|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
Nie bylam przygotowana dzis
jak wytrzymam do jutra to jutro moze sie zgodze. A dzis wszystko w czarnej dupce. Dzis dostalam list na ktory musze odpisac i wogole isc po biling do banku i jutro zlozyc wiec nie zgodzilam sie dzis bo jutro ma mase spraw do zalatwienia ://// moj partner nie moze bo nie jestedmy malzenswtem. No coz. Ale tez sie nie zgodzilam z tego powodu ze jak pisalyscie po wywolywaniu jest bolesniej haha.Maggie, ja czulam te skurcze ale to byl raczej dyskomfort niz bol taki jaki pamietam dopiero do domu wrocilam tak mnie plecy bola od jazdy w autobusie ze masakra i jak nie czulam dzis ruchow to nagle armagedon i mam male skurcze :/ jutro dzwonie po taksowke..Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
uploadfromtaptalk1445973139976.jpg
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od tego czasu dentysty sie bardziej stresuje ![]() Cytat:
a ciekawe co u królewny niee? nie dawała znać jak z tym cc Z nudnego cyklu przeprowadzka: montowali tą kuchnie dziś, byliśmy z tżtem pełni nadziei ze uda nam sie przeprowadzić do końca tyg. (troche sprawe plącze ten szpital od piątku, ale nic). Jak ekipa zaczęła wiercić w dziury między kuchnia a pokojem żeby zawiesić szafki, to w pokoju u dzieci odpadały kawałki ściany....myślałam że zaczne płakać, nic nie dało sie zrobić ściana taka słaba, a otwory musiały być na min. 4 cm bo to ciężkie szafki są. W związku z czym całe sprzątanie poszło się....znów pełno pyłu, teraz kolega ma przyjść zagipsować znów te dziury (wiem że zrobi to spowrotem ładnie) ale to znowu przedłuża sprawe. Kuchnia piękna ale po tych monterach syf nie z tej ziemi znowu i jeszcze wynikło - jak to bywa zwykle - kilka usterek powiedzmy. Jestem załamana juz. Nabiegaliśmy sie z tżtem dziś jak dziki, szkoda gadac. Nie wiem jak on to ogarnie jak mnie nie bedzie,pewnie nie ogarnie, chyba że pomysłowa teściowa wpadnie z pomocą. Juz sama nie wiem co gorsze. Dołek...ale cóż roboty nie przerobisz, tyle ile sie da to zrobimy reszta niech czeka. Tylko nie wiem gdzie ja wróce z tym maleństwem jak łóżeczko juz tam przewiezione.A co do tematu głównego to coś mnie tam czasem kurczy ale zupełnie nie widze żeby to mogło zwiastować poród twarde sztuki z tych naszych dzieci
|
||
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jednak nocuje u siebie... jestem wściekła i załamana. substancja bezpieczna dla dzieci chociaż tyle. mam mega doła ale to napiszę może jutro bo narazie czasu nie mam... |
||
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
witam
widzę uparciuchy dalej siedzą. u mnie starszak się pochorował na maksa : ( oby tylko młodszy się nie zaraził. poza tym był dziś tak marudny i płaczący, że oboje z tż;tem mieliśmy ochotę siebie i jego zastrzelić. masakra. teraz błoga cisza, jedno i drugie śpią. ja jakaś zmęczona ostatnio jestem... ciągle bym spała |
|
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
No żadna jak jest pełnia nie rodzi
No nie wierze. Za to u mnie pojawiły się w nocy 3 dziewczyny i będą porodziki w nocy. Oczywiście nie mój : A tak codziennie tylko 1 dziecko przychodziło na świat w moim szpitalu :---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#2498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie jak ja 30stka na karku i wynajmuje kawalerke... Maggie. Ja widze w przegladarce ale na tapatalku to nic a nic ![]() U mnie powrot do normalnosci cisza zero ruchow wiec mozna isc spac. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no akcja u Ciebie niezła Szacun Czekamy na wyklucie się małej gnidki :Dobranoc
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj!!!!!!!!!!!! Zrób zołzom na złość i rodź ![]() Cytat:
Cytat:
A ja mam jakieś doły ostatnio:/ Mąż mnie już wkurza. Za dużo czasu chyba razem spędzmy i zaczyna mi działać na nerwy ![]() W dodatku koszmarnie mi dokuczają plecy i bark. No w łeb mam sobie ochotę strzelić:/ Może wychodzi to moje podnoszenie się po CC za piciem eh Jeszcze mój mąż chce zrobić pępkowe z rodzicami swoimi:/ Fajnie że mam ochotę na imprezy jakieś w domu
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-10-28 o 06:51 |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było parę dziewczyn i prawie wszystkie urodziły w piątek jak ja Reszta to jakieś rodzynki przychodziły
|
|
#2504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pepkowego też współczuję - Mnie już wystarczająco dreczylo jak tesciowe u nas byli w niedzielę - bo siła rzeczy tż z nimi siedział a nie ze mną i z dzieckiem ... |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pępkowego to ja wiem jak ta rodzinka głośno gada jak popije nawet trochę. Będę musiała ich pewnie co chwilę uciszać. W ogóle widze, ze Gabi nie lubi gośc. Cały czas chce cycka i śpi najlepiej na moich rękach. Stresuje się pewnie czy coś. To jak się zestresuje tymi wrzaskami a ja sama zostanę z nią na noc i z bolącymi plecami to będzie jazda, bo przecież jak mąż nawet trochę wypije to od dziecka z daleka. Pewnie na drugi dzięń kac morderca, bo ostatnio prawie w ogóle nie pije i znowu sama. Gdyby nie te plecy to bym miała to gdzieś no ale bolą i nic na to nie poradzę Nie podoba mi się to
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze troche zwolnilyscie ![]() Wpadam aby sprawdzic czy sa nowe dzieciaczki a tu ![]() Ja wlasnie siedze po wypiciu glukozy bo powtarzam krzywa. Prawie ale kryzys chyba przetrwalam.U nas tez zmagamy sie zwieczornym placzem. Wczoraj ja polozylam sie o 20 aby troche pospac a w tym czasie tesciowa biegala z malym. Jak padl to obudzil sie ok 1 i do rana nie bylo juz problemu. Niestety u nas to kolki raczej nie sa. Czarek przyjmuje zelazo i jelita potrzebuja czasu aby sie przyzwyczaic. Obecnie w ciagu calego dnia dostaje 4 rodzaje kropel, witaminy i zelazo U nas dochodzi jeszcze problem z oczyszczaniem bo maly strasznie tszeszczy. Zalega mu miedzy gardlem i nosem ![]() Cezary w czwartek skonczy 5 tygodni i juz jest fajny bo zaczyna sie interesowac swiatem ![]() Mi tez sie wydawalo ze mamy kryzys kp bo piersi byly takie puste w dotyku ale probowalam odciagac i mleko bylo bo z jednej sciagnelam ok 100 ml Przesylamy buziaki
|
|
#2507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie siedzę pod ktg. Jakich człowiek się historii naslucha tutaj to aż odechciewa się rodzić i mieć kolejne dziecko : zalety leżenia długi czas w szpitalu...Ciekawe czy nastąpi dzisiaj jakaś zmiana po badaniu albo inna decyzja hmm. .
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje pepkowego. Moj M wzial swoja druzyne
na miasto i tam zabalowali co mi bylo na reke.
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle kto to cholerstwo wymyślił PĘPKOWE?
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
do tzta tez juz koledzy startuja z tym pępkowym, a to się wszystkim tak fajnie gada:/
wogole Maggie współczuje tego leżenia, jesteś dzielna naprawde!! mnie na myśl o połozeniu sie w piatek to ciarki przechodza:/ a kiedy ewentualnie moglabys miec to cc gdyby jakis wspaniały lekarz zdania nie zmienił? |
|
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lada moment Cię weźmie, zobaczysz ![]() Ta pełnia to bzdura, a przynajmniej mam nadzieje, ze nie bedzie nawalu dziś przez nia na IP W moim szpitalu, to jak raz w roku trafi się noc, że nikt nie rodzi, to personel jest w szoku ![]() Witam się dojadając ostatnie domowe śniadanie, zaraz wybywamy do szpitala... Trzymajcie kciuki, żeby mieli jakiś logiczny plan na mnie
|
|
#2513 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj tz mowi zebym sie na wznak kladla to mu powiedzialam zeby dal mi spokoj lol. Jak tam na ktg? Cos rusza nie rusza? Cytat:
teraz czego my pragniemy to spokoj. Pamietam ze mnie strasznie przez pierwsze 3 tyg wkurzalp to ze ludzie chcieli przychodzic i "podziwiac" dziecko. Ja sie czulam tragicznie a tu ludzie chca na sile w pierwszym miesiacu Cie odwiedzic :/ ale wychodzili szybko haha bo sami mowili ze wygladam nienajlepiej i pewnie potrzebuje odpoczac (no nie no nie potrzebuje co tam)Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
||
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
O tak, pępkowe też mnie wkurza
Dziecko się rodzi, sa wydatki, brak czasu a wszyscy czekają żeby flachy im stawiać.
|
#2515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi sie ze to byly tylko te skurcze przedporodowe braxtona bo nie byly bolesne. Aa i polozna powiedziala ze glowka jest bardzo nisko oczywoscie nie mialam badania dowcipnego. 3mam kciuki. Moze na sam widok lozka szpitalnego Cie wezmie albo jedzenia haha ;-) Ja dzis ide na 13.30 (u was 1430) na ktg. Na dodatek leje jak nie wiem co a ja bez parasola. Pieknie. Moze przestanie padac. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobre pytanie z tym cc. Oni pewnie liczą ze przez badania coś mi się rozrusza. Dzisiaj z rana kolejny kawałek czopa mi odleciał i w końcu na ktg pojawił się pierwszy naturalny skurcz na 100 procent, ale na tym koniec.. także się nie nastawiam póki co Mam cisza nadzieje ze może w niedziele stąd wyjdę. ...
|
|
|
#2517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
grrrrrrrrrr... Pan jasnowidz wie co ja czuję. Zresztą nie wiedziałam, że jest jakiś czas wyznaczony na dochodzenie do siebie Później się wkurzyłam, bo strzelił focha i powiedziałam, ze mam to w doopie i niech sobie zaprasza, ale na mnie niech nie liczy, że coś tknę w ogóle w przygotowaniach. Niby się pyta a wymusza tak naprawdę. Mogę powiedzieć NIE i koniec, ale jak mam później słuchac tego pieprzenia to już niech będzie z głowy ta "impreza". Teście to nawet zakup otwieracza do butelek muszą opić więc pewnie wymuszają tą impezę od urodzenia Gabi
|
|
#2518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Hemorioda już prawie nie mam co daję dużą poprawę w kwestii komfortu.Inne dziewczyny po SN nie mają tych problemów co ja ![]() Ja bym nikomu po alkoholu dziecka do rąk nie dała - nawet po 1 kieliszku - dla zasady. Mój grzdyl znalazł sobie nową ulubioną pozycję - na brzuchu u mamy. Jeszcze tydzień temu za nią nie przepadał, a teraz jak marudzi to go kładę na sobie i jak ręka odjął. Muszę tylko teraz opanować jak go przełożyć do łóżeczka bez budzenia ))---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Teraz biorę 2 w porywach 4 - ważniejsze jest to żebym była sprawna dla dziecka. |
|||
|
|
|
#2519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niewiele by mi to dało, ze by poszedł do rodziców i tak bym została ja, Gabi i moje plecy które żyją własnym życiem ![]() Cytat:
Cytat:
Tak żartowałam Pewnie gdybym miała SN to bym zapomniała, ze rodziłam już![]() Też nie chce dawać nikomu dziecka po alkoholu. Chyba by mnie szlag jaśnisty trafił jakby w buźkę Jej dmuchali. Zresztą takiego maluszka się nie bierze na ręce jak się chleje. Jeszce teściowi się włączą "złote rady" idiotyczne to już całkowicie mnie trafi. No ale jak mąż chce żebym pogoniła Jego rodziców z domu to prosze bardzo niech zaprasza
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
Niud czym traktowalas hemoroida??? Ja czopki kupilam ale zaczne aplikowac po porodzie. Bo przedwczoraj zaaplikowalam i wczoraj mialam problem z pojsxiem do wc
moze nie przez to ale mimo wszystko..Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

jak wytrzymam do jutra to jutro moze sie zgodze. A dzis wszystko w czarnej dupce. Dzis dostalam list na ktory musze odpisac i wogole isc po biling do banku i jutro zlozyc wiec nie zgodzilam sie dzis bo jutro ma mase spraw do zalatwienia ://// moj partner nie moze bo nie jestedmy malzenswtem. No coz. Ale tez sie nie zgodzilam z tego powodu ze jak pisalyscie po wywolywaniu jest bolesniej haha.

i jeszcze wynikło - jak to bywa zwykle - kilka usterek powiedzmy. Jestem załamana juz. Nabiegaliśmy sie z tżtem dziś jak dziki, szkoda gadac. Nie wiem jak on to ogarnie jak mnie nie bedzie,pewnie nie ogarnie, chyba że pomysłowa teściowa wpadnie z pomocą. Juz sama nie wiem co gorsze. Dołek...ale cóż roboty nie przerobisz, tyle ile sie da to zrobimy reszta niech czeka. Tylko nie wiem gdzie ja wróce z tym maleństwem jak łóżeczko juz tam przewiezione.

No nie wierze. 

Nie podoba mi się to
ale kryzys chyba przetrwalam.

Lada moment Cię weźmie, zobaczysz