Rozstanie z facetem XXXIII - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 13:47   #4981
pechowianka
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

Cytat:
Napisane przez Loluuusia Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogę się przełamać, żeby do niego napisać. Może poczekam do jutra. Może jeszcze się odezwie, chociaż wątpię.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ale debata
Ale po co masz do Niego napisać...spotkał się z Tobą a po spotkaniu się wogóle nie odezwał. Dla mnie to oczywisty sygnał ze nie zaiskrzyło , bo gdyby było inaczej napisałby chociażby , dziękuje za miły wieczór, byłby to jakiś "punkt zaczepienia "

Nie snujmy teorii ze moze on niesmiały, moze nie chce sam wyjsc z inicjatywą .. Pozwólmy facetom się o Nas postarać. Chyba taka powinna być kolejnośc

Edytowane przez pechowianka
Czas edycji: 2015-10-26 o 13:50
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:51   #4982
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
Jakoś nie mogę się przełamać, żeby do niego napisać. Może poczekam do jutra. Może jeszcze się odezwie, chociaż wątpię.
Spokojnie, obojętnie czy odezwiesz się dziś czy za 2 dni. Jak macie się po prostu kumplować to jest bez znaczenia. Chodzi o samą ideę, żebyś dała mu do zrozumienia, że uważasz go za fajnego faceta i chcesz się z nim kolegować.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez pechowianka Pokaż wiadomość
Ale po co masz do Niego napisać...spotkał się z Tobą a po spotkaniu się wogóle nie odezwał. Dla mnie to oczywisty sygnał ze nie zaiskrzyło , bo gdyby było inaczej napisałby chociażby , dziękuje za miły wieczór, byłby to jakiś "punkt zaczepienia "

Teorie typu, czeka na Twoj znak, nie chce się wyhylać, zgubił Twoj numer , zginął w wypadku wlożyłabym między bajki
Może mu napisać: "Miło spędziłam z Tobą czas na ostatnim spacerze. Mam ochotę pójść do kina, czy możesz mi doradzić jaki film warto obejrzeć i czy też masz ochotę wybrać się razem ze mną."
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:56   #4983
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TancerzTango Pokaż wiadomość

Może mu napisać: "Miło spędziłam z Tobą czas na ostatnim spacerze. Mam ochotę pójść do kina, czy możesz mi doradzić jaki film warto obejrzeć i czy też masz ochotę wybrać się razem ze mną."
Dla mnie to trąca desperacją .. Uważam że przynajmniej na początku to facet powinien wychodzić z inicjatywą...
Stary 2015-10-26, 13:59   #4984
Malla
Nie depcze krokusów

Czy inicjatywa faceta dotyczyć ma też zwykłego koleżeństwa?
Stary 2015-10-26, 14:08   #4985
kokillka
Raczkowanie

Ja to jeszcze mam inne podejscie do sprawy Jak traktuje kogoś czysto koleżeńsko to nawet sie nie zastanawiam kto ma pisać pierwszy. Mam ochotę to piszę, nie to nie. W końcu to tylko kolega więc nawet się nie zastanawiam czy to desperacja, czy wychodzę na nachalną. Czasem też tak mam , ze widze się z kolegami w sobotę na imprezie, po imprezie przez tydzien potrafimy do siebie nie pisac az do piątku z pytaniem 'ej jutro tez gdzies lecim? " A czasem jest tak , że piszemy dzien w dzien. Ale mowie: jako, że traktuje to naprawdę jako kolegowanie to nawet się nie zastanawiam jak to wygląda Natomiast jak mi na kimś już coś tam zależy . Ciuciuruciu. To wolałabym, aby facet pierwszy napisał ale czasem i kobieta musi przejąc inicjatywę. Zależy od osoby, nie ma co generalizować.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ale debata
Zastanów się dokładnie jak to spotkanie wyglądało, jak Wasze rozmowy te przez neta i te na żywo wyglądały. Czy, aby na pewno czyste kumplowanie? Zero niewinnego flirtu ? Przecież to da się wyczuć, czy chłopak idzie na spotkanie z kumpelą czy z dziewczyną.
kokillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:16   #4986
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kokillka Pokaż wiadomość
Ja to jeszcze mam inne podejscie do sprawy Jak traktuje kogoś czysto koleżeńsko to nawet sie nie zastanawiam kto ma pisać pierwszy. Mam ochotę to piszę, nie to nie.
Dokładnie tak. Z tego co ja zrozumiałem, to ona nie szuka związku a chciała by się z nim kumplować. Czy ja po prostu źle to wszystko rozumiem...

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Czy inicjatywa faceta dotyczyć ma też zwykłego koleżeństwa?
Malla wiesz jak to jest w praktyce. Laski, które zawsze czekają na inicjatywę wyłącznie faceta są przeważnie samotne.
Stary 2015-10-26, 14:23   #4987
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tak. Z tego co ja zrozumiałem, to ona nie szuka związku a chciała by się z nim kumplować. Czy ja po prostu źle to wszystko rozumiem...
Ej tak szczerze, jesli się nie chce związku , spotkało się z facetem , było milo ale ma być tylko kolegą to jeszcze tego samego dnia zastanawialibyście się czy sie odezwie ???? Następnego dnia :P
A jesli ktos sie zastanawia to hmm jakoś nie wierze zeby chodziło tylko o posiadanie kolegi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 14:28   #4988
kokillka
Raczkowanie

Cytat:
Ej tak szczerze, jesli się nie chce związku , spotkało się z facetem , było milo ale ma być tylko kolegą to jeszcze tego samego dnia zastanawialibyście się czy sie odezwie ???? Następnego dnia :P

A jesli ktos sie zastanawia to hmm jakoś nie wierze zeby chodziło tylko o posiadanie kolegi

Dokładnie
Stary 2015-10-26, 14:30   #4989
Loluuusia
Raczkowanie

Bym Wam odpowiedziała, ale sama nie wiem. Po prostu chciałabym z nim się spotykać, bo zaimponował mi. Chciałabym spotkać się jeszcze raz i to sprawdzić. W klubie było inaczej (czysty podryw), a na wczorajszym spacerze inaczej (rozmowa trochę podchodząca pod flirt, ale było widać, że nie w głowie mu chwilowe romanse). Może jak nie napisze do środy, to wtedy się odezwać? Sama nie wiem, dla mnie to nowość i się nie znam na takich podrywach.
Loluuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:36   #4990
kokillka
Raczkowanie

Cytat:
Bym Wam odpowiedziała, ale sama nie wiem. Po prostu chciałabym z nim się spotykać, bo zaimponował mi. Chciałabym spotkać się jeszcze raz i to sprawdzić. W klubie było inaczej (czysty podryw), a na wczorajszym spacerze inaczej (rozmowa trochę podchodząca pod flirt, ale było widać, że nie w głowie mu chwilowe romanse). Może jak nie napisze do środy, to wtedy się odezwać? Sama nie wiem, dla mnie to nowość i się nie znam na takich podrywach.

No to spotkanie nie takie kumpelskie . Możesz spróbować, aby zbadać teren ale niestety jakby miał względem Ciebie jakies plany to zapewne juz by sie odezwał tymbardziej, ze po imprezie od razu Cie wyszukał , nastepnie w szybkim tempie umowiliscie sie na spacer, a teraz nagle cisza .
Stary 2015-10-26, 14:38   #4991
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:
Zrobisz jak będziesz uważała , wg mnie niepotrzebnie się "ciśnieniujesz" Jedno fajne spotkanie ,które nie trwało zbyt długo a ty już "widzisz" ze nie w głowie mu chwilowe romanse. Skąd to możesz wiedziec ??
Nie chcesz być w związku a nakręciłaś się tak godzinnym spotkaniem :P

Spokojnie wyluzuj , desperacja to nic fajnego :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 14:42   #4992
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
No to spotkanie nie takie kumpelskie . Możesz spróbować, aby zbadać teren ale niestety jakby miał względem Ciebie jakies plany to zapewne juz by sie odezwał tymbardziej, ze po imprezie od razu Cie wyszukał , nastepnie w szybkim tempie umowiliscie sie na spacer, a teraz nagle cisza .
Może on czeka aż ona wyzdrowieje, żeby przejść do konsumpcji.
Stary 2015-10-26, 16:07   #4993
julk44
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie tu przypał?
Nie musiała wszystkim dookoła rozpowiadać że przyszła z córką. Zdecydowanie wolałabym pójść na imprezę ze znajomymi niż z własną matką...
Cytat:
No, tu na pewno
Tego to już nie będę komentowała, bo oboje są zazdrośni o coś czego nie ma.
Cytat:
Miło to czytać Co do znajomych... skąd jesteś?
Z Bełchatowa

Cytat:
Dla mnie to też trąca desperacją Wolałabym napisać "dzięki za miły wieczór", ewentualnie po kilku dniach zwykłe "hej, co u Ciebie?"

Cytat:
Ahhh te motylki w brzuchu Też bym tak chciała Może to nawet nie chodzi o chęć tworzenia nowego związku, ale takiego niewinnego flirtu i świadomości, że komuś się podobam, jest mną w jakiś sposób zainteresowany
julk44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 16:45   #4994
pechowianka
Zadomowienie

No motylki super sprawa ale skoro on nie pisze to hmmm chyba nie "pykło" :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-26, 16:57   #4995
dzamatasi
Wtajemniczenie

Hej,można dołączyć?
Wątek idealny dla mnie. niedawno rozstałam się z facetem,z którym w sumie długo nie byłam,ale był to najpiękniejszy okres w moim życiu. Niestety przez ciężką sytuację w jego życiu zrozumieliśmy,że to nie ma sensu. Kilkakrotnie kończyliśmy znajomość,mieliśmy przestać pisać,dzwonić do siebie,ale nie potrafimy... Wiem,że łatwiej byłoby,gdyby zupełnie odcięła się od niego usunęła nr,z fb zablokowała,cokolwiek. Szybciej bym zapomniała,ale nie mogę.Wtedy nie mogę jeść,spać tylko płaczę...
Nie wiem ile jeszcze to potrwa,ale chciałabym już o nim zapomnieć. Jakaś rada?:ma d:
Stary 2015-10-26, 17:12   #4996
pechowianka
Zadomowienie

Ja bym usunela nr (tak.sama.zrobilam :-P) a na fb po czasie odklilalam opcje obserwuj ale to.dlatego ze wrzucal tak.zenujace rzeczy ze sie wstydziłam ze z Nim byłam >

Stary 2015-10-26, 17:25   #4997
julk44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzamatasi Pokaż wiadomość
Hej,można dołączyć?
Wątek idealny dla mnie. niedawno rozstałam się z facetem,z którym w sumie długo nie byłam,ale był to najpiękniejszy okres w moim życiu. Niestety przez ciężką sytuację w jego życiu zrozumieliśmy,że to nie ma sensu. Kilkakrotnie kończyliśmy znajomość,mieliśmy przestać pisać,dzwonić do siebie,ale nie potrafimy... Wiem,że łatwiej byłoby,gdyby zupełnie odcięła się od niego usunęła nr,z fb zablokowała,cokolwiek. Szybciej bym zapomniała,ale nie mogę.Wtedy nie mogę jeść,spać tylko płaczę...
Nie wiem ile jeszcze to potrwa,ale chciałabym już o nim zapomnieć. Jakaś rada?:ma d:
Wiesz... mi też się wydawało że nie potrafię bez byłego, najgorsze są pierwsze dni po rozstaniu. Sprawdzałam ciągle fb, zerkałam na telefon, sama miałam ochotę zadzwonić, napisać, cokolwiek. Nie chciałam blokować go czy usuwać z fb więc wyłączyłam dla niego czat, żebym nie widziała jego nazwiska. Tylko że ja wylądowałam przez to wszystko na lekach uspokajających i nasennych. Teraz jest już ok, jakoś pogodziłam się z sytuacją i nie rozpamiętuję jak wcześniej. Może musisz swoje wypłakać, przeczekać, bądź silna

Edytowane przez julk44
Czas edycji: 2015-10-26 o 17:27
julk44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:51   #4998
201708250935
Konto usunięte

UUUUUUUUUUUF, ale mam poczucie winy ze z nim zerwalam minie mi za tydzien

Ja poblokowalam go wszedzie gdzie moglam, bo powiedzial ze "nigdy nie bedziesz ze mna na stopie przyjacielskiej/kolezenskiej" , co oznacza ze wszystko definitywnie miedzy nami skonczone. fb, skype, steam - usuniety i zablokowany, usunelam wszystkie jego zdjecia, jak bedzie pisal do mnie sms to zadzownie do operatora zeby zablokowal jego numer dla mnie, tak juz jest
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:53   #4999
Loluuusia
Raczkowanie

Trzeba najpierw się wypłakać i wycierpieć, bo tłumienie emocji nic nie da. Później będzie już tylko z górki, będziesz coraz częściej się uśmiechać i coraz mniej o nim myśleć. Uwierz mi. Też mam często doła z jego powodu, ale to zdarza się coraz rzadziej. Najbardziej boję się tego weekendu, jak przyjadę do rodzinnej miejscowości i go przypadkiem spotkam. Albo gorsze: jak go przypadkiem spotkam z tą dziewczyną.
Stary 2015-10-26, 18:26   #5000
pechowianka
Zadomowienie

Mnie znow naszlo żeby się odezwał z prosba o powrot do mnie.. Żebym mogla mu.napisac spadaj na drzewo.

Stary 2015-10-26, 18:41   #5001
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuje Wam wszystkim. Rosnę. Chociaż nie wiecie jak mi ciężko. Naprawdę przeraża mnie ta NIEWIEDZA. Ale to minie, prawda?
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

nagomiko też byłam w podobnym związku.( nie pisze tu o moim obecnym eksie, a o jeszcze innym ) Znaczy nie był on na pewno toksyczny. Facet był super, miał cudowny charakter, potrafił mnie rozbawić do łez, mogłam z nim również porozmawiać na wiele tematów i wspierał mnie. No ideał. Ale niestety, fizycznie mnie nie pociągał. Fakt, uważałam, ze jest przystojny ale jednak nie wystarczająco ? Matko jak to zabrzmiało . Nie umiem tego dokładnie opisać. Mam nadzieję, ze wiadomo o co chodzi. Czułam się z tym źle i płytko. Potwierdziła się wtedy teza, że w związku pociąg fizyczny jest ważny. Zakończyłam to. Oczywiście nie powiedziałam mu , że chodzi o wygląd. Zniszczyłabym całkowicie jego samoocenę. Po prostu uznałam, ze jako kolega/przyjaciel jest naprawdę idealny ale jako partner życiowy niestety nie. Na szczęście obydwoje żyjemy w zgodzie, żadne nie chowa urazy . Na początku miałam ogromne wyrzuty sumienia ale po czasie doszłam do wniosku, że zrobiłam dobrze. Większą krzywdę wyrządziłabym mu będąc z nim , a np nie okazując przy tym uczuć, bo nie miał 'tego czegoś' .
Co do szantażu. Hm, trzeba twardo postawić na swoim i patrzeć na to z przymrożeniem oka, powiedzieć mu 'chcesz bym była z tobą nie kochając cię? ' przecież to nie ma sensu. Żadne mieszkanie w Warszawie nie jest tego warte, a zostawiając go dajesz mu otwarte drzwi na poznanie kogoś, kto go pokocha i da mu szczęście. Czas naprawdę leczy rany.
jeszcze raz to zacytuje.Moj terapeuta nazwal to po imieniu "po prostu nie jest w twoim typie"
Stary 2015-10-26, 19:51   #5002
Ivy_rose
Raczkowanie

Napisałam do niego........
Ivy_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:54   #5003
pechowianka
Zadomowienie

I co??

Stary 2015-10-26, 20:05   #5004
Loluuusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivy_rose Pokaż wiadomość
Napisałam do niego........
Co napisałaś?
Stary 2015-10-26, 20:10   #5005
Ivy_rose
Raczkowanie

Cytat:
Co napisałaś?
Co u niego. Napisał zdawkowo.. olewczo. Mam za swoje.

Ide sie wypłakać i spać
Ivy_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 20:24   #5006
Loluuusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivy_rose Pokaż wiadomość
Co u niego. Napisał zdawkowo.. olewczo. Mam za swoje.

Ide sie wypłakać i spać
Chociaż wiesz, że to był błąd i więcej tego nie zrobisz. Nie płacz, nie warto.
Stary 2015-10-26, 20:26   #5007
201708250935
Konto usunięte

Powinnysmy miec nowy watek ^^
Ivy_rose tak jak mowi Loluuusia, nie warto za nim plakac, ale tez nie rob sobie krzywdy kolejny raz i nie pisz do niego wiecej :c
Stary 2015-10-26, 20:28   #5008
201609270956
Konto usunięte

Ze mną jest chyba coś nie tak. Po rozstaniu ani razu nie kusiło mnie, żeby napisać do eks, mimo że wyjechał w 2-miesięczną delegację na drugi koniec świata i pewnie dużo się u niego dzieje. Mam go totalnie w
201609270956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 20:36   #5009
lucaa_rules
Wtajemniczenie

prosze mnie nie pominac w nowym wątku!!! ja przepraszam ze nic nie pisze ale mam tyle na czerepie ze chryste panie!!!

ale wysylam pozytywne wibracje do wszystkich!!!!!!
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 20:47   #5010
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Obiecałam, że nie będę przez niego płakać. Dlaczego on mi nie da świętego spokoju, po co się odzywał. No po co!? Jakby dokładnie wiedział, że o nim zapominam...a przecież tak być nie może... Czasami zastanawiam się, czy to ja nie jestem stuknieta. I nie wymyślam sobie problemów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości