|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Migotkaaa
Na szczęście jajowody i jajniki masz nienaruszone więc o jakość jajeczek nie powinnaś się niepokoić. Musimy wierzyć, że wszystko będzie po naszej myśli i tego się trzymajmy. Dobrej nocy dziewczyny ![]()
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Betty3131 Czas edycji: 2015-10-25 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Przyczajenie
|
Nika 077
Gratuluję i cieszę się że po mojej nieobecności tyle pozytywnych bet ![]() Czy możesz mi napisać jaki miałaś odczucia po transferze ? Wiem, że każda osoba jest indywidualna ale najlepiej pytać tyxh z doświadczeniem Czy prowadziłaś jakiś wyjątkowy tryb życia, czy przed pozytywną betą czułaś się jak przed okresem czy raczej bez objawów? Wiem, ze moje pytania mogą być śmieszne ale Ja ciągle walczę jeszcze z optymizmem. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
Wiki te pytania zadają sobie chyba wszystkie kobiety, absolutnie nie są śmieszne, dobrze, że jest to forum, bo można zadać pytania, których nie zada się pacjentkom w poczekalni
![]() Ja transfer miałam w środę i do końca tygodnia miałam L4, to był taki cudowny czas, myślałam tylko pozytywnie, odpoczywałam sobie, dużo leżałam, czytałam itd. Po weekendzie poszłam już do pracy, na pewno pomogło mi to psychicznie, bo im bliżej było testowania, tym było trudniej a w pracy nie miałam tyle czasu na myślenie. Jeżeli chodzi o odczucia, chyba chodzi Ci o to czy widziałam u siebie jakieś objawy? - kilka dni po transferze przez jeden dzień bardzo bolały mnie piersi, ale to bardzo bardzo, potem przeszło i z tego co pamiętam, do testowania nie miałam żadnych objawów, które dawałyby mi nadzieję. Starałam się nie nakręcać, bo wiadomo każdy organizm jest inny i nie powinno się sugerować tym, jak było u innych a nawet u tej samej osoby przy kolejnych ciążach może być różnie. Nie miałam takiego uczucia, że jestem pewna, że się udało, to była bardziej wielka nadzieja, że tak jest. Przez cały czas uważałam na siebie, nie dźwigałam, nie ćwiczyłam, raz tylko biegłam do autobusu ![]() Wiki a Ty jesteś po transferze? Wiem, że miałaś odroczony ze względu na wysoki progesteron i czekałaś na powrót doktora z urlopu. A to jest Twoje pierwsze podejście do in vitro?
#1297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się nie boje nie mogą mi ich zabrać one są moje ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
badania robiłam Allo MLr i mutacje genów MTHFR i jescze 3 inne ale nie pamiętam po za tym jesczze z krwi sporo tego było. Wyniki miałam w dzień miesiączki więc była decyzja na warjackich papierach i podjełam ją sama że biore leki na stymulacje i czekamy co dalej miało nie być tranferu bo endometrium było bardzo kiepskie ale estrava pomogła więc się udało.... 3-mam kciuki za dobre wyniki i kolejną udaną próbe.
![]() |
#1298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dieta bezglutenowa jest najważniejsza w pierwszych 3 miesiącach. Dr powiedział że mogę wrócić do normalnej diety ale ja nie chce jak już pisałam wczęśniej ponieważ zaczęła bym bardzo tyć a wolę sobie tego oszczędzić. Oczywiście pozawalam sobie na troszkę więcej niż wcześniej ale chleb nie samkuje już i ogólnie jak zjem coś przennego bleee i źle się czuje po tym mdli mnie itd... więc zostaje przy mojej dietce. Allo Mlr wyszło mi 13% pisałam wczęśniej przez to Dr dął mi steryd na podczymanie ciąży.
![]() |
#1300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ten Encorton dostalas?Ja go tez bralam,choć wtedy badan nie mialam jescze zrobionych,dal tak na zapas ale i tak,jak widać,chyba nic nie dalo.Ja ten wynik allo mlr powinnam mieć do środy,bo dwa tygodnie sie czeka.To dziwne,ze normalna stymulacja byla przy tranferze mrozaczka,myslalam,ze Dr robi to na naturalnym cyklu,tylko wazne jest endometrium.Ale nie mialas stymulacji zastrzykami,tylko pewnie doustne?Czyli ta dieta jest taka ważna przez 3 miesiace jeśli wyjdą mutacje?Bez diety mozna poronic?Ciekawe co u mnie wyjdzie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-10-26 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
GGI stosowalas scisle diete bezglutenowa od poczatku ciazy? Co jadlas? Mi juz brakuje pomyslow na dania bezglutenowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polecam zapiekanki ja robie tak: na spód ugotowane al dente ziemniaki na to boczek cebula jeśli ktoś lubi pomidor papryka na to ser żółty jaki kto lubi ja daje goude i zalewam jajkiem UWIELBIAM 2 wersja makaron na to kasza jaglana mięco mielone jarmóż i zalane jajkiem. Ryba na paże też super. Suma ostatnio jadłam na parze robionego mniammm ![]() Nie wiem co jeszcze hmmm.. Ogólnie zupy stałe menu jakie miałam nic nie zmieniłam, 2 danie również tak samo zostało. Jakbyś miała jakies pytania pisz na priv...
![]() |
#1304 |
Raczkowanie
|
Zwracam się z pytaniem do dziewczyn po drożności. Jak rozumiem jest to zwykły zabieg po którym można normalnie funkcjonować? Okres dostałam wcześniej niż planowo i niestety ale chyba w tym cyklu nie uda się tego zrobić ponieważ ciężko przepisać się na inny termin do pana doktora...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Rozeznanie
|
GGI Nie chciałabyś zostać moim nadwornym kucharzem
![]() Ja do 1 wersji zapiekanki daje jeszcze ogórki konserwowe ale mega jest ![]() Lili9999 Ja normalnie funkcjonowałam po drożności miałam w szpital wyszłam tego samego dnia ![]()
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie ja zakwalifikowałam się do programu w 11.2013, w 2014 miałam punkcje i dwa transfery, jeden udany. Jeśli będę chciała skorzystać z mojego eskimoska to czy w takim razie trzeci transfer jest dalej refundowany? Czy zachodzac w ciążę, rodząc dziecko wypadłam juz z programu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lula80;53238290]GGI Nie chciałabyś zostać moim nadwornym kucharzem
![]() Ja do 1 wersji zapiekanki daje jeszcze ogórki konserwowe ale mega jest ![]() [B] Spoko nie ma pogardzę tak odpowiedzialną rolą ![]() ![]() Choć dzisiaj moje smaki na frytki z piekarnika bo nie uznaje z oleju także złapie jakiegoś ptaka na polu będzie z mięsem ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
A jeśli chodzi o program to napisane było że masz możliwość podejścia 3 prób ja to zrozumiałam jako całych stymulacji jeśli chodzi o transfer nie przewidzi program ile ich będziesz mieć ponieważ nie wiadomo ile komórek się zapłodni i przetrwa ale maks może być ich być 6. Ja dogłębnie zacznę się tym interesować po porodzie jak będzie mijał czas w czerwcu 2016 ![]()
![]() |
#1308 |
Raczkowanie
|
GGI no pięknie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- A co do "szanownych zwycięzców" z wczoraj to może być różnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nabłonki płaskie d.liczne Pasma śluzu d.liczne Leukocyty 3-5 wpw Erytrocyty świeże 0-2 wpw Bakterie d.liczne A te bakterie to co się tak rozmnożyły, jakaś infekcja ![]()
![]() |
#1310 |
Raczkowanie
|
kana- też mam mrozaczki w Parensie i o ile dobrze pamiętam to pani embriolog mówiła, że opłata za rok jest 350 zł. Ale do czerwca 2016 roku są opłacone z programu.
Mnie nurtuje inna sprawa- jak to jest jeśli chciałabym je przenieść do innej kliniki Bo chciałabym po nie wrócić, ale nie widzę innej opcji tylko taką, że transfer robi mi dr P!!! Nie wiecie jak to jest w takim przypadku? |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,przyszly dzis moje wyniki allo mlr i test cytotoksyczny,pomozcie mi je zinterpretować,proszę.All o mlr wyszlo na poziomie 8,8%,czyli chyba kiepsko,malo😞Pamietam,ze pisalyscie,ze Dr P mowil,ze dobrze ,ze nie 0% ale chyba nie jest to nic dobrego,taki,niski wynik.Co do testu cytotoksycznego to wyszlo,ze przeciwcial cytotoksycznych w limfocytach Męża nie stwierdzono,wiec tu chyba jest ok.A jak Wy,myslicie?Zobaczymy co Dr powie,w piatek mam wizytę.Dzis dzwonila tez pani z Prokocimia,są wyniki kariotypu plodu,jutro po nie pojadę,przez telefon nie mogla mi podać.
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że masz odpowiedz czemu stało się tak a nie inaczej... Po 2-gim transferze bralas encorton, prawda? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki kana! Rozjaśniłaś mi sytuację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nie ważny jest sposób leczenia, ważne by był skuteczny. Jeśli tej osobie pomógł żelazny zestaw to super. Ja ronilam ciążę nawet wtedy, gdy mrl wynosił ok.20%, a utrzymalam jak był w granicach 67%, wszystko jak widać zależy od organizmu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie mam nadzieje ,że któraś mi pomoże bo czytałam ,że brałyście nospe żeby nie było skurczy i zarodek się zagnieździł i nie wiem czy sobie też kupić ?. Ja byłam w środę u pana dr P powiedział mi ,że mam 3 pęcherzyki po prawej str śmiał się ,że 3 dziewczynki ,ale były jeszcze małe ,więc zastrzyk kazał mi sobie wstrzyknąć w piątek a w niedziele przyjechać ,więc wczoraj byłam powiedział ,że wszystkie pękły są 3 ciałka żółte i endometrium 14,5 mm przepisał luteine 2x2 , 3x1 duphaston i teraz nie wiem czy tylko po transferze można brać nospe czy po stymulacji też można i czy to pomoże a nie zaszkodzi ?
Gratulacje GGI ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.