Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 18:40   #1441
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Kinga , mi przy infekcji mega ulgę przynosiły inhalacje.
Stary 2015-10-26, 18:47   #1442
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czytacie już brzuszkom?
Stary 2015-10-26, 18:48   #1443
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Jasne, że widać, pięknie rośnie
dzięki

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie masujcie brzucha w ciąży może to jest właśnie powód..
a dlaczego lepiej nie masować brzucha w ciąży?

fasolka1987 za jutrzejszego endokrynologa. I dziękujęza miłe słowa co do mojego brzucha i lokatora

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
[...]Pierścionek odkryłam przypadkowo w jego szufladzie przymierzylam sobie😁[...]
u nas było podobnie. Nie było mnie w kraju, wróciłam, ledwo weszłam do domu, a jego 4-ro letni siostrzeniec do mnie "Kasia, bo X Ci kupił pierścionek! Taki ładny!" Obszukałam wszędzie - nic nie znalazłam . Pojechaliśmy do mnie (160 km). Myślę: dziecko oszalało, nie ma pierścionka. Ale przypomniałam sobie słowa jego siostry (w końcu po torturach wyznała, że jednak COŚ jest) "on ma go zawsze przy sobie. No więc u mnie- olśnienie- plecak . Zagoniłam go do szykowania śniadania, ja migiem na górę, szukam, szukam - no nic. W ostatniej chwili mi mignęła paczuszka . Obejrzałam na szybko, uchachana wróciłam na dół i później jeszcze przez tydz czekałam aż mi go łaskawie da . Oj oświadczynami też mnie zagiął Aż się micha cieszy na samo wspomnienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Suknie mialam wymarzona, Tz tez wygladal super i mimo ze byl to slub, jak dla niektorych "tylko" cywilny, to dla mnie byl przepieknym dniem i do tej pory wspominam go z sentymentem. [...]
przykre to niestety, że dla niektórych ślub jest niepełny jeśli jest "tylko" cywilny. U nas też na początku (zwłaszcza moja mama i babcia) pytały kiedy kościelny, bo jak to to tak tylko cywilny... Chociaż przyznam szczerze, że troszkę zazdroszczę pannom młodym tych długich pięknych sukni, pierwszego tańca. Ale tylko tego

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ja to muszę mieć usztywniany stanik, bo dopiero piersi bolą jak chodzę bez... ostatnio jakoś "urosłam" pod biustem ze 3-4 cm, było ciasno i musiałam taki przedłużacz kupić, sprawdza się całkiem nieźle!
mnie też bolą jak chodzę bez. A na noc zdejmujesz? Bo ja się właśnie zastanawiam czy nie kupić czegoś tylko na noc, żeby tak nie wisiały.

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
a Dziewczyny nie pochwaliłam się Wam moim wczorajszym sernikiem na zimno- sernik z 2 serków waniliowych, mleka, galaretka truskawkowa i banany nie wygląda szałowo ale jest smaczny
Sernik robi wrażenie . Może jutro zrobię

Smerfetko - pięknie tańczyliście, suknia bajeczna .

Któregoś dnia- ta pierwsza sukienka podobna do mojej

Bonku - super że wszystko z Bejbi ok

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:49   #1444
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
My dzisiaj leniuchujemy w domku , jeszcze jutro środa i WOLNE

Dziewczyny też tak macie że jak długo leżycie na którymś boku to potem w brzuszku was kłuje po tej stronie ?

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:04   #1445
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
przykre to niestety, że dla niektórych ślub jest niepełny jeśli jest "tylko" cywilny. U nas też na początku (zwłaszcza moja mama i babcia) pytały kiedy kościelny, bo jak to to tak tylko cywilny... Chociaż przyznam szczerze, że troszkę zazdroszczę pannom młodym tych długich pięknych sukni, pierwszego tańca. Ale tylko tego
A dla mnie pierwszy taniec to największy koszmar A oczepiny to już w ogóle jakaś dziwna chyba jestem.
I też nie rozumiem tego tylko cywilnego. Przecież dla osób niewierzących to jedyny, najwłaściwszy i najważniejszy ślub. Nie rozumiem takiego podejścia Ja chcę kościelny, TŻ też ale tylko dlatego, że dla nas to ważne. A jak ktoś nie chodzi do kościoła to co miałaby niby znaczyć przysięga przed Bogiem.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny też tak macie że jak długo leżycie na którymś boku to potem w brzuszku was kłuje po tej stronie ? :-)
Dawno Cię nie było albo coś przeoczyłam.. Wolne? Czyli urlop macie czy na L4 idziesz?
Nie mam tak. Jak leżę na boku to tylko mnie piersi bolą. Tzn. ta dolna
Stary 2015-10-26, 19:10   #1446
monikmi
Zadomowienie

Melduję się po wizycie dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki

Maluszek śliczny i zdrowy, ale to była szybka wizyta bo lekarz zarządził połówkowe na 16 listopada więc tylko podejrzeliśmy co u mego Dzieciątka serduszko ślicznie bije, siurdaczek pozostał na miejscu więc synio na 100%. Ruchliwy i długi -tyle się dowiedziałam załamałam się jak weszłam na wagę -ale w butach to się nie liczy! no i muszę brać no-spę 2x dziennie, lekarz już kazał mi się do tego stosować koniecznie.

Dobrze że dużo nie naskrobałyście, nie muszę pół wieczoru nadrabiać więc przebuszuje internet i coś znajdę dla synka

nieznajoma nie masuje się brzuszka, bo macica może się "stawiać". Ja w sumie nawet nie lubie jak ktoś oprócz mnie głaska brzuszek, jakoś wszyscy wydają mi się mało delikatni

Chciałam się pochwalić zdjęciem synia, ale niestety nie dostałam tym razem więc wrzucam 21-tygodniowe lokum mojego kawalera -już całkiem spore
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00396.jpg (80,2 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-26 o 19:14
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:14   #1447
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A dla mnie pierwszy taniec to największy koszmar A oczepiny to już w ogóle jakaś dziwna chyba jestem.
I też nie rozumiem tego tylko cywilnego. Przecież dla osób niewierzących to jedyny, najwłaściwszy i najważniejszy ślub. Nie rozumiem takiego podejścia Ja chcę kościelny, TŻ też ale tylko dlatego, że dla nas to ważne. A jak ktoś nie chodzi do kościoła to co miałaby niby znaczyć przysięga przed Bogiem.
oj oczepiny. Zawsze uciekaliśmy przed północą na spacer, żeby nikt nas nie zaciągnął na środek . U mnie to troszkę bardziej skomplikowane, a nie na zasadzie "nie chcę ślubu kościelnego bo nie". Ma to związek z moimi rodzicami. Ale nie chcę publicznie tego opisywać...

Oj dzieć się rozszalał . Mam nadzieję, że w środę usłyszymy, że to dziewczynka (po cichu o tym marzę).

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki [...]
nieznajoma nie masuje się brzuszka, bo macica może się "stawiać". Ja w sumie nawet nie lubie jak ktoś oprócz mnie głaska brzuszek, jakoś wszyscy wydają mi się mało delikatni
Super, że wszystko dobrze! O stawianiu się macicy nie wiedziałam, że to ma wpływ. My z Mężem raczej tak delikatnie głaskaliśmy, czasem pukałam do dzidzi, żeby się z tatusiem w końcu przywitała (tak jak pisałyście- mój TŻ też nie czuje jak kopie). Ale dobrze wiedzieć, żeby nie masować

+ =
Stary 2015-10-26, 19:16   #1448
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze uciekaliśmy przed północą na spacer, żeby nikt nas nie zaciągnął na środek . U mnie to troszkę bardziej skomplikowane, a nie na zasadzie "nie chcę ślubu kościelnego bo nie". Ma to związek z moimi rodzicami. Ale nie chcę publicznie tego opisywać...
Ja tak samo, raz się tylko udało zaciągnąć mnie na środek i wspominam to średnio
Jasne, różne są sytuacje. Tak czy inaczej ślub to ślub. Ma być ważny dla pary, która go bierze

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Monika, gratuluję udanej wizyty
Stary 2015-10-26, 19:22   #1449
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Ja tak samo, raz się tylko udało zaciągnąć mnie na środek i wspominam to średnio
Jasne, różne są sytuacje. Tak czy inaczej ślub to ślub. Ma być ważny dla pary, która go bierze
Chciałoby się rzec: mądrze mówi, polać jej . Tak sobie kiedyś myślałam, że my po tak długiej abstynencji, w momencie padniemy po kieliszku
O ile jeszcze kaczuszki zniosę to zakładania na głowę peruk/ kostiumów i paradowania w nich - niet . Nawet po % za trzeźwa byłam na to

+ =
Stary 2015-10-26, 19:23   #1450
faithworkswonders
Wtajemniczenie

ktoregos_dnia - na L4 zasuwam

Emilia
Stary 2015-10-26, 19:27   #1451
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Dziewczyny też tak macie że jak długo leżycie na którymś boku to potem w brzuszku was kłuje po tej stronie ?
Ja mam tylko jak spie na prawym boku..ale to przez miesniaka. Do niedawna myslalam ze jakos sie obejdzie bez wiekszego bolu ale nadzieja umarla. W nocy tylko troche moge przespac na prawym boku bo zaczyna bolec. A dzisiaj myslalam ze ducha wyzione z bolu. A jak pomysle o tym co mowila gin ( ze sa na nim nacieki martwicze i przez to bedzie jeszcze mocniej bolec) to mi sie ryczec chce.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:30   #1452
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Będę miała dla was w końcu czas , teraz mam 2 prace to tak słabo z tym czasem

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

mira81 - nie no mnie to tak lekko kłuję , ale ja to w ogóle się zastanawiam czy to możliwe , że tak odczuwam dziecko ? bo jak dłużej potrzymam rękę na brzuchu czy popukam w niego to właśnie tak leciutko kłuję i to w różnych miejscach

Emilia
Stary 2015-10-26, 19:33   #1453
mira81
Zadomowienie

Eeyesblue teraz to moze byc i ponad kilogram miesiecznie..ja niby mam dobre "przyrastanie" a czuje sie jak baleron. Niestety brzuch robi mi sie dookola..a marzylam o fajnym baloniku z przodu w dodatku "bryczesy" sie pojawily. A wszystko przez zachcianki

Stary 2015-10-26, 19:33   #1454
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
oj oczepiny. Zawsze uciekaliśmy przed północą na spacer, żeby nikt nas nie zaciągnął na środek . U mnie to troszkę bardziej skomplikowane, a nie na zasadzie "nie chcę ślubu kościelnego bo nie". Ma to związek z moimi rodzicami. Ale nie chcę publicznie tego opisywać...

Oj dzieć się rozszalał . Mam nadzieję, że w środę usłyszymy, że to dziewczynka (po cichu o tym marzę).
Ja to samo, zawsze przed północą myk na zewnątrz i najlepiej na spacer co by siłą nie zaciągnęli na salę z powrotem dla mnie oczepiny, te zabawy itd.są żenujące, krępujące a nawet głupie czasami ale to tylko moje zdanie, nie chcę nikogo urazić
Też marzę żeby usłyszeć, że to dziewczynka nie będę rozczarowana jeśli będzie chłopiec bo ważne żeby było zdrowe ale córeczka była by wymarzona
Stary 2015-10-26, 19:35   #1455
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Będę miała dla was w końcu czas , teraz mam 2 prace to tak słabo z tym czasem

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

mira81 - nie no mnie to tak lekko kłuję , ale ja to w ogóle się zastanawiam czy to możliwe , że tak odczuwam dziecko ? bo jak dłużej potrzymam rękę na brzuchu czy popukam w niego to właśnie tak leciutko kłuję i to w różnych miejscach
Aaa pamietam mialam tak ze dwa razy..dziwne to bylo bo wlasnie dalabym sobie glowe obciac ze to dziec ale klucie bylo i z lewej i prawej strony..takze nie mam pojecia co to moglo byc..

