|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wieczne Kutango
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Wiecie co brak słów. Ostatnio właśnie kupiłam tester Kenzo Amour i co? I był psikany bo jakiejś paniusi nie przypasował zapach i musiała odesłać psikany no bo jak to inaczej. Jeśli zapach Ci nie pasuje to oddaj mamie, siostrze, kuzynce albo sprzedaj, a jak nie wiesz co kupujesz to najpierw zamawiaj próbki bo później takie kwiatki wychodzą...
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Odstąpienie od umowy? A pudełko to napoczęte pewnie i perfumy też psikane to o czym Ty w ogóle piszesz o jakim odstąpieniu?
|
|
#2162 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() używany krem czy szampon też zwracasz, bo Ci się nie spodobał? i kiecki po pójściu w nich na imprezę? co za ludzie
|
|
|
#2163 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam tylko donieść, że iperfumy.pl mają w tej chwili jakąś awarię i po zalogowaniu się na swoje konto, nie widać świeżo złożonego zamówienia, choć potwierdzenie na maila przyszło. Pani na chacie również zamówienia póki co nie widzi. Jak któraś z was chce teraz robić tam zakupy, to proponuję wstrzymanie się z tym przez chwilę. Mam nadzieję, że nie będę miała żadnych schodów z tym zamówieniem...Zapewne szansa na otrzymanie perfum jutro jest nikła. Zobaczymy.
![]() EDIT Już po awarii. Zamówienie widoczne na koncie. Edytowane przez Efa855 Czas edycji: 2015-10-12 o 12:18 |
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
No i mój zapał do iperfumy ciut przygasł...Dostałam 4,5 letnią Chloé. :/ Nawet napis na spodzie flakonu bardzo słabo widoczny, naznaczony upływem czasu. Z ledwością dojrzałam kod. Zapach też już chyba słabszy, ale zobaczę po kilku godzinach.
|
|
|
|
#2167 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
można powiedzieć, że perfumy nie mają daty ważności. Jeśli są dobrze przechowywane i szczelnie zamknięte, to nic nie ma prawa się im stać. Gdyby tak nie było, to nikt nie polowałby na nieprodukowane już unikaty, czy kultowe stare wersje niektórych zapachów. ![]() 4 i pół roku to bardzo mało.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2015-10-14 o 11:00 |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i pachnę tą Chloé jakieś 2 godz. i dalej mocno czuć, więc chyba będzie jednak dobrze. Ale zdziwić się zdziwiłam, bo do tej pory same świeżaki od nich dostawałam z datą produkcji na 2014 rok, a tu taka niespodzianka.
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Czasem się zdarza, że perfumerie mają starsze partie.
|
|
#2170 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiam perfumy na Allegro od sprzedawcy nuty-zapachowe i mogę polecić.
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Ja też polecam iperfumy.pl. Zamawialam D&G - The One i wszystko jak w najlepszym porządku. Teraz też zamawiam z ich niemieckiej strony i fajnie, że właściwie nie ma różnic w cenach
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowal ktos z Was ze strony twojezapachy.pl? Wiem ze to perfumeria polecana ale po zlozeniu zamowienia nie dostalam zadnego maila a chcialam teraz oplacic zamowienie i nigdzie (nawet w zakladkach dane firmy czy regulamin) nie znalazlam numeru konta
pomozecie?
|
#2173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie sobie zamówiłam D&G i czekam , ma być we wtorek Polecam tą perfumerię.
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wszystko jest jak należy i na czas.---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Może nie pracują w weekendy i jeszcze przyjdzie potwierdzenie
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Trochę poszperałam w wątku, poczytałam i nabrałam pewności, że strona z której chcę skorzystać należy do pewnego źródła.
Także, szukam odpowiedniego zapachu i zamawiam. Dam znać, co i jak, ale niespodzianek nie przewiduję. Po za tym, mam pytanie odnośnie testerów, dlaczego są one sprzedawane? Je również bez obaw mogę kupować? |
|
|
|
#2177 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Sa tansze. Cena nizsza ze wzgledu na szary/bialy kartonik, nie dostajesz w kolorowym pudelku. Czasami nie ma tez korka. Mamy na forum watek na ten temat, ktore testery posiadaja korki, a ktore nie. No i jeszcze na flakoniku jest napis tester, ale to tez nie jest regula. A nawet jak jest to nalepke mozna odkleic, chyba ze to napis jest namalowany, jak nazwa zapachu no to wtedy nie ![]() Zdarza sie takze, ze tester jest drozszy niz perfumy w kolorym pudelku, wiec jak cos to patrz na cala linie I owszem, mozesz kupowac bez obaw
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
zania a może to chodziło o to czemu testery są sprzedawane online i czy to legalne skoro stacjonarnie żadna perfumeria ich nie oferuje, w końcu na wielu testerach jest adnotacja not for sale. Przynajmniej ja tak to pytanie zrozumiałam
|
|
|
|
#2179 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
) to moglam zle zrozumiec Nie wiem czemu sa sprzedawane, tzn. wiem chec dodatkowego zysku. A to, ze jest napisane "not for sale", bo w zamierzeniu mialy sluzyc testowaniu, ale jak perfumeria internetowa jest w internecie - no to jak przetestowac. Wiec sprzedaja. Czy dobrze kojarze, ze oni je dostaja za free? Wiec w sumie dlaczego mieli by tego nie sprzedac. No a stacjonarki nie sprzedaja, bo musza miec cos do testow. Tylko wlasnie, ile to ja razy szlam do perfumerii i tester byl pusty i wez tu czlowieku potestuj. Powachasz korek i tyle ![]() Ale summa summarum, mozna kupowac - nam nic nie grozi
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupują, taniej niż produkty ale jednak
|
|
#2182 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
A co z testerami np w drogeriach typu rossman? Te, ktore sa w szafach, np pomadki? Bo na allegro tez sie spotkalam z tym, ze takie testery sa sprzedawane.
|
|
#2183 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2184 |
|
Matka buldoga
|
A propos owej perfumerii. Wkurza mnie, jak przychodzi mi na @ ich oferta z promocja "dostawa gratis, tylko w tym tygodniu", wiec mysle, wow super!, a potem okazuje sie, ze owa wysylka gratis dotyczy zakupow powyzej 222zl. Niech sie ugryza, pfff
![]() Jednak nigdy nie dorownaja e-glamour, ktora co jakis czas ma wysylke za 1zl, chociaz 6 zl do paczkomatu to tez taniocha.
|
#2185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
e-glamour mają kiepski system i tyle. Ostatnio to mnie mega wkurzyli. Kilka dni układałem zamówienie, tak sobie w koszyku mieszałem i dumałem czy zamawiać, w końcu mnie zachęcili, dali rabat 5% ważny przez 3 dni. No to sobie myślę, trzeba zamówić i kontynuowałem procedurę, przy okazji cały czas obserwowałem stan flaszki na której mi najbardziej zależało. Przez ponad 2 tygodnie stan był 5-10 sztuk, czekam na maila potwierdzającego, że realizują, a oni mi piszą, że flachy nie ma już i mam wybrać co innego Zapach mało popularny, więc nie wierzę, że w ciągu kilku chwil poszło ponad 5 sztuk ![]() Polecieli sobie w kulki i napisałem im co sądzę o ich praktykach. Nie specjalnie się przejęli. Po góra 3 dniach od anulowania zamówienia flaszki znowu dostępne ![]() Nie lubię jak się mnie traktuje w taki sposób |
|
|
|
|
#2186 |
|
Matka buldoga
|
Lucho, no to wspolczuje
|
#2187 |
|
Przyczajenie
|
Kochane! wypadł mi niespodziewanie wyjazd do Niemiec na dłużej. Czy ktoś może mi podpowiedziec jakie perfumerie mają wysyłkę za granicę, ewentualnie namiary na niemieckie internetowe perfumierie. Będę meega wdzięczna!!
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Mnie szczęśliwie nic jeszcze w e-glamour nie anulowali, w iperfumy zdarzyło się raz.
Iperfumy wkurzają mnie opłatą za odbiór osobisty. Mimo tego mam u nich pełny koszyk i bardzo proszę (jeśli ktoś posiada) o podzielenie się kodem -10%.
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda, że iperfumy nie przyjmują towarów z prośbą o wymianę na inny produkt. Dla nich lepsza opcja, a z tego nie korzystają.
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Nauczka dla mnie na przyszłość, nie kupować w ciemno.

pomozecie?
Sa tansze. Cena nizsza ze wzgledu na szary/bialy kartonik, nie dostajesz w kolorowym pudelku. Czasami nie ma tez korka. Mamy na forum watek na ten temat, ktore testery posiadaja korki, a ktore nie. No i jeszcze na flakoniku jest napis tester, ale to tez nie jest regula. A nawet jak jest to nalepke mozna odkleic, chyba ze to napis jest namalowany, jak nazwa zapachu no to wtedy nie
i wez tu czlowieku potestuj. Powachasz korek i tyle