Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 09:42   #1081
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

KANA to nie dziecko umie korzystac z nocnika ale mama wie kiedy posadzic ja poczekam az bedzie kontaktowalo o co chodzi

HANKA tak to ten mial szczepienie. Wczoraj mi kaszlnal ze 2 razy ale szczepilam bo osluchowo czysty byl

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

MALA i co to ucieka czy jak?

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:53   #1082
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hehehe i w tym problem, że moja Mała sobą się nie zajmie. W każdym pomieszczeniu w domu ma swoje "graty" i pupa z tego 😃 a uwierz, ma ich nie mało. Zabawki interaktywne do gimnastyki i inne szmery-bajery, co z tego jak bez mamy to wszystko jest głupie.

Gosia, nie obraź się, ale znów jest tak, że syty głodnego nie zrozumie. Jak czytam Twoje posty, to wynika z nich, że owszem czasem masz ciężkie dni z Martysią, ale generalnie jesteś przy niej w stanie sobie zorganizować czas. U mnie nie ma takiej opcji. Teraz jeszcze te "wspólne drzemki" mnie ograniczają, bo wcześniej chociaż ten czas wykorzystywałam na prace w domu. Teraz muszę przy niej siedzieć, bo jak się nie wyspi to jest jeszcze gorzej, bo marudzi i wszystko wtedy jest na nie. Mąż pomaga jak może, ale on idzie o 13 do pracy i wraca po 23. I tak ogarnia takie rzeczy jak zakupy, mycie okien, podłogi. Zajmuje się Małą ile może, bo widzi, że czasem to nawet zjeść nie mam kiedy i efekt jest taki, że moja garderoba nadaje się do wymiany, bo wszystko jest za duże, spadłam z r.36 na 34...
uojejku, ale przyssawka mamina z Zosi, czytalam,że ten lęk separacyjny to moze długo trwać... pewnie tez nie masz kogos (siostry, tesciowej itp) kto by chociaz z godzinke, dwie z mała posiedzial i pozabawial, nie?
moja miala kilka takich dni po te kilka godzin na dzien takiego lęku, ze jak szlam do kuchni to krzycala, płakala, no ale nie aż tak. na razie jej przeszło tfu tfu odpukac! Przytulam

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
U nas w ustach i na pipce grzybek.... Nie wiem skąd to.... Podobno od pampersa...
No i oczy znów zaropiale...
Dobrze że pojechaliśmy z tz....
Wspolczuję, chłody przyszły to pewnie organizm osłabiony albo jakies wirusy atakują. Oby Amelka sie szybko wykurowała, bidusia

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Hej. Nadrobilam ale nie pamiętam co miałam napisać bo cyt.szlag trafił.

Cashmere - fajnie ze taki apetyt ma Szymus. Julek dostał banana w siateczce i tez płakał że ma niby go jeść :/
Bylam w sklepie ze zdrową żywnością. Kupilam marchewkę pietruszkę cebule jabłko, olej lniany, chrupki kukurydziane, bio indyka w słoiczku i koncentrat pomidorowy.
W Rosku kupiłam te chusteczki Johnsona.
Młodu dziś ladnie piers ssal. Zjadł 125g rybki i buzie nadal otwierał to dalam dynie z indykiem tez gerbera i zjadl 2 łyżeczki :/. Jablko z jagida tez caly słoik zjadł ale kaszki wieczorem niewiele wciągnął
Bedziesz gotowac zupki Julkowi? nie poddajesz sie? fajowo,ze Julek ma ulubione danie. a to ze słoiczka nie chcial to pewnie juz impuls zaspokojenia glodu dotarł do móżgu szybko Ci zjada taki sloiczek? tzn. np. w 5 minut, szybko łyzeczke podajesz? moja to koneserka, rozglada sie, powoli je i penwi dlatego tylko pol słoika, bo juz impuls ma,ze najedzona.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Przestań od wszystkiego noe ustrzezesz, u nas raz w tygodniu się odkurza Pies wszędzie chodzi, tylko on włosy ma, a wcześniej to u na macie Ady sypiał

Tul tul ile wlezie póki tak lubi
uff, juz myslalam,ze tylko ja tak sie nie wczuwam w sprzatanie, czesciej odkurzam, ale p.p. domu nie jestem. Wczoraj tylko na tulanie mialam siły
dzis lece na dalszy spacer, tak ze 2 km w jedna strone, do kuzyna Hanki, może jej pokaze jak raczowac, bo widzę, że juz troche nogę przesuwa jak tak na czworaka sie ustawi, czasem szpagat jak Ania Ewulki robi. no i wczoraj mi usiadła w wózku rozlożonym na półleżaco, jak ja przypinałam. Nie ma czasu spac, bo musi ćwiczyc widać
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:55   #1083
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Co nie działa? 😜

Rozmawiałam z paroma osobami, które tak robiły i twierdzą, że dziecko jak miało 1,5 roku korzystało regularnie z nocnika, zdarzały się jedynie pojedyncze wypadki. Pieluszki były tylko na noc.
Zwieracze

mają miała 1,5 roku jak juz wolała o nocnik i tylko na noc, ale zaczęliśmy dopiero jak miała rok i 4m. Bo miała pupę odparzona i w sumie tylko dlatego jej nie zagladalam pielusi, męczył się tak z 6 razy dziennie w rajstopki była zima wtedy, ale się zawzielam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:58   #1084
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa wsparcia 😚 jesteście kochane 😊 zastanawiam się czy wyjście na spacer to dobry pomysł, pogoda sie zapowiada ładna...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:03   #1085
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53247596]uojejku, ale przyssawka mamina z Zosi, czytalam,że ten lęk separacyjny to moze długo trwać... pewnie tez nie masz kogos (siostry, tesciowej itp) kto by chociaz z godzinke, dwie z mała posiedzial i pozabawial, nie?
moja miala kilka takich dni po te kilka godzin na dzien takiego lęku, ze jak szlam do kuchni to krzycala, płakala, no ale nie aż tak. na razie jej przeszło tfu tfu odpukac! Przytulam

Wspolczuję, chłody przyszły to pewnie organizm osłabiony albo jakies wirusy atakują. Oby Amelka sie szybko wykurowała, bidusia

Bedziesz gotowac zupki Julkowi? nie poddajesz sie? fajowo,ze Julek ma ulubione danie. a to ze słoiczka nie chcial to pewnie juz impuls zaspokojenia glodu dotarł do móżgu szybko Ci zjada taki sloiczek? tzn. np. w 5 minut, szybko łyzeczke podajesz? moja to koneserka, rozglada sie, powoli je i penwi dlatego tylko pol słoika, bo juz impuls ma,ze najedzona.

uff, juz myslalam,ze tylko ja tak sie nie wczuwam w sprzatanie, czesciej odkurzam, ale p.p. domu nie jestem. Wczoraj tylko na tulanie mialam siły
dzis lece na dalszy spacer, tak ze 2 km w jedna strone, do kuzyna Hanki, może jej pokaze jak raczowac, bo widzę, że juz troche nogę przesuwa jak tak na czworaka sie ustawi, czasem szpagat jak Ania Ewulki robi. no i wczoraj mi usiadła w wózku rozlożonym na półleżaco, jak ja przypinałam. Nie ma czasu spac, bo musi ćwiczyc widać [/QUOTE]

Całe szczęście mama mi pomaga popołudniami, bo inaczej chyba już dawno bym padła, weźmie ja na spacer kolo domu, później pomaga w kąpieli ale czasem Mała tak wymyśla, że i we dwie nie dajemy rady 😜 podobno ja też taka absorbujaca była, jak to mówi mama-karma powraca (jej przypadku to też się dotyczy, bo podobno też z niej dobry gagatek był)
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:08   #1086
gosiak0512
Zakorzenienie

Ptysia wstala z 1.5h drzemki ja sie prawie obrobilam ziemniaki mi zostaly do obrania tylko.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:15   #1087
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Black mycoderm zel na załączonej lyzeczce Do buzi jej podaje...
To jesli gardelko zajelo to pomoze chyba.
Biedna ta twoja corcia.
Kazal lekarz wam tez wszystko wyparzac poki nie znikna przez jakis czas?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:17   #1088
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
To jesli gardelko zajelo to pomoze chyba.
Biedna ta twoja corcia.
Kazal lekarz wam tez wszystko wyparzac poki nie znikna przez jakis czas?
Nie o tym nie mówił Ale sama się domyslilam....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:20   #1089
kana158
Zakorzenienie

Gossip, dzięki za info odnośnie wiesz czego 😉

A jak dziś Amelka, lepiej coś po tych lekach, czy jeszcze za wcześnie aby coś stwierdzić?
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:21   #1090
DomimaZet
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny.
Dzisiaj mam jakoś średni dzień. Pobudek co niemiara i na dodatek padł mi telefon( albo nie wiem co się stało ) i zaspalam na jazdy. Miałam 15 minut żeby się zebrać. Wszystko w biegu - zdenerwowana... nie za ciekawie mi dzisiaj szlo a tu już na końcówce :'(. Nie jestem z siebie zadowolona - płakać mi się chce bo mam wrażenie ze się cofam w rozwoju :-(
Teraz siedzę - uspalam Małego pije kawę- miałam ćwiczyć ale brak mi chęci i siły.
Bezsensownie zaczął mi się dzień :-(
Zaraz nadrobie. Miłego dnia Laseczki :-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:23   #1091
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Dzisiaj mam jakoś średni dzień. Pobudek co niemiara i na dodatek padł mi telefon( albo nie wiem co się stało ) i zaspalam na jazdy. Miałam 15 minut żeby się zebrać. Wszystko w biegu - zdenerwowana... nie za ciekawie mi dzisiaj szlo a tu już na końcówce :'(. Nie jestem z siebie zadowolona - płakać mi się chce bo mam wrażenie ze się cofam w rozwoju :-(
Teraz siedzę - uspalam Małego pije kawę- miałam ćwiczyć ale brak mi chęci i siły.
Jak sie zaspi to juz caly dzien z du.py. nie martw sie nast razem lepiej ci pojdzie ;*
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-27, 10:24   #1092
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Gossip ojej współczuję. Biedna Amelka 😖

Domima niee, dziś przymierzylam go do wózka i Nadii i kilka razy się przyjechałam po działce ale to tyle 😉

Domima, Viola, Gosiak, Madzixx proszę link do pościeli
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5711087763 mam dwustronna super jest 😃 i wypełnienie też od nich, wysyłka ekspres polecam. Mam też od nich ochraniacz na łóżeczko.

A teraz się chwałę, Nadia już nam sama siedzi 😁 cieszę się, że tata był przy tym też 😃 najpierw usiadla na leżaczku ale nie byłam pewna czy to nie przypadkiem, polozylam ja na łóżku a ta czmych na łokieć, podparcie i siedzi stabilnie, bawi się zabawkami, oglądała książeczki 😁 cieszę się.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Majka fajnie ze dziś apetyt Julkowi dopisał 😃

Madzixx Ala 👼 😃 jak zawsze się popisała, brawo 👏 😃
Brawo Nadia! super taki postęp. to teraz będzie sie bawic jak ta lala, z siedzenia wygodniej

Cytat:
Dzięki 😚

Aż się boję napisać to swojej babci bo trula mi tyłek od 5 miesiąca życia Nadii że powinnam już zacząć dawać jej sloiczki. Że zobaczę, że jak zacznie jesc to usiądzie no i usiadła Heheh 😂 tetaz mnie próbuje usilnie na kojec namówić, bo jak w kojcu stanęłam to i Nadia stanie 😂 hehehe
o heheh, dooobre babcia wrozka ;P

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No pięknie zjadł Julek super! Mój dziś oprócz kp tylko słoiczek dyni wciagnal. Jutro dam te warzywa z ogrodu z babydream plus żółtko do tego.

Ja też sobie nie wyobrażam - teraz jest czas kiedy mogę sobie poprzytulac do woli mojego syncia, jak będzie starszy to znając życie nie będzie się już mama interesował, dziewczynki to jeszcze są takie bardziej przytulasne a chłopcy to raczej nie bardzo.

Jejku biedna jesteś przy tej swojej Zosi naprawdę. Ja tez chudne w oczach dziś rano się ważyłam to waga pokazała prawie 5 kg mniej niż przed ciążą.
znam 11 latka, ktory wciaz sie przytulac lubi, od malego taki tulasny był. do roku czasu to mama też jesc nie miala kiedy taki absorbujący był, placzacy i żywy. ale potem sie taki podrywacz ciotek zrobił i przytulak moja waga w miejscu stoi od tyg 5 miesiecy
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:28   #1093
blackberry89
Zakorzenienie

Ja mialam sesje z garnkiem wrzatkiem i butelkami. Pawel bawi sie papierkiem od gazikow.
Zalamuje mnie to. Zabawki go tak nie zajmuja jak smieci, chusteczki, pielucha a najlepszy jest blister z wit D jak ubieram go po kapaniu - w koncu jest cisza 😉
Powinni wymyslic jakas zabawke na podobe blistra z tabletkami tylko bezpieczna dla dzieci.

Gossip pytalam bo mi jeden lekarz nie kazal wyparzac a drugi kazal. Ale i tak wyparzalam. Mam w planie przez tydzien leczenia i tydzien po. Jak masz wit C to zakraplaj przez tydzien jak juz leczenie zakonczysz i dobrze jest po kazdym posilku szczegolnie mlecznym przemywac buzie wacikiem z woda albo dac wody popic zeby przeplukac buzie.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-27, 10:31   #1094
Hanka20
Zakorzenienie

DOMIMA po prostu miałaś gorszy dzień, najlepszym się zdarza. Następnym razem będzie lepiej zobaczysz! :-*

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:33   #1095
violka848
Zakorzenienie

Stwórca z tymi zębami nie pomyślał! Kurcze jak te maleństwo się męczy, marudzi wieszczy przy usypianiu i matka razem z nim..
Stary 2015-10-27, 10:35   #1096
Hanka20
Zakorzenienie

BLACK, GOSSIP obyscie się szybko rozprawily z tymi plesniawkami. Jak to wygląda, taki nalot to jest czy białe punkciki?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Stwórca z tymi zębami nie pomyślał! Kurcze jak te maleństwo się męczy, marudzi wieszczy przy usypianiu i matka razem z nim..
Oj co prawda to prawda U nas juz drugi zębulek widać pod dziaselkiem.

Stary 2015-10-27, 10:40   #1097
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczyny.
Nie martw się. zawsze pod koniec jazd idzie gorzej tez tak miałam, instruktor pytał czy na pewno chce podejść do egzaminu i co? zdałam za pierwszym razem
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:43   #1098
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Gossip ojej współczuję. Biedna Amelka 😖

Domima niee, dziś przymierzylam go do wózka i Nadii i kilka razy się przyjechałam po działce ale to tyle 😉

Domima, Viola, Gosiak, Madzixx proszę link do pościeli
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5711087763 mam dwustronna super jest 😃 i wypełnienie też od nich, wysyłka ekspres polecam. Mam też od nich ochraniacz na łóżeczko.

A teraz się chwałę, Nadia już nam sama siedzi 😁 cieszę się, że tata był przy tym też 😃 najpierw usiadla na leżaczku ale nie byłam pewna czy to nie przypadkiem, polozylam ja na łóżku a ta czmych na łokieć, podparcie i siedzi stabilnie, bawi się zabawkami, oglądała książeczki 😁 cieszę się.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Majka fajnie ze dziś apetyt Julkowi dopisał 😃

Madzixx Ala 👼 😃 jak zawsze się popisała, brawo 👏 😃
dla Nadii
a ja myślałam, że takie dzieciaki to zawsze siadają z czworaków
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja bym uprzejmie rzekla- "spier.dalaj"

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

nie pamietam chyba ok 5 tyg od rozszerzania

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
myjecie juz zabki swoim maluchom?
moja nie ma, ale od dawna myje dziąsełka
Cytat:
Jeśli jesteśmy w temacie higieny, to kiedy chcecie uczyć dzieci korzystać z nocnika?

Ja chyba na dniach kupię, skoro już siedzi w miarę, to będę sadzala na siku po spaniu, niech się uczy, pieluchy drogie są 😝
ok roku najwcześniej
Cytat:
Serio tak szybko z nocnika? Myslalam ze kolo roczku najszybciej...
bo tak zalecają, żeby najwcześniej ok roku jak dziecko już coś kuma

witam
mąż pojechał do pracy, wózek wysłany, mała walczy na macie - też chyba lęk separacyjny się zaczyna, bo mama nie może się zgubić z oczu tzn bawi się sama na macie, ale jak podniesie oczy w poszukiwaniu mamy, a jej nie ma, to jest ryk
co do gryzaka do podawania pokarmu, o wiele lepszy jest taki silikonowy (mamy właśnie takie), nie ma problemu z czyszczeniem

a i nie mówiłam - sprzedałam Kindla, bo chce kupić tego Paperwhite

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:44   #1099
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie. Podobno bol jest porownywalby z bolem popsutego zeba...

Cytat:
BLACK, GOSSIP obyscie się szybko rozprawily z tymi plesniawkami. Jak to wygląda, taki nalot to jest czy białe punkciki?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Wyglada jakby mleczko zostalo w buzi. Tqk bylo za pierwszym razem. Teraz byly takie tarczki male ok pol cm srednicy bialawe.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-27, 10:45   #1100
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Nie martw się. zawsze pod koniec jazd idzie gorzej tez tak miałam, instruktor pytał czy na pewno chce podejść do egzaminu i co? zdałam za pierwszym razem
Dziękuję Kochana. Ja nie liczę na pierwszy raz- za bardzo jestem nerwowa i głupie błędy mnie doprowadzają do szału :-(
Stary 2015-10-27, 10:52   #1101
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Maly nie śpi od 6 a wcześniej tez co chwilę pobudka ; ( gdzie te piękne noce które sam przesypial. Teraz mi usnal przy cycu i spi na ręce a i czuje zapach kupy :/ więc pewnie jak go odloze to się obudzi. Trzeba siedzieć w tym smrodzie.

Haha siedź odpoczywaj mama- na nos skarpetka

Cytat:
Hej Dziewczyny.

Oj biedna tez mam nienajlepszy dzień, te marudzenie ciagle brr
Naspała 30 minut.. A ja za prasowanie się wzięłam, czyrając Gosiak i Hanię ciekawe czy mi da cokolwiek poprasować. Kalafiora jeść niechciala, to cyca dałam, potem jeszcze raz spróbuje.
Ja Camilie rano podałam.
Sylwia ile razy dzienie podajesz tą Camilie? Tubka na raz tak?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Flight pokaz to silikonowe.
Stary 2015-10-27, 10:56   #1102
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny.
Gorszy dzuen kazdy ma czasem, nawet najlepszy kierowca

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
dla Nadii

ok roku najwcześniej

witam
mąż pojechał do pracy, wózek wysłany, mała walczy na macie - też chyba lęk separacyjny się zaczyna, bo mama nie może się zgubić z oczu tzn bawi się sama na macie, ale jak podniesie oczy w poszukiwaniu mamy, a jej nie ma, to jest ryk
co do gryzaka do podawania pokarmu, o wiele lepszy jest taki silikonowy (mamy właśnie takie), nie ma problemu z czyszczeniem

Teraz mówisz o tym gryzaku? 😜

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:58   #1103
madzixx88
Zakorzenienie

Hej
My dzis świętujemy polurodziny Alicja juz na świecie od 20 minut była te pol roku temu
Jestesmy na spacerku i druga drzemkę sobie ucina, dzis pogoda piekna, Polska złota jesień
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:03   #1104
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie. Podobno bol jest porownywalby z bolem popsutego zeba...

Wyglada jakby mleczko zostalo w buzi. Tqk bylo za pierwszym razem. Teraz byly takie tarczki male ok pol cm srednicy bialawe.
Aha dzięki za opis będę wiedziała na przyszłość gdyby nas to dopadło.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej
My dzis świętujemy polurodziny Alicja juz na świecie od 20 minut była te pol roku temu
Jestesmy na spacerku i druga drzemkę sobie ucina, dzis pogoda piekna, Polska złota jesień
Super wszystkiego najlepszego dla Alusi!
My się teraz karmimy i tez za niedługo wybywamy na spacerek

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

FLIGHT dołączam się do prośby o foto gryzaka i gdzie zakupiłas?

Stary 2015-10-27, 11:06   #1105
madzixx88
Zakorzenienie

Kamilove-super ta pościel, pewnie zamówię tez dwustronna a brałaś poduszkę tez? Chyba ta cienka ?

