|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Ja na początku myślałam o tantum rosa, ale któraś dziewczyna już dawno pisała, że coś z nim było nie tak i jednak postawiłam na octenisept. |
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tantum rosa mega podrażniło dłonie
Całe miałam czerwone, piekące, bolały jak wściekłe i dzień później popękała mi skóra. A skoro na dłoni mi tak zrobiło to nie chcę nawet wiedzieć co się działo na dole... w każdym razie niesamowicie piekło
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówienie poszło..
![]() Domówiłam: 1. Podkłady higieniczne bella mama 2. Lactacyd Pharma płyn ginekologiczny łagodzący 3. Feminum, nawilżający żel intymny 4. LaciBios Femina, 10 kapsułek 5. Etja, Olej z miąższu kokosa Bio 6. Maltan, maść, 10ml 7. Octenisept, 50ml
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
cześć! !!!
zrobiłam 2 prania i juz po układałam do półek 3 i 4 pranie czeka na jutro ![]() wózek odkurzony pościele czekają na pranie tak jak kocyki i reczniki musze jeszcze dokupić octanisept podpaski żel i szampon 2w1 dla małego balsam do ciałka |
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa ok
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli masz inhalator to wlewasz trochę tej wody plus jakiś olejek c lekarstwo, uruchamiasz i to dmucha i wdychasz
Jak nie masz to mi lekarz powiedział, że garnek wrzątku, łyżka leku/olejku, ręcznik na głowę i wdychasz min 5 min
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie czaję tego skoro płacę to powinni zrobić co chce , nieważne czy mi lekarz zlecił czy chcę sobie poglądowo zrobić ![]() A ja własnie nie wiem, jakoś octenisept wydaje mi się strasznie mocnym środkiem jak do tych okolic Ehh wysiedziałam sie na szkole rodzenia i chyba zaraz idę się kapac i spać bo ledwo na oczy widzę
|
|
#1601 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za wsparcie, przestało mnie pobolewać a i mały przypomniał sobie że mama lubi jak się rusza.
Casaa zdrówka, oby się bez antybiotyku obyło
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
Przeżyłam dentystę, jednak kanałówka :/ powiedziała że pod koniec 7msc ciąży mie daje sie znieczulenia, później można (?), dziś mi tylko go oczyściła i nie powinno aż tak boleć, 12.11 następna wizyta ze znieczuleniem. Myślała że to tylko plomba będzie, bi była mała dziurka ale jednak zapalenie miazgi
|
#1603 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby wszyscy mieli takie podejście jak ta babeczka... Co do książek z jednej jedynej jakiej korzystałam to był "pierwszy rok życia dziecka- i faktycznie w wielu momentach paniki mnie uspokajała... Potem czytałam " język dwulatka" - ale jakoś nie do końca się znią zgadzałam- postawiłam na intuicję. Często wiem że coś robię nie do końca tak... że powinnam inaczej, ale nie potrafię... Czasem szukałam porady na forach parentingowych... i to chyba było najbardziej trafne... Cytat:
![]() A przy infekcjach u dzieci faktycznie sie opłaca mieć- tylko jak kupujecie to wybierajcie taki w którym nie ma potrzeby wymieniać filtry... Ja mam mój jakieś 2-3 lata. i dupa- bo filtrów już nie ma- firma- niby taka super stabilna lata obecna na rynku i siup- ni ma... |
||
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
ruda3d ja tam wierze mojemu ginowi, który mówi, że teraz takie twardnienia macicy to najnormalniejsza rzecz na świecie
MallaMi super, że dałaś radę z glukozą trzymam kciuki za dobre wyniki!baby no pięknie prace postępują ![]() Jerzyczka ja do szpitala wezmę zestawy body + śpiochy i pajacyki. hariett to ciekawe z tą kanałówką bo mi nie chciała w ciąży robić
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. moja gin mówiła że 2-3 trymestr jest ok i można wszystko robić, moja koleżanka usłyszała od znajomego dentysty że od 3 jest bezpiecznie, tylko że w 3 już od pozycji (na plecach, odchylona głowa) może Ci się robić słabo bo brzuch naciska, wiec chyba zalezy od lekarza
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
MojaKaren u mnie ząb bardzo bolał, więc możliwe że dlatego też się tego podjęła, choć nie wyglądała zupełnie na niechętną z robieniem tego, tylko znieczulenia teraz powiedziała że nie da. Widać co dentysta, to inne normy
choć nawet w internetach widać że zdania są podzielone...Ja bym z tym poczekała do porodu, ale za bardzo bolało i nie dałabym rady wytrzymać jeszcze ponad dwóch miesięcy :/ Viki no właśnie może to zależy też od znieczulenia i doświadczenia jakie dentysta ma? No i od "szkoły", różne uczelnie różnie uczą.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-10-27 o 20:15 |
|
|
|
#1607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
myślałam, że spadnę z krzesła jak płaciłam endodoncie prawie 7 stówek za wizytę.. Ale chodziłam po ścianach z bólu i nie byłam w stanie nic zjeść. Miałam znieczulenie, jakieś specjalne dla ciężarnych, że niby nie było w nim adrenaliny. Kit z tym, sama wyprodukowałam większą ilość strachem chyba ![]() I moja dentystka powiedziała, że znieczulenie działa miejscowo i nie wpływa na maluszka. Że ból i strach bez znieczulenia jest gorszy niż ono samo. Ale rentgenu w tak wczesnej ciąży wtedy nie zrobiła. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-10-27 o 20:17 Powód: . |
||
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Co do twardnień mi mówił, że dopóki nie boli jak wściekłe to jest ok. Pogadam z nim na wizycie o tej akcji na weekendzie i zobaczymy co mi powie
Ja na ćwiczenia ostatnio czytałam super książkę o nauce czytania dzieci już od noworodka (!) - Glenn Doman - "Jak nauczyć małe dziecko czytać" Osobiście jestem zachwycona
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bylam na lic z pedagogiki to mialam o tym, ciekawa metoda ale czy to sie sprawdza..... ![]() Kupilam taki inhalator, ktory ma smoczek jako koncowke wiec maluchowi mozna zaaplikowac. Niestety ma filtry.... Dziekuje dziewczyny za wsparcie |
|
|
|
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od lekarzy w szpitalu też to usłyszałam. Mój za to trochę był bardziej ostrożny w wydawaniu opinii, najpierw kazał mi profilaktycznie leżeć. Ale jak wszystko posprawdzali to stwierdził, że najwyraźniej "ten typ tak ma" i odwołał nakaz leżenia.Cytat:
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-10-27 o 20:47 |
||
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie zawsze te twardnienia bolą, ale czasem tak ćmi dołem.. dziś na SR chyba z 10 razy miałam brzuch w kształcie stożka
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
A z tym znieczuleniem rzeczywiście jakaś lipa, wszędzie piszą, że od 2 trymestru już można. Ale mi też nie była skłonna robić nic, tylko na po ciąży mnie odesłała, skoro ubytki nie są pilne.
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
#1614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tez myślałam że znieczulenie działa miejscowo ale chyba jednak w jakiś sposób na caly organizm, bo mi było zaaacznie bardziej słabo i wolniej dochodziłam do siebie jak mi dała to znieczulenie niż teraz jak nie było Cytat:
Z ciekawych rzeczy dowiedziałam się dziś na SR że znieczulenie podczas porodu działa tylko 1-1,5 h
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-27 o 21:01 |
||
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć mi pediatra mówił że moge na śpiąco robić i nawet niekoniecznie idealnie przykładac maseczke, ale tak żeby lek leciał dziecku koło buzi- to w czasie oddychania i tak maluch pociągnie trochę... |
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Znieczulenie może wydłużyć poród, bo kobieta nie czuje w takim stopniu skurczy i nie umie przeć w ich rytmie. Trudno jej się współpracuje ze skurczami. To wiem z SR, ale i koleżanka mi opowiadała, która miała przy pierwszym porodzie znieczulenie a przy drugim już nie - mówiła, że dopiero przy drugim zrozumiała o co chodzi z tym parciem na skurczu.
Na SR za to położna opowiadała, że lekarze straszą pacjentki kleszczami - zeby nie brały tego znieczulenia.
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bólu też jutro na wizycie w ogóle muszę się spytać lekarza jak z podejściem do tego znieczulenia w szpitalu, w ktorym zamierzam rodzić.. całą ciążę na cwaniaka, że się nie boję porodu, a teraz się schizuję, że będą jakieś komplikacje ![]() co do dentysty to podobnie do bólu zęba bolał mnie.. portfel
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

chociaż nie czaję tego skoro płacę to powinni zrobić co chce , nieważne czy mi lekarz zlecił czy chcę sobie poglądowo zrobić 
21.06.2014r.

choć nawet w internetach widać że zdania są podzielone...