|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Konto usunięte
|
Dot.: W ironię i sarkazm uzbrojone, niebezpieczne i zdziwione Aniołki Czarliego - mis
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Konto usunięte
|
Dot.: W ironię i sarkazm uzbrojone, niebezpieczne i zdziwione Aniołki Czarliego - mis
Cytat:
Ciekawe czy wprowadzą karę śmierci dla apostatów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Konto usunięte
|
z przedszkolami jest dokładnie tak samo, też kwestia meldunku.
ludzie z rumii i powiatu puckiego meldowali dzieci u rodziców w gdyni żeby dostać się do przedszkola |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;53258205]Tak, bo społeczeństwo ma być niewyedukowane, bo głupkami się łatwiej rządzi, łatwiej się wtłacza propagandę i łatwiej robi pranie mózgu. True story.
Ciekawe czy wprowadzą karę śmierci dla apostatów. ![]() wygnanie proponuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Konto usunięte
|
A co jest zaplanowane na moment kiedy meldunek przestanie obowiązywać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Konto usunięte
|
Japiehdole, nam dwa lata temu powiedzieli ze jestesmy ostatnim rocznikiem, ktory moze iczyc w gimbazie po licencjacie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli chodzi o pierwsze to podaje się miejsce tymczasowego pobytu dom samotnej matki itp jeśli chodzi o to drugie to pewnie nikt nie wie i się nie dowie a jak do tego dojdzie to wybuchnie chaos przy przyjmowaniu do szkół xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Konto usunięte
|
No dobra, tak w ogóle to ja nie wierzę w likwidację gimnazjów. Przecież to jest kompletnie bez sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Konto usunięte
|
nhie nie na pewno nie, mozesz uczyc po licencjacie na bank co najwyzej musisz byc w trakcie nauki, moj kolega tak uczy i jest ze mną na roku mając ITS
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Konto usunięte
|
O to drugie. Ale ogólnie nie trzeba być bezdomnym żeby nie mieć meldunku. Jest obowiązek meldunkowy, ale jak go nie masz to nikt cię nie ściga.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Prawdę mówiąc to nie ogarniałam do tej pory idei gimnazjów, nie wiedziałam, że są jakieś profile. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Konto usunięte
|
odpowiedź z gdyni, co jak nie masz meldunku a chcesz zapisać dziecko
Zalezy w jakiej okolicy jest szkoła. W takiej gdzie mało dzieci nikt problemów robić nie będzie. Chyba że szkoła ma nadkomplet dzieci z rejony wtedy mogą nie przyjąć. mysle ze moga robic problemy - najpierw brane sa pod uwage dzieci z danego rejonu potem spoza rejony ale majace rodzenstwo w danej szkole a potem jak sa miejsca dzieci spoza rejenu - jak nie ma pani meldunku to nie jest brana wogole pani pod uwage Czyli wychodzi na to że nie moge posłać dziecka do szkoły bo nie mam meldunku i jestem gorsza?/ mozesz do takiej gdzie miejsca nie sa oblegane jeśli chcesz posłać dziecko do szkoły innej niż Twoja rejonowa to musisz - albo wybrac szkołę , która ma wolne miejsca -albo się przemeldować pierwszeństwo mają dzieci z meldunkiem w rejonie szkoły jesli Twoje nie ma trzeba się zgłosić do dyrekcji szkoły i zapytac czy przyjmą Ci dzecko , jeśli tak to musisz ze swojej rejonowej szkoły uzyskać potwierdzenie(pieczątkę ) wykreślenia go ze szkoły rejonowej. czyli jest tak jak myślałam z dziećmi mojego brata - szkoły oblegane czyli takie z basenem czy mega halą sportową, te nowo postawione i inne o super poziomie, biorą najpierw wg rejonu a potem dopełniają dziećmi z zerówek przyszkolnych i całą resztą. a że dziecko nie może zostać bez szkoły to w końcu jakaś która nie ma nadmiaru a jest ich dużo cię przyjmuje ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Od tego roku nie ma obowiązku meldunkowego (obecnie sama mam dowód bez meldunku).Idziesz w kwietniu do wybranej szkoły zgłaszasz na piśnie chęć zapisania dziecka ,uzasadniając ,że masz takie miejsce zamieszkania. Właściwie od dyrektora szkoły zależy czy cię przyjmie bo w niektórych szkołach jest obłożenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Konto usunięte
|
Nie w każdej gimbazie są profile, powiedziałabym że dopiero zaczęły być od paru lat popularne i dochodzić do małych miast, tymbardziej szkoda, że tak szybko utna temu łeb
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Konto usunięte
|
a o mam oficjalne info rzadowe
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() chyba tylko w sportowej było trochę inaczej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Konto usunięte
|
Idea gimnazjum jest taka jak idea izolatki w więzieniu. Bierzesz ludzi w najgłupszym wieku i gromadzisz w jednym miejscu, żeby odizolować ich od reszty świata do czasu, aż im trochę przejdzie głupota.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Konto usunięte
|
jak zawsze 0 info z pierwszej ręki masa artykułów z doopy
edit: kumam czemu się nie dogadałyśmy magistrem jako magistrem jestem/będę ale robiąc licencjat z drugiego przedmiotu od ręki mogę uczyć w gimnazjum bo tytuł/stopień naukowy posiadam i tylko od dyrekcji zależy czy da mi godziny w gimbazie gdy jestem tylko np licencjatem z historii |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Konto usunięte
|
Bedzie trudniej pewnie (ogólnie w zyciu), przy wszelkich umowach chcą adresu, wiec jakis dowod zamieszkania trzeba pokazac, w Jukej za to sluza chyba rachunki przychodzace na dany adres pod dane nazwisko. Nie rozumiem do konca tego usunięcia adresu z dowodu. Jak brać np kredyt bez adresu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Konto usunięte
|
Ale tak z drugiej strony, to szłam trybem podstawówka-gimnazjum-liceum i może dlatego wydaje mi się, że to jedyna słuszna droga. Kto wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;53258331]Idea gimnazjum jest taka jak idea izolatki w więzieniu. Bierzesz ludzi w najgłupszym wieku i gromadzisz w jednym miejscu, żeby odizolować ich od reszty świata do czasu, aż im trochę przejdzie głupota.[/QUOTE]
Idea gimnazjum jest jak idea więzienia. Bierzesz ludzi w najgłupszym wieku i gromadzisz w jednym miejscu żeby sobie sami hierarchię ustalili, a czy się przy tym pozabijają to masz w dupie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A z ciekawosci weszlam na plan zajec i rzeczywiscie licencjat ma tylko zajecia w podstawowce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wiec pewnie cos w ten desen-adres zamieszkania i adres do korespondencji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;53258331]Idea gimnazjum jest taka jak idea izolatki w więzieniu. Bierzesz ludzi w najgłupszym wieku i gromadzisz w jednym miejscu, żeby odizolować ich od reszty świata do czasu, aż im trochę przejdzie głupota.[/QUOTE]
Nie opowiem się po żadnej stronie, bo nie chodziłam do publicznej podstawówki i nie zetknęła się z żadnymi sebixami. Ogólnie miałam spokojne 8 lat szkoły. Tylko zastanawia mnie, czy to jest dobre posunięcie wyciągać ludzi z ich grupy i wyrzucać w nową, biorąc właśnie pod uwagę ten głupi wiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;53258357]Ale tak z drugiej strony, to szłam trybem podstawówka-gimnazjum-liceum i może dlatego wydaje mi się, że to jedyna słuszna droga. Kto wie.[/QUOTE]
no to chyba u każdego w dużym stopniu kwestia doświadczeń jud miała mega ujową gimbazę, więc wiadomo, że idea jej nie będzie leżeć, ja miałam kijową podstawówkę i dla mnie totalnie nowe środowisko byłoby zbawieniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.