przytyl więcej od Ciebie, to raczej nikt nie udziela Ci rad, żebyś nie narzekala, ze są osoby co przytyly wiecej i też będą chciały to zrzucic, a Ty nie masz się co martwić

ja się po prostu dziwie jak w ciągu tyg może waga podskakiwac mi o kg do gory? No właśnie trochę w brzuch a gdzie reszta? Bo,nie wierzę, żeby brzuch 8 kg wazyl, tyłek i uda też mam większe, no ale po prostu trzeba z tym żyć innej rady nie ma, wyniki mam dobre, oprócz tego moczu teraz, więc oby Mała była zdrowa a potem mam nadzieję, ze jakoś sobie poradzę i nie tylko ja, ale każda z nas.

Liczę na Wasze wsparcie po porodzie

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:41   #2530
kalusia87
Zakorzenienie

Moja mamusia zadzwoniła, że kupiła mi botki. Pomyślałam, że fajnie bo też mi było szkoda kasy na zimowe buty. Tylko, że okazało się, że te botki to takie piankowe chodaki z futerkiem

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Ja to chyba będę się wstydziła pójść na jakieś grupowe zajęcia z tym nadmiarem ciała
Też się będę wstydziła ale trzeba się jakoś przełamać
Stary 2015-10-26, 17:43   #2531
syylwuska
Zakorzenienie

ADKA ja nie wysłałam tego sms, tylko ułożyłam wiadomość na razie w razie czego, ale lepiej mi jak siedze, więc mogłabym się domyślać, ze to może Mała mi na jakis nerw uciskac, ale to możliwe, żeby wtedy bolało tak wysoko?? Między lopatkami?? Sama nie wiem, bede czekała na Męża i zobacZę ci dalej. Mała się rusza, więc jej chyba nic nie jest.

Stary 2015-10-26, 17:44   #2532
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja chyba kupie emu podróbki. I nam w nosie. na miesiąc czasu w sumie mam
oo dobry pomysł, koszt śmieszny takich niby emu, a na pewno będzie mi cieplej i wygodniej niż w adidasach
Stary 2015-10-26, 17:44   #2533
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam ten w sówki. Ale co o nim chcesz wiedzieć? Kupiłam przy okazji z myślą, ze się czasem może przydać, nie wiem, co mogę powiedzieć na jego temat
w sumie sama nie wiem co dokładnie chciałabym wiedzieć czy jakościowo w miarę porządnie wygląda, czy ma jakiś sens zastosowania czy to tylko taka ceratka zbajerzona
ale jak są w pepco to sobie podejdę zobaczę
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:45   #2534
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
oo dobry pomysł, koszt śmieszny takich niby emu, a na pewno będzie mi cieplej i wygodniej niż w adidasach
Dokładnie a i na spuchnięte nogi zalozysz

Stary 2015-10-26, 17:49   #2535
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Jeszzce jeden news. Położna potwierdziła mit, że większe dzieci łatwiej urodzić niż mniejsze - tak wić głową do góry mamy które boją się dzieci o wadze 4kg
Super że na wizycie wszystko ok i 25 dni.... to prawie już
A co do tego newsa, ciężko mi w to uwierzyć ale będę sobie to teraz codzie powtarzać ku pokrzepieniu oby to była prawda
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:51   #2536
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dokładnie a i na spuchnięte nogi zalozysz
muszę poszukać jakis krótkich na twardszej podeszwie i będę miała z głowy
Stary 2015-10-26, 17:57   #2537
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Wiesz Mujer jak Ty piszesz że przytylas tyle i tyle i zle się z tym czujesz, a ktoś przytyl więcej od Ciebie, to raczej nikt nie udziela Ci rad, żebyś nie narzekala, ze są osoby co przytyly wiecej i też będą chciały to zrzucic, a Ty nie masz się co martwić

ja się po prostu dziwie jak w ciągu tyg może waga podskakiwac mi o kg do gory? No właśnie trochę w brzuch a gdzie reszta? Bo,nie wierzę, żeby brzuch 8 kg wazyl, tyłek i uda też mam większe, no ale po prostu trzeba z tym żyć innej rady nie ma, wyniki mam dobre, oprócz tego moczu teraz, więc oby Mała była zdrowa a potem mam nadzieję, ze jakoś sobie poradzę i nie tylko ja, ale każda z nas.

Liczę na Wasze wsparcie po porodzie

Gdzie tam, przecież już dostałam pińćset razy w paszczę, że nie mam na co narzekać i się ogólnie nudzę plus wymyślam se problemy, nie tylko z wagą, a oczy dziecka załatwią wszystko Poza tym, przytyłam znacznie więcej niż 8 kg, jutro może nie zapomnę sie zważyć, bo już mi się odechciało liczyć. Waga to i tak pikuś, dla mnie liczy się bardizej jakość ciała, kondycha, brak cellu, skóra blabla, a z tym u mnie fa-tal-nie.

Więc spoko loko - jestem zuą, niedobrą, złośliwą i wogle okropną babą, która dokucza innym i której nikt nie lubi Powiedzmy, że to mój imidż.

Zapewne poza tym wodę zbierasz, stąd te kg. Spadnie Ci to w 2 tygodnie po porodzie.

Rozumiem wszelakie problemy, każdy pragnie współczucia, własny problem zawsze największy, ale co ja Ci poradzę, że niestety jest u Ciebie pod względem wagi bardzo dobrze Pozostaje Ci to przyswoić i cieszyć się, że jest tak dobrze :P

A teraz dobrowolnie poddaję się ukamienowaniu.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
w sumie sama nie wiem co dokładnie chciałabym wiedzieć czy jakościowo w miarę porządnie wygląda, czy ma jakiś sens zastosowania czy to tylko taka ceratka zbajerzona
ale jak są w pepco to sobie podejdę zobaczę
Wygląda moim zdaniem ok, ale też majątku nie kosztuje, więc się jakoś nad tym nie zastanawiałam. Po prostu pomyślałam, że wrzucę do torby w razie wyjścia czy coś i powinien się sprawdzić. nie mam porównania z ceratką niestety, bo żadnej z bliska nie widziałam, tzn. nie wiem, jaką masz na mysli. Nie wiem, czy mogę Ci polecić, żeby nie było na mnie I nie wiem, czy się to jakoś bardzo przyda w sumie...
Wybacz, że mało pomogłam

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Zumba przede wszystkim może być dobrą zabawą Więc warto sobie z tego względu choćby pochodzić. Okazja też, żeby się wyrwać z domu, no i często można spotkać koleżanki czy cuś
Na początku też może pomóc w sumie. Szkoda, że mi wena już przeminęła...

Wogle to mi się nie chce ostatnio z domu ruszać wiele. A jak TŻ wywlókł mnie na piwo z jego znajomymi, to czułam się jak kosmitka... Jeszcze dziwnie na mnie paczali w lokalu Jak na patologię, co się w ciąży nad piwem nachyla, a piłam tylko mineralkę

syylwuska, wybacz, zazdroszczę Ci jedynie
Stary 2015-10-26, 18:12   #2538
czubasek20
Zakorzenienie

sylwuska u mnie bol miedzy lopatkami to nerwobol. Nie denerwowalas sie ostatnio tym wszystkich ? Moze organiz odreagowuje.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:15   #2539
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska pisz do gina moze Cie dzis przyjmie

Ogolnie buty to dobra inwestycja ja jestem tego zdania

Ehh cial ketonowych w moczu coraz wiecejZ
Jak mi gin to zleje to frajer.
Bo cos ewidento nie tak
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:21   #2540
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie tam, przecież już dostałam pińćset razy w paszczę, że nie mam na co narzekać i się ogólnie nudzę plus wymyślam se problemy, nie tylko z wagą, a oczy dziecka załatwią wszystko Poza tym, przytyłam znacznie więcej niż 8 kg, jutro może nie zapomnę sie zważyć, bo już mi się odechciało liczyć. Waga to i tak pikuś, dla mnie liczy się bardizej jakość ciała, kondycha, brak cellu, skóra blabla, a z tym u mnie fa-tal-nie.

Więc spoko loko - jestem zuą, niedobrą, złośliwą i wogle okropną babą, która dokucza innym i której nikt nie lubi Powiedzmy, że to mój imidż.

Zapewne poza tym wodę zbierasz, stąd te kg. Spadnie Ci to w 2 tygodnie po porodzie.

Rozumiem wszelakie problemy, każdy pragnie współczucia, własny problem zawsze największy, ale co ja Ci poradzę, że niestety jest u Ciebie pod względem wagi bardzo dobrze Pozostaje Ci to przyswoić i cieszyć się, że jest tak dobrze

A teraz dobrowolnie poddaję się ukamienowaniu.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Wygląda moim zdaniem ok, ale też majątku nie kosztuje, więc się jakoś nad tym nie zastanawiałam. Po prostu pomyślałam, że wrzucę do torby w razie wyjścia czy coś i powinien się sprawdzić. nie mam porównania z ceratką niestety, bo żadnej z bliska nie widziałam, tzn. nie wiem, jaką masz na mysli. Nie wiem, czy mogę Ci polecić, żeby nie było na mnie I nie wiem, czy się to jakoś bardzo przyda w sumie...
Wybacz, że mało pomogłam

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Zumba przede wszystkim może być dobrą zabawą Więc warto sobie z tego względu choćby pochodzić. Okazja też, żeby się wyrwać z domu, no i często można spotkać koleżanki czy cuś
Na początku też może pomóc w sumie. Szkoda, że mi wena już przeminęła...

Wogle to mi się nie chce ostatnio z domu ruszać wiele. A jak TŻ wywlókł mnie na piwo z jego znajomymi, to czułam się jak kosmitka... Jeszcze dziwnie na mnie paczali w lokalu Jak na patologię, co się w ciąży nad piwem nachyla, a piłam tylko mineralkę

syylwuska, wybacz, zazdroszczę Ci jedynie
Hehe nie no spoko, ja nie jestem obraz ona czy coś jakoś,nigdy nie wiedziałam, żeby ktoś Ci napisal, żebyś nie narzekala, bo inni mają gorzej, ale nieważne

Co do kondycji, cellulitu to też jest z tym słabo u mnie, bo bardzo poszło w gorszą stronę teraz, kondycja to wiadomo, ale Niespodziewalam się na posladkach i udach takiego widoku ;/

Być może to woda, oby, w takim razie cieszę się, ze mam tak dobrze

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
sylwuska u mnie bol miedzy lopatkami to nerwobol. Nie denerwowalas sie ostatnio tym wszystkich ? Moze organiz odreagowuje.
No wczoraj się denerwowalam i to w sumie sporo, bo raz, ze nie miałam co na siebie nałożyc (wiem że to błahostka, ale co ja poradzę jak z tymi hormonami nie moge wziąć się w garsc) a dwa to znowu z Tz o te proszenie jego siostry i przyszłego Męża do nas na impreze się klocilismy ;/;/

No między lopatkami, po środku dokładnie takie kłucie, ze oddech ciężko wziac, kurczę faktycznie może to to, nie pomyslalabym o tym.

A jaki to był ból u Ciebie???

Stary 2015-10-26, 18:26   #2541
czubasek20
Zakorzenienie

No wlasnie takie klucie posrodku przechodzace przez cialo do mostka.
Ciezkko wtedy oddech zlapac.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:29   #2542
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie takie klucie posrodku przechodzace przez cialo do mostka.
Ciezkko wtedy oddech zlapac.
Kurczę no dokładnie tak mnie bolało. Z tyłu między lopatkami klulo i przechodzilo na przednią stronę w okolice mostka. Durna, jeszcze przez nerwy tak się męczyć ;/

ale Ty w ciąży tak mialas? Długo Cię tak bolalo?

Jest na to sposób, oprócz nie denerwowania sie??

Mi właśnie to siedzenie z poduszka pod plecami, duzo teraz pomoglo.

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-10-26 o 18:31
Stary 2015-10-26, 18:34   #2543
halwaya
Zakorzenienie

A propos odciagania pokarmu. Mam ręcznie pobudzać laktacje a strzykawka tylko zebrać siare. Robić masaż i ręcznie uciskac pierś. Coś jak dojenie krowy. W poprzedniej ciąży nie miałam tak robić, ale teraz mnie do tego gorąco namawiali.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:39   #2544
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska pisz do gina moze Cie dzis przyjmie

Ogolnie buty to dobra inwestycja ja jestem tego zdania

Ehh cial ketonowych w moczu coraz wiecejZ
Jak mi gin to zleje to frajer.
Bo cos ewidento nie tak
a nie masz może ostatnio problemów z jedzeniem? w sensie że jesz malutko?
bo ciała ketonowe się pojawiają jak organizm zużywa tłuszcze na energię.
ja w pierwszym trym miałam też ich b. dużo

owszem może to być cukrzycowy objaw, ale nie ma co panikować bo są też bardziej "przyziemne" przyczyny
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:40   #2545
acapella
Zadomowienie

Sylwuska, ja miałam podobnie. Pisałam o tym jakieś 3 tygodnie temu. Okropny przeraźliwy ból z tyłu klatki piersiowej, ciężko mi było ruszyć się, oddychać i w ogóle łzy w oczach z bólu. Wzięłam wtedy paracetamol pierwszy raz w ciąży, ale pomogło. A próbowałam różnie się układać w łóżku, na sofie, wzięłam kąpiel i nic.
Parę dni później miałam wizytę i lekarz powiedział, że to normalne, bo wszystkie połączenia międzystawowe się rozluźniają i mogą boleć itp. Ale jak piszecie, że to mógł być nerwoból to myślę, że może i faktycznie, bo to było dzień po mojej obronie mgr i 10h w autobusie, jakoś się to skumulowało. Widocznie apap pomógł na zasadzie placebo

Co do wagi to myślę, że nie ma się co sprzeczać każdy dodatkowy kilogram męczy Ja zawsze raczej szczupła to myślałam, że niedużo przytuję, max. 10 kg. Jak przekroczyłam 63 kg, czyli swoją maksymalną osiągniętą kiedykolwiek w życiu wagę było mi już źle. I psychicznie i fizycznie też, czułam się cięższa. Z każdym kolejnym coraz gorzej. Teraz ważę 73 (2 tyg temu...) i jest mi o wiele wiele gorzej, bo to już 15 kg, ale wiem, że i przy 8 było źle, więc rozumiem Sylwuskę, że jej 8 ją męczy. Będzie miała mniej do zrzucenia niż my, ale to nie ma znaczenia teraz
Mój gin mówił, że brzuch ok. 5 kg waży A tak naprawdę to przecież dużo wody mamy w organizmie, więcej krwi mamy, wielkie łożysko, wody płodowe, tego akurat się pozbędziemy po porodzie szybko
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:49   #2546
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Aha.. Dostałam od położnej specjalne strzykawki i od 37 tc mam próbować odciągnąć siare z piersi i mrozic. Potem przyjechać z tym do porodu. Pokazali mi jak ręcznie pobudzać laktacje. U mnie sucho, ale mam się tym nie martwić.

