Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 12:36   #2671
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
kalusia to chyab zalezy od szpitala.
W tym co ja rodze, dostaje sie znieczulebie jezeli tylko anestazjolog jest wolny. Jesli go nie ma to mozna sie obejsc smakiem.
O i mialam sie zapytac.
Jesli jestem w ciazy i mam skierowanie do specjalisty np okulisty, to czy jest prawda to ze maja w ciagu max 2 tyg wyznaczyc mi wizyte ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:37   #2672
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
kalusia to chyab zalezy od szpitala.
W tym co ja rodze, dostaje sie znieczulebie jezeli tylko anestazjolog jest wolny. Jesli go nie ma to mozna sie obejsc smakiem.
To co to za przywilej, że kurna możemy skorzystać ze znieczulenia jak się okazuje że pewnie w większości przypadków anestezjologa nie ma

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
O i mialam sie zapytac.
Jesli jestem w ciazy i mam skierowanie do specjalisty np okulisty, to czy jest prawda to ze maja w ciagu max 2 tyg wyznaczyc mi wizyte ?
Raczej nie, ale najlepiej jak się dowiesz u źródła czyli zadzwonisz do nfz, tam Ci powiedzą jak jest, bo pytać kogoś w danej przychodni to kłamią jak z nut.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:39   #2673
kalusia87
Zakorzenienie

Czubasek, jaki masz kaszel? Jeśli suchy to polecam glutka z siemienia lnianego (łyżkę siemienia siemienia zalać szklanką wody i gotować 10 min, jak wystygnie dodaję jeszcze miód)
Stary 2015-10-27, 12:48   #2674
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dzisiaj pełnia! Ciekawe ile listopadowek się rozpakuje!

Adka gratuluję super wyników!

To moze dlatego nie mogłam zasnąć wczoraj.

Adka gratuluje udanej wizyty. Super ze u ciebie tak wszystko bardzo pozytywnie. W ogóle mam wrażenie, ze masz najwięcej energii z nas wszystkich

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:48   #2675
0enedue
Zadomowienie

myślę, żeby zamówić pomalować i powiesić nad łóżeczkiem
http://shop.rekart.pl/decoupage/523-...decoupage.html

orientujecie się jakiej farby do tego użyć??

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:56   #2676
Fionka_31
Zakorzenienie

Lobo dziękujemy za meldunek przykro mi z powodów osobistych

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Zatoki, kaszel, bol gardla, bol krocza, bol brzucha, bol glowy, Wojtek robiacy z mojego pecherza trampoline i zgaga - zaje.bista kumulacja.
I niech mi ktoa powie ze slicznie w tej ciazy wygladam to mu zrobie kuku miedzy oczami.

Czubasek jesteś piękna

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Rudaska jestem zboczona, bo myślałam, że kupiłaś wibrator

Hahaha

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
To co to za przywilej, że kurna możemy skorzystać ze znieczulenia jak się okazuje że pewnie w większości przypadków anestezjologa nie ma :mdleje.

U nas powiedzieli wprost ze zzo tylko na pierwszej zmianie hahah

Stary 2015-10-27, 13:00   #2677
sylwoha
Zakorzenienie

Oenedue z alledrogo

Dziewczyny, tak sobie mysle.
Cale zycie jest mi trudno schudnac, mimo ze ladnie jem. Okcwiczenia to nie moja bajka, ale moge cos robic.
Tylko ze na takiej diecie jak ja czyt. Zdrowe jedzenie i mz moj brat od sierpnia schudl 23 kg. Odstawil fast fody, nocne zarcie, slodycze i alko
Zaczal zdrowo jesc

I tak mysle, moze u mnie serio cos z tarcxyca nie tak

Mimo ze ft3 ft4. I tsh jest w normie

wiem ze powinnam zrobic cos tam tpo i usg tarczycy
Tylko nie wiem czy jest sens?
tarczycowki ile Wam zajela doagnoza i jakie mialyscie objawy?
Wiem ze wsio jest w necie, ale tutaj jednak bardziej personalnie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:04   #2678
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z tym ZZO? Trzeba wcześniej zgłosić, że je chcemy? Jeśli nie zgłosimy i zmienimy zdanie to nam nie dadzą?
Kalusia na Prostej trzeba mieć plan porodu (zrobiony w domu lub podczas przyjęcia do szpitala) i tam niby zaznaczasz czy chcesz znieczulenie i jakie ale w trakcie porodu można zmieniać zdanie. Anastezjolog jest przez całą dobę więc z tym nie ma problemu. Jedyne ograniczenie to rozwarcie - musi być min 4 cm.

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:07   #2679
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Kalusia na Prostej trzeba mieć plan porodu (zrobiony w domu lub podczas przyjęcia do szpitala) i tam niby zaznaczasz czy chcesz znieczulenie i jakie ale w trakcie porodu można zmieniać zdanie. Anastezjolog jest przez całą dobę więc z tym nie ma problemu. Jedyne ograniczenie to rozwarcie - musi być min 4 cm.
Dzięki Tobie ginka mówiła o tym planie porodu? A byłaś na sr? Widziałaś tą porodówkę?
Stary 2015-10-27, 13:12   #2680
rudaska
Zakorzenienie

OGÓLNIE jak zobaczyłam to zdjęcie to też pomyślałam że tak może się kojarzyć

CZUBASEK tak muszą cię przyjąć najszybciej jak to możliwe. Tak mi mówił gin i tak mi mówili w poradni jak zapisywałam się do diabetologa. My nie mamy czasu czekać miesiące na wizyty
Stary 2015-10-27, 13:15   #2681
kalusia87
Zakorzenienie

O kurczę, ale lipa, że teraz trzeba to skierowanie do okulisty. Mam w jednym oku +4,5 a w czasie ciąży chyba mi się pogorszyło i wolałabym sprawdzić, czy wszystko ok
Stary 2015-10-27, 13:35   #2682
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwoha a jesteś pewna ze dobrze się odżywiasz?

Stary 2015-10-27, 13:37   #2683
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha u mnie zaczęłam podejrzewać chorobę tarczycy jak zaczęłam tyć znacznie mimo że byłam wtedy na diecie z ćwiczeniami. U mnie wystarczylo oznaczyć tsh, ft3 i ft4, i zrobić usg tarczycy. Ja mam tarczyce już bardzo malutka i zaciemniona czyli typowy objaw hashimoto. Dla 100% potwierdzenia robi się właśnie te przeciwciała,ale ja jeszcze tego nie robiłam,po ciąży mam zamiar.
Pamiętaj że choroba tarczycy może rozwijać się latami i w wynikach nic złego ci nie wyjdzie. Jak w zeszłym roku w lipcu robiłam komplet badań na tarczyce to wyniki miałam jeszcze w normie,a już wczesną jesienią zaczęłam czuć się jak zombie, a w styczniu zdecydowałam się zrobić kolejne badania i już miałam kaszane w wynikach.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
O kurczę, ale lipa, że teraz trzeba to skierowanie do okulisty. Mam w jednym oku +4,5 a w czasie ciąży chyba mi się pogorszyło i wolałabym sprawdzić, czy wszystko ok
Mi też się pogorszylo,ale ja mam minusy. Idę 2 listopada na wizytę bo jest coraz gorzej.
Stary 2015-10-27, 13:43   #2684
sylwoha
Zakorzenienie

Fionka od slubu przytylam ghmm 35 kg nie zmieniaja mw sumie nawykow.
Mniej ruchu o fakt, ale zywoenie podobne.

Ogolnie to ja sobie powtorze po ciazy i zrobie usg. Jak to eyklucze to nic innego mi nie dolega

Chociaz kolezanka ma hiperinsulinizm- co by to nie bylo
Stary 2015-10-27, 13:45   #2685
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
A na pewno trzeba miec skierowanie ?
Ja ostatnio tz zapisywalam do dermatologa a pani w recepcji powiedziala ze jesli juz jest pacjentem i byl u tego lekarza to skiwrowanie niepotrzebne.

Stary 2015-10-27, 13:46   #2686
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
A na pewno trzeba miec skierowanie ?
Ja ostatnio tz zapisywalam do dermatologa a pani w recepcji powiedziala ze jesli juz jest pacjentem i byl u tego lekarza to skiwrowanie niepotrzebne.
Jak idziesz pierwszy raz to trzeba, a jak kolejny do tej samej to nie.
Stary 2015-10-27, 13:49   #2687
czubasek20
Zakorzenienie

kalusia ja mam mokry, odrywajacy sie kaszel wiec nie ma tragedii.
A siemienia chyba nie dalabym rady wypic. Moj tz to pije dwa razy dziennie i wiem jaka to ma konsystencje...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Jak idziesz pierwszy raz to trzeba, a jak kolejny do tej samej to nie.
On u tego dermatologa byl poltora roku wczesniej wiec myslalam ze skierowanie bedzie potrzebne a tu taka mila niespodzianka

Stary 2015-10-27, 13:49   #2688
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ogolnie to ja sobie powtorze po ciazy i zrobie usg. Jak to eyklucze to nic innego mi nie dolega

Chociaz kolezanka ma hiperinsulinizm- co by to nie bylo
No w ciąży to inaczej trochę wygląda, więc poczekaj na czas po połogu.
Ja obecnie nie mog powiedziec ze mam jakies objawy bo nawet jesli to moge je mylic z ciążą po prostu

ale usg mogłabys teraz zrobic

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-10-27 o 13:51
Stary 2015-10-27, 14:04   #2689
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Melduje się po poloznej. Maly główka w dół.
Pytałam i przepowiadacze - możemy nie czuć jeśli cokolwiek zacznie nas boleć - że będziemy czuć dyskomfort kontaktować się vo to mogą być oznaki porodu !

Tętno 146 /min. Moje wyniki sup3r. Wy już pewnie zapomniałeś cie q ja dzisiaj se dowiedziałam że nie będę moc glukozy ! Cukier w normie. Nic w siku nie mam wszystko idealnie.
Następna wizyta 13.11 w piątek hehehe
a wgk z tego wszystkiego zapomniałam że dziś szkoła rodzenia ostatnie dwa spotkania ponineliamy ale dzisiaj szpital więc chciałbym iść zobaczyć. Tż załamany ale powiedziałam mu wprost mnie się też nie chcę iść ale chxe sale porodowe i szpital ogarnąć. Na następną wizytę mam napisać już plan porodu.
Cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Zatoki, kaszel, bol gardla, bol krocza, bol brzucha, bol glowy, Wojtek robiacy z mojego pecherza trampoline i zgaga - zaje.bista kumulacja.
I niech mi ktoa powie ze slicznie w tej ciazy wygladam to mu zrobie kuku miedzy oczami.
Współczuję samopoczucia :/

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa zamówiłaś jakieś koszule???
Tak, zamówiłam dwie Nie wiem czy dobrze wybrałam- okaże się jak przyjdą A Ty zamówiłaś?

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja jestem wariatką. Byłam po zakupy i znicze i przypadkiem weszłam do małego osiedlowego AGD. Zobaczcie jaki mam termos na spacery- coś dla fanek sówek nie mogłam się powstrzymać

Jaki fajny

Cytat:
Dziewczyny, jak to jest z tym ZZO? Trzeba wcześniej zgłosić, że je chcemy? Jeśli nie zgłosimy i zmienimy zdanie to nam nie dadzą?
U nas trzeba zgłosić wcześniej czy skonsultować z anestezjologiem...
Stary 2015-10-27, 14:12   #2690
ogolnie
Zakorzenienie

Jeżuu, tak mnie zakłuło w bożenie, że nie mogłam po ludzku dojść z kuchni do pokoju
Ja naprawdę bardzo mojego malucha kocham, ale daje popalić
Stary 2015-10-27, 14:16   #2691
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Tobie ginka mówiła o tym planie porodu? A byłaś na sr? Widziałaś tą porodówkę?
Ginekolog jeszcze nic nie mówiła. Dowiedziałam się wczoraj na pierwszych zajęciach sr. Porodówke widziałam. Są dwa pokoje porodów rodzinnych z tv, łazienką i kanapą, pomalowane na żółty pastelowy kolor. Sala porodów ogólna składa się z trzech boksow oddzielonych ścianą, tam już wrażenie gorsze bo na ścianach są zielone a na podłodze brazowe płytki. Mój tz stwierdził że jak w prosektorium. W każdym miejscu jest łóżko szpitalne, łóżko do porodu (które można zmienić w fotel), piłki, ktg bezprzewodowe, gaz do znieczulenia. Zaraz po porodzie dziecko ubierają w szpitalne ubranka (nowe). Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pisz

Stary 2015-10-27, 14:24   #2692
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ginekolog jeszcze nic nie mówiła. Dowiedziałam się wczoraj na pierwszych zajęciach sr. Porodówke widziałam. Są dwa pokoje porodów rodzinnych z tv, łazienką i kanapą, pomalowane na żółty pastelowy kolor. Sala porodów ogólna składa się z trzech boksow oddzielonych ścianą, tam już wrażenie gorsze bo na ścianach są zielone a na podłodze brazowe płytki. Mój tz stwierdził że jak w prosektorium. W każdym miejscu jest łóżko szpitalne, łóżko do porodu (które można zmienić w fotel), piłki, ktg bezprzewodowe, gaz do znieczulenia. Zaraz po porodzie dziecko ubierają w szpitalne ubranka (nowe). Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pisz
Czyli jeśli rodzimy na sali ogólnej to łazienkę mamy tylko w korytarzu? Coraz poważniej zastanawiam się nad opłaceniem sali do porodu rodzinnego
Stary 2015-10-27, 14:28   #2693
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Odnośnie wszelkich chorób czy wad wzroku to położna ze sr mowila żeby pójść do swojego specjalisty i żeby dał zaświadczenie czy widzi wskazania do cc czy nie bo jak się nie ma takiego zaświadczenia a w trakcie się okazuje ze trzeba cc to oni muszą zamówić konsultacje takiego lekarza z innego szpitala

Stary 2015-10-27, 14:33   #2694
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Oenedue z alledrogo

Dziewczyny, tak sobie mysle.
Cale zycie jest mi trudno schudnac, mimo ze ladnie jem. Okcwiczenia to nie moja bajka, ale moge cos robic.
Tylko ze na takiej diecie jak ja czyt. Zdrowe jedzenie i mz moj brat od sierpnia schudl 23 kg. Odstawil fast fody, nocne zarcie, slodycze i alko
Zaczal zdrowo jesc

I tak mysle, moze u mnie serio cos z tarcxyca nie tak

Mimo ze ft3 ft4. I tsh jest w normie

wiem ze powinnam zrobic cos tam tpo i usg tarczycy
Tylko nie wiem czy jest sens?
tarczycowki ile Wam zajela doagnoza i jakie mialyscie objawy?
Wiem ze wsio jest w necie, ale tutaj jednak bardziej personalnie
Hm, a możesz wrzucić swoje przykładowe menu? Niekoniecznie ciążowe.

Co do tarczycy, to może Ci wyjść spoko wszystko, ale mimo to może to nie funkcjonować jak należy, bo: 1. normy nie są dostosowane często do badanego, 2. badania tarczycy w labach są często spieprzone technologicznie (to info od wykładowcy, który zajmuje się metodyką ptrzeprowadzania badań ogólnie i sam, zanim robi badanie tarczycy upewnia się, czy w labie akurat mają odpowiednio świeży odczynnik, zapewniający rzetelny wynik badania tarczycy, tak przynajmniej mówił, jeśli nic nie pokręciłam).
Dlatego często osoby z problemem tarczycowym nie widzą go póki nie wystąpią poważne wahania.

Masz objawy złej gospodarki cukrowej? Zapewne tak, skoro cukrzyca ciążowa wyszła.
A to np.: jesteś zła na głodzie, dopada Cię senność poposiłkowa, jeśli nie zjesz czegoś, to Ci słabo lub przynajmniej mętnie itp.

"Zdrowo jeść" to dziś pojęcie magiczne i nigdy nie wiem, co ktoś przez to rozumie. Tzn. że co je?

Poza tym, masz nietolerancje pokarmowe i to może być u Ciebie wskaźnikiem do zadbania o florę jelit, co też ma kolosalne znaczenie dla stabilnej wagi oraz zdrowia.

Sorry, nie to, żebym się chciała mądrzyć, bo zupełnie nie o to mi chodzi, tylko przerabiałam te tematy jakieś 3 lata, nim doszłam do jakichś konkluzji... No i sporo się namęczyłam, stąd jeśli komuś skróci drogę...

Przede wszystkim powiedz, co jesz i jaki prowadzisz normalnie tryb życia. Co jesz, ile się ruszasz (nie trzeba trenować, a można być zdrowym), jak pracujesz, z czym pracujesz, jak się relaksujesz, na co chorujesz itp Całej spowiedzi trzeba, żęby ustalić, co się dzieje.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Odnośnie wszelkich chorób czy wad wzroku to położna ze sr mowila żeby pójść do swojego specjalisty i żeby dał zaświadczenie czy widzi wskazania do cc czy nie bo jak się nie ma takiego zaświadczenia a w trakcie się okazuje ze trzeba cc to oni muszą zamówić konsultacje takiego lekarza z innego szpitala
Mam zwykłą wadę wzroku, gin mi kazał w 20 tygodniu robić dno oka i teraz też jakoś do 36. Okulistka mi wprawdzie wpisała w karcie brak przeciwwskazań już w 20 tygodniu, ale gin kazał i tak jeszcze raz iść. W każdym razie cokolwiek się ma z oczami, dla świętego spokoju lepiej to sprawdzić.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 14:37   #2695
arisah
Raczkowanie

witam się po zakupach, nie czuję się usatysfakcjonowana nie mogłam znaleźć ładnej kurtki dla starszej, ale zaraz na pocieszenie puszczę ostatnie już zamówienie dla maluszka i jak już dojdą wszystkie wyprawka prawie będzie gotowa zostaną tylko takie kosmetyczne rzeczy

wybaczcie że nie pocytuję ale trochę nie ogarniam

mój tż niestety ciągle pamięta, że mu powiedziałam że go nienawidzę (ja natomiast tego nie kojarzę) i chętnie mi to wypomina jak się nadarzy okazja ale to żartobliwie, nie to że wziął sobie do serca

śliczny ten termosik też mam słabość do tych cudnych sówek ale wkurza mnie że takie modne są, nie lubię podążać za modą więc na zakupach się nimi pozachwycam ale nie kupuję, taka babska przewrotność się we mnie budzi
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 14:42   #2696
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jeśli rodzimy na sali ogólnej to łazienkę mamy tylko w korytarzu? Coraz poważniej zastanawiam się nad opłaceniem sali do porodu rodzinnego
Zdarza się. W Rydygierze w Krk, jeśli dobrze zrozumiałam, to są 4 boksy porodowe i na te 4 boksy przypadają dwa kibelki, z czego jeden ma także kabinę prysznicową. No i jeszcze jest jedna salka do porodów rodzinnych, ona już jest wypasiona tj.: wanna, prysznic, wucet, drabinka i inne bajery. Boksy też mają bajery, jeśli dobrze pamiętam to te drabinki itp. No ale wucetek jest wspólny, a w sumie z odstatniego boksu do wuceta kawałek...
I trzeba popierniczać korytarzem, dodatkowo ten wucet jest blisko ip, czyli tam zapewne jest tłoczno.
No nie wiem, chciałabym chociaż z prysznica korzystać, a jak się zdarzy choć jedna babka rodząca w boksie obok (pomijam przykry brak intymności, bo wszystko słychać), to zajmie prysznic i klops.
A na salkę do porodów rodzinnych to trzeba sobie po prostu trafić, bo nie można jej opłacić/rezerwować.
Dlatego nie bardzo mi się podoba, chciałabym jednak mieć choc swój wucet...

Ale nie wiem, czy wszystko dobrze zaobserwowałam. To tak dla tych, co z Krk

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Wszystkie położne w kwestii znieczulenia mówiły, że jeśli się wogle rozważa znieczulenie, to trzeba to zaznaczyć na początku, bo oni sobie od razu robią badanie i jakby coś, to są gotowi podać znieczulenie. To nie oznacza, że się to znieczulenie wziąć ostatecznie musi. Natomiast, jeśli się nie powie na początku, że się rozwaza znieczulenie, to potem w trakcie trzeba czekać na wyniki badania i może się w związku z tyum zdarzyć, że nim pojawią się wyniki, to minie czas znieczulania.
Zatem: jeśli tylko myślicie o znieczuleniu, warto mówić od razu.

To słyszałm w dwóch szpitalach i na zajęciach różnego typu, więc chyba dobra strategia.
Stary 2015-10-27, 14:43   #2697
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Szczerze mówiąc to nie wiem czy na sali ogólnej można mieć rodzinny poród (chyba mało dokładnie słuchałam). Ja jestem zdecydowana zapłacić jak tylko będzie ten rodzinny pokój wolny, koszt to 123 zł.

Stary 2015-10-27, 14:46   #2698
mujer
Zadomowienie

A no i ze znieczuleniem jest tak, że faktycznie, w wielu szpitalach jeśli anestezjolog ma pilniejszy przypadek, to nie przyjdzie. Wyjatkiem są szpitale typowo położnicze jak np. Ujastek w Krk - tu się zawsze podobno dostanie znieczulenie.

Ogólnie, jeśli któraś z Krk czy okolic nie ma parcia na bardzo naturalne rodzenie, chce znieczulenie, chce ładną salke porodową i nie zrazi się, że się trafi mało miła opieka potem, to Ujastek jest ok

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Paczam na plan badań na najbliższy miesiąc i ojej... sporo tego.

Poza tym, jestem bardzo wkurzona na siebie, bo się nie przygotowałam jednak dobrze do porodu i zapewne będzie cięzki. Gupia baba.

W ramach ciekawostek - w połogu i potem ponoć bardzo pomagają globulki z kwasem hialuronowym. Ja sobie po taniości uczynię własne, ale w aptece są po ok 20-30zł.
Stary 2015-10-27, 14:53   #2699
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer jak ja ogolnie nie zjem w terimnie to jestem zla jak osac
Cukrzycs ciazowa to taka naciagana. Nazwalabym to stanyem przedcukrzycowym.

Mujer ja chetnie poslucham rad nie odcueam madrzenia

Hmm jadlospis
No podstawa zywieniowa na sniadanie sa kanapki albo osianka nie zjem obiadu na sniadanie
Chleb razowy albo jak biale to bulka- z wedlina, z awokado i pomidorem, z miodem, z dzemem jak mam ochote
Duzo warzyw tj, pomidor caly albo pol ogorka albo wiecej

W przerwach miedzy posilakmi najczesniej jem owoce, jakis koktajl owocowy na mleku roslinnym

Obiad-
To sa tradycyjne oboady tj lubie wszystkoe zupy, kazdej masci. Uwiebiam ziemniaki, mniej mieso. Bardzo lubie surowki warzywa itp.
I glownie jak robie nam obiady to sa to tradycyjne obiady, ale tez czesto wymyslam jakies bardziej tematyczne jadlo.

Kolacja czesto nie istneieje bo jem obiadokolacje jak tz wraca z pracy

Koedys
Jadlam jogurty ale

Ja peacuje tylko weekendowo i ruszam sie malo, w tyg jestem w domu a jezeli soe gdzies ruszam to do miasta dupe w samochod i ogien takze ruch praktycznie nie istnieje- alee licze na km z wozkiem albo chusta

Jak sie relaksuje- o mamo szerokopojety internet i to moje glowne zajecie. Tv moze nie istniec.
Chociaz jak jeszcze nie mialam nakazu oszczedzania sie to codziennie wieczorem z tz lazilismy na spacer tak z pol godziny dzien w dzien

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Mujer a co sadzisz o food detective?
Stary 2015-10-27, 14:54   #2700
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer a skąd wiesz, że w Ujastku same wredoty ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości