![]() |
#4171 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Raczkowanie
|
tabaska25 Wielkie gratulacje, mam nadzieję że ta dobra aura zacznie sprzyjać tutaj każdej z nas
![]() U nas drugi miesiąc starań, cykle nadal są bardzo długie ok 40-50 dni i po testach które wykonuję sumiennie dzień w dzień widocznie bezowulacyjne. Lekarka zaleciła mi przyjmowanie przez 3 ms cyclodynon i obserwować czy jest poprawa...po miesiącu stosowania przytyłam 4 kg, na twarzy miałam taki wysyp niedoskonałości jak chyba nigdy wcześniej...i niestety po miesiącu zrezygnowałam. Czas chyba porządnie się przebadać i pomonitorować cykl. Zastanawiam się tylko w którym dn. cyklu iść do gina (obecnie jestem w 42dc). Ehhh...mimo tego że zakładaliśmy z mężem że spokojnie zaczniemy się starać,bez pośpiechu itp.Czuję się poirytowana że nic z tego nie wychodzi...,wiem wiem statystycznie zdrowa para potrzebuję roku,ale cóż poradzić jak instynkt mówi coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() my z mężem staramy się dopiero 2 miesiące a ja już wpadłam w panike że coś jest ze mną nie tak. Mąż przechodzi wszystkie badania regularnie bo oddaje krew. Ja jakieś 5 miesięcy temu byłam u ginekologa miałam usg cytologie i wszystko jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pyreczka najlepiej idź ok 10 dnia. To lekarz zobaczy czy jest pęcherzyk dominujący a potem po kilku dniach można isc na kontrolę czy pękł, czy była owulacja.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2015-10-27 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zadomowienie
|
To trzymam kciuki
![]()
#4178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Raczkowanie
|
Niestety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My też od 2 miesięcy się staramy, Tż powiedział że jak w tym cyklu nic to idzie się przebadać. A ja ![]() ![]() Wiem, że Ci bardzo zależy ale na prawdę bez pośpiechu będzie lepiej. Ja myślałam, że nie przestawię się na tryb "bez presji" ale całkiem dobrze mi idzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;53257020]Nie załamuj się kochana
![]() My też od 2 miesięcy się staramy, Tż powiedział że jak w tym cyklu nic to idzie się przebadać. A ja ![]() ![]() Wiem, że Ci bardzo zależy ale na prawdę bez pośpiechu będzie lepiej. Ja myślałam, że nie przestawię się na tryb "bez presji" ale całkiem dobrze mi idzie ![]() ![]() Dzięki za miłe słowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zadomowienie
|
Jeśli @ masz za 6 dni to zdecydowanie za wcześnie. Powtorz test w dniu @ najlepiej
![]()
#4184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Witam nowe staraczki
![]() Proszę mi tutaj nie siać paniki po 2 miesiącach nieudanych starań! ![]() ![]() Ja maniaków wyjatkowo denny cykl. Do wczoraj, do 19 dc brak pozytywnego testu ovu. Miałam testować dalej, ale mi sie testy skończyły ![]() TZ odebrał wyniki badań hormonów: DHEAS 650 przy normie gdzieś w granicach 20 - 450. Testosteron w dolnej granicy normy, prolaktyna za wysoka. LH i FSH w porządku. Próbowałam coś poszukać w necie, ale sensownych interpretacji brak. Dzisiaj idziemy do androloga, wiec zobaczymy, co on na to.... Mam zamiar wyjsć dzisiajod niego z jasno nakreślonym planem działania!
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-10-28 o 08:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Dołączałam do waszego wątku wiele razy. Teraz już chyba zagoszczę na jakiś czas
![]() Ja już po wizycie... w 13 dc pęcherzyk miał zaledwie 9mm.(brałam 1/4 clo od 5 do 9 dc) Dostałam zastrzyk w brzuch fostimon na wzrost pęcherzyka. Kolejny monitoring za 2 dni. Czy któraś z was miała taki zastrzyk? Czytałam, że wiele dziewczyn po tej iniekcji odczuwają silne bóle jajników. Czy to jakaś reguła? ja je czuję, ale chyba nie mogę mówić o bólu. Zastanawiam się czy ten lek podziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Tak, ja pracuje nad hormonami tarczycy, żeby je jak najszybciej unormować. U TZ wychodzi natomiast paskudnie seminogram i wciąż nie wiemy dlaczego
![]()
#4189 |
Zakorzenienie
|
Dziś 30dc i występują ślady plamienia więc czekam na @
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny od jakiejś godziny pracy zauważyłam że coś dziwnego dzieje się z moimi piersiami nie bolą mnie ale dziwnie jakby swędziały nie cały czas ale przy ruchu pomyślałam uczulenie ale skąd uczulenie jak nic nie zmieniałam ani proszku ani bielizny
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pyreczka1922 Czas edycji: 2015-10-28 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj byłam u lekarza i zalecił podstawowe badania krwi(mocz og,morfologia i glukoza) oraz badania hormonów
(Testosteron,tsh,drolakty na i aldosteron), i z początkiem cyklu rozpoczynamy monitorowanie owulacji z ewentualnym stymulowaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie tabletek.
Zażywam anty, a z mężem zaczęliśmy myśleć o potomstwie... Naczytałam się w necie, że starania trzeba zacząć 3 miesiące po odstawieniu tabletek. Prawda to? Robił ktoś inaczej? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do nowych dziewczyn. Dziewczyny nie wpadajcie w panikę po 2-3 miesiacach i proszę poczytajcie trochę tego i poprzedniego wątku. To prawdziwa skarbnica wiedzy. Tabaska u nas będzie dziewczyna i już 6 miesiąc leci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja nie szaleję, co prawda tym razem naprawdę była nadzieja bo w końcu był pęcherzyk i owulacja, ale nie ma co wariować ![]() Gratulacje ![]()
![]() |
#4196 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z midusia86 proszę nie siać zamętu bo dwa cykle starań to nic strasznego. Co mają powiedzieć dziewczyny które walczą kilkanaście cylindrów i nadal nic? Oczywiście za każdą trzymam kciuki żeby dwie kreseczki pojawiły się jak najszybciej. A najważniejsze to badać, badać siebie i TZ. To jest najważniejsze.
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Miało być cykli, przepraszam |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
To jest forum, każda ma prawo napisać to co chce. Nie powinnaś nazywać "sianiem zamętu" tego, że dziewczyna się martwi i postanowiła się tym podzielić. Takie moje zdanie.
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź. Niedługo wybieram się do lekarza i chyba dowiem się czegoś więcej. I oficjalnie dołączam do tego wątku!!!
Trzymam za Was kciuki, a Wy trzymajcie za mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Sreberko, myślę, że trochę źle odczytałaś nasze intencje. Myślę, że ani ja ani puffa nie miałyśmy kompletnie intencji kogokolwiek obrazić. To raczej w formie małego żartu na rozluźnienie miało być
![]() My już po wizycie u androloga. Wysokie DHEAS u TZ kazał skonsultować z endo, podobnie prolaktyne, chociaż ona tylko minimalnie powyżej normy. TZ bywa u endo regularnie i wybiera sie ponownie w listopadzie, także nie problem ![]() Stwoerdził natomiast, że dla niego te wyniki sa dobre. NAjważniejsze znaczenie ma poziom FSH, a on jest wręcz idelny. Trzeba więc podejrzewać, że produkcja plemników jest, tylko jest problem z ich trransportem. Do zbadania TZ ma więc ponownie nasienie + jakieś badanie Alfa- costam, które ma sprawdzić drożność i możliwośc przepływu plemników z jądek do ejakulatu. Dalej faszerujemy TZ-ta kosmiczną porcją witamin i zobaczymy, co wyniki w grudniu pokażą. Pan doktor odpowiedział na wszystkie moje pytania i wątpliwości oraz cierpliwie wyjaśnił nam cały plan działania. Jestem więc przynajmniej trochę spokojniejsza. Teraz w listopadzie moja kontrola u endo, no i oczywiście cały czas czekamy na naturalny cud ![]() ![]() ![]() ![]()
#4200 |
Raczkowanie
|
Retro_migotka jak tam Twój @? Pojawił się? U mnie ma być w poniedziałek
![]() sreberko4 a jak u Ciebie z @? Plamienie liczysz jako pierwszy dzień cyklu? Niestety pojawiło się plamienie ![]() Edytowane przez Pyreczka1922 Czas edycji: 2015-10-30 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.