Jeszzce jeden news. Położna potwierdziła mit, że większe dzieci łatwiej urodzić niż mniejsze - tak wić głową do góry mamy które boją się dzieci o wadze 4kg
Chwila bo ja nie łapię: to wg położnej łatwiej jest rodzić większe czy trudniej? Bo się pogubiłam
Cytat:
A jakie chusty zakupilyscie?
Albo jakie sa najlepsze ?
Mialam nie chustowac ale stwierdzilam ze jak mlody bedzie cyckiem mamuni to bedzie mi latwiej z nim w chuscie
Na warsztatach mamo to ja mówili że tkane i najlepiej już takie wynoszone. Jak sie kupuje nową to ją trzeba trochę powiązać, powyciągać itp
Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja dziś po Wizycie u diabetologa cukry przyzwoite. Dr zadowolona. W pt mam wizytę u giną ale brzuch mi twardnieje jak pochodzę dłużej. Oj byle do grudnia. Ja termin mam na 16 ciekawe jak to się będzie miało do terminu który mała uzna za.stosowny.
fajnie że wizyta udana
karmazynova Adaś fajnie rośnie
Adka byłam w Super Samie, niedawno otworzyli. Nie spodziewałam się fajerwerków, no ale parę sklepów i to jeszcze takich malutkich :/ I na co w centrum Katowic dwa Smyki w których nic nie mogę znaleźć fajnego. Nadal będę jeździła na zakupy do Gliwic
Dziś mi przyszedł biustonosz z gorsenii, wziełam jeden na próbę, 40 zł z przesyłką i żałuję że nie wzięłam sobie dwóch. W obwodzie idealnie leży, fiszbiny super i ma trochę szersze ramiączka niż zwykłe staniki. Ten sobie przerobię na karmnik z odpinanymi miseczkami, ale jest fajny, ładny, różowy i wygodny, w miseczkach mam jeszcze trochę luzu w razie w, więc myśle że będzie ok.
mam pytanie do mam które karmiły butelką. Czy termos 0,5l na spacer/wyjście na 2-3 godziny wystarczy? bo mi się wydaje że wystarczy. Bo w domu mam tylko 0,7 i nie wiem czy nie wygodniej byłoby dokupić mniejszy
Stary 2015-10-26, 18:50   #2547
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja tam juz na wagę nie patrzę i tak nie mam na nią wplywu. Nie ważne czy jem ladnie czy poszaleje ze słodyczami. Mój rekord to 2 kg przez tydzień, ale to bylo latem i ewidentnie to woda swoje zrobiła.

Te co przytyly duzo więcej maja zdecydowanie ciężej i to jest oczywiste, ale zmęczenie, zadyszka, slaba kondycja to głównie zasługa wielkiej macicy i zwiększonej objętości krwi i tu chyba kg wpływu nie mają.

Póki co cieszę sie ze skora na brzuchu ladnie wyglada. Cellu jest okrutny no ale woda i na pewno jakiś tluszczyk swoje zrobiły.

Wrócę na crossfit i samo sie naprawi Trener mówi, ze 3 tyg mi trzeba abym wrocila do formy fizycznej. Dobrze ze istnieje takie cos jak pamięć mięśniowa. Takze liczę ze od lutego/marca wrócę do gry

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Aaa no i gratuluję udanych wizyt, witam nową mamuśkę i karmazynova najlepszego na nowej drodze zycia !!!!

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:53   #2548
halwaya
Zakorzenienie

Rudaska - większe dzieci łatwiej wypchnąć. Słyszałam to już kilka razy od polskich koleżanek. Postanowiłam spytać angielska specjalistke i ta potwierdza

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:54   #2549
Koritsi_a
Zadomowienie

Rudaska dziecko początkowo wypija 90-150 ml mleka na jedną porcję. czasem nawet mniej.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:57   #2550
sylwoha
Zakorzenienie

Arisah no jem raczej srednio duzo, staram sie czesto i male porsje

Nie moge jesc nabialu i chyba swiezych warzyw i owocow glownie owocow. Bo od razu kibelek

To badanie hemoglobina glikolowana wyszlo w miare- ale srednia wyszla 111
Wiec sporo

Ale to wszystko smieczne, dzis jadlam zle zle zle.
Moze nie najgorzej ale duzo wegli
Na obiad tez niz konkretnego tylko miala byc zupa ale sie zepsula to zjadlam kawalek halibuta wedzonego, ze dwie garsci winogron, kanapke z zytnim i wedlina i pomidorem
Ciastko.. I cukier po godzinie 124
Takze cyrki cyrki :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości