|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Kamilka zatem kolejnych spokojnych tygodni Ci zycze:-* jakie kochane masz dzieciaczki
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka
Ja mam w Gemini koszyk za 70 zł ale bez termometru bo się zdecydować nie mogę. Za to biorę w Gemini fride do noska bo jest taniej niż na allegro o parę złoty i zastanawiam się jeszcze nad olejem z słodkich migdalow - czy brać tu czy Będzie gdzieś taniej
|
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślałam że moje 250 z termometrem to było dużo
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba te zakupy zrobię pod koniec listopada.. Zobaczymy jak będziemy stać z kasą
choć w sumie tak czy siak muszę kupić nie...
|
|
|
|
#1415 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Cytat:
![]() niunia_leyla Buciki śliczne Cytat:
Ja to wypiłam na raz ![]() Cytat:
Cytat:
Bierzesz jakieś probiotyki? Taak z tym jest problem Cytat:
Taka ważna uroczystość
|
|||||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki uroczy dzieciak
będzie super braciszkiem! Moje zamówienie w gemini na razie wg koszyka wynosi jakieś 400zł, bo ze 150 zajmują moje witaminy wraz ze sprayem do uszu dla mnie i babci, do tego jeszcze kilka takich drobnostek nie aptecznych, typu klips do smoczka itp. Wywalę jeszcze z listy mm, bo w sumie w razie czego jak będę w szpitalu to już będzie wiadomo co maluch może jeść (czy jest ok, Czy trzeba HA), to koszt się zmniejszy.
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze zapomniałam dodać do koszyka w Gemini cyklo3fort. Bierze któraś na wzmocnienie naczyń krwionośnych? Na żylaki i hemoroidy ? kazała mi brać gin. Tylko że on strasznie drogi żeby do końca ciąży go łykać...
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
No dokładnie. To 5 to10 tamto 15 niby niewiele ale koniec końców sumka się zbiera
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
EWULA, ja nie biorę. Jeszcze tfu tfu hemoroidów nie mam, a co 2 dzień noszę pończochy przeciwżylakowe i przestałam cokolwiek innego stosować, bo żyły już nie bolą
|
|
#1421 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja brałam na popękane naczynka i na ogólne ich wzmocnienie. Nie polecam, nic nie pomógł. Zaprzestałam branie.
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie chyba dzisiaj włosy pofarbuje na swój naturalny kolor, bo nie mogę patrzeć na odrosty. Co myślicie? Mam zwykłą farbę.
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
tak, moje chłopaki są cudowne
)) Zawsze pytają jak się mała czuje- jeszcze nawet przed szpitalem... Jak szli z ciocią na spacer, to stwierdzili w połowie drogi że chcą już wracać bo Martynka się stęskni za bardzo za nimi ![]() Jak byłam w szpitalu to zawsze najpierw pytali o malutką, a potem o mnie ![]() Dziś -30% na ciuszki w 5 10 15 Dobrze się składa, bo młodszy potrzebuje spodni... Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-10-27 o 09:52 |
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja problemów z zylami nie mam.. Farbowanie też mnie nie dotyczy więc wam nie pomogę
Moje dziecko jest strasznym lasuchem na warzywa.. Żeby mu tak tylko po porodzie zostało |
|
|
|
#1427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o włosy to ja otwieram okna i farbuje, ale nie namawiam bo nie powinno się tego robić zwykłą farbą
|
|
|
|
|
#1428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomnij w jakim wieku są? Cytat:
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi dopiero mówił jak zaczęlo się twardnienie brzucha i zaczął to chyba dokładniej sprawdzać )Trzymam kciuki za wizytujące! Ja wizyta jutro i jak zwykle będę to bardzo przeżywać czy wszystko dobrze.. Witam się w słoneczny poranek! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat z tych rajstop Marylin nie jestem zadowolona. Jakaś taka dziwna jest ta górna część
![]() magda oszczędzaj się trochę więcej jeśli Cię takie bóle łapią. uao pokaż ten domek ![]() kamilka kochane chłopaki ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Gratuluję kolejnych tygodni |
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
To zaczęło się na weekendzie gdzie siedziałam cały dzień i w sumie oprócz tego że pisałam nic nie robiłam.. Masakra
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda, to odpoczywaj jak najwięcej.Do 11.11 juz blisko ![]() Olej ze słodkich migdałów mają tani, bierz W aptece Słonecznej, mimo że jest b. tania, to kosztuje 8zł.Co do dziecka, to po porodzie będzie pluło nam marchewką w twarz pewnie Ewula, cyclo3fort niestety drogi bardzo:/ Ja go brałam, ale po skręceniu kostki. Ja dzisiaj odpoczywam na maksa! Jestem u mamy, TŻ robi remont, a ja leżę z psiną pod kocem o 18 umówiłam się z przyjaciółką, a tak to w sumie tylko obiad mam zrobić no i TŻtowi jakieś kanapki, herbatę żeby mi tam nie padł z głodu
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam kilka ciuszkowych dylematow...
Chcialam posegregowac ubranka rozmiarami i tak patrze ze niektore 56 sa strasznie malutkie a niektore nawet wieksze od tych 62. Nie wiem o co chodzi. Tylko ja tak mam czy Wam tez zdarzaja sie tak nierowne rozmiarowki? A drugie jaki rozmiar skarpetek bralyscie? Polecacie moze jakiegos sprzedawce na All? I ile tak mniej wiecej potrzeba par skarpetek i niedrapek???
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Ja w ciąży zaczęłam chodzić do fryzjera na pasemka, zawsze farbowalam sama w domu, ale zdecydowałam się na pasemka bo nie dotykają skóry. Moja gin mówi że można farbować. Że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
![]() Cykl3fort brałam kilka lat temu na plamienia między miesiączkami, też nic nie pomógł, bo powodem były hormony. A teraz dostałam bo mnie zaczął kłuć mały hemoroid i boję się że jak jeden się powiększył to i może być gorzej bliżej porodu. No nic kupię i sprawdzę. Super chłopaki, dlatego zawsze marzył mi się syn. Bo są kochani dla mamy. ;D |
|
|
|
#1435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja od początku farbuje ale Garnierem OLIA bez amoniaku |
|||
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Dzis w nocy obudziły mnie 3 mocne twardnienia brzucha a jedno z nich to był taki typowy skurcz aż się przestraszyłam
![]() A wziełam przed snem Nospe Max bo w dzień kilka razy sie spinał, naliczyłam 6 razy. Byłam na wizycie niedawno, kazał brać magnez,nospe sprawdzał szyjkę jest długa i zamknieta, mówił że to może przez tą rwe mi sie tak spina brzuch. Ale mówił że jak sie nie zmieni to zeby dzwonic i położy mnie na patologie ciązy. I teraz nie wiem, plecy bolą tak samo, jedyne co na plus że mogę już wstać, kuleje i tak chodzę do łazienki itp.(trochę poćwiczyłam z piłką wiec tu jest lepie, ale w krzyżu ciągle czuje taki sam ból przy wysiłku).Odwlekam tą wizyte u neurologa bo boje sie zastrzyków, nie chce nic brać, boje sie o mełego ze mu to zaszkodzi. Wizyte kolejna mam 22.11 i do tego czasu mam odwiedzic neurologa i tak odwlekam bo mam nadzieje ze po troche samo przejdzie. Nie wiem co mam robić |
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja układam wielkością po prostu pal sześć metki Haha Skarpetki kupiłam w Tesco (to były dla Tż) a potem w Kauflandzie, a resztę dostałam. Niedrapek nie kupuję - dostałam jedna parę ale nie miałam zamiaru zamawiać. Jak będzie się drapalo mocno to skarpetki założę na rączki Skarpetki mam 62-68 taki rozmiar pisze mi na tych z Kauflandu
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Lune, idź do tego neurologa! Najwyżej jak zastrzyki są groźne dla dziecka,to ich nie weźmiesz, ale warto chociaż iść się doradzić co i jak, zapytasz jak to jest z bezpieczeństwem dla malucha.
Ja w Gemini mam ok. 350zł, razem z termometrem, muszę w koncu zrobic to zamówienie... Ej,moje dziecko chyba lubi mojego psa Znowu jestem u mamy,leżę z psem,a młody kopie jak szalony ![]() Cytat:
Skarpetki mam 13/15. |
|
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym farbowaniem włosów - mi się wydaje, że ten amioniak to trzeba omijać głównie dlatego, żeby się nie nawdychać i żeby się słabo nje zrobiło? Amoniak ma za zadanie rozpulchnić strukturę wlosa, zeby kolor lepiej wynikną. Wiec mozna zastosować mniej trwałe koloryzacje, bez amoniaku, albo naturalne - na bazie ziół (henna czy coś takiego, mnie się bardzo szybko to zmywało). A olia garniera nie ma amoniaku, ale ma coś innego co rozpulchnia włos, tylko może to aż tak nie śmierdzi.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Ja mam w Gemini koszyk za 70 zł ale bez termometru bo się zdecydować nie mogę. Za to biorę w Gemini fride do noska bo jest taniej niż na allegro o parę złoty i zastanawiam się jeszcze nad olejem z słodkich migdalow - czy brać tu czy Będzie gdzieś taniej
choć w sumie tak czy siak muszę kupić nie...

No ale co się dziwić 200 zł u niego zostawiłam.
z tego co wiem tam gdzie będę robić nie pozwalają wkrapiać cytryny 
żeby z tą szyjka było ok.