Stary 2015-10-26, 19:39   #1456
kallina_2014
Wtajemniczenie

Monikmi , przepięknie wyglądasz!!!

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-10-26 o 19:40
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:40   #1457
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też bolą jak chodzę bez. A na noc zdejmujesz? Bo ja się właśnie zastanawiam czy nie kupić czegoś tylko na noc, żeby tak nie wisiały.
zdejmuję zazwyczaj, ale czasem mam noce, że bardziej są wrażliwe i śpię w staniku...

Cytat:
mam tak, że jak długo leżę na jednym boku to czuję kopanie z tej strony "matka, niewygodnie mi!"
Stary 2015-10-26, 19:44   #1458
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Któregoś dnia- ta pierwsza sukienka podobna do mojej
O, może fotkę wkleisz?
Stary 2015-10-26, 19:48   #1459
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Chciałoby się rzec: mądrze mówi, polać jej . Tak sobie kiedyś myślałam, że my po tak długiej abstynencji, w momencie padniemy po kieliszku
Pamietam że ja po pół redsa miałam odjazd po prawie 20 miesiacach bez %

Cytat:
zdejmuję zazwyczaj, ale czasem mam noce, że bardziej są wrażliwe i śpię w staniku...
mam tak, że jak długo leżę na jednym boku to czuję kopanie z tej strony "matka, niewygodnie mi!"
Mnie boli brzuszek jak za długo spie na jednym boku ( czas kupic cebuszkę), ale to nic jak spalam przy corce jak się karmiłyśmy albo spała ze mną to pamietam że całą noc na jednym boku spałam a potem byłam cała zdrętwiała.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:50   #1460
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku! Od wczorajszego wieczoru mam duszący rozrywający od środka suchy kaszel. Mam wrażenia bólu całych górnych dróg oddechowych. Ale wszystko obywa się bez gorączki. Któreś z Was niedawno się zmagały z podobnymi dolegliwościami. Co brałyście? Jakieś sprawdzone domowe metody? Na razie jestem na etapie syropu z cebulki i kuracji czosnkowej. Chciałam się też posmarować depulolem, który stosuję u dzieciaków, ale na ulotce jest napisane,że nie zaleca się kobietom w ciąży
przed chwilą zrobiłam sobie inhalację z olejkiem miętowym i sosnowym i bardzo mi pomogła!!

Cytat:
Chciałam się pochwalić zdjęciem synia, ale niestety nie dostałam tym razem więc wrzucam 21-tygodniowe lokum mojego kawalera -już całkiem spore
jaki zgrabny brzuszek!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:54   #1461
monikmi
Zadomowienie

ktoregos_dnia, kallina, m_moni -dzięki za miłe słowo

Nic chyba nie równa się z ulgą po wizycie, jak lekarz mówi ze wszystko dobrze u maluszka... takie przemyślenia mnie naszły wieczorkiem haha

faith ja nie mam kłucia żadnego, ale leże tylko na lewym boku. Jak przewracam się na prawy to Mały mnie mocno kopie tak jakby w jajnik albo nie wiem w co w każdym razie to niepokojące zachowanie oduczyło mnie spania na prawym boku

Kurcze, ja śpie bez stanika ale tak czytam Was i zaczynam się zastanawiać czy aby nie zostaną mi dwie wiszące skarpetki zamiast biustu chociaz cyc niewielki ale chciałoby się, żeby się uchował w dobrym stanie

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:58   #1462
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
ładnie się tam Synek urządza
Cytat:
dziękujęza odpowiedź
Cytat:
O, może fotkę wkleisz?
Mówisz, masz . Żakiet założyłam, bo było mi jakoś głupio z odkrytymi plecami w USC.

A najlepsze jest to, że z tego wszystkiego zapomniałam odciąć metki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150417_144849.jpg (98,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (52,2 KB, 53 załadowań)

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2015-10-26 o 20:00
Stary 2015-10-26, 20:01   #1463
trzydziescidwa
Zakorzenienie

nieznajoma, piękna sukienka !!!
Stary 2015-10-26, 20:05   #1464
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz, masz . Żakiet założyłam, bo było mi jakoś głupio z odkrytymi plecami w USC.
Ślicznie wyglądałaś! Właśnie coś takiego bym chciała
Stary 2015-10-26, 20:11   #1465
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
nieznajoma, piękna sukienka !!!

Cytat:
Ślicznie wyglądałaś! Właśnie coś takiego bym chciała
Dziękuję. Słowa mojego Męża jak ją zobaczył "co Ty, firankę sobie kupiłaś?"

+ =
Stary 2015-10-26, 20:15   #1466
kallina_2014
Wtajemniczenie

Nieznajoma , pięknie wygladalas i sukienka sliczna
Stary 2015-10-26, 20:16   #1467
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ to są czasem kochani
Stary 2015-10-26, 20:18   #1468
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a czytacie już brzuszkom?
Nie i chyba się nie zanosi na razie jesteśmy na etapie rozmowy, a raczej moich monologów i chyba już tak zostanie.
Cytat:
a dlaczego lepiej nie masować brzucha w ciąży?
Brzuszek się stawia i przy tym może też boleć. Masowanie brzucha poleca się podczas porodu. oczywiście nie mówię o dotykaniu czy głaskaniu.
Cytat:
więc wrzucam 21-tygodniowe lokum mojego kawalera -już całkiem spore
Brawo za wizytę, piękny brzuszek
Cytat:
Kurcze, ja śpie bez stanika ale tak czytam Was i zaczynam się zastanawiać czy aby nie zostaną mi dwie wiszące skarpetki zamiast biustu chociaz cyc niewielki ale chciałoby się, żeby się uchował w dobrym stanie
W pierwszej ciąży spałam bez stanika, a te które nosiłam w dzień niekoniecznie były super dopasowane bo rozmiar co chwilę się zmieniał. Owszem piersi się zmieniły ale to naturalne. W krótkim czasie urosły, a po jakimś czasie nagle zmalały, nie ma co się dziwić, że skóra się rozciągnęła. Za nic nie przypominają placków, czy flaczków po prostu wyglądają nieco inaczej ale tragedii nie ma nie sądzę, że mogłam temu zapobiec ubierając stanik na noc. To tak jak smarowanie się przeciw rozstępom, które i tak pojawią się jeśli ktoś ma taką tendencję
Cytat:
Śliczna sukienka!!
Stary 2015-10-26, 20:19   #1469
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też nie był zachwycony jak mu powiedziałam, że chciałabym krótką
Stary 2015-10-26, 20:23   #1470
morelowo
Raczkowanie

Mamuśki, melduję się po wizycie Dziś zaczęłam 19 tydzień
Niby wszystko jest ok, tylko nie miałam USG (a myślałam, że w końcu dowiem się czy to kobitka czy chłopek) miałam badanie na samolocie, posłuchałyśmy serducha, analizę wyników badań i tyle. Na USG połówkowe mam się umówić na za 2tyg prywatnie...
Strasznie się stresowałam tą wizytą, ale mój mąż pracuje na popołudnia, więc poszłam sama. Jak wyszłam z gabinetu - zobaczyłam mojego męża stojącego w poczekalni... wyobraźcie sobie jak mnie zaskoczył przyniósł mi babeczki z owocami i zabrał na kolację teraz czas na romantyczny wieczór w domku przy filmie, dlatego się żegnam, dobranoc
P.S. Mam nadzieję, że pozostałe dzisiejsze wizyty też wypadły dobrze
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości