|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Mi położna powiedziała, że to bardzo dobry znak na tym etapue ciąży, a jak bardzo mi przeszkadzają to wziąć no spe albo gorąca kąpiel:p
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka ja takie bóle mam przez cały czas trwania ciąży, jak są duże to odpoczywam i mija.
|
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
|
KARMAZYNOWA, gratuluje pod każdym wzgledem
! HALAWAYA, to juz naprawde krótka prosta, i widzisz, wszystko dobrze NIGHTBUTTERFLY witaj! ADKA, z tymi remontami tak zawsze, ale potem wspólne chwile w nowych komfortach- bezcenne Ja nie martwię sie tak bardzo zrzucaniem wagi, szczegolnie przy laktacji, no i zamierzam sie zamknąć w 10-12kg, to nadal wydaje sie możliwe... I koniecznie zważyć sie na czczo w dniu CC i dniu wyjścia, zeby wiedzieć, ile odliczać dalej ostatnio miałam nawet sen, ze byłam juz po, wiosna/lato, w boskich dopasowanych białych ciuszkach, szczuuuuuupla...! Oby proroczy![]() Tylko, ze ja sie najbardziej potem obawiam utrzymania wagi... Zawsze z tym mam problem, i prędzej czy pozniej moja ciężka robota legnie mi w gruzach (((( Ja bede chustowac, jak przy Synu nr 1. Ale tez chce kupic nosidełko Marsupi, bo jednak czasem bedzie mi przy dwoch naraz szybko włożyć/wyjąc, szczegolnie w domu lub krótki dystans. Na dłuższe chusta niezastąpiona tez dla noszącego. To nosidlo widziałam, próbowałam, jest super i jest bardzo anatomiczne, polecane przez rożne grona specjalistów. Niestety, ok 300zl i nie spotkałam sie z używką. Ale nie wyobrazam sobie juz go nie miec, i chusty tez. Choc stosowalam tylko to jedno podstawowe wiązanie przodem, potem to tylne chciałam, ale mój Syn z tych ruchliwych i nie doszłam do wprawy:// a potem juz jakiś czas w ogóle nie moglam nosić. |
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biezpieczny to może raz na jakiś czas, a u mnie wychodzi praktycznie raz w tygodniu, nie chce żeby Małej to przeszkodziło, żeby była lekomanem jak ja, bo na mnie nie wiem czy jakiś ratunek jeszcze jest. Sama nie mogę się słuchać, jestem dziś do niczego i tylko Wam smece ;/ Cytat:
Dzisiaj kolejna noc na siedząco przede mną, jeju jak ja to mam wytrzymać... ;( Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2615 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze o chuscie: najpierw miałam pożyczona tkana tradycyjna, potem kupiłam swoją w miarę elastyczna. Ta elastyczna była zdecydowanie lepsza na upały. Choc wiem, ze 'tradycjonaliści' maja o takich średnie lub zle zdanie, ich sprawa. Ja i tak wiązałam Małego na sobie, nie wkładam go juz w zawiązana. No i zawsze sprawdzałam te krytyczne punkty wiązania i ułożenia dziecka, zaraz po i w trakcie noszenia. Ogolnie super sprawa!
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska, myślę, że paracetamol naprawdę mniej zaszkodzi dziecku niż fakt, że Ciebie coś boli, coś Ci dolega i się stresujesz
A co do paracetamolu jeszcze właśnie wyczytałam, że zmienia wyniki oznaczania stężenia glukozy we krwi! Także weźcie to pod uwagę wszystkie słodkie mamy
|
|
|
|
#2617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mąż poczynił kolejne zakupy: pampersy tym razem 0, kropelki na kolkę sab simplex (słyszałyście o nich?) i już był gotowy kupić całą serię hippa, ale go powstrzymałam A ja siedzę i ocieplam czapkę. I udało mi się w końcu nagrać Igora jak mi wszystko w brzuchu przestawia. Nawet mamie wysłałam ![]() Adka kciuki za wizytę
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska pampersy 0? To się TŻ pomylił czy celowo takie malutkie?
![]() I wstaw filmik do klubu chociaż małego Igorka!!!
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
yyy 1 te 2-5. Ja się walnęłam. Ale żeby filmik dodać to trzeba najpierw gdzieś do sieci wrzucić chyba
|
#2620 |
|
Raczkowanie
|
RUDASKA, my uzywalismy przy Synku Sab Simplex, pomagał/zapobiegł bardzo. Mieliśmy niemiecki, znajomi twierdzili, ze im lepiej czeski działał...u nas szybko poszedł w ruch, ok 2-3 tyg.
Juz odkupilam od koleżanki kilka sztuk; sprowadziła, a nie zużyła wszystkiego przy swoim Trzecim
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra filmik jest w klubie, tylko czy wy teraz będziecie go mogły otworzyć.
Aartaa dzieki za opinię. Oby nie były potrzebne w ogóle
|
#2622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie jak ktos rozumie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jutro też położna.. W lokalnej przychodni.. W sumie nie wiem po co, skoro dziś miałam wizytę w Oxfordzie.. Ale dobra.. Kciuki za Twoja wizytę. Daj znać co i jak. Cytat:
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Według starego czasu jest juz 1 a ja jeszcze nie śpię :/ nos mam tak zawalony ze juz sama nie wiem co robić. Chyba sie przejdę do lekarza bo nawet tz jest juz na mnie zły.
Ból na okres sie utrzymuje. Mala sie cos tam powiercila ale bez szału, pewnie wyczuwa moja irytację
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka. Dużo zdrowia! Wspolczuje
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
A ja swrio nie patrze czy nowy czy stary czas :p 1 tto 1, 2 to 2 :p
Moja mama tez mnie zaopatrzyla w sab simplex
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, nawalilam tyle wody morskiej i tak wysmarkalam ze tz obudziłam, ale przynajmniej nos odetkany na jakis czas. Może uda mi sie zasnąć
|
#2628 |
|
Raczkowanie
|
RUDASKA tylko SAB jest w PL poza obiegiem aptecznym, zazwyczaj przywozi sie go z DE lub CZ. HALAWAYA nie wiem jak w GB. Sa u nas jakies espumisany itp, ale wiem, ze to generalnie słabsze.
Mysle, ze warto miec, bo Maluszkowi bardzo pomaga i normuje troche zycie rodzinne... W przeliczeniu to ok 35zl, ale fakt, nie starcza na super długo:/ no i niestety, rzadko jaki Maluda wzrasta bez kolek ![]() My juz z Synem od przed 6:00 na nogach, zawsze najpierw w kuchni, a teraz juz 3 domek z duplo dla piesków budujemy )) pójdziemy z psem ok 09:00, ma byc piekny dzien słoneczny )) tylko, ze ja coraz bardziej przeziębiona (od niego pewnie), juz nie tylko gardło ale i katar (( domowe sposoby juz dawno uruchomilam...dobrze, ze bylismy wczoraj u naszej super Pani Dr i powiedziała, ze on osluchowo czysty. No ale do klubiku malucha go nie puszczę:// No nic, o 11:00 idziemy spać ) czyli jeszcze 4h... Ekmmmm, damy radę![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- RUDASKA tylko SAB jest w PL poza obiegiem aptecznym, zazwyczaj przywozi sie go z DE lub CZ. HALAWAYA nie wiem jak w GB. Sa u nas jakies espumisany itp, ale wiem, ze to generalnie słabsze. Mysle, ze warto miec, bo Maluszkowi bardzo pomaga i normuje troche zycie rodzinne... W przeliczeniu to ok 35zl, ale fakt, nie starcza na super długo:/ no i niestety, rzadko jaki Maluda wzrasta bez kolek ![]() My juz z Synem od przed 6:00 na nogach, zawsze najpierw w kuchni, a teraz juz 3 domek z duplo dla piesków budujemy )) pójdziemy z psem ok 09:00, ma byc piekny dzien słoneczny )) tylko, ze ja coraz bardziej przeziębiona (od niego pewnie), juz nie tylko gardło ale i katar (( domowe sposoby juz dawno uruchomilam...dobrze, ze bylismy wczoraj u naszej super Pani Dr i powiedziała, ze on osluchowo czysty. No ale do klubiku malucha go nie puszczę:// No nic, o 11:00 idziemy spać ) czyli jeszcze 4h... Ekmmmm, damy radę
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mnie dziś maluch obudził rozpychaniem i spory głód jak na ta godzinę Ale nie mam zamiaru wstawać jeszcze,o nie. Też macie wrażenie że wasze maluchy drapia paznokciami czasami? Takie smyranie ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Tak w ogóle witam dziś 8 miesiąc
|
|
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Melduje ze żyje i pomału się zbieram... hmm w sobie głównie. Nie było mnie długo. Duże problemy osobiste z serii tych wyciskajacych hektolitry lez i zżerajacych siły. Nadal trzymam się w dwupaku. Niestety muszę chodzić co tydzień na ktg plus liczyć ruchy. Akurat z liczeniem nie problem bo maluch w brzuchu wariuje. Teraz jeszcze czeka mnie jutro nadprogramowa wizyta bo zaliczyłam upadek Czytałam was nocami także jestem na bieżąco tylko... hmm taki stan że niemal ciągle chandra i nawet nie chciałam z nikim rozmawiać sory ![]() U nas tj u mnie i malucha na razie ok. Musze ogarnąć wyprawkę tj brakuje łóżeczka materaca itd stricte do spania plus musze półki kupić i przykrecic... Nom... Pozdrawiam was. Odezwę się czasem. Tylko musze trochę jeszcze swoją codzienność ogarnąć. |
|
|
|
#2631 |
|
Konto usunięte
|
Lobo no wreszcie
cieszę się, że z maluchem ok i współczuję problemów osobistych. Jak będziesz chciała to możesz się zawsze wygadać w klubie ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2632 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam 23 miesięczniaka ale te 3 miesiące w opiece większej różnicy nie robi. Chyba nawet jak miała 20 miesięcy to była bardziej ugodowa jak to mówią w reklamie "mamy nie biorą zwolnienia" Cytat:
![]() Cieszę się że nadal jesteś w dwupaku, oby jak najdłużej ![]() Zaliczyłam załamkę... mój brzuch ma 105 cm obwodu... |
|||
|
|
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Halwaya kciuki za wizyte dam znać co i jak Fionka może idz lepiej do lekarza? Albo inhalacje chociaż zrób? ? Lobo dzień dobry kochanie fajnie ze piszesz Trzymaj die ciepło ogarniaj się i wracaj do nas * A ja zaliczyłem pobudke znowu z bólem głowy. ...
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej..
Dobijcie mnie ! Nie wiem o co chodzi czy to wirus czy zęby .. pierw dwa dni gorączka teraz sranie.. Nie do wytrzymania jest! A ja mam 16 mc brzdaca i fakt zapewnia pełne obroty ale teraz na końcówce jestem wykończona.. Ciąża daje mu popalić a młody nie lepiej tym bardziej że zabkuje Na dodatek nie przesypia nocy Więc wyobraźcie sobie cały dzień opieki , nie wspominając jak jest chory..do tego sprzątania, gotowanie czy jakieś pranie 13 godz na pełnych obrotach plus nocki! No dziś wstawalam do niego tylko 5 razy nie mówiąc o swoim wstawaniu.. Także ja z utęsknieniem czekam do grudnia
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Fionka czubasek Aartaa duzo zdrowia dla was Aartaa no własnie tż kupuje te kropelki w Niemczech jak jeździ na delegacje. Lobo dzięki że się odezwałaś. Trzymaj się dziewczyno
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() lobo ciesze sie ze dalas znac co u Was i dobrze ze maluszek siedzi grzecznie w brzuszku. Mam nadzieje ze wszystkie problemy do rozwiazania uda Wam sie pokonac ![]() koritsi ja w obwodzie 104 cm a jednak brzuch mniejszy niz z Hania. Az dziwne ze mlody wazy tak malo. adka ja tez od rana z bolem glowy ale nasmarowalam sie amolem, moze pomoze... Noc ciezka, zasnelam po 3, czytalam dziewczyne z pociagu ale srednia lektura. Naly nawalal caly czas, teraz cisza wiec pewnie spi. Tz przez 4 tyg ma szkolenie wiec dzis jechal dopiero na 9. Dawno nie jedlismy razem sniadabia nie liczac niedziel. Ale troche sie zalamalam bo jesr ich tylko 3 Na szkoleniu i najprawdopodobniej beda miec zagraniczne delegacje od przyszlego roku. Tz mowi ze wyjezdzaja chlopaki na 3-4 tyg a potem tydzien w domu i tak w kolko... nie widzi mi sie to w ogole. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- A co do tych kropelek. Wiecie ze my jezdzimy po sabsimplex do Niemiec a oni do nas po jakies krople o podobnym dzialaniu ![]() Pediatra kuzynki ostatnio o tym mowil. W ogole zarabisty lekarz, tyle ze nie pracuje w szpitalu ani przychodni tylko wizyty domowe co 6 tyg. A jak cos z dzieckiem sie dzieje to przyjezdza w ciagu godziny i jest 24h pod telefonem. Zastanawiamy sie z tz czy wlasnie nie zdecydowac sie na niego. U kuzynki dzieciaczka wykryl wszystko co mu dolegalo a nawet w matce polce zalamywali rece. |
|
|
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
pisz do nas czasem. Cieszę się, że z Tobą i Maluszkiem wszystko w porządku ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Nie wiem, czy paznokciami ale czuję, jak mi tam grzebie
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-10-27 o 08:54 |
||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. To będzie dlugi dzień. Dobrze ze pogoda ladna to mnie jakos podtrzyma przy życiu
![]() Jeszcze dwa tygodnie pracy. Jakos dam radę. Dobrze ze juz mi sie pokonczyly wszystkie popołudniowe zajęcia i mogę sobie pozwolić na nic nierobienie no dobra wyprawke musze kończyć ale na to mam czas mogę sobie pomalutku prac i prasowac
|
#2639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ciążą nie miałam problemów z połykaniem większej ilości tabletek- teraz nie da rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi z powodu problemów osobistych, mam nadzieję, że uda się je wszystkie rozwiązać i wszystko zmierzy w dobrym kierunku. Gdybyś potrzebowała to możesz się wygadać w klubie. No i ogromnie się cieszę, że nadal jesteś w dwupaku i Maluch jest zdrowy ![]() Dzień dobry ![]() Sukces- tej nocy obudziłam się tylko raz, a później dopiero nad ranem ![]() Wczoraj zamówiłam koszule, mam nadzieję, że dobrze wybrałam i nie będę musiała odsyłać, bo chcę to mieć z głowy ![]() Muszę jeszcze wyparzyć butelki, smoczki i wanienkę aaa no i osłonki na sutki ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
I tak długo wytrzymałaś w pracy
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka ja i tak Cię podziwiam że tak długo pracujesz... ja już od 10 tygodnia na zwolnieniu bo rzygałam dalej niż widziałam i potem już nie wróciłam bo wymioty były do 6 miesiąca. Zresztą,szefowa po moim pierszym zwolnieniu 2 tyg. Już kogoś przyjęła na moje stanowisko. Postawiła mnie przed faktem dokonanym
Jadę szukać butów u siebie w mieście. Pewnie się załamie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

!
(((( 

fajnie jak ktos rozumie