|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
slodko kwasny schab z ananasem
my ogolnie uwielbiamy chinszczyzne wiec podam wam przepis na super obiazik
kotlety schabowe ( 3 szt) pokrojone w kostke podsmazone bez tlusczu na brazowo zalewamy sosem: sok z puszki z ananasow 1/4 szkl octu, brazowy cukier 1 lz, + sol pieprz i soya sos duzsimy okolo 1 godziny na koniec dodajemy ananas( puszka) jedna cebule grubo pokrojona i zielona papryke dusimy do miekosci warzyw podajemy z ryzem na sypko smacznego |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: slodko kwasny schab z ananasem
a próbowąłś ten przepis z octem balsamicznym ???
i do tego robię ryż z warzywami w placuszkach na SAJGONKI - chrupią i sa pyszne do tego mięska -
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ten przepis. Bardzo smaczny jest kurczka lub indyk przyrządzony w taki sposób.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
a jeszce inna modyfikacja - to indyk pokrojony w cieniusieńki paseczki - tak jak grzybki mun
i obtoczony w MĄCE ZIEMNIACZANEJ ale wtedy smazymy na tłuszczu - skórka chrupiąca i złocista
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propo schabu z ananasem, to mam inny prosty przepis: Pokrojone na kotlety porcje schabu pobic trochę tłuczkiem, przyprawic solą, pieprzem i słodką papryką, ułożyć na folii posmarowanej olejem, na to krązek ananasa i na koniec przykrywamy wszystko plastrem zółtego serka. Teraz do piekarnika - w temp. 190 stopni piec koło 20 minut. Pyycha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

-