Domima-głowa do gory bedzie na pewno dobrze i sobie poradzisz człowiek w takich momentach sie na maxa koncentruje i o dziwo umie cos co mu bie szło wcześniej

Viola-biedna Adusia z ząbkami cierpliwości zycze

Sylwia-no ta kaczka droga ale fajna
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:10   #1106
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Za te rzeczu co wymienilam zapłacila 27zl. Chrupki 5.5 :/ i sol maja w składzie ale minimum i napisane że są dla malch dzieci

One wchodzą do tych 10szt. Ja juz odebrałam te za 1gr. Jeszcze 8 i kolejna za grosik

można

Gratulacje!

hehe. Specjalistke. Ja mam wieczny problem z tym sp. Chyba w moim mieście personel jest niedoszkolony

Jak ja bym chciała wazyc 5kg mniej niz przepraszam ciążą.
Moj starszy ma 5 lat i czesto się tulimy. Codziennie mu mówię że go kocham

A co pije? Chyba zamówię ten kubek

Kupiłam pastę ale jeszcze nie myłam

Ja az tak kup nie analizuje. U nas raz na 2-3 dni kupa

Za wcześnie chyba tez niedobrze.
Ja o nocniku nawet nie myślę
Pije herbatkę z hippa (zaparzana z torebek, bez cultu) rumianek+jablko
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:11   #1107
cashmere
Zakorzenienie

Ja z rana zaliczylam SP i 120 zł tam zostawilam 😝

MADZIXX gratki pół roczku

GOSSIP, BLACK obyscie szybko wygrały z plesniawkami!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:12   #1108
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sie zaspi to juz caly dzien z du.py. nie martw sie nast razem lepiej ci pojdzie ;*
Dziękuję :-*- a dzień faktycznie lipny :-(
Stary 2015-10-27, 11:13   #1109
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Gratulacje!!!

Cytat:
Aha dzięki za opis będę wiedziała na przyszłość gdyby nas to dopadło.

Super wszystkiego najlepszego dla Alusi!
My się teraz karmimy i tez za niedługo wybywamy na spacerek

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

FLIGHT dołączam się do prośby o foto gryzaka i gdzie zakupiłas?

nie ma sprawy. Oby was nie dopadlo!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja z rana zaliczylam SP i 120 zł tam zostawilam 😝

MADZIXX gratki pół roczku

GOSSIP, BLACK obyscie szybko wygrały z plesniawkami!!
Dzieki! Dobrze ze nie mam sp 😉
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-27, 11:16   #1110
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam sesje z garnkiem wrzatkiem i butelkami. Pawel bawi sie papierkiem od gazikow.
Zalamuje mnie to. Zabawki go tak nie zajmuja jak smieci, chusteczki, pielucha a najlepszy jest blister z wit D jak ubieram go po kapaniu - w koncu jest cisza 😉
Powinni wymyslic jakas zabawke na podobe blistra z tabletkami tylko bezpieczna dla dzieci.

Gossip pytalam bo mi jeden lekarz nie kazal wyparzac a drugi kazal. Ale i tak wyparzalam. Mam w planie przez tydzien leczenia i tydzien po. Jak masz wit C to zakraplaj przez tydzien jak juz leczenie zakonczysz i dobrze jest po kazdym posilku szczegolnie mlecznym przemywac buzie wacikiem z woda albo dac wody popic zeby przeplukac buzie.
Ooo.. u nas tez najlepsze zabawki to te nie-zabawki - wiec juz przed każdym kolejnym zakupem czegoś musze się poważnie zastanowić...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
DOMIMA po prostu miałaś gorszy dzień, najlepszym się zdarza. Następnym razem będzie lepiej zobaczysz! :-*
Dziękuję :-*

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Oj zdecydowanie nie jest to przemyślane...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

Już drugi? Super - oby szybko wyszło co ma wyjść

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
dla Nadii

ok roku najwcześniej

witam

Tez mam taki gryzak- z fp taka truskawke do której można zamrozić wkłady

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Haha siedź odpoczywaj mama- na nos skarpetka

Oj biedna tez mam nienajlepszy dzień, te marudzenie ciagle brr
Naspała 30 minut.. A ja za prasowanie się wzięłam, czyrając Gosiak i Hanię ciekawe czy mi da cokolwiek poprasować. Kalafiora jeść niechciala, to cyca dałam, potem jeszcze raz spróbuje.
Ja Camilie rano podałam.
Sylwia ile razy dzienie podajesz tą Camilie? Tubka na raz tak?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Flight pokaz to silikonowe.
Oj Adka Adka.... nie da mamie wytchnienia :-/ - trzymaj się tam dzielnie - u nas dzień bez marudzenia to dzień stracony :-(

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Gorszy dzuen kazdy ma czasem, nawet najlepszy kierowca

Teraz mówisz o tym gryzaku? 😜
Dziękuję za pocieszenie :-*

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Hej
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Dla Małej Księżniczki - pół tortu się należy jak nic :-*
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości